تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:57 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه حلوا با مایکروویو
ابتدا آب، شکر، گلاب و زعفران را با هم مخلوط می کنیم داخل مایکروفر، قدرت صد در صد یک دقیقه و نیم.

مواد لازم :
شکر : 1 استکان
آرد : 2 استکان
روغن مایع : 1 استکان 
آب : یک سوم استکان
گلاب : دو سوم استکان
زعفران و هل : به مقدار لازم
 
طرز تهیه :
ابتدا آب، شکر، گلاب و زعفران را با هم مخلوط می کنیم داخل مایکروفر، قدرت صد در صد یک دقیقه و نیم.( نباید بجوشه و غلیظ بشه، فقط شکر حل بشه. اگه کمی شکر مونده بود. با قاشق هم بزنید حل می شه) 
آرد و روغن مایع را مخلوط می کنیم و در مایکروفر قدرت صد در صد، 4 دقیقه زمان بعد یکبار به هم می زنیم. دوباره داخل مایکروفر با همان قدرت و 2 دقیقه زمان. از مایکروفر خارج کرده هل کوبیده را اضافه می کنیم. مخلوط می کنیم، شربت را که خنک شده اضافه می کنیم و به هم می زنیم.
 
نکته :
اگر مقدار مواد اضافه بشه زمان هم تغییر می کنه. 
رنگ حلوا بستگی به سلیقه شما داره. اگر از آرد سفید کیک استفاده کنید با همین زمان ها حلوای روشن و اگر از آرد سنگک استفاده کنید با همین زمان ها حلوای تیره تری دارید.))

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:56 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه پودینگ میوه
روی اولین لایه کیک مقداری کاسترد بریزید؛ سپس روی آن میوه تازه بچینید. کمی ژله روی آن قرار دهید، سپس لایه دوم کیک را روی مواد قرار دهید.

مواد لازم :
یک عدد کیک کوچک
یک قوطی کنسرو میوه های مخلوط
دو پیمانه خامه تازه
چهار پیمانه شیر
چهار قاشق غذاخوری پودر کاسترد
یک پیمانه شکر
نصف پاکت ژله توت فرنگی
یک عدد سیب
یک عدد پرتقال
 
طرز تهیه :
کیک را از وسط ببرید.
ژله را طبق دستور آماده کنید.
خامه را هم بزنید تا غلیظ شود.
میوه ها را پوست کنده و تکه کنید.
ابتدا پودر کاسترد را با کمی شیر مخلوط کنید.
بقیه شیر را به جوش بیاورید، شکر و کاسترد حل شده را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. مواد را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
روی اولین لایه کیک مقداری کاسترد بریزید؛ سپس روی آن میوه تازه بچینید. کمی ژله روی آن قرار دهید، سپس لایه دوم کیک را روی مواد قرار دهید.
روی لایه دوم نیز کاسترد و بقیه میوه را بریزید، سپس خامه را بریزید و در یخچال  قرار دهید تا خود را بگیرد.

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:55 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه نوع جدیدی از ژله
به جای اینكه طبق روش معمول درست كردن ژله، آب سرد اضافه كنید، یك و نیم لیوان بستنی كمی شل شده را در كاسه محتوی محلول ژله‌ای بریزید و خوب هم بزنید.

 

این میوه را كه در مقایسه با طالبی كمتر شیرین است، می‌توانید همراه با بستنی ژله‌ای میل كنید تا كمبود شیرینی آن با بستنی جبران شود.
البته اگر گرمك پیدا نكردید، از طالبی هم می‌توانید استفاده كنید.

مواد لازم برای 8 نفر :
گرمك یا طالبی متوسط؛ یك عدد
ژله طالبی، یك بسته
بستنی وانیلی؛ یك و نیم لیوان
آب جوش؛ یك لیوان
 
روش تهیه :
1 – ابتدا گرمك یا طالبی را بشویید و با چاقوی تیز به 2 قسمت مساوی تقسیم كنید. سپس تخم‌های داخل هر نیمه را خارج كرده و گوشت آنها را با استفاده از قاشق‌ یا چاقویی كوچك تا یك‌ و نیم‌ سانتی‌ متری پوست، خالی كنید.

2 – گوشت طالبی یا گرمك را با چاقو به قطعات ریز خرد كنید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. حالا هر كدام از پوسته‌ها را داخل كاسه‌ای متناسب با اندازه آنها قرار دهید.

