محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرماندار شهرستان میانه، ایجاد فرهنگ تلاش و اشتغال را ضرورت مهم توسعه اقتصادی جامعه و جهاد اقتصادی را تنها راه مصون ماندن از سونامی اقتصادی دنیا عنوان کرد.
فرماندار شهرستان میانه در ادامه با اشاره به وجود کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان گفت: در دولت نهم و دهم در پی برگزاری جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری بیش از 610 میلیارد ریال تسهیلات یارانه ای در زمینه های کشاورزی، صنعتی و بازرگانی جهت اشتغالزایی و تولید به این شهرستان پرداخت شده است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میانه، وی همچنین سهیم شدن تمامی افراد جامعه در این حرکت جهادی را ضروری خواند و افزود: حتی کسانی که مسئولیت اجتماعی ندارند باید جهاد در حوزه اقتصادی خانواده خود یعنی جهاد فردی را در اولویت قرار دهند، زیرا این امر جهاد اقتصادی عمومی را به دنبال دارد.
خلفاپور عمل به تصمیمات گرفته شده در شورای فرهنگ عمومی و تاثیر مثبت آن در شهرستان را از نتایج مطلوب تشکیل شورای فرهنگ عمومی و برگزاری جلسات آن عنوان کرد.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون پژوهش، برنامهریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش همدان در گردهمایی مربیان و مدیران پیشدبستانی، گفت: سال جهاد اقتصادی بهترین فرصت برای پرورش کودکانی تلاشگر است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، عباس بهرامی مشعوف معاون پژوهش، برنامهریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش استان همدان، عصر گذشته (20 فروردین) در گردهمایی مربیان و مدیران پیشدبستانی استان همدان، بیان کرد: در سال جهاد اقتصادی باید تلاش کنیم کودکان را برای جهاد در آینده آماده کنیم و از آنها انسانهایی پر تلاش و آماده برای رنجهای شیرین زندگی بسازیم.
وی با اشاره به فعالیت نیروهای قرآنی در 19 منطقه آموزش و پرورش، گفت: مربیان باید تلاش کنند تا کودکان احساس امنیت در آغوش مادران دوم خود یعنی مربیان پیش دبستانی داشته باشند و به کودکان مهارت خوب زندگی کردن را یاد بدهیم و به سلامت روانی آنها توجه کنیم.
بهرامی خطاب به مدیران و مربیان پیشدبستانی گفت: باید نسلی برای آینده ایجاد کنید که بتوانند خوب گوش دهند و در کارهای خود مشورت کنند، همچنین از اعتماد به نفس لازم برخوردار باشند.
معاون پژوهش، برنامهریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش استان همدان، از مربیان خواست برنامهای برای آموزش نظم به کودکان و اجتماعی زندگی کردن آنها داشته باشند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون اول رئیس قوه قضائیه، امنیت اقتصادی را لازمه تحقق جهاد اقتصادی دانست و خواستار نظارت دستگاههای قضایی و امنیتی بر فعالیتهای اقتصادی شد.
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، معاون اول رئیس قوه قضائیه، شب گذشته ( 21 فروردین) در جلسه معارفه رئیس کل جدید دادگستری استان لرستان که در خرمآباد برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام جهاد اقتصادی، گفت: نقش دستگاه قضایی در تحقق این شعار بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: دستگاه قضایی میتواند با برخورد قاطع با قاچاقچیان مواد مخدر، زمینخواران و افرادی که به بیتالمال دستدرازی میکنند و همچنین مبارزه با مفسدان اقتصادی و افرادی که روابط ناسالم اقتصادی را میپذیرند و به دنبال روابط ناسالم اقتصادی هستند در جهت همکاری با دستاندرکاران امر جهاد اقتصادی و تحقق پیام نوروزی مقام معظم رهبری اقدام کند.
حجت الاسلام رئیسی، با بیان اینکه جهاد اقتصادی بدون امنیت اقتصادی امکان ندارد و امنیت اقتصادی نیز بدون مبارزه با فساد امکانپذیر نیست، اظهارداشت: ضرورت دارد نظارت دستگاههای قضایی و امنیتی بر فعالیتهای اقتصادی افزایش پیدا کند.
معاون اول رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: جهاد اقتصادی نیازمند یک انگیزه و یک عمل شایسته به عنوان مجاهده در مقابل دشمنی است که نمیخواهد ما را در جایگاه برتر ببیند.
وی از عزم و اراده جدی قوه قضائیه برای برخورد با هر نوع فساد در جامعه خبر داد و اضافه کرد: برخورد قاطع و صریح با مفاسد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وظیفه قانونی دستگاه قضاست.
معاون اول قوه قضائیه، با تاکید بر ضرورت هدایت پولهای سرگردان در کشور به سمت تولید، بیان داشت: باید این پولها به جای تبدیل شدن به مسئله قاچاق و زمین خواری و ... به سمت تولید هدایت شود.
حجتالاسلام رئیسی، از هدایت پولهای سرگردان بهعنوان یکی از مصادیق اصلاح روشها در راستای پیشگیری از فساد اقتصادی یاد کرد و اظهار داشت: همچنین در سال جهاد اقتصادی باید نظارت بر فعالیتهای اقتصادی در کشور بیشتر شود.
وی با اشاره به روند اجرای اصل 44 قانون اساسی در کشور، یادآور شد: اجرای اصل 44 به معنی واگذاری امور به بخش خصوصی و کنار رفتن از صحنه به طور کامل نیست بلکه هدف از اجرای این اصل علاوه بر واگذاری امور، توانمند کردن بخش خصوصی است.
حجتالاسلام رئیسی، پیشگیری از وقوع جرم را یکی از موضوع های مورد توجه عنوان و تصریح کرد: اگر چه پیشگیری از وقوع جرم جزء وظایف قوه قضائیه است اما در نگاهی جامع، همه دستگاهها در این خصوص مسئولیت دارند و باید تمام مسئولیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با نگاهی پیشگیرانه اتخاذ شود به عنوان مثال هر چه قدر فقر کاهش یافته و اشتغال افزایش پیدا کند، شاهد کاهش جرم خواهیم بود.
وی با تاکید بر حرکت دادگستری لرستان به سمت بهتر شدن، تصریح کرد: باید کارکنان و مسئولان دادگستری استان تلاش کنند با حرکت و تلاش بیشتر در راستای ارتقای جایگاه دادگستری لرستان حرکت کنند.
