تاريخ : یک شنبه 7 اسفند 1390  | 4:38 PM | نویسنده : قاسمعلی

علی عباسپور از چهره های برجسته لیست صدای ملت با تبیان از مواضع این تشکل در انتخابات نهمین مجلس شورای اسلامی می گوید


عباسپور

تشکل انتخاباتی «صدای ملت» چندی پیش و در پی نبود نام علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان و علی عباسپور تهرانی در فهرست «جبهه متحد اصولگرایان» اعلام موجودیت کرد تا این سه چهره اصولگرای منتقد دولت فهرستی تازه را در ذیل جریان اصولگرا برای انتخابات معرفی کنند و تعدد فهرست ها در بین اصولگرایان باز هم بیشتر شود.

علی عباسپور تهرانی، عضو تشکل صدای ملت در گفت وگویی با تشریح مواضع این تشکل درانتخابات پیش رو، انحصار طلبی، افراطی گری و محدود شدن دایره برخی تشکل ها را علت اصلی حضور پراکنده گروههای مختلف اصولگرا در این دوره از انتخابات می داند.

این نماینده اصولگرای مجلس هشتم همچنین می گوید "صدای ملت" به دنبال مجلسی مقتدر با نمایندگان شجاعی است که منافع ملت را در نظر بگیرند و وکیل المله و نه وکیل الدوله باشند.

مشروح این گفت و گو را در زیر می خوانید:

-با توجه به استراتژی وحدت اصولگرایان در ماههای گذشته، ارزیابی شما از نحوه حضور این جریان سیاسی در این دوره از انتخابات مجلس چیست؟

در حال حاضر ما شاهد حضور طیف گسترده ای از سلایق سیاسی در صحنه انتخابات هستیم. در جریان اصولگرا نیز با توجه به وجود نگرش های متفاوت که به خصوص در این دوره با توجه به شرایط سیاسی کشور تشدید شده بود این جریان نتوانست همه این سلایق را زیر یک چتر قرار دهد. در نهایت انحصار طلبی و افراطی گری در برخی تشکل ها و محدود شدن دایره آنها، موجب شد تا گروههای مختلف برای معرفی افکارشان در عرصه انتخابات حاضر شدند و فهرست های جداگانه ای نیز ارائه کردند.

من و دوستانم در صدای ملت دانشگاهی هستیم و بنابراین برای پیش بینی نتیجه انتخابات معتقد به نظر سنجی های علمی هستیم اما متاسفانه برخی از نظرسنجی هایی که در این باره انجام می شود بیشتر نظرسازی هستند. در کشورهای دیگر سازمان های قوی نظرسنجی هستند که با کمتر از 0.5 درصد خطا آمار مربوط به انتخابات را پیش بینی می کنند

-تشکل انتخاباتی صدای ملت چه تفاوت و خط و مرزی با سایر اصولگرایان از جمله جبهه متحدی ها و جبهه پایداری ها دارد؟

یکی از مشی های اصولگرایی که جامعتین آن را ترسیم کرده اند و ما هم قبولش داریم اعتدال و دوری از افراطی گری است. مقام معظم رهبری نیز در فرمایشاتشان جذب حداکثری و دفع حداقلی را مورد تاکید قرار داده اند. بر این اساس چارچوب نیروهای خودی التزام به قانون اساسی، تفکرات حضرت امام(ره) و منویات مقام معظم رهبری است و نباید با انگ زدن های سیاسی و برچسب هایی که سایقه ای است سعی کرد کسی را که با سلیقه ما منطبق است اصولگرای ناب بنامیم و اگر تفکر سیاسی متفاوتی دارد به او افترا بزنیم و او را از دایره خودی ها خارج کنیم که در این صورت دست از جذب حداکثری برداشته ایم.

علی عباسپور تهرانی فرد

 

-صدای ملت چه نگاهی به جایگاه مجلس و نمایندگان دارد؟

ما مجلس را جایگاهی والا و برخلاف نظر دولت آن را در راس امور می دانیم. براساس دیدگاههای مقام معظم رهبری و حضرت امام(ره) و همچنین تعاریفی که قانون اساسی درباره جایگاه قوه مقننه اراده کرده است مجلس شورای اسلامی نهادی مقتدر است که نیاز به نماینده مقتدر دارد؛ فردی که شجاع باشد، منافع ملت را در نظر بگیرد و خود را وکیل المله و نه وکیل الدوله بداند. البته مجلس باید از رییس جمهور هم حمایت کند البته در جایی که تخلفی هم مشاهده می شود باید با پرهیز از تشنج و آرامش با آن برخورد شود. همچنین نماینده نباید وامدار دولت باشد چرا که این موضوع باعث می شوداز تخلفات دولت چشم پوشی کند. ما مجلس را محل برخورد افکار می دانیم و معتقدیم باید همه مواضع شنیده شود تا بهترین تصمیم گرفته شود نه اینکه با قیل و قال از بیان عقاید کسی جلوگیری شود و یا با تشنج آفرینی و افراط گری نمایندگان را تخطئه کرد. صدای ملت در واقع به دنبال چنین مجلس و نمایندگانی است.

-برخی معتقدند مواضع شما نزدیکی زیادی به مواضع اصلاح طلبان دارد، موضع شما در قبال این جریان سیاسی چیست؟

اصلاح طلبانی که اکنون در صحنه هستند افراد مردودی نیستند و اگر اینگونه بود رد صلاحیت می شدند. همچنین برخی اصلاح طلبانی که در مجلس هستند به برخی اصولگرایانی که تفکر خود را در اختیار دولت قرار می دهند ارجحند. ما معتقدیم آنجا که حرف از قانون می شود باید از ان دفاع کرد و اصولگرا یا اصلاح طلب بودن اهمیتی ندارد. بنابراین نباید به دنبال این شباهت ها بود و براساس آن حکم تکفیر کسی را صادر کرد. این همان افراطی گری است که باید از آن پرهیز کرد. بویژه اینکه ما در مقطعی نیستیم که بخواهیم پراکنده باشیم بلکه پیروزی ما در اتحاد ماست. اگرچه ممکن است عقاید ما مختلف باشد اما باید متحد باشیم و وقتی در اصول توافق داشته باشیم این برچسب ها نباید موجب جدایی و تفرقه شود. به هر حال ما در یک نظام هستیم و ولایت فقیه و قانون اساسی را قبول داریم و نباید به گونه ای باشد که یکدیگر را دشمن بدانیم و درصدد نابودی طرف مقابل باشیم.

اصلاح طلبانی که اکنون در صحنه هستند افراد مردودی نیستند و اگر اینگونه بود رد صلاحیت می شدند. همچنین برخی اصلاح طلبانی که در مجلس هستند به برخی اصولگرایانی که تفکر خود را در اختیار دولت قرار می دهند ارجحند

عباسپور

 

-پیش بینی شما از میزان اقبال مردم به فهرست انتخاباتی تشکل صدای ملت چیست؟

من و دوستانم در صدای ملت دانشگاهی هستیم و بنابراین برای پیش بینی نتیجه انتخابات معتقد به نظر سنجی های علمی هستیم اما متاسفانه برخی از نظرسنجی هایی که در این باره انجام می شود بیشتر نظرسازی هستند. در کشورهای دیگر سازمان های قوی نظرسنجی هستند که با کمتر از 0.5 درصد خطا آمار مربوط به انتخابات را پیش بینی می کنند. با توجه به نبود چنین نظرسنجی هایی در کشورمان نمی توان پیش بینی درستی از نتیجه انتخابات داشت ولی در کلان می توان گفت از زمان عمر کوتاه صدای ملت استقبال خوبی از این تفکر صورت گرفته است.

-میزان مشارکت مردم را در این دوره از انتخابات چطور پیش بینی می کنید؟

مشارکت مردم در انتخابات مجلس در شهرستان های کوچک عمدتا متاثر از مسائل قومی و قبیله ای است و در نتیجه میزان مشارکت بالاست. اما در شهرهای بزرگ وضعی که دولت در ارتباط با اقتصاد کشور، گرانی و خصوصا افزایش قیمت طلا و ارز و کاهش ارزش پول ملی بوجود آورد باعث شده تا مردم تحت این فشارها بیشتر ذهنشان درگیر این موضوعات باشد. البته میزان مشارکت مردم تا حد زیادی بستگی به این دارد که رسانه ها چطور حساسیت مردم را به انتخاب سرنوشت سیاسی شان بیشتر جلب کنند. مردم ما هم در 30 سال گذشته نشان داده اند که یکی از پیچیده ترین جوامع دموکراتیک هستند و مردم لحظات آخر هستند. به هر حال امیدورایم همانطور که حضور پرصلابت مردم در راهپیمایی 22 بهمن افتخاری برای ما و آزادی خواهان جهان بودف در انتخابات دوره نهم مجلس نیز میزان مشارکت در شهرهای بزرگ قابل توجه باشد.

سارا کیان

بخش سیاست تبیان



نظرات 0