| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
مسجد در صدر اسلام و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
پژوهش‌های تاریخی انجام‌شده درباره‌ی جایگاه مسجد میان مسلمانان نشان می‌دهد که مسجد نخستین و مهم‌ترین مرکز و نهاد در جامعه‌ی اسلامی است. در این مقاله، به اختصار ابعاد و کارکردهای عبادی،فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ونظامی مسجد را در صدر اسلام یادآوریمی‌کنیم و نقش آن را به‌صورتتطبیقی در پیروزی انقلاباسلامی ایران بیانمی‌کنیم.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مساجد مجازی ؛ پلی برای صدور انقلاب
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

مساجد مجازی؛ پلی برای صدور انقلاب

 یحیی جهانگیری سهروردی

مقدمه

 مدتی است که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت نوآوری تأکید می‌کنند، به‌دلیل «اجتناب‌ناپذیربودن تحولات در جوامع بشری» .درنتیجه، ایشان «مدیریت تحولات در کشور» را ضروری دانسته‌اند و فرموده‌اند: «با توقف در گذشته و نفی نوآوری نمی‌توان به جایی رسید... بنابراین تنها راه صحیح بازگذاشتن راه نوآوری، آزادفکری و آزاداندیشی و مدیرت این راه تحول‌آفرین است» . ایشان یکی از سال‌ها را نیز سال نوآوری و شکوفایی نامیدند که ضرورت این مسئله را در این برهه از ایران معاصر نشان می‌دهد. مسجد نیز باید در دایره‌ی نوآوری جایگاه خود را مشخص کند و از این قافله عقب نماند. به فرموده‌ی ولی امر مسلمانان، «تحول راز ماندگاری و تعالی بشر است» . درغیراین‌صورت، «کناره‌گیری از تحول موجب ازبین‌رفتن و یا منزوی‌شدن خواهد شد». در این مقاله، سعی داریم برای بهبود وضعیت مساجد، جذب جوانان، بهره‌گیری از رقبای فرهنگی مسجد درراستای مسجد (یعنی قراردادن ابزارهای جدید فناوری در طول مسجد و نه در عرض آن و به‌عنوان رفیق مسجد، نه رقیب) و رساندن پیام انقلاب به جهان راهکاری کاربردی پیشنهاد کنیم. مسجد مجازی یکی از ویژگی‌های اماکن مجازی این است که بشر در آن بر مکان و زمان فائق می‌آید و می‌تواند از هر جایی و در هر زمانی به مقصودش دست یابد. درحالی‌که مکان‌های مذهبی واقعی چنین ویژگی‌ای ندارند و استفاده از آن‌ها نیازمند برنامه‌ی زمانی و مکانی خاصی است. بنابراین، مسجد مجازی می‌تواند پاسخگوی نیازهای افراد در هر زمان و مکانی باشد، آن هم به انتخاب مخاطب و نه خطیب. مراد از مسجد مجازی در مقاله این است که همه‌ی سازوکارهای (ارکان) مسجد واقعی(فیزیکی) در فضای مجازی وجود داشته باشد- هم اینترنت و هم بازی‌های رایانه‌ای. لازم به ذکر است این مقاله بخشی از کتابی است با نام مسجد مجازی که به همت دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در حال تألیف است.

 
 
 


:: ادامه مطلب
از انقلاب مسجد تا مسجد انقلابی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

«از انقلاب مسجد تا مسجد انقلابی»

مجتبی فرهنگیان

مقدمه

 صورت‌بندی پدیده‌هایی که پیرامون ما رخ می‌دهد، گاه به‌آسانی امکان‌پذیر است و گاه، به‌علت پیچیدگی و چندعلتی‌بودن پدیده، دشوار است. به‌هرحال، باید با نگاهی دقیق لایه‌های مختلف پدیده را کاوش کرد تا لایه‌های مبهم پدیدار پیچیده روشن شود. پدیده‌های فرهنگی- سیاسی معمولاً چنین خصیصه‌ای دارند. انقلاب اسلامی ایران یکی از دشوارترین و درعین‌حال ساده‌ترین این پدیده‌هاست. سادگی آن وقوع انقلابی مردمی است علیه نظام سیاسی حاکم که دو خصلت استبدادزدگی و استعماری‌بودن در جان آن ریشه دوانده بود. اما پیچیدگی پدیده به‌جهت ساختار انقلاب، عوامل ایجادکننده و ریشه‌های آن است. نظریه‌های فراوانی درباره‌ی چگونگی وقوع انقلاب ایران داده شده است، از نظریه‌های ارزش‌گرا گرفته تا ساختارگرا، از ایده‌های اقتصادی و شبه‌مارکسیستی گرفته تا نگرش‌های ایده‌‌آلیستی و ... . در این مقاله برآنیم که مکان و جایگاه سازمان تشکیلاتی انقلاب اسلامی را، که همان مسجد است، قدری واکاوی کنیم و دریابیم که مسجد چگونه توانست ساختاری پی‌ریزی کند که در آن همه‌ی نیروهای انقلابی گرد هم آمدند و با اشتراک در مفاهیم انقلابی به‌سرعت به حوزه‌ی عمل رسیدند، به‌طوری‌که همزمان نظر و عمل انقلابی به‌صورت شبکه‌ای گسترده و به‌گونه‌ای خودکار همه‌ی ایران را درنوردید. ازسوی‌دیگر، می‌خواهیم رابطه‌ی مسجد را با توده‌ی مردم، رهبران انقلابی و حاکمان بررسی کنیم تا نقش مسجد در هر سه مورد روشن شود. پرسش بنیادین درباره‌ی نقش مساجد در حرکت‌های اجتماعی این است که در همه‌ی دنیای اسلام مساجد حضور داشته‌اند، اما در بخش عظیمی از خاک اسلام حاکمان مستبدی بوده‌اند که حاکمیتی ضدمردمی داشته‌اند؛ چرا در این مناطق مساجد نتوانسته‌اند نقشی انقلابی ایفا کنند؟ با طرح این سؤال، درواقع، در پی ضلع دیگری از این ماجرا هستیم که همان کنشگری مذهب شیعه است. این مذهب توانایی زیادی در خلق چنین فضاهایی باتوجه‌به آموزه‌ها و مبانی معرفتی خود دارد.

 
 
 


:: ادامه مطلب
وحدت و انسجام در قرآن کریم و سیره نبوی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

وحدت و انسجام در قرآن کریم و سیره نبوی

زهرا خلفی

آغاز سخن

«واعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جمیعا وَ لاتَفَرَّقُوا» درعصرحاضر که مستبدان و اَبَرقدرت‌های جهان تلاش می‌کنند جهان اسلام و مسلمانان را زیر یوغ استعمار و استبداد نابود کنند، امپریالیسم شرق و غرب می‌کوشد سلطه‌ی خود را با نمایش تسلیحاتی بر مسلمانان جهان عرضه کند و با صدور سرمایه به کشورهای زیرسلطه و کشمکش بر سر تسلط برآن‌ها قدرت‌های مالی و انحصاری خود را نشان دهند، ملت‌های مسلمان باید یکی شوند و دست‌به‌دست هم دهند تا اجازه ندهند وحدتشان از هم بپاشد و باید دربرابر دشمنان با ایمان راسخ و توکل بر خدا مقاومت کنند. پشه چو پر شد، بزند پیل را با همه تندی و صلابت که اوست مورچگان را چو بود اتّفاق شیر ژیان را بدرانند پوست توحید الاهی مایه‌ی توحید مسلمانان مسلمانان همگی زیر پرچم توحید هستند و با اتحاد می‌توانند این پرچم را دربرابر کفر برافراشته کنند و بر فراز بام اتحاد مسلمانان به اهتزاز درآورند. قرآن با عبارت «اِنَّما اللهُ اِلهٌ واحِدٌ» به مردم نشان می‌دهد که وحدت کلمه خیر و رستگاری آنان را تأمین می‌کند.