معاون اول قوه قضائیه همچنین با اشاره به تغییرات در ریاست دادگستری استان لرستان، عنوان کرد: با وجود اینکه چهرههای خوبی در لرستان برای انتصاب در جایگاه مدیریت عالی قضایی استان وجود داشت ولی در نهایت پس از بررسیهای انجام شده در مجموعه قوه قضائیه تصمیم گرفته شده که یکی از قضات با سابقه که دارای دو دهه فعالیت در دستگاه قضایی است برای فعالیت در جایگاه رئیس کل دادگستری لرستان انتخاب شود.
حجتالاسلام قبادی شاهرخی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، با بیان اینکه قضات برای قضاوت به عدل و حکومت عادلانه باید همه امکانات را در اختیار داشته باشند، افزود: ایجاد عدالت و قسط از جمله مأموریتهای انبیای الهی است و اگر کسی از طرف خدا به این مقام مینشیند این جایگاه را به حق نشسته و گرنه صلاحیت قضاوت ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حکومت اسلامی مهمترین رکن حکومت اسلامی همین قضایی است که در شئون انبیا و اولیاست، ادامه داد: در حکومت اسلامی ما همه قضات به[ور مستقیم و یا غیرمستقیم از طرف ولیامر اذن میگیرند.
حجتالاسلام قبادیشاهرخی، با اشاره به اینکه در قضا و حکم به عدل ابزار و امکاناتی لازم است و عنصر اصلی آن قاضی است، گفت: قاضی باید امکانات و ابزار لازم را داشته و به قانون و آیین دادرسی اشراف کامل داشته باشد و همه این کارها برای قضاوت به عدل و حکومت عادلانه است.
گفتنی است، در این مراسم جعفر بدریزاد بهعنوان رئیسکل جدید دادگستری لرستان معرفی و از زحمات ذبیحالله خدائیان، رئیس کل سابق دادگستری لرستان تجلیل شد.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان، گفت: حذف تشریفات اداری و اصلاح فرآیندهای کاری در سازمان ها، یکی از موثرترین شیوه ها برای ارتقا بهره وری و کمک بزرگی به جهاد اقتصادی است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از استان هرمزگان، پرویز سالاری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان، (22 فروردین) در نشست خبری در بندرعباس بر حذف تشریفات اداری و اصلاح فرآیندها تاکید کرد و اظهار داشت: دشمن در زمینه ها و عرصه های مختلف با ما وارد جنگ شده ولی آنچه را که بیشتر مورد تهدید قرار داده، اقتصاد است.
وی به اهمیت نامگذاری سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر مدبر انقلاب اشاره کرد و افزود: حرکت باید به گونه ای باشد تا تمامی فرآیند ها و رویه هایی که اقتصاد کشور را کند کرده، اصلاح شوند.
وی گفت: در ماده 5 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیش بینی شده که 3/31 درصد از رشد سالانه اقتصادی کشور در طول سال های برنامه از طریق ارتقا بهره وری حاصل شود.
سالاری، تصریح کرد: اصلاح و بهبود فرآیند های کاری یکی از موثر ترین شیوه ها برای ارتقا بهره وری در سازمان ها است که عملیاتی کردن آن از ضرورت های انکار ناپذیر است.
معاون استاندار هرمزگان، بهبود فرآیند را بهبود نتایج دانست و بیان داشت: آموزش نیروی انسانی و برگزاری دوره های علمی ضمن خدمت برای مدیران می تواند به اصلاح فرآیند اجرای پروژه ها در ادارات کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته یک هزار و 500 فرآیند وجود داشت که هم اکنون به 700 فرآیند رسیده است و هر چه این فرآیند ها کمتر و چرخه کوتاه تر گردد بهره وری بیشتر شده و بهتر می توان به جهاد اقتصادی کمک کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان، در ادامه با بیان اینکه رویکرد همه برنامه ها در سال جدید به سمت جهاد اقتصادی باشد، ابراز داشت: با توجه به پتانسیل های بالای علمی ایران و نخبگان می توان در بخش صدور فکر، اندیشه و سرمایه انسانی در مسیر جهاد اقتصادی حرکت کرد.
سالاری، اضافه کرد: در این مسیر، اصلاح شیوه پرداخت حقوق نیز می تواند موثر باشد به گونه ای که به جای وقت و زمان بر اساس وزن و حجم کاری به نیروی انسانی حقوق پرداخت شود.
وی خاطر اذعان کرد: از تاثیرات فناوری اطلاعات در افزایش کیفیت، کاهش رمان انجام کار و ارتقا بهره وری هم نباید غافل بود و با گسترده کردن خدمات الکترونیکی از راه دور در هزینه صرفه جویی کرد.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نظر جالب کاربر شبستان درباره یکی از اخبار این خبرگزاری:
ا کتاب جهاد اقتصادی در شرح منویات رهبری در مورد نامگذاری سال ناتوان است
کتاب جهاد اقتصادی دارای مطالبی غیر متناسب است که سنخیت چندانی با شرح مفصل و دقیقی که مقام معظم رهبری از دلایل این نامگذاری ارائه کرده اند، ندارد.
خبرگزاری شبستان _ فرهنگ و ادب: دو روز پیش خبری با تیتر «جهاد اقتصادی و مارتن کتاب سازی در ایران» روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت که مسئولان یکی از انتشارات دولتی در مصاحبه ای خبر از تجدید چاپ نخستین کتاب جهادی اقتصادی داده بود که به فاصله یک هفته پس از نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری به بازار کتاب آمده بود. پس از انتشار این خبر، یکی از کاربران این خبرگزاری یادداشتی را در بخش نظر گذاشته است که در زیر عینا بدون هیچ دخل و تصرفی نقل می شود:
من این کتاب را مطالعه کرده ام و انتقادات زیر را بر آن وارد می دانم:
1- این کتاب دارای مطالب خوب و بلکه عالی است ولی این مطالب اولا از تناسب کافی با یکدیگر برخوردار نیستند و ثانیا سنخیت چندانی با شرح مفصل و دقیقی که مقام معظم رهبری از دلایل این نامگذاری ارائه کرده اند، ندارد.
2-مطالب این کتاب عمدتا در ارتباط با آداب کار و کسب در دین مبین اسلام و نقل روایات مختلف در اینباره است که فی نفسه و در جای خود دارای ارزش و اعتبار فراوان است. در عین حال از آنجا که تهیه کنندگان این اثر تلاش ناکامی در زمینه همگرایی بین این مطالب با دغدغه های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری صورت داده اند، از بیان مطالب و ارائه نگاهی منسجم پیرامون موضوع آداب و اخلاق کسب و کار از دیدگاه اسلام نیز ناتوان مانده اند.
3-ساحت تصنیفی و تألیفی این اثر بسیار نازل است. در واقع می توان این کتاب را در بهترین حالت مجموعهای گردآوری شده از منابع و یا مطالب از پیش موجود دانست که نقش نویسنده یا نویسندگان (یا آن گونه که عنوان شده محققان!) مورد ادعا در تألیف آن ناچیز است.
4-فرصت سوزی بزرگ صورت گرفته نیز مقوله مهمی است که نباید از نظر دور داشت. وقتی در اولین قدم و اولین اثر مخاطبین احساس کنند که با آنها برخورد منصفانه ای نشده است، کار برای دیگر مؤلفان و محققان بسیار دشوارتر خواهد شد و حتی امکان دارد فضا به سمت نوعی بی اعتمادی یا غبارآلودگی پیش رود.
در پایان این اظهارنظر آمده است: در کل انتظار می رود علاقمندان به کار تألیف و تدوین این گونه کتب مناسبتی با مراجعاتی دقیقتر و تأملاتی موشکافانهتر در مسیر تولید آثار پرمحتواتری پیش روند که هم تضمین کننده نیاز مخاطبان اعم از عموم مردم و نیز نخبگان و خبرگان جامعه باشد و هم شائبه بهره برداری ناشایست از فرصت ها و فضاهای ایجاد شده جهت کار و تلاش در همه عرصه ها و منجمله عرصه علم و فرهنگ را از میان بردارد.
گفتنی است، کتاب" جهاد اقتصادی" به همت جمعی از نویسندگان و پژوهشگران و به پشتیبانی موسسه ندای ملکوت پیرو نامگذاری سال جدید با عنوان سال جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری به رشته تحریر درآمد و همزمان با12 فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران از زیر چاپ خارج و روانه بازار کتاب شد.
ش.شهری
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، با اشاره به اینکه در شعار امسال محور موضوع حرکت جهادی است، گفت: جهاد اقتصادی اهمیت و زیربنایی بودن فرهنگ را نشان می دهد.
محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نامگذاری سال جاری به نام " جهاد اقتصادی" را برگرفته از محتوای اسلامی و دربردارنده ظرفیت های غنی فرهنگی بیان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نامگذاری سال و همچنین نامگذاری این دهه به دهه عدالت و پیشرفت توسط مقام معظم رهبری، تحقق این دو مهم با اجرای راهبردها و راهکارها و بهره گیری از همه ظرفیت های و امکانات بر مدل اسلامی، ایرانی عملی می شود.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه حرکت های اثر بخش و کارا نتیجه فرهنگ جهادی بوده است، با برشمردن نمونه هایی از آن، افزود: تجربه های جهاد سازندگی در روستاها در عرصه سازندگی، جهاد دانشگاهی و علمی در عرصه علم و فناوری و بسیج سازندگی و اردوهای جهادی در عرصه غنی سازی اوقات فراغت همگی نمونه ای از جهادگری هاست که دشمنان همواره در تخریب فرهنگ جهادی و فکر جهادی بوده ولی موفق نشده اند.
سوقندی، با بیان اینکه رهبر فرزانه انقلاب با رصد همه جریانات و تحولات و مشاهده هندسه کار دشمن همواره اولویت های اصلی را مطرح می کنند، داشتن چنین رهبری خردمند و زمانه شناس که با انگشت اشارت خود نه تنها ایران اسلامی بلکه جهان اسلام را هدایت می کنند، مایه افتخار خواند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نقطه آغاز جهاد اقتصادی را برنامه ریزی جهادی در عرصه تولید و اصلاح الگوی مصرف بیان کرد و افزود: تفکر و اندیشه جهادی باید با بهره گیری از ابزارهای مختلف علمی و با اطلاع رسانی، توسعه یافته و نهادینه شود.
وی با بیان اینکه در مرحله عمل باید ساز و کارهای اجرای جهاد اقتصادی و بسیج امکانات و ظرفیت ها فراهم شود، بیان کرد: هرچند در بسیاری از عرصه ها زمینه فراهم است به عنوان نمونه دولت دهم با آغاز هدفمندسازی یارانه ها و تداوم سایر طرح های تحول اقتصادی، جهاد اقتصادی را آغاز کرده است.
سوقندی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی نیز با وضع قوانین و مقررات مورد نیاز در حوزه های مالیاتی، نظام بانکی، تنظیم بازار، حمایت از سرمایه گذاری اصل 44 و برداشتن موانع جهاد اقتصادی نقش مهمی را در این راستا ایفا می کند، تصریح کرد: اصحاب فرهنگ و هنر نیز باید با بهره گیری از ابزارهای فرهنگی، هنری و توجه به نیازها و واقعیت های جامعه به خوبی نقش خود را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر از جمله موضوعاتی است که در کشور نیازمند بازشناسی و بازتولید است، بیان کرد: جامعه فرهنگی و هنری باید تعریف جدیدی از اقتصاد هنر و اقتصاد فرهنگ با رویکرد فرهنگ اسلامی، ایرانی ارائه کنند به گونه ای که از دریچه فرهنگ بتوان اقتصاد و سایر مقوله ها و ضرورت ها را دید.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی تصریح کرد: در جهاد اقتصادی اصل و زیربنا اقتصاد نیست بلکه حرکت جهادی است که اهمیت و زیربنایی بودن فرهنگ را نشان می دهد و با جهاد اقتصادی نه تنها فرهنگ و هنر به حاشیه نمی رود بلکه کارآیی و اثر بخشی خود را در پاسخ به نیازهای جامعه نشان می دهد.
وی متذکر شد: تلاش ها و حرکت های اقتصادی که در جامعه در جریان است اگر به جهاد تبدیل نشود، مرز خود را با جنگ اقتصادی و جنگ های معمول حاکم بر فرهنگ منفعت گرا و سلطه گر غرب روشن نمی کند و تنها واژه جهاد است که به حرکت های اقتصادی هم رنگ و بوی اسلامی می دهیم و هم محتوا و اساس آن را به سمت عدالت می کشاند.
معاونت فرهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان شمالی، وجه تمایز مبارزه اقتصادی و تحول اقتصادی در کشور ما با سایر تحولات و تلاش های اقتصادی سایر مکاتب را در جهادی بودن آن دانست و افزود: مجاهدت در این راه ویژگی های خاص خود را دارد همچون که در فرهنگ اسلامی تلاش برای تأمین معاش خانواده مثل جهاد در راه خداست، قطعا برای تقویت الگوی اقتصادی اسلامی در عرصه عمومی نیز جهاد فی سبیل الله خواهد بود.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده ولی فقیه در استان سمنان و امام جمعه سمنان گفت: جهاد کلمه مقدسی است و آموزش و پرورش جهاد فرهنگی و علمی است که مقدمه جهاد اقتصادی محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد شاهچراغی پیش از ظهر امروز(22 فروردین) در نشست شورای آموزش و پرورش سمنان، گفت: نقش آموزش و پرورش در جهاد اقتصادی بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه باید الگوی مناسبی چون حضرت زهرا(س) و زینب(س) را برای بانوان جامعه معرفی کرد، افزود: یکی از درس های مهمی که باید از حضرت فاطمه و زینب (س) یاد بگیریم، درس حجاب است.
استاندار سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه آموزش و پرورش دستگاه رفتارساز است، خاطر نشان کرد: رفتار جامعه توسط معلمان جامعه تبیین می شود.
دکتر عباس رهی افزود: آموزش و پرورش در استحکام و پایداری خانواده از طریق انجمن اولیاء و مربیان، ایجاد رفتار در بین دانش آموزان و معلمان و اجرای منویات مقام معظم رهبری در سال جهاد اقتصادی نقش به سزایی دارد.
وی نقش اول در اجرای این مهم را معلمان، ائمه جمعه و روحانیان دانست و اذعان کرد: باید با برنامه ریزی مناسب در مدارس و دانشگاه ها به رفتار جهاد اقتصادی جامعه عمل پوشاند.
رهی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش، انجمن اولیاء و مربیان و دانش آموزان باید جهاد اقتصادی و اصلاح الگوی مصرف را سرلوحه کار خود قرار دهند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده دفترمرکزی گزینش دانشگاه آزاداسلامی، جهاد اقتصادی را عاملی در راستای مقابله با تحریم ها و تثبیت کننده آرمان ها و ارزش های انقلاب دانست.
به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حمیدرضا قاسم پور، نماینده دفترمرکزی گزینش دانشگاه آزاداسلامی، امروز(22 فروردین) درجلسه کارگروه صلاحیت عمومی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان کرمانشاه، با بیان این مطلب، درخصوص نامگذاری سال جدید، گفت: اهتمام ویژه در راستای عملی کردن جهاد اقتصادی از مطالبات به حق مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است.
وی تصریح کرد: نقش راهبردی رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیشرفت کشور با عمل به شعار ارزشمند ایشان در سال 90 موجب خیزش بلند اقتصادی در کشور می شود.
قاسم پور، پیشرفت، اجرای عدالت و رفع معضل بیکاری را از نتایج موثر جهاد اقتصادی خواند و عنوان کرد: جهاد اقتصادی از عوامل مهم رفع موانع وآسیب های اجتماعی است و این مهم خود زمینه رشد صعودی در کشور را از لحاظ اقتصادی مهیا می کند.
وی گفت: مهمترین اهرم شکوفایی اقتصادی در کشور، جهاد است و اجرایی کردن آن مسبب اصلی پیشرفت سازنده کشور ایران است و شعار جهاد اقتصادی مقام معظم رهبری در نوروز 1390 مبارک و قابل تحسین است.
نماینده دفترمرکزی گزینش دانشگاه آزاداسلامی، اذعان داشت: جهاد اقتصادی از لحاظ داخلی و خارجی در کشور اهمیت ویژه ای دارد و شامل دگرگونی های اساسی در پیشبرد همه جانبه از قبیل اصل 44 قانون اساسی و برنامه های تحول اقتصادی کشور است که ایران را در آستانه یک جهش و انقلاب اقتصادی تاریخی قرارمی دهد.
وی ادامه داد: تحقق این مهم جهشی بزرگ در مسیر پیشرفت و اقتدار سازنده کشور و تلاش برای رسیدن به اقتصادی شکوفا و سازنده و اصلاح ساختار اقتصادی کشور و مهمترین عامل، ایجاد نشاط اقتصادی در کشور است.
قاسم پور، بیان کرد: اولویت سال 90 برای مسئولان، جهاد اقتصادی است لذا باید با ایجاد فضای نشاط وخود باوری و با ارائه راهکارهای کارشناسی شده حقوقی و قانونی در مسیر فرهنگ سازی این امر حیاتی تلاش مضاعف کرد.
نماینده دفترگزینش دانشگاه آزاداسلامی، با بیان اینکه شاخص اصلی رشد اقتصادی درتوسعه برنامه های مثبت دولت است، تصریح کرد: مهمترین دلیل برای آماده سازی زیر ساخت های حقوقی و قانونی وحمایت از شکوفایی کار و ایجاد بستر صرفه جویی درکشور با مشارکت همگانی میسر می شود.
وی خاطرنشان کرد: جهاد اقتصادی با همکاری و تعامل هرچه بیشترمسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی درسایه منویات مقام معظم رهبری، کشور را به یک قطب اقتصادی و مقتدر در جهان تبدیل کرده وهمه توطئه های بی اساس و نامشروع دشمنان راخنثی و بی اثر می کند.
این مقام مسئول، افزود: دانشگاه آزاداسلامی از این شعار استقبال کرده وهمه نیروها و واحدهای دانشگاهی را در راستای عملی کردن آن و برداشتن گام های بلند وموثر و همچنین فراهم کردن بستر پیشرفت علمی واجتماعی و اقتصادی کشور با ارائه راهکارهای اصولی و قانونی بسیج کرده و مفتخر به این خدمتگزاری است.
قاسم پور، در پایان ابرازامیدواری کرد: با پیروی از ولایت فقیه در راستای تقویت نظام و دستاوردهای انقلاب اسلامی و صیانت از خون شهدا با تلاشی مضاعف و همگانی درمسیر تحولی بزرگ از حیث اقتصادی درکشور گام های ارزشمندی برداشته شود.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و امور اقتصادی وزیر کشور، اصلاح الگوی مصرف و همت و کار مضاعف را پیش شرطی برای گام نهادن در عرصه جهاد اقتصادی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، یحیی محمود زاده در دومین نشست شورای اداری استان قزوین در سال جاری و مراسم تودیع و معارفه معاون برنامه ریزی استاندار قزوین، گفت: رهبر معظم انقلاب با دید وسیع و نگاه عالمانه و با نام گذاری سال 88 به نام 'اصلاح الگوی مصرف'، بستر لازم برای جهاد اقتصادی در کشور را فراهم کردند.
معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و امور اقتصادی وزیر کشور، با تاکید بر تلاش همه مدیران دستگاه های اجرایی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال، گفت: جهاد اقتصادی در سال جاری هدف مشترک همه مسئولان و مردم قرار دارد و این هدف گذاری ها از سوی مقام معظم رهبری موجب جهت گیری، تقویت انسجام و هماهنگی بیشتر مسئولان برای تلاش در راه تحقق اولویت های کاری و توسعه و پیشرفت کشور می شود.
محمودزاده، با اشاره به تلاش های دشمنان نظام جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف، تصریح کرد: قدرت های استکباری با به راه انداختن جنگ تحمیلی، اعمال فشارهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی علیه کشورمان، تمام توان خود را به کار بستند تا مردم را ناامید کنند، اما هر بار ایستادگی و ولایت مداری ملت سربلند ایران اسلامی آنها را از دستیابی به مقاصد پلیدشان همواره ناکام گذاشته است.
وی صدور قطعنامه 1929 از سوی قدرت های استکباری را با هدف فشار اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: مجاهدت شبانه روزی مسئولان کشور و همراهی خوب مردم، تلاش دشمنان کشور را با شکست روبه رو کرده است.
محمودزاده، تولید دانش، فناوری و سپس تولید محصولات مختلف با دانشی بومی را نتیجه جهاد اقتصادی برشمرد و بیان کرد: این مسئله باید با کار جهادی، تعامل و تلاش اندیشمندان، دانش پژوهان، مهندسان و متخصصان، دانشجویان و استادان دانشگاهی، صنعتگران و بازرگانان کشور محقق شود.
وی اضافه کرد: اگر اقتصاد کشور وابسته و الگوی گرفته از خارج باشد، همواره متکی، نیازمند و مورد هجوم بیگانگان خواهد بود ولی با دستیابی به شکوفایی اقتصادی و اتکا بر دانش و فناوری بومی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز می باشد، کشور به بالندگی اقتصادی و خوداتکایی می رسد.
معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و امور اقتصادی وزیر کشور، ایجاد فرصت های شغلی جدید و سرمایه گذاری، پیشبرد طرح مسکن مهر و اجرای طرح تحول اداری در امور گمرکی، مالیاتی، بانکی و بیمه ای و هدفمندی یارانه ها را از اولویت های دولت در سال جهاد اقتصادی نام برد.
محمودزاده، قزوین را استانی با ظرفیت های فراوان در عرصه صنعت و کشاورزی خواند و افزود: قزوین با انسجام و هماهنگی خوب بین مدیران اجرایی و برخورداری از زیرساخت های مناسب، می تواند برای رسیدن به توسعه، نقش مهمی در تولید ثروت ناشی از فعالیت های علمی و اقتصادی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین، وی با اشاره به جایگاه دوم قزوین در جذب سرمایه گذاری های خارجی بین استان های کشور، افزود: باید با تعامل و تلاش مسئولان، روند جذب سرمایه گذاری ها برای رسیدن به توسعه و شکوفایی اقتصادی ادامه پیدا کند.
گفتنی است، در این مراسم از زحمات اصغر حمزهای معاون سابق برنامهریزی استاندار تقدیر و مجید نادری به عنوان معاون جدید برنامهریزی استاندار قزوین معرفی شد.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرماندار جهرم، با بیان اینکه مخاطب سال جهاد اقتصادی محدود به دولت نیست، گفت: همه آحاد مردم، ارکان جامعه و فعالان اقتصادی در این جهاد سهیم هستند.
محمد داوود ملکوتی فرماندار جهرم، با اشاره به نامگذاری سال 90 توسط رهبر معظم انقلاب به سال جهاد اقتصادی، به خبرنگار شبستان گفت: مقام معظم رهبری با تدبیر، هوشیاری و احاطه بر تمامی مسائل راهبردی کشور، به شایستگی، سال جدید را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند.
وی افزود: آنچه که مقام معظم رهبری در طول سال های مختلف نامگذاری کردند، بیشتر ناظر بر این است که تمامی این حرکتها باید در مسیر و طبق برنامه باشد و در این صورت است که به مقصد و هدف خواهیم رسید و در غیر این صورت حرکت کردن در غیر از مسیر و برنامههای تعیینشده هر قدر هم تندتر باشد باعث میشود بیشتر از هدف دور شویم.
فرماندار جهرم، با بیان اینکه در سال جهاد اقتصادی باید نهایت تلاش صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در جهاد اقتصادی کسانی باید وارد شوند که انگیزه و باور داشته باشند تا بتوانند کار جهادگونه انجام دهند.
وی ادامه داد: در این سال بایستی همه دست در دست هم برای داشتن شهری منسجم و آباد کار کنیم و بر سرعت خدمت رسانی به مردم بیافزاییم.
ملکوتی، تصریح کرد: مخاطب نامگذاری و سال جهاد اقتصادی همانطورکه مقام معظم رهبری تاکید فرمودند محدود به دولت و قوای مقننه و قضائیه نیست، بلکه همه آحاد مردم، همه ارکان جامعه و همه فعالان اقتصادی در این جهاد سهیم هستند.
فرماندار جهرم، در پایان سخنان خود یادآور شد: تحقق جهاد اقتصادی و منتفع شدن کشور از برکات آن، مستقیما متوجه همدلی و همراهی تنگاتنگ مردم و مسئولین کشور می باشد و انشاء الله مردم و مسئولان کشور با حماسه سازی و رقمزدن یک جهاد همه جانبه اقتصادی، در راستای فرمایشات و رهمنودهای راهبردی مقام عظمای ولایت، همچون گذشته برگ زرینی بر تاریخ این مرز و بوم بیافزایند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرماندار مهاباد، 20 فروردین و روز ملی فناوری هسته ای را برگ زرینی در تاریخ پر افتخار ایران اسلامی دانست و گفت: امروز جهاد علمی و اقتصادی باید سرلوحه فعالیت های جوانان ایران اسلامی قرار گیرد.
خضر کاک درویش معاون استاندار وفرماندار شهرستان مهاباد، به خبرنگار شبستان گفت: 20 فروردین و روز ملی فناوری هسته ای را برگ زرینی در تاریخ پر افتخار ایران اسلامی دانست.
وی افزود: امروز جهاد علمی و اقتصادی باید سرلوحه فعالیت های جوانان ایران اسلامی قرار گیرد تا کشور را به قله های رفیع علم، دانش و قدرت اول اقتصادی، علمی و فناوری تبدیل کند.
کاک درویش، ادامه داد: در عصر حاضر دانشمندان و متخصصان جوان هسته ای کشورمان، توانایی اجرای پیچیده ترین مراحل تولید سوخت هسته ای را دارند و این علم در اذهان ایرانی ساخته و پرداخته شده و با هیچ قطعنامه ای نمی توان از اعتلای آن جلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: سرعت پیشرفت علم و فناوری در دنیای امروز به حدی است که کشورها را در یک عرصه رقابت جدی قرار می دهد و جمهوری اسلامی نیز نمی تواند از تجربه، علم و دانش جهانی به دور باشد و همگام با جهانیان حرکت نکند و یا قدرت های علمی، فناوری، سیاسی و نظامی حاکم بر جهان را نشناسد.
فرماندار مهاباد، با بیان اینکه کشورهای انحصارگر تلاش می کنند تا مانع استفاده ایران از این فناوری نوین و ارزشمند شوند، تصریح کرد: این موفقیت بزرگ در فناوری هسته ای بیش از هر چیز مرهون تصمیمات و سیاست های مدبرانه و دوراندیشانه ای بوده است که توسط مسئولان عالی رتبه نظام در رفع تعلیق از تأسیسات هسته ای کشورمان صورت گرفته است و نشان داد که پایداری و مقاومت در مقابل خواسته نامشروع دیگران و خودباوری و اعتماد نیروهای خلاق کشور می تواند قله های دانش پیشرفته هسته ای در حداقل زمان ممکن فتح شود.
وی همچنین گفت: دستیابی جوانان و دانشمندان متعهد و فرزندان غیور ایران اسلامی به چرخه سوخت هسته ای نشانی آشکار از اقتدار، عزت و استقامت دربرابر زیاده خواهی دول اسکتباری بود که تنها با اتکال به ذات لایزال الهی و تلاش، پشتکار و جهاد علمی عظیم، میسر شد.
به گفته وی، داشته های امروز ملت ایران حاصل 32 سال تلاش ومجاهدتی است که ماحصل عزت و اقتدارو درسایه تدبیر، جانفشانی و زحمات فرزندان ایران بزرگ و مقتدر است که در طی32 سال عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جاری و ساری بوده است.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فعالان قرآنی سکاندار فرهنگی جامعه در سال جهاد اقتصادی
عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم گفت: فعالان عرصه مقدس قرآن باید با تبیین آیات اقتصادی کتاب الهی در جامعه روشنگری کرده و فعالیتهای اقتصادی را به مسیر صحیح رهنمون شوند.
محمد خواجوی، عضو هیئت امناء و رییس سابق سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری به خبرنگار شبستان گفت: جهاد یعنی تلاش و کوششی که ممکن است با سختی و مشقت همراه باشد، در حقیقت جهاد نیازمند تلاشی مضاعف، اعتدال و حرکت در مسیر صحیح است تا اهداف را محقق کند.
وی با بیان این مطلب که برای تحقق جهاد اقتصادی در جامعه هر شخص و قشری باید حرکت صحیحی را در پیش بگیرد، اظهارکرد: باید توجه داشت که زیربنای تمامی حرکتهای اصولی در جامعه فرهنگ است که در عرصه اقتصاد نیز میتواند ضرورت جهاد را تبیین کند، هنگامی که بحث جهاد به میان میآید باید با نگاهی الهی به فعالیتها نگریسته شود.
خواجوی عدم برخورداری فعالیتهای اقتصادی از ابعاد الهی قرآنی را عامل حرکت در مسیر نامشروع دانست و تصریح کرد: اما در نظام اسلامی اقتصاد با محورهای شرعی نگریسته شده و رشد و توسعه آن از منظر قوانین الهی پیگیری میشود و رشد آن موفقیت در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی فرهنگی را درپی دارد.
عضو هیئت امناء سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به سکانداری فرهنگی جامعه توسط فعالان قرآنی بیان کرد: فعالان این عرصه مقدس باید با تبیین آیات اقتصادی کتاب الهی در جامعه روشنگری کرده و فعالیتهای اقتصادی را به مسیر صحیح رهنمون شوند.
فعالان قرآنی آیات اقتصادی را برای عموم جامعه تبیین کنند
وی با تاکید بر لزوم مشارکت فعالان قرآنی برای هدایت اقتصاد در مسیر صحیح اسلام ابرازکرد: بدون زیربنای فرهنگی، اقتصاد به مسیرهای انحرافی همچون ربا و تجمل گرایی میرود، از این رو بازداشتن جامعه از حرکت در این مسیرهای انحرافی از رسالتهای فعالان فرهنگی و در نظام اسلامی بر عهده قرآنیان از طریق سیاستگذاری، برنامه ریزی و عمل به آموزههای وحی است.
خواجوی پرهیز از انحراف در مسیر تعالی اقتصادی را لازمه شناساندن الگوی قرآنی این عرصه به جهانیان دانست و عنوان کرد: این مهم نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در جوامع غیراسلامی نیز تحقق پذیر است و زمینه جذب پیروان دیگر ادیان به آراء مکتب اانسان ساز اسلام را فراهم میکند.
