- بسم رب شهداء و صديقين
- هشت سال دفاع مقدس
- علل و عوامل بروز جنگ تحميلي از ديدگاه «دکتر منوچهر
- سيستم بين‌الملل
- شخصيت تصميم‌گيرنده
- عامل اجتماعي
- عامل بوروكراتيك
- عامل نقش
- چرا عراق؟
- ناگفته هاي جنگ ايران و عراق بر گرفته از سايت خبري
- 1) خواب و خيال دشمن در مورد ايران:
- 2) كمك هاي تسليحات نظامي:
- 3) كمك هاي هسته اي و سلاحهاي غير متعارف:
- 4) كمك هاي اطلاعاتي:
- 5) كمك هاي نيروي انساني:
- 6)كمك هاي مالي:
- 7)كمك هاي شيميايي:
- 8) كاهش قيمت نفت و قطع صدور نفت ايران:
- 9) كمك هاي مجامع بين المللي:
- اما اعترافات دشمنان در مورد امام و ايران:
- خرمشهر در دوران جنگ
- طراحي‌ عمليات بيت‌المقدس
- جهان آرا و خرمشهر
- كانون فرهنگي نظامي خرمشهر
- تشكيل سپاه خرمشهر
- حماسه خونين‌ شهر
- نحوه شهادت
- وصيت نامه شهيد محمد جهان آرا
- واقعه ي مقرر مدرسه سال 1359
- ويژگيهاي اخلاقي
- تجليل رهبر از شهيد جهان آرا
- جهان آرا از دیدگاه همسرش
- ممد نبودي ببيني ...
- منابع و مطالب مرتبط
- پدر شهيد جهان آرا تجليل شد
- زندگينامه شهید
- فرهنگ جبهه و اصطلاحات
- دفاع مقدس مملو از عقلانيت و معنويت بود
- سيد الشهدا در كلام شهدا
- نهضت حسيني , حماسه اي مقدس
- رسانه هاي جهان و نقش آفريني در 8 سال دفاع مقدس
- رسالت عظیم رزمندگان دفاع مقدس
- رسانه نقش مهمي در ترويج فرهنگ دفاع مقدس دارد(2)
- نگاهی به نقش رسانه در ترویج فرهنگ مقاومت(1)
- نگاهی به نقش رسانه در ترویج فرهنگ مقاومت(2)
- نگاهی به نقش رسانه در ترویج فرهنگ مقاومت(3)
- محرم در آيينه 8 سال دفاع مقدس/عاشوراخواني رزمندگان
- محرم در آینه 8 سال دفاع مقدس
- سالار جانبازان و هشت سال دفاع مقدس
- فرهنگ عاشورا 2800 بار در هشت سال دفاع مقدس تكرار ش
- ۸سالی که نیست، هشت ماهی که نیست، و یک آه
- فرهنگ شهادت و نقش آن در دفاع مقدس
- نام‎های نینوایی
- وجوه مشترک عاشورا و دفاع مقدس
- تأثير محرم و عاشورا در دفاع مقدس ( اخذ از هگمتانه

- کل بازديد 107785
- تعداد کل پست ها: 53
- تعداد کل نظرات: 4
- تاريخ آخرين بروز رساني: جمعه 3 آبان 1392 
- تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 31 شهریور 1388 
  

 
 

جمعه 6 آذر 1388  نوشته شده توسط :نیکبخت

 

2) كمك هاي تسليحات نظامي :

شوروي بزرگترين تأمين كننده نيازهاي تسليحاتي عراق. روزنامه القبس چاپ كويت: "شوروي يك پل هوايي براي حمل اسلحه و مهمات به عراق بر قرار كرده است. گورباچف با ارسال نامه اي به برخي سران عرب، به آنان اطمينان داده است كه شوروي اجازه نخواهد داد عراق در جنگ با ايران شكست بخورد."

"در نوامبر 1983 بين هزار تا هزار و دويست مشاور نظامي شوروي به عراق برگشتند و 400 فروند تانك 55 T و 250 فروند تانك 12 T به عراق داده شد و مقادير عظيمي موشك گراد، فراگ 7،سام 9 و اسكادبي در راه بود. عراق تنها كشوري بود كه از بلوك شرق به موشك اسكادبي مجهز شد."

در سال 1983 شوروي بار ديگر تحويل سلاح در حجم وسيع را به عراق از سر گرفت و تمامي تجهيزاتي را كه عراق در طي دو سال نخست جنگ با ايران در صحنه نبرد از دست داده بود جايگزين كرد.

چالز فيليپ ديويد (نويسنده كتاب جنگ خليج فارس توهم پيروزي): "شوروي با61% بزرگترين تأمين كننده نيازهاي تسليحاتي عراق است."

انگلستان و ساخت شبكه پناهگاه هاي زير زميني براي صدام : "در ژوئن 1982 صدام تصميم گرفت برنامه پرهزينه ساخت شبكه پناهگاه هاي زيرزميني را به اجرا بگذارد تا بتواند منابع استراتژيك خود را از خطر حملات هوايي مصون بدارد. بر اين اساس شركت هاي انگليسي طرحي را ارائه كردند كه به موجب آن براي 48 هزار سرباز پناهگاه امن ساخته مي شد. هر پناهگاه تونل پولادين داشت و مي توانست تا 1200 نفر را در خود جاي دهد. يكي از آنها در كنار كاخ رياست جمهوري بنا شده بود و پر از تجهيزات الكترونيكي، كامپيوتر، تله پرينت و شبكه هاي ارتباطي بود و دفتر صدام را با تمام نقاط عراق در تماس دائم قرار مي داد. حفاظت از اين پناهگاه به گونه اي بود كه اگر كسي به داخل آنها رخنه مي كرد دوربين هاي ويديوئي او را مي ديدند و مسلسل هاي خودكار نصب شده بر روي ديوار ها بر سر و روي او گلوله مي باريدند. در راستاي همين همكاري ها شركت ماركني انگليس فرستنده هاي مايكروويو نظامي در اختيار عراق قرار داد و شركت راكال نيز متعهد شد تا كارخانه توليد پيشرفته ترين راديوي نظامي جهان را به نام جاگوار در عراق احداث نمايد."

مين هاي ضد نفر ايتاليايي. آلن فريدمن(محقق و نويسنده امريكايي):"در يكي از پيچيده ترين خلاف كاري ها در رم، ميليون ها مين مرگ بار با استفاده از يك شركت قلابي در سنگاپور به عراق فرستاده شدند. عراق به كمك يكي از شعبات بانك"لاوورو" در شمال ايتاليا 9 ميليون مين ضد نفر به ارزش 25 ميليون دلار خريداري نمود. اين مين ها ساخت شركت"والسلا" بود كه 50 درصد آن تحت مالكيت شركت فيات، گروه صنعتي بزرگ ايتاليا و تحت كنترل جياني آنيلي 72 ساله بود كه امروزه نيز به عنوان پادشاه بدون تاج و تخت ايتاليا معروف است. برخي از مين هايي كه عراق دريافت نمود از نوع بسيار وحشتناكي است كه به راحتي مي توان آنها را از هلي كوپتر پخش كرد يا به سادگي روي سطح بيابان انداخت. اگر كسي روي اين مينها پا مي گذاشت پاي قرباني تا مچ يا حتي ران پا قطع مي شد."

فرانسه و فروش جنگنده هاي ميراژ. كنت تيرمن (محقق و نويسنده امريكايي ( :"در ژانويه 1981، تحويل 60 فروند ميراژ1 F مجهز به موشك كه ابتدا از سوي والري ژيسكاردستن معلق شده بود آغاز گشت. در ژوئيه همان سال فرانسه بني صدر و مسعود رجوي را به عنوان پناهنده سياسي پذيرفت. رجوي، پاريس را به ستاد اپوزيسيون ايران تبديل كرد. به دنبال خروج ديپلمات هاي فرانسه از تهران در سال 1982 فرانسه اقدام به تحويل 5 فروند هواپيماي سوپر اتاندارد مجهز به موشك هاي اگزوست به عراق كرد."

