اغلب مواقع که کودکان تب میکنند مادرها به صورت خودسرانه برای کاهش تب کودک خود درمانها و داروهایی را به کار میبرند که گاه نه تنها باعث حل مشکل کودک نمیشود بلکه عوارض مشکلات بعدی را نیز در پی دارد.
دکتر سید مرتضی احسانی عضو هیات رییسه انجمن پزشکان کودکان ایران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: استامینوفن و آسپرین از جمله داروهایی هستند که پزشکان و مادران به طور روزمره از آنها استفاده میکنند و البته ارزان و در دسترس نیز هستند. اگر چه مصرف استامینوفن در حد استاندارد خود (برای کودکان به ازای هر کیلوگرم از وزنشان 2 قطره) و در مدت کوتاه با تجویز پزشک، بیخطر است اما استفاده از آسپرین برای کاهش تب کودکان که اغلب به صورت خود درمانی استفاده میشود گاه باعث بروز مشکلات بعدی از جمله سندرم و بیماریهای مغزی در فرد میشود.
وی افزود: استفاده بی رویه و نادرست از آسپرین در کاهش تب باعث درگیری کبد و مغز میشود که در نهایت سندرم رایس و عوارض عصبی در پی دارد که گاه با پیشرفت آن منجر به مرگ و میر نیز میشود.
وی در پایان ضمن اشاره به این که درصد مسمومیت افراد زیر 6 سال با داروهایی از این قبیل بسیار نادر و در حدود 3 درصد است به والدین توصیه کرد: در صورت بروز هرگونه علائم بیماری و تب، کودک را به مراکز درمانی برده و حتیالامکان از درمانهای خودسرانه بپرهیزید و محل نگهداری داروها را از دسترس کودکان دور کنند.
ادامه مطلب
خسرو صادقنیت افزود: در طبقهبندی اختلالات خواب بیش از ۸۰ نوع بیماری داریم و عوارض جسمی و روانی مختلف اعم از سکته قلبی و مغزی، تصادفات مرگبار و بیماریهای روانی میتواند ناشی از اختلالات خواب باشد. این فلوشیپ اختلالات خواب ادامه داد: معمولا بیماران مبتلا به اختلال خواب مشکل خود را کمتر درک میکنند زیرا حین خواب اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: بنای انجمن علمی پزشکی خواب ایران این بوده تا اختلالات خواب را به مردم بشناسد تا برای داشتن خواب سالم تلاش کنند چرا که در این صورت بیداری سالمی نیز خواهند داشت.
رئیس بیمارستان بهارلو در پاسخ به سوالی مبنی بر رابطه میزان ابتلا زنان شاغل به اختلالات خواب گفت: در کادر درمانی و به خصوص پرستاران و دانشجویان انترن و رزیدنت ۳ مطالعه انجام شده است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد پرستاران شیفتکار از انواع بیخوابیها و اختلالات خواب شکایت داشتند. در ردهبندی بیماریهای خواب دانشجویان دوره تخصصی جزو یکی از گروههایی هستند که دچار اختلال خواب میشوند. اختلالات خواب ناشی از بیداری این گروه، علاوه بر مشکلات آموزشی بر خطای پزشکیشان نیز تاثیر میگذارد و خواب طی روز نمیتواند جایگزین خواب شود زیرا کیفیت و کمیتش فرق میکند.
این فلوشیپ اختلالات خواب با اشاره به عوارض ناشی از شیفتکاری گفت: در شیفتکارها یکی از عوارضی که دیده میشود بیخوابی روزهای بعد است همچنین شبکارها در معرض ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی دیگر هستند که بیماریهای گوارشی نمونهای از آن است. رئیس بیمارستان بهارلو گفت: زایمان زودرس و نوزاد زودرس در زنانی که شب کار هستند بیشتر است. همچنین افسردگی، طلاق، تحریکپذیری و درگیری با همکاران در افرادی که خواب خوبی ندارند بیشتر دیده میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره ارتباط سرطان با میزان کار شبانه گفت: بحث سرطان در شبکارها در حال مطالعه است. برخی مطالعات رابطه سرطان با شیفتکاری را تائید و برخی رد کردهاند. یکی از راههای پیشگیری این است که افرادی را که در معرض ابتلا به عوارض شیفتکاری هستند شناسایی کنیم. برای رانندگان حرفهای ۲ اختلال ناشی از خواب باید بررسی شود یکی اختلال تنفسی حین خواب و دوم نارکولپسی. نارکولپسی (حمله خواب) تا ۲۰ برابر خطر تصادفات مرگبار را بیشتر میکند. وی افزود: در معایناتی که از رانندگان انجام میشود این موارد از نظر کمی بررسی میشود و باید به لحاظ کیفی نیز آنها را بررسی کنیم.
صادقنیت جایگاه ایران در دنیا را در تشخیص و درمان اختلالات خواب جزو ۲ یا ۳ کشور اول منطقه عنوان کرد و افزود: در کنگره اخیری که در اسپانیا برگزار شد تعداد مقالات ایران نسبت به کشورهای ترکیه و عربستان ۵۰ درصد بیشتر بود. وی گفت: در تشخیص با پیشرفتهترین کشورهای دنیا فرقی نداریم. ۵ کشور آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان و ژاپن جزو کشورهای پیشرو در تشخیص و درمان اختلالات خواب هستند. کانادا ۲ سال قبل از ما کنگره بینالمللی خواب را آغاز کرده و این نشان میدهد که خیلی از دنیا عقب نیستیم. علم خواب در کشور جدید است و از زمان ورودش به درمانگاهها بیش از ۲ دهه نمیگذرد بنابر این باید در زمینه تجهیزات مرتبط با آن تلاش کنیم.
رئیس بیمارستان بهارلو با اشاره به صدای خروپف در برخی افراد گفت: خروپف کردن نشان دهنده باریک شدن راه تنفسی است که میتواند ادامه پیدا کرده و موجب قطع تنفس و خواب سبک شود. خروپف زنگ خطر است و با این که خودش به تنهایی بیماری نیست اما از علائم بیماری شدید است. وی ادامه داد: خروپف میتواند چند حالت داشته باشد در حالت اول فقط موجب آزار و اذیت دیگران شود حالت دوم به چاقی مربوط میشود که میتواند خروپف را همراه داشته باشد. پوزیشن خواب حالت سوم خروپف است که ممکن است فرد وقتی طاقباز میخوابد خروپف کند این مورد نیز قابل درمان است و فرد با تغییر مدل خوابیدن میتواند درمان شود.حالت چهارم به گونهای است که با جراحی کاملا بهبودی پیدا میکند اما چیزی که نگران کننده است قطع شدن تنفس همراه خروپف است. رئیس بیمارستان بهارلو گفت: برخی وقفههای تنفسی کم برخی متوسط و برخی زیاد است کسانی که وقفههای تنفسی شدید دارند میتوانند از دستگاه سیپپ استفاده کنند. اگر کسی یکی از این سه علامت را داشته باشد در معرض خطر جدی است، علامت اول احساس خوابآلودگی در طول روز علاوه بر خروپف است علامت دوم خروپف همراه با فشار خون بالا و علامت سوم قطع تنفس علاوه بر خروپف است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات شایع اختلالات خواب مربوط به اطفال است. اطفال نسبت به مشکلات تنفسی حین خواب حساسترند و علاوه بر عوارض جسمی بر رشد مغزشان نیز تاثیر میگذارد.
ادامه مطلب
یک تحقیق جدید نشان داده است که قسمت نشیمنگاه توالتهای فرنگی میتواند پوست کودکان را تحریک کرده و سبب انتشار عفونتهای پوستی در بین آنها شود.
متخصصان بهداشت پوست کودک در مرکز اطفال هاپکینز در این مطالعات تاکید کردند که احتمال بروز این قبیل عفونتها در بین کودکان در کشورهای توسعه نیافته به مراتب بیشتر است.
دکتر برنارد کوهن و دستیاران وی اطلاعات حاصل از کشورهای هند و آمریکا را در این پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
آنها خاطر نشان کردند که مواد شیمیایی شوینده و توالتهایی که صندلی چوبی دارند مهمترین عوامل بروز این عفونتها هستند.
ایوان لیتوینوف محقق دانشگاه مک گیل در مونترال کانادا در این باره متذکر شد:" برخی از کودکان سالها پیش از این که نتایج تحقیقات ما مشخص شود با این مشکل مواجه بودند، در حالی که علت بیماری آنها تشخیص داده نشده بود."
ادامه مطلب
آیا كودكتان دندان در می آورد؟ آیا گریه های كودكتان شبها شما را بیدار می كند؟ برای اینكه متوجه شوید با لثه های دردناك كودكتان چكار كنید و چگونه از دندانهای تازه او مراقبت كنید این مطالب به شما كمك می كند.
زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می كند اما معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی كه رشد می كند دو برامدگی كوچك دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می كنند.
افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممكن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود.
اگر كودك شما ناراحت است این اقدامات ساده به شما كمك می كند.
از نوك انگشت تمیز و شسته شده ، گاز مرطوب یا پارچه ی تمیز و مرطوبی برای ماساژ دادن آرام لثه كودك استفاده كنید. كمی فشار ملایم می تواند ناراحتی كودك را كاهش دهد.
دندان گیر هایی كه از لاستیك نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی كه با مایع پر شده اند ممكن است در اثر فشار لثه كودك پاره شوند. اگر از شیشه كودك برای این منظور استفاده می كنید بهتر است آن را با آب پر كنید چون تماس مكرر با قند موجود در شیر و شیرخشك یا آبمیوه ممكن است منجر به پوسیدگی دندانها شود.
یك تكه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنك می تواند تسكین دهنده باشد. مراقب باشید تا یخ زده نباشد كمی خنكی كفایت می كند چون سرمای زیاد هم می تواند بیش از اینكه مفید باشد آسیب زننده باشد. اگر كودك شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده كنید. ماست خنك پیشنهاد خوبی است.
افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. یك دستمال تمیز در نظر بگیرید و دهان و چانه كودك را خشك نگه دارید تا از تحریك پوست پیشگیری كنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر كودك قرار دهید.
اگر كودك شما خیلی بی قرار ، تحریك پذیر و بدخو شده با پزشك مشورت كنید تا در صورت لزوم استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز كند. از دادن آسپیرین و داروهای خودسرانه به كودك خودداری كنید.
دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول كنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در كودك شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشك مراجعه كنید.
هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی كودك را تمیز كنید. این كار موجب پیشگیری از رشد باكتریها در دهان كودك می شود. بعد از اینكه دندان كودك بیرون آمد می توانید روزی یك بار از یك مسواك مرطوب كوچك با پرزهای نرم و ظریف استفاده كنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی 2سالگی و زمانی كه مطمئن شدید كودك قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده كنید.
انجمن دندانپزشكی آمریكا و آكادمی دندانپزشكی اطفال توصیه می كنند كه اولین ویزیت دندان پزشكی كودك شما قبل از یك سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندانها باشد. توجه داشته باشید كه كنترل سلامت دندانها و لثه ها در كودك شما بنیان سلامت دندانها و لثه ها برای تمام عمر اوست.
ادامه مطلب
یا وقتی یك تكه شكلات خوشمزه را داخل دهان میگذارید، دندان درد، لذت شیرینی آن را از شما بگیرد؟ در این مواقع چه كار میكنید.
احتمالا با خودتان میگویید مشكل مهمی نیست؛ چراكه درد دائم در دندانتان حس نمیكنید و ظاهر دندانهایتان هم تغییری نكرده است، اما دندانپزشكان میگویند این رفتار بسیار اشتباه است و میتواند سلامت دندانها را به خطر بیندازد؛ به همین دلیل آنها توصیه میكنند حتی اگر هیچ مشكلی هم ندارید، در فواصل زمانی منظم به پزشكتان مراجعه كنید. اما چرا دندانها خراب میشود؟ این پوسیدگیها را چطور باید تشخیص داد و در صورت ایجاد شدن چه باید كرد؟
دكتر محمد اثنیعشری، متخصص درمان ریشه دندان با اشاره به اهمیت محافظت از دندانها به جامجم میگوید: قسمت خارجی لثه كه افراد میتوانند آن را ببینند، تاج دندان نام دارد و قسمت زیرین كه داخل استخوان و بافتهای نگهدارنده قرار گرفته، ریشه دندان نامیده میشود. تاج دندان از داخل به خارج شامل مغز یا پالپ دندان، عاج و میناست و ریشه دندان نیز از سه بخش تشكیل شده؛ در قسمت خارجی ریشه بافتی به نام سمان وجود دارد، داخل سمان عاج و داخل عاج هم پالپ ریشه قرار گرفته است.
وی درباره مواردی كه موجب آسیب بافت پالپ دندان میشود، توضیح میدهد: پوسیدگیهای دندان، ضربههایی كه باعث شكستگی دندان میشود و كارهای دندانپزشكی وسیع و پیشرفته ازجمله عللی است كه به پالپ دندانآسیب میزند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر این كه مهمترین عامل آسیب دیدن پالپ دندان، پوسیدگی است، یادآور میشود: پس از صرف غذا، لایهای بیرنگ و چسبنده به نام پلاك دندانی روی سطح دندانها تشكیل میشود. این پلاكها در بعضی نقاط مانند طوق دندان، سطح جونده و فاصله تماس بین دندانها بهتر و بیشتر شكل میگیرد. البته اگر به صورت منظم و حداقل دو بار در روز مسواك بزنیم، پلاكها و میكروبها از روی سطح دندان جابهجا میشود كه این كار مانع اسیدی شدن بزاق دهان خواهد شد.
به گفته دكتر اثنیعشری، حدود 30 دقیقه پس از صرف هر وعده غذا، مواد قندی توسط میكروبهایی كه داخل دهان به شكل اسید درآمده و حدود 20 دقیقه نیز این حالت اسیدی در دهان حفظ میشود؛ بنابراین با توجه به صرف سه وعده غذا و سه میان وعده در روز، حدود 120 دقیقه دهان انسان اسیدی است.
مسواك و نخ دندان فراموش نشود
با توجه به آنچه گفته شد، مشخص است كه اگر فرد مسواك نزند و از نخ دندان استفاده نكند، شرایط بسیار بدتر خواهد شد، اما اگر شما هم جزو آن گروه هستید كه فقط مسواك میزنند و استفاده از نخ دندان را چندان مهم نمیدانند، باید بدانید بسیاری از پوسیدگیها در فاصله میان دندانها ایجاد میشود.
دكتر اثنیعشری در این مورد توضیح میدهد: در صورت استفاده نادرست از نخ دندان، پلاك میكروبی در محل تماس دندانها باقی میماند و بتدریج با تشكیل اسید و فعالیتهای مخرب میكروبها، مینای دندان تخریب و پوسیدگی دندانی ایجاد میشود و كمكم پیشرفت میكند تا به عاج دندان برسد.
البته نباید انتظار داشت در صورت مسواك نزدن یا استفاده نكردن از نخ دندان، پوسیدگی در عرض یك یا چند روز به عمق دندان نفوذ كند. به گفته این پزشك متخصص، پیشرفت پوسیدگی به زمان نیاز دارد و بسرعت اتفاق نمیافتد.
دكتر اثنیعشری میافزاید: پوسیدگی پس از مینا به عاج دندان میرسد و در این قسمت با سرعت بیشتری گسترش مییابد و بافت را تخریب میكند؛ به طوری كه در برخی مواقع ممكن است فرد حتی متوجه پوسیدگی دندانش نشود، ولی هنگام غذا خوردن ناگهان دندان بشكند؛ در واقع زمانی كه پوسیدگی به عاج دندان میرسد، با فشار ناشی از جویدن غذا هم دندان میتواند بشكند.
