عملیات خیبر
متن زير مقدمه اي از اين عمليات مي باشد انشاءالله در قسمت هاي آينده درباره اين عمليات بيشتر بحث مي كنيم . دوران هشت سال دفاع و مقاومت جمهوري اسلامي ايران در برابر هجوم نظامي رژيم عراق - که با ترغيب امريکا آغاز شد و با پشتيباني همهي قدرتهاي سياسي، نظامي و اقتصادي جهان ادامه يافت - از بارزترين مقاطع حيات حقيقي اين مرز و بوم است.
اينک که بيش از پانزده سال از پايان اين دورهي سرنوشتساز تاريخ ايران و انقلاب اسلامي ميگذرد، تبيين حماسههاي عظيم و ارزشمندي که مردم و رزمندگان اين سرزمين آفريدند، ضرورت بيشتري پيدا کرده است.
مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ با درک اين رسالت تاريخي، تلاش ميکند با بهرهگيري از اسناد، مدارک و منابع بينظيري که راويان و محققان اين مرکز در طول جنگ هشت ساله جمعآوري کردهاند، ابعاد مختلف دفاع مقدس را ترسيم نمايد.
بيترديد وجود اخبار، گزارشها، آمار و اطلاعات معتبر و موثقي که از مراکز طرحريزي، هدايت و فرماندهي عملياتها تا ميدان نبرد و صحنههاي درگيري به صورت زنده و واقعي جمعآوري گرديده بر غناي آثار مرکز مطالعات ميافزايد و زواياي مختلف و تاريک جنگ را با هدف آگاهسازي افکار عمومي روشن ميسازد.
مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ تاکنون مجموعههاي متعددي را دربارهي وقايع جنگ عراق عليه ايران منتشر کرده است. اين مجموعه که گزارش نبردهاي اصلي رزمندگان اسلام در مقابله با ارتش عراق و همپيمانانش ميباشد، براي دسترسي آسانتر و آشنايي بيشتر علاقهمندان و محققان به وقايع اين نبرد عظيم است که هر جلد آن به يکي از عملياتهاي اصلي جمهوري اسلامي عليه متجاوزان اختصاص دارد و به صورت نسبتا خلاصه و جمعبندي شده تهيه ميشود و شامل شناسنامهي عمليات، اوضاع سياسي و نظامي در آستانه عمليات، طرحريزي و اجراي عمليات، و نتايج و بازتابهاي آن ميباشد.
اين کتاب به کوشش مهدي خداورديخان و حميدرضا فراهاني با استفاده از اسناد نظامي منتشر نشدهي مرکز مطالعات، منابع سياسي و کتابهاي منتشر شدهي مرکز از جمله کتاب «تنبيه متجاوز» (نوشته حسين اردستاني) تهيه شده است. مهدي انصاري آن را ويرايش کرده و در آمادهسازي آن سيده زهره بطحايي (حروفچيني)، حسين مجيدي (نمونهخواني)، بيژن اردوئي (صفحهآرائي)، حسين امجد (طرح جلد) و احمد نصرتي (کنترل نهايي) همکاري کردهاند.
اميد است اين تلاش ناچيز مورد رضاي حضرت حق جل و علا و موجب اداي گوشهاي از حق شهيدان، جانبازان و رزمندگان اين نبرد عظيم و مقتدايشان حضرت امام خميني شود و مورد استفادهي جويندگان حقايق اين واقعه بزرگ قرار گيرد.
منبع : مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ، 1382