آلن فريدمن: "تحويل سلاح تقريباً به صورت روزمره ادامه داشت. يكي از پايگاه هاي ناتو كه در مركز فرانسه احداث شده بود به صورت مركز بارگيري آنتونوف هاي نيروي هوايي عراق در آمد. اين هواپيماها روزانه به اين فرودگاه مي آمدند و موشك هاي ساخت فرانسه، بمب هاي خوشه اي، فيوز و تجهيزات رادار را با خود به عراق مي بردند. سازمان هاي اطلاعاتي فرانسه در سال 1986 بر آورد كردند كه اگر سه هفته از ارسال كمك به عراق خودداري كند، آن كشور شكست خواهد خورد."

خمپاره هاي دو زمانه فرانسه. كنت تيرمن (محقق و نويسنده امريكايي):"معامله 1.6 ميليارد دلاري طرح ولكان يكي از شيرين ترين معاملات فرانسه با عراق بود. 83 توپي كه موضوع قرارداد ولكان بود براي طيف وسيعي از مقاطعه كاران تسليحاتي فرانسه درآمد توليد مي كرد. درهمين راستا عراق از شركت فرانسوي TRT يك فيوز فوق العاده پيشرفته و پيچيده خريد كه با نصب آن بر روي دماغه خمپاره، موجب مي شد تا خمپاره درست قبل از رسيدن به زمين منفجر شود. يكي از افراد ارتش فرانسه كه خمپاره اندازهاي عراقي را در بيابان هاي بصره آموزش مي داد مي گويد: "با يك بار آتش آنها همه ايراني ها را تا فاصله يك كيلومتري درو مي كردند. همين سلاح بود كه جلوي امواج انساني ايران را گرفت؛ درست مانند نبرد"وردن" در جنگ جهاني اول، آنها مدام آتش مي كردند و ايراني ها واقعا قتل عام مي شدند."

مصر كانالي براي فروش تسليحات ناتو. آلن فريدمن (محقق و نويسنده امريكايي) : "در طول دهه 80 حسني مبارك رئيس جمهور مصر حدود 5/3 ميليارد دلار موشك و تسليحات به عراق فروخت كه صدام از پرداختن بهاي آن امتناع كرد. در سال 1984 او با همكاران خود در دولت مصر به توافق رسيد تا با عراق بر روي برنامه سري موشك هاي بالستيك داراي قابليت هسته اي همكاري كند. اين برنامه پروژه كندور 2 نام گرفت. مبارك در ملاقات خود با بوش در سال 1986،مصر را به كانالي براي صدور انواع گوناگون فناوري هاي موشكي ناتو كه شركت هاي پوشش اروپا به بغداد قاچاق مي كردند تبديل ساخت."

بلژيك و ساخت پايگاه هاي نظامي براي عراق."صدام در ژوئن 1982 قراردادي به ارزش 830 ميليون دلار با يك شركت بلژيكي به نام سيكسكو امضا كرد. هدف از اين طرح پر هزينه كه به نام رمزي پروژه 505 خوانده مي شد. اين بود كه براي جنگنده هاي پيشرفته عراقي 800 پناهگاه در عمق 50 متري زمين احداث گردد. سيكسكو كه از اعتبارات صادراتي دولت بلژيك استفاده مي نمود طي 4 سال 17 پايگاه هوايي و چند مقر نظامي در عراق ايجاد نمود. ميراژهاي عراق در جريان جنگ با ايران از همين پناهگاه ها خارج مي شدند و به پرواز در آمدند. از ديگر شركاي صدام سايبترا كنسرسيوم بلژيكي بود كه با جديت تمام روي پروژه هاي عكاشات و القائم كار مي كرد و يكي از بزرگترين كارخانه هاي آزمايشي و توليد فسفات جهان را در اين دو منطقه بنا نمود.



بازديدها [] - نظرات []

  

AllRights Reserved 2010 .:. Designer This Sprite Download Teamplate Reza Abdolmaleki