حداقل 10 بیماری با روزه درمان میشود
نتایج پژوهش های علمی بیانگر آن است که حداقل ده بیماری با روزه داری درمان می شود. مطالعه پژوهشگران نشان داده است که روزه گرفتن تاثیر قابل توجهی در کاهش چربی خون بالا، کنترل چاقی، کنترل دیابت نوع 2، تجزیه چربی ها، سم زدایی بدن، ترمیم بافت ها و سلول ها، کاهش دمای سلول ها، تنظیم ترشح هورمون ها، استراحت دستگاه گوارش و درمان افسردگی دارد.

1- روزه و چربی خون بالا
مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که روزه داری برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است. روزه داری میزان چربی های بد خون (LDL) را کاهش و میزان چربی مفید خون (HDL) را افزایش می دهد.
بدن در طول روزه داری، از ذخایر چربی خود برای تامین انرژی استفاده می کند. این امر سبب کاهش توده چربی بدن و در نهایت کاهش وزن می شود. کاهش وزن، خود عامل بسیار مهمی در کاهش چربی های مضر خون است.
بنابراین اگر روزه داری در افراد مبتلا به چربی خون همراه با یک رژیم غذایی متعادل باشد، می تواند به رفع مشکل بالا بودن چربی خون آنها کمک کند.
2- روزه و کنترل چاقی
روزه داری با ایجاد تغییر در رژیم غذایی روزانه و کاهش وعده های غذایی، در دریافت میزان انرژی روزانه تغییراتی به وجود می آورد.
یکی از نتایج تغییر در رژیم غذایی در زمان روزه داری، ایجاد تناسب اندام برای افراد است که با سوخت بافت چربی و کاهش انرژی دریافتی میسر می شود.
بنابراین به گفته متخصصان تغذیه در صورتی که فرد روزه دار از یک رژیم غذایی مناسب و کم چرب استفاده کند، به دلیل کاهش چربی های بدن حتی ممکن است تا 5 تا 8 کیلوگرم کاهش وزن پیدا کند.
3- روزه و کنترل دیابت نوع 2
روزه داری برای مبتلایان به دیابت نوع یک که وابسته به تزریق انسولین هستند، مضر است و ممنوعیت دارد، اما در مبتلایان به دیابت نوع 2 (غیر وابسته به انسولین) که دارای اضافه وزن بالا نیز هستند و با دریافت منظم دارو قندخون خود را کنترل می کنند، روزه داری نه تنها مضر نیست، بلکه فواید زیادی هم دارد.
بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 با نظر پزشک معالج و یک متخصص تغدیه می توانند روزه بگیرند و از اثرات مفید روزه داری بهره مند شوند.
افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پر کربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در افراد دیابتی، منجر به افزایش قندخون و افزایش وزن خواهد شد.
بنابراین بیماران دیابتی در طول روزه داری مانند روزهای عادی باید از دریافت کالری بیش از حد و همچنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات های ساده مانند قند و شکر بپرهیزند.
4- روزه و تجزیه چربی بدن
تحقیقات ثابت کرده است که روزه داری با کاهش 20 تا 30 درصدی مصرف مواد غذایی همراه است و نتایجی مانند کم شدن چربی های ذخیره، کم شدن میزان چربی خون و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.
با گذشت چند روز از روزه داری، کمبود موادغذایی در بدن تشدید می شود و بدن برای جبران این کمبود و تامین انرژی مورد نیاز، از منابع درونی خود استفاده می کند که به این حالت خودگوارشی (اتولیز) می گویند.
اتولیز سبب تجزیه چربی های ذخیره شده در بدن و تولید انرژی می شود. با کاهش تعداد وعده های غذایی در طول روزه داری و به دنبال آن کاهش انرژی در بدن، چربی های ذخیره شده به عنوان اولین منبع تامین انرژی مورد استفاده قرار می گیرد و به تدریج از تجمع آنها در بدن کاسته می شود.
5- روزه و سم زادیی بدن
سم زدایی یا دفع سموم، یکی از بهترین فواید روزه داری برای بدن انسان است. این فرایند به طور طبیعی از طریق روده ها، کبد، کلیه ها، ریه، برخی غدد و پوست بدن انجام می شود.
با روزه داری این فرایند تسریع می شود، چراکه در روزه داری با کاهش چشمگیر ورود مواد غذایی، بدن برای تامین انرژی از ذخایر چربی استفاده می کند و از آنجایی که چربی ها، مهم ترین عامل تولیدکننده سموم بدن هستند، روزه داری می تواند به دفع سموم بدن کمک شایانی کند.
6- روزه و ترمیم بافت ها و سلول های بدن
فرایند ترمیم و رفع التهاب بافت ها و سلول های بدن همزمان با آغاز روزه داری شروع می شود. در روزه داری انرژی بدن به جای آن که صرف گوارش مواد غذایی شود، صرف ترمیم بافت ها، التیام زخم ها، بازسازی سلول ها و افزایش توان سیستم ایمنی بدن می شود.
فرایند ترمیم بافت ها به دلیل جست وجوی بدن برای یافتن منابع انرژی در بافت های مختلف در طول روزه داری تسریع می شود و به این ترتیب بدن خود را نوسازی و بازسازی می کند.
همچنین در طول روزه داری، از رشد بی رویه سلول ها که منجر به ایجاد تومور و بیماری هایی مانند سرطان می شود، جلوگیری می شود، چراکه بافت ها علاوه بر قرارگرفتن در حالت ترمیم، استراحت نیز می کنند.
7- روزه و کاهش دمای سلول های بدن
با روزه داری به دلیل کاهش سوخت و ساز بدن (متابولیسم)، دمای سلول های بدن به ویژه هسته سلول ها کاهش می یابد.
کاهش سوخت و ساز بدن سبب کاهش قندخون می شود. بنابراین کبد برای جبران این کمبود، از منابع گلیکوژن ذخیره شده در بدن استفاده می کند که خود عاملی برای جلوگیری از تجمع کربوهیدرات در بدن و تبدیل آن به چربی است و در نهایت سبب کاهش دمای سلول ها می شود.
8- روزه و تنظیم ترشح هورمون ها
یکی دیگر از فواید روزه داری، تنظیم ترشح و تولید هورمون های بدن به علت قرار گرفتن بدن در حالت استراحت و عملکرد بهتر سلول ها است.
بسیاری از اختلالات هورمونی، با رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن تنظیم می شود و از آنجایی که با رعایت یک رژیم غذایی مناسب در طول روزه داری می توان وزن را تا حدودی کاهش داد، می توان گفت که روزه داری در تنظیم ترشح هورمون ها بسیار مفید است.
9- روزه و استراحت دستگاه گوارش
دهان، مری، معده، کبد، لوزالمعده و روده ها دستگاه گوارش را تشکیل می دهند.
بخش های مختلف دستگاه گوارش فعالیت می کنند تا غذا هضم و آماده جذب شود؛ غذای جذب شده در خون به کبد می رود تا در آنجا تصفیه و برحسب نیاز بدن توزیع و مازاد آن ذخیره شود.
دستگاه گوارش را می توان پرکارترین دستگاه بدن نامید و همانطور که استراحت برای اعضای مختلف بدن لازم و ضروری است، برای دستگاه گوارش نیز امری حیاتی و واجب است.
بهترین روش برای استراحت دادن به دستگاه گوارش، روزه داری است؛ به اعتقاد پزشکان، بسیاری از بیماری ها بر اثر عدم هضم و انباشته شدن مواد غذایی در بدن در پی خستگی و کندی دستگاه گوارش بروز می کند، بنابراین روزه داری می تواند به رفع این مشکل کمک کند.
10- روزه و افسردگی
برخی محققان از بین بسیاری از درمان های رایج افسردگی، روزه را مفیدترین می دانند. روزه علاوه بر پیشگیری از هجوم سلسله افکار منفی به ذهن، ترکیبات شیمیایی مغز را تغییر می دهد و یک تاثیر ضدافسردگی از خود به جا می گذارد.
ذهن انسان روزه دار منزه و مبرا از هر نوع ناخالصی است و تمام تندخویی ها و کج خلقی ها در طول روزه داری از ذهن او پاک می شود. بنابراین با روزه می توان آرامش و آسودگی خاطر را در افراد بازیابی کرد.
آزمایش های متعددی که روی بیماران مبتلا به اختلالات روحی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی انجام گرفته است، نشان می دهد در مواردی که داروهای شیمیایی قادر به درمان نیستند، روزه می تواند یک جایگزین طبیعی مفید باشد و بدون هیچ هزینه و عارضه جانبی سلامت از دست رفته را به این بیماران باز گرداند.
بخش سلامت تبیان
منبع: ایرنا
ادامه مطلب
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان در فصل تابستان، شاید روزهداری برای تعدادی از افراد مشکلتر شود، اما جدا از این مساله بعضی از افراد بهدلیل ابتلا به بیماریهای خاص مثل دیابت با شرایط سختتری در مورد روزهداری مواجه میشوند.

دکتر فرهاد رضوانی، متخصص داخلی، موارد اورژانسی در ماه رمضان و روشهای برخورد با چنین مواردی را به طور کامل برایمان شرح میدهند.
از وضعیت فیزیکی خود باخبر باشید
در ماه مبارک رمضان، بهدلیل اینکه مردم ما تلاش میکنند تا از نعمات این ماه عزیز بهرهمند شوند، تصمیم به روزهداری میگیرند؛ اما به هر حال بعضی از افراد خاص به دلیل شرایط سنی یا سلامت بدنی قادر به روزهگرفتن نیستند؛ افرادی که بیماریهای خاص دارند یا گروهی از افراد که حتما باید قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان و روزهگرفتن، توسط پزشک از شرایط بدنی خود مطلع شوند یا در شرایط خاصی که هستند نمیتوانند روزه بگیرند.
متاسفانه در برخی موارد شاهد این هستیم که افراد بدون مشورت و نظر پزشک روزه میگیرند؛ بنابراین به سیستم بدنی خود آسیب وارد میکنند. باید به این نکته توجه داشت که عمل روزهداری باید تحتنظر پزشک و تایید او صورت بگیرد.
روزه زخم معده شما را بدتر میکند
بیماران گوارشی مثل کسانی که سابقه زخم فعال معده دارند نیز نمیتوانند روزه بگیرند، چون این افراد با نخوردن غذا دچار دردهای گوارشی میشوند، یا زخم گوارشی آنها عود میکند.
افرادی که با گرسنگی طولانیمدت دچار خونریزی معده میشوند صلاح نیست که روزه بگیرند. درحقیقت یکی از دلایل خونریزی معده به دنبال زخمی است که در اثر افزایش ترشح اسید معده فعال میشود، بنابراین به چنین بیمارانی توصیه میکنیم که برای مدت طولانی گرسنه نمانند و لازم نیست که روزه بگیرند.

بیماران دیابتی از روزهداری معاف هستند
کسانی که به بیماری دیابت دچار هستند، به دلیل اینکه قند خونشان باید به طور مرتب مورد بررسی و کنترل قرار بگیرد، در خطر عوارض روزهداری هستند.
علاوه بر این کسانی که از انسولین استفاده میکنند، با توجه به اینکه نوع انسولین میتواند تاثیر سریع و طولانی مدت داشته باشد و بیماران هر دو آنها را با هم مصرف میکنند، گاهی موجب افت شدید قند خون در آنها میشود.
از آنجایی که بیماران دیابتی نمیتوانند از مواد قندی شامل گلوکز یا مواد خوراکی مثل برنج و سیبزمینی استفاده کنند، معمولا دچار افت قند خون میشوند و این یکی از موارد اورژانسی در ماه مبارک رمضان است.
اگر بیماران دیابتی بدون اصلاح داروهایشان و مراجعه به پزشک مسوول، روزه بگیرند حتما با مشکل کاهش شدید فشار خون یا ناراحتیهای دیگر مواجه میشوند.
بنابراین به بیماران دیابتی یا کسانی که از انسولین استفاده میکنند، توصیه میکنیم که روزه نگیرند و اگر قرص یا داروی دیگری مصرف میکنند حتما برای روزهگرفتن با پزشک خود مشورت کنند که در صورت تایید پزشک و تغییر دارو و کنترل قند خونشان میتوانند روزه بگیرند.
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که افراد دیابتی حتما باید از دستگاه کنترل قند خون هنگام سحر استفاده کنند؛ یعنی میزان قند خونشان را قبل از خوردن سحری به وسیله این دستگاه چک کنند. اگر قند خون قبل از خوردن سحری بالای 300 باشد توصیه میکنیم که افراد روزه نگیرند؛ چون میزان بالای قند خون و داروهای مصرفی میتواند در این شرایط برای آنها خطرآفرین باشد.

داروهایتان را سر ساعت بخورید
در مورد بیماران قلبی، مصرف دارو به طور منظم و سر ساعت بسیار اهمیت دارد. قرصهای نیتروکانتین یا کپسولهای زیرزبانی - که به طور معمول برای بیماران قلبی تجویز میشوند- باید سر ساعت خورده شوند.
این موضوع در مورد بیمارانی که فشار خون بالا یا پایین دارند و باید تحت کنترل پزشک قرار گیرند، نیز صدق میکند. چنین افرادی باید داروهایشان را به موقع مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند. بنابراین به آنها توصیه میکنیم که اگر فشار خونشان دچار نوسان است از روزهداری پرهیز کنند، مخصوصا اینکه ماه رمضان امسال در فصل تابستان قرار گرفته و زمان بین سحری تا افطار حدود 15 ساعت است.
به همین دلیل چنین افرادی اگر در این زمان داروهایشان را مصرف نکنند یقینا دچار مشکل میشوند. البته اگر طبق دستور پزشک، فرد بیمار میتواند دارویش را هنگام سحری یا افطار مصرف کند، میتواند اقدام به روزهداری کند. معمولا کسانی که دچار نوسان فشار خون هستند باید صبح، ظهر و شب دارو بخورند. بنابراین توصیه ما به چنین افرادی روزه نگرفتن است.

نوزاد شما نمیتواند روزه بگیرد
گروه دیگری از بیماران اورژانسی در ماه رمضان، معمولا خانمهای باردار هستند. البته در این مورد، دوره بارداری را به چند دسته تقسیم میکنیم.
خانمهایی که در سه ماه اول بارداری هستند به دلیل اینکه سلولهای جنینی در این زمان تشکیل میشوند به هیچوجه به آنها توصیه نمیکنیم که روزه بگیرند و از جهت دیگر چون مادران در این دوره حالت تهوع دارند و استفراغ میکنند، خود دلیلی برای منع روزهداری است.
در دوره دوم بارداری خانمها میتوانند تحتکنترل و اجازه متخصص زنان روزه بگیرند، البته به شرط اینکه در موقع سحری و افطار به مقدار لازم غذاهایی که حاوی کالری و ویتامین مناسب هستند را مصرف کنند تا مشکلی پیدا نکنند.
جنین انسان در دوره سوم بارداری قند مورد نیاز خود را از بدن مادر دریافت میکند و از سوی دیگر قند بدن مادر تنها حدود هشت ساعت قادر به تامین قند جنین است، بنابراین بعد از قند، چربیها تجزیه میشوند و انرژی مورد نیاز بدن را تولید میکنند؛ اما در اینجا با تجزیه چربی مواد کتونی تولید میشود و از طریق گردش خون وارد بدن جنین میشوند و آسیب جدی به سلولهای مغزی او وارد میکند و این امر برای سلامت جنین خطرناک است. بنابراین در سه ماهه سوم بارداری نیز تاکید میکنیم تا خانمهای باردار از روزهداری اجتناب کنند.

دوران شیردهی را جدی بگیرید
مادران شیرده گروه دیگری از افرادی هستند که با روزه گرفتن دچار مشکل میشوند. در شش ماه اول پس از تولد، نوزاد فقط از شیر مادر تغذیه میکند؛ بنابراین به هیچوجه به مادران توصیه نمیکنیم تا در این دوره، روزه بگیرند.
بعد از شش ماهه اول به دلیل اینکه نوزاد از غذاهای کمکی استفاده میکند، مادر میتواند روزه بگیرد البته به شرطی که مادر استراحت کامل داشته باشد و به میزان کافی از غذاهایی که حاوی پروتئین و کربوهیدارت هستند در سحری و افطاری استفاده کند و نوشیدن مایعات را نیز نادیده نگیرد و با فعالیتهای بدنی سنگین خود را خسته نکند.

کلیههای سنگساز
دسته دیگری از بیماران اورژانسی در ماه رمضان افرادی هستند که دچار سنگ کلیه یا مشکلات دستگاه ادراری هستند. اگر فردی در طول شش ماه، کلیههایش دو بار سنگ بسازد نباید روزه بگیرد، چون طول مدت روزه داری بسیار طولانی است و کمبود مایعات باعث میشود تا تشکیل سنگ شدت پیدا کند.
بنابراین توصیه میکنیم تا چنین افرادی از روزهداری پرهیز کنند؛ اما اگر کسی در چند سال گذشته یک سنگ دفع کرده باشد، میتواند با رعایت مصرف مایعات در طول افطار تا سحر روزه بگیرد.
اگر کسی جلوی شما غش کرد
معمولا در کشورهای پیشرفته به بیمارانی که دچار بیماریهای خاص هستند، مثل دیابت و کسانی که سابقه بیماری قلبی یا تشنج دارند، کارت یا پلاکی داده میشود که به همراه داشته باشند و روی آن به بیماری اشاره میشود تا اگر در خیابان و محیط دیگری دچار مشکل یا حمله شدند، افراد دیگر بدانند که متناسب با بیماری فرد چه اقداماتی باید انجام دهند.
متاسفانه در کشور ما تا به حال چنین اقدامی صورت نگرفته و باید این مساله در میان مردم فرهنگسازی شود، چراکه نوشتن نوع بیماری، به خود فرد بیمار کمک بیشتری میکند.

در هر صورت اگر با فردی روبهرو شدیم که در اثر گرما یا ناراحتی دیگری بیهوش شده، اول باید خونسردی خود را حفظ کنیم و به سرعت درخواست کمک کنیم و بیمار را به سمت چپ بخوابانیم تا اگر دچار تهوع یا استفراغ شد، محتویات روده او به ریه وارد نشود، یعنی تهوع باعث خفگی فرد نشود.
باید بدانید که آسپیره محتویات معده ممکن است باعث خفگی فرد شود و بسیار خطرناک است.
اگر با بیمار دیابتی برخورد کردیم حتما یک محلول شیرین یا ماده خوراکی شیرین مثل قند و شکلات به فرد بخورانیم و سپس با 115 تماس بگیریم تا بیمار را به بیمارستان منتقل کنند.
از آنجایی که نمیدانیم فرد مصدوم به چه بیماریای دچار است، میتوانیم حدس بزنیم یکی از دلایلی که باعث کاهش سطح هوشیاری میشود، سابقه بیماری دیابت، تشنج یا بیماری قلبی است.
اگر با فردی مواجه شدیم که دچار تشنج شده یعنی کف از دهان او خارج میشود و بدنش سفت شده توصیه میکنیم جلوی حرکت بدن آنها را نگیرید و بگذارید تا لرزشها صورت بگیرید.
به دلیل اسپاسمی که در عضلات چنین بیمارانی رخ میدهد جلوگیری از لرزش بدنشان ممکن است باعث شکستگی استخوان آنها شود، ولی باید توجه داشت که سر چنین بیمارانی موقع حرکات تشنج با زمین یا دیوار برخورد شدید نداشته باشد.
یادتان باشد که چنین افرادی نباید طاقباز خوابانده شوند. سعی کنید تا آنها را به یک طرف بخوابانید تا ترشحات معده وارد ریهشان نشود و از خفگی آنها جلوگیری کنید.

زولبیا و بامیه برای جوانان ممنوع!
حتما باید وعدههای غذایی سحر، افطار و شام در برنامه غذایی افراد جوان وجود داشته باشد.
پیشنهاد میکنیم تا وعده افطاری سبک باشد و کمتر از چربی و روغن استفاده شود و از آنجایی که حجم معده افراد کم سن و سال کوچکتر از بزرگترهاست توصیه میکنیم که وعده شام به فاصله دو یا سه ساعت بعد از افطار خورده شود.
والدین نباید فراموش کنند که تنوع غذایی در وعدههای مختلف را در نظر بگیرند. خوردن سبزیجات و میوه در کنار غذا و همچنین یک لیوان شیر هنگام افطار یا سحر را به افراد جوان توصیه میکنیم.
علاوه بر اینها حتما در رژیم غذایی آنها غلات، حبوبات و ماست نیز گنجانده شود.
تا آنجا که میتوانید از خوردن زولبیا و بامیه و نوشابههای گازدار پرهیز کنید تا برنامه غذایی سالمی داشته باشید.
منبع: روزنامه شرق
ادامه مطلب
دعای توسل
ادامه مطلب
دعای بعد از هر نماز واجب به نقل از رسول اكرم (ص)
اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ خدايا برای آرامگرفتگان در خاك و مردگان ما آرامش و آسايش قرار بده اَللّهُمَّ اَغْنِ كُلَّ فَقيرٍ اَللّهُمَّ اَشْبِعْ كُلَّ جايِعٍ اَللّهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيانٍ خدايا دارا كن همهی فقرا و نيازمندان را، خدايا سير كن هر گرسنهاى را، خدايا بپوشان هر برهنهای را اَللّهُمَّ اقْضِ دَيْنَ كُلِّ مَدينٍ اَللّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ كُلِّ مَكْرُوبٍ اَللّهُمَّ رُدَّ كُلَّ غَريبٍ خدايا ادا كن قرض هر بدهكاری را، خدايا رفع كن اندوه هر غمزدهای را، خدايا به وطن بازگردان هر دور از وطنى را اَللّهُمَّ فُكَّ كُلَّ اَسيرٍ اَللّهُمَّ اَصْلِحْ كُلَّ فاسِدٍ مِنْ اُمُورِ الْمُسْلِمينَ خدايا آزاد كن همهی اسرای دربند را، خدايا پاك كن همهی مفسدين و فسادها را از امور مسلمین اَللّهُمَّ اشْفِ كُلَّ مَريضٍ اَللّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنا بِغِناكَ خدايا شفا بده همهی بيماران را، خدايا مسیر نفوذ فقر را به وسيله دارايى خود بر ما ببند اَللّهُمَّ غَيِّرْ سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِكَ خدايا احوال بد ما را به خوبى حال خودت تغيير بده اَللّهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّيْنَ وَاَغْنِنا مِنَ الْفَقْرِ اِنَّكَ عَلى كُلِّشَىءٍ قَديرٌ خدايا ما را در ادای قرض و بدهیمان ياری كن و از فقر و تنگدستی ما را برهان كه به راستى تو بر هر چيز توانايی |
||
|
ادامه مطلب
دعای نور
بسم الله الرحمن الرحیم بِسْمِ اللّهِ النُّورِ به نام خداوندی که نور است بِسْمِ اللّهِ نُورِ النُّورِ به نام خداوندی که نور نور است بِسْمِ اللّهِ نُورٌ عَلى نُورٍ به نام خداوندی که نور است بالای نور بِسْمِ اللّهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الاْمُورِ به نام خداوندی که تدبیرکنندهی کارها است بِسْمِ اللّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ به نام خداوندی که نور را از نور آفرید اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ ستایش خدایی که نور را از نور آفرید وَاَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ نور را بر کوه طور فرو فرستاد فى كِتابٍ مَسْطُورٍ در میان نامه نوشته شده فى رَقٍّ مَنْشُورٍ در کاغذ و ورقه گشوده بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ به اندازه معین عَلى نَبِي مَحْبُورٍ بر پیامبر دانشمند اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْكُورٌ ستایش مخصوص خدایی است که به عزت یاد شده وَبِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ و به فخر مشهور است وَعَلَى السَّرّاَّءِ وَالضَّرّاَّءِ مَشْكُورٌ و بر خوشی و ناخوشی قابل سپاس و شكر است وَ صَلَّى اللّهُ عَلى سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ و درود خدا بر آقاى ما محمد(ص) و آل پاك و مطهرش |
||
|
ادامه مطلب
دعای عظم البلا
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَ بَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْکَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ خدایا هنگامی كه بلا عظیم گشته و اسرار آشکار شده و پردهها كنار میروند و امیدها از بین رفتهاند وَ ضاقَتِ الاْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّماَّءُ و اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَیْکَ الْمُشْتَکى آن هنگام كه زمین تنگ شده و از ریزش رحمت آسمان هم خبری نيست تنها یاور تویى و همهی شكايتها برای رسيدگی به جانب تو است وَ عَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ و اعتماد و تکیه ما چه در سختى و چه در آسانى بر تو است اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اُولِى الاْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ خدایا درود فرست بر محمد(ص) و آل محمد(ص)، آن زمامدارانى که پیروی از ايشان را بر ما واجب کردى وَ عَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ و بدین سبب مقام و منزلت ايشان نزد خود را به ما شناساندى، به حق ایشان برای ما گشایشى سريع و نزديك قرار بده مانند كوتاهی زمان چشم به هم زدن اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِىُّ یا عَلِىُّ یا مُحَمَّدُ یا نزدیکتر از آن، اى محمد، اى على، اى على، اى محمد اِکْفِیانى فَاِنَّکُما کافِیانِ وَانْصُرانى فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ مرا کفایت کنید که همانا فقط شما برای من كفايتكنندهايد و مرا یارى کنید که همانا فقط شما برای من ياور هستيد، اى سرور ما اى حضرت صاحب الزمان(عج). الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنى اَدْرِکْنى اَدْرِکْنى السّاعَةَ فریاد، فریاد، فریاد، دریاب مرا، دریاب مرا، دریاب مرا، همین ساعت السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ همین ساعت، هم اکنون، زود، زود، زود، اى خدا، اى مهربانترین مهربانان بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرینَ به حق محمد و خاندان پاک و مطهرش |
||
|
ادامه مطلب
دعاي قبل از نمازهاى فريضه
يا عَلِىُّ يا عَظيمُ يا غَفُورُ يا رَحيمُ اَنْتَ الرَّبُّ الْعَظيمُ الَّذى لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَىءٌ اى والا، اى بزرگ، اى آمرزنده، اى مهربان، تويى پروردگار بزرگ، آن كسی كه همانند او نيست وَ هُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ وَ هذا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَ كَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ فَضَّلْتَهُ عَلَى الشُّهُورِ و او شنوا و بينا است و اين ماهى است كه او آنرا بزرگ و گرامى داشته و شرافت و برترى داده بر ماههای ديگر وَ هُوَ الشَّهْرُ الَّذى فَرَضْتَ صِيامَهُ عَلَىَّ وَ هُوَ شَهْرُ رَمَضانَ و اين ماه، ماهى است كه او روزه گرفتن را بر من واجب كرده و اين ماه، ماه رمضان است الَّذى اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ هُدىً لِلنّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ همان ماهى كه قرآن را در آن فرو فرستادى، قرآنى كه راهنمایى برای مردم است و حاوی نشانههایی روشن است برای هدايت و تشخيص (و جداسازی ميان حق و باطل) وَ جَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ جَعَلْتَها خَيْراً مِنْ اَلْفِ شَهْرٍ و در اين ماه شب قدری هست كه آن را بهتر و برتر از هزار ماه قرار دادی فَيا ذَالْمَنِّ وَ لا يُمَنُّ عَلَيْكَ مُنَّ عَلَىَّ بِفَكاكِ رَقَبَتى مِنَ النّارِ پس ای صاحب منت بر ما كه هيچ كس بر تو منت ندارد، بر من منت بگذار با رهاسازی من از آتش (عذاب) فيمَنْ تَمُنُّ عَلَيْهِ وَ اَدْخِلْنِى الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ و مرا همراه با آنان كه بر آنها اين منت را خواهی گذاشت به واسطهی رحمت و بزرگواریات داخل بهشت گردان، اى مهربانترين مهربانان |
||
|
ادامه مطلب
دعای افطار
روايت شده كه حضرت اميرالمؤ منين (عليه السلام) هرگاه مى خواست افطار كند مى گفت : اَللّهُمَّ لَكَ صُمْنا وَعَلى رِزْقِكَ اَفْطَرْنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّكَ اَنْتَ السَّميعُ الْعَليمُ خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار میكنيم، پس روزهی ما را بپذير كه به راستى تو شنوای دانايى |
ادامه مطلب
دعای شهر رمضان
اَللّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضانَ الَّذى اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ خدايا اى پروردگار ماه رمضان كه در آن قرآن را فرستادى وَافْتَرَضْتَ عَلى عِبادِكَ فيهِ الصِّيامَ و بر بندگان روزه را در اين ماه واجب كردى صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ درود فرست بر محمد(ص) و آل محمد (ص) وَ ارْزُقْنى حَجَّ بَيْتِكَ الْحَرامِ فى عامى هذا وَ فى كُلِّ عامٍ و روزيم گردان حج خانه محترم خود، كعبه را در اين سال و در هر سال وَاغْفِرْ لى تِلْكَ الذُّنُوبَ الْعِظامَ و بيامرز برايم اين گناهان بزرگ را فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُها غَيْرُكَ يا رَحْمنُ يا عَلاّمُ كه براستى نيامرزد آنها را جز تو اى بخشاينده و اى بسيار دانا |
||
|
ادامه مطلب
دعای سحر معروف
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ بَهاَّئِكَ بِاَبْهاهُ وَكُلُّ بَهاَّئِكَ بَهِىُّ خدايا از تو خواهم به درخشنده ترين مراتب درخشندگيت با اينكه تمام مراتب آن درخشنده است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِبَهاَّئِكَ كُلِّهِ خدايا درخواست كنم به همه مراتب درخشندگيت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ جَمالِكَ بِاَجْمَلِهِ وَكُلُّ جَمالِكَ جَميلٌ خدايا از تو خواهم به زيباترين مراتب جمالت با اينكه تمام مراتب جمالت زيبا است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِجَمالِكَ كُلِّهِاَ خدايا از تو خواهم به همه مراتب جمالت اللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ جَلالِكَ بِاَجَلِّهِ وَكُلُّ جَلالِكَ جَليلٌ خدايا از تو خواهم به باشكوهترين مراتب جلالت با اينكه تمام مراتب جلال تو باشكوه است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِجَلالِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب جلالت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عَظَمَتِكَ بِاَعْظَمِها وَكُلُّ عَظَمَتِكَ عَظَيمَةٌ خدايا از تو خواهم به بزرگترين مرتبه عظمتت با اينكه تمام مراتب عظمتت بزرگ است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعَظَمَتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به همه مراتب عظمتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسَئَلُكَ مِنْ نُورِكَ بِاَنْوَرِهِ وَكُلُّ نُورِكَ نَيِّرٌ خدايا از تو خواهم به نورانى ترين مراتب روشنیات با اينكه تمام مراتب روشنیات نورانى است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِنُورِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب نورت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ رَحْمَتِكَ بِاَوْسَعِها وَكُلُّ رَحْمَتِكَ واسِعَةٌ خدايا از تو خواهم به وسيعترين مراتب رحمتت با اينكه تمام مراتب رحمتت وسيع است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِرَحْمَتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به همه مراتب رحمتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ كَلِماتِكَ بِاَتَمِّها وَكُلُّ كَلِماتِكَ تاَّمَّةٌ خدايا از تو خواهم به تمامترين كلمات (و سخنانت) با اينكه همه سخنانت تمام است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكَلِماتِكَ كُلِّهَا خدايا از تو خواهم به همه سخنانت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ كَمالِكَ بِاَكْمَلِهِ وَ كُلُّ كَمالِكَ كامِلٌ خدايا از تو خواهم به كاملترين مرتبه كمالت با اينكه تمام مراتب كمالت كامل است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكَمالِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب كمالت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ اَسماَّئِكَ بِاَكْبَرِها وَكُلُّ اَسْماَّئِكَ كَبيرَةٌ خدايا از تو خواهم به بزرگترين نامهايت با اينكه تمام نامهايت بزرگ است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاَسْماَّئِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به همه نامهايت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عِزَّتِكَ باَعَزِّها وَكُلُّ عِزَّتِكَ عَزيزَةٌ خدايا از تو خواهم به عزيزترين مقام عزتت گرچه همه مراتب عزتت عزيز است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعِزَّتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به همه مراتب عزتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَشِيَّتِكَ بِاَمْضاها وَكُلُّ مَشِيَّتِكَ ماضِيَةٌ خدايا از تو خواهم به حق گذراترين مشيتت گرچه تمام مراتب مشيتت گذرا است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَشِيَّتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به حق تمام مراتب مشيتات اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ قُدْرَتِكَ بِالْقُدْرَةِ الَّتى اسْتَطَلْتَ بِها عَلى كُلِّشَىْءٍ وَكُلُّ قُدْرَتِكَ مُسْتَطيلَةٌ خدايا از تو خواهم به حق آن قدرتت كه احاطه پيدا كردى بدان بر هر چيز گرچه تمام مراتب قدرتت چنين است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِقُدْرَتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به همه مراتب قدرتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عِلْمِكَ بِاَنْفَذِهِ وَ كُلُّ عِلْمِكَ نافِذٌ خدايا از تو خواهم به حق نافذترين مراتب دانشات گرچه تمام مراتب دانشات نافذ است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعِلْمِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به تمام مراتب دانشات اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ قَوْلِكَ بِاَرْضاهُ وَكُلُّ قَوْلِكَ رَضِىُّ خدايا از تو خواهم به حق پسنديده ترين سخنانت با اينكه همه سخنانت پسنديده است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِقَوْلِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به حق همه سخنانت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَساَّئِلِكَ بِاَحَبِّها اِلَيْكَ وَكُلُّ مَساَّئِلِكَ اِلَيْكَ حَبيبَةٌ خدايا از تو خواهم به حق محبوبترين خواستههايت پيش تو گرچه همهی خواستههايت پيش تو محبوب است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَساَّئِلِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به حق همه خواستههایت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ شَرَفِكَ بِاَشْرَفِهِ وَكُلُّ شَرَفِكَ شَريفٌ خدايا از تو خواهم به حق شريفترين مراتب شرفت با اينكه تمام مراتب آن شريف است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِشَرَفِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب شرفت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ سُلْطانِكَ بِاَدْوَمِهِ وَكُلُّ سُلطانِكَ داَّئِمٌ خدايا از تو خواهم به حق ابدى ترين مراتب سلطنت گرچه تمام مراتب سلطنتت جاويدان است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِسُلْطانِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به حق تمام مراتب سلطنتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مُلْكِكَ بِاَفْخَرِهِ وَكُلُّ مُلْكِكَ فاخِرٌ خدايا از تو خواهم به حق گرانمايهترين مراتب فرمانروايیات، گرچه تمام مراتب فرمانروايیات گرانمايه است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمُلْكِكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب فرمانروايیات اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عُلُوِّكَ بِاَعْلاهُ وَكُلُّ عُلُوِّكَ عالٍ خدايا از تو خواهم به والاترين مقام بلندت گرچه همه مراتب آن والاست اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعُلُوِّكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به همه مراتب بلندیات اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَنِّكَ بِاَقْدَمِهِ وَكُلُّ مَنِّكَ قَديمٌ خدايا از تو خواهم به حق قديمترين نعمتت گرچه همه نعمتهايت قديم است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَنِّكَ كُلِّهِ خدايا از تو خواهم به حق نعمتهايت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ آياتِكَ بِاَكْرَمِها وَكُلُّ آياتِكَ كَريمَةٌ خدايا از تو خواهم به حق گرامى ترين آياتت گرچه همه آيات تو گرامى است اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِآياتِكَ كُلِّها خدايا از تو خواهم به حق همه آياتت اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِما اَنْتَ فيهِ مِنَ الشَّاْنِ وَالْجَبَرُوتِ وَاَسْئَلُكَ بِكُلِّ شَاْنٍ وَحْدَهُ وَ جَبَرُوتٍ وَحْدَها خدايا از تو خواهم بدانچه در آنى از مقام و بزرگى و از تو خواهم به هر مقامى جدا و به هر بزرگى جداگانه اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِما تُجيبُنى [بِهِ] حينَ اَسْئَلُكَ فَاَجِبْنى يا اَللّهُ خدايا از تو خواهم به آنچه اجابت كنى دعايم |
||
|
ادامه مطلب