| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
نقش مساجد درجایگاه یکی از نهادهای اجتماعی در تربیت دینی جوانان
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
مسجد، درجایگاه پایگاه اجتماعی اسلام، همواره کانون جذب تربیت دینی جوانان بوده است و مردم و مربیان دینی و مذهبی به آن توجه کرده‌اند. تحولات روزافزون دنیای مدرن‌ و تهاجم فرهنگی در عصر جهانی‌شدن ازیک‌سو و تربیت دینی جوانان به‌مثابه‌ی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های عالمان تربیتی و فرهیختگان دینی مسلمان ازسویی‌دیگر‌ اهمیت مسجد را در تربیت دینی بیش‌ازپیش روشن کرده است. در مطالعه‌ی کنونی می‌کوشیم با تعریفی از تربیت دینی و بررسی نقش مسجد در اسلام بدین پرسش پاسخ گوییم که مسجد چگونه می‌تواند در ایجاد ارزش‌ها و تربیت دینی جوانان امروزی نقش داشته باشد. پاسخ این است که متولیان مسجد می‌توانند با آشنایی به ویژگی‌های تربیت دینی و به‌کارگیری راهکارهای تربیتی از مسجد به‌مثابه‌ی مکانی مناسب برای تربیت دینی استفاده کنند و ازطریق برپایی اجتماع‌های عبادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی به تربیت دینی جوانان بپردازند. واژگان کلیدی: مسجد، تربیت، دین، تربیت دینی.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
مسجد مکانی است مقدس برای عبادت و مراسم جمعی، به‌خصوص نماز، دعا، نیایش، جشن‌ها و اعیاد اسلامی. مسجد کارکردهایی مهم در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تعلیمی دارد. جوانان سرمایه‌های عظیم مملکت هستند و شخصیت واقعی آنان در دوره‌ی جوانی شکل می‌گیرد؛ بنابراین، باید نیازهای معنوی آن‌ها را برآورده کرد. هویت‌یابی، تعلق گروهی، حرمت‌طلبی، تشخص و ابراز وجود، کمال‌جویی، شادابی، آرامش‌جویی، تربیت و اخلاق انسانی، معرفت، معاشرت، نوع‌دوستی و همبستگی اجتماعی ازجمله مهم‌ترین نیازهای معنوی جوانان هستند که مسجد می‌تواند در پاسخگویی و ارضاء آن‌ها نقش مهمی ایفا کند. نماز جماعت، حضور در مسجد، تعامل نمازگزاران با یکدیگر، وعظ و منبر به پیشرفت فرهنگ جامعه کمک زیادی می‌کند. حضور در مسجد تأثیر آثار نماز را دو چندان می‌کند،‌ ازجمله آرامش الهی، معرفت‌یابی، نظم اجتماعی، تقوا و نیروی معنوی. جوانان با حضور در مسجد می‌توانند الگوی صحیح خود را پیدا کنند. خیرخواهی، مهرورزی، هدایت‌یابی، صراط‌شناسی، دوست‌یابی، انس با دیگران، شادابی، مسئولیت‌پذیری، مشاوره‌دهی و مشاوره‌خواهی ازجمله زمینه‌های معنوی هستند که با شرکت در برنامه‌های مسجد به‌دست می‌آیند و تقویت می‌شوند. به‌هرحال، فضای معنوی، هنر و معماری، قرائت قرآن، دعا و نماز و... مسجد را مرکز مهم هدایت و تجهیز قوای فکری و مهارت‌های زندگی و رشد اخلاق انسانی کرده است. با عنایت به نقش مسجد در تربیت فردی و اجتماعی افراد، برنامه‌ریزی و شناسایی کاربرد عوامل مؤثر برای حضور فعال جوانان در این مکان مقدس لازم است. واژگان کلیدی: مسجد، جوانان، اخلاق، نیازهای معنوی، تربیت اجتماعی، نماز جماعت

 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مسجد در قرآن‏ و روایات‏
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

مسجد در قرآن‏ و روایات‏

آیت الله حسین انصاریان

مسجد

مسجد خانه خدا و محل عبادت و برترین و شریف‏ترین مکان روى زمین است؛ مسجد مرکز اتّصال قلب و روح به محبوب حقیقى و جاى شنیدن دعوت حضرت دوست به سوى خیر و کمال است. مسجد، آباد کننده دل، تصفیه کننده جان و مرکز تجلّى انوار ربوبى بر قلب مؤمنان است. مسجد، خانه هدایت و مرکز تربیت و جایگاه اهل معرفت و محل سوز و گداز عاشقان الهى است. مسجد جاى خردمندان، خانه برکت براى مستمندان و جاى مناجات دردمندان و سرزمین برآورده شدن نیاز حاجت‏مندان است. مسجد خانه قرآن، مدرسه عشق، مکتب دانش، مرز بینش و محل گرفتن فیوضات ربانى از عالم قدس است. مسجد جایگاه نزول برکات، مرکز تدارک مافات و صحنه پیکار با عوامل شیطان و جاى نجات از درکات است. مسجد، پلى به سوى بهشت و راهى به سوى فضیلت و طریقى به طرف هدایت و دلیلى به سوى نقطه وصال براى فراق زدگان است.

 
 
 


:: ادامه مطلب
جایگاه مسجد در آیات و روایات
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

جایگاه مسجد در آیات و روایات

محمد سلمانی

اهیمت مسجد در قرآن یکی از راه‌های شناخت اهمیت موضوعات در اسلام، قرآن کریم است. مسجد موضوعی است که قرآن با نگرشی کامل و دیدگاهی جامع بدان آن پرداخته است. نوع عبارت، تأکید و میزان پرداختن به هر موضوعی، بیانگر اهمیت و جایگاه آن در قرآن کریم است. «مسجد» از جمله واژگانی است که قرآن بر آن تأکید می‌کند و 28 بار به آن اشاره کرده است.

 
 
 


:: ادامه مطلب
نوآوری و شکوفایی در مسجد
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

"بسمه تعالی"

نوآوری و شکوفایی در مسجد

محمد سورانی

مقدمه:

 بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مسجد را سنگر ‌نامیدند و همچنین فرمودند: «محراب محل حرب است». به‌کاربردن کلمه‌ی سنگر برای مسجد نشان‌دهنده‌ی جایگاه رفیع این پایگاه الهی است. سنگر به این معناست که دراصل مسجد حافظ دین و میراث ائمه‌ی معصوم (علیهم‌السلام) است. محراب مسجد محل مبارزه‌ی انسان با شیطان درونی و برونی است. درواقع، محراب مهم‌ترین جایگاهی است که می‌توان در آن هم عبادت و هم با دشمن مبارزه کرد. امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) احیاگر واقعی مسجدها در جهان اسلام بودند؛ زیرا انقلاب خود را از مسجد آغاز کردند و استمرار بخشیدند. شناخت صحیح امام (رحمة‌الله‌علیه) از جایگاه و امکانات مسجد راهی بود تا، بااستفاده‌از این پایگاه الهی و اعتقادی، همه‌ی افراد را با سلیقه‌های مختلف در مکانی واحد جمع کنند و از نیرویی عظیم درمقابله‌با ظلم‌ستیزی و مظلوم‌پناهی بهره بگیرند.

 
 
 


:: ادامه مطلب
نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی (4)
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

"بسمه تعالی"

نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی

سیف‌الله روحانی یزدی

فواید علمی، اجتماعی و اخلاقی رفت‌وآمد به مسجد بهره‌ای که از رفت‌وآمد و انس با مسجد نصیب انسان مسلمان می‌شود فقط ثواب‌بردن نیست؛ بلکه در همین جهان نیز فواید و آثار اخلاقی، تربیتی، علمی، اجتماعی و سیاسی فراوانی نصیب انسان مؤمن می‌شود.

 
 
 

 



:: ادامه مطلب
نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی (3)
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
چکیده مسجد نامی آشناست که با یادگارها، خاطره‌ها، دستاوردها و کارکردهای بسیاری همراه است. آنچه در این نوشتار بررسی می‌شود جایگاه آرمانی و مطلوبی است که مسجد می‌تواند در بعد آموزشی و تربیتی، باتوجه‌به اقتضاءهای موجود، ایفا کند.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2898401
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396