| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
53 » آموزش نماز مسئولیّت والدین
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

تعلیم نماز در روایات از وظایف مهمّ والدین است. والدین باید فرزندان خود را از سه سالگى با بیان كلماتى از قبیل «لااله الا اللَّه» آشنا كنند و كم‏كم او را آماده نماز نمایند.
 خداوند به پیامبر مى‏فرماید: «وامر اهلك بالصلوة و اصطبر علیها»(50) به اهل خود فرمان نماز بده وپشتكار داشته باش.
 قرآن در ستایش حضرت ابراهیم مى‏فرماید: «و كان یأمر اهله بالصلوة»(51) او اهل خود را به نماز فرمان مى‏داد.
 لقمان هم‏به فرزندش سفارش نماز مى‏كرد: «یابنّى‏اقم‏الصلوة»(52)


50) طه، 132.
51) مریم، 55.
52) لقمان، 17.



:: ادامه مطلب
54 » عواقب اعراض از یاد خدا ونماز
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

نماز ذكر خداست وكسى‏ كه از ذكر خداوند اعراض ‏كند زندگى نكبت‏بارى دارد: «مَن‏اعرض عن‏ذكرى فانّ‏له معیشة ضنكا»(53)
 ممكن است بگوئید بسیارى اهل نماز نیستند ولى زندگى خوبى دارند، ولى باید به درون آنها سرى زد تا ببینیم آیا صفا وآرامش لازم را دارند یا نه؟ در مشكلاتى كه براى آنها پیش مى‏آید چقدر دستپاچه مى‏شوند و خودشان را مى‏بازند؟ باقى انسان‏ها را با چه دیدى مى‏نگرند؟ تقوى و عدالت چه جایگاهى نزدشان دارد؟ روحشان به چه چیز وابسته است؟ به آینده خود چقدر اطمینان دارند؟ اضطراب وهیجان‏هاى روانى، تزلزل خانوادگى، ضعف اعصاب، بدگمانى، احساس غربت و تنهایى از درون، فساد و فحشا، آمار جنایت، فرار فرزندان از خانه، بالا بودن آمار طلاق، خودباختگى، ترس و... در جامعه بى نماز بیشتر است یا با نماز؟


53) طه، 124.



:: ادامه مطلب
51 » نداى نماز از گهواره تا گور
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

هنگام تولّد نوزاد، اذان گفتن در گوش  او سفارش شده و نیز هنگام دفن مرده نماز واجب شده است، هیچ عبادتى از لحظه تولّد تا لحظه مرگ، این چنین ملازم انسان نیست.



:: ادامه مطلب
52 » نماز ، درمان مشكلات اجتماعى
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 

 قرآن مى‏فرماید: «واستعینوا بالصبر والصلوة»(49) از شكیبائى و نماز كمك بگیرید.
 در حدیث مى‏خوانیم: كه هرگاه حضرت‏محمّدصلى الله علیه وآله و حضرت على علیه السلام گرفتار مشكلات مى‏شدند به نماز مى‏ایستادند.


49) بقره، 45.



:: ادامه مطلب
49 » نماز و ادب
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
در اسلام به ما سفارش شده كه در نماز با ادب بایستیم، دست‏ها روى ران‏ها، بدن آرام، نگاه‏ها به محل سجده، لباس‏ها نو و تمیز، همراه با بوى خوش و معطّر. اگر با جماعت هستیم از سایرین جلو و عقب نیفتیم و خود را هماهنگ دیگران و مردم كنیم، مقام امام را نگهداریم، قبل از او كارى انجام ندهیم، به ركوع یا سجود نرویم و بهتر است حتّى قبل از كلام امام، ذكر نماز را به زبان جارى نكنیم. مجموعه این دستورالعمل‏ها روحیه ادب و اطاعت را در انسان تقویت مى‏كند، آن هم ادبى بر اساس ارزش‏هایى چون: شناخت، محبّت، تواضع و ادب در برابر كسى كه اهلیّت دارد، نه تملّق و نه خودباختگى.
 در حدیث است: كسى كه سجده نماز را با سرعت انجام مى‏داد حضرت رسول‏صلى الله علیه وآله فرمود: گویا كلاغى نوك به زمین مى‏زند.(48)

 48) وسائل، ج‏3، ص 25.

 



:: ادامه مطلب
50 » نماز و زنده كردن ارزشها
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
از مهم‏ترین ارزشهاى اسلامى، عدالت‏ورزى و عدالت گسترى است. در نماز نیز عدالت و محبوبیّت اجتماعى دو شرط مهم براى امام جماعت است.
 اگر مردم امامت شخصى را قلباً قبول نداشته باشند، ولى او خودش را همچنان امام جماعت قرار بدهد نمازش قبول نیست. همچنین براى كسانى كه در صف اوّل نماز قرار مى‏گیرند، صفات وكمالاتى مطرح شده كه این صفات خود یك نوع زنده‏كردن ارزش‏هاى معنوى است. یعنى در جامعه هرگروه كه به عدالت و تقوى نزدیك‏ترند باید جلوتر ومحترم‏تر باشند.


:: ادامه مطلب
48 » نماز و طبیعت
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : دوشنبه 14 اسفند 1391 
نماز تنها یك توجّه قلبى نیست، بلكه عملى است همراه با مردم و با بهره‏گیرى از طبیعت. باید به آسمان نگاه كرد تا وقت نماز را شناخت، به ستارگان نگریست تا قبله را شناخت، به آب توجّه كرد تا پاك و مطلق و حلال و تمیز باشد، به خاك دقّت كرد تا براى سجده و تیمم شرائط لازم را داشته باشد. رسول اكرم صلى الله علیه وآله سحرها به آسمان و ستارگان نگاه مى‏كرد و فكر مى‏كرد و مى‏گفت: «ربّنا ما خلقت هذا باطلا» پروردگارا! اینها را بیهوده خلق نكردى. آنگاه به نمازشب مى‏ایستاد. فكر در طبیعت یكى از راه‏هاى خداشناسى است. البتّه توجّه به طبیعت صحیح است نه غرق شدن در طبیعت. طبیعت، آیه و علامت و فلش براى عبور است نه توقفگاه و غرقاب، آب دریا براى آن است كه كشتى روى آن برود، نه آنكه آب توى كشتى وارد شود و همه را غرق كند. خورشید براى آن است كه انسان از نورش بهره گیرد نه آنكه به نورش خیره گردد و كور شود.


:: ادامه مطلب
 

 


 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2909449
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396