| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی (2)
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

"بسمه تعالی"

نقش مساجد در تعالی اخلاق فردی و اجتماعی

م.براتی

مقدمه

شناخت سرآغاز رستگاری و مطمئن‌ترین راه هدایت انسان‌هاست. شناخت انسان را درمقابل انحراف‌ها آسیب‌ناپذیر می‌کند و ملاک برتری آن‌هاست. انسان کامل کسی است که به شناخت کامل رسیده باشد و حضور خدا را در همه‌جا و با همه‌ی وجود حس کرده باشد. انسان درمقام خلیفه در زمین و نگین آفرینش می‌تواند شایسته‌ی سجده‌ی فرشتگان آسمانی باشد. انسان همه‌ی صفت‌ها، خصوصیت‌ها، استعدادها و گرایش‌های روحی و روانی‌ای را دارد که لازمه‌ی خلقت اوست. انسان جلوه‌ای از محبت الهی است. او شخصیت و شالوده‌ی هستی را می‌ریزد. دراین‌راستا، فعالیت‌های مسجد می‌تواند در حیطه‌ی آموزش مهارت‌های زندگی بسیار مهم باشد. جامعه خانه‌ی معنوی ارتباط صحیح و مناسب می‌تواند در هویت‌بخشی فرزندان و خانواده نقش اساسی داشته باشد. بزرگ‌دیدن کودکان، ایجاد رابطه‌ی عاطفی با آن‌ها، دلبسته‌کردن آن‌ها به خانه و خانواده، مصون‌سازی آن‌ها از آسیب‌های اجتماعی و یادآوری راه‌ورسم چگونه بودن رسالت بزرگی است که بر گردن ماست. انسان‌ها از آغاز خلقت یاد گرفته‌اند برای کار و فعالیت در دنیای بیرون تلاش کنند، به افکار و احساس‌های درونی‌شان کمتر توجه کنند و گاهی نیز حقوق خویش را فراموش می‌کنند که ما می‌توانیم دراین‌زمینه یادآوران خوبی باشیم. کودک تدبیر را می‌آموزد تا آینده را درک کند و تحسین را می‌آموزد تا انگیزه‌ی زندگی را در دل دیگران ایجاد کند. خداوند انسان را با صفات و ویژگی‌های شایسته‌ای آفریده است. چنانچه آن ویژگی‌ها شناخته شود و به‌کار گرفته شود، می‌تواند از انسان فردی ایده‌آل و کامل بسازد.

 
 
 


:: ادامه مطلب
نقش مسجد در نزاع بین دین وجهانی شدن
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
این مقاله مشتمل بر یک مقدمه، دو بخش و نتیجه پایانى است. در مقدمه اشاره به مسجد و نقش آن در حوزه‏هاى مختلف شده است. و نکته مهم آن تبلور اصا‌لة‏الجمع و اصالة‏الفرد به صورت همزمان در مسجد و ترسیم انسان کامل در این گردونه است. در بخش اول: به تعاریف جهانى شدن و ارائه تعریف مدنظر و خصوصیات جهانى شدن و چالشهاى فرا روى آن و در بخش دوم: به تعریف دین و کارکردهاى آن و سپس چالش دین و جهانى شدن و نحوه شکل‏گیرى مقاومت‏هاى فرهنگى و هویت‏هاى معارض جهانى شدن مى‏پردازیم و بطور کلى اینکه دین یک خصلت نرم‏افزارى با گستره جهانى دارد و لذا در مقابل گفتمان مسلط جهانى‏سازى یک گفتمان معارض را سامان مى‏دهد که هویت‏هاى متفاوت را به وجود مى‏آورد و از حاشیه به متن مى‏کشاند و در پایان به نقش مسجد در گردونه این نزاع و چگونگى تحول مساجد از یک وضعیت مکانى محدود به وضعیت رسانه‏اى جهانى اشاره مى‏کنیم و نتیجه مى‏گیریم که جهانى شدن على‏رغم تهدیداتش، یک‏فضاى مذهبى‏جدید را به وجود مى‏آورد که جهان‏گستر خواهد شد.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مسجد نماد همبستگى اسلامى
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
برافراشتن بنیان‏هاى مسجدالحرام توسط حضرت ابراهیم علیه‏السلام و تأسیس مسجد در آغاز مهاجرت به مدینه توسط پیامبر گرامى اسلام، نماد همبستگى اجتماعى را به نمایش مى‏گذارد؛ براین اساس، احترام و حفظ مسجد براى پایدارى همبستگى یک ضرورت است و حضور در مسجد تمرینى براى همبستگى دینى محسوب مى‏گردد. نگارنده با اشاره به لزوم آراستگى ظاهر و پیراستگى باطن به هنگام حضور در مسجد، جهت‏دهى اعمال عبادى براى تداوم همبستگى را مورد توجه قرار داده، و براستفاده عمومى از مسجد و لزوم محافظت از آن تأکید ورزیده است و در پایان، ساختن آینده را از مساجد و با مساجد، راه‏حل تعالى امت اسلامى دانسته است.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
عوامل همگرتیی جهان اسلام
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
همگرایی مشترک جهان اسلام به عامل‌های متعدد درونی و برونی وابسته است. اصل‌های همیشه مشترک مسلمانان از عامل‌های اصلی همگرایی جهان اسلام است؛ مانند اصل بنیادی توحید، نبوت و قرآن کریم. شاید بتوان گفت بیشتر عامل‌هایی که در همگرایی مذهب‌های اسلامی نقش دارد، مستقیم یا غیرمستقیم، در بعدهای گسترده و جهانی دین اسلام ریشه دارد. در وضعیت کنونی، وظیفه‌ی مهم متفکران اسلامی، عالمان و نخبگان مرکزهای مهم دینی و دانشگاهی شیعه و سنی و نیز حزب‌ها و تشکل‌های اسلامی آن است که با آسیب‌شناسی عامل‌های هم‌اندیشی بیش از هر چیز افکار عمومی ملت‌های اسلامی را به‌سمت عدالت‌طلبی، اسلام‌خواهی و وحدت امت اسلامی جهت‌دهی کنند. در این نوشتار، عامل‌های اساسی همگرایی را ذکر می‌کنیم و به چگونگی دلالت این عامل‌ها بر همگرایی می‌پردازیم؛ عامل‌هایی همچون یکتاانگاری، دین و شریعت اسلام ناب، اصل وجود کتاب مقدس، شخصیت جهانی پیامبراسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله). کوشیده‌ام، در ادامه‌ی شرح هر عامل راهکاریی، برای تقویت بیشتر همان عامل یا رفع موانعش، بیان شود. همچنین، در بخشی از این مقاله به ریشه‌های واگرایی و تفرقه‌های مسلمانان اشاره خواهیم کرد. درپایان نیز نگاهی بسیار کوتاه به نتیجه‌های همگرایی می‌کنیم که خود مقاله‌ای مستقل می‌طلبد. کلیدواژه‌ها: همگرایی، همبستگی، جهان اسلام، امت واحد، تقریب مذاهب اسلامی، برادری، الفت.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
راهکارهای قرآنی اتحاد امت
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

راهکارهای قرآنی اتحاد امت

با نگاهی تاریخی به امت ‌سازی پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله)

درآمد

در آموزه‌های قرآنی و نبوی، اتحاد یکی از مهم‌ترین راهبردها برای جامعه‌پذیری و امت‌سازی است. برای ساختن امتی یگانه، نمونه و برتر (امت شاهد) لازم است بینش و نگرش مردم بازسازی شود؛ بینش مردمی که به‌طورفطری به اختلاف ، استخدام دیگری و بهره‌کشی از هم نوع گرایش دارد. این مسئله میان قوم‌های پراکنده‌ی جزیره‌ی عربستان شدیدتر بود؛ به‌دلیل محیط سخت و زمخت عربستان و کمبود منبع‌های آبی و غذایی. هر کس برای کوچک‌ترین مسئله به خود اجازه می‌داد طرف مقابل را بکشد و برای شتری جنگ صد ساله راه بیندازد. به‌همان‌اندازه‌که بستر طبیعی و غریزی برای اختلاف فراهم بود، عامل‌های همبستگی نیز کاهش یافته بود. گزارش مؤرخان و قرآن ثابت می‌کند که عامل‌های واگرایی اجتماعی میان قوم‌های عرب بیش از آن بوده است که همگرایی را تقویت کند و جامعه‌ای واقعی پدید آورد. جامعه مجموعه انسان‌هایی است که به علت‌های خونی، قبیله‌ای، نژادی و فرهنگی گرد هم می‌آیند؛ برای کسب هدف‌ها و نفع عالی‌تری که امکان آن به‌طورفردی فراهم نیست. افراد جامعه می‌کوشند تا با کاهش واگرایی و عامل‌های ایجاد آن - به شکل‌های گوناگون مانند قانون – و در محور هدف‌های مشترک نوعی اتحاد پدید آورند. این عامل‌ها در قوم‌های پراکنده‌ی عرب چنان نادر یا کم بوده است که فقط نوعی قبیله‌گرایی و جامعه‌ی ابتدایی خونی را ایجاد می‌کرد. در اصطلاح سیاسی امروز، زندگی این قوم‌ها در واحه‌ها و آبادی‌های پراکنده جنگ سرد و صلح مسلح نامیده می‌شود. در یثرب (مدینه) آن زمان دو گروه خونی و قیبله‌ای زندگی می‌کردند که همواره با هم می‌جنگیدند. هرچندکه برخی مورخان یهودیان عرب را عاملی مهم در تشدید اختلاف اوس و خزرج می‌دانند؛ ولی به‌نظر نمی‌رسد که این عامل تنها عامل اختلاف‌های موجود در جامعه‌ی کوچک چند هزار نفری بوده باشد. همچنین در طائف حالت صلح مسلح چند دهه یا شاید سده ادامه داشت و میان قوم‌های مکه نیز وضعیت بهتری وجود نداشت.

 
 
 


:: ادامه مطلب
رابطه‌ی اخلاق دینی و انسجام در حدیث امامان معصوم (علیهم‌السلام)
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
در این مقاله با بررسی «رابطه‌ی اخلاق دینی و انسجام اسلامی» می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم: آیا اخلاق دینی مبتنی بر انسجام اسلامی است؟ درخاتمه، این فرضیه را اثبات می‌کنیم.

 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
اتحاد ملى و انسجام اسلامى رمز پیروزى
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

اتحاد ملى و انسجام اسلامى رمز پیروزى

محمد آموزگار

«واعتصموا بحبل اللّه جمیعا و لا تفرقوا»

مقدمه

وحدت از مقولات اساسى و حیاتى است که از ابتداى پیروزى انقلاب، مورد توجه جدى رهبران و نخبگان جامعه بوده است. گره خوردن این مقوله با کیان نظام جمهورى اسلامى و امنیت ملى و نیز چالش‏هاى فراروى آن، سبب شد تا امام عظیم الشأن و مقام معظم رهبرى، طى دوران بیست و چند ساله انقلاب، همه گروه‏ها و آحاد ملت را به وحدت، هم‏دلى و مهربانى با یکدیگر دعوت کرده و پیوسته از وحدت به عنوان یکى از نیازهاى ضرورى جامعه یادکنند. اساسا یکى از آسیب‏هاى جدى و جبران‏ناپذیر جوامع انقلابى و نهضت‏ها، ویروس تفرقه و اختلاف در جمع وفاداران انقلاب و نظام بر آمده از آن است، تاریخ نهضت‏هاى صد ساله اخیر ایران، گواه این مطلب است، عامل شکست نهضت مشروطیت و... چیزى جز تفرقه، دو دستگى و نفوذ عناصر غریبه در میان وفاداران به نهضت نبود. سیاست «تفرقه بیندازو حکومت کن» به عنوان یکى از شگردهاى مؤثر دشمن در ناکام ساختن نهضت‏ها در حافظه تاریخ این ملت و تمام مسلمین مضبوط است.

 
 
 


:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2896163
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396