دگزامتازون نه تنها باعث افزایش حجم عضلات و توان ورزشکاران نمیشوند بلکه باعث افزایش تجزیه عضلات، کاهش توده عضلانی و ضعف آن نیز میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان این مطلب اظهارکرد: با مصرف این دارو امکان پارگی و آسیب دیدن تاندونها در ورزشکاران، هنگام انجام حرکات ورزشی به شدت افزایش مییابد.
سارا خوش سرور، با اشاره به اینکه دگزا متازون جزو قویترین کورتونها و شایعترین داروی تجویزی در تمام نسخ دارویی کشور است، گفت: مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند این میزان تجویز دگزامتازون با جمعیت کشور و وضعیت اپیدمولوژیک بیماری همخوانی ندارد و مصرف خودسرانه کورتونها بدون تجویز پزشک متخصص، میتواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد .
وی افزود: بیشترین موارد سوء مصرف کورتونها به صورت موضعی مانند کلوبتازول، بتامتازون، فلوئوسینولون و ... به عنوان ضدلک و روشن کننده و به شکل قرص جهت افزایش وزن بدن است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه کاشان، با بیان اینکه بدون تجویز پزشک نباید مقدار مصرف دگزامتازون را کم و زیاد و یا قطع کرد، تصریح کرد: قطع مصرف ناگهانی دارو میتواند باعث کاهش اشتها، ناراحتی معده، استفراغ، گیجی و حواس پرتی، سردرد، تب و درد مفاصل و ماهیچهها، پوسته ریزی و کاهش وزن در بیمار شود.
خوش سرور ادامه داد: در صورت مصرف دارو به صورت طولانی مدت، پزشک معالج حتماً مصرف آن را به تدریج برای شما کاهش خواهد داد تا زمانی که مقادیر مصرف (دوز دارو) کاملاً با بدن سازگار شود.
وی یادآور شد: بیمار باید قبل از مصرف دگزامتازون در صورت داشتن حساسیت به دگزامتازون، آسپرین یا هر داروی دیگر، مبتلا بودن به انواع بیماریها، مصرف داروهای رقیق کننده خون، انجام اعمال جراحی و سابقه هر گونه زخم (زخم گوارشی ، زخمهای باز و ... ) پزشک خود را مطلع کند.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه کاشان، با اشاره به محدودیت رژیم غذایی هنگام مصرف این دارو تصریح کرد: بیمار در هنگام مصرف دارو باید یک رژیم کم سدیم، کم نمک، سرشار از پتاسیم و یا پروتئین داشته باشد و یا در صورت ابتلاء به ناراحتی معده دارو را با غذا یا شیر مصرف کند.
وی تاکید کرد: در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو به شرط آنکه فاصله زیادی تا زمان مصرف نوبت بعدی از دارو وجود داشته باشد آن نوبت به محض یاد آوری، مصرف شود و در غیر این صورت تنها نوبت دوم مصرف شود.
این کارشناس اظهار کرد: در هر حال ممکن است بر حسب صلاح دید پزشک متخصص، نیاز باشد درمان با کورتونها به طور طولانی مدت یا با دوز بالا صورت پذیرد. در این صورت مصرف این داروها با کنترل وضعیت بیمار از لحاظ عوارض جانبی و در نظر گرفتن موارد احتیاط، بلامانع است.
انتهای پیام