خواب پیامبر(ص)

 

گفته مي شود پيامبر اكرم ( صل الله عليه و آله وسلم ) در سر شب شام مي خوردند ، كي مي خوابيدند ؟ تقريبا چند ساعت بعد از شام ؟

پاسخ: آداب خوردن و آشاميدن پيامبر(ص): چون سفره گسترده مي شد خداي را ياد مي كرد و مي گفت: «بسم الله الرحمن الرحيم. اللهم اجعلها نعمه مشكوره تصل بها نعمه الجنه». بار پروردگارا اين غذا را نعمتي قرار ده كه از عهده شكر آن برآيم و به وسيله آن مرا به نعمت هاي بهشت رهنمون ساز. و بر سر سفره دو زانو مي نشست و دو پايش را جمع مي كرد, همانگونه كه نماز گذار مي نشيند با اين تفاوت كه زانو روي زانو و روي يك پهلو مي نشست و مي گفت: همانا من بنده ام و همچون بنده مي نشينم و غذا مي خورم. غذاي داغ نمي خورد و مي گفت: غذاي داغ بركت ندارد خداوند آتش را غذاي ما قرار نداده. با سه انگشت غذا مي خورد و گاهي از انگشت چهارم كمك مي گرفت و پس از آنكه غذايش را ميل مي فرمود, ظرف غذا را تميز مي كرد و مي گفت: پايان غذا پر بركت است. چون از غذا خوردن فارغ مي شد خداي را مي خواند و مي گفت:«اللهم لك الحمد اطعمتَ و اشبعتَ و سقيتَ وارويتَ. لك الحمد غير مكفور و مودع و لامستغني عنه». بار خدايا ترا سپاس مي گويم به خاطر آنكه مرا غذا دادي و سيرم ساختي, نوشاندي و سيرابم نمودي. حمد ترا است, حمدي كه كفران نشود, آخرين حمد من نباشد و بي نياز از آن نباشم. و چون به خصوص نان و گوشت ميل مي كرد, دست هايش را خوب مي شست و آنگاه زيادي آب را به صورتش مي كشيد. در سه نوبت آب مي نوشيد و در آن سه نوبت سه (بسم الله) و در آخر آنها (الحمدالله) مي گفت و آب را سر نمي كشيد, بلكه به نوعي مي مكيد و چه بسا با يك نفس مي نوشيد تا فارغ مي شد و باقي مانده آن را به كسي كه طرف راستش بود مي داد, هرچند شخص سمت چپ اش مهمتر بود و مي فرمود: سنت بر اين است كه به تو بدهم , اگر تو خواستي به ايشان ايثار مي كني. داخل ظرف آب نفس نمي كشيد, بلكه هنگام نفس كشيدن دهانش را به سويي مي گرداند. ظرفي از عسل وشير به حضور آن حضرت آورند, آن را متواضعانه ندانست و ننوشيد و گفت: من حرام اش نمي دانم, ولي افتخار به خوردني هاي دنيوي و حساب فرداي قيامت را نمي پسندم و تواضع را دوست دارم؛ زيرا هر كسي براي خدا تواضع كند, خداوند او را بلند گرداند. در خانه از دختر بالغ با حيا تر بود, از اهل خانه غذا نمي خواست و اظهار تمايل هم نمي كرد. اگر غذائي مي آوردند, مي خورد و آنچه مي دادند, قبول مي كرد و هر نوشيدني كه بود مي نوشيد و فراوان اتفاق مي افتاد كه خود بر مي خواست و براي خويش خوردني يا نوشيدني مي آورد. پيش از خوردن دستانش را مي شست يا وضو مي گرفت و مي فرمود: خجستگي و بركت غذا در وضوي پيش و پس از خوردن آن است. هنگام غذا خوردن با تواضع روي زمين مي نشست و به چيزي تكيه نمي زد, تا جايي كه امكان داشت تنها غذا نمي خورد و مي فرمود: بهترين غذا آن است كه دست هاي زيادي به طرف آن دراز شود, براي خوردن دورهم جمع شويد, خجستگي و بركت در اين كار است. بر سر سفره از آن قسمت غذا كه جلوي خودش بود مي خورد اما وقتي خرما ميل مي كرد آن را از جاهاي مختلف ظرف انتخاب مي نمود.

از سيره‏ى ائمه معصومين(ع) استفاده مى‏شود كه قسمت اول شب را مى‏خوابيده‏اند و قسمت آخر شب يعنى وقت سحر را بيدار بوده‏اند.
همچنين خوابيدن بين‏الطلوعين يعنى از اذان صبح تا طلوع خورشيد مكروه است. خوابيدن بعد از عصر و نزديك غروب آفتاب و بين نماز شب و نماز صبح نكوهش شده است. قابل ذكر است احياء برخى شب‏هاى متبرك مانند شب‏هاى قدر در ماه رمضان تأكيد فراوان شده است. بنابر اين خوابيدن در اين شب‏ها مذموم مى‏باشد. ( دارالسلام نورى، ج 3، ص 25 - 62) آنچه امامان انجام مي دادند مطابق سنت پيامبر بود .

در بحار الانوار ج 16ص 253 سطر 4 خواب پيامبر را آورده ولي اشاره به ساعت خواب نكرده لست ودرص 241 غذا خوردن پيامبر را اورده ولي به ساعت ان اشاره نكرده است . در بحار الانوار ج 16 از ص 226 ح 34 تا ص 256ح 36 در باره آداب و سنتهاي پيامبر روايات فراواني آورده ولي سر شب خوردن و سر شب خوابيدن را نديدم .

 


ادامه مطلب


[ شنبه 31 خرداد 1393  ] [ 7:31 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]

ازدواج پیامبر قبل از اسلام

 

چطور پيامبر اسلام (ص) قبل از بعثت ازدواج نمودند در حالي كه در آن موقع خطبه عقدي وجود نداشته ويا اگر خوانده شده چگونه قبل از اين كه به بعثت برسند از خواندن خطبه اطلاع داشتند؟

پاسخ: خطبه عقد پيش از اسلام نيز وجود داشته و مومنين با تمسلك به اديان آسماني خطبه عقد خود را مي خوانده اند. در مورد وجود مقدس پيامبر اكرم(ص) هم همينگونه بوده و حضرت ابوطالب خطبه آن حضرت را قرائت فرموده است. چنانكه مرحوم شيخ صدوق در كتاب من لا يحضره الفقيه مي‌نويسد : هنگامى كه رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله در جلسه خواستگارى خديجه‏ دختر خويلد ، رحمها اللَّه ، با پدر يا عموى او صحبت مى‏كرد ، أبو طالب در اجتماع قريش حضور يافت و در حالى كه دو طرف در حجره را گرفته بود خطبه عقد را تلاوت كرد و فرمود :

«سپاس خداى را كه ما را از نسل ابراهيم و ذرّيّه اسماعيل قرار داد ، و براى ما خانه‏اى نهاد كه مردمان گرد او طواف كنند ، و نيز حرم امنى كه از اطراف جهان نعمت ها به سوى آن مي‌آورند ، و ما را در ديار خود بر مردم فرمانروا قرار داد ، آنگاه گفت : اين برادر زاده من محمّد بن عبد اللَّه بن عبد المطّلب با هيچ يك از مردان قريش سنجيده نشود جز آن كه برترى يابد ، و با هيچ كس از آنان قياس نگردد ، جز آن كه بزرگتر آيد اگر چه از مال دستش تهى است (لكن اين نقص نيست) ؛ زيرا كه مال نصيبى ناپايدار و سايه‏اى زود گذر است ، و اكنون او را به همسرى با خديجه رغبتى است و خديجه را بازدواج با او شوقى، و آنچه از مهريّه و صداق باشد بر عهده من خواهد بود چه نقدينه و چه بر ذمّه، و او داراى موقعيّت حسّاسى است شخصيّت و مرتبه‏اى رفيع دارد، و داراى زبانى است نرم و كاربر»

و خديجه را به همسري او درآورد و رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرداى آن روز با وى عروسى كرد و اوّلين فرزندى كه از پيغمبر (ص) حامله گشت عبد اللَّه بن محمّد صلوات اللَّه عليه و آله بود.( من لا يحضره الفقيه، ج‏3، ص: 398 .)

اين روايت در بسياري از كتاب‌هاي ديگر شيعه ؛ از جمله : الكافي ، شيخ الكليني ، ج 5 ، ص 374 – 375 و رسالة في المهر ، شيخ المفيد ، ص 29 وعوالي اللئالي ، ابن أبي جمهور ، ج 3 ، ص113 و ... نقل شده و كتب بسياري از اهل سنت نيز آن را نقل كرده اند كه برخي از آنها به قرار ذيل است: تاريخ ابن خلدون ، ج2 ، ص407 ، باب المولد الكريم وبدء الوحي و إعجاز القرآن ، الباقلاني ، ص 153 و تفسير البحر المحيط ، أبي حيان الأندلسي ، ج 3 ، ص 110 و تاريخ اليعقوبي ، اليعقوبي ، ج 2 ، ص 20 و إمتاع الأسماع ، المقريزي ، ج 6 ، ص 29 و سبل الهدى والرشاد ، الصالحي الشامي ، ج 2 ، ص 165 و السيرة الحلبية ، الحلبي ، ج 1 ، ص 226 و تاج العروس ، الزبيدي ، ج 1 ، ص 194 و جمهرة خطب العرب في عصور العربية الزاهرة ، أحمد زكي صفوت ، ج1 ،‌ ص77 و المستطرف في كل فن مستظرف ، شهاب الدين محمد بن أحمد أبي الفتح الأبشيهي ، ج2 ،‌ ص497 و نثر الدر ، الآبي ، ج1 ، ص85 و ...

 


ادامه مطلب


[ شنبه 31 خرداد 1393  ] [ 7:25 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]

راه جذب دلها از نظر امام علی(ع)

 

امام علی (ع):
قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْهِ
دل هاى مردم گريزان است، به كسى روى آورند كه خوشرويى كند .
منبع: نهج البلاغه،حكمت 50.

 


ادامه مطلب


[ شنبه 31 خرداد 1393  ] [ 7:25 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]

بعثت در کلام علی (ع)

 

امام علی عليه ‏السلام :

فـَبـَعـَثَ اللّهُ مـُحـَمَّداً (ص) بـِالْحـَقِّ لِيـُخـرِجَ عـِبـادَهُ مِنْ عِبادَةِ الاَْوْثانِ إلى عِبادَتِهِ وَ مِنْ طاعَةِ الشَّيْطانِ اِلى طاعَتِهِ
خداوند، محمد(ص) را به حق برانگيخت تا بندگانش را از پرستش بتان به عبادت او درآورد و از پيروى شيطان به فرمان بردارى او سوق دهد

نهج البلاغه : خ 147، ص 446

 


ادامه مطلب


[ شنبه 31 خرداد 1393  ] [ 7:24 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]

عکس جمکران


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 22 خرداد 1393  ] [ 5:57 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]

عید بزرگ نیمه شعبان بر تمام شیعیان و دوستداران حضرت مبارک باد

عید بزرگ نیمه شعبان بر تمام شیعیان و دوستداران حضرت مبارک باد
 

بخوان دعای فرج را دعـا اثر دارد

دعا کبوتر عشق است و بال و پر دارد

بخوان دعای فرج را و عـافیـت بـطلب

که روزگار بسـی فتنه زیر ســر دارد

بخوان دعای فرج را کـه یـوسـف زهـرا

ز پشت پرده‌ی غیبت به ما نظـر دارد

بخوان دعای فرج را به یاد خیمه‌ی سبز

که آخرین گل سرخ از دلت خبـر دارد


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 22 خرداد 1393  ] [ 5:41 PM ] [ خادم مهدی عج ]
[ نظرات (0) ]