یکی از کارهای ایرانیان برای استقبال از سال جدید «سفره هفتسین» است که بطور معمول ساعاتی پیش از تحویل سال نو گسترده شده و سیزدهم فروردین جمع میشود.
اما در کنار این سفره، برخی خانوادهها به سفره هفتسین قرآنی نیز اعتقاد خاصی دارند.
هفتسین قرآنی را با آب و زعفران در یک بشقاب نوشته و سر سفره هفت سین قرار میدهند و بعد از تحویل سال کمی آب روی آن ریخته و مینوشند و سلامتی و حاجات خود را از خدای خوب و مهربان درخواست میکنند. نوشیدن این هفتسین برای شفای بیماران توصیه شده است.
در قرآن کريم آياتي است که با حرف «سين» آغاز شده و با سلام و درود به بندگان و ايامي خاص، بشارتهايي به صالحان داده شده است که به هفت سين از سين هاي قرآني اشاره مي کنيم
1- سلام قولا من رب رحيم. (يس/58)
از پيامبر اکرم (ص) روايت شده: «در همان حال که بهشتيان غرق در نعمتهاي بهشتي هستند نوري بر بالاي سر ايشان آشکار مي شود؛ نور لطف خداوند که بر آنها پرتو افکنده است. » پس ندايي برمي خيزد که «سلام بر شما اي بهشتيان» ، نظر لطف خداوند چنان بهشتيان را مجذوب مي کند که از همه چيز جز او غافل مي شوند، و همه نعمتهاي بهشتي را در آن حال به دست فراموشي مي سپارند.
2- سلام علي نوح في العالمين. (صافات/79)
چه افتخاري از اين برتر و بالاتر که خداوند بر حضرت نوح (ع) ، سلام مي فرستد، سلامي که در ميان جهان و جهانيان باقي مي ماند و تا دامنه قيامت گسترده مي شود، سلام خدا توأم با ثناء جميل و ذکر خير بندگانش در قرآن کريم، کمتر سلامي به اين گستردگي و وسعت درباره کسي ديده مي شود، به خصوص اينکه لفظ «العالمين» معني وسيعي دارد که نه تنها همه انسانها، بلکه عوالم فرشتگان و ملکوتيان را نيز در بر مي گيرد.
3- سلام علي ابراهيم. (صافات/109)
در آيات پيش از اين آيه، به چگونگي بشارت دادن فرزندي بردبار و پراستقامت بر حضرت ابراهيم، و جريان دستور ذبح اسماعيل - فرزند ايشان - و تسليم بودن هر دوي آنها بر اين امر به ميان آمده است که پس از يادآوري اين قضايا، خداوند مي فرمايد: سلام بر ابراهيم [آن بنده مخلص و پاک باد. ]
4- سلام علي موسي و هارون. (صافات/120)
در آيات پيش از اين آيه، خداوند ضمن آياتي، جريانات حضرت موسي و هارون را نقل مي فرمايد:
- ما اين دو برادر و قوم آنها را از اندوه بزرگ رهايي بخشيديم. (صافات/115)
- ما آنها را ياري کرديم تا آنها بر دشمنان نيرومند خود پيروز شدند. (صافات/116)
- ما به آن دو، کتاب آشکار داديم. (صافات/117)
- ما آن دو را به راه راست هدايت نموديم. (صافات/118)
- ما ذکر و ياد خير آنها را در اقوام بعد باقي و برقرار ساختيم. (صافات/119)
و بعد از يادآوري موارد فوق خداوند بر آن دو سلام مي رساند.
سلامي از ناحيه پروردگار بزرگ و مهربان.
سلامي که رمز سلامت در دين و ايمان در اعتقاد و مکتب، و در خط و مذهب است. سلامي که بيانگر نجات و امنيت از مجازات و عذاب اين جهان و آن جهان است.
5- سلام علي آل ياسين. (صافات/130)
خداوند مي فرمايد: ما نام نيک الياس را در ميان امتهاي بعد جاودان کرديم. (صافات/129)
امتهاي ديگر، زحمات اين انبياء بزرگ (الياس وسلاله ي او) را که در پاسداري خط توحيد، و آبياري بذر ايمان منتهاي تلاش و کوشش را به عمل آوردند، هرگز فراموش نخواهند کرد، و تا دنيا برقرار است ياد و مکتب اين بزرگ مردان فداکار زنده و جاويدان است.
تعبير به «ال ياسين» به جاي «الياس» يا به خاطر اين است که ال ياسين لغتي در واژه «الياس» بوده و هر دو به يک معني است، و يا اشاره به الياس و پيروان او است که به صورت جمعي آمده است.
6- سلام عليکم طبتم فادخلوها خالدين. (زمر/73)
7- سلام هي حتي مطلع الفجر. (قدر/5)
اين آيه، در توصيف شب قدر است. آن شبي است که قرآن در آن نازل شده و عبادت و احياء آن معادل هزار ماه است، خيرات و برکات الهي در آن شب نازل مي شود و رحمت خاص الهي شامل بندگان مي گردد و فرشتگان و روح در آن شب نازل مي گردند.
منبع: مجله راه قرآن