• English / العربية / French  
  •           اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
     
     


    موضوعات
    پيامبر اكرم (ص)
    حضرت فاطمه (س)
    امام علي (ع)
    امام حسن (ع)
    امام حسين (ع)
    امام سجاد(ع)
    امام باقر (ع)
    امام صادق (ع)
    امام كاظم (ع)
    امام رضا (ع)
    امام جواد (ع)
    امام هادي (ع)
    امام عسكري (ع)
    امام مهدي (ع)
    اصحاب و ياران اهل بيت
    شیعیان اهل بیت
    وصيت نامه شهدا
    احاديث منتخب
    اخبار
    داستانهاي اسلامي
    احاديث معصومين
    داستان انبياء (ع)
    مقالات قرآني
    احاديث نماز
    احاديث حج
    نصايح اخلاقي
    تقويم تاريخ اسلام
    در انتظار يار
    درسهايي از قرآن
    نماز
     
    آرشيو
    اسفند 1389
    مهر 1388
    آبان 1388
    آذر 1388
     
    لينکستان
    اگر مايل به تبادل لينک با وبلاگ ما هستيد لوگوي ما را از سمت راست وبلاگ در سايت ياوبلاگ خود قرار دهيدو از طريق نظرات وبلاگ به ما خبر دهيد تا ما هم اينک شما را در وبلاگ قرار دهيم.
    ایران کتاب

    همت مضاعف ایرانی

    هیئت بیت الاحزان زهرا (سلام الله)- اهواز

    عشق علیه السلام

    انتظار فرج

    کلبه عشاق(رویا و مسعود)

    روابط عمومی راسخون:

    جواب سوالات تبيان و راسخون و مسابقات اينترنتي

    امام حسن مجتبی علیه السلام

    یار امام زمان

    پايگاه فرهنگي نشانه ها

    قافله شهداء

    خانه خوبان

    آموزش برنامه نويسي

    مطالبي از سراسر اينترنت

    جدیدترین خبرهای فوتبالی

    نيم پلاک

    بزرگترین وبگاه راسخون

    حضرت معصومه(س)

    مکتب ولایت

    دانلود صوت و فیلم مذهبی

    موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان

    ::دنياي فناوري اطلاعات::

    وحيد آنلاين

    کتابخانه مجازي ايران

    وبلاگ آموزشي صباغي

    کامپيوتر+موبايل+فناوري اطلاعات

    ياپگاه اطلاع رساني اهل بيت(ع)

    مشاهده سريع تماس با ما
     
    آمار وبلاگ



     کل بازديد>>332634

     تعداد کل پست ها>>1769

     تعداد کل نظرات>>275

     آخرين بروز رساني
    >>یک شنبه 10 تیر 1397 

     ايجاد بلاگ>>جمعه 3 مهر 1388 

     
    نظرسنجي

     
    لغت نامه انگليسي به فارسي

     
    21 رمضان: آغاز خلافت امام حسن مجتبی(ع)
    موضوع


    21: آغاز خلافت امام حسن مجتبی(ع)

    سال 40 هجری قمری: آغاز خلافت امام حسن مجتبی(ع )

    پس از شهادت امیرمؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و دفن بدن مطهر وی در شب بیست و یكم ماه رمضان سال چهلم قمری، در روز آن، مردم كوفه و شیعیان داغدار و ماتم زده این شهر در بیرون خانه آن حضرت و در مسجد اعظم كوفه به عزاداری و سوگواری پرداخته و بی صبرانه منتظر ورود فرزندان گرامی آن حضرت به مسجد كوفه و تعیین خلیفه مسلمانان بودند. ساعاتی از روز نگذشته بود كه فرزندان امام علی(ع)، از جمله امام حسن مجتبی(ع ) ، امام حسین(ع)، محمد حنفیه و اصحاب و یاران خاص امیرمؤمنان(ع) از خانه اش بیرون آمده و به سوی مسجد حركت كردند و مردم با دیدن آن ها، با ذكر صلوات و تكبیر به استقبالشان شتافتند. پس از ورودشان به مسجد، امام حسن مجتبی(ع) به عنوان وصی و جانشین پدرش حضرت علی(ع) بر فراز منبر رفت و خطبه غرّایی ایراد كرد. آن حضرت در فرازی از خطبه اش فرمود: در شب گذشته مردی رخت از جهان بست كه هیچ یك از پیشینیان در انجام وظیفه، بر او پیش دستی نگرفتند و آیندگان هم نتوانند پا به پای او به كارهای خویش بپردازند .

    بنا به گفته شیخ مفید(ره) بیعت با امام حسن مجتبی(ع)، در روز جمعه.....

     

     


    21: آغاز خلافت امام حسن مجتبی(ع)

    سال 40 هجری قمری: آغاز خلافت امام حسن مجتبی(ع)

    پس از شهادت امیرمؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و دفن بدن مطهر وی در شب بیست و یكم ماه رمضان سال چهلم قمری، در روز آن، مردم كوفه و شیعیان داغدار و ماتم زده این شهر در بیرون خانه آن حضرت و در مسجد اعظم كوفه به عزاداری و سوگواری پرداخته و بی صبرانه منتظر ورود فرزندان گرامی آن حضرت به مسجد كوفه و تعیین خلیفه مسلمانان بودند. ساعاتی از روز نگذشته بود كه فرزندان امام علی(ع)، از جمله امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع)، محمد حنفیه و اصحاب و یاران خاص امیرمؤمنان(ع) از خانه اش بیرون آمده و به سوی مسجد حركت كردند و مردم با دیدن آن ها، با ذكر صلوات و تكبیر به استقبالشان شتافتند. پس از ورودشان به مسجد، امام حسن مجتبی(ع) به عنوان وصی و جانشین پدرش حضرت علی(ع) بر فراز منبر رفت و خطبه غرّایی ایراد كرد. آن حضرت در فرازی از خطبه اش فرمود: در شب گذشته مردی رخت از جهان بست كه هیچ یك از پیشینیان در انجام وظیفه، بر او پیش دستی نگرفتند و آیندگان هم نتوانند پا به پای او به كارهای خویش بپردازند.

    بنا به گفته شیخ مفید(ره) بیعت با امام حسن مجتبی(ع)، در روز جمعه، بیست و یكم ماه رمضان، سال 40 هجری قمری واقع گردید و از آن پس، آن حضرت عاملان و استانداران خود را معرفی و حكومت را به طور رسمی بر عهده گرفت

    او در ركاب پیامبرخدا(ص) پیكار می كرد و در پاسداری از او، از خودگذشتگی نشان می داد و رسول خدا(ص) وی را پرچم دار خود قرار می داد و جبرئیل از طرف راست و میكائیل از جانب چپ از او نگهبانی می كردند و او از میدان نبرد باز نمی گشت تا خدای متعال به كمك او لشكر اسلام را پیروز می ساخت. علی(ع) در شبی از دنیا رفت كه در آن شب عیسی(ع) به آسمان صعود كرد و یوشع بن نون، وصی موسی(ع) درگذشت. وی در حالی جهان را وداع گفت كه برای خویش سیم و زری باقی نگذاشت و تنها هفتصد درهم از عطایایش مانده است كه می خواست خدمت گذاری برای كسان خود فراهم كند.

    در این هنگام، گریه گلوگیر امام حسن(ع) شد و شروع كرد به گریستن و مردم نیز با او همآوا شده و مسجد اعظم كوفه، یك پارچه گریه و ناله شد.

    آن حضرت سپس خطبه اش را ادامه داد و درباره خودش نیز مطالبی فرمود و در پایان با این جملات، سخنرانی اش را به پایان رسانید: أنا من اهل بیت فرض الله مودّتهم فی كتابه، فقال تعالی: "قُلْ لا أسئَلُكُمْ عَلَیْهِ أجْراً اِلاّ الْمَوَدَّهَ فِی الْقُرْبی و مَنْ یَقْتَرِفْ حَسَنَهً نَزِدْ لَهُ فیها حُسْناً"،(1) فالحسنه مودّتنا اهل البیت(ع).

    آن گاه عبدالله بن عباس برخاست و در كنار آن حضرت ایستاد و گفت: معاشر الناس! هذا ابن نبیّكم و وصیّ امامكم فبایعوه؛ ای مردم! این بزرگ مرد، فرزند پیامبرتان و جانشین امامتان است. پس با او بیعت كنید.

    مردم كه از این سخن به وجد آمده بودند، گفتند: ما أحبّه الینا و أوجب حقّه علینا؛ چقدر او برای ما دوست داشتنی تر و حقش بر ما واجب تر است.

    سپس با كمال رغبت و اشتیاق با آن حضرت بیعت كردند و او را به عنوان خلیفه و جانشین پدرش امام علی(ع) پذیرفته و پیروی اش را بر عهده گرفتند.(2)

    گفتنی است، امام حسن مجتبی(ع) پنجمین خلیفه مسلمانان بود، كه پس از رحلت پیامبر اكرم(ص) به این مقام نایل شد.

    از میان پنج خلیفه نخستین [ابوبكر، عمر، عثمان، امام علی(ع) و امام حسن(ع)] تنها دو خلیفه آخر، یعنی امام علی(ع) و امام حسن مجتبی(ع) به صورت آزاد و مستقیم از میان مردم انتخاب شدند ولی سه خلیفه دیگر، نه با رأی آزاد و دموكراتیك مردم، بلكه هر كدام به نحوی از مردم بیعت گرفته و بر اوضاع مسلط شدند.

    آن گاه عبدالله بن عباس برخاست و در كنار آن حضرت ایستاد و گفت: معاشر الناس! هذا ابن نبیّكم و وصیّ امامكم فبایعوه؛ ای مردم! این بزرگ مرد، فرزند پیامبرتان و جانشین امامتان است. پس با او بیعت كنید. مردم كه از این سخن به وجد آمده بودند، گفتند: ما أحبّه الینا و أوجب حقّه علینا؛ چقدر او برای ما دوست داشتنی تر و حقش بر ما واجب تر است

    به هر روی، بنا به گفته شیخ مفید(ره) بیعت با امام حسن مجتبی(ع)، در روز جمعه، بیست و یكم ماه رمضان، سال 40 هجری قمری واقع گردید و از آن پس، آن حضرت عاملان و استانداران خود را معرفی و حكومت را به طور رسمی بر عهده گرفت.(3)

    ولی برخی از علمای اهل سنت، بیعت با آن حضرت را، روز بیست و سوم ماه رمضان دانسته اند.(4)


    • پی نوشت ها:

    1- سوره شوراء (42)، آیه 23

    2- الارشاد (شیخ مفید)، ص 347؛ منتهی الآمال (شیخ عباس قمی)، ج1، ص 224؛ زندگانی چهارده معصوم(ع) (ترجمه اعلام الوری)، ص 300

    3- الارشاد، ص 349

    4- التنبیه و الاشراف (مسعودی)، ص 260


    نقل ازTebyan.net

     

    ادامه مطلب
    نويسنده:وحید صباغی پنج شنبه 16 مهر 1388   نظرات0نظر بدهيد!


    آخرين ارسال ها
    سایت "ایـــران کتــــاب" گشایش یافت
    باغ آرزوها
    اقیانوسی ناپیدا
    ماه یکم
    خدای متجلی
    باده تولا
    غدیر؛ تجلی ولایت
    غدیر در کلام معصومان
     
    درباره وبلاگ
    از اینكه به اين پایگاه تشریف آوردید بسیار متشكرم . امیدوارم كه مطالب وب بتواند شما را راضی گرداند.
    در صورتی كه مطلبی از وبلاگ را پسندیدید حتما نظر خود را در مورد آن مطرح سازید و ما را از نظرات سازنده خود بي نصيب نفرماييد.
    پیروز و سربلند باشید . وحيد صباغي
    :: راسخ :: پايگاه اطلاع رساني اهل بيت RSS

    نويسندگان :
     وحید صباغی
    MrSabbaghi@gmail.com
     
    ساعت
     
    تبادل بنر
    پايگاه فناوري اطلاعات

    بانک پرسش و پاسخ

    بانک صوت و فيلم مذهبي

    همراه افزار


    مکان لوگوي شما

    شما مي توانيد لوگو سايت يا وبلاگ خود را بعد از قرار دادن لوگوي ما در وب خود در اين مکان قرار دهيد
    .......RASEKH........

     
    لوگوي ما

    دريافت کد:
    وحيد صباغي MrSabbaghi@Gmail.Com
    Rasekh.RasekhBlog.Com
     
    چت روم وبلاگ
     
    تصوير تصادفي
     
    تبليغات
     
     
     
     

    Copyright Rasekh.Rasekhblog.com 2009-2010
    (Adminstration by Vahid Sabbaghi)
    POWERED BY RASEKHOON.NET
    --------------------------------------------------------