وی درباره نقش فعالان قرآنی برای اثرگذاری در فعالیتهای کلان اقتصادی بیان کرد: هیچ گروه و قشری در نظام اسلامی از حضور در فعالیتهای اقتصادی منع نشده، اما حضور اثرگذار در فعالیتهای اقتصادی که به جهاد اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب بینجامد به ایجاد بسترهای مناسب توسط دستگاههای حاکمیتی نیاز دارد.
خواجوی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت و توان فعالان قرآنی توسط دستگاههای حاکمیتی گفت: عدم تمرکز فعالیتهای قرآنی و وجود نهادهای متعدد متولی امر در این عرصه آفات فراوانی درپی دارد که مهمترین آن ایجاد مانع در روند جهاد اقتصادی است.
رییس سابق سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: البته در کنار ایجاد بسترهای مناسب توسط دستگاههای حاکمیتی، جامعه قرآنی و بخش مردمی نیز باید در تبیین آیات اقتصادی کتاب الهی حضوری فعال داشته باشند که انتظار میرود با تحقق این مهم در سال 90 مسائل اقتصادی قرآن و اسلام برای مردم از سوی جامعه قرآنی شفاف سازی شود.
فعالیتهای قرآنی به دیده ابزار رشد اقتصادی نگریسته نشود
وی با بیان این مطلب که نباید به فعالیتهای قرآنی به عنوان ابزار درآمدهای کلان اقتصادی نگریست، تصریح کرد: بخش فرهنگی و فعالیتهای برخاسته از بطن آن نباید درپی انباشت ثروت و کسب سودهای کلان اقتصادی باشد اما این بدین معنا نیست که در بسترسازیهای فرهنگی نقش اقتصاد کاملا نادیده گرفته شود بلکه حضور توامان فرهنگ و اقتصاد در کنار یکدیگر آثار مثبتی را درپی دارد.
خواجوی واگذاری فعالیتها به بخش مردمی همراه با نظارت دستگاههای حاکمیتی را بسترساز شفافیت اهداف و تبیین سیاستها دانست و ابرازکرد: تشکیل اتحادیههای موسسات قرآنی استانی و کشوری در سالهای اخیر نشانگر تکثر فعالیتهای قرآنی در کشور است و میتواند اداره هرچه بیشتر جامعه مبتنی بر دستورات قرآن و عترت (ع) را درپی داشته باشد.
انطباق فعالیتهای اقتصادی با آموزههای قرآن مساوی با دوری از نگاه سرمایه داری
وی با بیان این مطلب که انطباق فعالیتهای اقتصادی با آموزههای قرآن دوری از نگاه سرمایه داری را درپی دارد، گفت: زمانی که تقاضا برای چیزی در جامعه وجود نداشته باشد عرضهای نیز انجام نمیشود، اما با اعلام نیاز از سوی جامعه عرضه نیز صورت میگیرد که درباره فعالیتهای قرآنی نیز این جریان صادق بوده و تقاضا عرضه را درپی دارد.
خواجوی پاسخگویی به مطالبات قانونی فعالان قرآنی توسط دولت و مجلس را از عوامل انگیزه بخش برای حضور در عرصههای جهادی برشمرد و بیان کرد: برخلاف دیدگاه رایج مبنی بر احقاق حق که آن را گرفتنی میداند، در اسلام ادای دین و حق از فرایض است که نادیده گرفتن آن از سوی هر نهاد و دستگاهی ضعف جامعه قرآنی و اسلامی به شمار میرود.
عضو هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم افزود: اگر جامعه قرآنی کشور حقوقی دارند که مورد غفلت واقع شده قوای سه گانه خود باید در احقاق آن وارد میدان عمل شوند که این خود از مصادیق بارز جهاد اقتصادی محسوب میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح سطح بندی حفاظ توسط سازمان دارالقرآن کریم در 5 سال گذشته اظهارکرد: علی رغم تصویب این طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در نظر گرفتن امتیازاتی خاص برای دارندگان مدارک درجه یک تا 5 این طرح هنوز اقدامی در راستای ادای حقوق افراد برخوردار از این مدرک صورت نگرفته و به مصوبات جامه عمل پوشانده نشده است.
خواجوی با تاکید بر لزوم تکفل احقاق حقوق فعالان قرآنی توسط مسئولان اجرایی عنوان کرد: بنابر نص صریح قرآن وعدهها تخلف ناپذیر هستند، از این رو باید با سیاستگذاری، برنامه ریزی و تلاش برای پرداخت حقوق اقشار مختلف جامعه و پرهیز از بیتفاوتی نسبت به مسائل اینچنینی از بیاعتمادی مردم جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: باید در برنامه ریزیها در کنار شفاف سازی اهداف، وظایف نیز تقسیم شود تا مسیر رشد و تعالی با تعادل پیموده شده و در این میان فعالان قرآنی نیز میتوانند نقشی اثرگذار داشته باشند.
خواجوی ایجاد اعتماد متقابل میان مردم و مسئولان را بسترساز رشد و توسعه عرصههای مختلف دانست و خاطرنشان کرد: اتکای صرف به فعالیتهایی همچون قرائت و حفظ به تحول در کشورهای اسلامی نمیانجامد آنچنان که در بسیاری از جوامع مسلمان علی رغم فعالیتهای گسترده قرآنی دولتها خودکامه و بنده استکبار جهانی هستند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
دکتر اسماعیل آذر حوزه فرهنگی را مدخل جهاد اقتصادی خواند و گفت: در سال جهاد اقتصادی ملت باید به این باور برسند که همکاری خالصانه برای فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگی با مسئولان امری ضروری است.
اسماعیل آذر، استاد دانشگاه و مدیر گروه ادبیات دانشگاه علوم و تحقیقات، با بیان اینکه جهاد اقتصادی در حوزه های فرهنگی امری مهم است که باید به آن پرداخته شود به خبرنگار شبستان،گفت: سالها پیش برای یک فرصت مطالعاتی به کشور ژاپن اعزام شده بودیم که در این فرصت ما را به یک کارخانه مهم ساعت سازی بردند تا از نزدیک نظاره گر فعالیت های آن دولت باشیم.
وی افزود: قبل از اینکه وارد حوزه تولید کارخانه شویم ما را به اتاقی انباشته از کتاب بردند و بیشترین زمان ما در دو اتاق ساده طی شد و زمانیکه از اتاقها خارج شدیم مشاهده کردیم که عده از کودکان ابتدایی نیز برای بازدید به این کارخانه آمده اند و هر یک از آنها ساعتی به عنوان هدیه دریافت می کنند.
