مجلس نهم را انتخاب کنید ....
دیگر امکانات

عضو جبهه پایداری گفت: مردم نسبت به جریانهای اصیل و غیر اصیل شناخت کافی دارند، از اینرو بطور حتم جریان انحرافی خطری برای انتخابات مجلس نخواهد داشت.

به گزارش مجلس نهم به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس هشتم، در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های مختلف گفت: کسانی می توانند به عنوان نمایندگان ملت در مجلس حضور داشته باشند که بتوانند مطالبات مردم را به طور دقیق اجرایی و عملی نمایند.
وی افزود: در حالیکه در ۳۴ امین سالگرد انقلاب اسلامی قرار داریم و با توجه به وقوع بیداری اسلامی در منطقه، در این شرایط جمهوری اسلامی ایران می تواند خود را به عنوان ام القری جهان و الگوی مناسبی برای کشورهای انقلابی مطرح نماید.
نوباوه خاطرنشان کرد: برگزاری ۳۰ انتخابات باشکوه در جمهوری اسلامی ایران با حضور حداکثری مردم نشان از برقراری مردم سالاری مطلق در کشور دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس، با اشاره به اینکه وقوع فتنه ۸۸ یک اتفاق سیاسی و فرهنگی بود، اذعان داشت: همانطور که امام فرمود؛ مهمترین تهدید کشور در حال حاضر نفوذ فرهنگی و تغییر در باور مردم است؛ از اینرو کسانی که در فتنه ۸۸ اصل نظام را زیر سوال برده اند، نمی توانند دیگر به عرصه سیاسی کشور برگردند.
وی افزود: فتنه ۸۸ یک جریان سازماندهی شده بود که با حضور مردم در ۹ دی، خنثی شد.
نوباوه با اشاره به اینکه دغدغه های فرهنگی بسیاری در مجلس نهم وجود دارد، تصریح کرد: بازسازی اساسی در ساختار کمیسیون فرهنگی، تصویب طرح نظارت بر رسانه ها و ایجاد فراکسیون رسانه از مهمترین اولویت های کاری نمایندگان در مجلس نهم بایستی قرار گیرد.
عضو جبهه پایداری،در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه در خصوص تفاوت میان ساز و کار جبهه پایداری و جبهه متحد، گفت: ما اصولگرایان در دایره ای متمرکز قرار گرفته ایم که اهداف کلی و کلانی را داریم، اما در جبهه پایداری نگاه تخصصی وجود دارد از نظر این جبهه کسانی که در ۶ دوره مجلس حضور داشته اند، ظرفیتشان به پایان رسیده؛ لذا حضور جوانان در عرصه مجلس الزامی است و این امر در لیست جبهه پایداری مشخص شده است.
نوباوه اظهار داشت: ارائه لیست های متنوع از سوی اصولگرایان و جریانات مخالف هیچ گونه اشکالی ندارد و باعث وجود سلایق متنوع در کشور می شود.
نماینده مجلس هشتم در خصوص نظرسنجی های انجام شده مبنی بر پیروزی جبهه متحد در انتخابات مجلس، گفت: در کلان قضیه بیش از ۸۰ درصد نمایندگان جبهه مشترک می باشند؛ لذا نظرسنجی های انجام شده هیچ پایه و اساسی ندارد.
نوباوه تصریح کرد: احتمال نامزدی سرلیست های جبهه های مختلف اصولگرایی از جمله جبهه متحد و پایداری، برای تصدی ریاست مجلس وجود دارد و نبایستی این امر را کتمان کرد.
عضو جبهه پایداری تصریح کرد: علت نرسیدن به وحدت میان دو جبهه اصیل اصولگرایی به دلیل وجود پاره ای از اختلاف سلایق همچون: بحث جوانگرایی و حضور ساکتین فتنه دربرخی از لیست ها است.
نوباوه با اشاره به اینکه برخلاف صحبت های برخی از شخصیت ها، اصولگرایی یک جناح سیاسی نیست، تاکید کرد: همه جریانات سیاسی چه اصولگرا و چه اصلاح طلب می توانند در چارچوب قانون در انتخابات پیش رو شرکت کنند؛ چنانکه اظهارنظر برخی از اشخاص رده بالای اصلاحات در روزهای اخیر نشان از این دارد که حضور آنها در انتخابات حتمی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اذعان داشت: تدوین طرح جامع رسانه ها از مهمترین دغدغه های فرهنگی است که در مجلس نهم بایستی لحاظ شود.
عضو جبهه پایداری در پایان تاکید کرد: حضور جریان انحرافی با شعارهایی مختلف و در قالب جریانی نوظهور هیچ گونه خطری برای انتخابات مجلس نهم نخواهد داشت و مردم خود جریان های درست و نادرست را از هم تشخیص می دهند.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:37 AM ] [ یاسر جمالی ]

محمد خاتمی در جلسه اصلاح طلبان گفته پس از حرمت شکنی افراطیون در عاشورای 88 ، سفر مهاجرانی به جشنواره “الجنادریه” بزرگترین ضربه به اصلاح طلبان بود.

به گزارش پایگاه مجلس نهم؛ محمد خاتمی با پیش بینی مشارکت حداقل ۵۵ درصدی در انتخابات مجلس نهم به اعضای مجمع روحانیون گفته نباید انگ تحریم انتخابات به ما بخورد.

وی تاکید کرده در این شرایط باید مجمع بیانیه بدهد و مردم را دعوت به مشارکت کند تا ما بازنده این رقابت سیاسی نشویم.

محمد خاتمی در جلسه اصلاح طلبان گفته پس از حرمت شکنی افراطیون در عاشورای ۸۸ ، سفر مهاجرانی به جشنواره “الجنادریه” بزرگترین ضربه به اصلاح طلبان بود. وی با عصبانیت گفته مهاجرانی اثبات کرد که در کودکی شیر خر خورده است.

منبع: مشرق


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:37 AM ] [ یاسر جمالی ]

به گزارش پایگاه خبری مجلس نهم؛ “محمد. الف” از کاندیداهای رد صلاحیت شده انتخابات مجلس نهم در حوزه گرگان در حال تهیه طوماری برای صلاحیت خود از حامیان و اهالی روستای خود می باشد.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:36 AM ] [ یاسر جمالی ]

سیاست تحریم فعال را می‌توان ادامه حرکت در سناریوی کودتای مخملی و نافرمانی مدنی دانست که بخش‌هایی از آن در انتخابات سال 88 نیز ظهور و بروز کرد. در این انتخابات نیز ضدانقلاب بر آن است تا با همه توان از فضای باز انتخابات استفاده کنند و با اقدامات برنامه‌ریزی شده، نظام را در آستانه انتخابات تحت فشار قرار دهد.

 

مجلس نهم : با فرا رسیدن ایام انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اسفندماه ۱۳۹۰، فضای سیاسی کشور بار دیگر متأثر از انتخابات شده است. هر یک از جریان¬ها و گروه¬های سیاسی با برنامه¬های مختلف وارد میدان انتخابات شده¬اند. دشمنان انقلاب اسلامی و ضدانقلاب نیز در این میان بیکار ننشسته و وارد عرصه شده‌اند تا اهداف خود را تأمین کنند.

این انتخابات در وضعیتی برگزار خواهد شد که بعد از فتنه ۸۸، بخشی از افراد و جریان¬های سیاسی که پیش از آن در درون نظام اسلامی تعریف می‌شدند، به‌دلیل خیانت به ملت و بازی در زمین دشمن و راه¬اندازی فتنه ۸۸، از سوی ملت از دایره نیروهای نظام اسلامی طرد شده و به اردوگاه ضدانقلاب و اپوزیسیون خارج‌نشین پیوسته‌اند.

این جریان شکست خورده از ملت، امروز در اردوگاهی که به جای توده‌های ملت، مستظهر به حمایت بیگانگان و استکبار جهانی است، با تمام توان وارد میدان انتخابات شده است تا با تداوم خیانت خود، مانع از شکل‌گیری حماسه‌‌ای بزرگ در انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی شود.

بازیگران و اصحاب اردوگاه فتنه اگرچه در هدف ضربه زدن به نظام اسلامی مشترکند؛ اما در شیوه مقابله و چگونگی مواجهه با جمهوری اسلامی تفرق و اختلاف دارند. یا از منظری دیگر می‌توان گفت که ترجیح می‌دهند با سناریوهای مختلف به مقابله با نظام اسلامی بپردازند.

الف- سناریوهای اپوزیسیون در انتخابات آتی

۱- سناریوی مشارکت با مهره سفید؛ اولین سناریو، از سوی بخشی از اردوگاه فتنه که هنوز خود را در درون نظام اسلامی تعریف می‌کند، طرح‌ریزی شده است. این جریان معتقد است کناره‌گیری و تحریم انتخابات نه‌تنها فایده‌ای برای اردوگاه فتنه ندارد، بلکه فرصت‌های پیش رو را نیز از اختیار اردوگاه فتنه سلب خواهد کرد. این تفکر در عمل، هرگونه کناره‌گیری و تحریم را به ضرر اردوگاه اپوزیسیون دانسته و نتیجه آن را میدان‌داری نظام و جریان‌های وفادار به انقلاب اسلامی می‌داند که نتیجه آن، به فراموشی رفتن جریان اپوزیسیون و ایده‌ها و آرمان‌ها و گفتمان آن‌هاست.

طبق نظر این بخش از اردوگاه فتنه‌گران، نظام اسلامی آن قدر توانمند است که در نبود و غیبت اصلاح‌طلبان نیز می‌تواند فضا را برای مشارکت حداکثری ملت محقق سازد و بازی تحریم‌‌کنندگان را ناکام گذارد. همان‌طور که در طول سه دهه اخیر نیز چنین بوده و خط تحریم اپوزیسیون نه‌تنها تأثیری بر میزان مشارکت ملت نداشته؛ بلکه برعکس، موجب جریحه‌دار شدن وجدان عمومی و ترغیب بیشتر برای آمدن به پای صندوق‌های رأی شده است.

ضمن آنکه این وضعیت در انتخابات مجلس و شوراها، سخت‌تر نیز می‌شود و میزان تأثیرگذاری خط تحریم به کمترین حالت می‌رسد؛ چرا که اولاً دغدغه‌های محلی، فضا را برای مشارکت بالای مردم فراهم می‌آورد، ثانیاً با ورود نامزدهای مستقل، فضای انتخابات به‌طور طبیعی رقابتی خواهد شد.

لذا با توجه به این ملاحظات، بهتر است فرصت را از دست نداد و با مشارکت در انتخابات به موارد سه گانه زیر دست یافت:

۱- کسب تعدادی از کرسی‌های مجلس، هرچند قلیل و کم‌اثر؛

۲- بسط و ترویج گفتمان اردوگاه فتنه در سطح جامعه؛

۳- حاشیه‌سازی و ایجاد التهاب و ناامنی در انتخابات.

البته این حضور به طور آشکار و با چهره‌های شناخته شده نیست؛ چرا که با سیاست اتخاذی نظام، حتماً رد صلاحیت می‌شدند؛ از این‌رو ترجیح دادند برای موفقیت، مهره‌های اصلی بازی انتخابات، کسانی باشند که سابقه مشخصی ندارند و به تعبیری دیگر، از چهره‌های مارک‌دار نیستند.

چهره‌های ناشناخته که در زمان مناسب، مواضع و گرایش‌های سیاسی خود را نشان خواهند داد، بهترین گزینه برای طراحی این بازی خواهند بود. اردوگاه ضدانقلاب عملاً به‌طور کامل این سیاست را اتخاذ نکرد و چهره‌های شناخته شده، مشی دیگری را که «سیاست تحریم» باشد، برگزیدند و تنها مهره‌های سفید وارد میدان رقابت انتخاباتی شدند.

۲- سیاست تحریم منفعل (سیاست عدم شرکت(؛

«خط تحریم»، الگوی رفتاری جبهه براندازی است که امروز اولویت مهم جریان فتنه قرار گرفته است. ادعای اینکه «امروز گرم کردن تنور این انتخابات به هر شکل و بأی نحوٍ کان، کمک به استبداد و در تقابل با آرمان محوری استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و نیز در تقابل با تحقق دموکراسی و تضمین حقوق بشر در کشور عزیزمان ایران است»، اوج رذالت و انحطاط ورشکستگان سیاسی جدیدی است که امروز به طور رسمی به اردوگاه ضدانقلاب پیوسته‌اند. تحریم‌کنندگان که هدفی جز ضربه زدن به نظام اسلامی ندارند، از اتخاذ خط تحریم حداقل به دنبال آنند که:

۱- وزن سیاسی خود را عیان سازند و نشان دهند که از بدنه اجتماعی قابل توجهی برخوردارند و نظام نمی‌تواند آن‌ها را حذف کند؛ از این رو باید تسلیم خواسته‌های زیاده‌طلبانه این افراد شد.[۱]

۲- ادعای دروغین خود در انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ مبنی بر تقلب در انتخابات را به اثبات رسانند.

۳- با کساد کردن بازار انتخابات، از مشروعیت نظام کاسته شود و آن را بدون پشتوانه نشان ‌دهند. آنگاه بیش از پیش، نظام را تحت فشار قرار دهند و اهداف براندازانه خود را دنبال کنند.[۲]

۴- با تضعیف پشتوانه جمهوری اسلامی، زمینه را برای افزایش تهدیدات بیگانگان علیه ما فراهم آورند. به عبارتی با خیانت به ملت، دشمنان را در تهاجم علیه ایران تحریک کنند و یاری رسانند.

تحریم‌کنندگان منفعل، معتقدند این سیاست با سکوت و عدم ایجاد مناقشه در انتخابات مؤثرتر خواهد بود و برای این نظر به دلایل زیر اشاره دارند: «دلیل نخست آنان، شکاف واقعی و دعوای جدی باندهای اصلی رقیب در حاکمیت سیاسی است. از این منظر، حضور سبزها (جریان سوم) می‌تواند موجب ترمیم این شکاف و وحدت اقتدارگرایان و سمت‌گیری واحد آنان علیه شهروندان منتقد و معترض و البته منتهی به سرکوبی شدید و دوباره شود.

دلیل دوم آن‌ها، «هزینه ـ فایده» اقدام اعتراضی است. از این زاویه، جامعه مدنی ایران باید سرکوب خشن و سنگین دیگری را متحمل شود که دست‌کم در وضعیت کنونی با «فایده»اش نمی‌خواند؛ چرا که نه‌تنها امکان تغییر معنادار شرایط را ندارد که حتی امکان انعکاس گسترده‌ رسانه‌ای آن به‌دلیل خفقان حاکم، موجود نیست.»[۳]

این سیاست از سوی جریان‌های فتنه‌گر داخلی نام «عدم مشارکت» گرفته است نه «تحریم»! چهره‌های ارشد فتنه‌گران در داخل، ایده عدم شرکت در انتخابات را دنبال می‌کنند ولی خود را هوادار تحریم نمی‌دانند چرا که در نگاه ایشان، انتخابات مجلس در واقع بیشتر یک انتخابات محلی است و متغیرهای بومی در آن تأثیر فراوان دارد، بسیاری از شهروندان در شهرهای کوچک و روستاها به آن می‌پیوندند و شرکت در آن را حائز اهمیت سیاسی تلقی نمی‌کنند. برهمین اساس، به نظر می‌رسد که چهره‌های داخلی بیشتر متوجه خطر‌ها و هزینه‌های احتمالی «تحریم انتخابات» هستند و ترجیح می‌دهند که دست‌کم در بازه زمانی فعلی صرفاً بر «عدم شرکت در انتخابات» تأکید کنند و سخنی از «تحریم» به میان نیاورند.[۴]

این سیاست، با مخالفت بخش دیگری از اپوزیسیون مواجه شده که از «سیاست تحریم فعال» سخن ‌می‌گویند.

۳- سیاست تحریم فعال؛ نوع دیگری نیز از سیاست تحریم را می‌توان در نظر گرفت که از آن با عنوان «سیاست تحریم فعال» یاد می‌شود. در این الگو، تحریم‌کننده به صرف معرفی نکردن نامزد و عدم حضور در پای صندوق‌های رأی بسنده نکرده، بلکه با اتخاذ اقداماتی تکمیلی وارد میدان مبارزه عملی – تبلیغی علیه نظام سیاسی می‌شود و تاکتیک‌های نافرمانی مدنی را برای افزایش فشار به نظام اسلامی و کاستن هرچه بیشتر از آرای ملت در دستورکار قرار می‌دهد.

محمد ملکی، ضدانقلاب فراری و از جمله حامیان سیاست تحریم فعال در انتخابات آتی، در باب تفاوت سیاست تحریم فعال و غیرفعال می‌گوید: «تفاوت «تحریم فعال» و «غیرفعال» در این است که در تحریم فعال، تحریم‌کنندگان وارد صحنه می‌شوند و از هزینه‌های آن ترسی به دل راه نمی‌دهند، ولی در تحریم غیرفعال، تحریم‌کنندگان فقط سر صندوق‌ها حاضر نمی‌شوند و رأی نمی‌دهند.

راهکارهای عملیاتی برای تحریم فعال بسیار است که همراه با توزیع پوستر، نامه و انواع شیوه‌های تبلیغاتی شروع می‌شود و به‌موازات آن، تجمعات مردمی در پارک‌ها و میادین شهرها با هدف روشنگری مردم تشکیل می‌گردد. البته راه‌های فراوان دیگری وجود دارد که می‌تواند به وسیله همراهان و همفکران ارائه گردد.»[۵]

سیاست تحریم فعال را می‌توان ادامه حرکت در سناریوی کودتای مخملی و نافرمانی مدنی دانست که بخش‌هایی از آن در انتخابات سال ۸۸ نیز ظهور و بروز کرد. در این انتخابات نیز ضدانقلاب بر آن است تا با همه توان از فضای باز انتخابات استفاده کنند و با اقدامات برنامه‌ریزی شده، نظام را در آستانه انتخابات تحت فشار قرار دهد.

طرفداران این سیاست در تلاشند تا با نقد طرفداران ایده عدم مشارکت و تحریم انفعالی، آنان را متقاعد کنند تا با تغییر رویه، سیاست انفعالی را رها سازند و با خروج از سکوت و انزوا، به صف اغتشاش‌کنندگان بپیوندند؛ برای نمونه، نویسنده سایت جرس می‌نویسد: «تحریم، واژه بی‌خاصیتی است بر وزنِ تسلیم. ما می‌خواهیم در حاشیه این حادثه سیاسی- اجتماعی، حی و حاضر باشیم تا از این «فرصتِ ناب» استفاده کنیم. سیاست‌ورزی در ایران عرصه همین فرصت‌هاست.»[۶]

ب- شرح ابعاد سیاست تحریم فعال

همان‌طور که گفته شد، سیاست تحریم، راهبرد ضدانقلاب است که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی به ضدیت با جمهوری اسلامی پرداختند. این جریان در انتخابات پیش رو با ائتلاف با ضدانقلاب‌ها و فتنه‌گران تازه پیوسته از درون نظام اسلامی، در تلاش است تا با ترکیب مشی تحریم و مشی فتنه، انتخابات را به فرصتی برای اهداف خود تبدیل سازد.

۱- حامیان سیاست خط تحریم

اولین اقدام عملی در این زمینه، از سوی شورای موهوم «سبز امید» در مردادماه سال ۹۰ و با صدور بیانیه‌ای مقدماتی صورت گرفت که در آن به تحلیل وضعیت کشور و شروط مورد نظر این اردوگاه برای شرکت در انتخابات پرداخت و از هواداران خواست تا در این زمینه تحلیل‌ها و نظرات خود را ارائه دهند. این بیانیه با این سؤال آغاز می‌شود که فتنه سبز در قبال این پدیده چه موضعی باید اتخاذ کند؟ و سپس تحلیلی درباره اوضاع فعلی کشور ارائه می‌دهد و سه راه را که شامل «مشارکت بی‌قیدوشرط»، «تحریم بی‌قیدوشرط» و «مشارکت مشروط» در انتخابات است، بررسی می‌کند.

مدتی بعد، این مجموعه با صدور بیانیه شماره سوم خود تصریح می‌کند: «با توجه به سپری شدن فرصت لازم برای فراهم آوردن حداقل شرایط لازم یک انتخابات «آزاد و سالم» و با توجه به این حقیقت که نشانه‌ای از توجه حاکمیت به منافع بلندمدت نظام و کشور برای توقف روندهای جاری مشاهده نمی‌شود،‌ این شورا هرگونه امکانی را برای برگزاری یک انتخابات به معنای واقعی آن منتفی می‌بیند. . . و اینک آشکار شده که قصد حاکمیت از برگزاری انتخابات مجلس نهم نه فراهم آوردن بستری برای مشارکت واقعی مردم در سرنوشت خویش و راه‌یابی نمایندگان واقعی مردم به مجلس، بلکه نمایشی تبلیغاتی برای ادعای حاکمیت مردم‌سالاری است. هرگونه بازیگری و ایفای نقش در این نمایش به معنای مشارکت در بی‌اعتنایی آشکار به مبارزه قهرمانانه ملت برای برخورداری از حق انتخابات «آزاد و منصفانه» و هزینه‌های سنگینی است که در این راه متحمل شده است.»[۷]

شورای هماهنگی با این ادعا که «انتخابات مجلس نهم را به‌مثابه‌ سرآغاز مرحله‌ای نوین از حیات جنبش سبز ارزیابی می‌کند، مرحله‌ای که در صورت کنش آگاهانه و سازمان‌یافته‌ فعالان سبز می‌تواند در مسیر مبارزه مدنی ملت ایران برای استیفای حقوق ازدست رفته‌ خویش تجربه‌ای‌‌ غنی و پربار به ارمغان آورد و چشم‌انداز امیدبخشی را برای آینده جنبش رقم بزند.»[۸]،از برنامه‌هایی خبر می‌دهد که با حمایت غرب و رسانه‌های وابسته به آن، برای روزهای آتی قبل از انتخابات طرح‌ریزی شده است.

همچنین ۹ گروه از جریان ضدانقلاب که در همه انتخابات‌های پیشین نیز سیاست تحریم را برگزیده بودند، این بار نیز با صدور بیانیه‌ای مشترک به تحریم‌کنندگان پیوستند. این گروه‌های سیاسی کم‌وزن که معلوم نیست چه تعداد عضو دارند، عبارتند از: اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، حزب دموکرات کردستان ایران، حزب دموکراتیک مردم ایران، حزب کومله کردستان ایران، جبهه ملی ایران ـ اروپا، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، کمیته هماهنگی ارتباطات شورای موقت سوسیالیست‏های چپ ایران، شورای هماهنگی جنبش جمهوری‌خواهان دموکرات و لائیک ایران.

همچنین بیانیه‌ای دیگر از سوی مجموعه‌ای جعلی با عنوان «هیئت اجرایی اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی در ایران» منتشر گردید که در آن آمده بود: «ما اعتقاد به تحریم فعال داریم و اقدامات زیر را برای تحریم فعال انتخابات پیشنهاد می‌نماییم. به نظر ما بهترین شرایط برای برآمد جنبش اجتماعی تحریم در حال تکوین است. فرصت مناسب دیگری برای شبکه‌های اجتماعی نافرمانی مدنی فراهم شده که ابتکار عمل تحریم انتخابات فرمایشی مجلس را در دست گرفته و قدرت جنبش اعتراضی و دموکراسی‌خواهی و اراده مردم ایران برای گذار از نظام تبعیض‌آلود و غیر دموکراتیک جمهوری اسلامی به یک نظام دموکراتیک را به نمایش بگذارند.»[۹]

آخرین بیانیه در این زمینه توسط شاخه خارج‌نشین سازمان مجاهدین انقلاب صادر شد که در آن باصراحت اعلام می‌دارد: «برای آگاهی‌بخشی، افشاگری و تشویق شهروندان به عدم مشارکت در شبه انتخابات اسفندماه از شیوه‌ها و ابزارهای ممکن استفاده خواهد کرد.»[۱۰]

۲- اقدامات عملی و تاکتیک¬های تبلیغاتی

همان‌طور که گفته شد، سیاست «تحریم فعال» به عدم حضور و مشارکت در انتخابات بسنده نکرده، بلکه با به خدمت گرفتن الگوهای «نافرمانی مدنی» در تلاش است تا در آستانه انتخابات با افزایش فشار به نظام اسلامی به نحوی آرامش لازم برای برگزاری انتخابات را از ملت سلب کند. برخی از ترفندها و توطئه‌های اعلام شده از سوی طراحان این سناریو بدین شرح است.

الف-آشوب‌آفرینی: بازی دیگر تحریم‌کنندگان، ایجاد آشوب و بلوا و بازی با الگوی اردوکشی‌های خیابانی است که طراحان پشت پرده با وجود ناتوانی، نیم‌نگاهی نیز بدان دارند. برای نمونه، سایت ضدانقلابی جرس با انتشار خبری کوتاه که عنوانی اینچنین دارد: «امکان‌سنجی سبزها برای بازگشت دوباره به خیابان»، می‌نویسد: «هسته‌های اجتماعی جوانان سبز در حال امکان‌سنجی بهترین روز برای به راه انداختن دوباره تظاهرات خیابانی هستند.

منابع نزدیک به شورای هماهنگی راه سبز امید در تهران از بررسی گزینه‌های مختلف برای تداوم جنبش خبر می‌دهند. در میان این گزینه‌ها تجمعات خیابانی نیز مورد بررسی است. برنامه‌ریزان جنبش، زمستان ۹۰ را به دو بازه زمانی تقسیم کرده‌اند. بازه اول از ۱۹ دی تا ۱۲ اسفند و بازه دوم از ۱۳ اسفند به بعد. در بازه نخست، گزینه تجمعات خیابانی و دوشنبه‌های اعتراض از گزینه‌های تحت مطالعه است، سه گزینه ۱۹ دی، ۲۵ بهمن و ۱۲ اسفند به عنوان بهترین زمان تجمع مسالمت‌آمیز خیابانی روی میز است.»[۱۱]

«مرتضی کاظمیان» تحلیل‌گر سایت ضدانقلاب روزآنلاین، نیز در زمینه به‌کارگیری شیوه‌های نافرمانی مدنی توصیه‌هایی دارد: «نصب تراکت بر دیوارهای شهر؛ قرار دادن دسته‌ای تراکت واجد پیام «عدم شرکت» و «تحریم» انتخابات در گوشه‌ای از پارک یا محل کار و رستوران و دیگر اماکن عمومی؛ پخش شبانه‌ یا بامدادی همین اعلامیه‌ها در منازل و محل‌های کار و ادارات؛ دیوارنویسی؛ و مواردی از این دست پرشمارند.

شیوه‌هایی از اعتراض و کنش فعال و خلاق و آگاهانه در متن واقعی زندگی اجتماعی که می‌تواند توسط هر شهروند به‌تنهایی یا با همفکری و همراهی دیگران (هم‌سالان، هم‌فکران، همجنسان، هم‌محله‌ای‌ها، همکاران، همکلاسی‌ها و. . . ) تعقیب و اجرایی شود. افزون بر این، می‌توان با فراخوان‌هایی که واجد رعایت‌های حداکثری امنیتی باشد، توان اجتماعی سبزها را بار دیگر متبلور کرد و به رخ نه فقط حاکمیت و جهان، که شهروندان خاموش و مردد و مأیوس و خسته کشید.»[۱۲]

نویسنده‌ای دیگر از اردوگاه ضدانقلاب که از ناتوانی آشوب‌آفرینی گسترده فتنه‌گران ناامید است، مدعی می‌شود: «فعالان جنبش و به‌خصوص نیروهای جوان انگیزه‌دار اگر نمی‌توانند کنش خیابانی داشته باشند، به جای یک حرکت بزرگ می‌توانند در ده‌ها کنش کوچک اما اثرگذار فعال شوند و در سطوح گوناگون و با ادبیات مختلف در این برنامه‌ها شرکت کنند و متناسب با فضای جلسه سؤالات و نقطه نظرات خود را مطرح کنند. یک اتفاق در یکی از این جلسات – به‌خصوص در شهرهای متوسط و کوچک – در کل شهر خواهد پیچید.»[۱۳]

در مورد این اخبار به نکات زیر می‌توان توجه داشت:

۱- این ادعا بیشتر به یک بلوف سیاسی برای خروج از سایه شکست سناریوی تحریم شباهت دارد و تلاش دارد تا میزان توانایی جریان حامیان فتنه و میزان هوشیاری «جبهه ملت» را ارزیابی کند! بدین معنا که ببیند آیا هنوز کسی برای فتنه‌گران مانده است که به عنوان آخرین راه، باز هم حاضر شود که به خیابان‌ها بیاید؟ و از طرف دیگر، مشخص گردد که نظام اسلامی و ملت تا چه اندازه هوشیار بوده و اقدامات اردوگاه فتنه را چگونه ارزیابی می‌کند.

۲- این بلوف سیاسی در تلاش است تا این‌گونه القا کند که آشوب‌هایی اینچنینی، حرکت‌هایی مردمی هستند که یک منشأ داخلی دارند و هنوز محافلی آنهم متشکل از جوانان وجود دارد که در حال برنامه‌ریزی برای تداوم این‌گونه اقدامات هستند! این در حالی است که آشوب‌های دو سال گذشته نیز از سوی محافل وابسته به موساد و سیا و ضدانقلاب خارج کشور طرح‌ریزی و از طریق رسانه‌های غربی و فضای مجازی به داخل تزریق شده بود.

۳- ملاحظه دیگر درباره انتشار این خبر آن است که به نظر می‌رسد این خبر با هدف ایجاد انحراف در مسئله انتخابات منتشر شده است تا بخشی از توان نظام را مشغول خود سازد. به‌واقع این سناریو، اقدامی تکمیلی برای «خط تحریم» است تا از توان نظام برای برگزاری مشارکت حداکثری بکاهد. البته مسئولان نظام اسلامی و رسانه‌ها در صورت مشاهده اقداماتی عملی در راستای این بلوف سیاسی، باید بلافاصله با اطلاع‌رسانی، ملت را از این توطئه آگاه سازند. این آگاه‌سازی خود بزرگ‌ترین حمله به چنین توطئه‌هایی است و انگیزه ملت را برای حضور حداکثری در انتخابات تقویت می‌کند.

۴- از سویی دیگر، این خبر، به‌خوبی نشان می‌دهد که «خط آشوب»، آن روی سکه «خط تحریم» است، چرا که اگر تحریم جواب ندهد، بلافاصله آشوبگری تنها راه باقی‌مانده برای دشمن خواهد بود که آن را در دستور کار خود قرار خواهد داد! این رویه از جمله تاکتیک‌های کودتای مخملین است که در انتخابات دهم ریاست‌جمهوری نیز دنبال شد. در آنجا نیز وقتی مشارکت حداکثری ۸۵ درصدی، حماسه‌ای بزرگ خلق کرد و منتخب خود را با ۲۴ میلیون رأی معرفی کرد، دشمنان که همه چیز را از دست رفته می‌دیدند، آخرین راه یعنی «خط آشوب» را کلید زدند. در واقع، همه راه‌ها در بازی استکبار جهانی به «آشوب» و بلوا ختم می‌شود!

البته استکبار و ایادی آن فراموش کرده‌اند که اگر سناریوی خط آشوب توانست در انتخابات ۸۸ چند روزی برخی از خیابان‌های پایتخت را ناامن سازد، به دلیل اعتمادی بود که ملت و نظام اسلامی به جریان ورشکسته سیاسی موسوی و کروبی داشت و گمان نمی‌کرد این دو، آن قدر فاسد و بازی‌خورده باشند که در نسخه‌ای آمریکایی نقش‌آفرینی کنند! اما این بار ملت آن قدر هوشیار، آماده و بی‌اعتماد به این جریان‌هاست که هر حرکت مشکوکی را در نطفه خفه خواهد کرد!

ب- زیر سؤال بردن سلامت انتخابات: تردیدآفرینی در انتخابات، سطوح مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها زیر سؤال بردن نتایج اعلامی انتخابات است. این تاکتیک، ابزاری در اختیار شکست‌خوردگان انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ قرار داد که از آن به عنوان «رمز آشوب» بهره گرفتند، در انتخابات آتی هرچند با تحریم و عدم معرفی چهره‌های مارک‌دار این جریان، این تاکتیک عملاً کاربرد چندانی ندارد؛ اما هنوز به طور کامل کنار گذاشته نشده است و در این انتخابات نیز پیشاپیش اظهاراتی در این زمینه برای تردیدآفرینی در اذهان عمومی ایراد می‌شود.

برای نمونه «اکبرگنجی» عنصر فاسق فراری که به مبین تحلیل اربابانش تبدیل شده، در یادداشتی باصراحت گفته بود که «هیچ آماری از انتخابات آینده مورد تأیید مخالفان رژیم جمهوری اسلامی نخواهد بود مگر آنکه میزان آن زیر ۵۰ درصد باشد.»[۱۴]وی در ادامه می‌افزاید: «مخالفان فقط انتخابات را تحریم نکرده‌اند، بلکه هر نوع آمار بالای پنجاه درصد مشارکت را هم پیشاپیش دروغ و تقلب به شمار آورده‌اند.»

همچنین این جریان با فرمایشی، غیردموکراتیک، امنیتی، غیرآزاد و غیرمنصفانه خواندن انتخابات تلاش دارد تا مردم را به حضور در پای صندوق رأی بی‌رغبت کند؛ برای نمونه در یکی از سیاهه‌های منتشره آمده است: «آنچه قرار است به نام انتخابات در این کشور برگزار شود، فاقد تمامی استانداردها و ضوابط لازم برای یک انتخابات «آزاد و منصفانه» است.»[۱۵]

ج- تحریک قومیت‌ها: یکی از اقدامات طرح‌ریزی شده ضدانقلاب، تلاش برای واگرایی و تحریک مناطق قومیت‌نشین و مناطق مرزی است. در این طراحی قرار است که رابطان فتنه‌گران به همراه سیاهی‌لشکری از گروهک‌های تجزیه‌طلب و قومیت‌گرا با اعتراض به رد صلاحیت شدن کاندیدای مورد نظرشان، پروژه تحریم انتخابات را به استان‌هایی که تنوع قومی و مذهبی دارند بکشانند. این پروژه همچنین تلاش می‌کند در کنار اجرای سناریوی تحریم در آستانه انتخابات، درگیری قبیله‌ای و قومی را نیز در استان‌های مورد نظر به منظور التهاب‌آفرینی و اغتشاش عملیاتی کند.[۱۶]

به‌تازگی نیز مولوی عبدالحمید، امام جمعه‌ اهل سنت زاهدان، وضعیت کنونی کشور را بحرانی توصیف کرده و «تنها راه برون‌رفت از این بحران را برگزاری یک انتخابات آزاد و سالم» دانسته است. وی در خطبه نماز جمعه در زاهدان توصیه می‌کند که «صداهای مخالف و منتقد را باید شنید و به انتقادات سازنده توجه کرد.»

عبدالحمید گفته است: «بهترین سیاستی که می‌تواند مملکت را از این شرایط خطرناک و بحرانی خارج کند، آشتی ملی و برقراری وحدت و انسجام ملی کشور است، و این امر امکان‌پذیر نیست مگر اینکه راه گفتمان و مذاکره باز شود و سخن دگراندیشان و منتقدان و همه‌ کسانی که معتقدند به‌نوعی در حق آنان ظلم و اجحافی صورت گرفته است، شنیده شود.»[۱۷]

دفتر سیاسی حزب بدنام دموکرات کردستان که نزد ملت غیور کرد کشور از منفورترین‌هاست نیز با صدور بیانیه‌ای وارد معرکه شده و تلاش دارد تا آتش تعصبات قومی را با دروغ‌پراکنی و تهمت به نظام اسلامی شعله‌ور سازد؛ از این رو در بیانیه‌اش می‌نویسد: «می‌دانیم که‌ کاربه دستان رژیم در کردستان و دیگر مناطق برای گرم کردن بازار انتخابات به‌ رقابت‌های عشیره‌ای و منطقه‌ای و فرقه‌ای دامن می‌زنند. اما امیدواریم مردم ایران و به‌ویژه‌ کردستان هشیارتر از آن باشند که‌ در دام این حیله‌ مزدوران گرفتار آیند و بدین ترتیب این نقشه‌ را خنثی نمایند. همچنین اطلاع داریم که‌ عوامل حاکمیت می‌کوشند با تهدید مردم به‌ قطع یارانه‌ها و دادن وعده‌ برخی امتیازات مادی، آن‌ها را به پای صندوق‌ها بکشانند.

مردم هشیار کرد نباید در پی این تهدیدات نیز از میدان به در روند. یارانه‌ بخش کوچکی از حقوق تضییع شده‌ مردم بوده‌ و بخششی نیست که‌ آن‌ها بتوانند آن را ارمغانی از سوی خود به شمار آورده‌ و از این جهت بر مردم منت بگذارند. به منظور آنکه‌ بایکوت انتخابات، که‌ این بار تصمیم اکثریت مردم و نیروهای سیاسی است، به‌ شیوه‌ای شکوهمند به مرحله‌ اجرا درآید، حزب دمکرات کردستان خواستار آن است که‌ روز دوازدهم اسفند ماه ۱۳۹۰ همه‌ – به‌ویژه‌ در کردستان– در منازل خود باقی بمانند و بدین ترتیب تا آنجا که‌ ممکن است رژیم و مزدورانش را تنها بگذارند.» [۱۸]

د- سیاه‌نمایی و بحرانی نشان دادن وضعیت کشور: یکی دیگر از سیاست‌های تبلیغی ضدانقلاب در آستانه انتخابات، تلاش برای بزرگ‌نمایی مشکلات و بحرانی نشان دادن وضعیت کشور است. این سیاست که با هدف افزایش نارضایتی‌ها صورت می‌گیرد، روی دیگر سیاست استکبار جهانی است که با افزایش فشارهای بین‌المللی و تحریم اقتصادی کشور آغاز شده است؛ برای نمونه، شورای ضدانقلابی سبز امید در بیانیه‌ای می‌نویسد: «چالش‌های کشور در حوزه‌های مختلف به دلیل ناکارآمدی مدیریت کلان کشور در حال افزایش و بحرانی شدن است.»[۱۹]

هـ- بزرگ‌نمایی و تشدید اختلاف جریان‌های اصول‌گرا: اقدام دیگر در دستور اردوگاه ضدانقلاب تلاش برای بزرگ‌نمایی اختلافاتی است که در اردوگاه اصول‌گرایان به وجود آمده است. این اختلافات که بخش عمده آن در آستانه رقابت‌های انتخاباتی طبیعی به نظر می‌رسد، در تلاش است تا اختلافات ایجادشده را قدرت‌طلبانه به تصویر کشد و ضمن ایجاد بی‌اعتمادی، مردم را از دل بستن به این جریان‌ها و گروه‌ها ناامید سازد و مانع حضور در پای صندوق‌های رأی شود. ضمن آنکه جریان‌های اصول‌گرا را نیز جریان‌های فاسدی نشان دهد که صلاحیت اعتماد ملت را ندارند. گزارش زیر نمونه‌ای از این شگرد تبلیغاتی است. سایت بی‌بی‌سی فارسی می‌نویسد:

«انتخابات پیش رو در حالی برگزار می‌شود که حداقل دو اظهار نظر رسمی توسط اصول‌گرایان سرشناس، گویای وجود مفاسد فراوان در روند انتخابات دوازدهم اسفند ماه است. علیرضا زاکانی، نماینده اصول‌گرای مجالس هفتم و هشتم از سرمایه‌گذاری نهصد میلیارد تومانی حامیان اسفندیار رحیم‌مشائی برای تصاحب یکصد و پنجاه کرسی مجلس نهم خبر داده و احمد توکلی، رئیس اصول‌گرای مرکز پژوهش‌های مجلس، احتمال بهره‌برداری انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد از انحلال خانه سینما را مطرح می‌کند.

پیش از این هم بحث‌هایی در خصوص بهره‌برداری مقامات دولت احمدی نژاد از امکانات و بودجه‌های دولتی برای تسلط بر مجلس نهم مطرح شده و مستنداتی برای اثبات آن ارائه شده است. در جریان عزل ناگهانی و ابقای وزیر اطلاعات هم، تعدادی از اصول‌گرایان اعلام کردند هدف محمود احمدی‌نژاد از عزل حیدر مصلحی، پرونده‌سازی برای رقبای انتخاباتی بوده است. در واقع، اصلاح‌طلبان با انتخاباتی مواجه هستند که مجری آن، هرگونه سوء‌استفاده از امکانات عمومی برای افزایش سهم خود در مجلس را مجاز می‌شمارد.»[۲۰]

 

پی نوشت:

-[۱] مجتبی واحدی، عنصر فراری که خود را نماینده مهدی کروبی معرفی می‌کند، می‌نویسد: «حامیان جنبش سبز و سران جبهه اصلاحات برای آشکار ساختن میزان طرفداران خود، راهی جز دعوت به تحریم ندارند. به عبارت دیگر، تنها راه دموکراتیک که برای اصلاح‌طلبان و معترضان انتخاباتی باقی مانده، تحریم فعال انتخابات است.» («تحریم انتخابات، هم دموکراتیک هم مشروع»، سایت بی‌بی‌سی فارسی، ۱۱/۱/۲۰۱۲)

[۲]- مجتبی واحدی: «گروهی از اصلاح‌طلبان… هرگونه اظهار تمایل به شرکت در انتخابات ـ حتی مشروط ـ را نمی‌پسندیدند و آن را موجب بازسازی مشروعیت کسانی می‌دانستند که توسط اصلاح‌طلبان به تقلب انتخاباتی متهم شده بودند.»(همان)

[۳]- مرتضی کاظمیان، «مکثی در اهمیت کنش اعتراضی»، سایت روزآنلاین، ۳/۱۱/۹۰٫

[۴]- سایت خبرآنلاین، ۳/۱۰/۹۰، کدخبر: ۲۹۲۱۷٫

[۵]- «دکتر محمد ملکی: تحریم فعال نیازمند کار هدفمند است»، خبرگزاری جبهه ملی ایران، ۱۱/۱۰/۹۰٫

[۶]- سارا زرتشت، «کاندیداهای پاستوریزه، رقابت های واکسینه شده، انتخابات گلخانه‌ای»، سایت جرس، ۶/۱۰/۹۰٫

[۷]- «بیانیه شماره ۳ شورای هماهنگی راه سبز امید»، سایت جرس، ۲۸/۹/۹۰٫

[۸]- «بیانیه شورای هماهنگی راه سبز امید به مناسبت انتخابات مجلس»، سایت جرس، ۲۶/۱۰/۹۰٫

[۹] – «پیش به‌سوی جنبش گسترده تحریم انتخابات، اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی در ایران»، سایت خبرنامه گویا، ۱/۱۱/۹۰٫

[۱۰] – «بیانیه تحلیلی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در باره شبه انتخابات مجلس»، سایت نوروز، ۴/۱۱/۹۰٫

[۱۱]- «امکان‌سنجی سبزها برای بازگشت دوباره به خیابان»، سایت جرس، ۱۴/۱۰/۹۰٫

[۱۲]- مرتضی کاظمیان، «مکثی در اهمیت کنش اعتراضی»، سایت روزآنلاین، ۳/۱۱/۹۰٫

[۱۳]- «گفت‌وگوهای جمشید اسدی با چهره‌های ملی درباره انتخابات»، سایت خبرنامه گویا، ۲۵/۱۰/۹۰٫

[۱۴]- اکبر گنجی، «مشارکت هشتاد درصدی در انتخابات مجلس»، روزآنلاین، ۸/۱۰/۹۰٫

[۱۵]- «بیانیه شماره ۳ شورای هماهنگی راه سبز امید»، سایت جرس، ۲۸/۹/۹۰٫

[۱۶]- «تلاش رابطان فتنه در سیستان برای تحریم انتخابات»، سایت رجانیوز، ۲۹/۱۰/۹۰٫

[۱۷]- «بلوچ‌ها و مسئله‌ی تحریم انتخابات مجلس»، سایت دویچه وله، ۱۰/۱/۲۰۱۲٫

[۱۸]- «بیانیه حزب دمکرات کردستان»، سایت خبرنامه گویا، ۲۲/۱۰/۹۰٫

[۱۹]- «بیانیه شماره ۲ انتخاباتی شورای هماهنگی راه سبز امید»، سایت جمهوری‌خواهی، ۲/۷/۹۰٫

[۲۰]- مجتبی واحدی، «تحریم انتخابات، هم دموکراتیک هم مشروع»، سایت بی‌بی‌سی فارسی، ۱۱/۱/۲۰۱۲٫

منبع : بصیرت


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:34 AM ] [ یاسر جمالی ]

در حالی که روزنامه ارگان رسمی دولت با انتشار گزارشی درباره عملکرد برخی از روزنامه های جریان اصلاحات، در یک نمایش تبلیغاتی سعی دارد تا رسانه های این جناح را رودررو با دولت نشان دهد، از سوی دیگر برخی روزنامه های مدعی اصلاح طلبی با اخذ آگهی های دولتی و حمایت های پیدا و پنهان دیگر نهادهای وابسته به دولت به حیات خود ادامه می دهند.


به گزارش مجلس نهم ، کیهان در ستون ویژه های خود، نوشت :

پیوندهای پنهان حلقه انحرافی با اصلاح طلبان

در حالی که «روزنامه ایران» (ارگان رسمی دولت) با انتشار گزارشی درباره عملکرد برخی از روزنامه های جریان اصلاحات، در یک نمایش تبلیغاتی سعی دارد تا رسانه های این جناح را رودررو با دولت نشان دهد، از سوی دیگر برخی روزنامه های مدعی اصلاح طلبی مانند «روزنامه شرق» و «اعتماد» با اخذ آگهی های دولتی و حمایت های پیدا و پنهان دیگر نهادهای وابسته به دولت به حیات خود ادامه می دهند.
روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «گزارش ویژه از یک عملیات رسانه ای هماهنگ» (۲۶ بهمن ۹۰) نوشته است که روزنامه هایی مانند «شرق» و «اعتماد» درصدد آماده سازی افکار عمومی برای «تغییری خیالی» در عرصه سیاسی و به ضرر دولت هستند، اما مروری بر عملکرد پیدا و پنهان برخی رسانه های جریان اصلاحات حاکی از آن است که تنها در همان روزی که گزارش روزنامه ایران چاپ شد، «روزنامه شرق» آگهی دولتی شامل چند صفحه کامل آگهی از «سازمان امور مالیاتی کشور» منتشر کرده است؛ همچنین تیتر اول «روزنامه شرق» در این روز و روز قبل تر (۲۵ و ۲۶ بهمن) با رویکرد مثبت به سخنان و اقدامات رئیس جمهور اختصاص داشته است.
همچنین، در روز چاپ گزارش روزنامه «ایران»، روزنامه اعتماد نیز تیتر اول خود را به «اعتراض احمدی نژاد به هزینه های کلان تبلیغاتی» اختصاص داده و در صفحه اول خود از «شرکت ملی نفت ایران» آگهی به چاپ رسانده است!
شایان ذکر است یک روز قبل از انتشار گزارش روزنامه ایران درباره روزنامه های اصلاح طلب، روزنامه شرق نیمه چپ صفحه اول خود را به عکس و تیتری بزرگ درباره حکم مجازات کیفری علی اکبر جوانفکر (مدیر مسئول روزنامه ایران) اختصاص داده است.
نمایش تبلیغاتی روزنامه ایران از تضاد اصلاح طلبان با دولت در حالی است که جریان نفوذی ای در دولت با دسترسی به منابع کلان اقتصادی می کوشد تا با اصلاح طلبان پیوندهای نزدیکی را برقرار کند. از همین رو، چندی پیش مجله ای که ارگان روشنفکران سکولار و لائیک به شمار می رود و ارتباطات آشکاری با ضدانقلابهای خارج از کشور دارد توانست از یک کمک دولتی قابل توجه برای گسترش فعالیتهای خود برخوردار گردد. روزنامه کیهان درباره حمایت های مالی پیدا و پنهان حلقه انحرافی در دولت از رسانه های مدعی اصلاحات اسنادی را در آینده منتشر خواهد کرد.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:34 AM ] [ یاسر جمالی ]

نشست خبری حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شوری اسلامی حاشیه‌هایی داشت.

به گزارش مجلس نهم به نقل از فارس، این نشست در تالار حافظ اردبیل برگزار شد.

* نفوذ جریان انحرافی در میان کاندیداها

در این نشست که در سالن سرد تالار حافظ برپا شد موسوی ابتدا از نفوذ جریان انحرافی در میان کاندیداها پرده برداشت و همهمه‌ای در سالن مبنی بر اینکه این فرد انحرافی کیست به راه انداخت.

* نمایندگان اردبیل مصوبه حقوق مادام‌العمر را امضا کردند

در حالی که همه خبرنگاران در اندیشه پیدا کردن این فرد انحرافی در میان کاندیداها بودند، موسوی پشت پرده امضای حقوق مادام‌العمر نمایندگان را نیز برملا کرد و مدعی شد نمایندگان اردبیل نیز این مصوبه را امضا کرده‌ بودند.

در این نشست که اغلب خبرنگاران خود را موافقان موسوی نشان می‌دادند، یونس ضرغام مدیر مسئول نشریه آوای مردم، شاپور نظری عکاس و خبرنگار با سابقه اردبیلی، شهامت هدایت مدیر مسئول نشریه ساوالان و حبیب احمدی مدیر خانه مطبوعات استان اردبیل در حمایت از موسوی سخنرانی کردند.

* کاندیداها نیازمند طلبه هستند

موسوی در این نشست ۳۰ نفر کاندیدای دور نهم مجلس را نیازمند یک طلبه دانست و گفت: برای این تعداد افراد یک طلبه لازم است و ” یکی مرد جنگی به از ۱۰۰ هزار”.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:33 AM ] [ یاسر جمالی ]

رواشناسان معتقدند ریشه اعتراض در پیش زمینه ذهنی افرادی شکل می گیرد که قائل به تضییع حقوق شان هستند.

مجلس نهم : برای همه ما در زندگی مواردی پیش آمده که به درست یا غلط نسبت به موضوعی معترض بوده ایم . رواشناسان معتقدند ریشه اعتراض در پیش زمینه ذهنی افرادی شکل می گیرد که قائل به تضییع حقوق شان هستند. اما شواهد تجربی نشان داده که در بسیاری از موارد این احساس تنها متاثر از پاره ای ابهامات و توهمات ذهنی است. در چنین مواردی فرد از سه حال خارج نیست :

- حقی که به واقع از وی سلب شده
- فرد به خطا احساس می کند حقوق فردی اش تضییع شده است
- فرد در تشخیص حقوق فردی اش دچار خطا شده و امری را می طلبد که اساسا نسبت به آن حقی ندارد

آنچه که در تمام این سه حالت به عنوان واکنش بیرونی فرد قابل توجه است جنبه” اعتراضی” رفتارهای فرد مدعی حق است. لذا می توان گفت که رفتارهای اعتراضی در هریک از سه حالت فوق تنها یک رفلکس رفتاری در قبال کنشی بیرونی است که فرد از خود نشان می دهد و بعضا طبیعی نیز به نظر می آید . اما آنچه که محل سخن است نحوه ی انعکاس چنین اعتراضی است .
فارغ از ریشه های اعتراضی فرد ، آنچه که فرآیند اعتراض را در فرد و میزان موفقیت وی را در کشف حقیقت فراهم می کند نحوهی بروز اعتراض است . اگر فرد مدعی تضییع حقوق بتواند با تسلط بر رفتارهای کلامی و فیزیکی خود ، مسیر های منطقی در پیش برد پرونده ی اعتراضی را طی کند بی تردید در جلب توجه عمومی و کسب نتیجه مطلوب به مراتب موفق تر از هنگامی خواهد بود که صرفا به رویه های غیر قانونی تکیه کند .
وجه تمثیل این روند را می توان در قالب رقابتهای انتخاباتی ملاحظه کرد . در بسیاری از مواقع افرادی که در انتخابات نتیجه مورد نظر را کسب نمی کنند به منظور فرار از زیر بار فشار روانی ناشی از شکست های انتخاباتی رو به اقدامات اعتراضی می آورند . اقداماتی که اگر از طرق قانونی پیگیری شوند می توانند نتائج بهتر و کم هزینه تری را در پی داشته باشند.
قانون انتخابات ۲راه را پیش روی نامزدهای انتخابات مجلس قرار داده است تا آنها درصورت اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات یا نتایج آن، شکایت خود را اعلام و مراجع قانونی نیز به شکایت آنها رسیدگی کنند.
هیات‌های اجرایی مراکز حوزه‌های انتخابیه، موظفند شکایات کسانی را که نسبت به نحوه برگزاری انتخابات اعتراض دارند تا ۲روز پس از اعلام نتایج آرا بپذیرند . براساس ماده‌ ۶۸ قانون انتخابات مجلس، هیات‌های اجرایی مراکز حوزه‌های انتخابیه، موظفند پس از دریافت شکایات و اعتراضات، در ۷روزی که قانون به آنها فرصت داده است در جلسه‌ مشترک با هیات‌های نظارت به موارد مطرح شده رسیدگی کرده و اقدام لازم را انجام دهند.
پس از بررسی شکایات و اثبات صحت آنها نتایج برخی از صندوق‌ها ابطال می شود که اگر ابطال آرا در نتیجه نهایی راه‌یافتگان به مجلس مؤثر باشد، باید این موضوع به اطلاع و تایید شورای نگهبان برسد.
راهکار دومی که قانون برای معترضان انتخاباتی مشخص کرده این است که بر اساس تبصره‌ یک ماده ۶۸ قانون انتخابات مجلس، افرادی که به نحوه برگزاری انتخابات معترض باشند، می‌توانند ظرف مدت ۷روز از تاریخ اخذ رای، شکایات مستند خود را کتباً به دبیرخانه‌ شورای نگهبان ارائه کنند.
شورای نگهبان نیز بر اساس مستندات ارسالی به بررسی این موارد می‌پردازد و به شکایات ارسال شده رسیدگی می‌کند. با این توضیح قانونی انتظار می رود نتایج رسیدگی به شکایات توسط شورای نگهبان تا قبل از آغاز به کار مجلس جدید انجام شود.

منبع : ندای انقلاب


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:33 AM ] [ یاسر جمالی ]

سرپرست سازمان اوقاف با بیان اینکه اصلی‌ترین برنامه دشمن در این انتخابات، تحریم و عدم حضور مردم پای صندوق‌های رأی است گفت: دشمن با همراهی جریان فتنه از مدتها پیش با القای تاثیرگزاری تحریم ها به دنبال تضعیف مشارکت مردم و برگزاری ضعیف انتخابات مجلس نهم است.

به گزارش مجلس نهم  به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف، حجت الاسلام علی محمدی در همایش سراسری بصیرت مدیران و کارشناسان روحانی سازمان اوقاف با تبیین وضعیت سیاسی کشور و جریان‌های سیاسی اظهار داشت: مهمترین اقدام برای تغییر سرنوشت کشور انتخابات است.

وی با بیان اینکه دشمن و جریان فتنه به دنبال انتقام گیری از مردم و نظام در این انتخابات است، گفت: عوامل دشمن در داخل و خارج با تبلیغات وسیع در سطح رسانه ها و با القای اثرگذاری تحریم های اقتصادی با تمام توان تلاش می کند از حضور پرشکوه مردم در انتخابات جلو گیری کند.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه مجموع شرایط نشان می‌دهد انتخابات مجلس نهم از اهمیت خاصی برخوردار است افزود: تاکید مقام معظم رهبری بر این است که انتخابات یک عرصه امتحان الهی برای مردم است.

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با تبیین جایگاه انتخابات در بیانات رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید دارند که انتخابات می تواند مردم و کشور را چهار سال جلو ببرد یا به عقب برگرداند که مجلس ششم نمونه ای از این عقب گرد است ؛ لذا باید به انتخابات به عنوان یک تکلیف توجه کرد.

حجت الاسلام محمدی با انتقاد از کسانی که انتخابات را تنها یک پدیده سیاسی جلوه می دهند اظهار داشت: مقام معظم رهبری انتخابات را مظهر اقتدار و استحکام یک ملت و نظام می دانند.

وی تاکید کرد: برگزاری انتخابات پرشور نیازمند یک فضای همدلی است و ضرورت دارد احزاب و اقشار مختلف مردم برای ایجاد این فضا بکوشند.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اهداف دشمن در این انتخابات گفت: استکبار جهانی برای تحقق اهداف خود در این انتخابات به دنبال زیرسوال بردن انتخابات ، مایوس کردن مردم ، ایجاد چالش امنیتی و القای شبهه تقلب در این انتخابات است.

وی با بیان اینکه همه کاندیداها باید توجه کنند از تبلیغات پرخرج بپرهیزند، به فعالیت روحانیون در سازمان اوقاف اشاره کرد و گفت: روحانیون شاغل در اوقاف با حفظ شان طلبگی و با محبت ، مشکلات مردم را حل کنند.

سرپرست سازمتان اوقاف تصریح کرد: اخلاق حسنه ، مردم را راضی نگه می دارد و ماحق نداریم هر طور خواستیم رفتار کنیم.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه اجرای سامانه جامع مالی سازمان نقطه عطف سازمان اوقاف در سالهای اخیر است افزود: انضباط مالی حکم می کند با ایجاد سامانه مالی توانمند به مجموع فعالیت ها سامان دهیم.

وی تصریح کرد: ایجاد سامانه جامع اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه به عنوان نقطه عطفی در کارنامه حضور روحانیون در سازمان اوقاف باقی خواهد ماند.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه سازمان اوقاف وظیفه دارد طبق نظر مقام معظم رهبری بقاع متبرکه را به قطب‌های فرهنگی کشور تبدیل کند از اجرای طرح آرامش بهاری در سطح بقاع متبرکه از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین ماه خبر داد.

وی تصریح کرد: این طرح فرصت مناسبی برای تبیین اخلاق اسلامی و معرفی بقاع متبرکه و زمینه ای مطلوب برای خدمت به اهل بیت (ع) است.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ یک شنبه 7 اسفند 1390 7:33 AM ] [ یاسر جمالی ]

با اعلام لیست کاندیداهای «جبهه متحد اصول‌گرایان» برای انتخابات مجلس، رقابت در میان نیروهای حامی رهبر جمهوری اسلامی وارد مرحله‌ی تازه‌ای شده است، رقابتی که می‌تواند شکاف‌ها را در حکومت ایران تشدید کند.

انتشار اخبار در گروه رصد رسانه های خارجی، صرفا جهت اطلاع مخاطبین محترم ، از سناریوهای معاندین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در خصوص انتخابات مجلس نهم می باشد.

 

جبهه متحد اصول‌گرایان روز دوشنبه ۱۷ بهمن (۶ فوریه) لیست انتخاباتی خود در تهران را با ۲۷ نام منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر این لیست با اضافه شدن سه نام دیگر تکمیل خواهد شد.

ساعاتی پس از انتشار این خبر وب‌سایت اصول‌گرای «مشرق» اعلام کرد که با اضافه شدن سه نفر جدید به این لیست، کاندیداهای جبهه متحد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شده است.

نفر اول این لیست غلامعلی حداد عادل است . در این لیست اسامی افرادی همچون احمد توکلی، محمدرضا باهنر، علیرضا زاکانی، الیاس نادران، حسین فدایی، غلامرضا مصباحی مقدم و اسدالله بادامچیان به چشم می‌خورد.

جبهه متحد اصول‌گرایان گرچه متشکل از گروه‌های مختلف و بعضا تندرو است اما بیشتر متاثر از جریان‌های محافظه‌کار اصول‌گراست.  اکثر این گروه‌ها با نظرات آیت‌الله مهدی‌کنی و جامعه روحانیت مبارز همراهی دارند. علی لاریجانی، رییس مجلس ایران و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران از دیگر افراد حاضر در این ائتلاف هستند.

ظهور ائتلاف منتقدان دولت

در همین حال نام علی مطهری نماینده منتقد دولت، حمیدرضا کاتوزیان مسوول ستاد انتخاباتی اصول‌گرایان حامی میرحسین موسوی و علی عباسپور از نزدیکان به هاشمی رفسنجانی در این لیست قرار نگرفته است.

علی مطهری در اولین واکنش اعلام کرد که لیست انتخاباتی جداگانه‌ای با عنوان احتمالی «منتقدان دولت دهم» منتشر خواهد کرد.

این نماینده مجلس هشتم به خبرگزاری مهر گفت: « علی عباسپور و حمید رضا کاتوزیان دیگر نمایندگان تهران که از حضور در لیست جبهه متحد بازمانده‌اند نیز در این لیست خواهند بود. همچنین حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز نیز در فهرست ما خواهد بود.»

وی با اشاره به اینکه احتمال دارد لیست این ائتلاف تازه کمتر از ۳۰ نفر باشد تصریح کرد: « قانونگرایی یا مبارزه با قانون‌گریزی، مبارزه با حرمت‌شکنی، اعتدال، عقلگرایی و احترام به آزادی‌ها و حقوق مردم در چارچوب قانون اساسی از مهمترین معیارهایی است که برای بستن این لیست در نظر داریم.»

علی مطهری در مورد دلایل قرار نگرفتن نامش در لیست جبهه متحد اصول‌گرایان تهران گفت: « شخصاً معتقدم این وضعیت بهتر است. چون حداقل بنده برداشت آقایان از اصولگرایی را قبول ندارم. در برخی مبانی اصولگرایی مانند مفهوم آزادی و ولایت فقیه با آنها اختلاف داریم.»

این نماینده اصول‌گرای مجلس از منتقدان سرسخت دولت محمود احمدی‌نژاد محسوب می‌شود.

 

جبهه پایداری علیه جبهه متحد

انشقاق میان اصول‌گرایان اتفاق تازه‌ای نیست. پیش از این تشکیل جریان تازه‌ای با عنوان «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» اختلاف میان اصول‌گرایان را تشدید کرده بود.

جبهه پایداری یکی از جریانات نوظهور و تندرو اصول‌گرایان در ایران است. این جبهه از شماری از وزرای اخراجی دولت محمود احمدی نژاد و شماری از سیاستمداران و روحانیون تندرو با محوریت محمد تقی مصباح یزدی تشکیل شده است.

این جریان هنوز لیست انتخاباتی خود را منتشر نکرده است. لیستی که بر اساس گمانه‌زنی‌ها شماری از اعضای حاضر در لیست جبهه متحد را در خود جای خواهد داد. گرچه به نظر‌می‌رسد نزدیکان علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف در این لیست جایی نداشته باشند.

با نزدیک شدن به انتخابات حملات رسانه‌ای دو طرف افزایش یافته است. «جبهه پایداری» برخی از گروه‌ها و شخصیت‌های فعال در جبهه متحد را به سکوت در ایام «فتنه ۸۸» متهم می‌کند. از سوی دیگر برخی اعضای جبهه متحد متقابلا معتقدند که جبهه پایداری بخشی از «جریان انحرافی» و پوشش جدید دولت برای تصاحب کرسی‌های بیشتر در مجلس است.

حامیان رهبر جمهوری اسلامی اعتراضات سال ۱۳۸۸ به نتیجه دهمین انتخابات ریاست جمهوری را «فتنه» می نامند. همچنین از اطرافیان محمود احمدی‌نژاد و خصوصا اسفندیار رحیم‌مشایی به عنوان «جریان انحرافی» یاد می‌کنند.

با وجود همه این اختلاف نظرها برخی فعالان سیاسی معتقدند که اختلاف در حاکمیت ایران و در میان اصول‌گرایان جدی نیست. آنها می‌گویند  این اختلافات ممکن است برای گرم کردن تنور انتخابات مجلس نهم باشد.

از سوی دیگر این احتمال را نیز رد نمی‌کنند که در صورت واقعی بودن این اختلافات، در مراحل حساس و نهایی نظر و دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای برای همه این جریانات تعیین کننده خواهد بود.

انتخابات مجلس نهم ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار خواهد شد. در این انتخابات اکثریت گروه‌های اصلاح‌طلب و جریانات مخالف و منتقد آیت‌الله خامنه‌ای مشارکت نخواهند داشت.

این گروه‌ها معتقدند که انتخابات سالم و رقابتی نیست و از شهروندان نیز خواسته‌اند در آن مشارکت نداشته باشند. با این حال رهبری جمهوری اسلامی از هم‌اکنون می‌گوید که انتخابات مجلس «پرشور و با حضور قابل توجه شهروندان» برگزار خواهد شد.

مهدی محسنی
تحریریه: بهمن مهرداد

 

منبع: پایگاه خبری معاند / دویچه وله فارسی


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 8:00 AM ] [ یاسر جمالی ]

گزارش‌ها حاکی است که اصولگرایان با عناوین «جبهه متحد اصولگرایان» با محوریت آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» با محوریت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، «جبهه ایستادگی» با محوریت محسن رضایی، «صدای ملت» با محوریت علی مطهری و «جبهه بصیرت و بیداری» با محوریت شهاب الدین صدر فهرست‌های جداگانه برای انتخابات تهران ارائه می‌کنند.

مجلس نهم : با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس در دوازدهم اسفندماه شکاف و اختلاف بین اصولگرایان تشدید شده است و جریان‌های مختلف درون این جناح با پنج فهرست جداگانه در انتخابات تهران شرکت خواهند کرد.

گزارش‌ها حاکی است که اصولگرایان با عناوین «جبهه متحد اصولگرایان» با محوریت آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» با محوریت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، «جبهه ایستادگی» با محوریت محسن رضایی، «صدای ملت» با محوریت علی مطهری و «جبهه بصیرت و بیداری» با محوریت شهاب الدین صدر فهرست‌های جداگانه برای انتخابات تهران ارائه می‌کنند.
جبهه متحد اصولگرایان؛ حذف شماری از «سنتی‌ها»
فهرست ۳۰ نفره جبهه متحد اصولگرایان، مهم‌ترین گروه محافظه‌کاران در انتخابات مجلس نهم، برای تهران اعلام شد و شماری دیگری از اصولگرایان سنتی از ورود به فهرست نهایی این جبهه بازماندند.
علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان، علی عباسپور، حسن غفوری‌فرد، حسین نجابت، شهاب‌الدین صدر، عباسعلی اختری، محمود علوی و محسن یحیوی از شاخص‌ترین چهره‌هایی هستند که از ورود به فهرست نهایی جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات تهران بازماندند.
این در حالی است که مهرداد بذرپاش، رییس سابق سازمان ملی جوانان و از مشاوران سابق محمود احمدی‌نژاد به فهرست جبهه متحد اصولگرایان اضافه شده است.
حسن غفوری‌فرد با اشاره به حذف خود از لیست جبهه متحد، گفته است: «این جبهه دلیل حذف بنده را قرعه‌کشی میان فرمانی، سجادی و من اعلام کردند در حالی که در مجلس قرعه معنا ندارد و شایسته‌سالاری است که باید مبنا قرار بگیرد.»
اصلی‌ترین گروه اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم هم اکنون با اختلافات درونی شدید رو‌به‌رو است و سایت‌های نزدیک به دولت محمود احمدی‌نژاد پیش‌بینی می‌کنند این جبهه به دلیل اختلافات عمیق در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
گزارش‌ها حاکی است که «جمعیت رهپویان» و «جمعیت ایثارگران» توانسته‌اند طرفداران علی لاریجانی و محمد قالیباف را از فهرست جبهه متحد اصولگرایان کنار بگذارند و کنار گذاشته شدن اصولگرایان سنتی به دلیل قدرت گرفتن کسانی حسین فدایی آشتیانی و علیرضا زاکانی است.
این رسانه‌ها می‌گویند از هم‌اکنون زنگ رقابت بر سر کرسی ریاست آینده مجلس، پیش از انتخابات و از درون جبهه متحد اصولگرایی زده شده است و اعضای جمعیت رهپویان و جمعیت ایثارگران در جبهه متحد می‌کوشند تا با زمینه‌سازی جهت کسب «رای بالا در تهران برای غلامعلی حداد عادل، مسیر وی برای بازگشت به ریاست مجلس و احیانا انتخابات ریاست جمهوری را فراهم کنند.»
آقای حداد عادل ریاست مجلس هفتم را بر عهده داشت و پدر عروس آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، است.
در مقابل این جریان، اصولگرایان سنتی قرار دارند که از علی لاریجانی حمایت می‌کنند.
صدای ملت؛ «منتقدان دولت»
به دنبال کنار گذاشته شدن علی مطهری، علی عباسپور تهرانی و حمیدرضا کاتوزیان از فهرست جبهه متحد اصولگرایان، این افراد  کوشیدند تا فهرستی مستقل با عنوان «صدای ملت» که در برگیرنده منتقدان دولت محمود احمدی‌نژاد است، ارائه کنند.
در نخستین بیانیه انتخاباتی «صدای ملت» آمده است که طراحان این حرکت در درون «جریان اصولگرایی» قرار دارند، ولی «اختلافات سلیقه‌ای» با بعضی از افراد و نحله‌های اصولگرایی دارند.
حمیدرضا کاتوزیان، سخنگوی فهرست منتقدان دولت نیز روز چهارشنبه گفت: «رقابت سرسختانه ما با کسانی است که ما را در لیست‌های انتخاباتی‌شان راه ندادند. »
نماینده اصولگرای مجلس هشتم اضافه کرده است: «لیست جبهه منتقدان دولت تا آخر هفته تکمیل می‌شود. با افرادی در حال مذاکره هستیم و در صورت قطعیت، این افراد در لیست جبهه قرار خواهند گرفت.»
غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز تهران، از حذف علی مطهری از فهرست جبهه متحد اصولگرایان انتقاد کرده و پیش‌بینی کرده است که در انتخابات مجلس در تهران «آقای حداد عادل به عنوان سر لیست جبهه متحد، رایی کمتر از مطهری به عنوان سر لیست تیم منتقدان بیاورد و مطهری رای اول تهران شود.»
پیشتر علی مطهری گفته بود که غلامعلی حداد عادل تلاش زیای برای حذف وی از فهرست جبهه متحد اصولگرایان کرده است.
در همین حال، حسن غفوری‌فرد، نماینده اصولگرای دیگر مجلس هشتم که از فهرست جبهه متحد کنار گذاشته شده است، از رایزنی خود با علی مطهری برای پیوستن به فهرست منتقدان دولت خبر داده است.
جبهه پایداری؛ هم‌پوشانی با جبهه متحد
کامران باقری لنکرانی، سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه از« هم پوشانی» با فهرست جبهه متحد اصولگرایان خبر داده و گفته است که مرتضی آقاتهرانی سر لیست فهرست انتخاباتی جبهه پایداری است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، کامران باقری لنکرانی  همجنین گفته است: حدادعادل، میرکاظمی، کوثری، طبیب زاده، رحمان دوست و مرندی در هر دو لیست جبهه متحد و جبهه پایداری حضور دارند.
این در حالی است که یک مقام آگاه در جبهه پایداری انقلاب اسلامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: لیست جبهه پایداری در جلسه روز چهارشنبه این جبهه قطعی نشد و لیست نهایی تا هفته آینده مشخص خواهد شد.
پیشتر گفته شده بود که  غلامعلی حداد عادل در صدر فهرست انتخاباتی  جبهه پایداری قرار می‌گیرد.
جبهه بصیرت و بیداری؛ «برنامه داریم»
شهاب‌الدین صدر، نماینده  اصولگرای مجلس هشتم که از فهرست جبهه متحد اصولگرایان کنار گذاشته شده است، جبهه بصریت و بیداری را تشکیل داده است.
شهاب‌الدین صدر گفته است: «اصولگرایان دارای خلاء برنامه‌ریزی هستند ولی جبهه ما با برنامه‌ریزی مشخصی برای مجلس وارد این انتخابات شده است.»
شهاب الدین صدر می‌گوید: تاکنون ۱۰۰ نفر از نامزدهای انتخاباتی جبهه بصیرت و بیداری اسلامی مشخص شده‌اند که فهرست آنها در ۲۲ بهمن ماه  اعلام می‌شود.
جبهه ایستادگی، فهرست ۱۵ نفره
جبهه ایستادگی متشکل از افراد نزدیک به محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلت و فرمانده پیشین سپاه پاسداران است و حسن بیادی، سخنگوی این جبهه می‌گوید لیست نهایی  آنها برای انتخابات تهران ۲۵ بهمن آماده خواهد شد.
حسن بیادی از قطعی شدن فهرست ۱۵ نامزد این جبهه برای قرار گرفتن در لیست تهران خبر داده است.
حسن بیادی شروط حضور در فهرست جبهه ایستادگی را «پیروی» از رهبر جمهوری اسلامی، «عدم پیروی از ‏فتنه،  عدم حضور افراد در لیست جبهه پایداری و همچنین امضای میثاق‌نامه با محسن رضایی» بیان کرده است.‎

منبع : رادیو فردا


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:56 AM ] [ یاسر جمالی ]

احمد باطبی «من اطمینان دارم که در آینده شاهد اعتراض های بیشتری خواهیم بود.»
برخی از دعوت شدگان به دلیل «شفاف نبودن» نشست ، حاضر به شرکت در آن نشده اند.

مجلس نهم :

۵۰ نفر از مخالفان و اعضای گروه های اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران در نشستی دو روزه با عنوان «اتحاد برای دموکراسی» شرکت کردند و درباره راه های بهبود دموکراسی در ایران و انتخابات پیش روی مجلس نهم به رایزنی پرداختند.

 

گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از استکهلم، پایتخت سوئد، حاکی است که این نشست با میزبانی بنیاد اولاف پالمه و تحت تدابیر شدید امنیتی روز شنبه ، چهارم فوریه آغاز به کار کرد و روز یکشنبه، پنجم فوریه، نیز به کار خود پایان می دهد.

نویسندگان، افراد دانشگاهی و نمایندگانی از گروه ها و احزاب سیاسی مخالف جمهوری اسلامی ایران از جمله شرکت کنندگان در نشست «اتحاد برای دموکراسی در ایران» بودند.

آسوشیتدپرس گزارش داده که این نشست به دلایل امنیتی در محلی مخفی و در خارج از پایتخت سوئد برگزار شده است.

لیلا نراقی کوگیولا، از سخنگویان بنیاد اولاف پالمه که این کنفرانس را برنامه ریزی کرده است، هدف از برگزاری چنین نشستی را «ایجا فضای گفت و گو و همکاری میان مخالفان پراکنده جمهوری اسلامی» عنوان کرده است که در خارج از ایران فعال هستند.

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان اظهار امیداوری کرده که در این نشست دستاوردهایی حول محورهای مشترک و مورد توافق طرفین حاصل شود. وی چگونگی دستیابی به دموکراسی در ایران و دفاع از حقوق بشر را از جمله نقاط مشترک میان شرکت کنندگان در این نشست عنوان کرد.

آقای مهتدی در حاشیه این نشست گفت: «ما نیازمند ائتلافی مشترک در قبال ایران هستیم و از جامعه جهانی انتظار داریم تا از ما حمایت کند.»

انتخابات مجلس شورای اسلامی که قرار است در اسفندماه برگزار شود یکی از محورهای اصلی بحث در نشست استکهلم بوده است.

دبیرکل حزب کومله در این زمینه گفت: «مردم ایران شایسته تغییر رژیم هستند. این انتخابات غیر دموکراتیک، تنها انتخاباتی است که تاکنون برگزار شده است.»

احمد باطبی که خبرگزاری آسوشیتدپرس وی را «فعال حقوق بشر» معرفی کرده است نیز می گوید: تا زمانی که روندهای انتخابات در ایران دموکراتیک تر نشوند، «من اطمینان دارم که در آینده شاهد اعتراض های بیشتری خواهیم بود.»

اشاره آقای باطبی به نا آرامی های سال ۱۳۸۸ در ایران است که در جریان اعتراض ها به نتیجه انتخابات دهم ریاست جمهوری بیش از ۸۰ معترض کشته شده و هزاران نفر نیز بازداشت شدند.

گزارش ها حاکی است که برخی از دعوت شدگان به این نشست به دلیل آنچه که «شفاف نبودن» خوانده‌اند، حاضر به شرکت در آن نشده اند.

اینس اورباک، رییس بنیاد اولاف پالمه گفته است که این کنفرانس بر اساس درخواست گروه ها و شخصیت های مخالف جمهوری اسلامی برگزار شده است.

بنیاد اولاف پالمه برای یادبود اولاف پالمه، نخست وزیر پیشین سوئد، که در فوریه سال ۱۹۸۶ به ضرب گلوله کشته شد تاسیس شده و در زمینه های بهبود دموکراسی، حقوق بشر و صلح در جهان فعالیت می کند.

منبع : رادیو فردا


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:56 AM ] [ یاسر جمالی ]

روزنامه های اعتماد، جهان صنعت و دنیای اقتصاد از « تهدید حامیان دولت به افشاگری در جلسه سوال از احمدی نژاد » و نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » گزارش داده اند.

مجلس نهم : روزنامه های اعتماد، جهان صنعت  و دنیای اقتصاد از « تهدید حامیان دولت به افشاگری احمدی نژاد » و نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » گزارش داده اند.
هشدارهای امنیتی- قضایی مقام های جمهوری اسلامی درباره انتخابات مجلس ادامه دارد؛ روزنامه کیهان از «ماموریت ویژه رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی درباره انتخابات » خبر داده، و روزنامه جام جم اظهارات وزیر اطلاعات درباره « برنامه دشمنان برای بحران آفرینی در انتخابات » را مورد توجه قرار داده است. روزنامه مردمسالاری هم اظهارات فرمانده سپاه تهران را درباره « آمادگی سپاه تهران برای پاسخ به هرنا امنی انتخاباتی »، در شماره پنج شنبه منتشر کرده است.
روزنامه های شرق و جهان صنعت گزارش داده اند دو کشور ژاپن و چین که از مشتریان اصلی نفت ایران به شمار می روند، واردات نفت خام از ایران را کاهش داده اند.
روزنامه خراسان خبر داده که در جریان نوسان چند هفته ای قیمت سکه، دولت ۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان طلا به مردم فروخته است.
آغاز افشاگری دولتی ها علیه مجلسی ها
روزنامه های اعتماد، جهان صنعت  و دنیای اقتصاد از « تهدید حامیان دولت به افشاگری در جلسه سوال از احمدی نژاد » و نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » گزارش داده اند.
روزنامه اعتماد با تاکید بر « تهدید حامیان دولت به افشاگری از سوی احمدی نژاد » نوشته « دولتی که تا دیروز، از هر تلاشی برای مطرح نشدن طرح سوال از رییس‌جمهور دریغ نمی کرد حال، عجله دارد و پیغام می‌دهد بهترین فرصت برای دفاع احمدی‌نژاد از خودش در برابر سوالات منتقدانش در مجلس هشتم، فرصتی پیش از برگزاری انتخابات است.
این روزنامه نوشته است: «حتی محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی احمدی‌نژاد می‌گوید اگر مجلس هفته بعد را تعطیل نمی‌کرد، احمدی‌نژاد حاضر بود هفته آینده برای جواب دادن بیاید » و مهدی کوچک زاده نیز « از حقایقی سخن گفته که طراحان سوال از رییس‌جمهوری نمی‌خواهند احمدی‌نژاد به آن بپردازد.
این نماینده حامی دولت همچنین نمایندگان طراح سووال از احمدی نژاد را به « فساد » متهم کرده و گفته است «در رفتارهای کسانی که سوال می‌کنند آن قدر کینه و بغض و عدم صداقت می‌بینیم که هر فسادی از آنها احتمال دارد و ممکن است با این قصد که حقایق پیش از انتخابات روشن نشود، زمان حضور رییس‌جمهور را به بعد از انتخابات موکول کرده باشند و در این زمینه هم صداقت و حسن نیتی از آن ها نمی‌بینیم.»
روزنامه اعتماد همچنین نوشته « اشتیاق حامیان دولت » از آن حکایت دارد که حضور محمود احمدی نژاد «شاید جنبه تبلیغاتی خوبی می‌توانست برای احمدی ‌نژاد در آستانه انتخابات داشته باشد؛ فرصتی سه‌ساعته و تریبونی مستقیم برای آقای رییس‌جمهور جهت دفاع از خودش » اما « اصولگرایان با فراست خاصی این موضوع را به بعد از انتخابات موکول کردند.»
به گزارش این روزنامه، مجلس شورای اسلامی از روز چهارشنبه به تعطیلات انتخاباتی رفت و تا ۱۲ اسفند که روز رای‌‌گیری است این تعطیلات تداوم خواهد داشت و ۲۸۷ کرسی‌نشین بهارستان « سه هفته نفس گیر » را برای ادامه عضویت در مجلس در پیش دارند و  «موضوع طرح سوال از احمدی‌نژاد » هم شاید « پاسخی غیر تکراری و جدید برای سوال‌های مکرر مردم در حوزه‌های انتخابیه باشد.»
روزنامه های جهان صنعت و دنیای اقتصاد نیز « افشاگری محمدرضا رحیمی» معاون اول محمود احمدی نژاد علیه احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس را مورد توجه قرار داده اند، و  روزنامه جهان صنعت آن را « نامه افشاگرانه پاستور برای بهارستان » توصیف کرده است.
روزنامه دنیای اقتصاد نیز با تیتر « معاون اول متهم می‌کند » گزارشی درباره « افشاگری متقابل دفتر محمدرضا رحیمی علیه احمد توکلی » منتشر کرده و نوشته است: «محمدرضا رحیمی و احمد توکلی؛ به نظر می‌رسد این دو نفر، دو سر دعوایی باشند که تمامی ندارد. در تازه ترین تحول این کارزار، دفتر معاون اول رییس‌جمهور در نامه‌ای مفصل، اتهاماتی را که رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در مصاحبه‌اش با یک ماهنامه متوجه او کرده بود، با طرح اتهاماتی متقابل پاسخ داده است. »
به گزارش این روزنامه، دفتر محمدرضا رحیمی با « ذکر برخی منابع و مستندات مدعی می‌شود که توکلی با سوء‌استفاده از مقام دولتی خود که نوعی رانت محسوب می‌شود، توانسته بورس تحصیل در انگلستان را بگیرد؛ آن هم بدون آنکه در کنکور فوق‌لیسانس شرکت کرده باشد. »
دنیای اقتصاد نوشته که « دفتر رحیمی در اتهام دیگری توکلی را به زمین‌خواری متهم و اعلام کرده که وی زمینی ۳۰۰۰ متری را که قیمت واقعی آن ۱۸۰ میلیون تومان بوده است، از بنیاد مستضعفان و جانبازان تنها به قیمت ۲۳ میلیون تومان خریداری کرده و همان رقم را هم پرداخت نکرده » اما « ارزش امروز همان زمین ‌میلیاردها تومان است. »
این روزنامه یادآوری کرده که « نزاع جدی » میان احمد توکلی و الیاس ناداران با معاون اول محمود احمدی نژاد « به یک پرونده پیچیده و پر سر و صدای مفاسد اقتصادی باز می‌گردد » و الیاس نادران از نزدیکان احمد توکلی به صراحت محمدرضا رحیمی را متهم به دست داشتن در فساد مالی که به پرونده بیمه ایران و ماجرای «حلقه فاطمی » شهرت دارد، متهم کرده باست و « پرونده شکایت‌های متقابل رحیمی و نادران از یکدیگر که از سال ۸۸ آغاز شده، هنوز در مراجع قضایی مفتوح است.»
تداوم هشدارهای امنیتی- قضایی درباره انتخابات مجلس
روزنامه کیهان از «ماموریت ویژه رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی درباره انتخابات» خبر داده و نوشته که روز چهارشنبه صادق لاریجانی « از دادستان ها و روسای دادگستری سراسر کشور خواست اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از جرائم انتخاباتی را با جدیت به عمل بیاورند.»
به نوشته این روزنامه وابسته به جناح حاکم، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی گفته است « قوه قضائیه برحسب وظایف قانونی خود و به منظور پیشگیری از وقوع جرم و تخلف و اختلال در روند انتخابات، جریان انتخابات را رصد خواهد کرد » اما « این مسئله به معنای دخالت در روند اجرای انتخابات و نظارت بر آن نیست. »
کیهان همچنین نوشته است: صادق لاریجانی تاکید کرده که « توجه جدی به توصیه های مقام رهبری در بحث تایید صلاحیت ها باید مدنظر مسئولان مربوطه به شورای نگهبان قرار گیرد که البته قطعا این اتفاق خواهد افتاد و با توجه کامل صلاحیت ها بررسی خواهد شد. »
روزنامه جام جم اظهارات وزیر اطلاعات درباره « بحران آفرینی در انتخابات » را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته « دشمنان به دنبال بحران‌آفرینی و ایجاد چالش در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.
این روزنامه گزارش داده که حیدر مصلحی در مراسم جشن دهه فجر سپاه حفاظت هواپیمایی گفته که « بنابر اطلاعات موثقی که به دست آمده دشمن به دنبال ایجاد بحران و چالش در مسیر انتخابات است و این امر هوشیاری دستگاه‌های امنیتی و آحاد ملت را در مباحث امنیتی دوچندان می‌کند. »
جام جم از قول وزیر اطلاعات نوشته که « امنیت، سلامت، رقابت سالم، حضور گسترده مردمی و تلاش برای ایجاد مجلسی ولایی » پنج محور اساسی در انتخابات آتی مجلس هستند، و « نیروهای ارزشی و وفادار به نظام نقشی موثر در خنثی کردن دسیسه‌های دشمن و ایجاد شور و نشاط و حضور حداکثری در انتخابات خواهد داشت.»
هشدارهای مقام های های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی اما با اظهارات رئیس قوه قضائیه و وزیر اطلاعات ختم نمی شود و روزنامه مردمسالاری از «اعلام آمادگی سپاه تهران برای پاسخ به هرناامنی در انتخابات» خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، محسن کاظمینی فرمانده سپاه ویژه تهران بزرگ روز چهارشنبه « از آمادگی سپاه تهران برای مقابله با چالش‌های احتمالی انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی » خبر داد و گفت « سپاه تهران آماده است که هرگونه ناامنی در انتخابات آتی را به خوبی پاسخ دهد.»
فرمانده سپاه ویژه تهران بزرگ همچنین گفته که «مردم با حضور گسترده خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن مشت محکمی بر دهان دشمنان خواهند زد » و « با حضور گسترده در انتخابات پیش‌رو نیز مشت دیگری را نثار دشمنان می‌کنند تا توطئه‌های آن ها خنثی شود.»

منبع : رادیو فردا


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:55 AM ] [ یاسر جمالی ]

پرسش‌ها در باره اظهارات احمدی‌نژاد پیرامون جایگاه برتر دولت نسبت به مجلس، بحث مکتب ایرانی به جای مکتب اسلامی، برکناری منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین، قهر ۱۱ روزه به‌خاطر اختلاف نظر بر سر حیدر مصلحی وزیر اطلاعات پیشنهادی آیت‌الله خامنه‌ای و اجرا نشدن قانون اختصاص بودجه مترو هستند.

مجلس نهم : معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد گفته که طرح سوال از رییس جمهور حرکتی « تبلیغاتی » است و او آماده پاسخگویی پیش از موعد به پرسش‌هاست. یک تحلیلگر این را فرصتی برای احمدی‌نژاد جهت تهاجم به مخالفان خود می‌داند.

محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس ایران در روز سه‌شنبه (۱۸ بهمن) از اعلام وصول طرح سوال نمایندگان از محمود احمدی‌نژاد خبر داد. این طرح که به امضای ۷۹ نماینده مجلس رسیده شامل ده پرسش است که پیش از این در کمیسیون‌های مجلس مطرح شده‌اند اما نمایندگان پاسخ به آنها را قانع کننده نیافته‌اند.

پرسش‌ها از جمله در باره اظهارات احمدی‌نژاد پیرامون جایگاه برتر دولت نسبت به مجلس، بحث مکتب ایرانی به جای مکتب اسلامی، برکناری منوچهر متکی وزیر خارجه پیشین، قهر ۱۱ روزه به‌خاطر اختلاف نظر بر سر حیدر مصلحی وزیر اطلاعات پیشنهادی آیت‌الله خامنه‌ای و اجرا نشدن قانون اختصاص بودجه مترو هستند.

پس اژ قرائت این پرسش‌ها در جلسه علنی مجلس، قرار شد که محمود احمدی‌نژاد حداکثر تا نیمه اسفند پاسخگوی نمایندگان باشد. اما محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد بلافاصله از آمادگی وی برای پاسخگویی پیش از موعد خبر داد و طرح سوال را نیز سیاسی خواند.

محمد رهبر، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی به دویچه‌وله می‌گوید که احمدی‌نژاد با « گستاخی » معروف خود این احضار را مبدل به فرصتی برای تهاجم به نمایندگان یا “افشاگری” علیه آنها خواهد کرد.

دویچه‌وله: ده سوالی که قرار است محمود احمدی‌نژاد به آنها در مجلس پاسخ گوید، تا چه حد از نظر زمانی و محتوایی در پیوند با مسائل و بحث‌های روز در ایران هستند؟

محمد رهبر روزنامه‌نگار حوزه سیاست

محمد رهبر: یک سری از این سوال‌ها به‌خصوص سه موردآخر که در مورد مسائل فرهنگی و جریان به اصطلاح انحرافی هستند، از قبل مطرح بوده و در سوال آقای مطهری هم آمده بود. برخی از این سوال‌ها با مباحث جاری کشور ارتباط دارند اما نه آنچنان که باید و شاید. بهتر بود سوالاتی در مورد ویرانی اقتصاد از احمدی‌نژاد پرسیده می‌شد یا از ارزش افتادن ریال می پرسیدند. برداشت من این است که شماری از نمایندگان مجلس می‌خواهند عذاب وجدان خود را با همین سوالات حداقلی تسکین دهند.

مگر مجلس در قبال آقای حمدی‌نژاد عذاب وجدان دارد ؟

به‌هر حال مجلس مسئولیت دارد نسبت به وضعیت وانفسا و نابودی اقتصاد ایران و ورشکستگی جمهوری اسلامی که کار احمدی‌نژاد است.

یعنی خود اصولگرایان در بروز این وضعیت نقشی نداشته‌اند که الان خواستار پاسخگویی احمدی‌نژاد هستند؟

چرا. مطمئنا نقش داشته‌اند اما می‌خواهند این‌ها را گردن احمدی‌نژاد بیندازند. به عقیده من این کاری کاملا نمایشی است و ممکن است احمدی‌نژاد با گستاخی معروف خود، توپ را در زمین همین مجلس بیندازد. به‌هر تقدیر این ماجرا ادامه نخواهد یافت چون عمری از مجلس کنونی باقی نمانده است.

اتفاقا بلافاصله پس از اعلام وصول طرح سوال، میرتاج الدینی معاون پارلمانی احمدی‌نژاد گفت که طرح زمانبندی شده سوال امری تبلیغاتی است و احمدی‌نژاد زودتر از موعد مقرر به مجلس می رود و پاسخگویی می‌کند.

من فکر می‌کنم آقای احمدی‌نژاد برنامه دیگری دارد که ممکن است نمایندگان را از اصل سوال منصرف کند. ایشان همیشه می‌گوید که حرف‌هایی ناگفته دارد که به موقع رو می‌کند. ممکن است احمدی‌نژاد از تریبون مجلس برای پرخاش کردن و تهاجم به تمام کسانی استفاده کند که فکر می‌کند دارند کار دستش می‌دهند و قصد رد کردن آدم‌هایش در مجلس بعدی را دارند. با چنین احتمالی امکان دارد که نمایندگان کوتاه بیایند و چنین فرصتی را به احمدی‌نژاد ندهند.

در عین حال آقای باهنر نایب رییس مجلس امروز اعلام کرد که جلسات علنی مجلس تا دو روز پس از انتخابات تعطیل خواهد بود.

کشاکش در خود مجلس هم زیاد است و خود باهنر هم چندان تمایلی ندارد که این سوالات طرح شوند. دفعه پیش هم سوالات مطهری را اعلام وصول نکردند. من احساس می‌کنم که رغبتی برای اصل موضوع نیست و این فشاری است از سوی برخی نمایندگان که فکر می‌کنند این را می‌توانند به مرور زمان مهار کنند و طرح سوال ناکام بماند.

اما آیا واکنش احمدی‌نژاد برای پاسخگویی سریع به معنای انداختن توپ به زمین سوال کنندگان نیست؟

آقای احمدی‌نژاد شیوه عجیبی در برابر انتقادها دارد و آن حمله به جای دفاع است. من مطمئن هستم که ایشان پشت تریبون می‌رود و به یکی از این سوالات هم جواب نخواهد داد بلکه از فرصت برای هجمه گسترده علیه بسیاری نیروها استفاده می‌کند. از جمله در مورد اختلاس اخیر که پاره‌ای نمایندگان و استانداران هم در این ماجرا نقش داشته‌اند و حتی موضوع را به بیت رهبری هم بکشاند.

آیا این‌که دیروز وصول طرح سوال را اعلام کردند و امروز گفتند که مجلس تعطیل خواهد بود، به معنای این نبود که فرصت هرگونه هجمه به قول شما را از احمدی‌نژاد بگیرند؟

به نطر من علاقه احمدی‌نژاد برای پاسخگویی زودتر از موعد و سخنرانی در مجلس ترسی را به جان مجلسی‌ها انداخته است. به هر حال آنها آدم‌های پاکیزه‌ای نیستند و خودشان هم در دورانی که احمدی‌نژاد مشغول چپاول بوده، یا حمایت کرده‌اند یا سکوت. آقای احمدی‌نژاد بدش نمی‌آید از همین حمایت‌ها و سکوت‌ها و نامه‌های رد و بدل شده بین نمایندگان و دولتی‌ها حرف بزند و این لرزه بر اندام خیلی نمایندگان منتقد می اندازد. حتی کسانی مثل احمد توکلی که فکر می‌کنند خیلی پاکیزه هستند.

الان بحث انتخابات و تعطیلی جلسات علنی مجلس است. آیا احمدی‌نژاد در صورت عدم پیگیری نمایندگان از حمله و “افشاگری” صرفنظر خواهد کرد؟

یک سری یاران احمدی‌نژاد که گمنام هستند در آستانه ورود به مجلس ایستاده‌اند و به نظر من پرچم خود را بعدا بالا می‌برند. پشت پرده دارد اتفاقاتی می‌افتد و احمدی‌نژاد با تهدیدها و گروکشی‌ها قصد فرستادن یاران خود به مجلس بعدی را دارد. ایشان منتظر است این مسائل در مجلس کنونی حل شود و مجلس بعدی با یاران گمنام ایشان تشکیل شود تا حمله نهایی را انجام دهد. به نظر من احمدی‌نژاد تنها در صورتی دست به حمله سراسری علیه مجلس خواهد زد که شورای نگهبان دوستان داوطلب نمایندگی اش را رد صلاحیت کند.

در این صورت چه کسی قرار است قربانی شود؟

احمدی‌نژاد قرار ندارد با رای جلو برود، همانطور که با تقلب ماندگار شد. در ناصیه ایشان رفتن با حکم حکومتی هم نبست. یعنی با حکم حکومتی هم نخواهد رفت، مگر همه را با خود ببرد. من فکر می‌کنم که احمدی‌نژاد کرسی ریاست جمهوری را تنها به شرطی رها خواهد کرد که کس دیگری چون مشایی بر آن بنشیند. این همان بازی است که پوتین و مدودف در روسیه انجام دادند. ایشان مطمئن است به محض جدا شدن از ارکان قدرت کسانی هستند که پیراهن ایشان را قبا کنند. در نتیجه به‌هیچ عنوان قدرت را رها نخواهد کرد و حتی حاضر است این قدرت را نابود کند تا به دیگری نرسد.

مهیندخت مصباح
تحریریه: شیرین جزایری

منبع : دویچه وله فارسی


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:54 AM ] [ یاسر جمالی ]

سردار جعفری٬ فرمانده سپاه پاسداران و سردار نقدی٬ رییس بسیج نیز خبر از حضور گسترده مردم در انتخابات داده و علی سعیدی نیز اعلام کرده بود که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد.

مجلس نهم : علی سعیدی٬ نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران٬ نسبت به “خطاهای بزرگ رأی دهندگان” هشدار داد. به گفته وی: “گاهی خطاهای بزرگی به دست رای دهندگان به وجود می آید که نمونه آن انتخاب بنی صدر و نمونه های دیگر است اما چون ولی فقیه بالای سر این نظام است این انتخاب ها مشکلی ایجاد نمی کند”.

مقامات سپاه، از منتقدان انتخاب سیدمحمد خاتمی در سال ۷۶ بودند؛ چنانکه از نتایج انتخابات مجلس ششم در سال ۷۸ و برآمدن مجلس اصلاحات نیز ناخشنود بودند.

این چندمین بار در هفته‌های اخیر است که اصول‌گرایان می گویند آرای مردم تنها در شرایطی معتبراست که مطابق موازین اسلامی باشد. آنها گرچه با نزدیک شدن به زمان انتخابات بر شرکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید می‌ورزند٬ اما این اظهارات نشان می‌دهد که از نتایج انتخاب مردم نگران‌اند.

پیش از این خبرگزاری دانشجویان ایران در قالب گفتگویی با یک اصولگرا آورده بود که سخن آیت‌الله خمینی که “میزان رأی ملت است، بدین معنی نیست که ملت می‌تواند خلاف شرع خواسته‌ای را طلب کند. در حقیقت رأی ملت در چارچوب خاصی میزان است”.

این اصولگرا که “جعفری” معرفی شده بود همچنین با اشاره به این نکته که “امام در میزان بودن رأی ملت، تلقی غربی آن را مراد ندانسته‌اند؛ این از جمله تحریفات تقطیعی کهنه‌ای است که درباره امام وجود دارد”٬ اضافه کرده است: “وقتی امام می‌گویند همه چیز ما اسلام است، دیگر نمی‌توان پذیرفت که مراد از «میزان رأی ملت است»، تلقی غربی آن است. بدین معنی که وقتی شورای نگهبان به وظایف خود عمل کرد و روند کار در چارچوب قانون پیش رفت، اینجا دیگر میزان رأی ملت است”.

هم‌زمان با انتشار سخنان جعفری٬ محمدنبی حبیبی٬ دبیرکل حزب موتلف هم در گفت‌وگویی با ایلنا٬ درباره رای مردم٬ گفته بود: “رای مردم در انتخابات مجلس و شورای شهر اعتبار دارد اما این اعتبار با رنگ اسلامی قابل قبول است، یا اگر در مجلس لایحه‌ای خلاف قوانین اسلامی باشد معتبر نیست”.

وی از جمهوری‌اسلامی با عنوان “مدلی ویژه” نام برده که در آن رای مردم به شرط انطباق با موازین دینی معتبر است.

این برای چندمین بار است که اصول‌گرایان به صراحت رای مردم را در شرایط خاصی قابل اطمینان می‌دانند. پیش از این جعفر سبحانی٬ از روحانیان بلندپایه قم نیز گفته بود که لازم است “ولایت فقیهی در کنار حکومت مردم بر مردم باشد و آن را کنترل کند تا آن‌ها در راه اسلام قدم بردارند. در جمهوری اسلامی باید مردم و رای آن‌ها توسط ولی فقیه قالب‌گیری شود تا در راه اسلام باشد”.

این سخنان در حالی بیان می‌شود که مسوولان جمهوری‌اسلامی بارها خواستار حضور حداکثری مردم در انتخابات شده اند. رهبر جمهوری‌اسلامی پیش از این گفته بود که مطمئن است مردم دخالت زیادی در انتخابات خواهند داشت.

سردار جعفری٬ فرمانده سپاه پاسداران و سردار نقدی٬ رییس بسیج نیز خبر از حضور گسترده مردم در انتخابات داده و علی سعیدی نیز اعلام کرده بود که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد.

منبع : روز آنلاین


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:54 AM ] [ یاسر جمالی ]

علی اکبر ولایتی، سخنگوی «جبهه متحد اصولگرایان» اعلام کرد که غلامعلی حداد عادل و محمدحسن ابوترابی فرد به عنوان سرلیست های این جبهه در انتخابات تهران برگزیده شدند.

مجلس نهم : یک نماینده روحانی در مجلس شورای اسلامی می گوید که شورای نگهبان وی را به اتهام «عدم التزام به اسلام» رد صلاحیت کرده است. همزمان علی اکبر ولایتی اعلام کرد که دو نامزد به عنوان سرلیست جبهه متحد اصولگرایان برگزیده شدند.

حجت الاسلام سید حاجی محمد موحد، نماینده بهبهان و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری ایسنا گفته است که شورای نگهبان دلیل رد صلاحیت او را «عدم التزام به اسلام» عنوان کرده است.

وی اظهار داشت: «با توجه به فرصت پیش بینی شده برای کاندیداهای رد صلاحیت شده، به موضوع رد صلاحیتم اعتراض کرده و منتظر نتیجه هستم.»

بر اساس قوانین انتخاباتی جمهوری اسلامی، هیات های اجرایی و نظارت باید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس را تایید کنند و به موجب بند یک ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس، «هر داوطلبی باید التزام عملی به اسلام و نظام اسلامی داشته باشد.»

روابط عمومی شورای نگهبان جمعه هفته جاری اعلام کرد افرادی که صلاحیت آنها از سوی این شورا تایید نشده است، می‌ توانند با استفاده از مهلت سه روزه، شکایت خود را تحویل دهند.

انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است روز دوازدهم اسفندماه سال جاری برگزار شود و بیش از پنج هزار و ۲۰۰ نفر برای شرکت در آن ثبت نام کردند. سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است که ۷۰ درصد این افراد تایید شده اند.

با این حال، گزارش ها حاکی است که صلاحیت برخی از نمایندگان مجلس هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است. در همین زمینه، سایت تابناک، وابسته به مجسن رضایی، خبر داده که حمید رسایی، از نمایندگان هوادار دولت و عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده است.

همچنین روز یکشنبه خبرگزاری مهر گزارش داده بود که صلاحیت شهاب الدین صدر، نایب رییس مجلس، نیز از سوی شورای نگهبان احراز نشده است، ولی یک سخنگوی جبهه بصیرت و بیداری اسلامی که آقای صدر موسس آن است این خبر را تایید نکرده است.

گزارش ها حاکی است شورای نگهبان قرار است در مرحله چهارم و آخر رسیدگی به صلاحیت ها از روز ۲۵ بهمن تا اول اسفندماه به بررسی شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده بپردازد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، اسامی داوطلبان تایید صلاحیت شده روز دوم اسفندماه از سوی شورای نگهبان به مراکز حوزه های انتخابیه اعلام قطعی می شود و یک روز بعد در نشریات، آگهی و به اطلاع عموم خواهد رسید.

مهلت قانونی تبلیغات نامزدهای انتخابات از چهارم اسفندماه آغاز می شود و به مدت هفت روز تا ۱۰ اسفندماه ادامه خواهد داشت.

در همین حال، همزمان با تشدید رقابت در میان اصولگرایان برای ارائه فهرست های انتخاباتی، علی اکبر ولایتی، سخنگوی «جبهه متحد اصولگرایان» اعلام کرد که غلامعلی حداد عادل و محمدحسن ابوترابی فرد به عنوان سرلیست های این جبهه در انتخابات تهران برگزیده شدند.

پیشتر آقای حدادعادل که پدر عروس آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، است به عنوان سرلیست جبهه متحد معرفی شده بود ولی ظاهرا به علت اختلافات در میان اعضای این جبهه، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نیز به طور مشترک به عنوان سرلیست بزرگترین تشکل انتخاباتی اصولگرایان انتخاب شده است.

با این حال آقای ولایتی اعلام نکرده است که در فهرست ۳۰ نفره انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان نام کدام یک از این نامزدها اول خواهد آمد.

انتخابات مجلس نهم در حالی برگزار می شود که بسیاری از گروه های اصلاح طلب، مخالفان حکومت و معترضان به نتایج انتخابات دهم ریاست جمهوری شرکت در انتخابات را تحریم کرده اند.

با تحریم این انتخابات از سوی مخالفان، رقابت اصلی میان گروه های اصولگرای هوادار آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد است که بر اساس آخرین گزارش ها به هشت جبهه تقسیم شده اند.

منبع : رادیو فردا


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:52 AM ] [ یاسر جمالی ]

تعداد کل صفحات : 11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
درباره وبلاگ

آمار و بازدید ها
کل بازدید:61058
تعداد کل مطالب : 165
تعداد کل نظرات : 4
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 29 مرداد 1397 
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 5 اسفند 1390