رحمت و رافت رسول الله (ص)
پاسخ: مطالعه منابع تاريخي تعداد قابل توجهي از رفتارهاي توام با رحمت پيامبر را در اختيار خواننده قرار ميدهد بخصوص اگر اين رفتارها با كردار مشركان مقايسه شود اين تعداد به حد زيادي افزايش مييابد كه در ادامه به عنوان نمونه به صورت خلاصه به موارد مقايسهاي كه شايد استخراج آنها اندكي دشوار به نظر آيد، اشاره ميگردد:
- در حالي كه قريش گاه مسلمانان اسير را ميكشت و يا بدن آنان را مثله مينمود پيامبر خدا دستور ميداد تا با اسيران مدارا كرده، هر آنچه را كه خود ميخورند به آنان نيز بدهند و در برابر گرفتن فديه آنان را آزاد و كساني كه توانايي پرداخت فديه را نيز نداشتند در صورت آموختن سواد به ده نفر از مسلمانان آزاد مينمود. (براي مطالعه بيشتر در اين مورد ميتوانيد به كتاب زير كه از قديميترين منابع تاريخي مراجعه فرماييد: ابن هشام(م 218)، زندگاني محمد پيامبر اسلام، (ترجمه السيره النبويه، ترجمه سيد هاشم رسولى، تهران، انتشارات كتابچى، چ پنجم ، 1375ش)، ج2، ص136 به بعد ذيل حادثه رجيع)
- قريشيان بزرگترين دشمنان اسلام، سرسخت ترين شكنجهگران و به راه اندازنده جنگهاي متعدد بر ضد پيامبر خدا بودند. آنان تعداد زيادي از مسلمانان ( از جمله حمزه سيد الشهدا) را به شهادت رسانده بودند.
با اين همه وقتي پيامبر در فتح مكه بر آنان غلبه پيدا كرد از آنان انتقام نگرفت و در برابر فرياد مسلمانان كه ميگفتند: امروز روز انتقام است، فرمودند: بلكه امروز روز بخشش است. (ابن هشام(م 218)، زندگاني محمد پيامبر اسلام، (ترجمه السيره النبويه، ترجمه سيد هاشم رسولى، تهران، انتشارات كتابچى، چ پنجم ، 1375ش)، ج2، ص255 به بعد)
- در عصري كه در غالب سرزمينها و حكومتهاي موجود در سرتاسر جهان، به زن به عنوان يك موجود پست، كالايي براي داد و ستد، حيواني انسان نما، وسيلهاي براي خوش گذراني و رفع شهوات مردان و ... نگاه ميشد او زن را انساني با جنسيتي ديگر، شريك زندگي مردان، گل و ... ناميد. جايگاه آنان را رفيع و مقامشان را تا بدانجا بالا برد كه بهشت را زير پاي مادران قرار داد. زركلي، الاعلام، ج6، ص219.
- بر خلاف ساير پادشاهان و قدرت طلبان جهان آن روز كه جنگ ابزاري براي كشورگشايي، كسب غنايم، سيطره بر ملتها و به بردگي كشاندن انسانها بود، نامه پيامبر به پادشاهان و امپراطوران آن عصر به سلام و صلح مزين بود.( مطهر بن طاهر مقدسى، آفرينش و تاريخ، ترجمه محمد رضا شفيعى كدكنى، تهران، آگه، چ اول، 1374ش، ج2، ص707).
در پايان ذكر اين نكته ضروري به نظر ميرسد: گاه تاريخ از دل منابع روايي و گاه از بين متون حديثي و در مواردي از لابلاي كتب تفاسير و امثال آن استخراج ميشود. تاريخي بودن يك گزارش الزاما به اين معنا نيست كه حتما بايد در منابعي موجود باشد كه از ابتدا تا انتهاي آن تنها به مباحث تاريخي اشاره دارد. چه بسا ناب ترين گزارشهاي تاريخي، از لابلاي متون جغرافيايي و يا فقهي استخراج ميشوند.
ادامه مطلب
اعتراض به واقعه غدير خم
پاسخ: در پاسخ به سوال شما بايد گفت: بله گروههاي مخالفي وجود داشتند. و اقدامات متعددي نيز انجام ميدادند. پيامبر نيز از وجود چنين گروههايي اطلاع داشت و از توطئه هاى سياسى، نظامى آنان باخبر بود، و مى دانست كه براى بدست گرفتن حكومت و قدرت سياسى جامعه برخى پيمان سياسى نظامى امضاء كردند و برخى ديگر با يكديگر هم سوگند شده تا پس از پيامبر (صلي الله عليه و آله قدرت را بدست گيرند. به عنوان نمونه حضرت به گوشهاي از عملكرد آنان در واقعه غدير با اين الفاظ اشاره مي نمايد:
و سالت جبرئيل (عليه السلام) ان يستعفى لى عن تبليغ ذلك اليكم ، ايها الناس لعلمى بقله المتقين ، و كثرة المنافقين ،و ادغال الاثمين، و حيل المستهزئين بالاسلام.
(از جبرئيل «درود خدا بر او باد» در خواست كردم، تا مرا از اعلام ولايت على (عليه السلام) معاف بدارد، زيرا اى مردم مى دانم كه تعداد پرهيزكاران اندك ، و شمار منافقان فراوان است ، و گنهكارانى پر فريب، و نيرنگ كارانى كه اسلام را مورد استهزاء قرار مى دهند وجود دارند. كسانى كه خداوند آنها را در كتابش اينگونه وصف نموده است: به زبان مىگويند آنچه را كه در دلهايشان نيست، و آنرا آسان و كوچك حساب مىكنند در حالى كه نزد خدا بزرگ است. آنان بسيار مرا اذيت كردند و حتي گاه مرا «اذن» يعنى گوش ناميدند، و گمان كردند كه من چنين هستم و اين از آن جهت بود كه علىّ (ع) زياد ملازم من بود و من به او روى مىآوردم. تا اينكه....
ادامه مطلب
اشتراکات و اختلافات شیعه و سنی در رابطه با مهدویت
کلیّت موضوع مهدویت از مسایل مورد اتفاق بین شیعه و سنی میباشد که این مسئله میتواند در وحدت بین شیعه و سنی تأثیرگزار بوده و از طرفی حتمیّت و قطعی بودن ظهور منجی را نمایان سازد.
برای شیعیان و مذهب حقه شیعه اثناعشری، در حتمیت بحث مهدویت و اینکه دوازدهمین امام معصوم از نسل پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، مهدی موعود است، تردیدی وجود ندارد؛ لکن معتقد بودن اهل تسنن به بحث مهدویت میتواند مانع تأثیرگزاری شبهات مغرضین، مستشرقین و دشمنان تشیع، مبنی بر ساختگی بودن مهدویت توسط علمای شیعه، گردد.
شیعه و سنی در این بحث اشتراکات فراوانی با یکدیگر دارند؛ ولی در عین حال اختلافاتی هم دارند.
مشترکات فریقین
الف) مهدی موعود علیهالسلام از نسل پیامبر و حضرت فاطمه سلام الله علیهما و آلهما میباشد.
شیعه و سنی روایات متعددی را از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل کردهاند که مهدی علیهالسلام از نسل رسول خدا صلی الله علیه و آله است. روایاتی هم به طور خاص تأکید میکند که ایشان از عترت پیامبر صلی الله علیه و آله و از فرزندان حضرت زهرا علیهاالسلام میباشد.
برخی از این احادیث به این شرح است:
1- قال رسول الله صلى الله علیه وآله: لو لم یبق من الدهر إلا یوم واحد لبعث الله رجلا من أهل بیتی، یملأها عدلا کما ملئت جورا؛ اگر ازدنیا یک روز باقی نمانده باشد، خداوند متعال...
ادامه مطلب
اگر امام حسن و امام حسین در جنگ با ایران شرکت نکردند...
پاسخ: سوال شما دارای سه بخش زیر میباشد که باید به هر یک جداگانه پاسخ داده شود:
1- حضور امام حسن و امام حسین در جنگ علیه ایرانیان.
2- زیباترین دختر یزگرد سوم.
3- ازدواج امام با ایشان.
------------------------
1- حضور امام حسن و امام حسین در جنگ علیه ایرانیان
هیچیک از منابع و مآخذ متقدم و معتبر[1] شیعی از حضور حسنین در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفتهاند. اما برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)) خبر دادهاند که به عنوان نمونه به موارد ذیل اشاره میشود:
1- بلاذری با عبارت «برخی چنین میگویند» به نقل این خبر میپردازد: حسن و حسین دو پسر علی بن ابی طالب در این جنگ(فتح طبرستان) با سعید بن عاص همراه بودهاند.[2]
2- طبری مورخ مشهور اهل سنت مینویسد: «در سال سیام (و در زمان حکومت عثمان) سعید بن عاص با تنی چند از صحابه همچون حسن، حسین، حذیفة بن یمان و ... به همراه سپاهی از کوفه به قصد خراسان به راه افتادند».
3- از دیگر منابع اهل سنت که به این خبر اشاره کردهاند میتوان به این موارد اشاره نمود: ابن اثیر،[3] ابن کثیر،[4] ابن خلدون[5] و ...
بررسی و نقد گزارشهای اهل سنت:
1- بخشی از گزارشها فاقد هرگونه سندی میباشند.
2- آن دسته از گزارشهای تاریخی اهل سنت هم که سند ارائه کرده اند، سندشان معتبر نمیباشد بدین معنا که نقل کننده آن خبر یا فردی دروغ گو و جاعل است و یا فردی ناشناخته و مجهول.
3- دستهای از گزارشهای تاریخی نیز فقط اشاره به حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در ایران دارند و در آنها هیچ گونه اشارهای نشده که حضور آنان برای جنگ بوده است.
افزون بر ایرادهایی که بیان شد، دو مسئله دیگر نیز وجود دارد که درستی گزارشهای یاد شده را در این باره، سخت مورد تردیدد و حتی غیر قابل قبول میکند:
4- یکی آن که تمام روایات تاریخی که متعرض سال شرکت حسنین(ع) در فتوحات شدهاند، بر حضور آنان در فتوحات عصر عثمان ناظراند. عصری که امیرمومنان علی(ع) حتی در حد مشاوره حاضر به همکاری با عثمان در امر فتوحات نبود تا چه رسد به اینکه فرزندان خویش را جهت انجام فتوحات به همراه لشکریان تحت فرمان عثمان به جبهه نبرد گسیل دارد.
5- مسئله دیگر آنکه علی بن ابیطالب(ع) در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(ع) را از شرکت در معرکه صفین باز میداشت و چون در یکی از روزها آن حضرت متوجه شد که امام حسن آماده کارزار است فرمود: «از طرف من جلوی جوان را بگیرید تا با مرگش پشت مرا نشکند که من از رفتن این دو (امام حسن(ع) و امام حسین(ع)) به میدان نبرد دریغ دارم تا مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود».[6]
حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت میگرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟
بنابراین با توجه به وجود چنین اشکال های سندی و محتوایی و نیز استبعادهایی که بیان شد، حضور حسنین(ع) در فتوحات عصر خلفا نمیتواند...
ادامه مطلب
تفاوت بعثت پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران اولوالعزم
آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، با بيان فلسفه بعثت پیامبر گفت: پيامبر اسلام(ص) فرمودند: من برای تمام كردن مكارم و خوبی های اخلاق برانگیخته شدم، البته اين بخشی از فلسفه بعثت پيامبر گرامی اسلام است. وی با اشاره به علل بعثت پیامبران از ديدگاه قرآن كريم تصریح کرد: خداوند در آیه 36 سوره نحل می فرماید: ما در هر امتی پيامبری برانگيختيم تا به آنان بگويد، خدا را بپرستيد و از پرستش غير خدا خودداری كنيد، گروهی هدايت يافتند و گروه ديگر، شايسته گمراهی و ضلالت شدند.
*انگیزه بعثت پیامبران
امام جمعه موقت تبریز همچنین با اشاره به آیات بعثت در سوره های عنکبوت و هود اظهار داشت: مجموع اين آيات گواهی می دهند كه یکی از انگيزههای بعثت پيامبران، آشنايی انسان با مبدا و معاد است، به گونهای كه اگر اين گروه در ميان مردم نبودند، هدف ياد شده به ندرت جامه عمل به خود می پوشيد.
آیت الله آل هاشم گفت: مردم پیش از بعثت پیامبر، مذهب های گوناگون و بدعتهای زياد داشتند، گروهی خدا را به مخلوق تشبيه می كردند، گروهی بت ها را...
ادامه مطلب
بحارالانوار، دایرة المعارف شیعی
فرهنگ اسلامی به عنوان یک فرهنگ و تمدن کامل و جامع، تمام نیازهای یک تمدن تمام عیار را در خود دارد. از آنجا که تمدن اسلامی یک تمدن مبتنی بر دین است، بنا بر این، وجود سخت افزارهای تمدن ساز از جمله دایرة المعارفهایی که احادیث را به عنوان یکی از منابع تمدن ساز دینی در خود گردآوری و دسته بندی کرده باشند، از اولویت و اهمیت فراوان برخوردارند. دانشمندان اسلامی چه در شیعه و چه اهل سنت، از همین باب به جوامع دایرة المعارفی حدیثی اهتمام تام داشتهاند.
این وضعیت در ایران دوران صفوی که برای اولین بار مذهب تشیع به عنوان مذهب رسمی استقرار یافته بود، از اهمیت بالایی برخوردار بود و پیدایش کتاب سترگ و دایرةالمعارفی چون بحار الانوار مجلسی در چنین فضایی روی داد.
«ایران بعد از مغول، از دانشهای نقلی بیشتر فاصله گرفت؛ به طوری که طی سه قرن، علوم نقلی دینی در ایران، چه شیعی و چه سنی، از جایگاهی برخوردار نبود. در مقابل، دانشهای عقلی مانند فلسفه و کلام و تصوف و نیز ادبیات، بر فضای فکری ایران حاکم شد. این وضعیت در تمامی سرزمینهای فارسی زبان جریان داشت. درست در انتهای این دوره، یک دولت جدیدی در ایران بر سرکار آمد که ریشه در تصوف خانقاهی داشت و آن دولت صفوی بود. گرایش این دولت به تشیع، آن را از سایر جریانهای صوفی و حتی کلام و عقلی جدا کرد و به سمت و سوی معارف شیعی سوق داد.»
دوره صفوی آغازی است برای رشد نگاهی نو به دین و تعریفی جدید از دین برای نظارتش بر جامعه و تفسیرش از مسائل مختلف فردی و اجتماعی با توجه به در دسترس نبودن متون شیعی در آغاز این دوره و پس از رسمیت مذهب امامی در ایران، حرکتی فعال برای تهیه کتاب، با هدف تقویت تشیع از آغاز عصر صفوی پدید آمد. این حرکت مراحل مختلفی را پشت سر نهاد و سیاست اصلی آن احیای کتابهای پیشین و بازیافت آنها بود. سیاست فرهنگی یاد شده در علوم مختلف دینی دنبال شد؛ اما به دلیل فقر در حدیث از یک سو و نیاز مبرم به آن از سوی دیگر، در اینجا مشکل بیشتر و تلاش چشمگیرتر بود.
البته این فقر در علوم فلسفی و کلامی ضرورتی نداشت. در علم فقه به آرامی دنبال شد، اما در موضوع حدیث، مسئله بسیار حساس و جدی و اساسی بود. در این دوره، شیعه الزاما میبایست به همه بحرانها و مسائل مطرح پاسخ قانع کنندهای که طبعا دینی هم بود، ارائه میداد. از آنجا که تشیع با جامعه تسنن فاصله داشت و در این زمان رودرروی آن قرار گرفته و بنیاد دولت جدید تنها بر پایه تشیع بود، میبایست پاسخها تنها پاسخهای شیعی میبود.
این پاسخها باید از دل احادیث بیرون بیاید و رنگ سنی نداشته باشد. تمایز میان شیعه و سنی نه به قرآن است که هر دو میپذیرند، بلکه به حدیث است. بنابراین تمامی تلاشها روی این نکته متمرکز میشود که کتب حدیث کهن زنده شود، احادیث بسط یابد و شرح و تفصیل داده شود. این امر سبب شد که یکبار دیگر، مانند قرون نخستین هجری، نگارش آثار دایرة المعارفی حدیثی آغاز شود. این بار، دایره نگاه وسیعتر بود؛ برای مثال چندین کتاب حدیثی مفصل در تفسیر قرآن نوشته شد که از آن جمله میتوان به نورالثقلین، البرهان و الصافی که در نیمه اخیر عصر صفوی نوشته شد، اشاره کرد.
علاوه بر آن، کتاب حدیثی مفصل الوافی از فیض کاشانی و وسائل الشیعه از شیخ حر عاملی و نیز عوالم العلوم، کاری شبیه بحارالانوار از مرحوم شیخ عبداللّه بحرانی در همین دوره به انجام میرسد. همه اینها در گسترهای است که رشد اخباریگری پدید آورده و این خود معلول افراطی است که در مقابل دوره گذشته در جریان تحکّم کلام ایجاد شده و به علاوه، دلایل دیگری هم به آن کمک کرده است.
بحارالانوار گل سرسبد این نگره، این تلاش و این تکاپو و در واقع تأمین کننده این هدف است؛ ارائه تفسیری از عالم و آدم، هستها و بایدها از زاویه دید شیعی برای جامعهای که از تسنن عبور کرده، در فضای شیعی تنفس میکند. شکل گیری بحارالانوار در فضایی است که هدف اصلی آن ارائه یک تصویر معرفتی کامل برای عالم و آدم، بر اساس متون مقدس شیعی است که پس از یک دوره یک صد و هفتاد ساله از آغاز عصر صفوی به بار نشسته است.(کاوشهای تازه در باب روزگار صفوی ص 161)
در دریاهای نور
بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الائمة الاطهار، تألیف مرحوم محمد باقر بن محمد تقی بن مقصود علی مجلسی اصفهانی است.(الکنی و الالقاب ج 2 ص 618 و نیز ن. ک: علامه مجلسی) این کتاب بزرگترین کتاب حدیثی شیعه است که مرحوم مجلسی آن را برای حفظ مواریث حدیثی شیعه که امکان از میان رفتن آنها در حوادث ایام وجود داشته، تالیف نموده است. یکی از خصوصیات مهم کتاب عظیم بحار الانوار، گستردگی دامنه آن در نقل روایات ائمه است.
«به حق میتوان بحار الانوار را بزرگترین موسوعه حدیثی شیعه نامید که با تألیف آن، صدها و هزارها حدیث از گزند اتلاف و امحاء و محو و تحریف محفوظ مانده است و در گستره گسترده معارف اسلامی کمتر مبحثی را میتوان یافت که کتاب بحارالانوار در باب....
ادامه مطلب
دانلود پاور پوینت ادعیه های مشهور
دانلود صوت | پاورپوینت | متن | صوت | عنوان دعا | ردیف |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای توسل | 1 | |
![]() |
![]() |
![]() |
زیارت عاشورا | 2 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای ندبه | 3 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای عهد | 4 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای سمات | 5 | |
![]() |
![]() |
![]() |
زیارت آل یاسین | 6 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای کمیل | 7 | |
![]() |
![]() |
![]() |
زیارت امین الله | 8 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای صباح | 9 | |
![]() |
![]() |
![]() |
زیارت جامعه کبیره | 10 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای مشلول | 11 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای عدیله | 12 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای مجیر | 13 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای فرج | 14 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای سلامتی امام زمان (عج) | 15 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای ابوحمزه ثمالی | 16 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای سریع الإجابه | 17 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای عشرات | 18 | |
![]() |
![]() |
![]() |
حدیث شریف کساء | 19 | |
![]() |
![]() |
![]() |
زیارت وارث | 20 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای مخصوص ماه رجب | 21 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای سحر | 22 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای جوشن کبیر | 23 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای عرفه | 24 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای مباهله | 25 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای نور | 26 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای مکارم الأخلاق | 27 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای عدیله | 28 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای قاموس | 29 | |
![]() |
![]() |
![]() |
دعای امن | 30 |
![]() |
![]() |
ادامه مطلب
چرا امام زمان علیه السلام را قائم مى نامند؟
چرا امام زمان علیه السلام را “قائم” مى نامند؟
یكى از القاب مشهور امام زمان(علیهالسلام) قائم است(1) كه به معناى ایستاده و برپا دارنده است، اما چرا به حضرت این لقب را دادهاند، دو نوع روایت داریم:
1ـ به ایشان قائم مىگویند به خاطر این كه پس از فراموش شدن نامش قیام مىكند.(2)
در روایت دیگرى امام جواد(علیهالسلام) مىفرماید:
به ایشان قائم مىگویند، زیرا او پس از این كه نامش به كلى متروك شد و اكثر كسانى كه امامتش را قائل بودهاند از عقیده خود برگشته و مرتد شدهاند به پا مىخیزد.(3)
2ـ در برخى از روایات هم لقب قائم را بعد از شهادت امام حسین(علیهالسلام) بیان مىفرماید؛ زیرا ملائكه از خداوند پرسیدند كه چه كسى انتقام امام حسین(علیهالسلام) را مىگیرد، خداوند حضرت مهدى(علیهالسلام) را به آنها نشان داد، در حالى كه در حال ایستاده نماز مىخواند «بذلك القائم انتقم منهم» كه در این روایت لقب قائم، قیام در نماز و قیام براى انتقام خون امام حسین(علیهالسلام) لحاظ شده است.
پینوشتها:
1- نجم ثاقب، ص 88 .
2- بحارالانوار، ج 51، ص 28.
3- همان.
ادامه مطلب
دعاهای سفارش شده از حضرت مهدی عج
توصیه به خواندن زیارت آل یاسین
امام زمان (علیه السلام) در توقیع شریفی می فرماید: «هرگاه خواستید به وسیله ی ما به خداوند بلند مرتبه توجه کنید و به سوی ما روی آورید، همانگونه که خداوند متعال فرموده است بگوئید: … سلامٌ علی آل یاسین…. .» (1)
توصیه به خواندن دعای ندبه
یکی از بازرگانان اصفهانی که مورد اعتماد گروهی از دانشمندان بود، در عالم رؤیا به محضر امام زمان (علیه السلام) مشرف می شود و از ایشان می پرسد: «فرج شما کی خواهد رسید؟» می فرمایند: «نزدیک است، به شیعیان ما بگوئید دعای ندبه را روزهای جمعه بخوانند.» (2)
توصیه به خواندن دعای فرج
مرحوم شیخ طبرسی (ره) در کتاب «کنوز النجاح» نقل می کند: ابوالحسن محمد بن احمد بن ابی اللیث از ترس کشته شدن به قبر امام کاظم (علیه السلام) و امام جواد (علیه السلام) پناه آورد. در عالم رؤیا امام زمان (علیه السلام) را زیارت کرد. آن حضرت این دعا (دعای فرج) را به او تعلیم دادند و او به برکت خواندن آن، از کشته شدن نجات یافت.
توصیه به خواندن نماز شب، زیارت جامعه، زیارت عاشورا
در تشرف مرحوم سید احمد بن سید هاشم بن سید حسن موسوی رشتی (ره) که از مسافرت حج از قافله جدا می شود و راه را گم می کند، به او می فرمایند: «نافله (نماز شب) را بخوان تا راه را پیدا کنی.» او نماز شب را می خواند بعد به او می فرمایند: «زیارت جامعه را بخوان.» ایشان زیارت جامعه را از حفظ می خوانند. بعد می فرمایند: «زیارت عاشورا را بخوان.» او زیارت عاشورا را نیز از حفظ می خواند با تمام لعن و سلام و دعای علقمه، آنگاه او را سوار بر مرکب می کند و می فرماید: «چرا شما نافله نمی خوانید؟ نافله. نافله. نافله» و باز می فرماید: «چرا شما عاشورا نمی خوانید؟ عاشورا. عاشورا. عاشورا.» بعد می فرماید: «چرا شما زیارت جامعه نمی خوانید؟ جامعه. جامعه. جامعه.» سپس می فرماید: «اینها دوستان شما هستند که در کنار نهر آبی فرود آمده اند تا برای نماز صبح وضو بگیرند.» (3)
توصیه به خواندن صحیفه سجادیه
مرحوم مجلسی (ره) در کتاب «روضه المتقین» در شرح «من لا یحضره الفقیه» می گوید که در اوایل بلوغ در مسجد قدیم اصفهان میان خواب و بیداری حضرت صاحب الزمان (علیه السلام) را دیدم، گفتم: «مولای من! چون نمی توانم همیشه خدمت شما شرفیاب شوم کتابی به من عنایت کنید که همیشه به آن عمل کنم.» آن حضرت به واسطه شخصی نسخه ای از کتاب صحیفه سجادیه را به ایشان می دهند و بعد از مدتی به برکت وجود امام زمان (علیه السلام)، کتاب شریف صحیفه سجادیه اشتهار می یابد.(4)
توصیه به خواندن زیارت امین الله
در تشرف مرحوم حاج علی بغدادی به محضر امام زمان (علیه السلام)، او می گوید: همراه با امام زمان (علیه السلام) داخل حرم مطهر امام کاظم (علیه السلام) و امام جواد (علیه السلام) شدیم و به ضریح مقدس چسبیدیم و بوسیدیم. بعد به من فرمود: «زیارت بخوان.» گفتم: «سواد ندارم.» فرمود: «برایت زیارت بخوانم؟» عرض کردم: «آری» فرمود: «کدام زیارت را می خواهی؟» گفتم: «هر زیارت که افضل است.» فرمود: «زیارت امین الله افضل است.» آنگاه مشغول به خواندن زیارت امین الله شدند.(5)
دعا برای فرج امام زمان (عج)
آقا میرزا محمدباقر اصفهانی (ره) می گوید که شبی در خواب گویا مولایم، حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) را دیدم که به من فرمودند: «روی منبرها به مردم بگویید که توبه کنند و برای فرج حضرت حجت (عج) دعا نمایید و بدانید این دعا مثل نماز میت واجب کفایی نیست بلکه مانند نمازهای یومیه بر تمام مکلفین واجب است.» (6)
در تشرف مرحوم آیت الله حاج سید محمد فرزند آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی، امام زمان (علیه السلام) فرمودند: «از علایم ظهور، فقط علامات حتمی مانده است و چه بسا آنها نیز در مدتی کوتاه به وقوع بپیوندند شما برای فرج من دعا کنید.»(7)
پی نوشت ها :
(1) نجم الثاقب ، ص411
(2) ملاقات با امام زمان(عج) ، ص45
(3) نجم الثاقب ، ص 664
(4) نجم الثاقب ، ص455
(5) نجم الثاقب ، ص455
(6) ملاقات با امام زمان(عج) ، ص 87
(7) ملاقات با امام زمان(عج) ، ص 87
ادامه مطلب
خلود در آتش جهنم
(بسم الله الرحمن الرحیم)
آیات قرآن مجید درباره خلود در آتش جهنم به گروههای زیر اشاره کرده است.
1 کفار (بقره آیه 161) 2 ظالمان و ستمگران (نساء 168) 3 منافقین (توبه آیه 68) 4 متکبرین (سوره نمل آیه 29) 5 مکذبین آیات خدا (تغابن آیه 10) 6 کسانی که عمداً مرتکب قتل می شوند (نساء آیه 93) 7 متجاوزین از حدود الهی (نساء آیه 14) 8 دشمنان خدا و رسول او (توبه آیه 63) 9 کسانی که کردار زشتشان بر آنها احاطه کرده است (بقره آیه 81) 10 ربا خواران (بقره آیه 275) 11 همدستان و همکاران دشمنان اسلام (مائده آیه 80) 12 مشرکین (توبه آیه 17) 13 گناه پیشگان (یونس آیه 17).
ادامه مطلب