ترجمه وبلاگ
نويسنده

1408866700358_7.jpg ثبت حساس‌ترین تصویر از یک کهکشان با امواج رادیویی

  تیمی از دانشمندان اروپایی با استفاده از فرکانس‌های بالاتر از ایستگاه‌های رادیویی اف‌ام، به حساس‌ترین تصویر از یک کهکشان دارای امواج با فرکانس زیر یک گیگاهرتز دست یافته‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منجمان جرم کیهانی Messier 51 ملقب به «کهکشان گرداب» را در فاصله 30 میلیون سال نوری رصد کردند و برای این کار از رادیوتلسکوپ «آرایه با فرکانس پایین» (LOFAR) در طیف فرکانسی 115 تا 175 مگاهرتز بهره بردند. این طیف بالاتر از باند فرکانسی 88 تا 108 مگاهرتز اف‌ام قرار دارد...

 

ثبت حساس‌ترین تصویر از یک کهکشان با امواج رادیویی

1408866700358_7.jpg

تیمی از دانشمندان اروپایی با استفاده از فرکانس‌های بالاتر از ایستگاه‌های رادیویی اف‌ام، به حساس‌ترین تصویر از یک کهکشان دارای امواج با فرکانس زیر یک گیگاهرتز دست یافته‌اند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منجمان جرم کیهانی Messier 51 ملقب به «کهکشان گرداب» را در فاصله 30 میلیون سال نوری رصد کردند و برای این کار از رادیوتلسکوپ «آرایه با فرکانس پایین» (LOFAR) در طیف فرکانسی 115 تا 175 مگاهرتز بهره بردند. این طیف بالاتر از باند فرکانسی 88 تا 108 مگاهرتز اف‌ام قرار دارد.

 

این نتایج نخستین مشاهدات سامانه LOFAR از یک کهکشان مجاور به شمار می‌آیند. سیستم مزبور شامل 38 ایستگاه در هلند، شش ایستگاه در آلمان و یک ایستگاه در هر یک از کشورهای انگلیس، فرانسه و سوئد است. در این پروژه، سیگنال‌های تمامی این ایستگاه‌ها در سامانه محاسباتی قدرتمند دانشگاه گرونینگن هلند ترکیب شدند.

 

نجوم رادیویی دو جزء مهم کهکشان‌ها را که برای تلسکوپ‌های نوری نامرئی‌ هستند، نشان می‌دهد. این دو جزء، الکترون‌های تابش کیهانی و میادین مغناطیسی هستند که نقش مهمی را در ثبات و تکامل کهکشان‌ها ایفا می‌کنند.

 

با حساسیت بالای LOFAR، منجمان الکترون‌ها و میادین مغناطیسی را در بازوهای مارپیچ و دیسک گسترده کهکشان گرداب شناسایی کردند؛ این دیسک تا فاصله 40 هزار سال نوری از مرکز کهکشان بسط یافته بود.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی: www.isna.ir

چهارشنبه 5 شهریور 1393  .:. 7:08 PM .:. امیرحسین
درباره وبلاگ

باسلام. به وبلاگ نجوم خوش آمديد. اين وبلاگ با هدف آشنايي بيشتر کاربران با نجوم تأسيس شده است و با قالبي زيبا و امکاناتي زياد و جالبي براي شما بازديدکنندگان گرامي ايجاد شده است. از موضوعات اين وبلاگ مي توان به اخبار، مقالات، تصاوير و... اشاره داشت. وبلاگ نجوم کليه ي مطالب خود را از وبسايت هاي معتبر تهيه کرده و همه ي مطالب داراي منبع مي باشند. از امکانات اين وبلاگ هم مي توان به ترجمه ی مطالب، خبرنامه، تصاوير آنلاين از خورشيد و ماه، نظرسنجي، جست و جوي مطلب و ... اشاره کرد. اين وبلاگ در ستاد ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي به نشاني www.samandehi.ir ثبت شده است. لطفاً نظرات و پيشنهادات و انتقادات خود را براي بهتر شدن وبلاگ نجوم با ما درميان بگذاريد. باتشکر از همراهيتان در وبلاگ نجوم


کليه ي مطالب وبلاگ نجوم داراي "ادامه ي مطلب" هستند. براي مشاهده ي ادامه ي مطلب بر روي گزينه ي "ادامه مطلب" در پايين پست کليک کنيد

خبرنامه

نام    
ايميل


Powered by WebGozar

آرشيو مطالب
نظرسنجی دوم
آمار بازدید
كل بازديدها : 558422 نفر
كل مطالب : 845 عدد
کل نظرات : 61 نظر
تاريخ ايجاد وبلاگ : سه شنبه 8 مرداد 1392 
آخرين بروز رساني : شنبه 4 آذر 1396 
امکانات وب
جستو جوی وبلاگ



در اين وبلاگ
در كل اينترنت

هم اکنون