 
 
 


:: ادامه مطلب
وحدت اسلامی و تقریب مذاهب‌
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

وحدت اسلامی و تقریب مذاهب‌

آیه‌اللّه محمدعلی تسخیری

درآمد

هر چند براساس کتاب و سنت، مسلمانان باید درپی وحدت و برادری باشند، اما میراث صدها سال اختلاف و جنگ فرقه‌ای و دسیسه‌های استعماری و استکباری در دهه‌های اخیر آن‌چنان آسمان برداری بین مسلمانان را تیره کرده است که گاهی لازم است به توضیح واضحات بپردازیم. تهاجم سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و تبلیغاتی دشمنان قسم‌خورده‌ی مسلمانان، به‌خصوص آمریکا و اسرائیل، و لزوم اتحاد و همبستگی مسلمانان در برابر دشمن، ضرورت طرح این بحث را دو چندان می‌کند. نخست لازم است دو اصطلاح «وحدت اسلامی» و «تقریب مذهب‌ها» را به‌اختصار تعریف کنیم تا مرز آن‌ها با «ادغام مذهب‌ها» یا «الغای مذهب‌ها» روشن شود. الف) وحدت اسلامی «وحدت اسلامی» یعنی، همکاری و تعاون مذهب‌های اسلامی براساس اصل‌های مسلم و مشترک، اتخاذ موضوع عملی واحد برای تحقق مصالح امت اسلامی، موضع‌گیری واحد در برابر دشمنان اسلام و احترام به التزام قلبی و عملی هریک از مسلمانان به مذهب خود. ب) تقریب مذهب‌ها «تقریب مذهب‌ها» یعنی، نزدیک‌شدن پیروان مذهب‌های اسلامی با هدف تعریف و شناخت نقطه‌های اشتراک با یکدیگر و توسعه‌ی آن‌ها برای دستیابی به اخوت دینی، براساس اصل‌های مسلم و مشترک اسلامی و نیز معذورکردن همدیگر در اختلاف‌ها. البته منظور از مذهب‌های اسلامی آن دسته از مکتب‌های فقهی معروف و معتبری هستند که نظام اجتهادی منسجم و مستند به کتاب و سنت دارند؛ یعنی حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی از اهل سنت و اثنی‌عشری، زیدی و بهره اسماعیلی از شیعه و مذهب اباضی که باقیمانده‌ی تعدیل‌شده‌ی خوارج است. تاریخ تقریب مطالعه‌ی تاریخ اسلام در زمان ائمه‌ی معصوم (علیهم‌السلام) و شاگردان آن‌ها نشان می‌دهد که آن بزرگواران با همه‌ی اختلاف‌های فکری که با فقهای مسلم و ائمه‌ی مذهب‌ها داشتند، همواره مراوده و مباحثه‌ی علمی و رابطه‌ی استاد شاگردی بین آنان برقرار بوده است.

 
 
 


:: ادامه مطلب
نقش مساجد در آگاهی بخشی و اتحاد ملل مسلمان
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
مساجد به عنوان کانون اجتماع مسلمانان از دیرباز در اتحاد و یک پارچگی ملت های مسلمان، نقشی مهم و مؤثر ایفا کرده است، به طوری که در تمام عناصر و اجزای آن، نماد وحدت دیده می شود. در این مقاله، به بررسی پدیده مسجد و تاریخچه آن در اسلام و هم چنین نقش وحدت آفرین آن از منظر قرآن و کارکردهای عملی مسجد در ایجاد وحدت و همبستگی میان مسلمانان می پردازیم. کلید واژه ها: مسجد، اتحاد، برادری ، برابری، مشارکت اجتماعی.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
نقش مساجد در تحولات نهضت های اسلامی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
در این مقاله سعی بر آن شده تا موارد زیر مورد بحث قرار گیرد وبه نقش مساجد در تحولات و نهضت های اسلامی پرداخته شود: *جایگاه مسجد از دیدگاه امام خمینی(ره): *نقش مسجد در مبارزه با دشمنان اسلام *نقش و اهمیت اجتماع در مسجد *نقش مسجد در نهضت های اسلامی *نقش مسجد در وحدت اجتماعی مسلمانان *مسجد در فرهنگ اسلامی و در پایان معرفی تعدادی ازمساجد مهم درشکل گیری وهدایت نهضت اصیل انقلاب کلید واژگان: مساجد- امام خمینی(ره)- نهضت های اسلامی- انقلاب- تحولات- هدایت

 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2900228
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396