کورش فیروزی
کورش فیروزی
نام پدر: نورالله | تاریخ تولد: 1348/01/10 |
محل تولد: ایران - کرمان - رابر - گتک | تاریخ شهادت: 1388/03/07 |
محل شهادت: مسجدعلی بن ابیطالب-زاهدان | طول مدت حیات: 40 سال |
مزار شهید: گلزارشهدای گتک-رابر-کرمان |
زندگینامه
کورش فیروزی در دهم فروردین ماه سال 1348 در روستای گتک در استان کرمان متولد شد. پدرش قبل از انقلاب شکارچی بود؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به کشاورزی روی آورد و مادرش خانه دار بود. کوروش پسر سوم خانواده بود و تحت تربیت پدرش که فردی مذهبی و مقید به اصول اسلام بود رشد کرد. او هر روز صبح با صدای تلاوت قرآن پدرش از خواب بیدار می شد. همین امر سبب شد قرآن در جانش بنشیند و سرلوحه زندگیش شود.
او مقطع دبستان را در استان کرمان گذراند و برای تحصیل در مقطع راهنمایی همراه برادرش که در دانشگاه شیراز مشغول تحصیل بود به آن شهر رفت. با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، برادر کورش به جبهه های نبرد حق علیه باطل شتافت به همین علت او برای گذراندن دوران دبیرستان نزد برادر ارشدش در تهران رفت.
کورش در دو رشته شیمی و تربیت معلم قبول شد؛ اما پس از مدتی تحصیل، از دانشگاه انصراف داد و مجدداً در کنکور سراسری شرکت کرد. این بار در رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پذیرفته شد. او که به رشته تحصیلیش عشق می ورزید در کنار تحصیل در دانشگاه فعالیت در امور فرهنگی را نیز آغاز کرد و پس از چندی کانون قرآن و عترت آن دانشگاه را راه اندازی کرد.
او در سال 1378 با یکی از هم دانشگاهی هایش ازدواج کرد و ساکن تهران شد. مدتی بعد خداوند به او فرزند عطا کرد. کورش تاکید داشت فرزندانش در مراسم های مذهبی شرکت کنند و حتما در مساجد حاضر شوند.
او در مرکز انتقال خون کار می کرد و به خاطر شغلش اکثر اوقات در ماموریت بود. چند سال به همین منوال گذشت تا این که برای ادامه زندگی به همراه خانواده اش عازم زاهدان شد. وی که دوران دانشجویی خود را در این شهر گذرانده بود ادامه فعالیت های فرهنگیش در دانشگاه زاهدان را از سر گرفت.
کورش با تمام مشغله کاریش بسیار اهل مطالعه بود. اقامه دو رکعت نماز و یک ساعت مطالعه قبل از خواب برنامه همیشگیش بود. معتقد بود سعادت و خوشبختی در خدمت به مردم و عمل به قرآن است و از آن جا که خود را خادم مردم مستضعف می دید به همسرش گفته بود:«اگر روزی نیاز باشد در محروم ترین نقطه باشم حتماً به آن جا می روم.» او هر روز صبح زندگیش را با یک حدیث شروع کرده و در طول روز آن را در اعمالش وارد می کرد.
در ایام ارتحال عالم ربانی آیت الله بهجت، او و تعدادی از دوستانش برنامه ای در دانشگاه علوم پزشکی تدارک دیدند. شب آخر مراسم، کورش به همراه سخنران برنامه برای اقامه نماز به مسجد علی بن ابی طالب رفتند تا پس از آن عازم دانشگاه شوند؛ اما هنوز مدتی از شروع نماز نگذشته بود که انفجار مهیبی در مسجد رخ داد و تعداد زیادی از نمازگزاران بی گناه را به شهادت رساند. کورش نیز در همان انفجار در سن 40 سالگی جان سپرد و برای همیشه خاموش شد.
مسئولیت این عملیات انتحاری را که در تاریخ 7 خرداد ماه سال 1388 به وقوع پیوست گروهک تروریستی جندالله به عهده گرفت.
مزار او در زادگاهش واقع است و برادر او ایرج نیز به شهادت رسیده است.
تدوین و تنظیم توسط گروه فرهنگی هاتف (سایت صبح)
برگرفته از
پایگاه اطلاع رسانی ایثار، تاریخ: - / - / - |
کتاب سندمظلومیت، صفحه:59، تاریخ: - / - / - |
کتاب فرهنگ اعلام شهدای استان کرمان، صفحه:475، تاریخ: - / - / - |