ترجمه وبلاگ
نويسنده

کوتوله‌ی سرخ آبها را بخار می کند

سیارات فراخورشیدی در مدار کوتوله‌های سرخ برای دارا بودن آب به شکل مایع باید در مداری نزدیک‌تر از مدار زمین نسبت به خورشید قرار داشته باشند...

 

 

کوتوله‌ی سرخ آبها را بخار می کند

سیارات فراخورشیدی در مدار کوتوله‌های سرخ برای دارا بودن آب به شکل مایع باید در مداری نزدیک‌تر از مدار زمین نسبت به خورشید قرار داشته باشند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، اخترشناسان می گویند ستاره های کوتوله‌ی سرخ به عنوان متداول‌ترین ستارگان در کهکشان، سیارات بیگانه در مناطق قابل سکونت خود را در معرض بادهای مرگبار و خطرناک ستاره‌ای قرار می‌دهند که باعث از بین رفتن حیات احتمالی در آنها می‌شود.

 

کوتوله‌های سرخ متهم به پاکسازی سیارات بیگانه از حیات شدند 

حدود ۷۰ درصد ستارگان در کهکشان راه شیری، کوتوله سرخ یا ستارگان نوع M هستند که سردتر و کوچکتر از خورشید محسوب می‌شوند. سیارات فراخورشیدی در مدار کوتوله‌های سرخ برای دارا بودن آب به شکل مایع باید در مداری نزدیک‌تر از مدار زمین نسبت به خورشید قرار داشته باشند. 

اخترشناسان مرکز فیزیک نجومی هاروارد اسمیت سونیان از یک مدل کامپیوتری بر پایه داده‌های بادهای خورشیدی برای تخمین محیط فضا در اطراف ستارگان کوتوله سرخ استفاده کردند. 

به گفته "اوفر کوهن" سرپرست تیم تحقیقاتی شرایط محیط اطراف کوتوله های سرخ بسیار خشن است. درصورتیکه سیاره فراخورشیدی به مدار ستاره میزبان بسیار نزدیک شود، نیروی جریان بادهای بین ستاره ای بسیار شدید شده و باعث از بین رفتن جو سیاره می‌شود، مگر اینکه سیاره دارای یک میدان مغناطیسی قوی یا جو بسیار ضخیم باشد. برای اینکه دمای سطح مناسب وجود آب به شکل مایع باشد، سیاره فراخورشیدی باید ۱۴.۸ تا ۲۹.۷ میلیون کیلومتر از ستاره کوتوله سرخ دورتر باشد؛ در مقام مقایسه عطارد ۳۶ و زمین ۹۳ میلیون مایل از خورشید فاصله دارند. 

کوهن خاطر نشان کرد: نمونه‌هایی از حیات در محیط‌های بدون اکسیژن، با مقادیر بالای اکسیژن شناسایی شده است؛ باکتری هایی کشف شدند که در مرکز رآکتور هسته‌ای زندگی می‌کنند؛ بنابراین شاید در مکان‌هایی که انتظار آن را نداریم، حیات وجود داشته باشد. 

اخترشناسان می گویند فشار تابش خورشیدی معادل فشار ستارگان شبه خورشید و کوتوله‌های سرخ است، کوتوله‌های سرخ بیش از خورشید از لحاظ مغناطیسی فعال بوده و پرتوهای اشعه ایکس و نور فرابنفش بیشتری منتشر می‌کنند که بر شرایط آب و هوای فضا بشدت تأثیر می‌گذارد. با نزدیک شدن هرچه بیشتر به ستاره میزبان، شدت جریان بادهای ستاره ای نیز قوی‌تر می‌شود و در نهایت فوران‌های ستاره‌ای و سایر طوفان‌های خورشیدی منجر به از بین رفتن سریع‌تر جو سیاره می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نشانی: www.yjc.ir

دوشنبه 19 خرداد 1393  .:. 2:05 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 558388 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون