تاریخ : جمعه 24 فروردین 1397  | 11:48 AM | نویسنده : اعظم جلیلی

 

خبرگزاری میزان- امام رضا(علیه السلام )فرمود: هر کس مرا زیارت کند و از راه دور به زیارت من آید در روز قیامت در سه موقف به یارى او خواهم آمد تا او را از ناراحتی هاى آن حال نجات دهم.

 

 

سه‌جایی که امام رضا(ع) به شما سر می زندبه گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  امام رضا (علیه السلام) فرمود: هر کس مرا زیارت کند و از راه دور به زیارت من آید در روز قیامت در سه موقف به یارى او خواهم آمد تا او را از ناراحتی هاى آن حال نجات دهم.

*مؤمن از دیدگاه امام رضا (ع)

عَنْ عُبَیْدِ بْنِ هِلَالٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا (ع) یَقُولُ إِنِّی أُحِبُّ أَنْ یَکُونَ الْمُؤْمِنُ مُحَدَّثاً قَالَ قُلْتُ وَ أَیُّ شَیْ‏ءٍ الْمُحَدَّثُ قَالَ الْمُفَهَّمُ

عبید بن هلال گوید: شنیدم که امام رضا علیه السّلام فرمود:: من دوست دارم مؤمن «محدّث» باشد. گوید: پرسیدم: «محدّث» چیست؟ فرمود: بسیار فهمیده و دانا.

*ایمان چیست؟

عَنْ أَبِی الصَّلْتِ الْهَرَوِیِّ قَالَ سَأَلْتُ الرِّضَا (ع) عَنِ الْإِیمَانِ فَقَالَ ع. الْإِیمَانُ عَقْدٌ بِالْقَلْبِ وَ لَفْظٌ بِاللِّسَانِ وَ عَمَلٌ بِالْجَوَارِحِ لَا یَکُونُ الْإِیمَانُ إِلَّا هَکَذَا.

از ابى الصلت روایت است که می‌گوید: از حضرت رضا (ع) در خصوص تعریف ایمان سؤال کردم فرمود:: ایمان بستن (گره زدن) به قلب، تلفظ کردن به زبان و عمل به ارکان است و ایمان غیر از این نیست.

*پیوست سه عمل مهم

عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا (ع) قَالَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ بِثَلَاثَةٍ مَقْرُونٍ بِهَا ثَلَاثَةٌ أُخْرَى أَمَرَ، بِالصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ فَمَنْ صَلَّى وَ لَمْ یُزَکِّ لَمْ یَقْبَلْ مِنْهُ صَلَاتَهُ وَ أَمَرَ بِالشُّکْرِ لَهُ وَ لِلْوَالِدَیْنِ فَمَنْ لَمْ یَشْکُرْ وَالِدَیْهِ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ وَ أَمَرَ بِاتِّقَاءِ اللَّهِ وَ صِلَةِ الرَّحِمِ فَمَنْ لَمْ یَصِلْ رَحِمَهُ لَمْ یَتَّقِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ.

از حضرت رضا (ع) روایت شده که آن جناب فرمود: حق تعالى بنده را به سه چیز امر فرمود: ه است، مشروط بر اینکه به سه چیز مقرون باشد؛ امر به نماز فرمود: ه و آن را مقرون به زکاة فرمود: ه است؛ پس کسى که نماز بخواند و زکاة ندهد، هرگز نماز او مقبول نخواهد شد.

امر به شکر کردن براى خود نموده و آن را به تشکر از پدر و مادر مقرون فرمود:؛ پس کسى که والدین را شکر نکند خدا را شکر نکرده است؛ و امر به تقوى فرمود: ه و آن را به صله رحم مقرون نموده پس کسى که صله رحم نکند تقوى الهی ندارد.

*نشانه‌های فقیه

قَالَ أَبُو الْحَسَنِ (ع) مِنْ عَلَامَاتِ الْفَقِیهِ الْحِلْمُ وَ الْعِلْمُ وَ الصَّمْتُ إِنَّ الصَّمْتَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْحِکْمَةِ إِنَّ الصَّمْتَ یَکْسِبُ الْمَحَبَّةَ إِنَّهُ دَلِیلٌ عَلَى کُلِّ خَیْرٍ.

حضرت رضا (ع) فرمود:: از علامات و نشانه‌های فقیه، حلم، علم و سکوت است؛ همانا سکوت بابى از ابواب حکمت است و سکوت، محبت را کسب می‌کند و راهنما به هر خوبى است.

*زمین از حجت خدا خالی نیست

عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ جَعْفَرٍ الْحِمْیَرِیِّ قَالَ سَأَلْتُ الرِّضَا (ع) فَقُلْتُ تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ حُجَّةٍ فَقَالَ (ع) لَوْ خَلَتِ الْأَرْضُ طَرْفَةَ عَیْنٍ مِنْ حُجَّةٍ لَسَاخَتْ بِأَهْلِهَا.

از سلیمان بن جعفر الجعفرى نقل شده می‌گفت: به حضرت رضا (ع) عرض کردم: زمین از حجت خالى مى ‏شود؟. حضرت فرمود: اگر به قدر یک طرفة العین زمین از حجت خالى ماند، اهل خود را فرو برد.

*نعمت‌های الهی چه وقت از انسان جدا می‌شود

عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَرَفَةَ قَالَ قَالَ أَبُو الْحَسَنِ الرِّضَا (ع) یَا ابْنَ عَرَفَةَ إِنَّ النِّعَمَ کَالْإِبِلِ الْمَعْقُولَةِ فِی عَطَنِهَا عَلَى العوم الْقَوْمِ مَا أَحْسَنُوا جِوَارَهَا فَإِذَا أَسَاءُوا مُعَامَلَتَهَا وَ إِنَالَتَهَا نَفَرَتْ عَنْهُمْ.

محمّد بن عرفه روایت کرده گفت: امام هشتم به من فرمود:: یا ابن عرفه! همانا نعمت هاى الهى همانند شترى است که در خوابگاهش که در کنار نهر یا (قناتى) است بسته ‏اند، این خیر براى مردم تا وقتى است که با آن نیکو رفتار کنند و قدر آن را بشناسند؛ امّا همین که قدرش را نشناختند و با آن بدرفتارى نمودند (یعنى نعمت را در راه ناصواب مصرف کردند) از چنگ آنان می‌گریزد.

*بخیل از نگاه امام رضا (ع)

عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا ع. قَالَ السَّخِیُّ یَأْکُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِیَأْکُلُوا مِنْ طَعَامِهِ وَ الْبَخِیلُ لَا یَأْکُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا یَأْکُلُوا مِنْ طَعَامِهِ.

امام رضا علیه السلام فرمود: سخى، طعام مردم را می‌خورد تا مردم طعام او را بخورند و بخیل طعام مردم را نمی‌خورد تا طعام او را نخورند.

*در این سه جا به شما سرمی زنم

قَالَ الرِّضَا (ع) مَنْ زَارَنِی عَلَى بُعْدِ دَارِی أَتَیْتُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فِی ثَلَاثِ مَوَاطِنَ، حَتَّى أُخَلِّصَهُ مِنْ أَهْوَالِهَا إِذَا تَطَایَرَتِ الْکُتُبُ یَمِیناً وَ شِمَالًا وَ عِنْدَ الصِّرَاطِ وَ عِنْدَ الْمِیزَانِ.

حضرت رضا علیه السّلام فرمود: هر کس مرا با دورى راه زیارت کند و از راه دور به زیارت من آید در روز قیامت در سه موقف به یارى او خواهم آمد تا او را از ناراحتی هاى آن حال نجات دهم:

اوّل- در آن هنگامی که نامه‏ هاى اعمال پخش مى ‏شود از جانب راست و از جانب چپ که: «فَأَمَّا مَنْ أُوتِیَ کِتابَهُ بِیَمِینِهِ فَسَوْفَ یُحاسَبُ حِساباً یَسِیراً» هر کس که نامه عملش به دست راستش داده شود با نرمى و سهولت به حساب او رسند؛ «وَ أَمَّا مَنْ أُوتِیَ کِتابَهُ بِشِمالِهِ فَیَقُولُ یا لَیْتَنِی لَمْ أُوتَ کِتابِیَهْ وَ لَمْ أَدْرِ ما حِسابِیَهْ .. هَلَکَ عَنِّی سُلْطانِیَهْ»

و، امّا آنکه کتابش را به دست چپش دهند خواهد گفت: اى کاش نامه ‏اش را به او نمى ‏دادند و به حسابش نمى ‏رسیدند.

*عبور از صراط

دوم- در آن هنگام که از صراط می‌گذرد.

*هنگام میزان عمل

سوم- در آن وقت که عمل او را بررسى کرده مى ‏سنجند.


(کتاب عیون اخبارالرضا علیه السلام، ج. ۲ و ۱.)
 
منبع:جهان نیوز
 
انتهای پیام/

ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 8 فروردین 1397  | 6:17 PM | نویسنده : اعظم جلیلی
 
 

 

فراخوان ششمین جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی فراخوان ششمین جشنواره رسانه های دیجیتال رضوی

 

 

باسمه تعالی

السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(علیه السلام)

خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا کند. امام رضا(علیه السلام)

فراخوان )جلوه های فرهنگ رضوی)

ششمین جشنواره سراسری تولید ات محتوای رضوی در فضای مجازی

از سری برنامه های شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضاعلیه السلام

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین- شهریورماه 1397

اهداف:

الف: اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی.

ب: گسترش فعالیتهای فرهنگی مرتبط با سیره اهل بیت(علیهم السلام) به ویژه حضرت امام رضاعلیه السلام در فضای مجازی.

ج: تجلیل و تقدیر از تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار حوزه فرهنگ رضوی.

د) تولید محتوا با رویکرد ارزشی،دینی و انقلابی در فضای مجازی.

بخش های جشنواره:

الف: فعالیت های فرهنگی دیجیتال.

ب: تولید محتوای دیجیتال.

ج: ایده های دیجیتال رضوی.

الف- فعالیت های فرهنگی دیجیتال

مجموعه فعالیت های فرد یا موسسه که در معرفی سیره اهل بیت و معصومین به خصوص امام رضا علیه السلام  و حوزه های مذهبی  در شکل و قالب دیجیتال انجام شده باشد در این بخش مورد ارزیابی و رقابت قرار خواهد گرفت. از نمونه فعالیت ها می توان به فعالیت مستمر گروه ها ،کانال ها در شبکه های اجتماعی ، فعالیت های اجتماعی که در فضای مجازی ساماندهی می شوند و مجموعه پایگاه های اینترنتی ، صفحات پر مخاطب اینستاگرام و هرگونه فعالیت دیگر که موضوع رضوی و قالب دیجیتالی داشته باشند را می توان اشاره کرد. جذب و اثرگذاری روی مخاطب از فاکتورهای اصلی در ارزیابی این بخش می باشد.

بخش

عنوان

موضوعات

فعالیت های فرهنگی دیجیتالی

ارزشمندترین و تاثیرگذارترین فعالیت فرهنگی دیجیتال در حوزه رضوی

پیام های آموزشی و تربیتی در کلام و سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا (ع) ، کرامات رضوی، امربه معروف و نهی از منکر در سیره رضوی،معرفی اماکن مذهبی، مهربانی در احادیث رضوی، جایگاه علم آموزی در آموزه های رضوی، قناعت و رضایتمندی در سیره وسبک زندگی رضوی.

موضوعات کاربردی و اجتماعی ذیل نیزپیشنهاد می گردد:

حکومت در جامعه اسلامی،ارتباط مسئولان و مردم ،صداقت و امانتداری،تهمت و افترا،رزق حلال ،بیت المال،رسیدگی به محرومان ، عدالت.

 

مقررات شرکت در بخش فعالیت های فرهنگی دیجیتال

  1. نوع فعالیت باید مشخص ، با هدف تعیین شده و برنامه ریزی شده باشد.
  2. اگر فعالیت شامل چند بخش است باید همه بخش ها پیوسته و دارای یک شخص یا موسسه به عنوان صاحب فعالیت باشد
  3. صفحات اینستاگرام ، گروه ها و کانالهای تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی پر مخاطب که پیشینه فعالیت دارند و الزاما باید کد شامد(شناسنامه الکترونیکی و محتوای دیجیتال) را داشته باشند.(جهت دریافت شناسنامه  الکترونیکی از طریق سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرسwww.samandehi.ir اقدام نماید).
  4. اثر و اجزای به کار رفته در آن مغایر قوانین و مقررات جاری، فرهنگ و ارزش‌های ملّی و دینی و امنیت ملّی‌‌جمهوری اسلامی ‌ایران نباشد.

ب- تولید محتوای دیجیتال

این بخش از جشنواره هرگونه محتوای مرتبط با سیره و آموزه های رضوی و ارزشهای اسلامی که توسط ابزار های دیجیتال ارائه یا تولید شده باشد را شامل می شود. تولیداتی از قبیل بازی های رایانه ای ، نرم افزارهای چندرسانه ای و همراه ، انیمیشن  وکلیپهای تصویری کوتاه (حداکثر 60 ثانیه ای)، موشن گرافیک، اینفوگرافیک ، پایگاه های اینترنتی و وب سایتها، بازیهای رایانه ای و واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و... که در قالب و بستر دیجیتالی تهیه و منتشر می شوند همگی می توانند در این بخش حضور داشته باشند.

بخش

عنوان

موضوعات

تولید محتوای دیجیتال

ارزشمندترین و تاثیرگذارترین محتوای  دیجیتال در حوزه رضوی

پیام های آموزشی و تربیتی در کلام و سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا (ع) ، کرامات رضوی،امربه معروف و نهی از منکر در سیره رضوی،معرفی اماکن مذهبی،مهربانی در احادیث رضوی، جایگاه علم آموزی در آموزه های رضوی، قناعت و رضایتمندی در سیره وسبک زندگی رضوی.

موضوعات کاربردی و اجتماعی ذیل نیزپیشنهاد می گردد:

حکومت در جامعه اسلامی،ارتباط مسئولان و مردم ،صداقت و امانتداری،تهمت و افترا،رزق حلال ،بیت المال،رسیدگی به محرومان ، عدالت.

 

مقررات شرکت در بخش تولید محتوای دیجیتال

  1. مراحل تولید و یا انتشار اثر حتما باید از طریق ابزارهای دیجیتال صورت گیرد
  2. محتواهای دیجیتال شرکت داده شده در جشنواره در سه بعد فنی (تکنیک های پیاده سازی)، تاثیرگذاری روی مخاطب و غنای محتوایی  مورد داوری قرار خواهند گرفت
  1. اثر و اجزای به کار رفته در آن مغایر قوانین و مقررات جاری، فرهنگ و ارزش‌های ملّی و دینی و امنیت ملّی‌‌جمهوری اسلامی ‌ایران نباشد.

ج- ایده های دیجیتال رضوی

این بخش به منظور حمایت از ایده های نو و خلاقانه در حوزه تولید و فعالیت های دیجیتال تاثیر گذار با موضوع رضوی ایجاد شده است. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین بر همین اساس از علاقه مندان و صاحبان ایده دعوت می نماید تا طرح خود را در زمینه های نرم افزارهای تلفن همراه، نرم افزارهای چندرسانه ای، بازیهای رایانه ای، شبکه های اجتماعی و دیگر فعالیت های دیجیتالی با موضوع رضوی ارائه نمایند. طرحهای دریافتی توسط دبیرخانه جشنواره در بخشی جدا داوری شده و به ایده هایی که خلاقانه ، تاثیرگذار و قابل اجرا باشند جوایزی اهدا خواهد شد.

مقررات شرکت در بخش ایده های دیجیتالی رضوی

  1. شکل و قالب طرح های ارسالی باید حداقل شامل بخش های : مقدمه ، ضرورت و اهمیت اجرای پروژه، طرح پروژه، شناسایی و بیان پروژه، اهداف، روش اجرا، بودجه بندی و خدمات باشد.
  2. متقاضیان می‌توانند طرح و ایده‌های دیجیتالی رضوی خود را در قالب‌های بالا از طریق تارنمای شمس توس به نشانی portal.shamstoos.ir و وب سایت جشنواره (ghazvin.shamstoos.ir) به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

جوایز:

در هر بخش  به نفرات اول تا سوم جوایز ذیل اهدا می‌شود:

جایزه رتبه اول: تندیس جشنواره + لوح تقدیر + 30میلیون ریال وجه نقد

جایزه رتبه دوم: لوح تقدیر + 25 میلیون ریال وجه نقد

جایزه رتبه سوم: لوح تقدیر + 15 میلیون ریال وجه نقد

نحوه ثبت نام و ارسال آثاربه جشنواره :

* همه اطلاع رسانی‌ها و فرآیند ثبت نام از طریق تارنمای شمس توس به نشانی ghazvin.shamstoos.irانجام می‌‌شود.

مهلت ثبت نام و ارسال آثار تا تاریخ20/05/ 1397 می‌باشد.

نکات مهم :

  • برگزاری کارگاه ها و نشست ها با موضوع رسانه های دیجیتال رضوی از بخش های جنبی جشنواره می باشد. که زمان و مکان برگزاری آن متعاقبا از طریق وبسایت جشنواره اطلاع رسانی خواهد شد.
  • تولید کنندگان محترم حوزه دیجیتال می توانند جهت دسترسی به محتوا، منابع و احادیث مورد نیاز در خصوص موضوعات عنوان شده به سایت شمس توس به نشانی ghazvin.shamstoos.ir مراجعه نمایند.
  • هزینه ایاب وذهاب، اسکان وپذیرایی درطول برگزاری جشنواره به عهده دبیرخانه جشنواره بوده وبه شرکت کنندگان درمرحله ی پایانی متناسب باموقعیت استان کمک هزینه سفرپرداخت خواهدشد.
  • هرگونه نظر و پیشنهاد را از طریق سامانه نظام پیشنهادات برروی سایتshamstoos.ir ارسال فرمایید.
  • در صورت ارسال آثار ( در قالبDVD) از طریق پست ، (به علت حجم بالای اثر و عدم بارگذاری در سامانه ) انضمام « فرم شناسه اثر» مندرج در انتهای فراخوان و کد رهگیری پس از ثبت نام در سامانه الکترونیکی
    ضروری می باشد اعلام وصول از طریق ارسال کدرهگیری پستی انجام می گیرد .
  • دبیرخانه مجاز است از آثار ارسالی به صورت مختلف ( عکس، فیلم، متون و ...) در گزارشات استفاده نماید
    و حق استفاده و چاپ و نمایش تصویر آثار را با قید نام صاحب اثر برای خود محفوظ می دارد.

تماس با دبیرخانه:

قزوین- بلوار آزادگان- چهارراه غیاث آباد- اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین- دبیرخانه ششمین جشنواره سراسری تولید محتوای رضوی در فضای مجازی .

02833691404-02833691412                      

                        ghazvin.shamstoos.ir  

info@qcaf.ir

                                          

https://telegram.me/DMRFth

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 8 فروردین 1397  | 6:16 PM | نویسنده : اعظم جلیلی

 

258
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی ؟

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

ضامن آهو، یکی از القابی است که در میان توده مردم به امام هشتم حضرت امام علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه نسبت داده شده است و حتی برخی از محققان این لقب را برگرفته از داستان‌های گوناگونی می دانند که در کتب تاریخی نقل شده است . با مجله اینترنتی بیرکلیک همراه شوید تا با مشهورترین نقل قول آن که بدین صورت می باشد بیشتر آشنا شویم :

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

روزی صیادی در بیابان طوس آهویی را دنبال می کند. اتفاقاً امام رضا علیه السلام در آن نواحی تشریف فرما بودند و آهو به امام پناه می برد ، امام حاضر می شود مبلغی را به آن شکارچی بپردازد تا او آهو را آزاد سازد ولی صیاد نمی پذیرد . در این هنگام آهو به زبان می آید و به امام عرض می کند که من دو بچه ی شیری دارم که گرسنه اند و چشم براهند و حالا شما ضمانت مرا نزد این ظالم بفرمائید که بروم و بچگانم را شیر بدهم و برگردم و خود را تسلیم صیاد کنم . امام هم ضمانت آهو را می کند و آهو می رود و به سرعت بر می گردد ، شکارچی که این وفای به عهد آهو را می بیند و وقتی می فهمد که ضامن آهو، امام علیه السلام می باشند، منقلب می شود و آهو را آزاد می کند.

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

اما آنچه که در منابع روایی معتبر در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است داستانی متفاوت و در عین حال معقول و موجه می باشد که علامه مجلسی (ره) آن را از برکات قبر آن امام همام دانسته و از آن به عنوان “برکات رضویه” یاد کرده است. ایشان این داستان را از کتاب شریف « عیون اخبار الرضا » تألیف عالم و محدث بزرگ شیعه ابو جعفر محمد بن علی بن بابویه قمی، ملقب به شیخ صدوق رضوان الله تعالی علیه نقل فرموده است، بدین ترتیب که :

همچنین بخوانید :   حضرت امام رضا علیه السلام و حدیث سلسله الذهب

 

ابو منصور محمد بن عبدالرزاق طوسی که حاکم طوس بوده روایت کرده :

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

« در روزگار جوانی نظر خوشی به طرفداران این مشهد نداشتم و در راه متعرض زائران می شدم و لباس ها و خرجی و نامه ها و حواله هایشان را به ستیزه می ستاندم روزی به شکار بیرون رفتم و یوزی را به دنبال آهویی روانه کردم، یوز هم چنان دنبال آهو می دوید تا به ناچار آهو را به پای دیواری پناهید و آهو ایستاد و یوز روبرویش ایستاد ولی به او نزدیک نمی شد هرچه کوشش کردیم که یوز به آهو نزدیک شود یوز نمی جست و از جای خود تکان نمی خورد ولی هر وقت که آهو از جای خود دور می شود یوز هم او را دنبال می کرد اما همین که به دیوار پناه می برد یوز باز می گشت تا آنکه آهو به سوراخ لانه مانندی در دیوار آن مزار داخل شد . من وارد رباط ( تعبیر جالبی از مزار امام رضا علیه السلام در آن عصر) شدم و از ابی نصر مقری (خادم مزار) پرسیدم که آهویی که هم الان وارد رباط شد کجاست؟ او گفت : ندیدمش.

آن وقت به همان جایی که آهو داخلش شده بود در آمدم و پشگل های آهو و رد پیشابش را دیدم ولی خود آهو را ندیدم . پس با خدای تعالی پیمانه بستم که از آن پس زائران را نیازارم و جز از راه خوبی و خوشی با آنان در نیایم و از آن پس هر گاه کار دشواری به من روی می آورد و گرفتاری پیدا می کردم بدین مشهد روی و پناه می آوردم… و هیچ گاه از خدای تبارک و تعالی در آن جا حاجتی نخواستم مگر آن که حق تعالی آن حاجت را برآورد ….»

همچنین بخوانید :   چرا ۲۳ ذی‌القعده روز زیارتی مخصوص امام رضا است
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

البته خوانندگان فاضل استحضار دارند که شیخ صدوق (ره)، این کتاب را جهت اهدا به صاحب اسماعیل بن عباد طالقانی (متوفی در سال ۳۸۵هجری) وزیر ایرانی سامانی که خود یکی از بزرگ‌ترین ادبا و شعرا و متکلمین و ناقدین ادب در قرن چهارم است، تألیف فرموده و این کتاب شریف، علاوه بر، دربرداشتن اخبار مربوط به حضرت رضا علیه السلام از لحاظ ادبی و تاریخی نیز مرجع معتبر و مستندی به شمار می‌رود.

شیخ (ره) در این کتاب همچنان که از بسیاری مشایخ ثقات و محدثین رضوان الله علیهم ، نقل و روایت می کند از بسیاری از ادبا و شعرا و مورخین به نام نیز با‌ واسطه یا بدون ‌واسطه نیز نقل و روایت می‌فرماید. اما نکته قابل توجه در اینجا این است که در خلال کتاب « عیون اخبار الرضا » چند بار که شیخ حدیث یا مطلبی را نقل فرموده که خود صددرصد اعتقادی به صحت روایت یا وثوقی به سلامت سند آن یا اطمینانی به ثقه بودن راوی آن نداشته است (ولو آن که آن را از مشاهیر هم نقل فرموده باشد) بی‌اعتمادی خود را به آن مطلب تصریح می‌فرماید.

از جمله در صفحه ۳۵۰ که می‌فرماید : « قال مصنف هذا الکتاب، روی هذا الحدیث بریئی من عهدة صحته » ؛ یا در صفحه ۱۹۲ : « کان شیخنا محمد بن الحسن بن احمد بن الولید رضی الله عنه سیئی الرأی فی محمد بن عبد الله المسمعی راوی هذا الحدیث وانما اخرجت هذا الخبر فی هذا الکتاب لانه کان فی کتاب الرحمه وقد قرأته علیه فلم ینکره و رواه الی » ؛

اما داستان آهو صددرصد مورد قبول شیخ صدوق (ره) قرار گرفته و ادنی شبهه در صحت آن به خاطر شریفش خطور نکرده است .

همچنین بخوانید :   با سوغاتی های شهر مشهد شهر زیارت آشنا شوید

به هر صورت ، ظاهراً اصل داستان و روایتی که سبب ملقب ساختن حضرت امام علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه به «ضامن آهو» شده است، باید همین داستان باشد، و لا غیر؛ و به قراری که ملاحظه فرمودید، داستان کاملاً واقعی و موجه و معمولی به نظر می‌رسد.

 

یا امام رضا میشه ضامنم بشی ؟

یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟
یا غریب الغربا امام رضا ، میشه ضامنم بشی؟

من بر سر راه عشق زانو زده ام در محفل انس ، ذکر یاهو زده ام هر کس به کسی سپرده دل اما من دل در گرو ضامن آهو زده ام 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاریخ : چهارشنبه 8 فروردین 1397  | 6:15 PM | نویسنده : اعظم جلیلی

 

یک کارشناس مذهبی با اشاره به سخنان ارزشمند امام هشتم (ع) در نیشابور، از اجباری بودن سفر امام رضا(ع) از مدینه به مرو سخن گفت.

 

 



وی ادامه داد: زمانی که مامون به امام هشتم(ع) پیشنهاد ولایتعهدی را داد، ایشان نپذیرفتند اما با اصرار از سوی مامون رو به رو شدند که این اصرار در ادامه تبدیل به یک تهدید شد.
علیرضا محبیان کارشناس مذهبی گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که درباره امام رضا (ع) همواره مورد توجه قرار می‌گیرد، مربوط به ولایتعهدی ایشان است. گام نیوز به گزارش

سفر امام رضا (ع) از مدینه به مرو جنبه اجبار داشت/ امام هشتم (ع) در نیشابور سخنانی ارزشمند را بیان کردند////////// سه شنبه ///////// ارسال نشود


محبیان تصریح کرد: زمانی که حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مقابل نپذیرفتن پیشنهاد ولایتعهدی با تهدیدی برای جان خود و همچنین جان شیعیان رو به رو شدند، در نهایت امام برای در امان ماندن شیعیان و همچنین ادامه نهضت اسلامی این پیشنهاد را پذیرفتند.
وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: البته باید توجه داشته باشیم که امام هشتم (ع) تا زمانی که در مدینه بودند این پیشنهاد را نپذیرفتند و حتی حرکت ایشان از مدینه به سوی مرو نیز گرچه در قالب دعوت صورت گرفت اما جنبه اجبار داشت و از سوی مامون ، حاکم وقت صورت گرفت.
این کارشناس مذهبی یادآور شد: با وجود اینکه مامون از امام رضا(ع) خواسته بود از بین اعضای خانواده‌اش هرکسی را می‌خواهد همراه خود بیاورد اما ایشان از این اقدام خودداری کردند و حتی فرزند بزرگوارشان امام جواد (ع) را نیز همراه خود نبردند.

سفر امام رضا (ع) از مدینه به مرو جنبه اجبار داشت/ امام هشتم (ع) در نیشابور سخنانی ارزشمند را بیان کردند////////// سه شنبه ///////// ارسال نشود

وی توضیح داد: حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در طول سفر به مشهد مقدس، در شهر نیشابور چهره محبوبشان را برای صدها هزار تن از مردم استقبال کننده نمایان کردند و این روایت را خواندند " خداوند متعال می‌فرماید: کلمه توحید (لا إالهَ‌ إلی الله ) دژ من است و هر کسی به دژ من داخل شود از کیفرم مصون می ماند".
محبیان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در روند پذیرش ولایتعهدی از سوی امام رضا (ع) این است که ایشان برای پذیرش این سمت برای مامون شرط گذاشتند مبنی بر اینکه این امر تنها جنبه ظاهری داشته باشد و ایشان دور از تصمیم‌گیری‌های سیاسی باشند.

منبع: جهان نیوز

 


ادامه مطلب
نظرات 0