3 – بستنی وانیلی را از فریزر خارج كنید و كمی صبر كنید تا در هوای معمولی اتاق كمی شل شود.
در این فاصله، كاسه بلوری متوسطی آماده كنید و پودر ژله را در آن بریزید. سپس آب جوش را اضافه كنید و آن‌قدر هم بزنید تا پودر ژله به‌طور كامل در آب جوش حل شود.

4 – به جای اینكه طبق روش معمول درست كردن ژله، آب سرد اضافه كنید، یك و نیم لیوان بستنی كمی شل شده را در كاسه محتوی محلول ژله‌ای بریزید و خوب هم بزنید.

5 – هر یك از نیمه پوسته‌های گرمك یا طالبی را با مقداری از گرمك یا طالبی خرد شده به همراه بستنی ژله‌ای مایع پر كنید. سپس پوسته‌ها را به یخچال انتقال دهید و چند ساعت صبر كنید تا بستنی ژله‌ای داخل گرمك یا طالبی كاملا سفت شود. پس از آن شما می‌توانید با چاقو هر نیمه را به چند قسمت تقسیم كنید. به این ترتیب خواهید دید كه بستنی ژله‌ای نیز همراه با گرمك یا طالبی بریده می‌شود.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:54 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه یخمک هندوانه
تمام مواد را در مخلوط کن با هم مخلوط کنید.

مواد لازم :
شکر : نصف پیمانه
شیرذرت : نصف پیمانه
آب لیموی تازه : یک چهارم پیمانه
هندوانه خرد شده و بدون هسته : حدود 4 پیمانه
 
طرز تهیه :
تمام مواد را در مخلوط کن با هم مخلوط کنید.
سپس در ظرف دردار قرار دهید و در فریزر بگذارید.
هر یک ساعت مواد را با همزن برقی هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید.
این کار را حدود ۵-۴بار انجام دهید.
۲۰ تا ۳۰دقیقه قبل از سرو، آن را از فریزر در بیاورید.


 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:54 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه یخمک انبه
انبه‌ها را پوست کنده و هسته‌ آن‌ها را درآورده و به قطعات کوچک تقسیم کنید.

مواد لازم :
انبه : ۴ عدد
شربت ساده : ‌یک پیمانه
آب لیموی تازه : ۳ قاشق سوپ‌خوری.
 
طرز تهیه :
انبه‌ها را پوست کنده و هسته‌ آن‌ها را درآورده و به قطعات کوچک تقسیم کنید.
قطعات انبه را درون دستگاه غذاساز به صورت پوره درآورید.
شربت ساده و آب لیمو را به غذاساز اضافه کرده و تا حدی که نرم شود و به صورت پوره درآید آن‌ها را با هم مخلوط کنید.
مخلوط را درون دستگاه بستنی‌ساز بریزید و بگذارید خوب منجمد شود. 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 11:53 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طرز تهیه دسر طالبی شکم پر
برای تهیه این دسر بهتر است از طالبی سفت استفاده و ژله آن را با آب کمتری تهیه کنید.

مواد لازم :
پودر ژله : یک بسته کامل
خامه : 2 تا 3 قاشق غذا‌خوری
انواع میوه‌های فصل مثل گیلاس، هلو، انگور بدون هسته، زرد آلو، سیب، شلیل : از هر کدام چند عدد
طالبی : به وزن 1/5 کیلو
پودر شکر : نصف فنجان
 
طرز تهیه :‌
برای تهیه این دسر بهتر است از طالبی سفت استفاده و ژله آن را با آب کمتری تهیه کنید.
ابتدا پودر ژله را با 1.5 لیوان آب‌جوش، مخلوط کرده و بگذارید سرد شود.
میوه‌های آماده شده را بشویید و خشک کنید و هسته آنها را بیرون بیاورید و خرد کنید.
طالبی را هم شسته و از قسمتی که از بوته جدا شده، یک برش گرد بزنید و دانه‌های آن را از همان‌جا بیرون آورده و ژله خنک شده را درون طالبی بریزید و در یخچال بگذارید تا کمی بسته شود.
بعد خامه و پودر شکر را در ظرفی بریزید و آنقدر بزنید تا فرم گرفته و با میوه‌های خرد شده مخلوط و آنها را هم داخل طالبی بریزید و با ژله نیمه بسته مخلوط کنید و دوباره در یخچال گذاشته تا کاملا بسته شود و بعد از یک ساعت بیرون آورده و آن را به تعداد دلخواه برش بزنید و با مقداری خامه فرم گرفته تزئین کنید.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:34 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

آنچه باید درباره زردی نوزادان بدانید
زردی از آن مشکلات شایعی است که اکثر نوزادان بعد از تولد به آن مبتلا می‌شوند. برای اینکه بیشتر با این بیماری شایع و نحوه درمان آن آشنا شویم، پای صحبت‌های دکتر مرندی نشسته‌ایم....

 

 

زردی نوزادان چقدر شایع است؟
معمولا 60 درصد نوزادان سالم پس از تولد دچار زردی می‌شوند و در مواردی که نوزاد نارس باشد این مورد به 80 درصد می‌رسد. البته اینها مواردی است که زردی ظاهر می‌شود، ولی در مواردی هم، از آنجا که زردی کم است، نمی‌توان آن را تشخیص داد و فقط با آزمایش می‌توان فهمید که بیلی‌روبین نوزاد در حد عادی است که این مورد رایج و عادی است.

 علل عمده بروز زردی چیست؟
بروز زردی علل مختلفی دارد. گاهی گلبول‌‌های قرمز خون خرد می‌شوند و این باعث می‌شود نوزاد پس از مدتی مثلا چند هفته کم‌ خون شود. گاهی ناسازگاری خون مادر و نوزاد (مادر با گروه خونی o، نوزاد با گروه خونی a یا b که به آن ناسازگاری abo گفته می‌شود) یا ناسازگاری Rh (Rh منفی مادر و Rh مثبت نوزاد) یا وجود گروه‌های خون فرعی (اختلاف بین گروه خونی مادر و نوزاد که شیوع کمتری دارد) همچنین فاویسم که در کشور ما شایع است می‌تواند باعث بروز زردی شود. تمامی این مسایل می‌توانند سبب بروز کم‌خونی در آینده شوند. به همین علت پزشک باید کاملا هوشیار بوده و کم‌خونی را زیر نظر بگیرد. همچنین در اثر شرایط ممکن است زردی به سرعت بالا برود و به همین جهت مراجعه سریع بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

گاهی اوقات زردی به دلیل خوب شیر نخوردن نوزاد پیش می‌آید. این خوب شیر نخوردن می‌تواند به دلیل آموزش ندیدن صحیح و کامل مادر باشد. در این شرایط مادر پستان را خوب در دهان نوزاد نمی‌گذارد و نوزاد هم خوب شیر نمی‌خورد. این حالت خود در نهایت می‌تواند سبب بروز زردی و دیگر مشکلات شود.

زردی را چگونه می‌توان تشخیص داد؟
زردی تنها یک علامت دارد و آن زرد شدن سفیدی چشم، بدن و مخاط‌ها است و باید نسبت به آن کمی حساس بود. گاهی والدین و حتی پزشکان و پرستاران نیز در ارزیابی زردی دچار اشکال می‌شوند. البته راهنمایی‌هایی وجود دارد. مثلا اگر تنها سر و صورت مبتلا به زردی باشد و سینه و شکم و اندام‌ها زرد نباشد یعنی عدد زردی بالا نیست اما هرچه زردی پایین‌تر بیاید حاکی از آن است که میزان زردی در حال افزایش است و هرچه به پاها برسد یعنی عدد زردی بالاتر و نگران‌کننده‌تر است.

در بسیاری از موارد ارزیابی چشمی کافی نبوده و پزشکان با دادن آزمایش خون مقدار زردی و نوع زردی را تعیین می‌کنند. زردی به 2 نوع تقسیم می‌شود: زردی مستقیم و غیرمستقیم. آنچه اغلب در نوزادان اتفاق می‌افتد زردی غیرمستقیم است که می‌تواند به بافت مغزی خسارت بزند. زردی مستقیم چندان مشکل‌ساز نیست مگر اینکه نوزاد مبتلا به عفونت یا ناراحتی کبدی باشد.

البته همیشه زردی تنها علامت نیست. اگر در کنار زردی علایم دیگری مانند بی‌حالی یا شیر خوب نخوردن یا بالا و پایین بودن درجه حرارت بدن وجود داشت احتمال خطر بالاتر است و مراجعه به پزشک باید با سرعت بیشتری صورت بگیرد.
 
 زردی ناراحتی حادی است که جای نگرانی دارد یا به سادگی برطرف می‌شود؟
زردی به مقدار کمی برای نوزادان نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست. بنابراین نباید در این مورد نگرانی وجود داشته باشد مگر اینکه زردی بیش از حد زود شروع بشود یا مقدار آن خیلی بالا برود. ممکن است در نوزادی، زردی به ماه دوم یا سوم بکشد و دوره بهبودی طولانی‌تر شود که اگر آزمایش انجام شود و نشان دهد که نوزاد مشکلات مربوطه را ندارد دلیلی بر ناراحتی نیست مشروط به اینکه آزمایش‌های لازم صورت گرفته باشد.
در اکثر نوزادانی که دچار زردی می‌شوند حتی آن دسته که زردی آنها از مرحله فیزیولوژیک می‌گذرد و اعداد زردی در آنها بالاست، بیماری نگران‌کننده نیست. هر چند لازم است با پزشک مشورت شود. اگر عدد خیلی بالا نباشد و نوزاد چند روز از عمرش گذشته باشد ولی سالم باشد به مادر و پدر توصیه می‌شود درمان به جای بیمارستان در منزل و زیر دستگاه فوتوتراپی صورت پذیرد.
 
در صورتی که زردی درمان نشود چه عوارضی خواهد داشت؟
اگر شدت زردی بالا باشد و عدد آن به سرعت افزایش یابد و والدین نوزاد را سریع به پزشک ارجاع ندهند ممکن است زردی سبب بروز مشکلات مغزی در نوزاد شود. زردی می‌تواند در برخی مناطق مغز نفوذ کرده و انواع مشکلات مغزی، فلج مغزی یا دیگر مشکلات را پیش آورد. زردی در عین حال که مشکل شایعی است و برای تعداد زیادی از نوزادان رخ می‌دهد و اگر به موقع درمان شود مشکلی ایجاد نمی‌کند، چنانچه به موقع درمان نشود، می‌تواند در درصد پایینی مشکل‌ساز شود.
 
 زردی چه موقع غیرطبیعی تلقی می‌شود؟
اگر زردی در نوزادانی که رسیده هستند سیر طبیعی خود را طی کند در روز پنجم یا ششم ناراحتی برطرف می‌شود. منتها در نوزادانی که نارس هستند این زردی ممکن است دیرتر ظاهر شده و بهبود دیرتر حاصل شود. به عبارت دیگر زردی ممکن است در کودکان نارس به جای 5 روز از 10 روز تا 2 هفته طول بکشد تا برطرف شود. در نوزادان رسیده ممکن است عدد زردی به 12 برسد و باز هم موردی طبیعی باشد اما در کودکان نارس اگر این عدد به 14 برسد طبیعی خوانده می‌شود. چه در نوزادان نارس چه رسیده اگر زردی خیلی زود ظاهر شود یعنی به جای روز اول و دوم از همان ساعات نخستین بعد از تولد خود را نشان دهد یا دیر از بین برود یا اعداد بالا برود مدت آن طولانی شود، فیزیولوژیک یا طبیعی خوانده نمی‌شود.
 در چه شرایطی به تعویض خون نیاز است؟
مقدار زردی و شدتی که در آن نیاز به تعویض خون پیدا می‌شود با توجه به سن بچه و نارس یا رسیده بودن او مختلف است. اگر زردی به اعداد 20، 25 یا 30 برسد این نوزادان در معرض احتمال تعویض خون قرار می‌گیرند و در بیمارستان بستری می‌شوند. حتی اگر این عدد از یک حد خاصی بالا رفت یا سرعت افزایش زردی خیلی سریع بود یا زمینه بیماری در نوزاد وجود داشت نیاز به تعویض خون پیش می آید. اگر بچه سالم باشد اعداد بالای زردی را می‌تواند تحمل کند و مشکلی برای او به وجود نمی‌آید، اما اگر نوزاد دچار عفونت باشد، نارس باشد یا تعادل اسید و باز خون او به هم خورده باشد یا اکسیژن خون در او ناکافی باشد و... نیاز به تعویض خون پیش می‌آید. به هر حال در شرایطی که نوزاد بیمار است باید سریع‌تر با زردی او برخورد کرد.
 
 زردی را در خانه هم می‌شود درمان کرد؟
اگر عدد زردی خیلی بالا نباشد و نوزاد چند روزه سالم باشد والدین می‌توانند درمان را در خانه زیر دستگاه فوتوتراپی انجام دهند. تاکید می‌کنم دستگاه فوتوتراپی، نه هر لامپی. دستگاه فوتوتراپی لامپ مخصوص و ویژگی‌های مخصوصی دارد که باید آن را از مکان‌های معتبر و مطمئن تهیه کرد. این دستگاه‌ها باید استاندارد بوده و لامپ‌های آن به موقع تعویض شود. کارکرد بیش از 2 هزار ساعت این لامپ‌ها در کاهش زردی نقش نخواهد داشت. توجه به فاصله این لامپ‌ها از بدن نوزاد و اینکه لامپ محافظ داشته باشد ضروری است تا در صورتی که شکسته شد، پوست نوزاد را دچار سوختگی یا دیگر عوارض نکند. در این شرایط به توصیه پزشک آزمایش خون نوزاد در فواصل مختلف تکرار می‌شود تا میزان زردی تعیین شود. اگر حال نوزاد مناسب نباشد یا عدد زردی بالا باشد بهتر است درمان در بیمارستان انجام پذیرد.
 
 آیا دادن آب قند به نوزاد برای رفع زردی، درست است؟
نه! یک اشتباهی که گاهی پزشکان می‌کنند این است که به مادران توصیه می‌کنند به نوزادشان آب قند یا سرم قندی بدهند. این کار بسیار مضر است و آب قند می‌تواند سبب بالا بردن میزان زردی شود. دادن هرچیز غیر از شیر مادر به نوزاد هیچ کمکی به رفع زردی نکرده و حتی می‌تواند مضر باشد. هر چه نوزاد شیر بیشتری بخورد زردی او سریع‌تر برطرف می‌شود.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:33 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

از آسپرين برای کاهش تب کودکان استفاده نکنيد
استامينوفن و آسپرين از جمله داروهايی هستند که پزشکان و مادران به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنند و البته ارزان و در دسترس نيز هستند.


اغلب مواقع که کودکان تب می‌کنند مادرها به صورت خودسرانه برای کاهش تب کودک خود درمان‌ها و داروهایی را به کار می‌برند که گاه نه تنها باعث حل مشکل کودک نمی‌شود بلکه عوارض مشکلات بعدی را نیز در پی دارد.

دکتر سید مرتضی احسانی عضو هیات رییسه انجمن پزشکان کودکان ایران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: استامینوفن و آسپرین از جمله داروهایی هستند که پزشکان و مادران به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنند و البته ارزان و در دسترس نیز هستند. اگر چه مصرف استامینوفن در حد استاندارد خود (برای کودکان به ازای هر کیلوگرم از وزنشان 2 قطره) و در مدت کوتاه با تجویز پزشک، بی‌خطر است اما استفاده از آسپرین برای کاهش تب کودکان که اغلب به صورت خود درمانی استفاده می‌شود گاه باعث بروز مشکلات بعدی از جمله سندرم و بیماری‌های مغزی در فرد می‌شود.

وی افزود: استفاده بی رویه و نادرست از آسپرین در کاهش تب باعث درگیری کبد و مغز می‌شود که در نهایت سندرم رایس و عوارض عصبی در پی دارد که گاه با پیشرفت آن منجر به مرگ و میر نیز می‌شود.

وی در پایان ضمن اشاره به این که درصد مسمومیت افراد زیر 6 سال با داروهایی از این قبیل بسیار نادر و در حدود 3 درصد است به والدین توصیه کرد: در صورت بروز هرگونه علائم بیماری و تب، کودک را به مراکز درمانی برده و حتی‌الامکان از درمان‌های خودسرانه بپرهیزید و محل نگهداری داروها را از دسترس کودکان دور کنند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:32 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

آلرژی یا حساسیت چیست؟
در بـرخـورد بـا گـربـه بـدنتان خارش می‌گیرد؟ جورابهای پشمیتان پوستتان را اذیت می‌کند؟ گردگیری که می‌کنید، نـاخـودآگـاه عطسه‌تان می‌گیرد؟ دیگر متعجب نباشید شما بدون اینکه خودتان بدانید آلرژی دارید.

 
آلرژی چیست؟
آلرژی واکنش سیستم ایمنی بدن است و هنگامی ایجاد می شود که سیستم ایمنی ماده ا ی را که معمولاً برای بدن بی ضرر است اشتباهاً به عنوان ماده ای زیان آور شناسایی می کند و بر علیه آن وارد عمل می شود. بدن انسان به طور معمول در مقابل عوامل مضری مانند ویروسها و باکتریها از خود دفاع می کند. اما گاهی اوقات این دفاع در مقابل مواد بی ضرری مانند گرد و غبار، کپکها، یا گرده ی گیاهان صورت می گیرد. سیستم ایمنی بدن در مقابل این مواد واکنش نشان داده و مقدار زیادی پادتن می سازد . پادتن مانند اسلحه ای به آنها حمله ور می شود تا آنها را از بین ببرد. هر پادتن برای ماده ی ویژه ای ساخته می شود و مخصوص همان ماده ای است که موجب آلرژی می شود. به موادی که واکنش آلرژیک ایجاد می کنند، اصطلاحاً آلرژن گفته می شود. در فرایند دفاع، واسطه های التهابی شیمیایی مانند هیستامین، و سایر موادی که از گلبولهای سفید ترشح می شوند، موجب ایجاد علائم نا مطبوعی می شوند. افراد مستعد به آلرژی این علائم را تجربه می کنند.

واکنش آلرژیک کجا و چرا ایجاد می شود؟
یک واکنش آلرژیک ممکن است در هر نقطه از بدن اتفاق بیفتد. مانند پوست، چشمها، دیواره ی معده، بینی، سینوسها، گلو، ریه ها.
 در واقع سلولهای ایمنی در این قسمتها واقع شده اند تا با عوامل مهاجمی که  از طریق استنشاق یا بلع  وارد می شوند و یا در تماس با پوست قرار می گیرند مقابله کنند. واکنش سلولهای ایمنی در مقابل آلرژن منجر به ایجاد علائم می شود.
آلرژی چه علائمی ایجاد می کند؟
١- گرفتگی و احتقان بینی، عطسه، خارش بینی، ترشح از بینی، خارش گوشها یا سقف دهان.
٢- التهاب ملتحمه ی چشم، که چشمها قرمز و مرطوب به نظر می رسند و گاهی ترشح و خارش دارند.
٣- التهابهای پوستی، که نواحی از پوست خشک، قرمز و خارش دار می شود.
٤- کهیر ، ضایعات خارش دار پوست.
٥- التهاب تماسی پوست، در اثر تماس با ماده ی به خصوصی، تحریک و خارش رخ می دهد.
٦- آسم، مشکل در تنفس به صورت کوتاه شدن نفس، سرفه و خس خس سینه روی می دهد.
چه چیزهایی واکنش آلرژیک ایجاد می کنند؟
اگرچه صدها ماده ی معمولی می توانند آغازگر واکنش آلرژیک باشند، موادی که شایعتر هستند و آلرژن نامیده می شوند شامل این مواد هستند.
- دانه ی گرده گیاهان.
- کپک ها.
- گرد و غبار خانگی، جانداران میکروسکوپی مانند مایت و گرد و غبار حاوی مواد دفعی و اجزای بدن آنها.
- پروتئینهای حیوانی، روغن و مواد دفعی حیوان.
- مواد شیمیایی صنعتی.
- غذاها و داروها.
- پر پرندگان.
- سوسکها و مواد دفعی آنها.
چه کسانی در معرض آلرژی هستند؟
آلرژی می تواند در هر فردی بدون توجه به سن، جنس، نژاد یا وضعیت اقتصادی-اجتماعی روی دهد. معمولاً آلرژی در بچه ها شایعتر است اما می تواند برای اولین بار در هر سنی رخ دهد و یا سالها پس از بهبودی عود کند. عوامل ژنتیکی در این زمینه دقیقاً شناخته نشده اند، اما به نظر می رسد زمینه ی خانوادگی و ارثی در این مورد وجود داشته باشد. ممکن است هورمونها، استرس، سیگار، عطرها و اسانسها، یا سایر محرکهای محیطی در ایجاد آلرژی در افراد مستعد نقش داشته باشند. اغلب علائم آلرژی به تدریج در طول یک دوره ی زمانی شکل می گیرند.
افرادی که از آلرژی رنج می برند ممکن است آنقدر به علائم خود عادت کرده باشند که علائم مزمنی مانند عطسه یا گرفتگی بینی را غیر معمول تصور نکنند. با کمک پزشکان می توان علائم آلرژی را کنترل یا از ایجاد آنها پیشگیری کرد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
آلرژی چگونه تشخیص داده می شود؟
معاینه و گرفتن تاریخچه ی بیماری توسط پزشک انجام می شود. ممکن است پزشک از آزمایشهایی مانند تست پوستی یا نوعی آزمایش خون استفاده کند. هر کدام از تستها روشی برای اندازه گیری سطوح پادتن فرد بر علیه آلرژنهای خاص است.
 