به گفته وی، در برخی موارد گرما و سرما یا ترشی و شیرینی مواد غذایی و مایعات نیز باعث درد دندان میشود كه اگر چنین علائمی وجود داشت، هرچه زودتر باید به دندانپزشك مراجعه كرد تا دندان پوسیده در مراحل اولیه درمان شود.
وقتی پوسیدگی از عاج هم میگذرد
پس از این كه پوسیدگی به قسمت داخل عاج رسید، سرعت پیشرفت آن بسیار بیشتر میشود و به همین دلیل باید قبل از این مرحله برای درمان اقدام كرد.
دكتر اثنیعشری با اشاره به این كه لازم است بیماران به علائم هشداردهنده مانند حساسیت به گرما و سرما دقت كنند، میافزاید: در صورت درمان نكردن بموقع، هر قدر پوسیدگی افزایش یابد، اقدامات درمانی هم باید گستردهتر شود؛ در چنین شرایطی متاسفانه میزان ماندگاری ماده پركننده كمتر خواهد شد. بنابراین مراجعه بموقع و در مراحل اولیه نكته مهمی است كه مردم نباید آن را فراموش كنند.
وی با اشاره به اهمیت سلامت ریشه دندان، با تاكید بر این كه اولین اصل در معالجه این بخش، پیشگیری است، توضیح میدهد: اگر در مراحل اولیه آسیب مینا، برای درمان اقدام شود، حتی میتوان بدون پركردن و به كمك شیوههایی مانند استفاده از دهانشویههای مناسب یا فلوراید موضعی، آن را برطرف كرد. در پوسیدگیهای جزئی هم با پركردن ساده دندانها، مشكل براحتی حل میشود، ولی در شرایطی كه پوسیدگی دندان خیلی گسترده شده باشد، نهتنها منطقه پركردن وسیعتر میشود، بلكه ماندگاری آن نیز كاهش مییابد. علاوه بر این، همان طور كه قبلا نیز گفته شد، اقدامات دندانپزشكی پیشرفته یكی از عللی است كه موجب درگیری پالپ دندان میشود.
زمانی كه پوسیدگی به مغز دندان نزدیك میشود، برآمدگی داخل پالپ ایجاد میشود كه در مراحل اولیه قابل برگشت است، اما اگر بیمار به دردهای هشداردهنده توجهی نداشته باشد و برای درمان اقدام نكند، بافت پالپ بتدریج دچار مشكلات برگشتناپذیر خواهد شد.
دكتر اثنیعشری میگوید: در چنین شرایطی، بیمار درد شدیدی دارد كه او را ناچار به مراجعه خواهد كرد. در این مواقع مشخص میشود پالپ دندان دچار مشكلات غیرقابل برگشت شده و در نتیجه درمان ریشه باید آغاز شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت مراجعه منظم به دندانپزشك میگوید: در برخی موارد و البته بندرت ممكن است فرد در این مراحل هم درد نداشته و متوجه پوسیدگی دندان نشود. با توجه به این موضوع توصیه میشود حتما هر شش ماه یك بار یا حداكثر سالی یك مرتبه به دندانپزشك مراجعه كنید.
بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان
دكتر اثنی عشری با اشاره به این كه در ماه مبارك رمضان، بهداشت دهان و دندان اهمیت بیشتری دارد، توصیه میكند: در این ماه پس از صرف وعده سحر و افطار حتما باید دندانها را مسواك بزنید و از نخ دندان هم استفاده كنید؛ چراكه شستوشوی دهان با آب خالی كافی نبوده و نمیتواند سلامت دندانها را حفظ كند.
وی میافزاید: با توجه به فاصله زیاد میان سحر و افطار، مواد غذایی و باكتریهای موجود در پلاك دندانی فرصت كافی دارند تا با تجزیه مواد قندی، اسید بیشتری تولید كنند و این اسید در تخریب مینا و عاج دندان و ایجاد پوسیدگی نقش موثری دارد.
به گفته این دندانپزشك، برای پیشگیری از بوی بد دهان طی روز میتوان دهان را چند مرتبه با آب شستوشو داد، البته باید مراقب باشید آب را نبلعید. علاوه بر این، استفاده از لیموترش در وعده سحری و مصرف كمتر سیر و پیاز نیز به كاهش بوی بد دهان كمك میكند.
ادامه مطلب
معاینه بیمار بهوسیله دندانپزشک، از لحظه ورود او به مطب شروع میشود. دندانپزشکان برحسب تجربه، میتوانند بیماران مضطرب را شناسایی کنند. نوع نشستن بیمار روی صندلی اتاق انتظار، نوع نشستنش روی یونیت دندانپزشکی، سوالهایی که میپرسد و عکسالعملهایی که نشان میدهد، نشانههایی هستند که به دندانپزشک میفهمانند با بیمار مضطرب مواجه شده است.
چرا بیماران از عصبکشی میترسند؟ واقعیت این است که عصبکشی نباید برای بیمار ترسناک باشد چون با بیحسی موضعی حین کار، دردی احساس نخواهند کرد. بعد از تمام شدن کار هم با مصرف ضددردها در یکی، دو روز اول، دردی بعد از درمان حس نخواهد کرد اما یک تجربه ناخوشایند قبلی یا آنچه اطرافیان بیمار به او منتقل میکنند، باعث میشود به عصبکشی بدبین شود و از آن هراس داشته باشد! اصطلاح رایج «عصبکشی» هم که ترکیبی از واژههای «عصب»، «کشتن» یا «کشیدن» است، استرس بیشتری به بیماران منتقل میکند در حالی که اصطلاح درست «درمان کانال ریشه» است.
توضیح کاری که در درمان ریشه (همان عصبکشی) انجام میشود، ساده است؛ دندانپزشک بعد از برداشتن پوسیدگیها یا نسج دندانی، به کانالهایی که داخل ریشه دندان قرار دارند، دسترسی پیدا میکند. این کانالها فقط حاوی عصب نیستند و حتی در بعضی موارد عصب آنها ممکن است به علت کاهش خونرسانی، از بین رفته باشد، اما باکتریها و محصولات آنها در این کانالها وجود دارند. به علاوه، عروق خونی، سلولهای مختلف و حتی احتمالا عروق لنفی در این کانالها وجود دارد. این کانالها که با پوسیدگی یا ورود میکروبها از ترکها آلوده شدهاند، عفونت را تا پای ریشه میبرند و باعث میشوند در اثر واکنشهای التهابی، استخوان دور ریشه دچار التهاب و تحلیل شود و از بین برود.
کاری که دندانپزشک انجام میدهد، این است که جلوی این روند را قبل از اتفاق افتادن بگیرد یا اینکه بعد از اتفاق افتادن، آن را درمان کند. این کار با خارج کردن محتویات کانال ریشه و تمیز کردن آنها، شکل دادن کانالهای ریشه به نحوی که مواد دارویی شستشودهنده تا انتهای کانالها برسد و در آخر با پرکردن کانالهای ریشه طوری که کاملا چفت و بست شوند و امکان عبور میکروبها و محصولاتشان از مسیر آنها کاهش یابد، انجام میشود. این اقدامها 1 تا 3 جلسه طول میکشند. درمان کانال ریشه (عصبکشی) به هیچوجه درمان دردناک یا ترسناکی نیست و فقط درصد خیلی کمی از بیماران بعد از تمام شدن کار، ممکن است دچار درد شدید شوند که آن نیز در نهایت با داروها قابل کنترل است، بنابراین از عصبکشی نترسید.
پس از درمان کانال ریشه (عصبکشی)
بعد از اتمام درمان کانال ریشه (عصبکشی)، دندان تازه آماده پرشدن و انجام مراحل بعدی از جمله روکش و... میشود. تا زمان شروع این درمانها، دندان باید با یک ماده موقت پر شود و به هیچوجه روی آن خالی نماند. پانسمانهایی که در جلسه آخر درمان عصبکشی روی دندان قرار میگیرند، همین کار را انجام میدهند.
بعد از رفع بیحسی پس از درمان عصبکشی، ممکن است درد وجود داشته باشد. همه بیماران این درد را ندارند ولی اگر هم بروز کند، با مسکنهای ساده مثل ایبوپروفن (در صورتی که برای بیمار منع مصرف نداشته باشند) قابلکنترل است. در درصد بسیار کمی از بیماران، بهخصوص در خانمها (به دلیل شرایط هورمونی) و در دندانهای خاص، ممکناست بیمار بعد از درمان یا در طول جلسههای درمان با درد شدید و حتی تورم مواجه شود. حتی این شرایط هم با ضددردهای قویتر و عوامل ضدالتهابی که دندانپزشک تجویز میکند، قابلکنترل است تا دوره آن (که یک واکنش التهابی است) سپری شود. پس اگر این مشکل برایتان پیش آمد، نگران «عفونت» نباشید، التهاب دندان شما به زودی برطرف خواهد شد. داروهای تجویزشده هم قدرت مدارای شما را با این شرایط افزایش میدهند!
ادامه مطلب
● مواد لازم:
▪ پودر ژلاتین: یك قاشق چایخوری
▪ شیر: یك دوم پیمانه
▪ كره بدون نمك: ۶۰ گرم
▪ وانیل شكری: ۲ قاشق چایخوری
▪ آب: یك قاشق غذاخوری
▪ سفیده تخممرغ: ۳ عدد
▪ پودر شكر: یك دوم پیمانه
▪ آب لیمو: یك قاشق چایخوری
▪ شربت قند: یك قاشق غذاخوری
▪ بیسكویت: ۱۲۰ گرم
● طرز تهیه:
ابتدا آب را داخل یك كاسه كوچك بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۲ الی ۳دقیقه بماند تا نرم شود، پس از آن شیر، كره و وانیل را در قابلمهای مخلوط كرده و روی حرارت ملایم قراردهید، سپس این مواد را آرام به هم زنید تا شیر گرم و كره در آن آب شود. آنگاه قابلمه را از روی حرارتبرداشته و ژلاتین را به آن اضافه كنید تا كاملا حل شود، پس از آن بگذارید این مایه خنك شود و چندبارهم بزنید تا سفت نشود.
پس از این مراحل سفیدهها را در كاسه بزرگی با همزن دستی یا برقی آن قدر به هم بزنید تا كاملا سفتشود. سپس پودر شكر را به تدریج به سفیدهها اضافه كنید و به هم بزنید تا زمانی كه رنگ مایعتان كاملا غلیظشود، در این حین آبلیمو را نیز به آن اضافه كنید و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر به هم بزنید. پس از آن، مخلوط شیر را كه خنك شده به تدریج به مواد اضافه كنید و آرام مخلوط كنید.
در این مرحله مواد آماده شده را درون دستگاه بستنیساز بریزید و در صورتی كه این دستگاه را در اختیارنداشته باشید مواد را در ظرف پلاستیكی گودی بریزید و آن را در فریزر با درجه بالا قرار دهید.
بعد از دو ساعت مواد به تدریج سفت میشود، در این هنگام آن را از فریزر خارج نمائید و با همزن آن قدربزنید تا نرم و یكدست شود. و پس از آن بیسكویت خرد شده را به مواد اضافه كنید.سپس در ظرف را محكم ببندید و دوباره آن را داخل فریزر با درجه كم بگذارید.
ادامه مطلب
شکلات و نعناع در کنار هم زوج مناسبی برای یک دسر فوق العاده هستند—یکی ملایم و دیگری به شدت نیرو بخش است.
کالری : 54 در هر وعده
کاربها : 9 گرم در هر وعده
مواد مغذی در هر وعده
* هر وعده : 8 دسر یکنفره
* کالری : 54
* مجموع چربیها : 1 گرم
* چربی اشباع : 1 گرم
* تک چربی غیراشباع : 0 گرم
* چند چربی غیراشباع : 0 گرم
* کلسترول : 1 میلی گرم
* سدیم : 191 میلی گرم
* کربو هیدرات : 9 گرم
* مجموع قندها : 4 گرم
* فیبر : 0 گرم
* پروتئین : 3 گرم
مواد جایگزین برای افراد دیابتی
بسته حاوی 4 سایز مختلف بستههای پودینگ شکلاتی فوری بدون قند |
1 |
فنجان شیر بدون چربی |
2 |
از یک ظرف 200 گرمی حاوی مواد تزیینی روی کیک که از حالت انجماد خارج شده باشد |
¼ |
تا ¼ قاشق چایخوری عصارۀ نعناع |
1/8 |
رنگ غذای سبز یا قرمز( دلخواه) |
|
برگهای نعناع ( دلخواه) |
|
1- پودینگها را طبق دستورالعملهای روی هر بسته با 2 فنجان شیر بدون چربی مخلوط کنید و کنار بگذارید. در یک کاسۀ کوچک، مواد تزیینی دسر را با عصارۀ نعناع مخلوط کنید و اگر مایل بودید رنگ خوراکی را هم به آن اضافه کنید تا ظاهر زیباتری پیدا کند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
اگر از خوردن بستنی – آن هم فقط به خاطر داشتن رژیم چاقی – صرفنظر میکنید، به شما مژده میدهیم که برای درستکردن بستنی راههای دیگری هم وجود دارد که نه تنها چاقکننده نیستند بلکه بسیار پرخاصیت هم هستند.
بستنی ماستی ریواس و زنجبیل یکی از همین نمونههاست که هم چربی کمی دارد و هم سرشار از کلسیم و پتاسیم است؛ درضمن بهخاطر وجود زنجبیل در ترکیب آن، برای هضم غذا و ناراحتیهای معده و روده نیز مفید است.
● مواد لازم برای ۶ نفر:
- ماست کمچرب معمولی؛ ۳۰۰ گرم یا یک و نیم پیمانه
- پنیر ماسکارپونه؛ ۲۰۰ گرم یا یک پیمانه
- ریواس خردشده؛ ۳۵۰ گرم یا ۳ پیمانه
- عسل؛ ۳ قاشق سوپخوری
- زنجبیل تازه؛ ۳ تکه کوچک (خلالی خرد شود)
● روش تهیه:
۱) ماست و پنیر ماسکارپونه را در کاسهای بلوری بریزید و با همزن دستی یا برقی خوب مخلوط کنید. سپس کاسه را به مدت یکساعت داخل فریزر قرار دهید.
۲ ) در این فاصله، ریواس و زنجبیل را به همراه عسل در قابلمهای بزرگ بریزید و ۵ قاشق سوپخوری آب به آن اضافه کنید. حالا در ظرف را بگذارید و قابلمه را روی شعله کم اجاقگاز قرار دهید تا ریواس و زنجبیل در اثر حرارت، نرم شده و بپزند. برای این منظور معمولا نیمساعت زمان لازم است. پس از آن، قابلمه را از روی اجاقگاز بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
۳ ) مخلوط ریواس و زنجبیل پخته و سردشده را داخل دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا پورهای یکدست حاصل شود.
۴ ) حالا دیگر زمان آن رسیده تا مخلوط ماستی را که نیمهیخزده شده است، از فریزر بیرون آورید و به پوره ریواس و زنجبیل موجود در دستگاه خردکن اضافه کنید. دوباره دستگاه را روشن کنید تا همزمان با مخلوطشدن ماست با پوره ریواس و زنجبیل، یخهای ماست نیز خرد شود.
۵ ) مخلوط حاصل را دوباره داخل ظرف مخصوص فریزر بریزید و ۲ ساعت دیگر در فریزر قرار دهید. پس از این مدت، مواد را با قاشق با هم مخلوط کنید، سپس دوباره ظرف را در فریزر قرار دهید و صبر کنید تا بستنی کاملا سفت شود و بعد سرو کنید.
نکته: رنگ صورتی بستنی بهخاطر استفاده از ریواس قرمز است. اگر ریواس مورداستفاده شما قرمز نبود، در مراحل درستکردن بستنی، کمی رنگ قرمز خوراکی به آن اضافه کنید.
ادامه مطلب