نویسنده «عبرتگاه تاریخ» ادامه داد: زمانیکه بازدید به فرجام رسید پرسیدم کسی که به این کارخانه می آید زودتر می خواهد تولید شما را ببینید چرا ما را در آن اتاق نگاه داشتید و آیا شما اینقدر درآمد دارید که به همه بچه ها یک ساعت هدیه بدهید آنها پاسخ دادند آن دو اتاق، اتاق فرهنگسازی است که اگر وجود نداشته باشد جنس ما فروش نمی رود و درآمدی برای چرخش و گردش کار حاصل نمی شود و به بچه ها ساعت هدیه می دهیم چرا که اینها مشتریان فردای ما هستند.
وی تصریح کرد: این تجربه نشانگر یک تفکر بزرگ و تنفیذ آن در یک محیط کوچک است بنابراین ما برای حرکت به سوی جهاد اقتصادی نخست باید فرهنگسازی کنیم و دوم اینکه بدانیم چگونه به فردا بنگریم و طبعاً مساله ای که از طریق رهبر عزیز انقلاب به عنوان موضوع سال مورد توجه قرار گرفته است اگر به تحقق برسد در کوتاه مدت موجب آسایش نسبی خواهد شد.
دکتر آذر با اشاره به این نکته که کارشناس اقتصادی نیست تا درباره راهکارهای این مساله نظر بدهد، نیز عنوان کرد: بنده متخصص فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی هستم بنابراین اگر به عنوان کارشناس در حوزه اقتصادی نظر بدهم نشان می دهد کار خودم را هم نمی دانم بنابراین از این سخن دو مقصود را می توانم عنوان کنم مقصود نخست اینکه ما از طریق دانش می توانیم به مقصد برسیم و دوم اینکه فرهنگسازی می تواند دالانهایی را فراهم آورد که اهالی اقتصاد برای رسیدن به ارزش های بالاتر می توانند راحت تر با هزینه کمتری از آن عبور کنند.
وی همچنین یادآور شد: برای اینکه این مساله شکل شعاری به خود نگیرد نخست باید در یک حوزه کوچک مورد توجه قرار گیرد و اگر موفق بود به تدریج ابعاد جغرافیایی آن حوزه وسیع تر شود، بنابراین باید مولفه هایی برای این موضوع در نظر گرفته شود و مورد امتحان قرار گیرد و سپس به مرحله همگانی گذاشته شود.
وی همچنین درباره اینکه متفکران و اندیشمندان باید مسئولیت کار را بر عهده گیرند عنوان کرد: سقراط می گوید در هر اموری که اندیشمندان نباشند مشکلاتی به بار می آید که افراد را سالها دچار سردرگمی می کند بنابراین در این زمینه نیز باید همه با تئوریسین های اقتصادی همکاری داشته باشند تا به نتیجه دست یابند.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبیات فارسی اضافه کرد: از نظر اقتصادی در جهاد فرهنگی ملت ما باید به این سرفصل برسند که همکاری کردن خالصانه و صادقانه با متخصصان امری ضروری است و همراه با حس این ضرورت است که پای فرهنگ به میان می آید.
وی در پایان گفت: باید برای اینکه وارد یک دالان فرهنگ ساز بشویم دعا کنیم که خدا این باور را برای ما ایجاد کند و اگر کسانی نیز در راس مبانی اقتصادی قرار می گیرند کاری را نمی دانند ابراز کنند و آنهایی که می دانند پا پیش بگذارند و از خدای تعالی نیز می خواهم که این مساله به تحقق برسد تا هم رهبر عزیز از حاصل کار دلشاد شود و هم ملت بزرگ از فراورده های جهاد اقتصادی بهره گیرند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال، جهاد اقتصادی را زمینه ساز رشد اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: جهاد اقتصادی مستلزم تلاش فرهنگی در جامعه و ترویج این امر بین مردم است.
حجت الاسلام سید محسن محسنی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال، پیش از ظهر امروز (20 فروردین) با اشاره به علت و ضرورت نامگذاری سال جدید به نام سال جهاد اقتصادی از طرف مقام معظم رهبری، به خبرنگار شبستان گفت: با این نامگذاری هوشمندانه، فاز جدیدی از تحولات سیاسی و اجتماعی در کشور آغاز می شود و به وضوح می توان گفت، هدفمند کردن یارانه ها در سال گذشته مقدمه ای جهاد اقتصادی بود.
وی تصریح کرد: تحقق جهاد اقتصادی مستلزم تلاش فرهنگی در جامعه و ترویج این امر بین مردم است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خلخال، به سیر تحولات اقتصادی در ایران اشاره کرد و افزود: ملت ایران با حضور در صحنه های مختلف در طول سال های بعد از انقلاب قدرت پوشالی غرب و به ویژه آمریکا را به استهزا گرفت و اثبات کرد که با پیروی از منویات مقام عظمای ولایت، این مردم شکست ناپذیر هستند و برای پیروزی کامل در جبهه مقاومت در مقابل استکبار علاوه بر جهاد سیاسی، جهاد اقتصادی هم باید مد نظر قرار بگیرد که نامگذاری امسال می تواند از این جهت بسیار کار گشا باشد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی خلخال، اقتصاد پیشرفته را ضامن پیشرفت انقلاب در ابعاد گوناگون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دانست و افزود: اداره تبلیغات اسلامی نیز باید با تشریح مبانی اقتصاد اسلامی توسط روحانیون معظم و مبلغین گرانقدر به اهداف دین مقدس اسلام در این زمینه پرداخته و مخصوصا در بحث تولید سرمایه از دیدگاه اسلام برنامه تبلیغی داشته باشند.
وی با بیان اینکه اسلام نه تنها با تولید سرمایه مخالفتی ندارد بلکه سیره ائمه هدی در این زمینه تاییدی بر این مطلب می باشد، افزود: خود حضرت امیر المومنین علی(ع) چندین نخل خرما داشته و تولید سرمایه داشته اند ولی همه را برای فقرا تقسیم می کردند.
حجت الاسلام محسنی خاطر نشان کرد:حقیقت این است که اسلام با تولید سرمایه موافق می باشد و با باتوزیع ناعادلانه و احتکار و بخل است که مخالفت دارد.