من غدیری ام

از واقعه ای تو را خبر خواهم کرد...

 شعر در صدر اسلام به مانند یک رسانه بوده است. به این معنی که سریعترین، ماندگارترین رسانه در آن زمان «شعر» بوده است. در واقع اساس کار مرحوم علامه امینی (ره) در مجموعه 11 جلدی «الغدیر» راجع به همین مسئله است که ایشان دیدگاه شعرای بزرگ عرب را از کلمه «مولا» و قصه غدیر مورد بررسی قرار می دهد. از معجزات الهی این بود که یک شاعر پر توان به نام« حسان بن ثابت» که در واقعه غدیر حضور داشته است، پس از خطابه پیامبر(ص) در مورد ولایت حضرت علی(ع) از پیامبر اجازه می گیرد که این واقعه را به شعر بیان کند و او بلند می شود و در قصیده ای قراء این واقعه را می سراید و ماندگار می شود.

 

علامه امینی به بررسی اشعار شعرایی از این دست که معروف هستند پرداخته است و بررسی می کند که مثلا در قرن اول که حسان بن ثابت در واقعه غدیر بوده و شعر گفته است استنباطش از مولا و غدیر چه بوده و یا در قرن دوم که «کمیت اسدی» بوده است چگونه و به همین ترتیب جلو می رود. از نکات جالبی که مرحوم علامه امینی بدان پرداخته این است که علامه در «الغدیر» به شعری از یکی از شعرایی که به واقعه غدیر به همان نحوی که در باور شیعه است، اشاره می کند و این دشمن اهل بیت(ع) و امیرالمؤمنین(ع) کسی نیست جز عمروعاص.

 

عمروعاص قصیده ای دارد به نام «جلجلیه» که از شاهکارهای ادبی عرب است. قضیه از این قرار است که وقتی معاویه عمروعاص را به فرمانداری مصر منصوب می کند از او خراج مصر را طلب می کند و با شانه خالی کردن عمروعاص از پرداخت مالیات، معاویه تهدید می کند که اگر خراج مصر را ندهی تو را عزل می کنم و عمروعاص در جواب معاویه این قصیده را می فرستد.

غدیر

جلجل صدای زنگ شتر را می گویند و عمروعاص در آخر قصیده خطاب به معاویه می گوید نگذار این شتر گردنش تکان بخورد و صدای جلجل بلند شود که آبروی تو می رود. این قصیده دقیقا به مر غدیر و خلافت و ولایت امیرالمؤمین(ع) بر اساس همان اعتقاد شیعه اشاره می شود. 

منبع 


[یک شنبه 6 مهر 1399 ]  [3:01 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیر یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر گرامی اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذی‌الحجه سال دهم قمری در غدیر خم، امام علی(علیه السلام) را به فرمان خداوند متعال به عنوان جانشین خود معرفی کردند و حاضرانی که در آن واقعه حضور داشتند با امام علی(علیه السلام) بیعت کردند.

خم

معرفی امام علی (علیه السلام) بنا به دستور خداوند متعال در آیه تبلیغ صورت گرفت و در این آیه به پیامبر اکرم(ص) دستور داده شده که آنچه خداوند بر او نازل کرده را ابلاغ کند و اگر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است و پس از واقعه غدیر آیه اکمال نازل شد که در آن آمده است: امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.

 

کلمه «خم» نام آن وادی میان مکه و مدینه است و به دلیل شباهت لفظی آن با خم در فارسی، سوژه‌ای برای تعبیرات ادبی خاص شده که نشانه‌ی سرمستی شیعه از این باده‌ی ولایت دارد و می توان به این بیت «باده بده ساقیا، ولی ز خمّ غدیر» اشاره کرد و منظور از این قطعه ادبی این است که از خم غدیر، می ولایت می‌نوشیم و در کوچه‌های امامت، همراه نبوت جاری می‌شویم و به یاد غدیر و ذی‌حجه هیجده آیه تلاوت می‌کنیم.

غدیر یک برکه نیست بلکه دریایی است مواج که کشتی نجات در ساحل آن پهلو گرفته است و از غدیر تا خدا فاصله‌ای زیادی وجود ندارد و غدیر، تجلی بزرگی علی (علیه السلام) و تجلی خداوند متعال است و غدیر به بهانه‌ای تبدیل شده تا غربت از قاب خسته‌ی شیعه کوچ کند و غدیر، مقدمه‌ی جوشش سبز در آخرالزمان محسوب می شود.


[سه شنبه 11 شهریور 1399 ]  [5:37 AM]  [احمد یوسفی ]

65656

قبل از تشکیل دولت مدینه به دست پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، مردم شهرهای بزرگ حجاز و بادیه نشین ها، تحت نظام قبیله ای به 2. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، نخستین کسی بود که در این سرزمین، نهادی به نام دولت پدید آورد و ارزش های فرا قبیله ای را ارائه 6. نگاه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به جانشینی حضرت علی علیه السلام، الهی بود و به دلیل روابط قبیله ای و خویشاوندی نبود؛ زیرا آن پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله با وضعیت جامعه آشنا بود؛ از این رو، از آغاز رسالت، در «ناس»، چه کسانی بودند؟با توجه به واقعیت خارجی و ایمن نماندن پیامبر صلی الله علیه وآله از شرّ زبان مردم و نیز با توجّه به این که سرانجام، مسئله جانشینی پدیده مهم آن عصر، ما را به شدت اهتمام و تأکید پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بر گزینش جانشین و گستره تلاش های مخالفان آن 5کالبدشکافی دقیق این جریان، نشان می دهد که رسول خدا صلی الله علیه وآله، در راستای تثبیت جانشینی حضرت علی علیه السلام، به چنین را در نظر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، منطقی جلوه می داد، دور ساختن مخالفان جانشینی حضرت علی علیه السلام از مدینه بود. بودند تا در این سپاه شرکت جویند6 و افرادی که به بهانه بیماری پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله از اردوگاه، به مدینه باز می گشتند، با اکرم صلی الله علیه وآله که احتمالاً با بالا گرفتن زمزمه های مخالفت با جانشینی حضرت علی علیه السلام، به شدت نگران اوضاع شده بود،


[جمعه 7 شهریور 1399 ]  [12:53 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیری

شرکت در مسابقه تا دوشنبه تمدید شد 
 
 آزمون آنلاین تاریخ دهه ولایت 
     (در چند دقیقه-برای تمام سنین)

جشنواره من غدیری ام

 با صدها جایزه ارزنده مثل:
کمک هزینه عتبات و مشهد مقدس
 دوچرخه 
 تبلت 
تلسکوپ 
میکروسکوپ 
 کارت هدیه 
 محصولات فرهنگی

 مراحل مسابقه:
 ۱. مشاهده کلیپ های کوتاه مسابقه در
https://eitaa.com/manghadiriam110/145

 ۲. مراجعه به لینک آزمون آنلاین و پاسخ به ۱۰ سوال تستی
http://ghadir.mavn.ir/?p=40


[یک شنبه 2 شهریور 1399 ]  [4:33 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیری

شرکت در مسابقه تا دوشنبه تمدید شد 
 
 آزمون آنلاین تاریخ دهه ولایت 
     (در چند دقیقه-برای تمام سنین)

جشنواره من غدیری ام

 با صدها جایزه ارزنده مثل:
کمک هزینه عتبات و مشهد مقدس
 دوچرخه 
 تبلت 
تلسکوپ 
میکروسکوپ 
 کارت هدیه 
 محصولات فرهنگی

 مراحل مسابقه:
 ۱. مشاهده کلیپ های کوتاه مسابقه در
https://eitaa.com/manghadiriam110/145

 ۲. مراجعه به لینک آزمون آنلاین و پاسخ به ۱۰ سوال تستی
http://ghadir.mavn.ir/?p=40


[یک شنبه 2 شهریور 1399 ]  [4:29 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیر

کلمه «خم» نام آن وادی میان مکه و مدینه است و به دلیل شباهت لفظی آن با خم در فارسی، سوژه‌ای برای تعبیرات ادبی خاص شده که نشانه‌ی سرمستی شیعه از این باده‌ی ولایت است؛ مثل: «باده بده ساقیا، ولی ز خمّ غدیر». به این قطعه‌ی ادبی دقت کنید: «از خم غدیر، می ولایت می‌نوشیم و در کوچه‌های امامت، همراه نبوت جاری می‌شویم و به یاد غدیر و ذی‌حجه هیجده آیه تلاوت می‌کنیم. غدیر، برکه نیست؛ بلکه دریایی است مواج که کشتی نجات در ساحل آن پهلو گرفته است. غدیر ادامه‌ی مکه است و از غدیر تا خدا فاصله‌ای نیست. غدیر، تجلی علی و تجلی خداست. غدیر، بهانه‌ای برای کوچاندن غربت از قاب خسته‌ی شیعه است؛ نامی است درخشان بر تقویم شیعه. غدیر، مقدمه‌ی جوشش سبز در آخرالزمان است. روزی از انتهای تاریخ، مردی غدیری خواهد آمد».‏[۱]‎ و از این نمونه‌ها در تعابیر شعر و نثر فراوان است.

غدیر علی، هنوز هم چشمه‌ای لبریز از آب حیات و دریایی مواج از کرامت‌هاست. غدیر، دریایی از باور و بصیرت، در کویر حیرت و هامون ضلالت است؛ تا کام جان‌ها از آن سیراب شود. غدیر، یک کتاب مبین است؛ سندی برای تداوم خط رسالت در جلوه‌ی امامت. غدیر، برای تشنگان، چشمه‌ی زلال هدایت است و برای ره‌گم‌کردگان، صراطیست که به سنت پیامبر منتهی‌ می‌شود. غدیر، عید ولایت است؛ روز اکمال دین و اتمام نعمت؛ برنامه‌ای الهی برای حیرت‌زدایی از اذهان و اعمال امت در افق‌های آینده‌ی تاریخ. غدیر، تداوم خط رسالت، در آیینه‌ی امامت است. پس عاشورا با امامت پیوند دارد و غدیر با کربلا پیوسته است. اگر امت، غدیرها را پاس بدارند، عاشوراهای مظلومیت و کربلاهای خون و شهادت پیش نمی‌آید و خورشید امامت، در محاق خلافت قرار نمی‌گیرد. امت بی‌امام، رمه‌ی بی‌چوپان است و گله‌ی بی‌شبان و راه بی‌علامت و شب بی‌چراغ و کشتی بی‌ناخدا و دشت بی‌چشمه و قنات خشکیده و بی‌آب…


[شنبه 1 شهریور 1399 ]  [3:51 AM]  [احمد یوسفی ]

تمام مسلمانان رخداد عظیم غدیرخم را که در آخرین سفر رسول الله(ص) به حج اتفاق افتاد اعتقاد دارند و می‏گویند در سال دهم هجری در روز هیجدهم ذی‏حجه در محل غدیرخم در منزلگاهی به نام جحفه - محل انشعاب خطوط کاروان‏ها به مدینه و مصر و شام و مکه - که حجاج از آن جا از یکدیگر جدا شده هر کدام به شهر و دیار خود باز می‏گشتند، رسول خدا در آن جا به کاروانیان دستور توقف داد و مقرر داشت تا در همان جا فرود آیند.

غدیر

پیامبر اکرم فرمود تا پیش رفتگان را فراخوانده از راه رفته  و باز گردانند و منتظر بمانند تا واپس ماندگان نیز از راه برسند آن گاه فرمان داد تا آن جمعیت بسیار که بنا به قولی بر یک صد و بیست هزار نفر بالغ می‌شدند متفرق نشوند.

سپس مقرر داشت تا مردم را به ادا نماز جماعت فرا خوانند یاران رسول خدا با انداختن پارچه‌ هایی بر سرشاخ و برگ درختان سایبانی برای آن حضرت فراهم کردند تا او را از گزند تابش آفتاب محفوظ دارند. رسول خدا نماز ظهر را با انبوه جمعیت حاجیان در آن گرمای طاقت‌ فرسا به جای آورد و سپس برخاست و به سخنرانی پرداخت. در آغاز حمد و ثنای خدا به جای آورد و در پند و نصیحت و ذکر و موعظه نهایت سعی مبذول داشت و سخن بسیار طولانی بفرمود که در واقع می‌توان گفت طولانی‌ترین سخنرانی پیامبر است.

در آن روز آن حضرت بیش از یک ساعت از فضایل علی(ع) سخن گفت و زمانی نیز دست علی(ع) را گرفت و بلند کرد تا آن جا که همه مردم سپیدی زیر بغل آن حضرت را دیدند سپس فرمود «من کنت مولاه فهذا علی مولاه»، هر کس که من مولی و سرپرست او هستم پس این علی هم مولی و سرپرست او است. و بعد از آن در حق حضرت علی(ع) چنین دعا فرمودند: «اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و انصر من نصره و اخذل من خذله»، خدیا دوست بدار کسی را که علی را دوست می‌دارد و دشمن باش با دشمنان علی(ع) و یاری کن کسی را که یار و یاور حضرت لی است و واگذار - کمک کن - کسی را که علی(ع) را واگذارد و همه حاضران آمین گفتند.

این خلاصه‌ ای از وقوع حادثه تاریخی بسیار عظیم غدیرخم بود که همه اهل اسلام تحقق و وقوع آن را قبول دارند. و آن را به طریقه ای مختلف روایت کردند.

بیشتر بخوانید:


[چهارشنبه 29 مرداد 1399 ]  [5:38 AM]  [احمد یوسفی ]

جشنواره

به گزارش قم نیوز غلامعلی خلیلیان در نشست خبری که در ساختمان خاتم برگزار شد، ضمن تبریک روز خانواده از برگزاری نخستین جشنواره بین المللی «من غدیری ام» با همکاری کانون فرهنگی شهید صالحی، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم، استانداری قم، شهرداری قم، بنیاد بین المللی غدیر،دفتر تبلیغات حوزه های علمیه، سپاه علی ابن ابیطالب (ع) و موسسه فرهنگی بشارت بهشت خبر داد.

وی با بیان اینکه مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا 24 مرداد ماه بود، تصریح کرد: بنا به درخواست جوانان این مهلت تا 31 مرداد ماه تمدید شد.

دبیر این جشنواره عنوان کرد: این جشنواره در بخش بخش کودک و نوجوان در رشته های رنگ آمیزی (خردسالان زیر 7 سال)، نقاشی (کودکان 5 تا 10 سال)و نامه ای به امام علی (ع) (نوجوانان 10 تا 16 سال) می باشد.

خلیلیان با بیان اینکه در بخش عمومی در رشته های رمان خوانی (کتاب ناقوس ها به صدا در می آیند)، تاریخ دهه ولایت، عکاسی، کلیپ و دابسمش، مدیریت فضای مجازی وحدیث نویسی خواهد بود، تصریح کرد: این جشنواره با جوایزی مانند کمک هزینه عتبات و مشهد مقدس  دوچرخه، تبلت، کارت هدیه و... برگزار می شود که علاقمندان برای شرکت در مسابقه می توانند به سایت jfqom.ir و کانال جشنواره در شبکه های مجازی با عنوان « انا غدیری 110» و «@manghadiriam110» مراجعه کنند.


[چهارشنبه 29 مرداد 1399 ]  [5:24 AM]  [احمد یوسفی ]

من غدیری ام

به مناسبت عید الله الاکبر و همزمان با دهه ولایت 

 «نخستین جشنواره بین المللی» 
             «من غدیری ام »

الف- بخش کودک و نوجوان در رشته های:
رنگ آمیزی (خردسالان زیر 7 سال)
نقاشی (کودکان 5 تا 10 سال)
نامه ای به امام علی (ع) (نوجوان 10 تا 16 سال) 

ب- بخش عمومی در رشته های: 
رمان خوانی (کتاب ناقوس ها به صدا در می آیند)
 تاریخ دهه ولایت
عکاسی
کلیپ و دابسمش
مدیریت فضای مجازی
حدیث نویسی

 همراه با صدها جایزه ارزنده شامل:
کمک هزینه عتبات و مشهد مقدس
 دوچرخه 
 تبلت 
تلسکوپ 
میکروسکوپ 
کارت هدیه 
 محصولات فرهنگی

 مهلت ارسال آثار: پایان مرداد ماه

جهت شرکت در مسابقه و کسب 
اطلاعات بیشتر به سایت jfqom.ir  و یا کانال جشنواره به آدرس
 @manghadiriam110
مراجعه نمایید.

استانداری قم
شهرداری قم
دفتر تبلیغات حوزه های علمیه
موسسه فرهنگی بشارت بهشت
کانون فرهنگی شهید صالحی
جبهه مردمی انقلاب اسلامی قم
سپاه علی ابن ابیطالب (ع)
بنیاد بین المللی غدیر و ...

#جشنواره_من_غدیری_ام

@manghadiriam110


[چهارشنبه 29 مرداد 1399 ]  [5:14 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیر

در واقع اتفاقات این ایام از آن جهت برای شیعیان بسیار با اهمیت می باشد که سلسله اتفاقات رخ داده، همگی در اثبات حقانیت، امامت، ولایت و وصایت حضرت علی(ع) و اهل بیت پیامبر(ص) می باشند. اولین اتفاقی که در سیر چندین اتفاق باید از آن یاد کرد، واقعه مباهله می باشد. بنابر معتقدات شیعی، جریان مباهله پیامبر(ص) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر(ص) است، بلکه بر فضیلت ویژه همراهان او در این ماجرا دلالت می‌کند چنانچه امام علی(ع) را به منزلۀ جان پیامبر معرفی می‌کند. واقعه مباهله در روز ۲۴ ذی‌الحجه سال نهم هجری روی داد. قرآن در آیه ۶۱ سوره آل عمران به آن اشاره کرده است:

 فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ ﴿۶۱﴾

بنابراین، پس از فرارسیدن علم [وحی] به تو، هر کس درباره او [حضرت عیسی(ع)]، با تو به چالش برخیزد، به او بگو: بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جان‌هایمان و جان‌هایتان را فراخوانیم، آنگاه (به درگاه خداوند) زاری [تضرّع] کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغگویان نهیم.                                                                                                      4554

برای ادامه روی موضوع اصلی کلیک کنید 


[پنج شنبه 23 مرداد 1399 ]  [2:02 AM]  [احمد یوسفی ]

147دانشمندان بزرگ سنی که حادثه ی غدیر را بیان کرده‌اند، از گروه‌های مختلف بوده‌اند: برخی از آنان محدث، بعضی مورخ، گروهی مفسر، جمعی سیره ‌نویس و تعدادی از اهل لغت و بخشی از فقهای بزرگ بوده‌اند؛ لذا حادثه غدیر فقط از یک طبقه و یک گروه خاصی نقل نشده است بلکه گروههای مختلف این حادثه را نقل کرده اند.                                                                   

یکی از حوادث مهم و بزرگ تاریخ اسلام، حادثه غدیر است. این حادثه ی بزرگ که در اواخر عمر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رخ داده است، منشأ بسیاری از حوادث، تحوّلات، گرایش‌ها، فرهنگ‌ها، عقاید و ایده‌ها گردید. در طول1400سال گذشته، محققان و اندیشه مندان بسیاری از شیعه و سنی، به پژوهش و تجزیه‌ و تحلیل و بررسی این واقعه ی تاریخی پرداخته‌اند. پایه ی همه این بررسی‌ها بر فرض صحت و تحقق حادثه غدیر استوار است.

حادثه غدیر خم، توسط بسیاری از عالمان بزرگ اهل سنت ذکر شده و در کتب معتبر آنان نیز بیان شده است و ما از باب نمونه، به تعدادی از این منابع معتبر اشاره می‌کنیم:


1. ابوداوود طیالسی متوفای 204ه‍.ق در کتاب مسند ابوداوود حادثه غدیرخم را مطرح کرده، داستان عمامه‌گذاری حضرت‌ علی علیه السّلام را بیان داشته است(طیالسی، [بی‌تا]، ص23).


2. امام احمد بن حنبل متوفای 241ه‍.ق در کتاب مسند و کتاب «فضائل الصحابه» حادثه ی غدیر را ذکر کرده است (احمد بن حنبل، [بی‌تا]، ج1، صص84، 88 و118).


3. بلاذری (احمد بن یحیی) متوفای 279ه‍.ق از مورخان بزرگ اهل‌سنت در کتاب انساب‌الاشراف، با چند سند، از براء بن عازب و ابوهریره و زید بن ارقم و ابن ‌عباس و بریدة بن الحصیب و ابوسعید خدری در ضمن پنج حدیث معتبر، حدیث غدیر را نقل کرده است(بلاذری، [بی‌تا]، ص108-113).


[سه شنبه 21 مرداد 1399 ]  [8:43 PM]  [احمد یوسفی ]

54545

بیست‌وچهارم ذی‌الحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت (ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.

بیست‌وچهارم ذی‌الحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت (ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.

روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(علیهم السلام)آمده است، که با صراحت می‌گوید: آیه مباهله درباره علی، فاطمه، حسن و حسین(علیهم السلام) نازل شده است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مباهله در اصل از ماده بَهْل (بر وزن اَهْل) به معنی رها کردن است. به همین جهت هنگامی که حیوان را به حال خود واگذارند و پستان آن‌را برای جلوگیری از نوشیدن نوزادش در کیسه قرار ندهند به آن حیوان باهِل می‌گویند و از این رو ابتهال در دعا به معنی تضرّع و واگذاری کار به خدا است.

و گاه این واژه را به معنی هلاکت و لعن و دوری از خدا معنی کرده‌اند آن نیز به خاطر رها کردن و واگذار نمودن بنده به حال خویش و خروج از سایه لطف خداست، اما از نظر مفهوم متداول که در آیه به آن اشاره شده، مباهله به معنی نفرین کردن دو نفر به همدیگر است. به این ترتیب که وقتی استدلالات منطقی سودی نداشت، افرادی که با هم درباره یک مسأله مهمّ دینی گفت‌وگو دارند در یک جا جمع می‌شوند و به درگاه خدا تضرّع می‌کنند و از او می‌خواهند که دروغگو را رسوا سازد و مجازات کند، همان کاری که پیامبر اسلام(ص)در برابر مسیحیان نجران کرد، که در آیه 61 سوره آل عمران به آن اشاره شده است.


[دوشنبه 20 مرداد 1399 ]  [1:41 AM]  [احمد یوسفی ]

تاتا

اهمّیّت زیارت غدیریّه

اهمیت و فضیلت بی ‌نظیر زیارت معصومان: بر کسی پوشیده نیست. اصولاً زیارت اهل بیت (علیه السلام) از افضل اعمال است. برای هر امامی در گردن موالیانشان حقّی است که از جمله وفای به حقّ، زیارت قبر آن امام (علیه السلام) می ‌باشد.

احادیث فراوان در فضیلت زیارت و ثواب ‌های بسیار آن وارد شده است؛ همانند احادیثی که در کتاب شریف کامل الزّیارات آمده است. اعتبار این کتاب به حدّی است که حتّی عدّه ‌ای از علما قائلند: هر راوی که نام او در این کتاب بیاید، صحیح است؛ هر چند توثیق دیگری در مورد او نداشته باشیم.

پیشوایان دین، ما را با این حقیقت آشنا کرده ‌اند که برخی زیارت‌ های شریف از ده‌ ها، بلکه صدها حج بالاترست؛ برای نمونه می ‌توانید به کتاب کامل الزیارات و کتاب مزار بحارالانوار مراجعه فرمایید.

اگر زمانی توانایی زیارت حضوری را نداریم، به زیارت از راه دور سفارش شده ‌ایم، تا از همان ثواب برخوردار گردیم. یکی از بهترین این زیارت ‌ها، زیارت غدیریه حضرت امام هادی (علیه السلام) است. زمانی که معتصم ملعون، حضرت امام هادی (علیه السلام) را به تبعید می ‌برد؛ حضرت امام هادی (علیه السلام) در عید غدیر به نجف اشرف رسیدند و با این زیارت، جدّ بزرگوارشان حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را زیارت فرمودند.

در میان اعمال روز غدیر، نماز عید غدیر و زیارت غدیریه سفارش خاصّی دارد؛ البته این دو عمل، اختصاصی به این روز ندارند و در روایت آمده که در روزهای دیگر هم انجام می‌ گیرد. 

برای ادامه مطلب روی عنوان کلیک کنید 


[یک شنبه 19 مرداد 1399 ]  [3:24 AM]  [احمد یوسفی ]

خطبه

حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در زمان حکومتش نیز درباره ی غدیر خم بارها صحبت فرموده است. یک بار که روز جمعه و عید غدیر با هم مصادف شده بودند، حضرت در خطبه های نماز جمعه به طور مفصل درباره ی حماسه ی عظیم غدیر سخنرانی فرموده است که بخش های کوتاهی از آن سخنرانی را به تقطیع ذکر می کنیم:

«… خدا در آن روز دینش را به کمال آراست و چشمان پیامبر و مؤمنان و پیروان او را روشن ساخت و آن چه برخی از شما گواه آن بودید و خبرش به برخی دیگرتان رسیده است، در آن روز رخ داد و سخن نیکوی خدا بر صبرپیشگان به پایان رسید. بدین سان آن چه را فرعون و هامان و قارون و سپاهیانشان ساخته بودند، خدای قهار در هم کوبید و کاخ هایشان را تباه ساخت. (خوانندگان محترم با ژرف نگری در زوایای گوناگون تاریخ صدر اسلام، مصادیق فرعون و هامان و قارون را که اشاره ی رازگونه ای به خلفای سه گانه دارد، به خوبی درمی یابند!)

… ای مؤمنان، بدانید این که خداوند فرموده است: «ان اللهَ یُحِبُّ الذین یُقاتِلونَ فی سبیلِهِ صَفّاً کَاَنّهم بُنیانٌ مرصوصٌ(صف،۶۱)» آیا می دانید راه خدا چیست و نماد آشکار و نمایاننده ی آن راه کیست؟ من آن صراط خدایم که اگر

کسی آن را با طاعت حق نپیماید، در آتش افکنده شود. من راه اویم که برای پیروی مردم پس از پیامبر اکرم(صلی الله و علیه وآله) گماشته شده ام. من تقسیم کننده ی بهشت و دوزخم. من حجت خدا بر تبهکاران و نیکوکارانم. من نورالانوارم…»

همچنین امام رضا (علیه‏‌السلام) در روایتی می‏‌فرمایند: «در روزگار امیرمؤمنان علی (علیه‏‌السلام)، یک‏سال روز جمعه با عید غدیر هم‏زمان گشت. آن حضرت بر فراز منبر رفت و خدا را چنان ستود که همانند آن شنیده نشده بود؛ ستایشی که کسی غیر از او درک نمی‏کرد.

سپس به یارانش فرمود: «ای مؤمنان! امروز خداوند متعال، دو عید گران‏سنگ و بزرگ را به هم پیوسته است؛ دو عیدی که پایداری و استواری هر کدام از اینها به دیگری است تا پدیده زیبای خویش را پیش شما کامل کند. شما را به راه رشد آگاه سازد و به روشنایی هدایت کند. راه میانه‏‌اش را برای پیمودن شما هموار کند و بخشش گوارایش را برایتان بگستراند.

بی‏‌تردید، امروز موقعیت عظیمی دارد. در این روز، گشایش رخ داده، نردبان [تکامل] برافراشته شده و دلیل‏ها آشکار گشته است. امروز، روز ظاهر شدن و پرده‌‏برداری از مقام پیراستگی [عصمت و امامت] است. روز کمال یافتن آیین و نمایان ساختن پیمان‏ها از دورویی‏ها و انکارهای آگاهانه است».


[جمعه 17 مرداد 1399 ]  [3:44 AM]  [احمد یوسفی ]

غدیر

امروز پیامبر(ص) دست کسی را به نشانه امامت و ولایت به سوی آسمان ها بلند کرد که در اخلاق و عمل یگانه مرد بی نظیری است. حضرت علی(ع) مفهوم حقیقی عدالت، گذشت، مهربانی و فداکاری را برای جهان معنا کرد و جهان فهمید برای رسیدن به حق یک راه دارد و آن عشق به علی(ع) و عمل به سیره اوست؛ به تو و من – بی‌مذهب و مذهبی – علی(ع) را در تاریکی نشان داده‌اند.

موسم آخرین حجِ پیامبر(ص) در سال دهم هجرت فرا رسید. اراده آن‌حضرت که ملهم از خواست خداوندى بود بر این قرار گرفت که مردمان جملگى را از این سفر آگاه سازد تا هر کس از مهاجر، انصار، قبایل اطراف و ساکنان تمام بلاد  توان دارد، در مراسم حج، همراه آن سرور باشند و دستور فرمود تا خبر به همگان ابلاغ شود.

جار زنان خبر را در کوچه‌هاى مدینه، با فریاد رسا بانگ زدند. عابران با شنیدن خبر به تکاپو افتادند. پیام همه جا نقل شد و دهان به دهان گردید. آنانى که در بیرون شهر به کار در نخلستان مشغول بودند یا به چراى گوسفندان و شتران رفته بودند، پس از بازگشت، به محض ورود خبر را دریافتند..  برای ادامه مطلب روی تیتر کلیک کنید 


[جمعه 17 مرداد 1399 ]  [3:38 AM]  [احمد یوسفی ]
تعداد کل صفحات : 7 ::      1   2   3   4   5   6   7