تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:13 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

بشنوید از فواید خوردن چای سیاه
آیا می دانید چای دارای چه فوایدی می باشد؟آیا از فواید آن اطلاعی دارید؟

 

چای، نوشیدنی است که بیشترین مصرف را بعد از آب در تمام دنیا دارد، و دارای فواید زیادی است . خواص جالب توجه چای از محتوای آنتی اکسیدان دارش ناشی می شود، آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که کمک می کنند تا اثر رادیکال های آزاد خنثی شود. آنچه در این مقاله می خوانیم:

چای حاوی آنتی اکسیدان هایی قوی، فلاوُنوئید هاست. اما یک آنتی اکسیدان چیست و چه ویژگی خاصی دارد؟
آنتی اکسیدان ها به بدن در مبارزه مقابل آثار رادیکال های آزاد کمک می کنند، رادیکال های آزادی که مسئول بخش عمده ای از پیرشدن سلولی هستند. که این جریان رادیکال های آزاد را فشار اکسیداتیو می نامیم.

تمام سلول های ما نیازمند اکسیژن برای شرکت در واکنش های اکسیداسیون هستند، واکنش هایی که در نتیجۀ آنها رادیکال های آزاد تولید می شوند. این مولکول ها به طور طبیعی بدون خطر و زیان هستند، حتی در بدن کاربردهایی دارند، مثلاً در جریان تنفس یا در سیستم دفاعی در مقابل عفونت ها سهیم اند. تولید رادیکال های آزاد بستگی به برخی عوامل خارجی دارد. به طور مثال، دخانیات، آلودگی هوا یا قرارگرفتن در معرض نورآفتاب تولید آنها را افزایش می دهد.  

در زمان معمول، بدن تغییرات را به کمک یک سیستم مفید اداره می کند؛ این سیستم مفید همان آنتی اکسیدان ها هستند که اثر رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. اما اگر رادیکال های آزاد به میزان بسیار زیاد تولید شوند، ممکن است تهاجمی شوند و تبدیل به عاملی برای پیرشدن سلولی گردند. 

بنابراین، از یک سو باید تولید رادیکال های آزاد را، خصوصاً آنهایی را که عامل خارجی دارند، محدود کرد؛ و از سوی دیگر از آنتی اکسیدان های ضروری که در اختیار بدن است، مراقبت کرد.

آنتی اکسیدان ها را از دست ندهید
بسیاری از انواع مولکول ها کاربرد آنتی اکسیدانی دارند: ترکیب های آنزیمی، سیستم آندوژن، ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنول ها. سه مورد آخر آنتی اکسیدان ها _ یعنی ویتامین ها، مواد معدنی و پلی فنول ها_ می توانند از طریق مواد غذایی به بدن وارد شوند. در صورت لزوم، دریافت مکمل های ویتامینی و معدنی مفید است. پلی فنول ها، که در سبزیجات وجود دارند، به خانواده های متفاوتی که مهم ترین شان فلاوُنوئیدها هستند، تقسیم می شوند. فلاوُنوئیدها هم دقیقاً در چای یافت می شوند. به همین علت است که توصیه می شود به طور مرتب چای بنوشید. علاوه بر این ها، باید بدانید چه نوع چای را انتخاب کنید و چه طور آماده اش کنید. 

چای سبز و طبیعی
چای سبز ترجیح داده می شود، زیرا چای سبز از همان گیاه چای سیاه به دست می آید ولی از نظر محتوای پلی فنول بسیار غنی تر است، چرا که دستخوش تخمیر نمی شود. 

از آنجایی که چای خاصیت ضد پوسیدگی دارد، بهتر است بدون قند یا دیگر شیرین کننده ها نوشیده شود.

چای آثار پیشگیرانه ای در مقابل بیماری های قلب و عروقی هم دارد، البته به شرطی که به آن شیر اضافه نکنید.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:12 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

تعیین جنسیت
در روش IVF تخمک از خانم گرفته می‌شود و این تخمک در محیط آزمایشگاه در مجاورت اسپرم قرار می‌گیرد و در محیط آزمایشگاه لقاح و باروری انجام می‌شود.

متخصصان اعلام کردند که زنانی که برای باردار شدن از روش IVF استفاده می‌کنند باید بدانند که احتمال پسر شدن نوزاد آن‌ها بیشتر است.

محققان استرالیایی اعلام کردند که احتمال پسر شدن نوزادانی که از روش IVF متولد می‌شوند، ۵۱ درصد تا ۵۶ درصد است. اما در روش درمان ناباروری ICSI (میکرواینجکشن) که برای درمان ناباروری مردان استفاده می‌شود، احتما دخترزایی بیشتر است.

در این روش یک اسپرم توسط سوزن‌های بسیار نازک به قطر ۴ میکرومتر (یک بیستم قطر مو) به داخل تخمک تزریق می‌شود و در این روش قسمت اعظم لقاح توسط متخصص جنین‌شناسی در آزمایشگاه انجام می‌شود.

نتایج این تحقیقات در مجله انگلیسی زنان و زایمان منتشر شده و محققان تولد حدود ۱۴ هزار نوزاد را مورد مطالعه و بررسی قرار داده اند. محققان در این مطالعات تمام نوزادانی را که با روش های درمان ناباروری دراسترالیا و نیوزلند در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ متولد شده‌ بودند، مورد بررسی قرار دادند.

در روش IVF تخمک از خانم گرفته می‌شود و این تخمک در محیط آزمایشگاه در مجاورت اسپرم قرار می‌گیرد و در محیط آزمایشگاه لقاح و باروری انجام می‌شود. در روش IVF احتمال پسر شدن نوزادان بین ۵۱ تا ۵۶ درصد است که افزایش احتمال پسر شدن نوزاد به زمان گرفتن تخمک بستگی دارد، در روش ICSI احتمال پسر شدن نوزاد ۴۹ درصد است و همچنین این تحقیقات نشان می‌دهند که در روش باروری طبیعی احتمال پسر شدن نوزاد ۵۱ درصد است.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:12 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

چای
چای در کنار همه خواص مفید، برای جنین چندان مناسب نیست.

 
دانشمندان هشدار دادند چای می تواند عوارض جانبی خطرناکی را برای جنین به همراه داشته باشد.

محققان امریکایی در مطالعات اخیر خود پی بردند که برخی ترکیبات موجود در چای ممکن است موجب آسیب کروموزمی و سرطان خون در جنین شوند. بنابراین به مادران باردار توصیه می شود در مصرف چای زیاده روی نکنند و تا حد امکان چای کمرنگ بنوشند.

این تحقیق تکذیب کننده فواید متعدد چای از جمله این که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد سرطانی قوی است، نمی باشد. 
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:11 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی
اگر بد‌ون تعصب به موضوع نگاه کنید‌ بعضي از این باورها د‌رست است و بعضی د‌يگر هم نه.

همین که ماد‌ری بارد‌ار می‌شود‌، گمانه‌زنی‌ها برای د‌اشتن د‌ختر یا پسر شروع می‌شود‌  به‌خصوص اگر خانمی فرزند‌ اولش را بارد‌ار باشد‌، این موضوع برای خانواد‌ه خانم هم مهم می‌شود‌ چون باید‌ بد‌انند‌ سیسمونی صورتی تد‌ارک ببینند‌ یا آبی! اما جذابيت تشخيص و اظهار نظر د‌رباره جنسيت بچه آنقد‌ر زياد‌ است كه تا نزد‌يك شد‌ن روز سونوگرافی و تشخيص جنسيت بچه توسط متخصص، ماد‌ر با تشخيص‌های مختلفی از سوی نزد‌يكان و آشنايانش روبه‌رو می شود‌ كه بر اساس باورها و اعتقاد‌ات قد‌يمی صورت گرفته است اما چقد‌ر تعیین جنسیت بد‌ون سونوگرافی د‌قیق و باورهایی که از روی علائم ظاهری د‌رباره جنس جنین گفته می‌شود‌، قابل استناد‌ است؟!

علائم چه می‌گویند‌؟
براساس بعضی باورهای قد‌یمی، روش‌هایی وجود‌ د‌ارد‌ که می‌توان به کمک آنها پیش یا بد‌ون سونوگرافی هم به جنسیت بچه پی برد‌؛ از جمله ضربان قلب. گفته می‌شود‌ اگر تعد‌اد‌ ضربان قلب کود‌ک 140بار د‌ر هر د‌قیقه یا بیشتر باشد‌، فرزند‌ د‌ختر و اگر زیر 140ضربه د‌ر د‌قیقه باشد‌، پسر است. حتی اعتقاد‌ی هم وجود‌ د‌ارد‌ که می‌گوید‌ اگر زن بارد‌ار میل شد‌ید‌ی به خورد‌ن غذاهای شور د‌اشته باشد‌، فرزند‌ش پسر است و اگر شیرینی د‌وست د‌اشته باشد‌ فرزند‌ش د‌ختر است. یکی از علائم د‌یگری که به آن بسیار استناد‌ می‌شود‌،  تست انگشتر است. د‌ر این روش حلقه را به نخی بلند‌ می‌بند‌ند‌  و آن را بالای شکم زن بارد‌ار می‌گیرند‌. اگر حلق د‌ر جهت عقب و جلو حرکت کرد‌ فرزند‌، د‌ختر است و اگر به صورت د‌ایره‌ای د‌ر بالای شکم حرکت کرد‌، فرزند‌ پسر است.

اعتقاد‌ یا سرگرمی
با وجود‌ آنکه بسیاری بر این عقید‌ه هستند‌ که انجام سونوگرافی به‌راحتی جنس کود‌ک را مشخص می‌کند‌ اما همچنان به بعضی باورها که برخی اوقات به شد‌ت خرافاتی و ناد‌رست است،  نباید‌ توجه کرد‌؛ مثلا تيره شد‌ن رنگ هاله سينه د‌ر زنان، خشک شد‌ن د‌ست‌ها، اد‌رار روشن، بزرگ شد‌ن بینی و میل شد‌ید‌ برای مصرف پنیر و گوشت از د‌یگر علائمی است كه د‌ر گذشته  برای تشخيص جنسيت پسر مورد‌ استفاد‌ه قرار می گرفت. از طرفی بزرگ‌تر بود‌ن سینه چپ نسبت به راست، ولع مصرف میوه و آب پرتقال و تا حد‌ی بد‌حالی د‌ر طول بارد‌اری ‌از د‌یگر نشانه‌های د‌اشتن فرزند‌ د‌ختر عنوان شد‌ه است.

د‌کتر مریم باوریان، متخصص زنان و زایمان: بیشتر موارد‌ مربوط به تعيين جنسيت بچه بد‌ون سونوگرافی  به طب بوعلی سینا بازمی گرد‌د‌. به طور مثال د‌ر بعضی متون آمد‌ه پسر سمت راست شکم ماد‌ر و د‌ختر د‌ر سمت چپ قرار می گيرد‌. اگرچه می شود‌ روی بعضی از اين  موارد‌ تا 80-70 د‌رصد‌ حساب كرد‌ ولی د‌ر موارد‌ زیاد‌ی هم این باورها صاد‌ق نيست و ممكن است نتيجه د‌رست نباشد‌. از آنجا که احتمال د‌ختر یا پسر بود‌ن 50 د‌رصد‌ است با این موارد‌ می‌توان کمی د‌رصد‌ احتمال را بالاتر برد‌ و حــد‌س بهتری زد‌. خیلی اوقات زمانی که می‌خواهم جنسیت را تعیین کنم می‌بینم که پسرها بیشتر د‌ر سمت راست هستند‌ اما باز هم موارد‌ی را مشاهد‌ه می‌کنم که برعکس است بنابراین نمی‌توان با اطمینان این علائم را به کار برد‌.
گفته می‌شود‌ ضربان قلب جنین پسر تند‌تر از د‌ختر است اما واقعا نمی‌توان به‌طــور صد‌د‌رصد‌ی به آن استناد‌ کرد‌. د‌رست است که همه اینها را ابوعلی سینا برحسب تجربه به د‌ست آورد‌ه است اما امروز می توان از روش‌های د‌قيق‌تری برای تشخيص جنسيت بچه استفاد‌ه كرد‌.

بعضی از اين باورها نياز به تحقيق د‌ارد‌
به‌عنوان یک پزشک عقید‌ه د‌ارم اگر بد‌ون تعصب به موضوع نگاه کنید‌ بعضي از این باورها د‌رست است و بعضی د‌يگر هم نه. گاهی اوقات به موارد‌ جالبی برمی‌خورید‌ که نمی‌توانید‌ منکر شوید‌. به عنوان مثال وقتی سر د‌ل ماد‌ر می‌سوزد‌ گفته می‌شود‌ جنین د‌ر حال مو د‌رآورد‌ن است. سوزش سر د‌ل مربوط به هفته 25 بارد‌اری است و د‌قیقا زمانی است که از نظر علمی نیز جنین مو د‌رمی‌آورد‌.
باید‌ به این موضوع د‌قت د‌اشت که این باورها با خرافات متفاوت هستند‌. تنگی نفس، ضربان قلب، شکل شکم، ورم صورت و چیزهایی از این د‌ست را نمی‌توان د‌ر رد‌ه خرافات قرار د‌اد‌. د‌رست است که د‌ر کتاب‌های علمی پزشکی به هیچ‌کد‌ام از این موارد‌ اشاره نشد‌ه است ولی نمی‌توان با اطمینان آنها را رد‌ کرد‌.

سونوگرافی خطری برای خانم‌های بارد‌ار ند‌ارد‌
د‌کتر مجيد‌ انوشیروانی، متخصص طب سنتی: تا زمانی که روش‌ د‌قیقی مانند‌ سونوگرافی وجود‌ د‌ارد‌ نیازی به احتمالات طب سنتی برای تعیین جنسیت جنین نيست. واقعیت این است که سونوگرافی هیچ خطری برای خانم‌های بارد‌ار ند‌ارد‌ و می‌تواند‌ با د‌قت بالا جنسیت جنین را تعیین کند‌ بنابراین به نظر می‌رسد‌ اتکا به روش‌های غیراختصاصی مانند‌ شاقول گذاشتن روی نبض و علائم ظاهری مانند‌ شکم تخم‌مرغی روش‌های ناموجهی هستند‌. د‌رواقع هیچ مطالعه‌ای که نشان د‌هد‌ این روش‌ها هم عرض روش‌های بالینی است، وجود‌ ند‌ارد‌. معیارهای طب سنتی براساس ناظر است و آن‌طور که باید‌ پارامتریک نیست و د‌ر آن حد‌س و گمان و تجربه نقش بیشتری د‌ارد‌. از آنجا که سونوگرافی 2 پارامتر مهم برای اطمینان را د‌ارد‌ می‌توان راحت به آن اتکا کرد‌. کارآمد‌ی و ایمنی این روش بسیار بالاست و به همین د‌لیل طب سنتی نیز به آن اعتماد‌ می‌کند‌. شیفتگی به امری کهنه فقط چون سنتی است نباید‌ ما را از آنچه د‌رست است د‌ور کند‌ و ارجحیت باید‌ با کارآمد‌ی و ایمنی د‌ر هر روشی باشد‌.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:10 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

خواب روزه داران از دیدگاه طب سنتی
ارزش اصلی خواب برقراری دوباره تعادل میان مراکز عصبی است.

دکتر غلامرضا کردافشاری، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت: ارزش اصلی خواب برقراری دوباره تعادل میان مراکز عصبی است، بی‌خوابی نیز مطمئنا عملکرد دستگاه عصبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این متخصص طب سنتی ادامه داد: بیداری طولانی مدت غالبا با اختلال پیش رونده اعمال فکری همراه است و حتی گاهی ممکن است موجب فعالیت‌های رفتاری غیر طبیعی شود.
وی اضافه کرد: خواب طولانی ابتدا موجب افزایش رطوبت و در صورت طولانی‌تر شدن، خشکی بدن را سبب می‌شود و بی خوابی طولانی نیز خشکی بدن را به دنبال دارد و برای بدن زیان آور است بنابراین همواره باید تعادل میان این دو رعایت شود.

این استاد دانشکده طب سنتی گفت: خواب پس از گذشتن غذا از معده باید باشد (حدود 3 ساعت پس از صرف غذا) چرا که خواب در هنگام پر بودن معده از غذا، باعث اختلال هضم، ایجاد نفخ و دیدن خواب‌های ترسناک می‌شود. کردافشاری با بیان اینکه همچنین نباید هنگام گرسنگی به خواب رفت زیرا رطوبت بدن بیش از حد تحلیل رفته و موجب لاغری بدن می‌شود، افزود: خواب زیرآفتاب نیز مضر است چرا که موجب حرکت اخلاط و تحریک صفرا می‌شود و به دنبال آن بخارات به سوی مغز صعود کرده و باعث ایجاد سردرد می‌شود.

وی تاکید کرد: خواب روزانه خوب نیست چرا که باعث فساد رنگ چهره و عدم تحلیل فضولات و اختلاط آنها با خون می شود و اگر فردی عادت به خواب روز دارد، بهتر است به تدریج آن را ترک کند به جز خواب قیلوله که زمان آن قبل از ظهر است و باعث برگشت رطوبت به بدن و تقویت حرارت غریزی می‌شود. به گفته وی؛ مطالعات جدید نیز نشان می دهند که خواب قیلوله باعث کاهش فشارخون، کم کردن استرس، تقویت ذهن و بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه شده و مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق کرونر را کاهش می دهد.

کردافشاری با بیان اینکه خواب معتدل 6 ساعت است و نباید از 10 ساعت بیشتر باشد، گفت: در هنگام خواب در هر فصلی بهتر است روی بدن پوشانده شود زیرا در خواب، حرارت به سمت داخل بدن میل می کند و ظاهر بدن سرد شده و با اندک نسیمی که به او برسد ممکن است زمینه ساز بیماری شود.

این استاد دانشکده طب سنتی با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان نیز، گفت: در ماه مبارک رمضان تغییراتی در زمان خواب و بیداری افراد ایجاد می شود، از دیدگاه طب جدید در این ماه به علت مصرف غذا در شب و افزایش درجه حرارت بدن، قسمت تنظیم کننده زمان خواب و بیداری در مغز دچار تغییر می شود. کردافشاری دیر شروع به کار کردن صبحگاهی، باز بودن مراکز خرید تا دیروقت و نمایش های تلویزیونی شبانه از علل تغییر ریتم خواب و بیداری در افراد در ماه مبارک رمضان را از جمله مهمترین عوامل تغییرات خواب افراد عنوان کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد در این ماه به مناجات‌های شبانه می پردازند. همچنین برای مصرف وعده سحر زود از خواب بیدار می‌شوند که این مساله مدت کل خواب شبانه را کاهش می‌دهد. وی در پایان تاکید کرد: بسیاری از روزه‌داران از خواب آلودگی روزانه درماه مبارک رمضان شکایت دارند که باید زمان خواب توسط افراد با اقداماتی از قبیل زود به خواب رفتن درشب، طوری تنظیم شود که حداقل 6- 5 ساعت خواب آرام داشته باشند که البته خواب با شکم پر بلافاصله پس از افطار یا سحر توصیه نمی‌شود.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:09 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

طب سوزنی در درمان ناباروری زنان موثر است
در آزمايش طب سوزني روي تعدادي از زنان مبتلا به نوعي سندرم تخمدان موسوم به «پي كاس» برخي از آنها نتوانستند باردار شوند. با توجه به نتايج اين تحقيق.....


 
 
پژوهش جدید متخصصان نظام بهداشتی دانشگاه ویرجینیا نشان داده است كه طب سوزنی می‌تواند در درمان ناباروری زنان تاثیر سودمندی داشته باشد.

در آزمایش طب سوزنی روی تعدادی از زنان مبتلا به نوعی سندرم تخمدان موسوم به «پی كاس» برخی از آنها نتوانستند باردار شوند. با توجه به نتایج این تحقیق، پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا معتقدند كه طب سوزنی می‌تواند یك جایگزین مهم برای درمان غیر دارویی زنان مبتلا به این نارسایی باشد. طی آزمایش سال گذشته پژوهشگران مشاهده كردند؛ برخی از زنانی كه هرگز دوره‌های منظم عادت ماهانه نداشتند پس از استفاده از طب سوزنی، عادتهای ماهانه آنها شكل منظمی‌پیدا كرد. پژوهشگران می‌گویند؛ برای تكمیل تحقیقات این آزمایشات روی تعداد بیشتری از افراد صورت خواهد گرفت.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

مراحلی که یک زوج نابارور برای پیگیری ناباروری خود طی می‌کنند
در مواقعی که زوجین تصمیم به مراجعه به پزشک جهت بررسی علائم ناباروری خود می‌کنند باید مراحلی را بگذرانند که ما در این مقاله به آنها می‌پردازیم.

 

 

پذیرش:

تشکیل پرونده و تعیین وقت برای ویزیت اولیه زوجین با توجه به اینکه در ۴۰% موارد مردان و در بقیه موارد هر دو زوج مسئول ناباروری می‌باشند. لذا حضور هر دو زوج در مرکز برای بررسی‌های اولیه ضروری می‌باشد.

ویزیت زن توسط متخصص زنان و زایمان:
در این ویزیت پزشک بعد از گرفتن شرح حال، تاریخچه بیماری و معاینه، آزمایشات لازم همچون آزمایشات هورمونی، هورمونهای , LH، FSH پروژسترون، استرادیول، پرولاکتین و HSG را درخواست میکند. متخصص زنان پس از مشاهده نتایج، روش درمانی مناسب جهت زوجین پیشنهاد می‌نماید.

ویزیت مرد توسط متخصص آندرولوژی:
در این ویزیت از بیمار شرح حال و تاریخچه بیماری گرفته و پس از معاینه، آزمایشات لازم از جمله آزمایش مایع انزال درخواست می‌گردد. پزشک پس از مشاهده نتیجه آزمایشات، روش درمانی مناسب جهت زوجین پیشنهاد می‌نماید.

آزمایش مایع انزال :
بررسی مایع انزال (منی) و تست Cap یک آزمایش میکروسکپی و ماکروسکپی بسیار مهم جهت ارزیابی قدرت باروری یک مرد می‌باشد.

برای تهیه نمونه (منی ) باید موارد زیر رعایت گردد.

۱) نمونه بایستی به فاصله سه روز بعد از نزدیکی با همسر و نه بيشتر از هفت روز نزدیکی تهیه گردد.

۲) نمونه باید در محیط آرام و بدون استرس تهیه گردد.

۳) طریقه تهیه نمونه باید کاملاً تمیز باشد.

۴) در هنگام انتقال نمونه ظرف جمع‌آوری نمونه سربسته نگهداری شود.

۵) نمونه سریعاً به داخل انکوباتور c ْ ۳۷ انتقال یابد.

* در مواردی که انسداد مجاری انزالی تشخیص‌داده‌شود متخصص اورولوژی با استفاده از عمل جراحی ساده نمونه (اسپرم) را از مجاری انزال (اپید‌ید‌یم) یا بیضه تهیه می‌نماید.

* در صورت نیاز تست آنتی‌اسپرم آنتی‌بادی (بررسی آنتی بادی علیه اسپرم) و تست پراکسیداز (بررسی عفونت دستگاه تناسلی مردانه) انجام می‌گیرد.


آزمایشات لازم برای زوج مونث:

آزمایشات هورمونی:

 آزمایشات هورمونی در سه مرحله انجام می‌شود:

۱) در اولین ویزیت وضعیت هورمونهای LH , FSH پروژسترون، استرادیول، پرولاکتین TSH و بیمار د‌ر روز بیست و یکم سیکل قاعده‌گی بررسی می‌گردد.

۲) در هنگام شروع سیکل درمانی وضعیت هورمونهای LH , FSH پروستروژن و استرادیو‌ل، روز سوم سیکل قاعده‌گی، بررسی می‌گردد.

۳) در طی شروع سیکل درمانی وضعیت هورمونهای LH و استرادیول برای پیگیری نحوه پاسخ تخمدان به داروهای محرک تخمک‌گذاری بررسی می‌گردد.

اسکن اولتراسوند:

 قبل ازشروع سیکل درمانی و درطی سیکل درمانی از آن برای بررسی رحم و تخمدانها استفاده می‌گردد.

لاپاراسکوپی:

 وسیله‌ایست که دارای یک تلسکوپ‌بوده که پزشک آنرا از طریق سوراخ کوچکی در شکم وارد بدن کرده و وضعیت ارگانهای لگنی زنان را بویسلیه آن بررسی میکند. دربعضی موارد پزشک برای تشخیص انسداد لوله رحم، اندومتریوز و چسبندگی‌های لگنی ا‌ز آن استفاده میکند.

هیستروسکوپی:

 وسیله‌ایست که دارای یک تلسکوپ بوده که پزشک آنرا از طریق دهانه رحم وارد رحم کرده و وضعیت رحم را بویسلیه آن بررسی می‌کند. پزشک در بعضی موارد برای تشخیص فیبروئید، پولیپ و اختلا‌لات مادرزادی رحم از آن استفاده می‌کند.

هیستروسالپنگو‌گرافی:(‌HSG)
در این روش پزشک پس از وارد کردن ماده حاجب رنگی بداخل حفره رحمی‌با فشار آهسته عبور ماده حاجب را از حفره رحمی‌، لوله رحمی‌بوسیله گرفتن عکس رادیولوژی بررسی می‌کند.

PCT (تست پس ازنزدیکی):

این تست آسانترین روش برای بررسی عملکرد اسپرم می‌باشد و در نزدیک و حوالی تخمک‌گذاری همسر انجام می‌شود. در این بررسی نمونه کوچکی ا‌ز ترشحات دهانه‌رحم چند ساعت پس از نزدیکی با شوهر زیر میکروسکوپ بررسی می‌گردد. وجود ۵ تا ۱۰ اسپرم متحرک در میدان بینایی میکروسکوپی نشانه طبیعی بودن تست می‌باشد.

بیوپسی آندومتر:

یک روش بسیار آسان بوده که نیاز به بیهوشی ندارد . پزشک در بعضی مواقع برای بررسی وقوع طبیعی تخم گذاری و عملکرد هورمونهای جنسی بر روی بافت پوششی داخل رحم (آندومتر) تکه کوچکی از آندومتر را برداشته و زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند.

آزمایشات سرومی:

 به طور روتین قبل ازشروع در‌مانهای کمکی باروری برای عفونتهای ویروسی و میکروبی بیمار آزمایشات HBS Ag ,HIV (هپاتیت) و ( RPR VDRL) درخواست میگردد.

مشاوره ART:

پس از تشخیص علل نازایی، روشهای درمانی مختلف برای بیمار پیشنهاد و معایب و فواید آنها به بیمار شرح داده و به سولات زوجین توسط متخصصین مختلف پاسخ داده می‌شود .

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:07 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

فاکتورهای خطر در ارتباط با نازایی مردان
محققین موسسه ملی بهداشت محیط کارولینای شمالی ، ضمن تحقیقات اخیر نشان می دادند میان چاقی و نازایی در مردان ارتباط وجود داردو...

نازایی مشکلی است که گریبانگیر بسیاری از زوجهای جوان است وآنان را مجبور می کند تا با مراجعه مکرر به پزشکان و آزمایشگاهها راهی برای گریز از این معضل پیدا کنند اما اطلاع کافی از نوع مشکل و یا روند بررسی خود نداشته باشند امید است تا با مطالعه این مقاله با آگاهی بیشتری جهت حل مشکل خود قدم بردارند.

فاکتورهای خطر در ارتباط با نازایی مردان
 -وجود سابقه عفونت پروستات یا ناحیه تناسلی
- سابقه ضربه به بیضه ها یا چرخش بیضه ها، سابقه بلوغ زودرس یا دیررس
- تماس با مواد سمی در حین کار نظیر مس، کادمیوم و جیوه، اکسید اتیلن، کلرید وینیل، مواد رادیو اکتیو و اشعه
- مصرف دخانیات
- مصرف الکل به مقدار زیاد
- تماس ناحیه های تناسلی با دماهای بالا
- ترمیم فتق
- بیضه نزول نکرده
- داروهای مورد استفاده در دوران زخمها یا پسویازیس
- سابقه مصرف دی استیل بسترول توسط مادر در حین بارداری و سابقه ابتلا به اوریون حین بلوغ
- دیابت

 

علل اصلی نازایی مردانه را می توان در چند گروه اصلی قرار داد:

اختلالات مربوط به اسپرم : این اختلالات می تواند ثانویه به علل مختلف ایجاد شود. نظیر بیماریهای عفونی یا التهابی نظیر اوریون، اختلالات هورمونی، اختلالات ایمونولوژی، فاکتورهای محیطی و شیوه زندگی و بیماریهای ژنتیکی

 

بیماری سیستیک فیبروزس : نوعی بیماری ارثی است که در در آن تعداد اسپرمها بسیار کم بوده و گاهی با عدم تشکیل لوله ها ی منی بر همراه می باشد.

کم خونی سلول داسی شکل

اختلالات ساختاری دستگاه تناسلی

بیماریهای کبدی، کلیوی

دریافت داروهای ضد تشنج

همچون آلودگي هوا و ميزان سرب موجود در هوا بخصوص در ايجاد ناباروري در مردان موثر است.

 

حال به بررسی بعضی از موارد بالا می پردازیم:

 

 اسپرم غیر طبیعی

همه مردها اسپرم غیر طبیعی دارند که تا درصد آن ها قابل قبول است. اسپرم غیر طبیعی ممکن است دو سر داشته باشد یا اصلاً دم نداشته باشد.

اگر اسپرم های غیر طبیعی در منی مرد خیلی بالا باشد می تواند اثر منفی روی باروری داشته باشد. برخی از متخصصین عقیده دارند که اسپرم‌های غیر طبیعی در عبور از لولة فالوپ و نیز سوراخ کردن دیوارۀ تخمک دچار مشکل می‌شوند. تعداد زیاد اسپرم‌ها می‌تواند احتمال باروری را افزایش دهد و نرمال بودن آنها نیز نقش حیاتی در باروری دارد.

نتایج یک تحقیق نشان داده است که مردان با تعدا کم اسپرم‌ها همچنان می‌توانند بارور باشند و با شرط اینکه درصد اسپرم‌های طبیعی در آن ها بالا باشد.

واریکوسل

واریکوسل عبارت است از گشاد شدن سیاهرگ‌های اطراف بیضه.
این عارضه اغلب مشکلی برای باروری مردان ایجاد نمی کند اما می تواند از طریق افزایش دمای بیضه برآیند تولید اسپرم‌ها آسیب وارد کند. به همین دلیل بستن این ساهرگ‌ها (جراحی واریکوسل) در برخی مردان مبتلا، مشکل باروری را اصلاح کرده و در برخی دیگر تأثیر نداشته است. متأسفانه پزشکان نمی‌توانند پیش‌بینی کننده که درمان واریکوسل در چه کسانی مفید است و در چه کسانی تأثیری ندارد.

 
انسداد‌ها
انسداد (گرفتگی) در بخشی از دستگاه تناسلی مردان، می تواند از طریق بستن مسیر خروج اسپرم و جلوگیری از انزال (خارج شدن منی از مرد) روی باروری مرد اثر منفی بگذارد. این انسدادها می توانند در اثر ضایعات ناشی از عفونت هایی مثل مایکوپلاسما یا اورئاپلاسما و نیز جراحی‌های قبلی ایجاد شوند. یک ضایعه شدید ناشی از لگد زدن محکم به کشالة ران در برخی ورزش‌ها، حتی می تواند تولید اسپرم را در بیضه ها متوقف کند.

بیضۀ نزول نکرده
این عارضه عبارت است از عدم نزول بیضه از داخل حفرۀ شکم به داخل کیسۀ بیضه در طی تکامل جنین در رحم مادر. در اطفال مبتلا به این بیماری از روش جراحی برای وارد کردن بیضه به داخل کیسۀ بیضه استفاده می شود. در صورت تشخیص دیر هنگام و در نتیجه عمل جراحی دیر هنگام، این مشکل می تواند اثر منفی بر باروری مرد داشته باشد.

بیماری های دیگر
دیابت شیرین و دیگر اختلالات غدد درون‌ریز بیماری های غدة تیروئید و دیابت بی‌مزه می تواند در کنترل هورمونی تولید اسپرم مداخله کنند. عفونت‌های پروستات و اپی‌دیدیم (ساختمان لوله‌‌ای شکلی که روی نوک هر بیضه ، در قسمت بالای آن قرار گرفته است) می‌توانند باعث مداخله در تولید اسپرم یا انسداد مجرای خروج آن شوند. عفونت‌های دیگر مثل ارکیت (ورم بیضه) ناشی از اوریون، می توانند باعث ناباوری همیشگی شوند.
 
چاقی
 
محققین موسسه ملی بهداشت محیط کارولینای شمالی ، ضمن تحقیقات اخیر نشان می دادند میان چاقی و نازایی در مردان ارتباط وجود دارد.
این دانشمندان با مطالعه روی ۲ هزار و ۱۱۱ زوج در کارولینای شمالی که مردان عمدتا مزرعه دار بودند و شاخص توده بدنی آنها ۳ واحد بیش از حد طبیعی بود، دریافتند با وجود انجام روابط زناشویی بدون استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، این مردان ۱۰ درصد بیشتر از سایر مردان مبتلا به ناباروری بودند. به گفته این دانشمندان مردان چاق معمولا روابط زناشویی کمتری دارند که این موضوع تاثیر زیادی بر باروری آنها دارد.

کمبود عناصر کمیاب :

غلظت عناصر كمياب در مايع مني مردان بارور و نابارور متفاوت بوده و ميزان غلظت اين عناصر در باروري مردان مؤثر است.

غلظت كلسيم در همه گروه‌هاي بارور و نابارور بيشتر از غلظت عناصر ديگر بوده و تاثير آن بر متيليتي اسپرم و القاء واكنش سلول جنسي در اسپرم پستانداران مي‌باشد.
دومين عنصري كه بعد از كلسيم از بيشترين غلظت در مايع مني برخوردار است، عنصر روي مي‌باشد كه همراه با منيزيم، اثرات تحريك كنندگي و مهار كنندگي بر حركت اسپرم اعمال مي‌كند.
مس به عنوان عنصري كه سميت زيادي بر اسپرم ايجاد مي‌كند در گروه‌هاي نابارور بيشتر از گروه‌هاي بارور گزارش شده است.
گفتني است ناباروري در مردان ممكن است با ناهنجاري‌هايي مثل انسداد اپيديديميس،‌اختلال ايمونولوژيكي و عفونت موضعي همراه باشد.
با توجه به اين كه در حال حاضر درك درستي از نقش فيزيوژيك عناصر كمياب و ارتباط آن با ناباروري وجود ندارد با پيشرفت تكنيك‌هاي مربوط به آناليز عناصر كمياب در سيمن و مايعات بيولوژيك ديگر، پژوهش‌ها در اين حوزه افزايش يافته است.

التهابي  بدن مردان: 
 محققین  يک ذره غيرمعمولي را با نام عامل بازدارنده ماکروفاژ (MIF) را در نمونه‌هاي بدست آمده از اسپرم مردان عقيم تشخيص داد.

التهاب هنگامي به وجود مي آيد که بدن در معرض عفونت‌هايي مانند عفونت خون، اختلالات مربوط به ايمني بدن و بيماري‌هاي مزمن همچون ديابت و بيماري قلبي قرار گيرد. اين عامل تحت اين شرايط ظاهر شده و با بعضي از ضايعه‌هاي بافتي در ارتباط مي باشد.

محققان پس از بررسي به اين نتيجه رسيدند که در مرداني با مشکل باروري، سطح IF در آنها خيلي بالا و يا خيلي پايين است. سطوح مناسب و مطلوبMIF به بالغ شدن اسپرم‌ها کمک مي کند. هنگامي که متخصصان اين عامل را به ظرف‌هاي حاوي اسپرم سالم اضافه کردند تعداد و ميزان حرکت اسپرم‌ها کاهش يافت.

براساس گزارش مرکز کنترل و پيشگيري بيماري‌ها در آمريکا، در حال حاضر ۲/۱ميليون زوج نازا در آمريکا زندگي مي کنند که در۴۰ درصد آنها مشکل نازايي مربوط به مردان است.

فقدان مجراهاي وازدفران:

باعث ناباروري انسدادي در مردان مي شود و بروز آن به شكل نقص فقدان دوطرفه مجراي وازدفران (مجراي عبوراسپرم) يا فقدان يك طرفه مجراي واز دفران در ايران از شيوع بالايي برخوردار است.

 

دیابت:
ابتلا به ديابت باعث تخريب ۶۰ درصدي DNA مردان مي‌شود كه منجر به ناباروري آنها خواهد‌شد.بر اساس تحقیقات با افزايش قند خون و اضافه وزن ميزان تخريب DNA آنها بيشتر مي‌شود.

در یک تحقیق  ۵۶ مرد ۳۰ ساله كه ۲۷ درصد آنها مبتلا به ديابت بودند ،مورد بررسي قرار گرفتند.
ميزان تخريب
DNA در مردان ديابتي ۵۲ درصد گزارش شده، در حاليكه اين آمار در مردان سالم تنها ۳۲ درصد بود.

 

علل نازایی مردانه چگونه قابل تشخیص می باشد؟


علاوه بر اخذ شرح حال کامل از فرد و خانواده و انجام معاینات کامل جهت تشخیص علت نازایی در مرد باید آزمایشات خاصی را نیز انجام داد که شامل :

- آزمایش منی چند گانه :حداقل دو نمونه در دو نوبت مختلف زمانی مختلف باید گرفته شود و از لحاظ فاکتورهای گوناگون مورد بررسی قرار گیرد که این نوع فاکتورها شامل حجم منی، قوام، تعداد اسپرمها و شکل و حرکت آنها می باشد

- سونوگرافی: جهت تعیین واریکوسل و سایر عوارض ساختمانی بیضه

- سایر آزمایش ها : از این آزمایشات جهت تعیین علت اختلالات اسپرمها یا بیماریهای سیستم تناسلی مردانه استفاده می شود

درمان نازایی مردان

انتخاب روش درمانی توسط پزشک بر اساس سن بیمار، سلامت عمومی و سابقه پزشکی وی ، وسعت بیماری ، قابلیت تحمل فرد در برابر داروها، روشهای درمانی و جراحی مختلف ، نحوه انتظار از دوره بیماری و ارجحیت خود بیمار بستگی دارد.

در حال حاضر روشهای درمانی بسیار زیادی وجود دارد که می توان به روشهای آزمایشگاهی و استفاده از داروهای خاص و روشهای جراحی مخصوص جهت بر طرف نمودن بیماری زمینه ای اشاره کرد.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:06 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

(GENITAL  HERPES ) تبخال دستگاه تناسلی
علیرغم پیشرفت هر روزه دانش پزشکی تبخال تناسلی همچنان یک بیماری جنسی شایع ....

 


 
علیرغم پیشرفت هر روزه دانش پزشکی تبخال تناسلی همچنان یک بیماری جنسی شایع در جوامع محسوب می شود. تبخال تناسلی در مردان و زنان یک بیماری منتقله از راه جنسی است که برای ریشه کنی آن تا کنون روش درمانی قطعی یافت نشده است. عامل بیماری نوعی ویروس است که به ویروس تبخال معمولی شباهت دارد. در واقع این دو ویروس از یک خانواده  به نام هرپس هستند. در این بیماری حملات عود کننده به شکل بروز ضایعات دردناک در پوست و مخاط  ناحیه تناسلی رخ می دهد.

علائم تبخال تناسلی:
1- شامل تاولهای کوچک و متعدد در نواحی تناسلی است. که پس از پاره شدن زخمهای دردناک به جا می گذارند که بهبودی آنها در اولین بار ظهور بیماری ممکن است٤-٢هفته به طول بیانجامد. معمولاً اولین عود مجدد چند هفته و یا چند ماه بعد روی می دهد که به این دلیل که ایمنی بدن این بار آمادگی بیشتری دارد تقریباً همیشه شدت و طول مدت درگیری مجدد، کمتر است.
2- درد و سوزش‌ خصوصاً  درهنگام  دفع‌ ادرار وجود دارد.
3- همچنین احساس‌ كسالت، تب و برجسته‌ شدن‌ گره‌های‌ لنفاوی ممکن است وجود داشته باشد. پس از بهبود اولیه، بیماری در اثر عواملی مجدداً شعله ورمی شود ولی معمولا عوارض نادر هستند وجای زخمها نیز معمولاً بر جا نمی ماند.
ویروس در بدن باقی می ماند و شرایط مختلفی مانند ضعیف شدن ایمنی بدن ،استرس، داروهای ضد سرطان، موجب بروز مجدد زخمها می شود ولی دفعات بروز مجدد در طول یک دوره یکساله به تدریج کمتر می شود. بیماری تنها در افراد دچار نقص ایمنی و نوزادان مشکل آفرین است. به همین دلیل لازم است تا زنان باردار مبتلا برای جلوگیری از عفونت نوزاد خود، حتماً در این زمینه با پزشک مشورت کنند.

نشانه های تبخال تناسلی:

١-  احتمال آلودگی بدون وجود علامت وجود دارد.

2- ایجاد برامدگیهای قرمز رنگ،  زخمها به این صورت آغاز می شود.

3- گاهی زخمهای سطحی تبدیل به تاول شده و بعد تاولها پاره می شوند.

انتقال وتشخیص:

ترشحات زخمها  مملو از ویروس بوده و انتقال از طریق تماس با زخمها صورت می گیرد. ممکن است که ویروس تبخال معمولی (هرپس نوع اول) از طریق زخمهای سایر نواحی به ناحیه  تناسلی منتقل شده و موجب ایجاد تبخال شود ولی این مورد به ندرت روی می دهد و هرپس نوع دوم بیشترین نقش را در ایجاد تبخال تناسلی دارد. با  دیدن‌ تاول‌ها تشخیص داده‌ می‌شود، اما می توان مایع‌ داخل‌ تاولها را در آزمایشگاه‌ مورد بررسی‌ قرار داد.

درمان:

 درمان شامل استفاده از داروهای خوراکی ضد ویروسی مانند آسیکلوویرو... می باشد انواع موضعی‌  این‌ داروها  نیز موجود هستند اما به‌ اندازه‌ خوراكی‌ مؤثر نیستند. دارو باید توسط پزشک تجویز شود. باید از تماس دست با زخمها خودداری شود برای مصرف داروهای موضعی می توان از دستکش یکبار مصرف استفاده کرد. ارتباط جنسی در این مراحل موجب ابتلای فرد سالم می شود در حال حاضر روشهای متعددی برای پیشگیری از این بیماری توصیه می شود ولی هیچیک از این روشها نمی توانند کاملاً قابل اطمینان باشند. بیشتر افراد مبتلا علامت ندارند و یا علائم خفیفی دارند.حمله  تبخال تناسلی را می توان با داروهای خوراکی و موضعی کنترل کرد.

پیشگیری:

1- بهترین راه پشگیری،ارتباط جنسی معقول ومطمئن است.
2- زمانی که زخم یا تاول‌ وجود دارد باید از ارتباط جنسی خودداری‌ شود.
3- تا بهبودی کامل از رفتن به استخر خودداری شود.
4-اگرعفونت‌ غیرفعال‌است مخصوصاً اگرعود مكررضایعات و جود داشته‌ باشد، باید از كاندوم‌ استفاده‌ شود.
5- در مواردی که مادر مبتلا میباشد بهترین روش جهت پیشگیری از ابتلای نوزاد، انجام  سزارین به جای زایمان طبیعی است.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 5 مرداد 1393  | 1:05 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

واريکوسل (واریس ناحیه تناسلی در مردان)
بيماری واريکوسل يا واريسی شدن عروق بيضه در 10درصد مردان بالغ مشاهده می‌گردد و شايعترين عامل ناباروری مردان می‌باشد و تنها درمان قطعی ....

 

 
 

بيماری واريکوسل چيست؟
واريکوسل يا واريسی شدن عروق بيضه شايعترين بيماری مردان پس از بلوغ می‌باشد و 10درصد مردان بالغ به آن مبتلا می‌باشند. واريکوسل شايعترين عامل ناباروری مردان می‌باشد. سن شروع بيماری معمولاً در زمان بلوغ و يا بلافاصله پس از بلوغ می‌باشد ولی در سن کمتر يا سن بالا نيز ممکن است ايجاد گردد.

عامل ايجاد بيماری واريکوسل چيست؟
بيماری واريکوسل با واريسی شدن و گشادشدن عروق وريدی(سياهرگهای) بيضه ظاهر می‌گردد که در دو گروه اوليه و ثانويه تقسيم‌بندی می‌گردد. در نوع اوليه، هيچ عامل ايجادکننده مشخصی وجود ندارد، گرچه تئوری اشکال در دريچه‌های لانه کبوتری وريدهای بيضه، طولانی بودن مسير اين وريدها و احتمال اثر فشاری ساير عروق و احشاء شکمی‌مطرح می‌باشد ولی هنوز علت مشخصی برای آن ثابت نشده است.

 اين نوع عامل عمده واريکوسل است و 90درصد در سمت چپ می‌باشد. نوع ثانويه که بدنبال وجود عامل مشخص ايجادکننده انسداد در عروق داخل شکم ايجاد مي گردد درصد کمی‌از واريکوسل‌ها را شامل میشود و علت ايجادکننده آن غالبا توده‌های شکمی، بخصوص تومورهای بدخيم می‌باشد که تشخيص آن مهم و حياتی است.

علائم بيماری واريکوسل چيست ؟
بيمار ممکن است با شکايت بزرگی، يا عدم تقارن بيضه‌ها، يا درد بيضه، و يا پس از ازدواج، با ناباروری مراجعه کند. ولی شايعترين فرم آن، بدون علامت، و بطور اتفاقی، حين معاينه، متوجه آن می‌گردند. درمعاينه، بزرگی و تورم عروق بيضه، بخصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ايستاده، و يا افزايش فشار شکمی ‌تشديد می‌يابد و در حالت خوابيده از بين می‌رود (درصورتيکه تورم عروق درحالت خوابيده از بين نرفت، بايستی به نوع ثانويه آن شک کرد.)

 

افتراق واريکوسل ازنظر شدت بيماری :
بيماری واريکوسل ازنظر شدت به 3 درجه تقسيم‌بندی می‌گردد. در نوع درجه 1 اتساع عروق فقط حين فشار شکمی‌ در لمس توسط پزشک قابل لمس، و تشخیص می‌باشد. در نوع درجه 2 با فشار شکمی، اتساع عروق، قابل مشاهده می‌گردد. و در نوع درجه 3 حتی بدون فشار شکمی، اتساع عروق، درحالت ايستاده قابل مشاهده می‌باشد. لازم به ذکر است نوع درجه 3 آن ازنظر قانون خدمت سربازی در ايران معافيت دائم و انواع درجه 1 و 2 معافيت از رزم خواهد داشت.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >