سايت کنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) در گزارشي نوشت، از آغاز اهداي جوايز ساليانه AFC به بهترين بازيکن سال آسيا، ژاپني ها، ايراني ها و بازيکنان عربستان سعودي نقش فعال تري در اين ميان داشته اند.
در فهرست بهترين ها ژاپن، ايران و عربستان با داشتن چهار بازيکن در صدر هستند و کشورهاي قطر، ازبکستان و چين با يک بازيکن در رده پايين تري قرار دارند.
"سعيد العويران" با درخشش در جام جهاني 1994 آمريکا و گلي که به بلژيک زد نامش بيش از هر زمان ديگري مطرح شد.
"ماسامي ايهارا" دومين نفري بود که اسم ژاپن را به فهرست بهترين بازيکنان آسيا آورد اما از سال 1996 درخشش ايراني ها جا را براي ديگران تنگ تر کرد.
"خداد عزيزي" در جام ملت هاي آسيا در امارات چشم ها را خيره کرد و بهترين شد.
در سال هاي 97 و 98 "هيده توشي ناکاتا" روي سن رفت و "علي دايي" در مراسم 1999 بيروت تنديس را بالاي سر برد.
"نواف التمياط" از عربستان بعد از گل هاي زيبايي که در جريان مسابقات جام ملت هاي آسيا زد، بازيکن سال 2000 شد و "فان زهي" يکسال بعد پرچم چين را بالا برد تا اولين و آخرين چيني اين فهرست شود.
"شينجي اونو" ژاپني بعد از مسابقات جام جهاني به ميزباني مشترک ژاپن – کره، مرد سال 2002 شد و سپس "مهدي مهدوي کيا" براي بار سوم نام ايران را در صدر جوايز سال آسيا قرار داد.
سال 2004 "علي کريمي" با درخشش در جام ملت هاي آسيا چين به کوالالامپور رفت تا جايزه بهترين بازيکن آسيا را بگيرد.
"حمد المنتشري" بازيکن سال 2005 شد و "ابراهيم خلفان" قطري توانست اسم قطر را در سال 2006 وارد ليست کند.
"ياسر القحطاني" بعد از درخشش در جام ملت هاي آسيا 2007 عنوان مرد سال فوتبال قاره کهن را به خود اختصاص داد تا اينکه در سال 2008 "سرور جپاروف" ازبکستاني در حضور ژاپني ها و نماينده امارات، نفر اول شد. .
در اين ميان اونو و مهدوي کيا به دليل دريافت جايزه بهترين بازيکن جوان سال آسيا، از جايگاه ويژه اي برخوردارند.
اونو به خاطر عملکرد خوب خود براي تيم جوانان ژاپن در مسابقات آسيايي، به عنوان بهترين بازيکن جوان اين قاره در سال 1998 انتخاب شد.
او در مسابقات قهرماني جوانان جهان در سال بعد از آن نيز به اثبات توانايي هاي خود ادامه داد و نقش کليدي در رسيدن تيم ژاپن به فينال آن رقابت ها ايفا کرد. مسابقه اي که ژاپن مقابل اسپانيا واگذار کرد.
اما مهدوي کيا که در آن زمان براي پرسپوليس بازي مي کرد، بهترين بازيکن جوان آسيا در سال 1997 نام گرفت.
بازيکن کنوني آينتراخت فرانکفورت آلمان، شش سال بعد به چهارمين بازيکن ايراني فهرست بهترين هاي آسيا تبديل شد.
براي انتخاب بهترين بازيکن آسيا در سال 2009 پنج نفر در فهرست نهايي قرار دارند که "فيراس الخطيب" از سوريه، "هادي عقيلي" از ايران، "سيد محمد عدنان" از بحرين، "کنگو ناکامورا" از ژاپن و "ياسوشيتو اندو" از ژاپن هستند.
مراسم انتخاب بهترين هاي فوتبال آسيا در سال 2009 سه شنبه در کوالالامپور برگزار خواهد شد.
اعضای تیم فوتبال پرسپولیس پس از برگزاری یک اردوی تدارکاتی در دبی، جمعه شب به تهران بازگشتند.
سرخپوشان که روز جمعه هفته قبل راهی دبی شده بودند، پس از برگزاری تمرینات و انجام دو بازی تدارکاتی عصر جمعه به اردوی خود در این کشور پایان دادند و ساعت 19 به تهران بازگشتند.
براساس تصمیم کادر فنی تیم فوتبال پرسپولیس، تمرینات این تیم از روز یکشنبه از سر گرفته می شود. پرسپولیس در اولین بازی خود روز 7 آذر در اصفهان میهمان سپاهان خواهد بود. این دیدار از هفته هفدهم رقابتهای لیگ برتر برگزار خواهد شد.
رضا عنایتی مهاجم فعلی استقلال در صدر جدول بهترین گلزنان تاریخ این باشگاه قرار دارد.
آرش برهانی مهاجم ملی پوش استقلال در نیم فصل اول با به ثمر رساندن 8 گل بهترین گلزن آبی های پایتخت بود. برهانی طی سه فصل اخیر با گلزنی های پیاپی خود به یکی از برترین گلزنان تاریخ استقلال در لیگ تبدیل شده و تا شکستن رکورد صمد مرفاوی و غلامحسین مظلومی فاصله زیادی ندارد. 10 گلزن برتر استقلال در تاریخ لیگ به این شرح است:
1.رضا عنایتی(55 گل)
کاپیتان دوم استقلال در این فصل از سال 82 تا 84 با زدن 52 گل در 82 بازی توانست رکورد بهترین گلزن استقلال در لیگ را به نام خود ثبت کند. عنایتی در فصل 84 با هت تریک مقابل ملوان رکورد 30 ساله مظلومی را شکست و برترین گلزن استقلال در لیگ شد. این بازیکن در این فصل نیز 3 گل زده است و در مجموع 98 بازی در لیگ برای استقلال 55 گل زده است. میانگین گلزنی عنایتی در هر بازی حدود 0.6 گل است. عنایتی در صورت حضور مستمر در استقلال می توانست رکورد خود را به 100 گل نیز برساند.
2. غلامحسین مظلومی(40 گل)
سرپرست فعلی ابی های پایتخت از سال 54 تا 84 رکوردار گلزنی برای این تیم به شمار می رفت. مظلومی طی 82 بازی در لیگ موفق به زدن 40 گل شد. مظلومی در فصل 52 و 53 دو بار موفق به کسب عنوان اقای گلی شد. 10 گل او در فصل 53 تخت جمشید نقش مهمی در اولین و تنها قهرمانی استقلال در لیگ تخت جمشید داشت.
3. صمد مرفاوی (38 گل)
سرمربی کنونی تیم استقلال از سال 68 تا 76 برای این تیم در لیگ به میدان رفت و طی 88 بازی موفق به زدن 38 گل شد. البته مرفاوی مدتی را در کشاورز و مدتی نیز در کویت و سنگاپور بازی کرد. وی در اولین فصل حضور در استقلال در لیگ قدس سال 68 برای این تیم 13 گل زد و دومین گلزن برتر فصل پس از محمد احمدزاده شد. مرفاوی در همین فصل زننده گل قهرمانی استقلال در بازی فینال مقابل پرسپولیس بود.
4. آرش برهانی (37 گل)
اقای گل فصل گذشته لیگ برتر در اولین سال حضورش در استقلال نا امید کننده ظاهر شد، اما در فصل قبل 21 گل زد و نقش مهمی در قهرمانی استقلال داشت. برهانی تاکنون طی 76 بازی برای استقلال در لیگ برتر موفق به زدن 37 گل شده است و تا پایان فصل به رتبه دوم گلزنان استقلال در تاریخ لیگ صعود خواهد کرد.
5. سیاوش اکبرپور(36 گل)
مهاجم نیمکت نشین استقلال در این فصل فقط موفق به زدن یک گل شده است که این گل را در بازی با ابومسلم به ثمر رساند. اکبرپور اولین گل خود برای استقلال را نیز در فصل 83 به ابومسلم زد و تاکنون 115 بازی 36 گل به ثمر رسانده است. این بازیکن در فصل 83-84 زوج موفقی را با عنایتی تشکیل داده بود که منجر به قهرمانی استقلال و اقای گلی عنایتی شد.
6. علی سامره (32 گل)
علی سامره در فصل 79 به استقلال پیوست و در اولین سال حضورش در این تیم با زدن 13 گل دومین گلزن برتر لیگ شد. سامره در 77 بازی موفق به زدن 32 گل برای استقلال شد و در اواسط فصل 83 بود که به دلیل نیمکت نشینی های مداوم و اختلاف سلیقه با امیر قلعه نوعی راهی فوتبال امارات شد. این بازیکن در لیگ امارات نیز یکی از گلزنان برتر بود و در این فصل نیز پس از بازگشت به ایران اکنون در تیم مس کرمان بازی می کند.
7. فرهاد مجیدی(31 گل)
کاپیتان و باسابقه ترین بازیکن حال حاضر استقلال در 118 بازی که تاکنون برای استقلال در لیگ انجام داده ، 31 گل نیز به ثمر رسانده است. فرهاد مجیدی زمانی اولین گل خود را به ثمر رساند که صمد مرفاوی در حال خداحافظی از این تیم بود. مجیدی بیشتر دوران فوتبال خود را در لیگ امارات سپری کرد و یکی از بهترین گلزنان امارات در دهه اخیر بود. این بازیکن در داربی این فصل بالاخره موفق به گلزنی مقابل پرسپولیس نیز شد.
8. هادی نراقی (29 گل)
مهاجم ریز نقش آبی پوشان در دهه پنجاه طی 106 بازی 29 گل برای این تیم به ثمر رساند. نراقی که سابقه قهرمانی آسیا با تیم ملی جوانان را نیز دارد، اولین بار در فصل 52 تخت جمشید مقابل بانک ملی گلزنی کرد. بهترین رکورد وی نیز 9 گل در یک فصل بود که در فصل 56 ان را ثبت کرد.
9. علی جباری(28 گل)
کاپیتان و ستاره استقلال در اواخر دهه چهل یکی از برترین گلزنان تاریخ باشگاه استقلال است. جباری فقط در 5 فصل لیگ استقلال را همراهی کرد و در 80 بازی موفق به زدن 28 گل شد. بهترین عملکرد او در یک فصل زدن 10 گل بود که در سال 1350 رقم خورد. در فصل 53 که استقلال با کاپیتانی این بازیکن قهرمان لیگ تخت جمشید شد، جباری 5 گل برای استقلال به ثمر رساند. کاپیتان اسبق استقلالی ها اخرین گل خود را مقابل ملوان در فصل 54 به ثمر رساند و پس از ان راهی تیم راه اهن شد.
10. ادموند اختر(26 گل)
مهاجم ارمنی استقلال در دهه هفتاد، از سال 73 تا 76 طی چهار فصل 75 بار برای این تیم به میدان رفت و موفق به زدن 26 گل شد. اختر در اولین فصل حضورش در استقلال 10 گل زد و البته گل او به پرسپولیس در بازی نیمه نهایی لیگ نیز جنجال به پا کرد! در دومین فصل 11 گل زد و در فصل 75 نیز فقط 5 گل به ثمر رساند. ادموند اختر در اخرین فصل حضورش در استقلال موفق به گلزنی نشد.
مالك باشگاه استيلآذين در جلسهاي كه دیروز برگزار شد به بازيكنان اين تيم 5 هزار دلار پاداش داد.
حسين هدايتي در جلسهاي كه دیروز با كادر فني و بازيكنان استيلآذين برگزار كرد، ضمن تقدير و تشكر از بازيكنان اين تيم بابت تحمل دشواريهاي اردوي امارات به هر بازيكن 5 هزار دلار پاداش داد.
سقف پاداش تعيين شده 10 هزار دلار بود و قرار است پس از بازگشت به تهران و به مرور در جريان بازيهاي ليگ برتر، نصف ديگر اين پاداش به بازيكنان پرداخت شود.
در اين جلسه بازيكنان استيلآذين نيز از اردوي دبي ابراز رضايت كرده و بابت اين موضوع از مسئولان باشگاه تشكر كردند.
همچنين كادر فني قبل از شروع نيم فصل دوم، برنامههاي آينده اين تيم را براي بازيكنان تشريح كرد.
*باشگاه استيلآذين در تماسي با مسئولان باشگاه النصر امارات، درگذشت سالم سعد بازيكن مليپوش اين تيم را تسليت گفت. هدايتي در اين تماس ضمن تسليت به باشگاه اعلام كرد كه اين فاجعه براي فوتبال ايران بسيار تأسفآور و ناگوار است.
سالم سعد، بازيكن ملي پوش تيم فوتبال النصر و يكي از همبازيهاي ايمان مبعلي در اين باشگاه و از چهرههاي شناخته شده فوتبال امارات روز چهارشنبه هنگام تمرين جان باخت.
اين بازيكن به يكباره در جريان تمرين از هوش رفت و به زمين افتاد. باوجود آنكه كادر پزشكي او را خيلي سريع به بيمارستان "راشد " انتقال داد، اما پزشكان نتوانستند اين بازيكن را از مرگ نجات دهند.
*صبح دیروز و در حضور بازيكنان استيلآذين، كادر فني و مديريت اين باشگاه از 5 خبرنگار ايراني كه براي پوشش اخبار و انعكاس آنها به دبي سفر كرده بودند تقدير كردند. آنها در مقابل بازيكنان، اصحاب رسانه را زحمتكشترين اهالي فوتبال دانستند.
تیم ملی ایران فردا در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام ملتهای آسیا مقابل اردن صفآرایی میکند.
بازیکنان تیم ملی کشورمان که دیروز از طریق دبی به امان پایتخت اردن رسیدند، فردا (یکشنبه) در این کشور بازی برگشت خود را در مرحله مقدماتی جام ملتهای آسیا برگزار میکنند.
در این دیدار 2 لژیونر اسپانیایی ما یعنی نکونام و شجاعی حضور ندارند. آنها به دلیل اینکه این بازی در روزهای مشخص شده فیفا برگزار نمیشود ملزم به بازگشت به اسپانیا بودند.
البته لژیونرهای اماراتی و همچنین آندرانیک تیموریان با اجازه گرفتن از باشگاهشان در این بازی تیم ملی را همراهی میکنند.
مجید غلامنژاد نیز به دلیل حاضر نشدن روادیدش نتوانست به اردن برود. فرهاد مجیدی، معمارزاده و محبی نیز قبلا به دلیل مصدومیت اردوی تیم ملی را ترک کرده بودند.
در این گروه ایران با 7 امتیاز صدرنشین است و اردن با یک امتیاز تیم چهارم است. اردنیها در صورت شکست در این دیدار از راه یافتن به جامملتهای آسیا بازمیمانند.
به هر حال باید دید بعد از پیروزی مقابل ایسلند و اردن در بازی رفت و همچنین تساوی مقابل مقدونیه میتوانیم در این بازی نیز 3 امتیاز کسب کنیم یا خیر.