پنج شنبه 9 شهریور 1391  ساعت 3:44 PM

 

آبشار آقبلاغ

این آبشار در خلخال و در کوه آق داغ (سفیدکوه) قرار دارد. در دامنة این رشته کوه چشمه سارهای فراوانی وجود دارد که تأمین کننده آب جریانهای چون میانرودان، گلبند رود، رودخانه زال و … میباشد. مهمترین چشمه این ناحیه که آبدهی قابل توجهی دارد، چشمه آقبلاغ است. این چشمه در دامنة شرقی قله مرکزی آق داغ قرار دارد. این چشمه بلافاصله پس از خروج، آبشار بسیار زیبا و با دورنمای جالب و دیدنی و سفیدرنگ تشکیل می دهد. وجود گونه های متنوع گیاهی، درختی و علفی در پیرامون این آبشار زیبائی آن را دوچندان می نماید. نزدیکترین راه ارتباطی به آقبلاغ از طریق یک راه پیاده رو از روستای لرد بخش شاهرود خلخال میسر است
 مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیل

آبشار سردابه

این آبشار در نزدیکی آبگرم معدنی سردابه (۲۴ کیلومتری غرب اردبیل) در دامنة شرقی کوه سبلان واقع است. ارتفاع آن حدود ۲۰-۱۵ متر و حجم جریان آن نسبتاً کم و محدود به خروجی چند چشمه بالادست می باشد. شایان ذکر است حجم جریان این آبشار در مواقع بارش و پیوستن جریانهای سطحی حوزه آبخیز افزایش می یابد. این آبشار از محلهای دیدنی مجتمع آبگرم سردابه که از نقاط گردشگری اردبیل است، می باشد.

آبشار گورگور آلوارس مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیل

چشمه گورگور ازجمله چشمه های مشهور منطقه سبلان می باشد. این چشمه در درة آلوارس یا قزل گوللر که یکی از عریض ترین و باصفاترین دره های سبلان است، در ارتفاع ۲۴۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است.آبدهی این چشمه بسیار بالا بوده و آب از خلل و فرج دیواره صخره ای مشرف به دره با فشار بیرون می آید. نظر به شیب تند مسیر تا رسیدن به رودخانه بستر آبشار مانندی را طی می کند و باتوجه به موقعیت تفریحی و تفرجی و ورزشی درة قزل گوللر و احداث پیست اسکی روی برف آلوارس در آن چشمه و آبشار گور گور نیز با دارا بودن آب و چشم انداز و فضای سبز جالب از نظر گردشگری را دارد.
 مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیل
آبشار گورگور خیاوچای

این آبشار در مسیر رودخانه خیاو (خیوچای) بوده و بلندی آبشار حدود ۱۰-۱۲ متر می باشد و از نظر حجم جریان قابل توجه می باشد . حوضچه ای دایره ای شکل درمحل ریزش آب ایجاد شده است. آبشار گورگور به علت منظره جالب طبیعی و وجود ماهی قزل آلای قرمز در رودخانه و حوضچه و برخورداری از موهبت آبگرم معدنی ملک سوئی و چشم اندازی از کوهستان سبلان (ارتفاعات دلی آلی، آیتار، هرم و کسری) جذاب و دیدنی است.
 مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیلپارک جنگلی فندقلو

جنگل فندقلو بعلت نزدیکی به شهر نمین و سهولت دسترسی از جاده بین شهری اردبیل – آستارا همواره به عنوان یک منبع تفرجگاهی مطرح بوده است این جنگل یکی از اراضی تفریحی جنگلی است که به فاصله ۱۰ کیلومتر از شهر نمین و ۳۰ کیلومتر از شهر اردبیل قرار گرفته است . این جنگل انبوه بسیار زیبا مشابه پار کبه نظر میرسد . وجود اشکوب های کوچک و محدود پوشیده از گیاهان مرتعی تهی از درخت در بین درختان انبوه محل مناسبی را برای گدراندن اوقات فراغت خانواده ایجاد نموده است به همین جهت اینک عنوان پارک جنگلی فندقلو در ایام تعطیل پذیرای متقاضیان زیادی از شهر اردبیل ، نمین و مسافران تابستانی است . پیست اسکی روی چمن دراین منطقه قرار دارد و یک اردوگاه دانش آموزی با چندین اطاقک چوبی جهت اقامت و سرویسهای بهداشتی عمومی از سوی واحد امور تربیتی اداره آموزش و پرورش شهرستان نمین در آن ایجاد شده است . 
 مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیلپیست اسکی آلوارس

این پیست اسکی در فاصله ۱۲کیلومتری روستای آلوارس و ۲۴ کیلومتری سرعین قرار گرفته است و از آنجائی که پیست فوق در ارتفاع ۳۲۰۰متری از سطح دریا قرار دارد به سبب بارندگی برف فراوان در طول پائیز و زمستان و به جهت دیر ذوب شدن برفهای این منطقه می تواند در حدود شش الی هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گیرد. ازجمله کارهائی که جهت آماده سازی و بهره برداری انجام شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:احداث جاده ای آسفالت به طول ۲۴ کیلومتر تا پای پیست، نصب و راه اندازی دستگاه و خط تله سی ایژ به طول ۱۲۵۰ متر ساخت شرکت دوپل مایراتریش، نصب و راه اندازی یک خط تله اسکی جهت آموزش و استفاده علاقه مندان، احداث دوباب ایستگاه کلاسهای آموزشی، ساختمان اداری، مهمانسرا، رستوران، خرید دستگاه برف کوب، همچنین انجام طرحهای مقدماتی و کارهای عملیاتی هتلی مدرن و مجهز، که تاحدی می تواند جوابگوی انتظار و تمایل علاقه مندان باشد.
از ویژگیهای بارز منطقه ای که مجتمع ورزشهای زمستانی آلوارس در آن واقع شده است علاوه بر جاذبه های زمستانی می توان به جاذبه های بهاری و تابستانی آن ازجمله روی آوردن عشایران با گله های خود به مناطق حوالی آن، هوای خنک و معتدل در اوج تابستان، پوشش گیاهی و گلهای رنگارنگ بصورت دشتهای وسیعی از شقایقهای کوهی، گل ختمی، گون و غیره همچنین قرار گرفتن مسیرهای صعود به قله سبلان و قلل دیگر از فاصله نزدیک کمپ مجتمع و مشرف بودن آن به شهرهای سرعین، نیر، اردبیل می باشد که استفاده از آن را در تمامی فصول سال مفید و خاطره انگیز می نماید.

تالاب گنجگاه

تالاب سرسبز گنج‌گاه در ۸۰ کیلومتری جنوب خاوری شهر اردبیل قرار دارد. این تالاب زیستگاه پرندگانی چون چنگر، آبچلیک و … است.

تالاب نوشار

تالاب فصلی نوشار در ۳۵ کیلومتری جنوب خاوری شهر اردبیل قرار گرفته است. این تالاب در زمستان و بهار زیستگاه گونه‌های پرنده می‌باشد و در فصلهای دیگر چراگاه دام داران رمه گردان است.

تالاب شور گل

تالاب شور گل در ۳ کیلومتری جنوب خاوری شهر اردبیل قرار دارد و در بهار، زیستگاه پرندگان مهاجر است.
 مراكز گردشگري طبیعی استان اردبیلتالاب قره گل

تالاب قره گل در شمال باختری دامنه‌های هرم و جنوب زیستگاه هوشنگ میدانی در بلندی ۲ هزار و ۸۲۰ متر از سطح دریا قرار گرفته و آبراه خروجی ندارد.این تالاب گرد به قطر حدود ۳۰۰ متر از گرد آمدن آب برفها و سیلابها به وجود آمده است. بیشترین ژرفای آن ۳ متر تخمیل زده شده است. افزوده شدن آثار پدیده آتشفشانی / خاکستر آتشفشانی به خاک بستر تالاب، دور نمای سیاه رنگی به آب تالاب بخشیده است که به همین جهت به قره‌گل سرشناس شده است. این تالاب زیستگاه برخی از پرندگان مهاجر و زیستگاه تابستانی آنقوت است.

دره جنگلی اردی موسی

دره جنگلی زیبا و دیدنی در کنار روستای اردی موسی قرار گرفته است. دره جنگلی با چشم اندازی بسیار زیبا، نهرها و چشمه سارها، چمنزارهای انبوه، باغات میوه، قابلیت ویژه ای جهت گردشگری و استراحت و تفریح دارد، این محیط یکی از کانونهای مورد علاقه و استفاده سرعین و گردشگران سایر نقاط و دوستداران طبیعت می باشد. این درة جنگلی زیبا با بهاری سرسبز وباطراوت، تابستانی خنک با سایه های درختان بلند و پائیز الوان و زمستانی پوشیده از برف تابلوی بدیعی از چهره فصول مختلف را به نمایش می گذارد.

دره رود

بخشی از حوزة آبریز ارس شامل حوزة دره رود/ قره‌سو و بالهارود است جز بخش کوچکی از پیرامون گرمی و بیله سوار، که آبخیز حوزة بالها رود می‌باشد، دیگر نقاط این بخش آبخیز رود قره سو/ دره رود که از پیوند رودهای پرآب دیگر تشکیل می‌شود،  به شمار می‌آید.این رود با ۲۸۰ کیلومتر درازا حدود ۵۵۴ میلیون متر مکعب میانگین آبدهی سالانه، درازترین و پرآب ترین رودهای داخلی استان اردبیل به شمار می‌رود.رود‌خانه دره رود هم چنین از پهناورترین حوزة آبخیز برخوردار می‌باشد به طوری که بخش بزرگ کوههای سبلان، برزند، خروسلو، تالش، باغرو، پشت سارا، آبخیز این رود به شمار می‌آیند.

 

دریاچة بند پیرالقیر

دریاچة بند پیرالقیر، در ۱۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته و بلندی آن از سطح دریا ۱ هزار و ۴۵۰ متر است. این دریاچه محل زیست چنگر، خوتکای سفید و … است.

 رشته کوه تالش

رشته کوه تالش در راستای کناره دریای مازندران از شمال به جنوب کشیده شده است. این رشته کوه از گوشه خاوری کوههای برزند آغاز و در سراسر حدود خاوری استان اردبیل با افزایش تدریجی بلندی به سوی جنوب کشیده میشود و در بیرون حدود استان سرانجام به رشته کوه البرز می‌پیوندد.بلندترین نقطه رشته کوه تالش در خاور اردبیل با بلندی حدود ۲ هزار و ۷۵۰ متر است. دامنه خاوری آن پوشیده از جنگل است در حالی که دامنه باختری و شمالی آن جز در بلندی‌ها که دارای پوشش جنگلی است در بخشهای دیگر پوشش گیاهی مهمی ندارد.رشته کوه تالش یا باغرو همانند سدی بین دریای مازندران و فلات آذربایجان قرارگرفته و هیچ رودی آن را قطع نمیکند مگر در نزدیکی قره‌چمن که دشت اردبیل به دریا راه پیدا میکند و از این بخش رطوبت دریای مازندران در این دشت رخنه میکند.

رشته کوه صلوات‌داغی

دنباله رشته کوه تالش در شمال به توده کم ارتفاعی می‌پیوندد و به رشته کوه صلوات‌داغی سرشناس است که ازکوههای کلانتر، سامان لو داغ، دنگوزگدوک و صلوات به وجود آمده و شهرستانهای مشکین‌شهر و مغان را از هم جدا می‌سازد. بلندترین ستیغ این رشته کوه ۲ هزار و ۵۰ متر است. جهت آن شمال خاوری – جنوب باختری می‌باشد، که گوشه شمالی آن به دره ارس می‌پیوندد و دره ارس و رود مرزی ارسباران این کوهها قفقاز جدا میسازد.رود سامبورچای از دامنه‌های شمالی این رشته سرچشمه میگیرد و رودهای دامنه جنوبی آن به قره سو وارد می‌شوند. این رشته کوه که از جنوب باختری به سوی شمال خاوری به درازای ۴۶ کیلومتر کشیده شده از سوی باختر به وسیله رود قره‌سو از کوهستان ارسباران خاوری جدا میشود. گردنه‌های صلوات و آقیز، در این رشته کوه قرار دارند.

رود گیلوان

رود گیلوان از کوه وناو، در ۴۲ کیلومتری جنوب خاوری هروآباد/ خلخال سرچشمه می‌گیرد. درازای این رود ۱۲ کیلومتر است و در مسیر جنوب باختری جریان دارد و در حوضة دریای مازندران قرار دارد.



 نگاشته شده توسط سجاد رنجبر رفسنجانی نظرات 0 | لینک مطلب