ورزش ترنم بهار زندگی است و تکواندو سنبل زیبایی این زندگی است...
مطالب مهمی که تکواندوکاران باید بخوانند
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:26 PM

 


مطالب مهمی که تکواندوکاران باید بخوانند

در ورزش های رزمی مثل تکواندو، فرد با توجه به متابولیسم و ترکیب بدن و مقدار انرژی مورد نیاز خود، باید تغذیه مناسبی داشته باشد. یکی از شاخص های متابولیسم بدن،BMR یا متابولیسم پایه است که برابر با مقدار انرژی است که بدن در حال استراحت می سوزاند.

 

با سوختن چربی های اضافی بدن، می توان عضلات بدن را افزایش داد. بدون پرورش عضلات، انرژی دریافتی اضافی در بدن تبدیل به چربی می شود. هنگامی که می خواهید وزن اضافی خود را کاهش دهید ، باید مطمئن شوید که چربی های بدنتان کم می شوند نه ماهیچه ها.

یک تکواندوکار باید وزن سالم خود را حفظ کند و آن را تغییر ندهد، ولی ترکیب بدن خود را باید تغییر دهد ، یعنی مقدار چربی بدن را نسبت به عضلات کاهش دهد. افزایش عضلات باعث افزایش قدرت، سرعت و مهارت فرد در انجام حرکات ورزشی می شود. در حالیکه کاهش عضلات بدن باعث کاهش قدرت، سرعت و مهارت در انجام حرکات ورزشی می شود.

یک تکواندوکار باید وزن سالم خود را حفظ کند و آن را تغییر ندهد، ولی ترکیب بدن خود را باید تغییر دهددر مردان ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن بدن و در زنان ۲۵- ۲۰ درصد وزن بدن را چربی تشکیل می دهد. شما باید بدانید در طی روز چه مقدار انرژی نیاز دارید تا به طور مطلوب ورزش کنید و وزن ایده آل خود را حفظ کنید. به خاطر داشته باشید که اگر کمتر از مقدار مورد نیاز خود، غذا مصرف کنید، هم سلامتی تان به خطر می افتد و هم اینکه بطور مؤثر نمی توانید ورزش کنید. اگر بیشتر از ۵/۰ کیلوگرم در هفته کاهش وزن داشته باشید، نشان می دهد در معرض کمبود انرژی و مواد مغذی هستید.


» ادامه مطلب
کیهاپ در تکواندو چیست؟
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:25 PM

 


کیهاپ در تکواندو چیست؟

کیهاپ در تکواندو به معنی تایید حرکات مربی می باشد که به واسطه آن ماهیچه های شکم منقبض می شوند و هوا از ریه خارج می گردد. این فریاد به گونه ای است که هیچ فشاری به حنجره وارد نمی کند و این هوا باید به طور ناگهانی  از ریه و شکم خالی شود. کیهاپ باید همراه با  ضربه انجام گیرد و این فریاد قبل از انجام ضربه و بعد از انجام ضربه بی تاثیر است.

 

خصوصیات کیهاپ :

۱- بالا بردن اعتماد به نفس در خود.

۲- ایجاد ترس در حریف.

۳- جلب توجه دیگران (مخصوصا داوران در مسابقه).

۴- بالا بردن روحیه خود در حین مبارزه.

۵- تخلیه انرژی کاذب.

 

 


»
همه چیز در مورد رباط صلیبی
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:23 PM

 


همه چیز در مورد رباط صلیبی

مقاله : گردآوری توسط صادق کوچک پور / پیشکسوت تکواندو

رباط صلیبی چیست ؟

رباط متقاطع جلویی یکی از رباط‌های مهم مفصل زانو است.ازجمله عوامل مهم ثبات هر مفصل بستگی به سالم بودن ساختمان رباط آن مفصل دارد و اگر مفصلی تحرک زیادی در حالت طبیعی داشته باشد، نقش رباط یا رباط‌های آن مفصل اهمیت بیشتری می‌یابد.قدرت رباط متقاطع جلویی معادل رباط طرفی داخلی یا MCL و نصف قدرت رباط متقاطع پشتی (PCL) است.

رباط متقاطع جلویی معمولاً رباط صلیبی جلویی (قدامی) نیز خوانده‌می‌شود. این رباط ازجمله رباط‌هایی است که به هنگام فعالیت‌های شدید آسیب می‌بیند.در ورزشکاران حرفه‌ای پارگی رباط متقاطع جلویی شایع است و به پارگی ACL معروف است.اگر نیروی اعمال شده خیلی زیاد باشد، احتمال پارگی رباط طرفی داخلی و منیسک داخلی به همراه پارگی رباط متقاطع جلویی وجود دارد.


» ادامه مطلب
گرفتگی عضلات پس از تمرین
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 8:21 PM

 


گرفتگی عضلات پس از تمرین

می‌گویند اگر ورزش کنیم، شاداب و سرحال خواهیم شد و خستگی‌های روزانه‌مان هم رفع می‌شود؛ ولی خیلی‌ها پس از ورزش نه‌تنها با این وضع روبه‌رو نمی‌شوند که حتی شرایطی برعکس آن را تجربه می‌کنند. همان‌هایی که پس از ورزش تا چند روز باید درد و گرفتگی عضلات بدنشان را تحمل کنند و ناچارند با خستگی ناشی از آن بسازند.

چنین افرادی معمولا همین وضع را بهانه ای می کنند برای فرار از ورزش و هیچ وقت به سمت آن نمی روند. در حالی که مسلما اگر ورزشی مناسب انتخاب و به شیوه ای صحیح هم انجام شود، هیچ یک از این مشکلات بروز نخواهد کرد.

 

دکتر حبیب مفخم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در این باره توضیح می دهد:

گرفتگی عضلات معمولا به دلیل وارد شدن فشاری بیش از حد توان یک عضله یا فراتر از حد متعارفی که به طور معمول از عضلات استفاده می کنیم، ایجاد می شود.

گرفتگی عضلات به انقباض دردناکی در عضله گفته می شود که پس از انجام دادن فعالیت های جسمی، حرکتی بروز می کند.


» ادامه مطلب
اگر فرزندتان رزمی کار است…
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 11:53 AM

 


اگر فرزندتان رزمی کار است… (مازیار عبداللهی)

هنوز هم خیلی از خانواده های ایرانی رشته های رزمی را رشته هایی خشن می دانند و چندان تمایلی به فعالیت فرزندانشان در این رشته ها ندارند،

 

خصوصا وقتی صحبت از بچه های کم سن و سال باشد. اما از طرفی، درخشش تعدادی از رزمی کاران کشورمان در المپیک و میادین بین المللی، بسیاری از والدین را وسوسه کرده است تا فرزندانشان را از سنین پایین به کلاس های رزمی بفرستند. مشاهده بچه های پنج- شش ساله که لباس رزمی به تن، دست در دست والدین شان در اطراف باشگاه های رزمی دیده می شوند گواهی بر این مدعی است. اما آیا همینقدر که خانواده ای به فرستادن فرزند کوچکش به کلاس رزمی متقاعد شد کافی است؟ متاسفانه به نظر می رسد که اکثر این والدین از مسائل حاشیه ای و مسئولیت هایی که در قبال فرزند رزمی کارشان دارند بی اطلاع هستند. اگر شما هم از خانواده هایی هستید که فرزندتان را در یک کلاس رزمی ثبت نام کرده و یا خیال دارید این کار را بکنید، بد نیست این سه توصیه مهم را هم به عنوان تبریک رزمی کار شدن فرزندتان از ما داشته باشید:

originald

 


» ادامه مطلب
زانوهایی که مفصل تازه می‌خواهند
نوشته شده توسط عليرضا در ساعت 11:52 AM

 


زانوهایی که مفصل تازه می‌خواهند (پونه شیرازی)

نه تنها صدای ناله ناشی از درد شدید‌ش بلکه صدای ساییده شدن استخوان‌های زانوهایش روی هم را نیز با هر حرکت می‌توان شنید. در چنین شرایطی برای زانوهایی که بر اثر ساییدگی ناشی از آرتروز، دیگر مفصلی برایش باقی نمانده است، چاره‌ای جز تعویض مفصل زانو باقی نمی‌ماند.

 

در واقع، تعویض و جایگزینی مفصل طبیعی زانو با نوع مصنوعی آن، تنها راه از بین بردن دردی است که در زانو بر اثر ساییدگی و آرتروز، روماتیسم یا تخریب سطح مفصلی به وجود می آید.

البته به دست آوردن توان و دامنه حرکتی طبیعی در مفصل زانو و اصلاح تغییر شکل ایجادشده در این عضو نیز از دیگر پیامدهای مثبت به کارگیری مفصل مصنوعی زانو است.


» ادامه مطلب