تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1395  | 8:16 PM | نویسنده : اعظم جلیلی

- عمومی

 
رفتار نیکو با همراهان، کم‌گویی، فراوان به یاد خدا بودن، صلوات فرستادن،‌ کمک به نیازمندان در سفر، از جمله مواردی است که امام صادق(ع) در آداب پیاده‌روی اربعین بیان فرموده است.

پیاده‌روی در مراسم اربعین یک توفیق عظیم و وصف ناپذیر است که برای بهره‌وری بیشتر از این سفر معنوی لازم است تا زائرین آدابی را رعایت کنند.


توفیق رفتن به زیارت سید و سالار شهیدان در مراسم اربعین آن هم با پای پیاده، شامل عاشقان شوریده حالی می‌شود که با شیدایی خاص خود این سفر عشق را در می‌نوردند تا نهایتا کام تشنه خویش را با وصال به معشوق سیراب کنند. این سفر عشق را آدابی نورانی است که امام صادق(ع) در ضمن حدیثی به آنها اشاره می‌فرماید که در ادامه می‌خوانیم:


1. رفتار نیکو با همراهان

«حُسْنُ الصَّحَابَةِ لِمَنْ یَصْحَبُک»؛‏ خوش‌رفتاری با همراهان.

توجه به ارزش‌هاى اخلاقىِ اسلام در سفر زیارتی، این مسافرت معنوی را بسیار شیرین و جاذبه‌دار می‌کند. یکی از این ارزش‌های اخلاقی که رعایت آن پسندیده است؛ رفتار نیکو با همراهان است. انسان باید به هم سفر خویش به دید زائر امام نگاه کند و نهایت احترام، ادب، مهربانی، خوش خلقی، و تواضع را داشته باشد و اگر احیانا در طول سفر بر اثر محدودیت امکانات، ازدحام جمعیت، خستگی راه یا بیماری، با بدخلقی او مواجه شد، با سعه صدر و مدارا آن را مدیریت کند.


2. کم‌گویی

«قِلَّةُ الْکَلَامِ إِلَّا بِخَیْر»؛ کم‌گویى، جز به نیکى.


پرحرفی و بیش از حد صحبت کردن، خصوصاً در مکان هایی که در طول سفر برای استراحت عمومی تعبیه شده، علاوه بر آن که موجب اذیت اطرافیان می‌شود آفتی است که ناخودآگاه انسان را در ورطه هلاکت و سقوط می افکند و باعث می شود انسان به گناهانی مانند دروغ، غیبت، تهمت، سخن چینی و... مبتلا شود، لذا شایسته است که به مقدار ضرورت سخن گفته شود تا از مفاسد پرحرفی در امان بود.


3. فراوان به یاد خدا بودن


«کَثْرَةُ ذِکْرِ الله»؛ بسیاری یاد خدا.



در اسلام برای عباداتی مانند نماز، روزه، حج و... محدودیت‌هایی زمانی، مکانی، کمّی و کیفی وجود دارد و تنها ذکر خداست که نه تنها محدودیت ندارد بلکه توصیه به کثرت آن نیز شده است: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثیراً؛ اى کسانى که ایمان آورده‌اید ذکر حق و یاد خدا (به دل و زبان) بسیار کنید». بر همین اساس توصیه می‌شود برای آمادگی پیدا کردن حضور در پیشگاه معصوم و کسب حال معنوی، ذکر و یاد خدا را داشته باشیم که آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى به جای می‌گذارد، و زائرین به راحتی می‌توانند با برنامه‌ریزی مشخص و همراه داشتن یک صلوات شمار ساده، اذکار فراوانی را در این سفر معنوی انجام دهند.



4. پاکیزگی لباس



«نَظَافَةُ الثِّیَاب»؛ پاکیزگی لباس.



از آن جا که حالت روحی و جسمی، ظاهر و باطن در یکدیگر تأثیر متقابل دارند، حضرت نکته‌ای را در مورد وضعیت ظاهری مبنی بر پاکیزگی لباس زائر تذکر می‌دهند که لباس تمیز و وضع ظاهری زائر در پدید آمدن حال مناسب روحی و ایجاد نشاط معنوی تاثیرگذار است. به علاوه، بخشی از حرمت‌گذاری به شخصیتی که به دیدارش می‌رویم، در آراستگی ظاهر و مرتب بودن لباس جلوه می‌کند، بر همین اساس به پاکیزگی لباس توصیه شده است.



5. غسل پیش از آمدن به مرقد امام حسین (ع)



«الْغُسْلُ قَبْلَ أَنْ تَأْتِیَ الْحَائِر»؛ غسل قبل از آن‌که وارد حائر شوی.


طهارت روحی شرط ارتباط با پاکدلان و پاک جانان و حضور در اماکن مقدس است، لذا یکی از آداب این سفر، که قبل از ورود به حرم توصیه می شود، غسل زیارت است. شخصی از امام صادق (ع) سوال کرد منظور از آیه: «خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد؛ زیورهاى خود را در مقام هر عبادت به خود برگیرید»، چیست؟ حضرت فرمودند: «الْغُسْلُ‏ عِنْدَ لِقَاءِ کُلِ‏ إِمَامٍ‏»؛ مراد غسل نمودن هنگام ملاقات امام است.



زائر به برکت این غسل، کسب طهارت، معنویت و نورانیت می کند، شاهد بر این مطلب دعایی است که امام صادق (ع) هنگام غسل زیارت توصیه فرموده اند: «بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لِی نُوراً وَ طَهُوراً وَ حِرْزاً وَ شِفَاءً مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ آفَةٍ وَ عَاهَةٍ اللَّهُمَ‏ طَهِّرْ بِهِ‏ قَلْبِی‏ وَ اشْرَحْ‏ بِهِ‏ صَدْرِی‏ وَ سَهِّلْ‏ بِهِ‏ أَمْرِی؛ به نام خدا، و به کمک خدا، خدایا آن را قرار ده روشنى و پاک کننده و نگه دارنده، و شفاى از هر درد و بیمارى و آفت و آسیب، خدایا دلم را با آن پاک کن، و سینه ام را بگشاى، و کارم را با ان آسان گردان».



6. بسیار نماز خواندن



«کَثْرَةُ الصَّلَاة»؛ بسیار نمازگزاردن.



نماز از عالى‌ترین نمونه‌هاى معنوى پیوند با خدا و برترین جلوه‌هاى ذکر خدا است و امام حسین (ع) از اقامه کنندگان نماز است، هم چنان که در زیارت نامه ایشان آمده است: «أَشْهَدُ أَنَّکَ‏ قَدْ أَقَمْتَ‏ الصَّلَاةَ وَ آتَیْتَ الزَّکَاةَ؛ گواهى مى دهم که تو برپادارنده نماز و دهنده زکات هستى»، نماز در حادثه عاشورا جلوه خاصی داشت، از نمازهای سید الشهداء (ع) و اصحابش در شب عاشورا، از نماز اول وقت حضرت در ظهر عاشورا، گرفته تا نمازهای شب حضرت زینب (س) در حالت اسارت و...
لذا یکی از شاخصه‌های شیعه واقعی و عاشق امام حسین (ع) اهمیت به نماز است و بر همین اساس نباید از نماز اول وقت و نوافل شب در سحرگاهان غافل ماند.


7. صلوات فرستادن


«الصَّلَاةُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد»؛ درود بر محمّد (ص) و خاندانش.


صلوات فرستادن ذکر بسیار مبارک و با عظمتی است که بر زبان آوردن آن در همه احوال و زمان‌ها دارای ثواب است و در این سفر که زائرین برای زنده نگه داشتن نام اهل بیت علیهم‌السلام، گام بر می‌دارند، زیبنده است که مترنّم به این ذکر باشند.


8. با وقار بودن


«التَّوْقِیرُ لِأَخْذِ مَا لَیْسَ لَک‏»؛ با وقار بودن در صرف‌نظر از دریافت آنچه متعلق انسان نیست.
وقار که بیانگر یک نوع آرامش ظاهری، سنگینی و متانت شخصیت است، به انسان این امکان را می دهد که از کارهای سبک، شوخی‌های نامناسب و کارهای زننده که مناسب شأن یک مسلمان نیست برحذر باشد و شأن یک زائر را کاملا رعایت کند.


9. پرهیز از نگاه به حرام


«یَلْزَمُکَ أَنْ تَغُضَّ بَصَرَک‏»؛ لازم است که چشمانت را بپوشانی.


زائری که قرار است چشمش به جمال مرقد مطهر حسین بن علی (ع) روشن شود، باید در طول سفر مراقب چشمان خویش باشد تا مبادا به حرام بیفتد که مراقبه نکردن از نگاه حرام، آن حال خوش معنوی را از زائر خواهد گرفت.


10. کمک به نیازمندان در سفر


«یَلْزَمُکَ أَنْ تَعُودَ إِلَى أَهْلِ الْحَاجَةِ مِنْ إِخْوَانِکَ إِذَا رَأَیْتَ مُنْقَطِعاً وَ الْمُوَاسَاة»؛ لازم است که مراقب همراهان حاجت مند بوده و با آنان همراهی کنی.


در مراسم پیاده‌روی اربعین که خیل مشتاقان حضور دارند و خدام زائر الحسین (ع) بدون منت و با افتخار کارگشایی دارند، چه زیباست که زائرین نیز در این امر عظیم سهیم باشد و مراقب بزرگ‌ترها، مسن‌ترها، و افرد محتاج به کمک باشند و از آنان دستگیری نمایند، که سیدالشهداء (ع) در این زمینه فرمودند: «وَ مَنْ نَفَّسَ کُرْبَةَ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ‏ اللَّهُ‏ عَنْهُ‏ کُرَبَ‏ الدُّنْیَا؛ هر کس اندوهی را از دل یکی از اهل ایمان بزداید، خداوند متعال غصه‌های دنیا و آخرت او را از میان بر می‌دارد. [مشکلاتش را حل خواهد کرد]».


11. تقیه


«وَ یَلْزَمُکَ التَّقِیَّةُ الَّتِی قِوَامُ دِینِکَ بِهَا»؛ و بر تو لازم است تقیه‌ای که موجب قوام دینت است را رعایت کنی.


علی رغم تلاش دشمن بر تفرقه و جدایی بین امت اسلامی، حفظ وحدت و انسجام از توصیه‌های دیگر حضرت است، و بر همین اساس باید از هر نوع کاری، که به این وحدت آسیب می زند، مانند مطرح کردن اختلافات مذهبی، توهین به بزرگان یکدیگر و القاء شبهات و... به شدت خودداری شود.
12. ترک گناهان


«الْوَرَعُ عَمَّا نُهِیتَ عَنْه‏»؛ و از آنچه نهى شده‌اى، پارسایى بورزى.


طیق آیه قرآن کریم سه دسته هستند که ناظر اعمال انسان هستند: «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُون؛ و بگو که هر گونه عمل کنید خدا آن عمل را مى‌‏بیند و هم رسول و مؤمنان بر آن آگاه مى‌‏شوند»، در واقع علاوه بر حق تعالی و رسول مکرم اسلام (ص)، مؤمنین نیز ناظر افعال انسان هستند و اهل بیت (ع) مصداق بارز آن است. امام صادق (ع) در تفسیر این آیه شریفه و بیان مصداق مومنون می‌فرمایند: «هُمُ الْأَئِمَّة؛ مراد از مومنون، ائمه (ع) هستند». بنابراین ادب حضور اقتضاء می‌کند زائر کاملا مراقب اعمال و رفتار خود باشد و بداند در هر قدمی که بر می‌دارد و هر کلامی که می‌گوید، امام حسین (ع) و سایر ائمه (ع) او را می‌بینند.


13. ترک مجادله


«وَ الْخُصُومَةِ وَ کَثْرَةِ الْأَیْمَانِ وَ الْجِدَالِ الَّذِی فِیهِ الْأَیْمَان؛ و نیز [پرهیز کنی] از بگو مگو کردن و سوگند فراوان و کشمکش‌هایى که در آن، سوگند یاد می‌شود».


بنابراین شایسته است که زائر این آداب را رعایت نماید تا مستحقّ بازگشت با آمرزیدگى و رحمت و خشنودى خدا شود.
خلاصه

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 19 آبان 1395  | 12:45 AM | نویسنده : اعظم جلیلی

 

☀️☀️فراخوان طرح نایب الشهید☀️☀️

✨"ولاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون"✨

     🔷«امسال اربعین ، جای شهداء خالی نیست ...»🔷

بمَنه و عونه ؛ 

🔸مسافر اربعینم ؛ قطره ای در دریای پر تلاطم عاشقان حضرت اباعبدالله "علیه السلام"
مسافر اربعینم ؛ از سرزمینی قصد کربلای حسین کرده ام که آزادی و امنش مرهون شهیدان شاهدی است که با تأسی بر سیدالشهدا درخون طپیدند تا بر دامان عزت و شرافت مام میهن، گرد ننشیند. آنانی که از اعماق وجود بر لب زمزمه داشتند که "تا کربلا رسیدن یک یا حسین دیگر"

🔸و اینک ما به یُمن رادمردی ها و فداکاری های قامت خمیده زینب"س" ، پیش روی در راه رسیدن به آرزوی دیرینه آنانیم. "زیارت مضجع شش گوشه امام عشق".

🔸به رسم قدرشناسی و امید به تداوم عنایت آن شاهدان شهید، قطره اندک عمل خویش را به دریای نورانی وجود ملکوتی آن خونین بدنان پیوند می زنیم که جان هایشان را به لایتناهی عظمت الهی سپردند. از صمیم دل با آنان نجوا میکنیم که:"در زیارت اربعین امسال نایب شما خواهیم بود تا عزیز فاطمه"س" به حرمت شمایان که سپید رویان یوم الحسرتید، ما را نیز شرمسار نگرداند. به نیابت از شما روبروی حریم شش گوشه خطاب به آن سید احرار زمزمه می کنیم: "السلام علی ولی الله وحبیبه.... اکرمته بالشهاده و حبوته بالسعاده...."

🔸هر ایرانی زائر اربعین نایب یک شهید، من جمله شهدای مظلوم مدافع حرم است. باشد که اندک از دِین سترگ خویش را ادا کرده باشیم.
امید که دعای شهیدان شامل حالمان گردد و این توفیق قرینمان که در رکاب یگانه منتقم خون حسین"علیه السلام" سروجان بازیم.

🔸بی تردید اربعین تجلی شکوهمندی است از اعلام آمادگی شیعه ، برای ظهور نزدیک مهدی فاطمه"س". ان شاءالله

🔸با شهیدان، در مقاومت بر ادامه راهشان در حفظ و حراست از اسلام ناب و انقلاب عظیم اسلامیمان تا پای جان عهد می بندیم.

🔸طنین دلنشین سید شهیدان اهل قلم بر جانهای تشنه مان می نشیند:"ای شهید ای آنکه بر کرانه ازلی و ابدی وجود نشسته ای ، دستی برآر و ما قبرستان نشینان عادات سخیف را نیز از این منجلاب بیرون کش..."

💢به همین منظور؛ همسفران طریق زینبی را دعوت می نمائیم که با مراجعه به سایت الاربعین(www.Alarbaeen.ir) یا نصب اپلیکیشن الاربعین و پذیرش نیابت یکی از شهداء عزیز، شهیدی را همسفر خود کرده و در ذیل عنایت و برکت خون شهداء، پیاده روی اربعین و زیارت سید الشهداء خویش را مزین و تضمین نمایند و از برنامه هایی که در این راستا پیش بینی شده و به اجرا در خواهد آمد نیز، بهره مند گردند💢 

👈 لذا یکی از برنامه های مدنظر جمع آوری نامه ها، دلنوشته ها، خاطرات و تصاویر نائبین شهداء، از این توفیق الهی است که می توانید از طرق ذیل، برای ما ارسال نمائید.

👈 از سوی دیگر، در سایت الاربعین (www.Alarbaeen.ir) و اپلیکیشن الاربعین، صفحه ای برای ثبت مشخصات شهداء و معرفی خصایص و شخصیت آنها به منظور شناخت بهتر نائبین از شهداء، پیش بینی گردیده است که حتی اگر توفیق شرکت در پیاده روی اربعین و زیارت کربلا را ندارید، حداکثر تا تاریخ ۱۰ آبان، با ثبت مشخصات شهید یا شهیدان مورد علاقه خود، در ثوابِ نواب شهداء، شریک گردید که به لطف الهی قطعا شما هم مأجور در این مسیر زینبی خواهید بود. همچنین می توانید اطلاعات شهید یا شهداء مورد نظر را به همراه مشخصات اولیه خود، به آدرس تلگرام @khfshahed و یا ایمیل shohada@alarbaeen.ir ارسال نمائید. 

www.alarbaeen.ir 
shohada@alarbaeen.ir 
@nayebshahid
٨٨٣٥٨٤٢٠-٠٢١


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 12 آبان 1395  | 1:35 AM | نویسنده : اعظم جلیلی

علی:
اهل بیت پیامبر(ص) در اول صفر سال 61 هجری قمری در شرایطی وارد شهر شام شدند که حدود چهل سال در این شهر و اطراف آن بر ضد امیرالمؤمنین علی علیه السلام تبلیغات مسموم صورت گرفته بود.
معاویه تعدادی خطیب پول پرست را مأمور ساخته بود که به مقام و منزلت شامخ حضرت علی علیه السلام توهین و جسارت کنند و آن حضرت را مورد فحّاشی و بدگویی قرار دهند.
مردم شهر شام نیز از هنگامی که این شهر به قلمرو مسلمانان در آمده بود، تا عصر امام سجاد(ع) تنها حاکمان و فرمانروایان طائفه بنی ‌امیه را در خود دیده بودند و لذا نه محضر پیامبر(ص) را درک کرده بودند و نه روش اصحاب صالح آن حضرت را.
شامیان در این مدت اسلام را در چهره امویان دیده بودند و تنها آنان را بازماندگان و خاندان پیامبر می ‌دانستند و بر خلاف کوفیان تنها همین را می‌ دانستند که فردی خارجی به نام «حسین» بر امیرالمؤمنین یزید!!! شوریده و توسط سپاه خلیفه به قتل رسیده و خاندان وی به اسارت گرفته شدند. از این رو به شکرانه این پیروزی و ورود کاروان اسرا شهر را آراسته و جشن گرفته بودند.

خطبه امام سجاد علیه السلام در مسجد شام
یکی از حساس ترین سخنان امام سجاد علیه السلام که تحولی عظیم در بینش مردم نسبت به امویان ایجاد کرد و معادلات یزید را بر هم زد و خط مشی او را نسبت به اهل بیت علیهم السلام کاملاً تغییر داد خطبه ای است که آن حضرت در جمع مردم و رجال سیاسی و دینی شام ایراد کردند. این خطبه که در مسجد شام ایراد گردیده اوج موفقیت امام سجاد علیه السلام در ابلاغ رسالت و تبلیغ عاشورا و تداوم خط شهیدان کربلاست.
در این مجلس یزید ملعون به یکی از خطیبان درگاهش دستور داد تا به مذمت علی علیه السلام و اولادش و به توجیه و تمجید فجایع عاشورا اقدام نماید. خطیب پس از اینکه بر فراز منبر رفت و حمد و ثنای خداوند را بجای آورد فوق العاده از حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) غیبت و بدگوئی کرد و نسبت به بزرگداشت معاویه و یزید سخنانی طولانی گفت و آن ها را به هر عمل نیکوئی نسبت داد.
در این حال امام سجاد(ع) بر آن خطیب فریاد زد و فرمود: ای خطیب، وای بر تو! رضایت مخلوق را بوسیله غضب خالق خریدی. اینک جایگاه خود را در آتش شعله ور دوزخ آماده بنگر و خود را برای آنجا آماده ساز!
آنگاه حضرت به یزید فرمود:
آیا اجازه می دهی من هم با مردم سخن بگویم؟
اما یزید به دلیل ترسی که از افشاگری های امام و نفوذ کلام ایشان داشت به این کار رضایت نداد.
در این حال معاویه پسر یزید به پدرش گفت: خطبه این مرد چه تأثیری دارد؟ بگذار تا هر چه می خواهد، بگوید.
یزید در جواب پسرش گفت: شما قابلیت های این خاندان را نمی دانید، آنان علم و فصاحت را از هم به ارث می برند، از آن می ترسم که خطبه او در شهر فتنه بر انگیزد و وبال آن گریبان گیر ما گردد.
اما مردم شام با اصرار فراوان از یزید خواستند تا امام سجاد علیه السلام نیز به منبر برود.
یزید گفت: اگر او به منبر رود، فرود نخواهد آمد مگر اینکه من و خاندان ابوسفیان را رسوا کرده باشد!
به یزید گفته شد: این نوجوان چه می تواند بکند؟!
یزید گفت: او از خاندانی است که در کودکی کامشان را با علم برداشته اند.
بالاخره در اثر پافشاری شامیان، یزید موافقت کرد که امام علیه السلام به منبر برود.
به دلیل طولانے شدن مطلب ان شاءالله خطبہ رسواگر و نافذ امام سجاد(ع‌)را فردا تقدیم عزیزان خواهیم ڪرد
✅🆔 @hoze261


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 5 آبان 1395  | 8:35 PM | نویسنده : اعظم جلیلی

در بخش قبل امام علی علیه السلام تا به این مسئله به نامه معاویه بن ابوسفیان پاسخ دادند که در زمانی که کسی یاری رسول خدا نمی کرد، ایشان بودند که به یاری پیامبر رسیدند، در زمان تحریم های مردم مکه، کسانی که تحمل این مشقت را کردند ما اهل بیت بودیم و ...

محمد باعزم- بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان
م


اما دیگر قریشیان که اسلام آورده بودند چنان بیم و هراسی که ما داشتیم، نداشتند زیرا یا به سبب هم پیمانی، ریختن خونشان بر (کفار) ممنوع بود یا عشیره و قومشان از آنان دفاع می کردند. و به هیچکس چنان گزندی که از سوی قوممان متوجه ما بود نرسید، چه آنان از کشته شدن نجات یافته و در امان بودند. این امری بود که خدا خواسته بود چنان باشد، سپس به پیامبر خود فرمان هجرت داد و از آن پس به وی اجازه داد با مشرکان بجنگد. چون نبرد سخت می شد و تکاوران را به میدان می خواندند، اهل بیت او به با می خاستند و وی ایشان را جلو می انداخت و دیگر یاران خود را، در پناه ایشان که سپر بلا شده بودند، در برابر تندی پیکانها و تیزی شمشیرها حمایت می کرد، پس عبیده در جنگ بدر، و حمزه در جنگ احد و جعفر و زید در جنگ مؤته کشته شدند، و کسی که اگر می خواستم نامش را ذکر می کردم، آرزومند شهادت در راه خدا بود، همچون شهادتی که ایشان در رکاب پیامبر صلی اللّه علیه و آله و سلم، چندین بار پذیرا بودند و بدان نایل آمدند، جز آنکه مهلت آنان زودتر فرا رسید و مرگ این یک (که نامش را نمی برم) به تأخیر افتاد. و خدا ایشان را غریق احسان خویش کرد و به سبب اعمال صالحانه ای که از پیش تقدیم داشتند بر ایشان منت نهاد. و هرگز نشنیدم و ندیدم که در میان آنان کسی خدا را در فرمانبرداری از پیامبر او، نیکخواهتر، و پیامبرش را در فرمانبرداری از خدا گوش به فرمان تر، و در محنت و سختی و به گاه شدّت خطر بردبارتر، و در جایگاههای ناگوار به همراهی با پیامبرصلی اللّه علیه و آله از آنان که برای تو نام بردم شکیباتر بوده باشد. مهاجران را نکوییهای بسیار بود که می دانیم، خداوند بسی بهتر از اعمال نیک آنان بدیشان پاداش دهد.

خلیفه مسلمانان را چه کسی تعیین کرد؟

 تو از رشک بردن من بر خلفا و تأخیرم از (بیعت با) آنها و گردنکشی من بر ضد ایشان سخن گفتی. اما (درباره) گردنکشی، پناه بر خدا اگر هرگز چنان بوده باشد، و اما تأخیر من در مواففت با ایشان و ناخوشایندی از کار آنان، من در این مورد از کسی پوزش نمی خواهم (و نیاز به عذر آوری ندارم)، زیرا چون خداوند، که یادش شکوهمند است،

پاسخ های تاریخی امام علی علیه السلام نه تنها جوابی دندان شکن برای معاویه بن ابوسفیان و هواداران ایشان بود، بلکه ثبت آن در تاریخ، باعث شد تا حقائق آن گونه که است، برای همگان ثابت گردد و قرن ها، چهره اسلام حقیقی و غیر حقیقی را آشکار سازد.

 جان پاک پیامبرش صلی اللّه علیه و سلم را باز گرفت، قریش گفتند: امیر از ما باید، و انصار گفتند: امیر از ما باشد.(1) سپس قریش (به استدلال) گفتند: محمد، پیامبر خدا صلی اللّه علیه و سلم از ما است پس ما بدین فرماندهی سزاوارتریم، و بر اثر آن انصار این حق را برای آنها شناختند و ولایت و سلطنت را به ایشان سپردند. اگر آنان حق خود را به مناسبت پیوندی بیش از انصار با محمد صلی اللّه علیه و آله و سلم مطالبه می کردند، در واقع نزدیکترین مردم به محمد صلی اللّه علیه سزاوارتر از همه آنها بود. وگرنه انصار را در میان عرب نصیبی بیشتر در حکومت بود. (به هر تقدیر) نمی دانم آیا صحابه در این مورد که حق مراگرفته اند (خطایی نکرده اند) و از این عیب منزه و سالمند؟
یا انصار ستم کرده اند؟ [بلکه] فقط این را دانستم و دیدم آنچه سلب شده همان حقّ من است، و آن را به خدا واگذاشتم که از ایشان درگذرد. اما آنچه از کار عثمان و اینکه من بیوند خویشاوندی خود را با او گسستم یاد کردی و از تحریکات من بر ضد او سخن گفتی، به راستی عثمان آنچه را خبرش نیز به تو رسیده خود کرد، و مردم [از آن] ماجرایی ساختند که دیده و شنیده ای. من به کلی از آن ماجرا برکنار بودم، مگر آنکه بخواهی تهمت بندی، پس هر چه خواهی و تو را بایسته است تهمت بزن. اما آنچه درباره قاتلان عثمان نوشتی، من در این باب نیک نگریسته و جوانب آن را سنجیده ام و صلاح نمی دانم که ایشان را نه به تو و نه به دیگری تسلیم کنم. به جان خودم، سوگند می خورم که اگر تو از گمراهی و جداطلبی خود باز نایستی به زودی خواهی دید که آنان خود، تو را می جویند، و این بار گران را که تو حتی در بیابان، نه «در دریا و کوه و دشت »، به دنبال ایشان بگردی از شانه ات بر می دارند.

اعتراف ابوسفیان به ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام

 هنگامی که مردم ابوبکر را به سرپرستی خویش می گرفتند، پدرت نزد من آمد و گفت: پس از محمد صلی اللّه علیه و آله و سلم تو سزاوارترین کس به این کار هستی و من در این زمینه رهبری مقاومت در برابر هر کس را که به مخالفت با تو پردازد بر عهده گیرم. دستت را فراز آر تا با تو بیعت کنم. و من چنان نکردم. و تو خود دانی که پدرت چنین گفت و چنین می خواست، و این من بودم که امتناع کردم زیرا مردم به روزگار کفر نزدیک بودند و من از ایجاد تفرفه بین مسلمانان بیم داشتم. پس پدرت بیش از تو به حق من آگاه بود و اگر تو نیز همان قدر که پدرت حقم را می شناخت، حق مرا بشناسی راه درست را یافته ای و اگر چنین نکنی خداوند (مرا) از تو بی نیازی دهد. و السلام.(2)
پاسخ های تاریخی امام علی علیه السلام نه تنها جوابی دندان شکن برای معاویه بن ابوسفیان و هواداران ایشان بود، بلکه ثبت آن در تاریخ، باعث شد تا حقائق آن گونه که است، برای همگان ثابت گردد و قرن ها، چهره اسلام حقیقی و غیر حقیقی را آشکار سازد.

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : دوشنبه 3 آبان 1395  | 12:50 AM | نویسنده : اعظم جلیلی

اعیاص:
⭕️""#اقتصاد_مقاومتی_در_اربعین

🔻 امسال برای #زیارت_اربعین #دلار-نخریم ...
🔹 به عنوان آغازی بر حذف دلار از مبادلات ایران و جهان اسلام، زائرین ایرانی اربعین امسال برای مخارج خود (و یا حتی مبالغ احتیاطی همراه) دلار خریداری نکنیم و تنها از ریال ایران و یا دینار عراق استفاده کنیم ...
📚 مهمترین ابزار رییس استکبار جهانی (آمریکا) در سلطه اقتصادی بر کشورهای جهان دلار است؛
🔹این کشور در یک دوره 26 ساله پس از جنگ دوم جهانی با سوء استفاده از اعتماد کشورهای جهان به دلار، اقدام به ترویج پول ملی خود به عنوان معیار بین المللی مبادلات مالی کرد، با تعهد به حفظ برابری ارزش دلار در مقابل طلا. اما این رییس جمهور خیانتکار این کشور در سال 1971 اعلام کرد که دیگر در مقابل دلار حاضر به پرداخت طلا نیست و از آن پس دلار رسما پشتوانه خود را از دست داد ...
🔹 اما تداوم استفاده از دلار در معاملات بین المللی (توسط کشورهای صادرکننده و واردکننده ای که هیچکدام دلار پول رسمی شان نیست!) باعث تداوم اعتبار این پول بدون پشتوانه شد ... و آمریکا به پشتوانه اعتباری که کشورهای دیگر به پولش بخشیده اند، سالانه یک هزار میلیارد دلار پول بدون پشتوانه روانه اقتصاد جهانی می کند و به همین میزان از تولیدات ملت ها را در مقابل هیچ! تملک می کند ... امری که عنوان دقیق تر آن در ادبیات اخلاقی "دزدی" است ...
🔹 لازم است همه کشورهای جهان بی توجه به دلار آمریکا، اقدام به انجام مبادلات با پول های ملی خود (پول های مبدا و مقصد) نمایند و دلار بی پشتوانه را حذف کنند ...
🔹 و شایسته است آغاز این امر مهم از کشورهای اسلامی باشد ...
🔹 و ما در ایران انقلابی و اسلامی پیشگام باشیم ...
✊و گام اول این اقدام امسال توسط میلیون ها زائر ایرانی اربعین رقم خواهد خورد ... ان شاء الله ...
🔹 درخواست می کنم منتشر کنید تا به اطلاع همه 4 میلیون زائر ایرانی #اربعین برسد ...

☑️ @shakhes_1


ادامه مطلب
نظرات 0