درمان آلرژی چیست؟
درمان آلرژی با توجه به سن، جنس، سابقه ی پزشکی، وسعت بیماری، تحمل بیمار در مورد داروها، درمانها و فرایندهای درمانی و طول دوره ی بیماری توسط پزشک انجام می شود. دوری از مواد آلرژن، بسیار کمک کننده است. داروهای خاصی بسته به علائم آلرژی مورد استفاده قرار می گیرند.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:31 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

چرا عطسه می کنیم؟
شدت و شکل عطسه کردن در افراد مختلف، متفاوت است.

شاید بسیار دیده باشید برخی افراد را که وقتی عطسه می‌کنند، دیگر عطسه کردن ر‌هایشان نمی‌کند و پشت سر هم شروع به عطسه می‌کنند. شاید خود شما هم جزو همین افراد باشید. آیا می‌دانید دلیل چنین عطسه‌هایی چیست؟
عطسه‌ کردن از احساس خارش در پشت بینی شروع می‌شود و سپس نفس حبس شده و در نهایت نیز جریان هوا با شدت و به صورت عطسه کردن خارج می‌شود.

آلرژی، بیماری و بسیاری عوامل دیگر می‌توانند شروع‌ کننده خروج شدید بزاق و مخاط باشند. اما چرا انسان‌ها و حتی حیوانات عطسه می‌کنند؟ لایوسانیس در نوشتاری گزارش داد: عطسه‌ کردن یکی از مکانیسم‌های دفاعی و طبیعی بدن برای بیرون کردن مواد خارجی است و ریه‌ها و دیگر اعضای بدن را از آلودگی حفظ می‌کند.

چه عواملی موجب عطسه‌ کردن می‌شوند؟
عوامل بسیاری همچون سرماخوردگی ساده، مواد آلرژی‌زا، محرک‌های فیزیکی، عوامل زیست محیطی، سرمای هوا و نور خورشید می‌توانند موجب عطسه‌ کردن شوند. عطسه زمانی اتفاق می‌افتد که بافت پوششی تنفسی که یک لایه سلولی پوشاننده دیواره داخلی بینی است، تحریک شده و مغز نیز واکنش عطسه‌ کردن را نشان می‌دهد.

چرا بعضی‌ها پشت‌سرهم عطسه می‌کنند؟
برخی افراد معمولا پشت سرهم و چند بار متوالی در یک نوبت عطسه می‌کنند که به گفته پزشکان این افراد اغلب مبتلا به آلرژی هستند و حتی در فصولی هم که آلرژی‌ شایع نیست به همین روال عطسه می‌کنند. همچنین عطسه‌های متوالی می‌توانند ناشی از تیک‌ عصبی یا تلاش بدن برای خارج ساختن ذرات گردوغبار باشد.

سرعت عطسه چقدر است؟
در لحظه عطسه کردن، جریان هوا با سرعت 150 کلیومتر در ساعت از بدن خارج می‌شود و محققان همچنین دریافتند عطسه ممکن است بیش از آنچه تصور می‌شود سرعت داشته باشد.

چرا هنگام عطسه کردن چشمان خود را می‌بندیم؟
واکنش عطسه‌ کردن موجب می‌شود بدن تمامی ماهیچه‌های خود را از پلک تا عضله حلقوی منقبض کند. هرچند علت این اتفاق همچنان نامشخص است اما برخی متخصصان معتقدند که دلیل آن می‌تواند نحوه ارتباط اعصاب در سیستم عصبی بدن باشد برخی نیز تصور می‌کنند که بدن با حفاظت از چشم‌ها در واقع از مجاری عبور هوا در بینی محافظت می‌کند که البته جزئیات این پدیده هنوز مشخص نیست.

چرا برخی افراد با صدای بلند عطسه می‌کنند؟
شدت و شکل عطسه کردن در افراد مختلف، متفاوت است که این اختلاف از تفاوت‌ها در خودکنترلی فرد و آناتومی بدن نشات می‌گیرد. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد 45 درصد افرادمردم در مکان‌های خصوصی و عمومی متفاوت از هم عطسه می‌کنند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >