محور : اقتصاد

طلوعي اشلقي عباس,حق دوست شادي
 
 استفاده از روشهايي براي پيش بيني وضعيت آينده، همواره دغدغه اصلي انديشمندان علوم مختلف بوده است. در اين راه بطور طبيعي، روشهايي، قابليت ماندگاري و كاربردي مناسب دارند كه داراي كمترين خطاي ممكن در پيش بيني باشند. بر اين مبنا در سالهاي بسيار،‌ روشهايي رياضي؛ اعم از ميانگين ساده، ميانگين موزون، ميانگين دوبل، رگرسيون و مانند اينها، تنها الگوهايي بود كه قاطعانه مورد تاييد و استفاده قرار مي گرفت؛ اما در مواقع گوناگون داراي اشكلاتي نيز بود. با ايجاد روشهاي هوش مصنوعي، مانند شبكه هاي عصبي؛ بويژه در مواقعي كه رابطه رياضي مناسبي بين داده ها و متغيرهاي مستقل و وابسته، قابل شكل دهي نبود، اميدواريهاي بسياري بوجود آمد. اين اميدواريها تا جايي ادامه يافت كه حتي آن را جايگزين روشهاي رياضي نيز دانستند.
در اين مقاله با بررسي كاركرد مدل هاي شبكه عصبي و مدل رگرسيون، در حوزه داده هاي مرتبط با پيش بيني قيمت سهام، به اندازه گيري خطاهاي پيش بيني اين دو روش پرداخته شده است. روش تحقيق بكار گرفته شده در اين مقاله شيوه ارزيابي بوده است.



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:51 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد

يعقوب نژاد احمد*
 * دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تهران مركزي
 
بررسي ارتباط بين بازده سهام و سود حسابداري به منظور مطالعه كارايي بازار سرمايه و همچنين ارزيابي سودمندي اطلاعات مندرج در صورتهاي مالي از اهميت خاصي برخوردار است. سود حسابداري يكي از اقلام مهم صورتهاي مالي است كه از طرف بسياري از افراد ذينفع به عنوان مبنايي براي تصميم گيري و پيش بيني مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين پژوهش سعي شده است تا از چند مدل مختلف به منظور بررسي ارتباط بين بازده سهام و سود حسابداري استفاده شود و نتايج حاصل از اين ارتباط با مدل جريانات وجوه نقد كه به مطالعه ارتباط بين بازده سهام و جريانات وجوه نقد مي پردازد مقايسه گردد. بر خلاف ساير مطالعات، سعي شده است كه توان توضيحي هر يك از مدلها در يك دوره بلند مدت مورد ارزيابي قرار گيرد. محقق به دنبال پاسخ به اين پرسش است كه كدام يك از متغيرهاي سود و جريانات وجوه نقد توانايي بيشتري را در تبيين بازده بلند مدت دارا است و كدام مدل جهت مطالعه ارتباط بين متغيرهاي مندرج در صورتهاي مالي اساسي و بازده سهام مناسب تر است؟ نتايج نشان مي دهد كه در تمامي مدل ها، ضريب تعيين با طولاني ترشدن دوره زماني افزايش يافته است؛ اما تفاوت معناداري در ضريب تعيين به دست آمده از مدل هاي مختلف مشاهده نگرديد. سود حسابداري تنها متغيري است كه در تمامي سطوح و مدل ها، همبستگي معني داري با بازده دارد، نتايج حاصل از مطالعه بيانگر اين مطلب است كه بين بازده سهام و وجه نقد ناشي از فعاليتهاي عملياتي در يك دوره بلند مدت ارتباط معنا داري وجود دارد، اما توان توضيحي مدل هاي سود در تبيين بازده بلند مدت نسبت به مدل وجه نقد بيشتر است.




:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0

محور : اقتصاد ایران

كازروني سيدعليرضا*,رستمي نسرين
* دانشگاه تبريز
 
 هدف اصلي اين مقاله بررسي اثرات نامتقارن نوسانات نرخ ارز بر توليد واقعي و قيمت در ايران است. طبق نظريه نيوكينزين ها، اثرات شوك ها بر روي متغيرهاي كلان اقتصادي به صورت نامتقارن مي باشد، در حالي كه ديدگاه نيوكلاسيك ها اين فرضيه را رد مي كند. براي بررسي اثرات شوك هاي نرخ ارز، در مرحله اول؛ با استفاده از فيلتر هودريك- پرسكات، شوك ها را به صورت شوك هاي پيش بيني شده و پيش بيني نشده نرخ ارز نيز، شوك هاي مثبت و منفي نرخ ارز تجزيه مي كنيم و در مرحله بعد آنها را بر روي توليد واقعي و قيمت، رگرس مي نماييم.
نتايج برآورد، حاكي از اثرات نامتقارن نوسانات نرخ ارز بر توليد واقعي و قيمت است و شوك هاي پيش بيني شده و پيش بيني نشده نرخ ارز به صورت متفاوت از هم بر روي توليد واقعي و سطح قيمتها تاثير مي گذارد؛ بطوري كه شوك هاي پيش بيني شده نرخ ارز بيشتر از شوك هاي پيش بيني نشده آن، توليد واقعي را دچار نوسان مي كند. در مورد قيمت نيز عكس اين حالت مصداق دارد. همچنين نتايج اين مطالعه در مورد اثرات شوك هاي مثبت و منفي نرخ ارز بر روي توليد واقعي و قيمت به اين واقعيت منتهي مي شود كه شوك هاي منفي نرخ ارز، توليد واقعي را بيشتر از شوك هاي مثبت آن تحت تاثير قرار مي دهد؛ در حالي كه شوك هاي مثبت نرخ ارز روي قيمت بيشتر، تاثيرگذار است.



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0

محور : اقتصاد

رهنماي رودپشتي فريدون*
 * دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
 سنجش عملكرد در فرايند تصميم گيري با توجه به توسعه و اهميت نقش بازار سرمايه از مهمترين موضوعات حوزه مالي و اقتصادي است، ارزش اقتصادي بازار از معيارهاي سنجش عملكرد مديريت است. بنابراين آزمون كاركرد معيارهاي مالي جهت ارزيابي عملكرد بنگاهها نظير EVA, ROS, RI, ROI و MVA يك ضرورت بشمار مي آيد.
مقاله حاضر، نتيجه پژوهش علمي محقق است كه با انتخاب صنعت نمونه از صنايع فعال و پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار در يك دوره زماني پنج ساله- كه اطلاعات آن در بورس موجود بوده است- صورت گرفت.
مهمترين هدف مطالعه حاضر، ضمن تبيين تئوريك شاخصهاي سنجش، عملكرد آزمون اين شاخصها و ارايه شواهد لازم به منظور كمك به فعالان بازار سرمايه و ارزيابي منطقي عملكرد بنگاهها براي اتخاذ تصميم است.
نتايج مطالعه نشان مي دهد كه بين EVA با متغيرهاي مالي مورد مطالعه نظير P, EPS و ROI رابطه وجود دارد. همچنين وجود رابطه MVA با ROI و ROS و RI نيز تاييد گرديده است و نتايج مطالعه نشان مي دهد كه ميزان رابطه EVA با متغيرها در مقايسه با MVA با متغيرها بيشتر است.



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:51 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

حسيني سيدشمس الدين,سوري اميررضا*
 * دفتر مطالعات اقتصادي، معاونت برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت بازرگاني
 
 اين مقاله به دنبال برآورد كارايي صنعت بانكداري در ايران و تشخيص عوامل موثر بر آن است. در اين پژوهش از آمار و ارقام ده بانك دولتي؛ شامل شش بانك تجاري (ملت، تجارت، رفاه كارگران، صادرات، ملي و سپه) و چهار بانك تخصصي (توسعه صادرات، مسكن، كشاورزي و صنعت و معدن) براي دوره زماني 1381-1374 استفاده شده و با نگرش واسطه مالي به بانك؛ روش پارامتري آماري و بكارگيري تابع هزينه ترانسلوگ كارايي بانك هاي ياد شده، برآورد شده است. نتايج بدست آمده بر اساس مدل (1)- برآورد كارايي- نشان مي دهد كه كارايي صنعت بانكداري در ايران 87.76 درصد است. بر اساس نتايج مدل (2)؛ يعني برآورد عوامل موثر بر كارايي، كارايي بانك ها با تخصصي شدن آنها،‌ تعداد شعب و زمان، رابطه مثبت و با اندازه بانك (دارايي كل) رابطه منفي دارد.




:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0

محور : اقتصاد ایران

كريمي فرزاد,ايرواني محسن
 
 يكي از پديده هاي بسيار قابل توجه در دهه هاي اخير، جهاني شدن و ادغام بيشتر بازارهاي جهاني است. اين پديده كه همانند هر پديده جديد ديگر ابتدا در دنياي صنعتي مطرح و به تدريج به ساير كشورهاي جهان تسري يافته، داراي مزايا و معايب خاص خود است و فرصتها و تهديدهايي را براي كشورهاي جهان فراهم نموده است؛ در حاليكه كشور ايران در گذشته به دلايل مختلف اهتمام جدي به اين مقوله نداشته، ليكن امروزه به منظور استفاده از فرصتهاي پيش رو و هماوردي با اقتصاد جهاني،‌ نيازمند برنامه ريزي و حركت جدي در اين زمينه است. اين مقاله با هدف پاسخگويي به اين نياز سازماندهي شده و تلاش مي نمايد تا با توجه به نقش برجسته و عملكرد ملي و بين المللي استان اصفهان در بخش صنعت، ضمن شناسايي عوامل موثر بر رقابت پذيري صنايع كارخانه اي استان، طي سالهاي 81-1376، توصيه هاي سياستي مناسب را جهت تقويت قدرت رقابت پذيري داخلي صنايع استان و بالطبع كشور ارايه نمايند.





:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:51 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

جعفري صميمي احمد,علمي زهرا,صادق زاده يزدي علي
 
مطالعات زيادي در دهه هاي اخير، در خصوص تابع تقاضاي پول و متغيرهاي تاثيرگذار بر آن در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه انجام شده است. چرا كه شناخت صحيح اين تابع مي تواند سياستگذاري اقتصادي را در اتخاذ سياستهاي پولي و مالي مناسب جهت دستيابي به اهداف كلان اقتصادي ياري رساند. علاوه بر متغيرهاي شناخته شده در زمينه برآورد تابع تقاضاي پول، متغير ضريب جيني به عنوان متغير توزيع درآمد نيز مي تواند در اين تابع گنجانده شود. در اين مقاله كوشش شده است تا تاثير اين متغير بر تقاضاي پول مورد بررسي و ارزيابي قرار گيرد. در اين مسير از روش خودبازگشتي با وقفه هاي توزيعي (ARDL) و داده هاي  سالانه 1383-1338 استفاده شده است.
نتايج حاصله حاكي از آن است كه تراز واقعي پول بر اساس تعريف محدود و گسترده آن با توليد ناخالص داخلي، نرخ تورم و نرخ ارز همگراست. همچنين علامت ضريب جيني به لحاظ نظري صحيح نيست.
به منظور بررسي پوياييهاي كوتاه مدت رابطه تعادلي بلندمدت از الگوي تصحيح خطا استفاده شده است كه مقدار ضريب جمله تصحيح خطا بيانگر اين مطلب است كه حركت به سمت تعادل بلندمدت در بازار پول به كندي صورت مي گيرد.
نتايج حاصل از آزمونهاي ثبات، نشان دهنده ثبات ضرايب تابع تقاضاي پول هستند؛ به عبارتي مي توان پذيرفت كه تابع تقاضاي پول در ايران با ثبات است.
 
كليد واژه: ايران، توزيع درآمد، اقتصاد، تابع تقاضا، پول، الگوي ARDL، الگوي ECM





:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0

محور : اقتصاد

قورچيان نادرقلي,كرباسيان مسعود
 
 هدف اين تحقيق، ارايه مدل مناسب جهت مديريت گمرك كشور، بر اساس مطالعه نظام مديريت سازمان گمرك هاي جهان است.
براي رسيدن به اين هدف، تحولات مرتبط به گمرك هاي جهان از قبيل جهاني شدن، افزايش رقابت، ارتقاي تكنولوژي ارتباطات و اطلاعات و تاثير آنها بر عملكرد گمرك، ‌ارزيابي و تجزيه و تحليل شد و مطالعه تطبيقي نظام مديريتي گمرك برخي از كشورهاي منتخب و گمرك ايران انجام و بر اساس آن مولفه هاي اصلي تاثيرگذار بر نظام مديريت گمرك استخراج شد.
بر مبناي ادبيات علمي و تجربه هاي پژوهشي محقق در اين زمينه و نتايج حاصل از انگاره نگاري و داده هاي حاصل از پرسشنامه هاي طراحي شده با دريافت نظرات خبرگان داخلي و بين المللي، ضمن ارايه پاسخ به سوالات تحقيق، مدل چرخه تعالي مديريت گمرك (CMECM) براي مديريت گمرك در قرن بيست و يكم با هشت معيار و 53 شاخص طراحي گرديد.
اين مدل و مولفه هاي پيشنهادي آن به طريق پيمايشي توسط خبرگان، ارزيابي و با اعتبار بالا مورد تاييد قرار گرفت:
- با استفاده از مدل چرخه تعالي مديريت گمرك مي توان نسبت به مقايسه گمرك هاي دنيا و داخل كشور با يكديگر، رتبه بندي آنها و تعيين گمرك برتر اقدام نمود؛
- از مدل چرخه تعالي مديريت گمرك مي توان به منظور برطرف نمودن آسيبهاي گمرك هاي داخل كشور استفاده كرد؛
- از مدل چرخه تعالي مديريت گمرك مي توان به منظور ارزيابي عملكرد هر گمرك در مقاطع زماني مختلف استفاده كرد.




:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386



نظرات 0

محور : اقتصاد ایران

رويكرد سيستم هاي تقاضا در استخراج توابع تقاضاي دارايي هاي پولي، يك سيستم مخارج غيرخطي براي اقتصاد ايران

داوودي پرويز*
 * دانشكده علوم اقتصادي و سياسي، دانشگاه شهيد بهشتي
 
بر خلاف ادبيات تقاضاي پول در ايران كه صرفا مبتني بر چارچوب مطالعات كلان است اين مقاله ساختار تقاضاي داراييهاي پولي را در چارچوب يك سيستم مخارج غيرخطي طي دوره 1368 تا 1383 با تاكيد بر كششهاي قيمتي و درآمدي مورد بحث قرار مي دهد. تخمين الگوي برآورده شده كه به منظور اجتناب از خطاي تصريح ناشي از محدوديتهاي نهادي و پويايي هاي بازار پول به صورت يك سيستم پويا تصريح شده است- نشان مي دهد كه كششهاي قيمتي (هزينه استفاده) داراييهاي پولي با افزايش سررسيد سپرده ها و يا داراييهاي پولي به تدريج بطور قابل توجهي افزايش مي يابد ولي كششهاي داراييها نسبت به نرخ سود سپرده ها تقريبا برابر با صفر است. براين اساس، مقدار كشش داراييهاي پولي نسبت به هزينه استفاده داراييها نمي تواند- عليرغم رابطه غيرخطي بين هزينه استفاده و سود سپرده ها- به سود سپرده ها نسبت داده شود. افزون براين، بررسي روند زماني كششهاي مختلف، مبين آن است كه تغييرات كششها، صرفا از اثر درآمدي نشات گرفته و شايد عدم تنوع سبد داراييهاي مالي در كشور موجب ثبات كششهاي هيكسي شده است؛ بطوريكه نوسانات شديد و ركود بخش حقيقي؛ مثلا در سالهاي 1374 و 1376 به شدت در نوسانات كششهاي محاسبه شده، منعكس شده است. با توجه به عدم حساسيت كششهاي محاسبه شده نسبت به نرخ سود سپرده ها از نقطه نظر سياستي، مي توان گفت كه سياستهايي نظير كاهش نرخ تورم- كه منجر به كاهش هزينه استفاده داراييها مي شود- بطور قابل توجهي مي تواند منجر به افزايش تقاضاي داراييهاي بلند مدت گردد.
 


:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

منيع :  پژوهشنامه اقتصادي- شماره 2 (پياپي 25)  تابستان 1386

 



نظرات 0

محور : اقتصاد

بررسي عوامل لغو ماليات بر مجموع درآمد و امکان سنجي برقراري مجدد آن و تعيين مکانيزم وضع ماليات بر مجموع درآمد

فرقان دوست حقيقي كامبيز,ياري رسول
 
 هدف از پژوهش حاضر که جنبه کاربردي نيز دارد، بررسي و شناسايي عوامل لغو ماليات بر مجموع درآمد و امکان سنجي برقراري مجدد آن است؛ چرا که شناسايي و رفع اين عوامل مي تواند به بهبود سيستم مالياتي و افزايش درآمدهاي دولت کمک کند. در اين زمينه چهار فرضيه بيان گرديد که دو فرضيه مربوط به کارا بودن سيستم مالياتي و اراده اجرايي سازمان اجرايي سازمان امور مالياتي کشور است. دو فرضيه ديگر اختصاص به ارتباط فرهنگ مالياتي با وصول ماليات و اعطاي شماره منحصر بفرد براي هر مؤدي دارد.
روش انجام پژوهش از نوع قياسي- استقرايي است؛ بدين صورت که با مراجعه به کتب، مقالات، روزنامه، مجله، سايت هاي اينترنتي، پايان نامه هاي موجود و... مباني نظري پژوهش تدوين گرديد. در مرحله بعد براي بررسي مستقيم پرونده هاي مالياتي، جهت آزمون فرضيه ها اقدام گرديد؛ اين بررسي مالياتي هم نتوانست کمکي به آزمون فرضيه ها نمايد. ليکن پژوهش در اين زمينه به يافته هاي جديدي دست يافت.
عواملي چون فقدان سيستم کارآمد و ابزار لازم براي جمع آوري و مبادله اطلاعات درآمدي موديان و اختصاص ندادن شماره منحصر به فرد براي هر مؤدي، باعث عدم تجمع درآمدهاي موديان در يکجا شده و موجبات لغو ماده 129 ق.م.م را فراهم آورده است. فرهنگ مالياتي و آموزش کارکنان مالياتي و موديان، با ميزان وصول هر چه بيشتر و بهتر ماليات، رابطه مستقيم دارد.



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 


منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات)  بهار 1386

 



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:45 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد

نويدي قاضياني حميدرضا,رحماني مرتضي,رستمي حبيب
 
در اين مقاله رفتار بهينه مؤدي مالياتي، دولت و مامور مالياتي با فرض وجود تخلف، تباني و رشوه در يک بازي سه نفره مورد بررسي قرار مي گيرد. بدين ترتيب، ضمن بکارگيري جواب چانه زني نش در تعيين محدوده مناسب براي تباني، سه سياست مختلف دولت در همکاري با مامورين مالياتي صادق، غيرصادق و همچنين، مشروط به لحاظ صداقت، بطور جداگانه مورد بحث و بررسي قرار گرفته و در هر مورد، بهترين پاسخ در اين بازي مشخص شده است.



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات)  بهار 1386

 



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:45 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

موسوي جهرمي يگانه,محمدبابايي رضا
 
هدف از اين بررسي تجزيه و تحليل رفتار مالياتي اشخاص حقوقي خارجي در ايران است که بر اساس اطلاعات پرونده مالياتي سال هاي 2002-2000 ميلادي آنان و نظرات کارشناسان و خبرگان اداره کل موديان بزرگ (حوزه مالياتي شرکت هاي مذکور) و با استفاده از روش هاي آماري توزيع t-student، توزيع دو جمله اي و آزمون فريدمن صورت گرفته است.
نتايج حاصله نشان مي دهد که به دليل نبود امکان دسترسي به اطلاعات برون مرزي اشخاص حقوقي خارجي، استفاده از رويکرد بررسي سود و زيان جهت تعيين درآمد مشمول ماليات اين شرکت ها مناسب نمي باشد. لذا بهره گيري از رويکردي بر پايه اطلاعات درون مرزي اين اشخاص و انجام محاسبات مالياتي با توسل به ضرايب و نرخ هاي ثابت پيشنهاد مي شود.
 


:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 


منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات)  بهار 1386

 



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:45 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

طاهرپوركلانتري حبيب اله,علياري شوره دلي علي
 
 مديريت نظام مالياتي يک کشور مي تواند بدون شناخت از فرهنگ مالياتي حاکم و مديريت آن به اهدافش برسد. اين مقاله به شناسايي عوامل فرهنگ مالياتي موديان مشاغل شهر تهران (مرکز) و اولويت بندي اين عوامل مي پردازد. در اين مقاله ويژگي هاي فرهنگ مالياتي چندين کشور مورد بررسي قرار مي گيرد. روش تحقيق به کار گرفته شده، اکتشافي، کاربردي، ميداني، و توصيفي است. داده ها در اين پژوهش، حاصل جمع آوري پرسشنامه هاي توزيع شده در بين موديان مالياتي است. روش تجزيه و تحليل داده ها براي تعيين عوامل فرهنگ مالياتي، تحليل عاملي است. با استفاده از روش تحليل مولفه هاي اصلي و چرخش واريماکس تعلق هر يک از متغيرها به هر يک از عوامل، تعيين شده است. در نتيجه؛ سه عامل که بيشترين واريانس را داشتند، مشخص شدند که به ترتيب اولويت عبارتند از: نخست، عدالت و کارکرد سازمان مالياتي که متغيرهاي عدالت، عدم اعتماد به مسوولين مالياتي، شفافيت سازمان مالياتي، نحوه خرج کرد ماليات، احساس مسووليت، رشوه، ملموس نبودن خرج کرد ماليات و نوع پرداخت را در بر مي گيرد؛ دوم، صداقت و احساس مسووليت موديان که متغيرهاي ندادن اطلاعات، دروغگويي، احساس افتخار از نپرداختن ماليات، احساس دين به جامعه يا يک امر خوشايند و پول زور را در بر مي گيرد و سوم؛ تمايل به پرداخت ماليات که متغيرهاي فرار مالياتي، چانه زني، نپرداختن ماليات و مقاومت در پرداخت ماليات را در بر مي گيرد.




:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 


منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات)  بهار 1386

 



نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390  | 2:45 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

مجتهد احمد,احمديان اعظم
 
هدف اين مقاله انتخاب نظام مالياتي مناسب براي اقتصاد ايران است. بيشتر مطالعات انجام شده در اين زمينه، نظام ماليات بر مصرف را به عنوان بهترين نظام مالياتي در نظر گرفته اند.
در اين مقاله ما در پي آزمون اين فرضيه هستيم که ماليات بر مصرف بهترين نظام مالياتي براي ايران است. براي همين منظور از مدل ماندل- فلمينگ استفاده شده است. آزمون مدل کلان سنجي استفاده شده براي سه نظام مالياتي (ماليات بر حقوق و دستمزد، ماليات بر واردات و ماليات بر مصرف) و با توجه به شوک بدهي دولت به سيستم بانکي حاکي از اين است که نظام ماليات بر مصرف ثبات بيشتري در متغيرهاي هدف شاخص قيمت ها، شاخص دستمزدها، رفاه خانوار و واردات، ايجاد مي نمايد.


:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::
 

 

منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات)  بهار 1386

 



نظرات 0

تعداد کل صفحات : 74 :: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >