در این پست با تجهیزات شبکه های بیسیم و چگونگی نصب آنها آشنا می شویم.
برای یک شبکه ی ساده ی خانگی، حداقل تجهیزات سخت افزاری یک شبکه ی Wi-Fi چیزی به غیر از یک عدد نقطه ی دسترسی و یک عدد کارت شبکه نیست. البته برای شبکه های بزرگتر نیز به نظر نمی رسد به تجهیزات بیشتری احتیاج باشد. شاید تنها فرق این دو شبکه در این باشد که در شبکه های بزرگتر احتمالن نیاز است چند شبکه بیسیم را از طریق کابل و هاب* به یکدیگر متصل کنند تا محدوده ی پوشش شبکه ی مذکور و همچنین تعداد کاربرانش افزایش پیدا کند. همچنین ممکن است نیاز به نقاط دسترسی افزایش پیدا کند.
نقطه دسترسی:
نقطه ی دسترسی یا Accsess point که به اختصار به آن AP گفته می شود دستگاهی است که وظیفه ی آن ارسال و دریافت اطلاعات در برد وسیع می باشد. در واقع کارت شبکه های بیسیم خود نیز می تواند به ارسال و دریافت اطلاعات اقدام نماید( و حتی به این طریق می توان شبکه هایی به نام Ad-hoc ساخت) اما به دلیل برد کم این کارت ها، نیاز به یک دستگاه جانبی به نام AP ها می باشد. در پشت این *دستگاه یک کانکتور RG-45 قرار دارد که از آن می توان به منظور کانفیگ کردن و یا اتصال به یک نقطه ی دسترسی دیگر و یا حتا اتصال به شبکه های کابلی (همان طور که در بالا ذکر شد) استفاده کرد.
در شبکه های که تعداد AP ها از یکی بیشتر می شود ممکن است تعدادی از این دستگاه ها در محدوده ی برد AP های دیگر قرار بگیرند. در این حالت تداخلی به وجود میاید که به Cross Talk معروف است. برای جلوگیری از این اتفاق باید از کانال ها ی مختلفی که به همین منظور به وجود آمدند استفاده کرد. اگر شما چند AP در کنار یکدیگر دارید بهتر است از کانال های 1، 6 و 11 استفاده کنید تا دچار تداخل فرکانس نشوید.
نصب نرم افزاری AP ها:
در این مرحله شما کار آنچنان سختی را بر عهده ندارید. کافیست ابتدا نقطه ی دسترسی را به کامپیوتر متصل کرده(با کابل RG-45) و سپس با استفاده از CD نصب، اقدام به تنظیم نقطه ی دسترسی کنید. در طی این مراحل شما می توانید خودتان نیز تنظیمات دلخواه را وارد کنید اما اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید بهتر است از مقادیر پیش فرض استفاده کنید تا به راحتی کار نصب به پایان برسد.
نصب AP ها:
منطور از نصب نقاط دسترسی در این قسمت چیزی جز پیدا کردن نقطه ای مناسب که بهترین عملکرد را برای شبکه به ارمغان بیاورد نمی باشد. باید دقت کنید تا حد امکان AP ها را در مکانی قرار داد که کمترین موانع بر سر راهش باشد. اگر در فضای بسته ای قرار دارید شاید سقف، مکان مناسبی برای نصب AP ها باشد. اگر در محیط بیرونی قصد نصب نقاط دسترسی را دارید، بالای پشت بام، طوری که درخت و یا دیواری برای آن مزاحمت به وجود نیاورد می تواند مکان خوبی باشد. احتمالن برای پیدا کردن بهترین نقطه باید کمی وقت صرف کنید و مکان های گوناگون را آزمایش کنید. در این مرحله باید دقت کنید تا امنیت فیزیکی AP ها نیز به خوبی رعایت شود.
فقط همین؟
همان طور که در اول مطلب ذکر شد AP ها و کارت شبکه حداقل تجهیزات یک شبکه ی بیسیم بودند. تجهیزات بسیار زیادی برای استفاده در شبکه های بیسیم وجود دارند که عملکرد و قابلیت های این نوع شبکه ها را افزایش می دهند. شاید بهترین نمونه ی این تجهیزات پرینتر سرور باشد که پرینتر را بدون نیاز به کامپیوتر به شبکه متصل می کند و تمامی کاربران می توانند از آن استفاده کنند.
موضوعات مرتبط :