| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
نماز عشق حسین(علیه‌السلام) » مقدمه
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
«السلام علیك یا اباعبداللّه الحسین‌»
حسین جان! «اشهد انّك قد اقمتَ الصّلاة»؛ گواهى مى‌دهم كه تو نماز را به پاداشتى.
حسین جان! عصر تاسوعا یك شب مهلت خواستى و فرمودى: من نماز را دوست دارم و مى‌خواهم امشب را نماز بخوانم.
حسین جان! ابوثمامه را كه هنگام نماز ظهر عاشورا را یادآورى كرد دعا كردى.
حسین جان! در نماز ظهر عاشورا خود و یارانت تیرهاى دشمن را به جان خریدید تا نماز به پادارید.
حسین جان! صداى اذان على اكبر را در ظهر عاشورا مى‌شنویم.
حسین جان! ظهر عاشورا از مستحبات نماز مثل اذان و اقامه و جماعت و اول وقت دست برنداشتى.
حسین جان! به خواهرت فرمودى: مرا در نمازشبت فراموش نكن.
حسین جان! عزّت تو از پدرى است كه در كعبه متولد و در محراب شهید شد و از مادرى است كه نور نمازش به آسمانها مى‌رفت.
حسین جان! سجده بر تربت كربلاى تو سبب قبولى نماز ماست.
از خدا بخواه كه شیرینى نماز را بچشیم و به فرزندانمان بچشانیم.

 



:: ادامه مطلب
نقش مساجد درتحکیم بنیان خانواده
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
در این پژوهش با الهام از قرآن کریم واستفاده از رهنمودهای پیشوایان دینی مسئله‌ی خانواده را بررسی می‌کنیم. ابتدا به مفهوم و ضرورت خانواده در اسلام و به‌ویژه درسیره‌ی عملی پیامبراعظم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) می‌پردازیم و سپس نظام خانواده و معیارهای تشکیل آن را از منظر اسلام بررسی می‌کنیم. در ادامه مراتب رسیدن به کمال و حقیقت در خانواده را پی می‌گیریم و عوامل تحکیم بنیان خانواده را بر می‌شمریم. در این پژوهش دوهدف اساسی را دنبال می‌کنیم: نخست، استحکام و بنیان خانواده به چه عواملی بستگی دارد؛ دوم، مساجد چه جایگاهی در استحکام و بنیان خانواده و تعالی آن‌ها دارند. کلیدواژه‌ها: خانواده، اسلام، مسجد، عوامل استحکام خانواده، ازدواج، معیارها، سنخیت، کفائت، تضاد و عدم سنخیت، تزکیه‌ی نفس، تعالی، ارتباط دوسویه.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
مسجد و معنای زندگی
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
در نوشتار حاضر به «معنای زندگی» اشاره می‌کنیم که یکی از بحث‌های جذاب در حوزه‌ی کلام جدید است. دیدگاه‌ها درباره‌ی معنای زندگی به دو گروه عمده‌ی «طبیعت‌گرایی» و «فراطبیعت‌گرایی» تقسیم می‌شود. طبیعت‌گرایان رهیافت‌های علم را برای معناداری زندگی کافی می‌دانند؛ اما فراطبیعت‌گرایان معنای زندگی را به ارتباط با امر معنوی (خدا یا روح) وابسته می‌دانند. فراطبیعت‌گرایی به نظریه‌های خدامحوری و روح‌محوری تقسیم می‌شود. براساس نظریه‌ی خدامحوری، ارتباط با خداوند سبب معنادارشدن زندگی می‌شود؛ اما براساس نظریه‌ی روح‌محوری روح که جوهر معنوی نامیراست، زندگی را معنادار می‌کند. در ادامه، دیدگاه اسلامی را دراین‌باره مطرح و سپس نقش و جایگاه مسجد در معنای زندگی را، با توجه به تعالیم دینی و نگاه نمادشناسانه، بیان خواهیم کرد.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
گستره‌ی وظایف مردان درخانواده
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 

"بسمه تعالی"

گستره‌ی وظایف مردان درخانواده

 دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز رسیدگی به امورمساجد

مقدمه

در این نوشتار برآنیم که درباره‌ی حقوق و وظایف متقابل زوج‌هاسخن بگوییم و به تعبیریدیگر آنچه را توضیح دهیم که موجب نشوز در زوج‌هامی‌شود. در فرهنگ اصیل و غنیاسلام، حق‌مداری و اصول‌گرایی مبتنی بر حق، محور همه‌یقوانین (اوامر و نواهی) است؛ لذا در این فرهنگ، حاکمیت مطلق،قانون‌گذاری و مالکیتحقیقی از آن خداست و در عرصه‌یزندگیظاهریهمه‌یبهره‌وری‌هااعتباریاست.هیچ‌کساجازه‌ی سلطه، اعمال قدرت و حاکمیت ندارد، مگر در طول قدرت و حاکمیت او.

 
 
 


:: ادامه مطلب
خانواده‌ی اهل مسجد
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
انسان متشکل از جسم و روح است. همان‌گونه‌که جسم محتاج و نیازمند غذاست، روح نیز محتاج غذاست. اگر غذای جسم مادی است، غذای روح معنوی است. آنچه به خانواده‌ها آرامش و راحتی می‌بخشد محبت، صمیمت و اخلاق شایسته‌ی اعضای خانواده است. ازآنجاکه محیط خانواده باید پرورشگاهی خوب و مناسب برای کودکان باشد، لازم است پدر و مادر هرچه‌بیشتر در تحکیم اجتماع کوچک خانواده بکوشند و با اخلاق نیکو و رفتار شایسته محیطی سالم و آرام به‌وجود آورند. محبت و صفای باطنی اساس و زیربنای تربیت فرزند است. در خانواده‌ی اهل مسجد، بهترین و عالی‌ترین مراقبت روحی آن است که والدین فرزندان و اعضای خانواده‌ی خویش را به‌گونه‌ای تربیت کنند که از خداوند متعال اطاعت کنند و همواره نماز را اقامه کنند. باید توجه داشت که فقط در خانواده‌های اهل ایمان و مسجد انسان‌های بزرگ ظاهر می‌شود و مسیر تاریخ را براساس اراده‌ی والای خویش تغییر می‌دهند. در این نوشتار شاخصه‌های خانواده‌ی اهل مسجد را بررسی می‌کنیم. در پایان مقاله نیز خانواده‌ی علی(علیه‌السلام) و فاطمه(سلام‌الله‌علیها) را الگویی برای همه‌ی جهانیان، به‌خصوص خانواده‌های اهل مسجد، معرفی می‌کنیم.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
بازشناسی ظرفیت‌ها و کارکردهای مسجد بویژه در حوزه خانواده
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
هنگامی‌که پیامبر اعظم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) به مدینه‌ی منوره مهاجرت کردند، در نخستین اقدام‌های خود و با کمک مهاجران و انصار مسجد قبا را ساختند. این اقدام نشان می‌دهد که مسجد مهم‌ترین بنا و بستری است که رسالت آسمانی پیامبر را زمینی و محقق می‌کند. پس از ساخت این مسجد، پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) وارد شهر یثرب شدند و مسجدالنبی را ساختند که دومین مسجد دنیای اسلام بود. ایشان مسجدالنبی را پایگاه عبادت، خودسازی، تزکیه، پرورش، دیگرسازی، گردهمایی، مرکز مشورت و تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان، محل رسیدگی به وضع مسلمانان، جایگاه مدیریت سیاسی و اجتماعی، پایگاه تنظیم رابطه‌های ملی و بین‌المللی و اتاق مدیریت جنگ و صلح قرار دادند. در سنت پیامبر اعظم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) مسجد مدرسه‌ای بوده است برای دادن آموزش موضوع‌های متنوع به نومسلمانان و نیز پایگاه عملیاتی‌کردن آموزه‌های دینی و تحقق رسالت الهی پیامبر. ازآن‌پس، این دو مسجد الگوی مسجدهای کوچک و بزرگی در گوشه‌گوشه‌ی دنیای اسلام شدند. در این نوشتار کوشیده‌ایم تا نخست کارکردهای مسجد را در قرآن، سیره‌ی پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و امامان معصوم (علیهم‌السلام) بازشناسی کنیم و سپس نقش سازنده و جهت‌دهنده‌ی آن را در تحکیم نظام خانواده برجسته کنیم. آموزه‌های دینی پیوند جدی و عمیق خانه و مسجد را ازجمله پیش‌نیازهای تعالی و ارتقای دین‌باوری و التزام عملی شهروندان هر جامعه‌ی اسلامی و پرورش بهینه‌ی مسلمانان می‌داند. در فرهنگ اسلام، مسجد همانند خانه‌‌ی دوم و پناهگاهی است که هر مسلمان بخش عمده‌ای از زندگی خود را در آن می‌گذراند. از جنبه‌های دیگری که در این نوشتار به آن پرداخته‌ایم نقش‌هایی است که مسجد در تحکیم خانواده ایفا می‌کند و اقدام‌هایی که خانواده‌ها، درراستای کشاندن اعضای خود به خانه‌ی دوم، باید انجام دهند. کلیدواژه‌ها: مسجد، خانه، خانواده، الگوی تربیت و آموزش در مسجد، کارکردهای مسجد و خانواده‌ی نمونه، تعامل مسجد و خانواده.
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
نقش مسجد در تعلیم و تربیت نوجوانان
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 
با نگاهی به تاریخ اسلام در می¬یابیم که مسجد از آغاز تأسیس و به خصوص در عصر پیامبر اسلام6نقش-های مهم و متنوعی داشته و کارکرد آن فقط به عنوان مکان مقدسی برای عبادت خداوند و إقامه نماز جماعت و جمعه و یا قرائت قرآن نبوده است، بلکهپس از کارکرد اولیه¬اش که همان نقش عبادی و نیایشی است، دومین نقش مهم آن، تعلیم و تربیت مسلمانان و آشنا کردن آنان با معارف دینی و علوم گوناگوناست.پیامبر اسلام6به عنوان معمار و مؤسس مسجد، پس از اتمام بنای مسجدالنبی در شهرمدینه، یکی از یاران خود به نام «مربدالتمر» را مسئول آموزش در مسجد نمود. در این نوشتار، ابتداویژگی¬های دوران نوجوانیرا برشمرده¬ایم و سپس به تبیین تعلیم و تربیت نوجوانان و نقش مسجد وخانواده در این امر پرداخته¬ایم. کلید واژگان: نوجوان، مسجد، تعلیم، تربیت
 
 
 
 

 



:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2900130
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396