درکدام بیماری چشم روزه گرفتن مشکل ایجاد می کند
سوال – درکدام بیماری چشم روزه گرفتن مشکل ایجاد می کند ؟
پاسخ – در بیماری های چشمی ما داروها را به شکل استفاده می کنیم . یکی بصورت قرص های خوراکی ، یکی بصورت قطره ها و یکی به شکل پماد استفاده می شود . اگر ما بیماری چشمی داشته باشیم که احتیاج باشد که قرص ها در زمان خاصی مصرف بشود زیرا هر کدام از داروها مدت اثر خاصی دارند مثلا بعضی از قرص ها شش ساعت مدت اثر دارند یعنی شش ساعتدیگر باید قرص دیگری بخوری و اگر نخوری اثر آن کم می شود در این صورت اگر دکتر دارو را در مدت زمان خاص تجویر کرده که به زمان روزه ی ما برخورد می کند ،ما مجبورهستیم که قرص مان را بخوریم و روزه مان را بشکنیم . مثلا قرص هایی که برای فشار چشم استفاده می شود اثرش شش ساعته است و ما مجبور هستیم که این قرص را بخوریم تا فشار چشممان بالا نرود و روزه نگیریم . ما دارو به شکل تزریفی کم داریم ولی این روزه را باطل نمی کند . استفاده از قطره های چشمی شایع تر است . لازم نیست که کسی که قطره ی چشمی استفاده می کند روزه اش را باطل کند ولی باید این نکته را رعایت کنید . ما مجرایی داریم که از داخل چشم به بینی مان ارتباط دارد که به آن مجرای اشکی می گویند . افرادی که مجرای اشکی شان گشاد است وقتی قطره در چشم شان می ریزند بعد از مدتی در حل قشان احساس تلخی می کنند . این می تواند روزه را باطل کند . برای ریختن قطره انسان باید به بالا نگاه کند و قطره را در گودی پلک در داخل بریزد و بعد با انگشت سبابه و شصت روی مجرای اشکی فشار بیاورد و دو طرف مجرا را ببندد و سرش را به سمت پایین بگیرد و این باعث می شود که دیگر قطره به حلقش نرود و روزه اش را باطل نکند. پس در ایام ماه مبارک رمضان باید مجرای اشکی خودش را نگه دارد ولی در مواقع دیگر احتیاج به این کار نیست . استفاده از پمادها مشکی ندارد و می توان روزه گرفت .
سوال – من بیست و نه سال دارم . چشم من یک و هفتاد و پنج آستیگمات و پنج دوربین است . اگر من لنز بگذارم این را پوشش می دهد ؟ آیا این روی عدسی تاثیر دارد که آنرا نازک کند ؟
پاسخ – روش های مختلفی در مورد رفع عیوب انکساری وجود دارد که شایع ترین آن عینک زدن است . در سابق از لنز استفاده می کردند . اینها در روی چشم قرار داده می شود و بهتر است که صبح گذاشته و شب برداشته بشود . و حتما پزشک باید آنرا تجویز کند . بعضی ها لنزهای رنگی را از مراکز دیگری مثل بوتیک ها تهیه می کنند و ما عوارض زیادی را در این مورددیده ایم . لنز اندازه دارد مثل کفشی است که به پا می کنیم . گاهی فرد ممکن است که لنز تنگی را با میزان عبور کم اکسیژن استفاده بکنند که باعث عفونت های شدید می شود . پس لنز را حتما باید پزشک تجویز کند . ایشان می توانند از لنز استفاده کند . اگر کسی از لنز استفاده می کند باید اصول صحیح استفاده از لنز را بداند . لنز یک جسم خارجی است و وقتی در روی عدسی قرار می گیرد ممکن است که مشکلاتی را برای فرد ایجاد بکند . الان استفاده از لیزر هم امکان دارد . حُسن استفاده از لیزر در این است که دیگر مشکلات جسم خارجی و عفونت چشم وجود ندارد . اگر کسی استفاده ی صحیح از لنز نکند و آنرا ضدعفونی نکند ممکن است که روی عدسی عفونت ایجاد بکند.
نوشته شده توسط ( newsvaolds ) در شنبه 9 خرداد 1394
سلامـ .... ... ..
