محور : اخبار جهاد اقتصادی
مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان، فرهنگ سازی برای جهاد اقتصادی را از اولویت های کاری این سازمان در سال جاری عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، خسرو ساکی، امروز(10 فروردین) در اولین جلسه شورای معاونان اداره کل آموزش و پرورش کردستان که در محل سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با تاکید بر سنجش فعالیت های برنامه ریزی شده بر اساس برنامه های چشم انداز بیست ساله و اهداف دهه پیشرفت و عدالت گفت: در اجرای برنامه های توسعه ای باید در مسیر پیشرفت و عدالت حرکت کنیم.
وی با اشاره به تدبیر مقام معظم رهبری در نامگذاری دهه چهارم انقلاب به نام پیشرفت و عدالت، به اهداف نام گذاری هر سال از طرف معظم له اشاره و با بیان اینکه امسال از طرف رهبر انقلاب به نام جهاد اقتصادی مزین شده است، خاطر نشان کرد: نامگذاری سال ها اختصاص به همان سال ندارد بلکه عمل به این شعار ها مستمر بوده و هر کدام از این عناوین ضرورتی را به ما نشان می دهند که باید در این راستا حرکت کنیم.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به جایگاه آموزش و پرورش به عنوان دستگاه مادر و تاثیر گذار در جامعه تصریح کرد: فرهنگ سازی برای جهاد اقتصادی از اولویت های کاری آموزش و پرورش است و ما باید در برنامه های مختلف برای تحقق این مهم گام برداریم.
این مقام مسئول با تاکید بر الگو گیری از بیانات رهبر معظم انقلاب و سرلوحه قرار دادن خط مشی ایشان در تمامی امور، اظهار داشت : ما باید با تاسی از فرمایشات ایشان و با سخنان خود روحیه امید را در جامعه ترویج دهیم.
ساکی، به ماموریت اشخاص و تشکیلات در جامعه پرداخت و با تبیین جایگاه و نقش آموزش و پرورش در جامعه و پیگیری برنامه های پنج ساله، اذعان کرد: ما به عنوان دستگاه مادر و تاثیر گذار به نوعی در اجرای همه برنامه ها سهم داریم.
وی، شاخص ترین ماموریت آموزش و پرورش را پرورش شخصیت متعادل و متناسب یک مسلمان فرهیخته رشد یافته دانست که عامل به حیات طیبه است و ادامه داد: در حیات طیبه ابعاد معنوی و دنیوی با هم همراه هستند یعنی آخرت گرایی و استفاده از نعمات دنیوی باید باهم مد نظر باشد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان با تاکید بر اتخاذ نگاه تربیتی از سوی مسئولان آموزش و پرورش و لحاظ این نگاه در کلیه تصمیم گیری ها، بر نگرش سیستمی و جامع الاطراف در تصمیم گیری ها و نظم فکری در کارها تاکید کرد و یکی از برنامه های اولویت دار آموزش و پرورش کردستان در سال 1390 را بهبود، نظارت و راهنمایی عنوان کرد
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده مردم پارس آباد و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی گفت: نامگذاری سال جاری به نام سال جهاد اقتصادی از سوی مقام عظمای ولایت، از اشرافیت کامل معظم له بر نیازهای اساسی و اصلی مردم ایران اسلامی حکایت دارد.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرماندار تبریز، حضور و موفقیت در عرصه جهاد اقتصادی را فقط در سایه همت و تلاش مضاعف امکان پذیر دانست.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
استاندار اردبیل گفت: ملت ایران با تاثیر پذیری از فرهنگ شهادت و جهاد در راه خدا در عرصه جهاد اقتصادی نیز به الگویی برای ملتهای آزادیخواه دنیا تبدیل میشود.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان لرستان، تحقق شعار جهاد اقتصادی از سوی رهبر فرزانه انقلاب را سرآغاز تحول بزرگ اقتصادی دانست.
حجت الاسلام علی خادمی، مدیر کل تبلیغات اسلامی لرستان، امروز(11فروردین) به خبرنگار شبستان در خرم آباد، گفت: جهاد واژه مقدسی در جامعه دینی است که نیاز به روحیه ایثار، گذشت و تفکر بسیجی دارد.
وی افزود: برای رسیدن به جهاد اقتصادی مورد نظر رهبر معظم انقلاب باید روحیه ایمان و تدین را در خود افزایش داده و سعی در از میان برداشتن موانع داشته باشیم.
حجت الاسلام خادمی اظهار داشت: محقق شدن اهداف جهاد اقتصادی لازمه حفظ و تقویت عزت و اقتدار ایران اسلامی در جهان و رسیدن به تحول عظیم اقتصادی به عنوان بزرگ ترین نیاز امروز کشور، است.
وی خاطرنشان کرد: رشد و جهاد اقتصادی زمینهساز تحول و پیشرفت در دهه چهارم انقلاب با عنوان دهه پیشرفت و عدالت خواهد شد و زمینه بسیار مناسبی است تا پدیده زشت و خوفناک فقر از کشور ریشهکن شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی لرستان تصریح کرد: توسعه اقتصادی کشور و تامین رفاه و آسایش ملت شریف نظام اسلامی همواره از دغدغههای مقام معظم رهبری و نظام اسلامی بوده است که نام گذاری سال جدید به نام سال جهاد اقتصادی نیز نشاندهنده تاکید رهبر معظم انقلاب بر این مؤلفه کلیدی است.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
امام جمعه اصلاندوز گفت: اسراف و برافروختن آتش اختلاف و تنش بین آحاد جامعه بزرگ ترین مانع دستیابی به جهاد اقتصادی است که دشمن سعی میکند به چنین اموری دامن بزند.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه بدون وحدت، جهاد اقتصادی معنا و مفهومی ندارد، تصریح کرد: تحقق جهاد اقتصادی تنها با وحدت مردم و مسئولان امکانپذیر است.
محمد مطهری فر در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: تحول اقتصادی موجب اصلاحات فراگیر و توسعه همه جانبه در ابعاد اعتقادی و اخلاقی جامعه می شود.
وی اظهار کرد: تحقق جهاد اقتصادی می تواند ایران را در تمام عرصه های اقتصادی به عنوان کشور برتر معرفی کند که این امر نیازمند همت و کار مضاعف است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با کار فرهنگی می توان موانع پیش روی این جهاد را که بخشی از موانع توسط افراد داخلی و بخشی توسط دشمنان خارجی ایجاد می شود، از بین برد.
مطهری فر تاکید کرد: از آنجایی که ریشه نابسامانی ها و فسادهای فراگیر در همه سطوح و بخش های جامعه و ابعاد فردی و اجتماعی آن نهفته در مسائل اقتصادی، سوء مدیریت و فساد است، تحول اقتصادی موجب اصلاحات فراگیر و توسعه همه جانبه در ابعاد اعتقادی و اخلاقی جامعه می شود.
وی با بیان اینکه شکست دشمن در عرصه های فرهنگی باعث شده تا دشمنان از تحریم های اقتصادی استفاده کنند، اذعان کرد: پیشرفتهای اقتصادی که در تمامی زمینه ها وجود داشته و پتانسیل هایی که هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته همچنین عمل کردن به پیام مقام معظم رهبری می تواند ایران را در دنیا به عنوان یکی از قطب های مهم اقتصادی مطرح کند و این امر نیازمند یک تلاش همگانی است.
وی خاطر نشان کرد: دستگاههای فرهنگی وظیفه سنگینی در ارائه طرحها و برنامه های فرهنگی برای اجرایی شدن جهاد اقتصادی دارند چرا که هر جهادی نیاز به طرح و برنامه خاص دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: رسانه ها، مطبوعات و خبرگزاریها باید یک حرکت جهادی در راستای عمل کردن به پیام مقام معظم رهبری داشته باشند چرا که حوزه فرهنگ و اقتصاد وابستگی زیادی به هم دارند که این امر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مطهری فر در خصوص نقش عموم مردم در عمل کردن به پیام رهبری در جامعه گفت: همانگونه که همه ملت در اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها تلاش کردند و در این زمینه همکاری بسیار ارزنده ای با دولت داشتند، می بایست با صرفه جویی در مصرف، همکاری با دولت در برابر ترفندهای جدید استکبار نیز بیداری خودشان را حفظ کرده تا شاهد تحولات اساسی اقتصادی در جامعه باشیم.
وی با بیان اینکه بدون وحدت جهاد اقتصادی معنا و مفهومی ندارد، افزود: تحقق جهاد اقتصادی با وحدت مردم و مسئولان امکانپذیر است.
این مقام مسئول تاکید کرد: در جهت ساماندهی امور اقتصادی، از بین بردن وابستگی و فراهم کردن سرمایه گذاری بیشتر در کشور وحدت به عنوان یک اصل مهم محسوب می شود که بارها در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری به این موضوع تاکید شده است.
مطهری فر یادآور شد: همه اقشار جامعه به ویژه دستگاههای اقتصادی باید در راستای تحقق جهاد اقتصادی تلاش کنند تا شاهد مطرح شدن ایران اسلامی در سطح دنیا باشیم و در این خصوص نیاز به تصویب اعتباراتی است تا در برابر موانع و مشکلات پیش رو موفقیتهای جهانی کسب شود.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان، جهاد اقتصادی را موجب اقتدار و اعتلای نظام اسلامی عنوان کرد و بر تلاش آحاد جامعه به ویژه مسئولان در راستای تحقق اهداف این جهاد تاکید کرد.
ایرج حسن زاده به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: مقام معظم رهبری با درایت و هوشیاری بی نظیر خود و با نامگذاری سال جدید به عنوان سال جهاد اقتصادی، لزوم حفظ اقتدار و اعتلای بیش از پیش نظام اسلامی را بر همگان مسجل ساخت.
وی با تاکید بر تلاش بیش از پیش آحاد جامعه به ویژه مسئولان در راستای تحقق اهداف جهاد اقتصادی، افزود: مسئولان باید با تمام توان در این زمینه وارد عمل شوند تا بتوانیم با دستیابی به اهداف ارزشمند و سرنوشتساز این نام، در راستای رشد و توسعه همه جانبه کشور گام برداریم.
به گفته وی، این نامگذاری بر اساس اولویتهای در نظر گرفته شده توسط رهبری و مبتنی بر واقعیات روز جامعه و افق رو به جلو نامگذاری شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، این مقام مسئول تصریح کرد: با وجود پیشرفت همه جانبه کشور در عرصههای مختلف، بهکارگیری واژه جهاد توسط معظمله، بیانگر تلاش همهجانبه برای رسیدن به خودکفایی در تمام زمینههاست.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان خاطر نشان کرد: باید با ارائه راهکارهای لازم از سوی همه مسئولان و مردم در راستای محقق شدن اهداف این شعار گام برداریم.
منبع : شبستان
محور : جهاد اقتصادی
کاهش دولت سالاری در بخش اقتصادی و تولید و عنایت ویژه به بخش تعاون نه در حرف بلکه در عمل و اجرا و حمایت مردم برای قطع کامل وابستگی های اقتصادی اساس تحقق رهنمود تاریخی رهبر معظم انقلاب خواهند بود.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرماندار فردوس گفت: مقابله با تهدید اقتصادی استکبار و در راس آن آمریکا جز از راه جهاد اقتصادی امکان پذیر نیست.
عباس اقبال به خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: جهاد اقتصادی تاثیر به سزایی در جامعه دارد چرا که همواره موضوع معیشت جزو مهمی از زندگی انسان بوده و چنانچه معیشت مردم تامین باشد جامعه می تواند در جهت تعالی خود گام بردارد.
وی اظهار کرد: در موقعیتی که استکبار قصد دارد با تحریم و فشار اقتصادی مردم کشور ایران را از پشتیبانی از نظام اسلامی باز دارد به طور قطع این حرکت جهادی در راستای نابود کردن نقشه شوم دشمنان و مقابله با اهداف آنان انجام می شود.
فرماندار فردوس در خصوص لازمه ایجاد و اجرای جهاد اقتصادی در جامعه گفت: مقابله با تهدید اقتصادی استکبار و در راس آن آمریکا جز از راه جهاد اقتصادی امکان پذیر نیست.
اقبال تاکید کرد: وحدت و انسجام ملی در رسیدن به جهاد اقتصادی یک امر ضروری است چرا که اگر تمامی نهادها، دستگاه های اجرایی و همه مردم در یک جهت گام بردارند، موفقیت رسیدن به هدف تا حد بسیار زیادی تضمین می شود.
وی ادامه داد: آگاه کردن مردم، فرهنگ سازی، آماده کردن بایدها و نیازهای این جهاد ارزشمند از جمله وظایف مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی در راستای عمل کردن به پیام رهبری است.
اقبال یادآور شد: عموم مردم به ویژه خواص و نخبگان می توانند با کمک به مسئولان، دولت، ارائه راهکارهای مناسب، یکپارچگی و عزم ملی اسلامی نقش مهمی در اجرای موفق این جهاد داشته باشند.
منبع : شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم، گفت: جهاد اقتصادی باید در راستای زنجیره تولید علم باشد و به کارآفرینی، نوآوری و تجاری سازی برسد تا راه ها و مسیرهای دسترسی به زنجیره دانش را به دست بیاوریم.
مهدی محدث سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم، امروز(11فروردین) در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، از برگزاری همایش الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت خبر داد و تصریح کرد: این همایش به مناسبت سال جهاد اقتصادی همزمان با هفته معلم در اردیبهشت ماه با هدف تجلیل از پژوهشگران برتر استان برگزار می شود.
وی با اشاره به محورهای جهاد اقتصادی، تاکید کرد: جهاد اقتصادی باید درراستای زنجیره تولید علم باشد و به کارآفرینی، نوآوری و تجاری سازی برسد تا راه ها و مسیرهای دسترسی به زنجیره دانش را به دست بیاوریم.
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم، با تاکید بر اینکه آموزش های کاربردی و اثربخش بر محور کارآفرینی و تجاری سازی است، اظهار داشت: سال گذشته تعداد 40 هزار نفر ساعت تحت آموزش قرار گرفتند که نگاه این دوره ها، کاربردی و اثر بخشی آموزش ها بود.
محدث، با بیان شیوه آموزش های مدیران و معاونین و کارشناسان، ابراز داشت: آموزش ها به دو شیوه حضوری و غیرحضوری طراحی شده که در قالب دوره های آموزشی و سمینارها تا پایان سال برگزار می شود.
وی ادامه داد: طرح آموزشی سلمان، سال گذشته برای مدیران ارشد استان اجرا شد که امسال این دوره برای معاونان و کارشناسان دستگاه ها اجرا خواهد شد.
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم، افزود: امسال توانمندسازی رابطان پژوهشی دستگاه ها و دانشگاه ها را در اولویت کاری داریم که با محوریت جهاد اقتصادی و جهاد در عرصه های مختلف برنامه ریزی شده است.
محدث، در ادامه از حمایت پایان نامه های دانشجویی خبر داد و گفت: از پایان نامه های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا حمایت می شود، سال گذشته نیز 25 پژوهش کاربردی به ثمر نشست که توسط مجریان کاربردی دفاع شد و امسال تحقیقات کاربردی ادامه پیدا می کند.
وی با اشاره به فعالیت 11 کارگروه در آموزش و پژوهش استانداری، تصریح کرد: یکی از کارگروه ها، کارگروه پژوهش فناوری و نوآوری است که در صدد است تا بتواند برنامه های موظفی را در قالب نیازهای مردم تنظیم می کند و بر همین راستا امسال تحقیقات کاربردی به گونه ای خواهد بود که برای مدیران جنبه اجرایی داشته باشد.
منبع : شبستان
محور : جهاد اقتصادی
مفهوم شناسی جهاد اقتصادی:
مقام معظم رهبری سال1390 را به جهاد اقتصادی نامیدند این تعبیر از دو واژه«جهاد»و«اقتصاد »تشکیل شده است . این اصطلاح برای اولین بار توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی خلق و وارد اصطلاحات دانش اقتصادی شد .
واژه «جهاد» از ریشه «ج-ه-د» به معنی کوشش و مبارزه و فعالیت است. این کوشش و مبارزه میتواند در عرصههای گوناگونی صورت گیرد از جمله کوشش در مبارزه با امیال درونی که جهاد اکبر نامیده می شود یا کوشش و مبارزه در راه دفاع از دین اسلام یا حفظ قلمرو اسلام که از آن به جهاد اصغرتعبیر می شود. کلمهٔ جهاد ومشتقاتش ۱۰۸ بار در قرآن تکرار شدهاست.
در اسلام، جهاد با نفس، برترین جهاد، است، که در حدیث معروف پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) جهاد اکبر خوانده شده یعنى برتر از جهاد با دشمن که جهاد اصغر نام دارد، اصولا تا جهاد اکبر به معنى واقعى در انسان پیاده نشود پیروزی در جهاد با دشمن ارزشی نخواهد داشت.
پاس داشت اندیشه و نیت در مراحل نفی و انکار دشمنان آشکار کار آسانی است . ولی همین که نهضت مستقر شد و نوبت سازندگی،غنیمت ها،منصب ها و موقعیت ها که رسید، حفظ اخلاص بسیار مشکل تر است. قرآن کریم در سوره مائده - که درماه های آخر عمر رسول مکرم صلی الله علیه وآله وسلم نازل شده است، و مشرکین به زانو در آمده اند و خطری از ناحیه آنها اسلام را تهدید نمی کند و در همین برهه ماجرای غدیر خم، تکلیف امامت وولایت مسلمانان را روشن می کند. در این لحظه خطر وآسیب از جای دیگر نمایان می شود. اکنون نگرانی از ناحیه داخلی است. بنا براین خداوند به مسلمانان می فراید از این پس باید از کافران و دشمنان خارجی نترسید،که نا امید شده اند؛بلکه از خودتان بترسید که در کمین شما هستند. «الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم و اخشون»[3] امروز کافران از (شکست) آیین شما ناامید شده اند بنابراین از آنها نترسید و از منیت ها بترسید. که راه انحراف از مسیر خدائی اخلاص پیش گیرد و خدا را فراموش کند. سنت لایتغیر خداست که هر ملتی که از درون و از جنبه اخلاقی تغییر کند و عوض شود، خداوند متعال سرنوشت آنها را تغییر دهد: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» [4]خداوند وضع و سرنوشت مردمی را عوض نمی کند، مادامی که آنها خود را و آنچه به اندیشه ها و رفتارهای خودشان مربوط است تغییر ندهند.
>>>
ادامه مطلب
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده ولی فقیه در لرستان، جهاد اقتصادی را زمینه ساز رفاه اقتصادی دانست و گفت: جهاد اقتصادی زمینه آسایش مردم در سایه شکوفایی اقتصادی را فراهم می کند.
حجت الاسلام سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان، امروز (11 فروردین) به خبرنگار شبستان در خرم آباد، گفت: مقام معظم رهبری با درایت و دوراندیشی امسال را سال 'جهاد اقتصادی' نامگذاری کردند.
وی افزود: در سایه جهاد اقتصادی زمینه مناسب و بستر لازم برای رفاه اقتصادی و آرامش و آسایش بیشتر مردم در سایه توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور فراهم می شود.
حجت الاسلام میرعمادی اظهار داشت: این تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب به جهانیان ثابت کرد که تحریم های اقتصادی استکبار جهانی علیه ایران اسلامی نه تنها هیچ تاثیری بر روند فعالیت های اجرایی کشور نداشته بلکه موجب کار و تلاش بیشتر در راستای شکست و یاس دشمنان نیز شده است.
وی خاطرنشان کرد: به طور یقین تحقق اهداف و آرمان های این نامگذاری هدفمند، موجب شکوفایی، توسعه و پیشرفت بیش از پیش ایران اسلامی در حوزه های اقتصادی و رفاه و آسایش بیشتر مردم می شود.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران امروز به مرحله ای رسیده که در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، علمی و اقتصادی با کسب موفقیت ها و پیشرفت های بزرگ و اساسی به عنوان یک الگوی کامل و متمایز برای ملت های آزاده جهان شناخته می شود.
حجت الاسلام میرعمادی تصریح کرد: مردم ایران اسلامی عنوان جهاد را مقدس می دانند و در دوران انقلاب با عناوین جهاد در راه خدا، جهاد سازندگی، جهاد فرهنگی و علمی آشنایی کامل دارند و امسال نیز در عرصه جهاد اقتصادی موجب اعتلا و عظمت انقلاب و کشور خواهند شد.
وی اذعان داشت: تحقق آرمان های جهاد اقتصادی نیازمند ابزار و امکاناتی است و باید دراین راستا از تمامی ظرفیت های اقتصادی موجود در کشور به نحو مطلوب استفاده کرد.
حجت الاسلام میرعمادی برنامه ریزی مناسب برای انجام امور، صرفه جویی اقتصادی، مشارکت مستقیم مردم در امر اقتصاد و همدلی و وحدت بین اقشار مختلف مردم و مسئولان را لازمه جهاد اقتصادی دانست و بیان داشت: همه مردم و مسئولان باید با تلاشی مضاعف در این امر مهم مشارکت کنند.
نماینده ولی فقیه در لرستان اظهار کرد: انسان ها به صورت ذاتی به دنبال اقتصاد و معیشت هستند و امروزه معیار قدرت، پیشرفت های اقتصادی است و کشورهای که از لحاظ اقتصادی غنی هستند می توانند در عرصه های جهانی حضوری فعال داشته باشند.
منبع : شبستان
محور : جهاد اقتصادی
مقدمه:
درمدیریت کلان جامعه، تمام عرصه ها اعم از فرهنگ،سیاست،اقتصاد، اجتماع ،هنر وروابط بین الملل به هم پیوسته اند وچنان چه یکی از این عرصه ها ضعیف باشد سایر بخش ها را دچار آسیب می کند اما در بیان پیشوایان معصوم علیهم السلام ونیز گواه دانشوران جامعه شناسی زیر بنای پیشرفت همه جانبه ؛پیشرفت اقتصادی یا همان فقر زدایی است.
بیان نورانی پیامبر گرامی اسلام (ص)که می فرمایند:«کادالفقر ان یکون کفرا» [1] به روشنی اهمیت ومحوریت اقتصاد در پیشرفت فرهنگ واجتماع را بیان می کند.
با پیشرفت اقتصاد،جامعه رو به رشد، با تحرک ، بانشاط پیش می رود. درجامعه ی با اقتصاد سالم وکامل،جوانان به هنگام مشغول کار می شوند ودرآمد مناسبی را خواهند داشت که در پرتو آن ازدواج های به موقع وآگاهانه شکل می گیرد وبنیان خانواده محکم واستوار می شود.
در پرتو رونق اقتصادی ،هیچ بیکاری در جامعه نخواهد ماند که به بیان روایات ونیز گواه جامعه شناسان ،بسیاری از مشکلات فرهنگی،اجتماعی وحتی سیاسی زاییده بیکاری هاست.
ریشه بسیاری از ناهنجاری هااعم از فساد،فحشا ،سرقت،اغتشاش ها،نارضایتی ها وهمه وهمه در بیکاری ورکود اقتصاد جوامع است.
ازپیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده است که: «خداوند از جوان بیکار بیزار است .» این جمله گهر بار از اصول وارکان بسیار حیاتی علوم اجتماعی به شمار میرود.
>>>
ادامه مطلب