تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:54 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد اسلامی

نويسنده :مصطفي سميعي نسب

  جهت تحقق عدالت اقتصادي در الگوي ايده آل اقتصاد اسلامي

چکيده:
 

اسلام به عنوان يگانه مکتب انسان ساز، توجه خاصي به رفع حوائج مادي او دارد و الگوهاي خاصي براي روابط نهادهاي مختلف اجتماعي و اقتصادي در نظر گرفته است. از اين منظر، در جامعه انساني، هدف و انتظار از تحکيم بنيادهاي اقتصادي، تمرکز و تکاثر ثروت و سودجويي و نفع پرستي نيست، بلکه انتظار، رفع نيازهاي اساسي انسان در جريان رشد و تکامل مادي و معنوي او و رسيدن به اهداف غايي خلقت و ريشه کن کردن فقر و محروميت است. اقتصاد اسلامي، حداقل در دو زمينه نظريه پردازي مي کند: 1- تحليل الگوي ايده آل اقتصاد اسلامي 2- شناخت وضعيت موجود اقتصادي جامعه. در اين مقاله چگونگي فعاليت اقتصادي دولت و وظايف آن در الگوي ايده آل اقتصاد اسلامي مورد بحث اين تحقيق است. فرضيه اي که در اين رابطه مطرح شده، بدين شرح است:
از عمده وظايف دولت و حاکميت اسلامي، فراهم کردن زمينه هاي مناسب براي فراگير شدن قسط و عدل، بروز خلاقيت هاي گوناگون انساني و هموار کردن مسير فعاليت هاي اقتصادي و توليدي با ارائه فرصت هاي برابر و عادلانه، رفع تبعيضات ناروا و فراهم کردن امکانات لازم در هر مقطع و هر بخش است. آزمون فرضيه به دو روش عقلي و روايي صورت گرفته است و در نهايت فرضيه هاي تحقيق در هر دو روش به تأييد رسيد.
کليد واژه ها: دولت، عدالت اقتصادي، اقتصاد اسلامي، الگوي ايده آل.

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به نامگذاری سال 90 به نام سال جهاد اقتصادی، بر ضرورت جهاد اقتصادی برای تحقق اهداف سند چشم انداز توسعه تاکید کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه ساماندهی اقتصاد کشور نیازمند جهاد است، به خبرنگار شبستان اصفهان گفت: محقق شدن پیام نوروزی مقام معظم رهبری، باعث توسعه بیش از بیش در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می شود.
وی تصریح کرد: وحدت و انسجام و تبعیت از ولایت فقیه از الزامات جهاد اقتصادی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف و همت و تلاش مضاعف از ضروریات دستیابی به جهاد اقتصادی است، اذعان داشت: با اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانه ها که از محورهای اصلی طرح تحول اقتصادی است، راه برای تحقق شعار سال جاری فراهم می شود.
وی نامگذاری سال جاری را نشانه آگاهی و درایت مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: نامگذاری امسال به نام سال جهاد اقتصادی، نشانگر دغدغه مقام معظم رهبری نسبت به مسائل اقتصادی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاد اقتصادی به این معنی است که کشور برای بر طرف کردن و ساماندهی مسائل اقتصادی خود به یک جهاد تمام عیار نیاز دارد.

منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاد اقتصادی می تواند زمینه موفقیت‌های را در عرصه‌های خودکفایی بیش‌تر کشور فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان در سنندج، بهمن مرادنیا، امروز(14بهمن) در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت 12 بهمن در کانون فرهنگی، هنری زینبیه بیجار برگزار شد، گفت: ملت ایران برای رسیدن به سه خواست اصلی خود یعنی استقلال، آزادی و جمهموری اسلامی در 12فروردین 58 به پای صندوق‌های رای رفته و با اکثریت مطلق آرا، جمهوری اسلامی را برگزیدند.

 وی اظهارداشت: ملت ایران از 12 فروردین 58 که به جمهوری اسلامی رای دادند تا به امروز برای حراست و حفاظت از این نظام هر آنچه در توان داشتند، انجام داده و این ایثار و از خودگذشتگی قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه در این روز شاهد استقرار واقعی نظام اسلامی بودیم، تصریح کرد: دوازدهم فروردین از بزرگ ‌ترین و ارزشمندترین روزها در تاریخ انقلاب است که با دستور امام راحل مبنی بر برگزاری رفراندوم در واقع مشروعیت جهانی به این انقلاب بخشید.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری امسال به نام جهاد اقتصادی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری امسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند، باید بکوشیم این امر تحقق عملی یافته و از شعار پرهیز کنیم.

مرادنیا، با بیان اینکه جهاد اقتصادی می‌تواند زمینه موفقیت‌های ایرانیان را در عرصه‌های اقتصادی و خودکفایی بیش‌تر از گذشته فراهم کند، اذعان کرد: در سال جهاد اقتصادی نیز باید با ایجاد حرکت جهشی در راستای جهاد اقتصادی حرکت کنیم تا به فرمایشات رهبری جامه عمل پوشانده شود.

 گفتنی است، در پایان این مراسم به 12 نفر از افراد فعال کانون زینبیه به رسم یادبود هدایایی داده شد.

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:44 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

نماینده مردم شهرستان های دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید اشتغال در روستاها از محورهای جهاد اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام دکتر علیرضا سلیمی، روز گذشته(13فروردین) در جمع اهالی روستای قالهر از توابع شهرستان دلیجان و اعضای کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) مسجد جامع قالهر با تبریک به مناسبت آغاز سال جدید گفت:  مقام معظم رهبری با درایت و هوشیاری امسال را به نام جهاد اقتصادی نام گذاری کردند که امید است تحولی عظیم در حوزه اقتصادی کشور در راستای پیشرفت و اقتدار به وجود آید.

وی با بیان اینکه روستاها سردمداران جهاد اقتصادی هستند، افزود: اشتغال زایی در این مناطق ضمن از بین بردن محرومیت زدایی سبب به کار گیری جوانان روستایی در زادگاه خود می شود.

 سلیمی با بیان چندین روایت از ائمه اطهار(ع) پیرامون جهاد اقتصادی اضافه کرد: پیامبراکرم(ص) فرمودند" هرکس برای اداره خانواده خویش تلاش کند مانند کسی است که در راه خدا جهاد می کند".

 نماینده مردم شهرستان های دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به نشست سران کفر برای مبارزه با نظام مقدس جمهوری اسلامی اظهار کرد: استعمارگران قصد دارند با نابودی ارزش های اسلامی به اهداف شوم خود برسند که در این راستا اهالی روستا نقش به سزایی در تحقق آمال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارند.

 گفتنی است، در ادامه این دیدار اسماعیل سهرابی، مسئول کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان(عج) مسجد جامع قالهر به ارائه گزارشی از فعالیت های کانون پرداخت.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:44 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه نباید نسبت به نامگذاری سال جاری شعاری برخورد شود، گفت: طرح بزرگ تحول اقتصادی و هدفمند سازی یارانه ها، نیازمند جهاد اقتصادی و فرهنگی است.

 

حجت الاسلام ناصرشکریان، مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران، امروز (14 فروردین) با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان سال "جهاد اقتصادی" به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مسائل مهم مباحث اقتصادی، موضوع اسراف در جامعه است که باید از سوی آحاد جامعه و مسئولان مورد توجه قرار گیرد تا درصد زیادی از میدان مبارزه در صحنه اقتصاد به نفع مردم و نظام رقم زده شود؛ در واقع مبارزه با اسراف جلوه ای از جهاد اقتصادی است.

وی با اشاره به نگاه عمیق و مدبرانه آیات و روایات اسلامی در زمینه اسراف و استفاده صحیح از نعمات خدادادی، اظهار کرد: اصلاح الگوی مصرف در منابع و امکانات سبب از بین رفتن فاصله طبقاتی، ذخیره سازی منابع برای نسل های آینده، استفاده بهینه از منابع و کمک به برپائی عدالت در سطح جامعه است.

حجت الاسلام شکریان تصریح کرد: طرح بزرگ تحول اقتصادی و هدفمند سازی یارانه ها، نیازمند جهاد اقتصادی و فرهنگی است و همانند جهاد نظامی باید از خود گذشتگی، ایثار و فداکاری را سر لوحه کار خود قرار دهیم.

 مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه نباید نسبت به نامگذاری امسال شعاری برخورد شود، تاکید کرد: شعار جهاد اقتصادی باید در عمل مورد توجه همه مردم و مسئولان قرار گیرد.

حجت الاسلام شکریان با اشاره به اینکه نامگذاری هر سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی زمینه توسعه و رشد همه جانبه کشور را فراهم کرده است، بیان کرد: این نامگذاری ها سبب رسیدن نظام اسلامی به قله های پیشرفت شده است.

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:44 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

رئیس حوزه هنری با اشاره به نامگذاری سال 90 توسط مقام معظم رهبری، وظیفه هنرمندان را ایجاد روحیه جهادی در میان مردم دانست.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن مومنی، رئیس حوزه هنری درباره نامگذاری سال جدید با عنوان جهاد اقتصادی گفت: با وقوع انقلاب اسلامی در ایران زمینه‌های تشکیل تمدن اسلامی با محوریت امت و امامت در جهان فراهم شد.  امام خمینی(ره) مسائل تئوریک و نظری آن را با طرح اسلام ناب محمدی(ص) در برابر اسلام آمریکایی بیان کردند و حضرت آیت الله خامنه ای نیز در سال‌های بعد از جنگ کوشیده‌اند با اتخاذ راهبردهای حکیمانه، جامعه را به سوی آن هدف بزرگ رهبری کنند.سیر شعارهایی که مقام معظم رهبری هر سال اعلام می فرمایند نیز در همین راستا ست.

مومنی با اشاره به اینکه شعار امسال نیز با همین هدف انتخاب شده است، گفت: حال که از نظر دشمن یکی از آسیب‌های نظام ما مسائل اقتصادی است باید منابع ما طوری مدیریت شوند که اولا با بهره وری درست از هدر رفتن آن جلوگیری شود و ثانیا موجب افزایش ثروت ملی و جهت‌گیری عادلانه شود به صورتی که شکاف بین فقیر و غنی از بین برود.

این مقام فرهنگی یادآور شد: به هر حال در دنیای امروز یکی از مولفه‌های قدرت، میزان ثروت ملی است لذا در آموزه های اسلامی نیز تولید ثروت در جهت قدرتمندی جامعه اسلامی و رفاه عمومی نه تنها بر خلاف ثروت‌اندوزی شخصی تقبیح نشده بلکه توصیه نیز شده است.

وی با اشاره به شعار امسال خاطر نشان کرد: نکته دیگری که در شعار امسال قابل تامل است واژه جهاد است. مقام معظم رهبری معتقدند با توجه به عقب افتادگی بیش از 100 ساله ما از کشورهای پیشرفته، کم شدن این فاصله در کوتاه مدت مگر با روحیه جهادی ممکن نیست و این امر از شاخصه‌های انسان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی است.

رئیس حوزه هنری بیان کرد: ملت ما نشان داده است که در سایه ایمان، روح جهاد و تقرب به خداوند می‌تواند از تمامی موانع بگذرد و کارهای نشدنی را شدنی کند. ایستادگی ما در سال‌های نبرد و موفقیت‌هایی که در سال‌های اخیر در بعضی از حوزه‌های علمی و صنعتی داشته‌ایم، نشان می‌دهد که ما می‌توانیم در آینده خیلی نزدیک به جایگاه شایسته خودمان در جهان برسیم.

مومنی با اشاره به موفقیت‌های کشور ادامه داد: اگر امروز در تکنولوژی نانو، انرژی هسته‌ای و دستیابی به سلولهای بنیادین جزو 10 کشور اول جهان هستیم، پیداست که با روحیه جهادی در عرصه‌های دیگر نیز این امر شدنی است.

بنا بر گزارش پایگاه خبری سوره مهر، وی تاکید کرد: در این راه هنرمندان و اندیشمندان وظیفه بزرگی دارند. هنرمندان متعهد ما به عنوان وجدان بیدار باید مانند روزهای دفاع مقدس مردم ما را در این جهاد تشویق کنند و با هر گونه ایجاد ناامیدی و  سیاه نمایی که خواسته دشمن است،مبارزه کنند، از سوی دیگر به عنوان آمران به معروف و ناهیان از منکر به کج روی‌ها و انحرافات در این زمینه تذکر دهند.

مومنی اظهار داشت: همچنان که بعد از پذیرش قطعنامه در یک دوره ای که ارزش های انقلاب اسلامی مورد غفلت قرار گرفت، هنرمندان حوزه هنری به میدان آمدند و در قالب ادبیات و هنر اعتراض خود را با انحرافات اعلام کردند، امروز نیز باید در صحنه باشند.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:44 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

نظام بانکی با بهره گیری از ظرفیت و منابع خود به حفظ قوام اقتصادی کشور کمک شایانی کرده و ضربه گیر برخی از مشکلات بوده از این رو می توان ادعا کرد رشد اقتصادی کشور بدون همراهی نظام بانکی توانمند قابل حصول نیست.

خبرگزاری شبستان: نظام بانکی با بهره گیری از ظرفیت و منابع خود به حفظ قوام اقتصادی کشور کمک شایانی کرده و ضربه گیر برخی از مشکلات بوده و بخش بزرگی از قوام موجود اقتصادی فعلی مرهون حضور و فعالیت نظام بانکی است. یقینا توان و ظرفیت های بالقوه نظام بانکی می تواند پس از حل مسائل مبتلابه، مددکار رشد و تعالی کشور و بهبود سطح معیشت شهروندان باشد و می توان ادعا کرد رشد و تعالی اقتصادی کشور بدون همراهی و مساعدت نظام بانکی توانمند و پویا قابل حصول نیست و نیل به اهداف اقتصادی مندرج در سند چشم انداز در گرو توانمند شدن نظام بانکی و رفع مسائل مبتلا به آن است. گزارش حاضر اهم مسائل بانکداری در ایران را برای بحث کارشناسانه و یافتن راههای برون رفت از آن ارائه می کند و به هیچ وجه نافی خدمات و اقدامات ارزشمند نظام بانکی و مدیران و کارکنان صدیق بانکها و بانک مرکزی نیست. این گزارش در نشست اخیر انجمن اقتصاد دانان مطرح و به بحث کشیده شده است.

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:39 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

استاندار همدان با اشاره به نامگذاری سال 90 با عنوان جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری از آمادگی این استان برای تحقق اهداف این نامگذاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شبستان ازهمدان، کرم رضا بیریایی، استاندار همدان با تشریح برنامه های کاری این استان در سال جاری گفت: 'جهاد اقتصادی' الگوی کار مدیران استان همدان در سال 90 است.
وی با بیان اینکه با نگاهی به سال جدید که با پیام نوروزی مقام معظم رهبری به سال جهاد اقتصادی نامگذاری و مزین شد آمادگی استان همدان را برای تحقق اهداف این نامگذاری بیان کرد و افزود: دراین استان در سال  گذشته با همفکری و همکاری مسئولان و فعالان اقتصادی به خوبی مقدمات کار بسیار بزرگ 'جهاد اقتصادی' را فراهم کرده ایم .

وی با اشاره به افق پیش روی استان اضافه کرد : نظریه توسعه استان ، همه بخش ها را دیده است و در بررسی هایی که در سال 89 برای پیشنهاد برنامه پنجم پیشرفت و عدالت در قالب استانی انجام دادیم، با نگاه به اسناد بالا دستی بویژه سند چشم انداز استان همه ابعاد بخصوص موضوعات مهم اقتصادی بر اساس ظرفیت های مختلف استان ملاحظه شد.
وی افزود: در مجموع در کشاورزی ، صنعت ، معدن، گردشگری، بازرگانی و خدمات فرصت های فراوانی در استان خودنمایی می کند که امیدواریم با فرمان حیات بخش مقام معظم رهبری مبنی بر 'جهاد اقتصادی' بتوانیم از همه فرصت ها در این جهاد بزرگ استفاده کنیم.
پیریایی اظهار امیدواری کرد: در سال 90 در جهاد اقتصادی مردم و ناظران ما را آنگونه که شایسته شعار سال است مشاهده کنند.

 بنابرگزارش اداره روابط عمومی استانداری همدان، بیریایی در ادامه افزود: در میثاقی که مسئولان امضا می کنند، باید تعابیری بیاید که در شان و حد جهاد اقتصادی و تلاش گسترده در ابعاد دیگر مسئولیت باشد به طوریکه در سال 90 ذهنیتی که ما نسبت به این سال داریم، دست اندرکاران باید بسیار بیشتر از گذشته ایفای نقش و وظیفه کنند به همین خاطر در روزهای پایانی سال 89 موضوع میثاق نامه را مطرح کردم.
وی اضافه کرد: از مدیران استان در سطوح مختلف انتظار دارم همه به مثابه یک سرباز برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری انجام وظیفه برای عملی کردن سیاست های عمومی دولت در صحنه خدمت به مردم حاضر باشند.

منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

فرماندار شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه اقتصاد اسلامی به آموزه های دینی توجه دارد، جهاد اقتصادی را زمینه ساز تلاش بیشتر برای کسب روزی حلال دانست.

 

عزیز باقری، فرماندار شهرستان سوادکوه، امروز (9 فروردین) به خبرنگار شبستان گفت: رهبر معظم انقلاب با اشراف کامل بر مسائل و وضعیت اقتصادی داخلی و عرصه بین المللی، با مزیّن کردن  سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی، برای تعالی و توسعه عدالت اجتماعی  حجت را بر همگان تمام کردند.

باقری افزود: برای ورود به عرصه جهاد اقتصادی نیازمند شناخت فرصت ها، بسترها و موانع احتمالی برای ارائه الگوی اقتصادی هستیم تا جهاد اقتصادی یک جهاد آگاهانه و دقیق باشد و معنای جامعی از اصلاح الگوی اقتصادی ارائه دهیم.

به گفته وی، با توجه به شکست علم اقتصاد و رکود اقتصادی در بعضی از کشورهای غربی، فضای مناسب تری برای پذیرش اقتصاد اسلامی فراهم شده چرا که اقتصاد اسلامی دارای مکتب و نظام اقتصادی بوده و از ماهیت علمی بر خوردار است و با این ویژگی جوامع اسلامی باید با تکیه بر معارف غنی اسلامی به حل مشکلات امروزی اقتصادی با بهره گیری از شریعت اسلامی، قرآن و عترت تلاش کنند.

فرماندار شهرستان سوادکوه خاطر نشان کرد: اقتصاد اسلامی بر اساس آموزه های دینی و فراتر از قوانین مدنی جامعه به مسلمان توجه دارد و انسان مسلمان همواره خود را در محضر خدا دیده و بر این مبنا فقط در آمدی را برای خود حلال می داند که مجاز به تصرف در آن باشد.

 وی با بیان اینکه مهمترین معیار اقتصاد اسلامی دوری از اسراف و پرداختن به احسان و در علم اقتصاد نظری بیانگر ضرورت استفاده از حداقل منابع برای تولید محصول است، بیان کرد: احسان به معنی شکر و کار نیکو کردن است و در علم اقتصاد نظری به معنی کار اثر بخش با بالاترین کیفیت است.

باقری تصریح کرد: با توجه به الگوهای اسلامی و اتمام حجت مقام عظمای ولایت و نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی همه باید با تلاش در این امر از حداقل منابع حداکثر استفاده مطلوب را برای توسعه و عمران آبادی جامعه، برقراری عدالت اجتماعی برده و اقتصاد اسلامی را به عنوان اقتصاد برتر به جهانیان ارائه کنند.

منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی، کار و تلاش شبانه‌روزی در عرصه سازندگی، استقلال و خودکفایی کشور را سریع ترین راه تحقق عینی شعار جهاد اقتصادی دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان اردبیل، قاسم محمدی، نماینده مردم اردبیل در مجلس  شورای اسلامی، صبح امروز(9 فروردین) در دیدار با اهالی بخش کورائیم شهرستان نیر، اظهار داشت: اگر همگان با همتی والا و کار و تلاش شبانه‌روزی در عرصه سازندگی کشور و استقلال و خودکفایی گام برداریم سریع‌تر و در فاصله اندک می‌توانیم شعار امسال را تحقق عینی ببخشیم.

وی با بیان اینکه نظام لیبرال و سرمایه‌داری دنیای امروز در اقتصاد بدون پشتوانه خود دچار بحران‌های عظیمی شده است، افزود: بحرانی که امروز گریبان اقتصاد غرب را گرفته، نتیجه بی‌توجهی به مولفه‌های رشد سالم اقتصادی است که به سرعت جهان را نیز به تلاطم واداشته است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: در این تلاطم اقتصادی نکته اصلی اتکا به شیوه‌ها و مدل‌های اقتصادی مدرن با الگوهای اسلامی و دینی است که می‌تواند پیشتازی ایران را در منطقه و دنیا تضمین کند.

محمدی یکی از اهداف عالی طرح جهاد اقتصادی را از سوی مقام معظم رهبری دورخیز مناسب برای رسیدن به سند چشم‌انداز نظام در سال 1404 اعلام کرد و ابراز داشت: در این دورخیز آنچه باید مورد توجه قرار گیرد اقتصاد پویا همراه با تعادل قیمت، جلوگیری از تورم و نابسامانی‌های عرضه و تقاضا و همچنین ثبات اقتصادی در بخش‌های مختلف است.

وی خاطرنشان کرد: امروز اقتصاد ایران از برخی نارسایی‌ها و بیماری‌هایی رنج می‌برد که دولت خدمتگزار با همراهی مجلس اصولگرا درصدد حل معایب و بهبود برخی شاخص‌هاست که در این باب اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها شاخص و ملاک خوبی است.

 نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اجرای سیاست درست اقتصادی در سطح کشور در استان اردبیل نیز همه مدیران و مسئولان باید دست به دست هم دهند تا بهتر و شایسته امر تحول در نظام اقتصادی به ویژه نظام اقتصادی خانواده‌ها شکل بگیرد.

محمدی، با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال 90 در مجلس، گفت: در بودجه سال جاری که مجلس بعد از تعطیلات عید نوروز به سرعت کار تصویب و بررسی نهایی آن را آغاز می‌کند شاخصه اصلی توجه به سیاست هدفمندی یارانه‌ها و گرایش به سوی اقتصاد با صرفه‌جویی و دوری از تبذیر در تمام حوزه‌هاست.

این مسئول با ابراز خرسندی از حضور در بخش کورائیم و رسیدگی به مشکلات مردم این منطقه از اختصاص40 میلیارد ریال برای توسعه شبکه گازی استان اردبیل برای گازرسانی به روستاهای فاقد گاز خبر داد.

وی یادآور شد: برای تحقق این امر تسهیلات ارزان‌ قیمت به شرکت گاز استان اردبیل اختصاص یافته تا با اولویت روستاهای سردسیر کار گازرسانی را انجام دهد.

 محمدی، با اشاره به اینکه نمایندگان استان برای حل مشکلات اساسی مردم به ویژه در مناطق محروم عزم جدی دارند، اذعان داشت: در آینده‌ای نزدیک مرکز درمان ‌بستر نیر به بیمارستان 25 تختخوابی تبدیل می‌شود.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:38 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال جهاد اقتصادی گفت: استقلال اقتصادی کشور با جهاد اقتصادی تضمین می شود.

 

محمد کریم شهرزاد، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار شبستان اصفهان گفت: فرمایشات آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال جدید، اولویت های نظام و تکلیف همه دستگاه ها را مشخص کرد.

 وی با اشاره به نامگذاری سال 90 به نام جهاد اقتصادی افزود: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری،  مسئولان باید بصیرت اقتصادی مردم را افزایش دهند.

 شهرزاد افزود: برای جهش اقتصادی، دولت باید اصل را بر حضور گسترده مردم گذارد و در این زمینه از نخبگان اقتصادی استفاده کند.
 نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه ریزی و پیشرفت در تمام عرصه ها، لازمه حضور مردم بابصیرت و آگاه است.
وی با اشاره به اینکه قانون هدفمند شدن یارانه ها در حال اجراست، افزود: در راستای اجرای این قانون باید به مدیریت در مصرف بیش از پیش توجه شود.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:38 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

امام جمعه موقت یزدخواستار تلاش عموم جامعه برای تحقق وعملی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جاری به نام جهاد اقتصادی شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حجت الاسلام والمسلمین سید جواد آیت اللهی، امام جمعه موقت یزد در خطبه های اولین نماز جمعه سال جاری در میعادگاه نماز جمعه(مسجد ملااسماعیل) با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال جهاد اقتصادی اظهارداشت: امیدواریم خداوند توفیق دهد تا هر آنچه را که مدنظر مقام معظم رهبری در این زمینه بوده در جامعه محقق و جامه عمل به آن پوشیده شود.
 
وی با تاکید بر تبعیت از ولایت فقیه خاطرنشان کرد: باید کل جامعه از صدر تا ذیل همه مطیع رهبری باشیم و در جهت تحقق فرمایشات رهبری حرکت کنیم.
 
امام جمعه موقت یزد همچنین با اشاره به آغاز سال جدید خاطرنشان کرد: خداوند در سال جدید به ما قدرت و قوتی عنایت بفرماید تا در برابر نفس اماره مقابله و در جهاد اکبر پیروز شویم.
 
حجت الاسلام آیت اللهی با اشاره به اینکه کلیه اعمال و رفتار انسان باید در جهت تقرب و نزدیکی به خداوند باشد تاکید کرد: بهترین کار و اقدام برای نزدیکی و تقرب به پرودگار عرض ادب و توسل به پیشگاه آقا امام زمان(عج) است.
 
وی با اشاره به اینکه توسل به پیشگاه آقا امام زمان(عج) بهترین اقدام برای تقرب به خداوند است تصریح کرد: انتظار ظهور و منتظر آقا بودن نیز بهترین عمل و کردار برای تقرب و نزدیکی به امام زمان(عج) است و ما باید هر لحظه و زمان منتظر ظهور باشیم.
 
امام جمعه موقت یزد در ادامه به ضایعه ارتحال عالم ربانی حاج شیجخ جواد حسنعلی، امام جمعه تفت اشاره و اظهارداشت: ارتحال عالم ربانی حجت الاسلام حسنعلی که مایه برکت بودند، ضایعه ای بس سنگین برای کل استان به ویژه شهرستان تفت است.
 
وی با تسلیت ارتحال این عالم ربانی به مقام معظم رهبری، علما ورحانیون و عموم مردم و به ویژه مرد ولایتمدار تفت اظهاراداشت: حجت السلام حسنعلی عالمی ربانی و با بصیرت بود.
 
امام جمعه موقت یزد با اشاره به قیام مردم یزد در دهم فرودین سال 57 به رهبری شهید محراب آیت الله صدوقی، یاد وخاطره شهیدان این روز و شهیدان انقلاب اسلامی را گرامی داشت.
 
حجت الاسلام آیت اللهی همچنین با اشاره به قیام های مردمی در سطح منطقه اظهارامیدواری کرد: در سال جاری شاهد پیروزی مردم مسلمان در نقاط مختلف به ویژه مصر، تونس، لیبی، بحرین و یمن باشیم.
 
امام جمعه موقت یزد در بخش دیگری از سخنانش نمازگزاران را به تقوای الهی و پرهیز از گناه سفارش کرد.

 

منبع : شبستان



نظرات 0
تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 5:38 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

مصرف درست و پرهیز ازاسراف و تبذیرایجاد فرهنگ کارو تلاش لِلّه وتعلیم این فرهنگ کارگشا به جوانان تلاش بی وقفه برای حل مشکلات ورفع نیازهای مردم، اجزایی ازمجموعه جهاد همگانی ملت ومسئولان ایران درسال جهاداقتصادی است



حضرت آیت الله خامنه​ای پیشرفت مستمر ملت ایران را در 32 سال اخیر نشانه تحقق وعده تخلف ناپذیر پروردگار مبنی بر پیروزی جهاد فی سبیل الله دانستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ حضرت آیت الله خامنه​ای در دیدار مهندسان - تکنسین​ها و کارگران صنعت نفت در منطقه پارس جنوبی و جمعی از خانواده های معظم شهیدان این منطقه، با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام سال جهاد اقتصادی خاطرنشان کردند: ملت ایران، 32 سال در مقابل زورگویان جهانی ایستادگی کرده است و این جهاد و مبارزه، به شکل پیچیده تر، عمیق تر و حساس تر در عرصه اقتصادی ادامه خواهد یافت.

ایشان، آشنایی و دلبستگی ملت ایران به فرهنگ جهاد را از رموز پیشرفت مستمر کشور در عرصه های دفاع، علمی و سیاسی دانستند و افزودند: تفاوت جهاد اقتصادی، با تلاش اقتصادی این است که جهاد اقتصادی، با توجه به حضور دشمن در عرصه مقابله با پیشرفت کشور و ملت معنا پیدا می کند و در واقع مبارزه ای است که آحاد مردم و مسئولان در آن سهیم اند.

رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به تلاش سلطه گران برای کارشکنی در راه پیشرفت ملت ایران افزودند: کار عظیمی که در منطقه پارس جنوبی صورت گرفته نوعی جهاد اقتصادی فی سبیل الله است چرا که با نیت «اعتلای اسلام و کلمه حق» و افزایش عزت و پیشرفت ملت ایران انجام شده است.

ایشان با تشکر از همه متخصصان، کارکنان و فعالان طرحهای تولید و توسعه پارس جنوبی افزودند: این گونه کارهای جهادی به علت اتکای به تولیدِ دانش بنیان، می تواند شکوفایی پایدار کشور را تضمین کند.

ایشان، پیشرفت مستمر ملت ایران را در 32 سال اخیر نشانه تحقق وعده تخلف ناپذیر پروردگار مبنی بر پیروزی جهاد فی سبیل الله دانستند و افزودند: ملت، و مسئولان بخشهای گوناگون کشور، امسال جهاد و مبارزه اقتصادی فی سبیل الله را با تمام توان دنبال می کنند و خداوند نیز به این مبارزه برکت خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی، «تکیه بر استعداد نسل جوان و تواناییهای خودی»، احساس بی نیازی از بیگانگان و یاری جستن از چشمه جوشان اراده ملت را، راه علاج همه دردها و مشکلات خواندند و در تبیین مصادیقی از جهاد و مبارزه اقتصادی افزودند: مصرف درست و پرهیز از اسراف و تبذیر - ایجاد فرهنگ کار و تلاش لِلّه و تعلیم این فرهنگ کارگشا به جوانان - حرکت در جهت پیشرفت و عدالت و «تلاش بی وقفه برای حل مشکلات و رفع نیازهای مردم»، اجزایی از مجموعه جهاد همگانی ملت و مسئولان ایران در سال جهاد اقتصادی است.

ایشان اتحاد کلمه، همدلی، همکاری، احساس برادری و مجاهدت عمومی را رمز همیشگی فائق آمدن ملت بر دشمنان اسلام و ایران خواندند و خاطرنشان کردند: مسیر ارتقای عزت و عظمت ملت ایران همچنان ادامه خواهد یافت.

حضرت آیت الله خامنه ای با ابراز خرسندی از بازدید از طرحهای منطقه پارس جنوبی و تأکید برضرورت مطالعات عمیق علمی در عرصه نفت و گاز افزودند: این کارهای بسیار عظیم نشان می دهد «احساس توانایی»، سرمایه اصلی ملت ایران است و ملت با اتکای به این روحیه، هرکاری را اراده کند، انجام خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی، نفت و گاز را ثروت عمومی ملت ایران خواندند اما افزودند: نیروی انسانی «با استعداد، علاقمند و توانا»، سرمایه عظیم و اصلی کشور در دستیابی به قله های رفیع پیشرفت و تعالی است.

ایشان، همچنین در بخش دیگری از سخنانشان، تاریخ مردم استان بوشهر را لبریز مجاهدت در راه استقلال و عزت ملی برشمردند و افزودند: خوشبختانه فضای عمومی کشور فضای کار و تلاش و همدلی است و ملت ایران فراموش نمی کند که مجاهدت و ایثار «شهیدان، جانبازان و ایثارگران»، فرصت تاریخی پیشرفت را در اختیار او قرار داده است.

در آغاز این دیدار آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ضمن خیرمقدم به رهبر انقلاب اسلامی گفت: استان بوشهر یکی از عرصه های مهم

جهاد اقتصادی است و مردم این استان با وحدت، تلاش و جدیت، در این میدان هم مانند دیگر میدانهای جهاد و مبارزه موفق خواهند بود.

مسعود میرکاظمی وزیر نفت هم بار دیگر از طرف کارکنان صنعت نفت به رهبر انقلاب اسلامی خوش آمد گفت و افزود: تمام تلاش همکارانم در صنعت نفت پیشبرد اهداف بلند توسعه و عدالت است.

 

منبع : شبستان



نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

امام جمعه شهرستان فهرج، با بیان اینکه جهاد اقتصادی در تداوم اصلاح الگوی مصرف و همت مضاعف تبیین می شود، گفت: برای تحقق جهاد اقتصادی، قناعت و پرهیز از مصرف گرایی و روی آوردن به مصرف بهینه و معقول لازم است.

امام جمعه شهرستان فهرج از توابع بم در تبیین نامگذاری سال جاری به نام "جهاد اقتصادی" توسط رهبر معظم انقلاب، به خبرنگار شبستان از کرمان، گفت: نامگذاری هر سال به موضوعی خاص توسط معظم له به شرایط و مقتضیات کشور در عرصه داخلی و بین المللی وابسته است.
حجت الاسلام مجید نصیری، با اشاره به اینکه جهاد اقتصادی را باید در تداوم اصلاح الگوی مصرف و همت مضاعف و کار مضاعف تبیین کرد، افزود: شرایط حساس کنونی کشور، قرار گرفتن در دهه پیشرفت و عدالت و نگاه بین المللی به ایران اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلام، اهمیت جهاد اقتصادی را در چنین شرایطی مضاعف می کند.

وی با تأکید بر اینکه برای پیشبرد اهداف حکومت اسلامی، بیش از هر چیز به همت مضاعف و کار مضاعف نیاز است، خاطرنشان کرد: زیربنای هر توسعه و پیشرفتی مسائل اقتصادی است.

 امام جمعه شهرستان فهرج، با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه آبادانی آخرت، مستلزم آبادانی دنیاست، تصریح کرد: مفسران از تقدم حسنه دنیا بر حسنه آخرت در آیه شریفه "ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و...."چنین استفاده کرده اند که برای رسیدن به حسنه آخرت باید حسنه دنیا فراهم باشد.

 وی در ادامه، ارتباط هدفمندی یارانه ها با جهاد اقتصادی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: جهاد اقتصادی، حرکت و تکاپویی جدی برای رسیدن به اهداف بلند ایران اسلامی است.

حجت الاسلام نصیری اظهار کرد: بیش از هر چیز باید همت مضاعف، سرلوحه کار قرار گیرد تا فقر ریشه کن شده و اقتصاد کشور به بالاترین مرحله برسد.
وی برنامه ریزی و همت و تلاش را دو شاخص اصلی در مسیر جهاد اقتصادی مطرح کرد و با بیان اینکه برنامه ریزی، لازمه رسیدن به اهداف بلند اقتصادی است، خاطرنشان کرد: برای این برنامه ریزی نیاز به کارشناسان خبره و تدوین نقشه راه است که البته طرح تحول اقتصادی نیز در همین زمینه تدوین شده است.
امام جمعه فهرج، با اشاره به تلاش و همت برای رسیدن به اهداف تعیین شده، بر ضرورت اجرای طرح های عظیم اقتصادی نظیر طرح هدفمندی یارانه ها برای پیشرفت های چشمگیر در کشور تأکید کرد.

 وی "قناعت" و "پرهیز از مصرف گرایی و روی آوردن به مصرف بهینه و معقول" را در تحقق اهداف بلند جهاد اقتصادی مهم خواند و گفت: مصرف بی رویه از یکی از اساسی ترین مشکلات کنونی در کشور است.

 حجت الاسلام نصیری ضمن ابراز تأسف از اسراف در منابع انرژی مانند نفت، گاز و .. و نیز منابع حیاتی مورد نیاز نسل های آینده از جمله آب و .. این مصرف گرایی را از مشکلات فرا روی پیشرفت دانست و گفت: مردم باید با روی آوردن به مصرف بهینه، مانع هدررفت سرمایه های طبیعی و خدادادی باشند.

 

منبع : شبستان



نظرات 0

تعداد کل صفحات : 82 :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >