| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
وحدت و انسجام در قرآن کریم و سیره نبوی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

 وحدت و انسجام در قرآن کریم و سیره نبوی

زهرا خلفی

 آغاز سخن

«واعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جمیعا وَ لاتَفَرَّقُوا» درعصرحاضر که مستبدان و اَبَرقدرت‌های جهان تلاش می‌کنند جهان اسلام و مسلمانان را زیر یوغ استعمار و استبداد نابود کنند، امپریالیسم شرق و غرب می‌کوشد سلطه‌ی خود را با نمایش تسلیحاتی بر مسلمانان جهان عرضه کند و با صدور سرمایه به کشورهای زیرسلطه و کشمکش بر سر تسلط برآن‌ها قدرت‌های مالی و انحصاری خود را نشان دهند، ملت‌های مسلمان باید یکی شوند و دست‌به‌دست هم دهند تا اجازه ندهند وحدتشان از هم بپاشد و باید دربرابر دشمنان با ایمان راسخ و توکل بر خدا مقاومت کنند. پشه چو پر شد، بزند پیل را با همه تندی و صلابت که اوست مورچگان را چو بود اتّفاق شیر ژیان را بدرانند پوست توحید الاهی مایه‌ی توحید مسلمانان مسلمانان همگی زیر پرچم توحید هستند و با اتحاد می‌توانند این پرچم را دربرابر کفر برافراشته کنند و بر فراز بام اتحاد مسلمانان به اهتزاز درآورند.

 
 
 


:: ادامه مطلب
وحدت اسلامی و تقریب مذاهب‌
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

وحدت اسلامی و تقریب مذاهب‌

آیه‌اللّه محمدعلی تسخیری

درآمد

 هر چند براساس کتاب و سنت، مسلمانان باید درپی وحدت و برادری باشند، اما میراث صدها سال اختلاف و جنگ فرقه‌ای و دسیسه‌های استعماری و استکباری در دهه‌های اخیر آن‌چنان آسمان برداری بین مسلمانان را تیره کرده است که گاهی لازم است به توضیح واضحات بپردازیم. تهاجم سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و تبلیغاتی دشمنان قسم‌خورده‌ی مسلمانان، به‌خصوص آمریکا و اسرائیل، و لزوم اتحاد و همبستگی مسلمانان در برابر دشمن، ضرورت طرح این بحث را دو چندان می‌کند.

 
 
 


:: ادامه مطلب
نقش مساجد در تحولات نهضت های اسلامی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
در این مقاله سعی بر آن شده تا موارد زیر مورد بحث قرار گیرد وبه نقش مساجد در تحولات و نهضت های اسلامی پرداخته شود: *جایگاه مسجد از دیدگاه امام خمینی(ره): *نقش مسجد در مبارزه با دشمنان اسلام *نقش و اهمیت اجتماع در مسجد *نقش مسجد در نهضت های اسلامی *نقش مسجد در وحدت اجتماعی مسلمانان *مسجد در فرهنگ اسلامی و در پایان معرفی تعدادی ازمساجد مهم درشکل گیری وهدایت نهضت اصیل انقلاب کلید واژگان: مساجد- امام خمینی(ره)- نهضت های اسلامی- انقلاب- تحولات- هدایت
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مهندسی تمدن اسلامی و مسجد محوری
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
وقوع انقلاب اسلامی در سیر حرکت تکاملی جامعه شیعی، نویدبخش احیاء دوباره تمدن اسلامی است و برای تحقق کامل تمدن اسلامی با تمامی اقتضائات تمدنی آن در دنیای امروز باید مهندسی تمدن اسلامی براساس معارف شیعی صورت بگیرد و در این میان توجه وافر به معارف در باب مسجد و کارکردهای آن بسیار مهم می باشد.در این مقاله از دو منظر به بررسی نسبت مسجد و تمدن اسلامی پرداخته شده است. الف) الگوگیری از مسجد در طراحی تمدن اسلامی ب) توجه به مسجد محوری در مهندسی تمدن اسلامی از منظر اول آداب، احکام و نمادهای مطرح در مسجد می تواند در طراحی الگوی تمدن اسلامی ره گشا باشد زیرا مسجد مقیاسی کوچک و نماد تمدن اسلامی با تمامی مؤلفه های تمدنی است. از منظر دوم در نسبت بین مسجد و تمدن اسلامی، توجه به نقش و جایگاه مسجد در حیات اجتماعی و تمدنی مسلمین شده است. از مهمترین کارکردهای مسجد در تاریخ و سیره نبوی، شکل دهی تمایلات اجتماعی و هدایت سیاسی جامعه می¬باشد. آموزش ، شکل¬گیری ارتباطات فرهنگی و تکامل و تربیت دینی از کارکردهای فرهنگی مسجد می باشد.از دیگرکارکردهای مسجد درسیره نبوی وعلوی کارکرد اقتصادی و حقوقی است.درآخرمسجد کانون شهر اسلامی است ومی بایست معماری شهری بر مدار مسجد محوری صورت بگیرد. کلید واژه: مسجد، تمدن اسلامی ،مهندسی، فقه حکومتی، علوم اسلامی
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مسجدالحرام از دیدگاه آیات و روایات
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

بسمه تعالی

مسجدالحرام از دیدگاه آیات و روایات

 عبدالهادی محمودی

 مقدمه

حضرت آدم (علیه‌السلام) مسجدالحرام را همزمان با بنای کعبه ساخت. در زمان حضرت ابراهیم (علیه‌السلام)، در تجدید بنای کعبه، حدود مسجد نیز مشخص شد. البته، مردم این حدود را رعایت نکردند و در اطراف کعبه و داخل محدوده‌ی مسجدالحرام خانه ساختند. پس از اسلام و به مرور، حدود اولیه به مسجد بازگردانده شد و بخشی نیز به آن افزوده شد. حسین ابن نعیم روایت می‌کند: «سَأَلتُ أبا عَبدِاللّهِ(ع) عَمّا زادوا فِی المَسجِدِ الحَرامِ عَنِ الصّلاةِ فیهِ، فَقالَ: إنّ إبراهیمَ واسماعیلَ(ع) حَدّا المَسجِدَ ما بَینَ الصّفا والمَروَةِ، فَکانَ النّاسُ یَحُجّونَ مِنَ المَسجِدِ إلَى الصّفا». این حدیث و سایر حدیث‌ها دراین‌مورد نشان می‌دهد که حدود مسجد از قبل تعیین شده است. علاوه‌بر احکام کلی مساجد، مسجدالحرام آداب و احکام مخصوصی نیز دارد.

 
 
 


:: ادامه مطلب
عوامل همگرایی جهان اسلام
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
همگرایی مشترک جهان اسلام به عامل‌های متعدد درونی و برونی وابسته است. اصل‌های همیشه مشترک مسلمانان از عامل‌های اصلی همگرایی جهان اسلام است؛ مانند اصل بنیادی توحید، نبوت و قرآن کریم. شاید بتوان گفت بیشتر عامل‌هایی که در همگرایی مذهب‌های اسلامی نقش دارد، مستقیم یا غیرمستقیم، در بعدهای گسترده و جهانی دین اسلام ریشه دارد. در وضعیت کنونی، وظیفه‌ی مهم متفکران اسلامی، عالمان و نخبگان مرکزهای مهم دینی و دانشگاهی شیعه و سنی و نیز حزب‌ها و تشکل‌های اسلامی آن است که با آسیب‌شناسی عامل‌های هم‌اندیشی بیش از هر چیز افکار عمومی ملت‌های اسلامی را به‌سمت عدالت‌طلبی، اسلام‌خواهی و وحدت امت اسلامی جهت‌دهی کنند. در این نوشتار، عامل‌های اساسی همگرایی را ذکر می‌کنیم و به چگونگی دلالت این عامل‌ها بر همگرایی می‌پردازیم؛ عامل‌هایی همچون یکتاانگاری، دین و شریعت اسلام ناب، اصل وجود کتاب مقدس، شخصیت جهانی پیامبراسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله). کوشیده‌ام، در ادامه‌ی شرح هر عامل راهکاریی، برای تقویت بیشتر همان عامل یا رفع موانعش، بیان شود. همچنین، در بخشی از این مقاله به ریشه‌های واگرایی و تفرقه‌های مسلمانان اشاره خواهیم کرد. درپایان نیز نگاهی بسیار کوتاه به نتیجه‌های همگرایی می‌کنیم که خود مقاله‌ای مستقل می‌طلبد. کلیدواژه‌ها: همگرایی، همبستگی، جهان اسلام، امت واحد، تقریب مذاهب اسلامی، برادری، الفت.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
عبادت ، داروخانه ی شبانه روزی است ...
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

هرکس در هر لحظه و در هر شرایطی بدون هیچ وقت قبلی و واسطه ای می تواند با هر زبانی که دارد با او ارتباط بر قرار کند. هر چند اوقاتی مخصوص از قبیل هنگام سحر، غروب جمعه یا پس از خطبه های نماز جمعه، هنگام نزول باران و یا شب قدر، دعا و عبادت حال دیگری دارد اما به هر حال عبادت اختصاصی به این اوقات ندارد.

نماز، عبادتی است که برای عاشقان خدا شیرین است.

عبادت در هر حال داروی غفلت و نسیان و عصیان است. ( سوره ی طه/ آیه 14)

داروی آرامش و اطمینان خاطر و زدودن اضطراب ها و دل نگرانی هاست. (سوره ی رعد/ آیه ی 28)

 



:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2900173
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396