ورزش ترنم بهار زندگی است و تکواندو سنبل زیبایی این زندگی است...
توصیه ورزشی برای افزایش موفقیت ورزشی
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 4:40 PM

اشتباهات کوچک در ورزش و رعایت نکردن نکات خاص ممکن است از کسب فواید ورزشی جلوگیری کند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رعایت نکات کوچک در برنامه ورزشی می‌تواند فواید آن را بیشتر کند. 5 توصیه ورزشی برای موفقیت‌آمیز بودن ورزش عبارتند از:

 

1- ورزش باید ذهن را درگیر کند:

 

کاترین شاناهان، دکتر تغذیه، در کتاب خود درباره فواید ورزش ذهنی برای کاهش چربی بدن صحبت کرده است. ذهن نقش اساسی در تمرین‌های ورزشی ایفا می‌کند.

 

2- پیشرفت خود را تحت نظر داشته باشید:

 

ورزشکار باید پیشرفت و نتایج ورزش خود را تحت نظر داشته باشد. با اندازه‌گیری کارایی خود انگیزه بیشتری خواهید داشت.

 

3- هدف خود را در ذهن داشته باشید:

 

در ذهن خود مشخص کنید که می‌خواهید به چه چیز برسید و هدف شما چیست.

 

4- هر حرکتی تاثیرگذار است:

 

اگر یک جلسه ورزش کنید و سپس غذاهای پرکالری بخورید یا مدت زما زیادی بنشینید. مطمئنا نتایج و فواید مورد نظر را کسب نخواهید کرد. خواب، ورزش و تغذیه همه با هم نتیجه مطلوب را ایجاد می‌کند.

 

5- زمان را مدیریت کنید:

 

همه مردم این روزها عجله دارند. سعی کنید از زمان کوتاهی که صرف ورزش می‌کنید نهایت استفاده را ببرید. شکایت کردن درباره لوازم ورزش، صحبت کردن زیاد با دیگران زمان شما را هدر می‌دهد. برنامه ورزش روزانه خود را به دقت انجام دهید.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
نیاز ورزشکاران استقامتی به کنترل مصنوعی ضربان قلب در سنین بالا
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 4:39 PM

ورزشکاران استقامتی در سنین بالا نیاز به کنترل ضربان قلب به صورت مصنوعی دارند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقات جدید نشان داده است ورزشکارانی که در ورزش‌های استقامتی مانند ماراتن و دوگانه فعالیت می‌کنند ممکن است در سنین بالاتر اختلالات ضربان قلب پیدا می‌کنند. این تحقیقات نشان داده است که فعالیت بیش از حد بر سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد و باعث ایجاد عکس‌العمل‌های خاص می‌شود. این تحقیقات در دانشگاه منچستر انجام شد.

 

ورزشکارانی که در مسابقه ورزشی خود فعالیت‌های استقامتی مانند ماراتن دارند احتمال ضربان قلب نامنظم دارند.

 

بزرگسالان نرمال در حالت استراحت ضربان قلب بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه دارند. قلب ورزشکاران استقامتی در حال شب و در هنگام استراحت تنها 30 بار در دقیقه یا کمتر می‌تپد.

 

ضربان قلب با کمک سیستم عصبی کنترل می‌شود. کم شدن ضربان قلب ورزشکاران استقامتی به هنگام استراحت به دلیل فعالیت بیش از حد ایجاد می‌شود. کم شدن پروتئین HCN4 نیز می‌تواند عامل کم شدن ضربان قلب این ورزکشاران در حالت استراحت باشد.

 

پروفسور مارک بویت، مدیر این تحقیقات می‌گوید: «این مسئله مهم است. کم بودن ضربان قلب به هنگام استراحت در ورزشکاران جوان شاید مشکل‌ساز نباشد اما ورزشکارانی که مسن می‌شوند نیاز به کنترل ضربان قلب با کمک دستگاه‌های الکترونیکی دارند. این تحقیقات می‌تواند به بالا بردن سلامت ورزشکاران در سنین بالاتر کمک کند.»

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
اسکن NMR راهی جدید برای استعدادیابی عضلانی
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 4:39 PM

با کمک اسکن‌های NMR می‌توان فهمید که چه نوع عضلاتی در بدن ورزشکاران بیشتر است و آنها در چه ورزش‌هایی بیشتر استعداد دارند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بیمارستان دانشگاه Ghent، اسکن‌هایی برای تشخیص استعداد ماهیچه‌ای ورزشکاران گرفته می‌شود. دستگاه اسکنر NMR که معمولا از ماهیچه‌های ساق پا اسکن می‌گیرد در مدت 20 دقیقه‌ مشخص می‌کند که ورزشکار در چه ورزش‌هایی بیشتر استعداد دارد. به کمک این اسکنر می‌توان از ماهیچه‌های دیگر مانند ماهیچه‌های شانه نیز اسکن گرفت. این اسکن بی‌خطر است.

 

پنج سال پیش محققان دپارتمان حرکت و علم ورزش دانشگاه Ghent این پروژه را گسترش دادند. این نوع اسکن می‌تواند به سرعت و بدون درد از نظر ژنتیکی عضلات ورزشکاران را بررسی کند. این دستگاه نسبت عضلات جمع کننده سریع و عضلات جمع کننده کند را نشان می‌دهد.

 

عضلات جمع کننده به دو نوع بافت سریع و کند تقسیم می‌شوند. هر دو نوع این عضلات می‌توانند برای ورزش مفید باشند. افرادی که عضلات جمع کننده کند دارند بهتر می‌توانند ورزش‌های استقامتی مانند دوی ماراتن انجام دهند. این افراد دیرتر خسته می‌شوند، افرادی که عضلات جمع کننده سریع دارند سریع‌تر می‌توانند حرکت کنند و برای دوی سرعت مناسب‌تر هستند. بعضی افراد ممکن است به میزان مساوی از دو نوع عضلات جمع کننده داشته باشند.

 

اسکن‌ "استعداد عضلانی" یکی از نوآوری‌های مهم در زمینه تشخیص استعداد ورزشکاران است. این روش نسبت به نمونه برداری بسیار راحت‌تر و سریع‌تر است . در روش اسکن NMR بافت‌های عضلانی که مولکول‌های کارنوزین دارند مشخص می‌شوند. این مولکول‌ها در بافت‌های جمع کننده سریع بیشتر هستند و در بافت‌های جمع کننده کند تعداد آنها محدود است. با شناخت بیشتر عضلات بدن ورزشکاران می‌توان دقیق‌تر به آنها تمرین داد.

 

ممکن است بتوان با تمرین در ورزش‌هایی که استعداد عضلانی ندارید پیشرفت کنید اما کسی که عضلات جمع کننده بیشتری دارد هیچ وقت نمی‌تواند یک "بوسین بولت" شود.

 

 

ا‌نتها‌ی‌ پیا‌م


» ادامه مطلب
مردان بعد از آسیب دیدگی‌ مغزی ریکاوری طولانی‌تری دارند
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 4:38 PM

مردان و زنان ورزشکاری که دچار آسیب دیدگی‌ مغزی می‌شوند میزان زمان ریکاوری یکسانی ندارند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطالعه بر روی بیماران آسیب دیدگی‌ مغزی با کمک عکس برداری‌های DTI نشان داده است که مدت زمان مورد نیاز برای ریکاوری مردان بیشتر از زنان است. آسیب دیدگی‌ مغزی در ورزشکاران متداول است. نتایج این مطالعات در مجله "رادیولوژی" منتشر شد.

 

هر ساله 17 میلیون آمریکایی دچار آسیب دیدگی‌ مغزی می‌شوند، معمولا عکسبرداری MRI و CT نمی‌تواند تمامی آسیب دیدگی‌ها را نشان دهد. عکس برداری DTI اولین تکنیک‌ عکسبرداری است که تغییرات غیر عادی بعد از آسیب دیدگی‌ مغزی را نشان می‌دهد، زیر این نوع عکسبرداری قادر است که ناحیه سفید مغز را در مقیاس‌های میکروسکوپیک نشان دهد.

 

قسمت سفید مغز از میلیون‌ها بافت عصبی به نام آکسون تشکیل شده است که برای متصل کردن قسمت‌های مختلف مغز به یکدیگر لازمند.

 

محققان 69 بیمار را مورد بررسی قرار دادند که 47 نفر آنها مرد و 22 نفر آ‌نها زن بودند. تمامی این افراد عکسبرداری DTI انجام دادند. این آزمایشات نشان داد زنان مدت زمان کمتری نسبت به مردان نیاز به ریکاوری دارند. معمولا ورزشکاران که دچار این نوع آسیب دیدگی‌ می‌شوند، عجله دارند که به ورزش خود باز گردند با این حال این تحقیقات نشان داد که به طور متوسط برای مردان 54 روز برای ریکاوری زمان لازم است.

 

این زمان برای زنان 26 روز است.

 

ا‌نتها‌ی‌ پیا‌م


» ادامه مطلب
مصرف دگزامتازون منجر به کاهش توده عضلانی می‌شود
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:03 AM

دگزامتازون نه تنها باعث افزایش حجم عضلات و توان ورزشکاران نمی‌شوند بلکه باعث افزایش تجزیه عضلات، کاهش توده عضلانی و ضعف آن نیز می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان این مطلب اظهارکرد: با مصرف این دارو امکان پارگی و آسیب دیدن تاندون‌ها در ورزشکاران، هنگام انجام حرکات ورزشی به شدت افزایش می‌یابد.

 

سارا خوش سرور، با اشاره به اینکه دگزا متازون جزو قوی‌ترین کورتون‌ها و شایع‌ترین داروی تجویزی در تمام نسخ دارویی کشور است، گفت: مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند این میزان تجویز دگزامتازون با جمعیت کشور و وضعیت اپیدمولوژیک بیماری همخوانی ندارد و مصرف خودسرانه کورتون‌ها بدون تجویز پزشک متخصص، می‌تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد .

 

وی افزود: بیشترین موارد سوء مصرف کورتون‌ها به صورت موضعی مانند کلوبتازول، بتامتازون، فلوئوسینولون و ... به عنوان ضدلک و روشن کننده و به شکل قرص جهت افزایش وزن بدن است.

 

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه کاشان، با بیان اینکه بدون تجویز پزشک نباید مقدار مصرف دگزامتازون را کم و زیاد و یا قطع کرد، تصریح کرد: قطع مصرف ناگهانی دارو می‌تواند باعث کاهش اشتها، ناراحتی معده، استفراغ، گیجی و حواس پرتی، سردرد، تب و درد مفاصل و ماهیچه‌ها، پوسته ریزی و کاهش وزن در بیمار شود.

 

خوش سرور ادامه داد: در صورت مصرف دارو به صورت طولانی مدت، پزشک معالج حتماً مصرف آن را به تدریج برای شما کاهش خواهد داد تا زمانی که مقادیر مصرف (دوز دارو) کاملاً با بدن سازگار شود.

 

وی یادآور شد: بیمار باید قبل از مصرف دگزامتازون در صورت داشتن حساسیت به دگزامتازون، آسپرین یا هر داروی دیگر، مبتلا بودن به انواع بیماری‌ها، مصرف داروهای رقیق کننده خون، انجام اعمال جراحی و سابقه هر گونه زخم (زخم گوارشی ، زخم‌های باز و ... ) پزشک خود را مطلع کند.

 

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه کاشان، با اشاره به محدودیت رژیم غذایی هنگام مصرف این دارو تصریح کرد: بیمار در هنگام مصرف دارو باید یک رژیم کم سدیم، کم نمک، سرشار از پتاسیم و یا پروتئین داشته باشد و یا در صورت ابتلاء به ناراحتی معده دارو را با غذا یا شیر مصرف کند.

 

وی تاکید کرد: در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو به شرط آنکه فاصله زیادی تا زمان مصرف نوبت بعدی از دارو وجود داشته باشد آن نوبت به محض یاد آوری، مصرف شود و در غیر این صورت تنها نوبت دوم مصرف شود.

 

این کارشناس اظهار کرد: در هر حال ممکن است بر حسب صلاح دید پزشک متخصص، نیاز باشد درمان با کورتون‌ها به طور طولانی مدت یا با دوز بالا صورت پذیرد. در این صورت مصرف این داروها با کنترل وضعیت بیمار از لحاظ عوارض جانبی و در نظر گرفتن موارد احتیاط، بلامانع است.

 

انتهای پیام

 


» ادامه مطلب
برای ورزش کردن هیچ وقت دیر نیست
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 1:37 PM

شروع ورزش قبل از 30 سالگی و بعد از 40 سالگی تاثیرات مشابهی بر کارایی قلب می‌گذارد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بررسی‌های جدید در دانشگاه رن فرانسه نشان داده است شروع ورزش در سن 40 سالگی می‌تواند همان فوایدی را داشته باشد که ورزش کردن قبل از سن 30 سالگی دارد.

 

نتایج این مطالعات در کنگره Europrevent در هلند مطرح شد.

 

برای انجام این تحقیقات محققان 40 مرد سالم بین 55 تا 70 سال را مورد بررسی قرار دادند. افراد مورد بررسی با توجه به میزان ورزش انجامی و سن آنها دسته بندی شدند.

 

به این ترتیب سه گروه تشکیل شد، افرادی که بیش از دو ساعت در هفته‌ ورزش نکرده بودند، افرادی که حداقل به مدت پنج سال هفت ساعت در هفته‌ ورزش کرده و ورزش را قبل از سن 30 سالگی شروع کردند، افرادی که حداقل هفت ساعت در هفته‌ ورزش می‌کردند و ورزش را بعد از سن 40 سالگی شروع کردند.

 

به طور متوسط افرادی که ورزش را قبل از سن 30 سالگی شروع کرده بودند حداقل 9 سال ورزش کرده بودند یعنی ورزش را از سن 21 سالگی شروع کرده بودند. افرادی که ورزش را بعد از 40 سالگی شروع کرده بودند حداقل 18 سال ورزش کرده بودند.

 

برای اندازه گیری تاثیر ورزش بر کارایی قلب ورزشکاران، ضربان قلب و میزان دریافت اکسیژن در آنها اندازه گیری شد.

 

محققان دریافتند که متوسط ضربان قلب در زمان استراحت در افرادی که به طور مرتب ورزش می‌کردند، شبیه به هم بود. در واقع شروع ورزش بعد از سن 40 سالگی و قبل از سن 30 سالگی تاثیرات مشابهی بر کارایی قلب دارند. ضمنا ماکزیمم اکسیژن دریافتی در این دو گروه نیز یکسان بود. با این حال گروهی که به طور مرتب و مناسب ورزش نمی‌کردند، در زمان استراحت ضربان قلب بالاتری داشتند و میزان دریافت اکسیژن نیز در آنها کمتر بود.

 

تیم تحقیقاتی دریافتند که بطن چپ قلب افرادی که ورزش مداوم داشتند و دو شریان اصلی در قلب آنها بزرگ‌تر از گروه دیگر بود.

 

یافته‌های این تحقیقات نشان داد که قلب در سن 40 سالگی توانایی تغییر بر اثر انجام ورزش‌های استقامتی را دارد.

 

همچنین ورزش استقامتی می‌تواند برای افزایش تراکم استخوان، حجم عضلات و غیره نیز مفید باشد. این فواید هر چقدر ورزش زودتر شروع شود بیشتر خواهند بود.

 

یکی از محققان می‌گوید: هیچ وقت برای شروع ورزش دیر نیست. ورزش همواره برای کارایی قلبی مفید است. نیازی نیست که ورزش شدید و طولانی در طول هفته‌ انجام دهید، تنها سعی کنید که فعال‌تر باشید.

 

 

ا‌نتها‌ی‌ پیا‌م


» ادامه مطلب


( تعداد کل صفحات: 6 )

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ]