تاريخ : یک شنبه 12 مرداد 1393  | 6:10 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

7 توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
سیستم ایمنی ما مسئول دفاع از بدن در مقابل انواع عفونت هاست. بنابراین بهترین روش برای اینکه زمستان را با سلامت کامل پشت سر بگذاریم این است که سیستم دفاعی بدن مان تحریک شود

 

سیستم دفاعی و ایمنی بدن تان را تحریک کنید تا در زمستان، سرحال و سالم باشید!

 چند توصیۀ سادۀ بهداشتی و مصرف چند عصارۀ گیاهی باعث می‌شوند که فصل سرما را سالم و سرحال پشت سر بگذارید. 

7 توصیۀ بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان
4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان

7 توصیۀ بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان
دربارۀ محتویات بشقاب غذای تان تجدید نظر کنید! تغذیه تان باید متنوع و تا حد ممکن توسط میزان قابل توجهی میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی تکمیل شده باشد.

حواستان باشد که با فرارسیدن سرما، ما تمایل بیشتری به خوردن غذاهای چرب و زیاد خصوصاً غذاهای گوشتی و چرب داریم.

در مصرف این نوع غذاها زیاده روی نکنید زیرا تغذیۀ بیش از حد چرب بدن را خسته می‌کند و همان طور که می‌دانیم خستگی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌نماید. بنابراین، مصرف انواع سوسیس، خوارکی های سس دار، فست فودها و... را محدود کنید.

به طور مرتب ورزش کنید. فعالیت جسمی از تنش های عصبی  می‌کاهد، استرس را دور می‌سازد و با وضعیت های افسردگی مبارزه می‌کند، همان طور که می‌دانید افسردگی به تولید شرایط مناسب برای خسته کردن سیستم ایمنی بدن، معروف است. جالب است بدانید به همان میزان که یک جلسه ورزش کردن برای روی فرم آمدن بسیار خوب است، به همان اندازه به شما کمک می‌کند که به خوبی و راحت بخوابید. مطمئناً خستگی بعد از ورزش است که خوب خوابیدن را فراهم می‌کند نه خود ورزش!

از روش های ریلکسیشن استفاده کنید. یوگا، تایی چی یا فقط یک جلسه ریلکسیشن، همه شان برای شما مفید اند و به کمک آنها می‌توانید همزمان از لحاظ ذهنی و جسمی نفع ببرید. در تمام طول زمستان، زمان هایی را به این کار اختصاص دهید!

یا سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید یا طی زمستان کنارش بگذارید، و در معرض دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید. علاوه بر این سیگار کشیدن مجاری تنفسی را که تاکنون در مقابل میکروب های موجود در هوای زمستان مقاومت کرده اند، اذیت می‌کند، صدها مادۀ سمی در دود دخانیات وجود دارند که کل بدن ما را حساس و آسیب پذیر می‌کنند.

از مصرف الکل خودداری کنید زیرا شاید الکل برای لحظه ای فرد را گرم می‌کند، اما به طور کلی بدن را آسیب پذیر می‌نماید.

استراحت کنید و به میزان کافی بخوابید. بدون غر زدن به بدن تان گوش دهید و استراحت کنید. در کنار خواب، نظم هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ساعت های منظم و معینی بخوابید و از خواب بیدار شوید.
هر روز هوای محل زندگی یا کارتان را به مدت 10 دقیقه تهویه کنید، حتی اگر هوای بیرون سرد باشد. به این ترتیب هوای داخل را تازه و بخش عمده ای از میکروب های معلق در هوا را بیرون کرده اید.

4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
این عصاره های گیاهی را می‌توانید هر روز یا در برخی دوره های زمانی (اپیدمی، خستگی، استرس) در هوای محیط بپراکنید، البته برخی اوقات هم می‌توانید آنها را (بعد از رقیق کردن در یک مایع)  به طور مستقیم روی پوست تان بمالید و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که برای رعایت مسائل امنیتی، استفاده از این عصاره های گیاهی برای بچه های کوچک، زنان باردار یا مادران شیرده توصیه نمی‌شود.


عصارۀ آویشن: این عصارۀ ضد باکتریایی و ضد ویروسی، به شدت ضد عفونی کننده هم هست، علاوه بر این سیستم های ایمنی را نیز تحریک و تقویت می‌کند. بهتر است که این عصاره با ضربات دست یا ماساژ، دو بار در هفته، صبح و شب، روی پوست مالیده شود.

عصارۀ مورد: این گیاه ضد عفونت است و به عنوان یک ضد عفونی کنندۀ مناسب برای مجاری تنفسی و هوای محیط محسوب می‌شود. طی زمستان، این عصاره را در محیط زندگی تان انتشار دهید.

عصارۀ گلپر: این ضدعفونی کننده، به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت می‌کند. این عصاره را به مدت بیست دقیقه در روز و در زمان های خستگی در هوا انتشار دهید.
عصارۀ نعناع: این عصاره تقویت کننده و تحریک کننده است، می‌توانید آن را در هوا منتشر کنید یا با ماساژ روی پوست تان بمالید. این عصاره نیز برای زمان های خستگی یا استرس ایده آل است.

چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان
عسل را جانشین شکر کنید (عسل گلو را صاف تر می‌کند. در موارد گلودرد، می‌تواند به اندازۀ شربت سینه یا حتی بیشتر از آن مفید باشد!).

از جین سنگ استفاده کنید (جین سنگ گیاه- یا به بیان دقیق تر ریشه ای- است که سیستم دفاعی را به میزان بسیار مناسبی تحریک و تقویت می‌کند!).

ویتامین C بخورید یا از مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) به مقدار زیاد استفاده کنید.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 12 مرداد 1393  | 6:09 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

این فایده صبحانه را نمی دانید
مصرف صبحانه از چاقی و اختلالات متابولیسم از جمله افزایش کلسترول خون نیز پیشگیری می کند. تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ

تحقیقات نشان می دهند مصرف صبحانه کامل و سالم علاوه بر افزایش توان جسمی و ذهنی، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می نماید.

دانشمندان با انجام تحقیقات 20 ساله  بر روی 1800 داوطلب دریافتند افرادی كه صبحانه نمی خورند و تا نزدیك ظهر گرسنه می مانند در مقایسه با افرادی كه صبحانه خود را در اول صبح و سر ساعت مشخص مصرف می كنند، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بیشتر در معرض بیماری های عفونی قرار می گیرند.
 
تحقیقات قبلی نشان داده بودند مصرف صبحانه از چاقی و اختلالات متابولیسم از جمله افزایش کلسترول خون نیز پیشگیری می کند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:46 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

بهترین زمان‌ها برای خوردن و خوابیدن
در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت و چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد...

 

در زیر به برخی از این رفتارها و چگونگی و چرایی آن‌ها اشاره می‌شود.

بهترین زمان برای خوردن

بستگی دارد. اگر لاغر باشید بدن می‌تواند انرژی خود را تأمین کند و زمان غذا خوردن از اهمیت کمتری برخوردار است اما سه وعده غذایی پایه باید حفظ شود. اگر اضافه وزن دارید یا پیش دیابت هستید وعده‌های غذایی باید در عین زیاد بودن، کم حجم و بدون کربوهیدرات تصفیه شده باشد.

 
بهترین زمان برای سفر

اگر از قطارهای سریع استفاده می‌کنید اواخر صبح بهتر است. اما برای قطارهای سبک و کند، عصر هنگام بهتر است. با این حال بهترین زمان را باید برای «رفتن» در نظر گرفت نه بازگشت تا بدن خود را هماهنگ کند.

 
بهترین زمان برای خوردن کربوهیدرات

اگر دچار اضافه وزن هستید و از مشکلات کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون رنج می‌برید بهترین زمان برای مصرف کربوهیدرات‌های ساده «هرگز» است. مگر مقداری اندک پس از ورزش.

اگر لاغر هستید یا بسیار فعال، بهترین زمان، پس از ورزش و همچنین پیش از خواب، است چرا که کربوهیدرات‌ها کیفیت مناسب‌تری را برای خواب فراهم می‌کنند. این مواد مغذی تأثیرات بر شیمی مغز را آرام می‌کنند. به همین دلیل است که در زمان استرس دوست داریم کربوهیدرات بخوریم.

 
بهترین زمان برای مصرف مکمل‌ها

اغلب، بهتر است مکمل‌ها همراه با غذا خورده شوند چرا که هضم غذا موجب جذب بهتر مکمل‌ها می‌شود. تنها استثنا ماده غذایی محرک مانند کافئین یا کارنیتین است که باید با معده خالی خورده شوند.

 
بهترین زمان برای کارهای فکری

ایده‌آل است کارهای فکری در صبح انجام شود. با آغاز روز باید تمرکز کرد ولی همان طور که روز می‌گذرد باید بر آرامش بدن و ذهن خود بیفزاییم تا برای خواب آماده شویم.

 
بهترین زمان مصرف میوه

کارشناسان تغذیه بر این باورند که میوه‌ها باید زمانی خورده شوند که معده خالی است. زیرا هضم میوه در معده به زمان كمی لازم دارد در حالی كه غذا به زمان طولانی‌تری نیاز دارد و اگر همزمان با غذا و یا بلافاصله قبل و یا بعد از غذا خورده شود معده تكلیفش را نخواهد فهمید و همین باعث سوء كاركرد معده و در نتیجه باعث درد معده و نفخ و كلاً باعث سوء هاضمه می‌شود. اگر عادت كنیم صبح‌ها به جای لبنیات از میوه‌ها استفاده كنیم بهترین زمان برای سود بردن از ویتامین موجود در میوه‌ها می‌باشد. البته در مورد افرادی که کمخونی فقر آهن دارند خوردن کمی مرکبات مانند آب پرتقال یا لیموترش نه تنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد بلکه به جذب بهتر آهن کمک می کند.

میوه ها که کم کالری و سرشار از مواد مغذی است حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ریزمغذی هاست که در صورت مصرف بین ساعت 4 تا 11 صبح (زمان مصرف صبحانه) در بدن بهتر جذب می‌شود.

ماست را در قدیم همراه غذا نمی‌خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می‌شده است

سم زدایی طبیعی: میوه‌ها سرشار از عوامل طبیعی سم زدا مانند فلاوونوئید، کاروتنوئید و پلی فنول است. این ترکیب‌ها برای از بین بردن یا خنثی کردن سموم به بدن کمک می‌کند. قند موجود در میوه به سلامت کبد کمک می‌کند تا این عضو دفع طبیعی سموم را بهتر انجام دهد. مصرف میوه از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند؛ گلوکز، منبع اصلی انرژی مغز است. موز میوه‌ای با گلایسمی متوسط به بالاست و میزان قند خون را بالا می‌برد. این امر باعث تمرکز و فعالیت بهتر مغز می‌شود. علاوه بر آن از بروز بیماری‌های حاد مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می‌کند و در موارد نادری نیز در صورت مصرف منظم باعث درمان این بیماری‌ها می‌شود.

به طور معمول، میوه ها سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است و نسبت به هر ماده غذایی که برای صبحانه مصرف می‌شود، حاوی ویتامین c بیشتری است. علاوه بر ویتامین c دارای فلاوونوئید و آنتوسیانین است. بعضی میوه‌ها مانند سیب، پرتقال و موز دارای ترکیب منحصر به فردی است که با از بین بردن عوامل بیماری زا، زمینه رشد باکتری‌های مفید را فراهم می‌کند. تمامی این میوه ها سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند، از سلول‌ها در مقابل آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و مانع از پیشرفت بیماری‌های حاد می‌شود.

در صورت مصرف میوه بین 4 تا 11 صبح، تأثیر مصرف میوه ها بیشتر می‌شود. کاهش وزن ایجاد می‌کند؛ به طور کلی میوه ها کم کالری و غنی از فیبرهای غذایی است. در نتیجه احساس سیری طولانی‌تری در فرد به وجود می‌آورد. این امر مانع از تمایل فرد به مصرف انواع شیرینی می‌شود. مصرف میوه باعث تعادل هورمون‌ها در بدن می‌شود تا بدن بتواند با چربی‌های مربوط به یائسگی و افزایش وزن بر اثر تعادل نداشتن هورمون‌های تیروئید مقابله کند.

 
بهترین زمان مصرف ماست

خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی‌شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می‌شود، خلط سالمی نمی‌باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی‌خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می‌شده است. متأسفانه امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می‌شود در صورتی که این رویه اشتباه است.

باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست در قدیم این گونه بوده است که داخل ماست دانه‌هایی مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق می‌ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می‌کردند. با این کار اولاً اثر بدی که ماست خورده شده با غذا، در تولید خلط سالم دارد از بین می‌رود (چرا که با یک فاصله از غذا مصرف می‌گردد)، ثانیاً سردی ماست نیز گرفته می‌شود، برای بچه ها و سالمندان خوردن ماست با مصلحات توصیه می‌گردد.
ماست

بچه ها امروزه معمولاً ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می‌گردد ماست به همراه دانه‌ها به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع آن را به عنوان غذا (بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود) همراه با مقداری نان سنگک به کودک بدهید.

حتی می‌توان با مقداری دم کرده زعفران هم سردی ماست را بگیرید و هم آن را رنگی نمایید تا برای کودکان جذاب‌تر گردد. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می‌شود.
 

تذکر

* خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آب‌لیمو در دراز مدت باعث لک‌های پوستی می‌شود.

* خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این مواد غذایی سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد می‌باشند، افراد را مخصوصاً سالمندان که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب (که آن هم دارای طبیعت سرد است)، مستعد یک سکته مغزی می‌کند و برگ دیگری به نام مرگ از ناآگاهی‌های ما در دفتر روزگار ورق می‌خورد.

 
بهترین زمان برای خواب

زود به رختخواب رفتن و زود بیدار شدن ایده‌ی بسیار خوبی است. بر اساس طب شرقی، کانال‌های مهم انرژی برای احیای بدن در ساعت 11 شب فعال می‌شوند. در مطالعات علمی غربی نیز آمده است هورمون‌هایی که به شما کمک می‌کند به طور مناسب‌تری بافت را ترمیم و چربی و قند را بسوزانید، در صورت خواب کافی ترشح می‌شوند.

پس سعی کنید در ساعت 11 شب به خواب بروید.

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:46 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

قهوه
بر اساس بررسي‌هاي جديد، نوشيدن قهوه در حد تعادل مي‌تواند خطر ابتلا به نارسايي قلبي ناشي از افزايش سن را كاهش دهد

 
 
حال پرسش اينجاست كه اين حد تعادل چه مقدار است؟ البته دانشمندان در پژوهش‌هاي خود تنها متوجه كم بودن ميزان نارسايي قلبي در افرادي كه قهوه مصرف مي‌كردند، شدند و هنوز رابطه دقيق ميان مصرف قهوه و جلوگيري از نارسايي قلبي يا ساز و كار آن مشخص نيست.
آمار افراد مبتلا به نارسايي قلبي به طور روزافزون در حال افزايش است. هر چند نارسايي قلبي را مي‌توان با داروها و تغيير سبك زندگي كنترل كرد، اما اين مشكل تا حد زيادي روي كيفيت زندگي تاثير خواهد گذاشت.
البته پژوهش‌هاي ديگري كه در مورد اين نوشيدني انجام شده نشان مي‌دهد قهوه علاوه بر اين‌كه مي‌تواند خطر ابتلا به نارسايي قلبي را كاهش دهد، از بدن در برابر ابتلا به ديابت نوع 2، بيماري پاركينسون و سرطان كبد نيز محافظت مي‌كند و بي‌شك مزاياي ديگري نيز براي ما به همراه دارد.
افراد شركت‌كننده در اين آزمايش مي‌توانستند هر نوع نوشيدني اعم از كافئين‌دار يا فاقد كافئين را بنوشند. به هر حال در سوئد و فنلاند بيشتر نوع كافئين‌دار قهوه مصرف مي‌شود.
در مجموع، دانشمندان بيش از 6500 مورد نارسايي قلبي را در بيش از 140 هزار نفر مشاهده كردند. مدت زمان انجام اين مطالعات متفاوت بود و محدوده سني هشت تا 35 سال را شامل مي‌شد.
نتيجه به دست آمده اين بود كه مشخص شد كساني كه روزانه سه يا چهار فنجان قهوه مي‌نوشيدند، در برابر نارسايي قلبي بيشترين محافظت را داشتند. نوشيدن اين مقدار در مقايسه با ننوشيدن آن، خطر ابتلا به نارسايي قلبي را تا 11 درصد كاهش مي‌دهد.
نتيجه جالب ديگري كه از اين پژوهش حاصل شد، اين بود كه وقتي مصرف قهوه افزايش مي‌يابد از مزاياي آن كاسته مي‌شود و به نظر مي‌رسد مصرف پنج يا شش وعده ديگر نفعي ندارد بنابراين فرد را در معرض خطر قرار خواهد داد.
براساس اين داده‌ها با توجه به خطر ابتلا به نارسايي قلبي، ترك عادت نوشيدن شش فنجان قهوه در روز عاقلانه خواهد بود. زماني كه شما بيش از 1500 سي‌سي در روز قهوه مصرف مي‌كنيد، به محدوده خطر نزديك مي‌شويد.
البته اين پژوهش هنوز به طور كامل ثابت نمي‌كند قهوه در پيشگيري از ابتلا به نارسايي قلبي مفيد است. در واقع نارسايي قلبي نتيجه نهايي برخي مشكلات قلبي است.
برخي ديگر از مشكلاتي كه مي‌تواند باعث نارسايي قلبي شود عبارت است از ضربان غيرطبيعي قلب، مشكلات دريچه قلبي، حمله قلبي يا بيماري‌هاي قلبي مادرزادي لذا اثبات قطعي اين كه مصرف متعادل قهوه به پيشگيري از نارسايي‌هاي قلبي منجر مي‌شود، نيازمند پژوهش‌هاي بيشتر است.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:45 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

قهوه
نوشیدنی ها و مواد غذایی حاوی کافئین، مانند قهوه می تواند سبب بالا رفتن ناگهانی فشار خون شوند.

مطالعات علمی نشان می دهد چای سبز می تواند برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا و لخته شدن خون را کاهش دهد.

كارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشكی یزد با اشاره به جدی گرفتن فشارخون، بر كاهش نوشیدن قهوه تاكید كرد و اظهارداشت: نوشیدنی ها و مواد غذایی حاوی کافئین، مانند قهوه می تواند سبب بالا رفتن ناگهانی فشار خون شوند.

علی اكبر كمالی اردكانی افزود: کافئین با تنگ تر کردن رگ های خونی و جلوگیری از ترشح هورمون آدنوسین (هورمونی که موجب انبساط و باز شدن رگ های خونی می شود) سبب افزایش فشار خون می شود. این ماده همچنین می تواند با  تحریک غده آدرنال سبب ترشح بیشتر هورمون کورتیزول و آدرنالین در خون شود که این به نوبه خود موجب افزایش فشار خون می شود.

وی با بیان این مطلب كه چای سبز بهترین جایگزین قهوه  است، تصریح كرد: مطالعات علمی نشان می دهد چای سبز می تواند برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا و لخته شدن خون را کاهش دهد.

این كارشناس صنایع غذایی توصیه كرد: برای داشتن فشارخون طبیعی باید مصرف مواد غذایی همچون نمک، کافئین، آرد سفید و محصولات تهیه شده از این نوع آرد، مانند نان لواش، الکل، غذاهای سرخ شده پرچرب، نیکوتین، شکر و مواد قندی، غذاهای کنسرو شده، اسانس ها و رنگ های افزودنی را به حداقل رساند.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

وقتی كودكتان دندان در می آورد چگونه به او كمك كنید؟
در این مقاله نكاتی برای كاهش درد دندان در آوردن كودك شما آورده شده است.

 

آیا كودكتان دندان در می آورد؟ آیا گریه های كودكتان شبها شما را بیدار می كند؟ برای اینكه متوجه شوید با لثه های دردناك كودكتان چكار كنید و چگونه از دندانهای تازه او مراقبت كنید این مطالب به شما كمك می كند.

آبریزش دهان ، بی قراری و گریه كه در اثر دندان در آوردن ایجاد می شوند آغاز امتحان سختی برای والدین و خود كودك است. اما آیا می توان درد و ناراحتی هر دو طرف را كاهش داد؟
 
دندان در آوردن طبیعی چگونه است؟
زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می كند اما معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی كه رشد می كند دو برامدگی كوچك دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می كنند.
 
علایم معمول دندان در آوردن شامل این موارد هستند:
افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممكن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود.
 
بی قراری و تحریك پذیری
 
تورم لثه ها
 
سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت
بسیاری از والدین اعتقاد دارند كه دندان در آوردن موجب ایجاد تب و اسهال می شود ، اما محققان میگویند كه این تصور درست نیست. دندان در آوردن می تواند علائمی را در دهان و لثه ها ایجاد كند اما در سایر نقاط بدن مشكلاتی ایجاد نمی كند.
 
بهترین راه برای تسكین لثه ها ی ملتهب چیست؟
اگر كودك شما ناراحت است این اقدامات ساده به شما كمك می كند.
 
1 - لثه كودك را به آرامی ماساژ دهید :
از نوك انگشت تمیز و شسته شده ، گاز مرطوب یا پارچه ی تمیز و مرطوبی برای ماساژ دادن آرام لثه كودك استفاده كنید. كمی فشار ملایم می تواند ناراحتی كودك را كاهش دهد.
 
2- یك دندان گیر تهیه كنید:
دندان گیر هایی كه از لاستیك نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی كه با مایع پر شده اند ممكن است در اثر فشار لثه كودك پاره شوند. اگر از شیشه كودك برای این منظور استفاده می كنید بهتر است آن را با آب پر كنید چون تماس مكرر با قند موجود در شیر و شیرخشك یا آبمیوه ممكن است منجر به پوسیدگی دندانها شود.
 
3- سرد كردن كمك می كند:
یك تكه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنك می تواند تسكین دهنده باشد. مراقب باشید تا یخ زده نباشد كمی خنكی كفایت می كند چون سرمای زیاد هم می تواند بیش از اینكه مفید باشد آسیب زننده باشد. اگر كودك شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده كنید. ماست خنك پیشنهاد خوبی است.
 
4- آب دهان را خشك كنید:
افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. یك دستمال تمیز در نظر بگیرید و دهان و چانه كودك را خشك نگه دارید تا از تحریك پوست پیشگیری كنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر كودك قرار دهید.
 
5- از داروها كمك بگیرید:
اگر كودك شما خیلی بی قرار ، تحریك پذیر و بدخو شده با پزشك مشورت كنید تا در صورت لزوم استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز كند. از دادن آسپیرین و داروهای خودسرانه به كودك خودداری كنید.
همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس كننده بر روی لثه خودداری كنید زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینكه روی لثه تاثیر كنند موجب بی حسی گلوی كودك می شوند و در مكانیسمهای طبیعی بلع كودك تداخل ایجاد می كنند.
 
چه زمانی به پزشك مراجعه كنید؟
دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول كنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در كودك شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشك مراجعه كنید.
 
چگونه از دندانهای تازه كودك مراقبت كنید؟
هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی كودك را تمیز كنید. این كار موجب پیشگیری از رشد باكتریها در دهان كودك می شود. بعد از اینكه دندان كودك بیرون آمد می توانید روزی یك بار از یك مسواك مرطوب كوچك با پرزهای نرم و ظریف استفاده كنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی 2سالگی و زمانی كه مطمئن شدید كودك قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده كنید. 
 
 باید به فكر معاینات دندانی كودك باشید:
انجمن دندانپزشكی آمریكا و آكادمی دندانپزشكی اطفال توصیه می كنند كه اولین ویزیت دندان پزشكی كودك شما قبل از یك سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندانها باشد. توجه داشته باشید كه كنترل سلامت دندانها و لثه ها در كودك شما بنیان سلامت دندانها و لثه ها برای تمام عمر اوست.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:43 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

نوشیدنی مناسب در محل کار
مصرف کافئین توسط کارمندان شیفت شب می‌تواند موجب افزایش هوشیاری و کاهش اشتباهات آنها شود.

تحقیقات اخیر در انگلیس نشان می‌دهند مصرف قهوه در محل کار، کارایی، تمرکز و حافظه کارمندان را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و میزان اشتباهات آنها را کاهش می دهد.

این یافته‌ها همچنین نشان می‌دهند نوشیدن قهوه درست مانند یک خواب کوتاه روزانه می‌تواند موجب بهبود تمرکز کارمندان گردد و با کاهش تعداد اشتباهات این افراد همراه باشد. این مطالعه همچنین اثبات کرد که نوشیدن قهوه میزان قصورات پزشکی را نیز کاهش می دهد.

برای انجام این مطالعه، 13 تحقیقی که در سراسر جهان درباره کارهای شیفتی انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش ها شامل بررسی تمرکز، حافظه و اشتباهات کوچک کارمندان در ساعات کاری بودند.  نتایج نشان داد که کارایی حافظه،  قدرت استنتاج و تمرکز در کارمندانی که در حین کار کافئین مصرف می کنند بهتر از سایرین است. این یافته ها به ویژه بیانگر این نکته بود که مصرف کافئین توسط کارمندان شیفت شب می‌تواند موجب افزایش هوشیاری و کاهش اشتباهات آنها شود.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:43 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

به این کودکان غذای سفره را ندهید
خس‌خس سینه، خارش چشم و بینی، سرفه، تنفس‌های صدادار و تنگی نفس از علائم آلرژی تنفسی است.

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: زندگی در جوامع صنعتی، نوع تغذیه و حتی شروع زود هنگام و نابجای غذای کمکی و غذای سفره به کودک زیر یک سال می‌تواند به آلرژی پوستی و گوارشی و حتی در مواردی به آلرژی تنفسی بینجامد.

دل‌آرا بابایی اظهار داشت: آلرژی کودکان در ماهیت با آلرژی بزرگسالان تفاوتی ندارد فقط در علائم متفاوت است. این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: در ماه‌های اول زندگی کودک شایع‌ترین آلرژی، آلرژی پوستی است البته آلرژی گوارشی نیز در ماه‌های اول دیده می‌شود اما معمولاً آلرژی تنفسی از سال اول تولد به بعد دیده می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کودکان است و سرفه‌هایی که بعد از سرماخوردگی باقی می‌ماند که غالباً می‌تواند منشا آلرژیک داشته باشد. وی افزود: مسئله مهم آن است که اگر تظاهرات آلرژی پوستی و گوارشی در کودک دیده شود احتمال بوجود آمدن آلرژی تنفسی بیشتر می‌شود. بابایی ادامه داد: توجه به آلرژی مهم است چرا که درمان آن می‌تواند از آلرژی‌های بعدی پیشگیری کند.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، علت بروز آلرژی را وجود زمینه یا سابقه آلرژیک در پدر و مادر یا خانواده عنوان کرد و افزود: زندگی در جوامع صنعتی، نوع تغذیه و حتی شروع زود هنگام و نابجای غذای کمکی به کودک زیر یک سال می‌تواند به آلرژی پوستی و گوارشی و حتی در مواردی به آلرژی تنفسی بینجامد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بسیار دیده شده که والدین از غذای سفره بر دهان کودک زیر یک سال می‌گذارند اما نمی‌دانند که با این کار، کودک مستعد بروز آلرژی می‌شود. وی علائم آلرژی پوستی را خشکی، قرمزی و خشکی منجر به زخم دانست و افزود: دل درد، بی‌قراری‌های مکرر، استفراغ، تهوع، ریفلاکس و وجود خون در مدفوع از علائم آلرژی گوارشی است.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: خس‌خس سینه، خارش چشم و بینی، سرفه، تنفس‌های صدادار و تنگی نفس از علائم آلرژی تنفسی است.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی خاطر نشان کرد: سرماخوردگی که بیش از 10 روز طول بکشد یا به فاصله چند هفته علائم آن دوباره بازگردد آلرژی تنفسی است و وجود خارش چشم و بینی نکته کمک کننده در تشخیص آلرژی تنفسی است. بابایی به والدین توصیه کرد: با بروز علائم آلرژی پوستی و گوارشی در ماه‌های اول زندگی کودک حتماً به فوق تخصص آسم و آلرژی مراجعه کنند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

هم پس انداز کنید و هم سلامتی را به خود بازگردانید!!
اگر به فرم های مختلف پروتئین فکر می کنید (در حالیکه قیمت گوشت رو به افزایش است) بقولات مقوله خوبی خواهند بود. این گروه شامل عدس، سویا ....

 

 

  

اگر به فرم های مختلف پروتئین فکر می‌کنید (در حالیکه قیمت گوشت رو به افزایش است) بقولات مقوله خوبی خواهند بود. این گروه شامل عدس، سویا، نخود و بادام زمینی می‌باشد.

 هرچند که بقولات کوچک می‌باشند اما مملو از مواد مغذی می‌باشند.اینها حاوی مواد مغزی همچون آهن، فولیت و انواع ویتامین های B هستند. همچنین بقولات جزء غذاهای با شاخص قند پایین می‌باشندو این بدین معنی است که انها سطح گلوکز خون را خنثی نخواهند کرد. خوردن بقولات به اندازه زیاد سبب کاهش ابتلا به دیابت نوع دوم، بیماری های قلبی و انواع سرطان می‌شود.

 هرچند که بقولات جزء غذاهای پر نشاسته و کربوهیدرات دار محسوب می‌شوند اما در هرم غذایی با گوشت و حبوبات دسته بندی می‌شوند. یک پرس از بقولات برابر با  فنجان نخود یا 35/28 گرم گوشت می‌باشد.

طبق توصیه پزشکان آمریکایی باید روزانه در حدود142 گرم گوشت و لوبیا مصرف کنیم، اگر چه این مقدار بر حسب سن، جنسیت و سطح فعالیت فیزیکی متفاوت است.با دانستن این مقدار مصرف می‌بینیم که آمریکایی ها چقدر گوشت و پروتئین مصرف می‌کنند.

 نظر شما راجع به اضافه کردن بقولات به رژیم غذایی چیست؟ بنابراین موقع رفتن به فروشگاه آنها را به لیست خرید خود اضافه کنید. بقولاتی همچون لوبیا سفید، چیتی، قرمز، باقلا و نخود تهیه کنید. اینها به صورت خشک، کنسرو، یخ زده و تازه در فرشگاه ها موجود می‌باشد. به رهنمودهای زیر توجه کنید.
 1) به دیزی، سالادها و خورشت ها لوبیا اضافه کنید. حتی اگر در دستور پخت بعضی ها غذاها لوبیا وجود ندارد، خودتان می‌توانید اضافه کنید.

 2) عدس و لوبیا و پاستا را با هم مخلوط کنید و گوشت را حذف کنید.

3) برای سس، ساندویچ و خوراکی ها بقولات را پوره کنید و سپس به آنها چاشنی و سیر اضافه کنید
4)به جای بیسکویت بدون شکر (کراکر) و چیپس از دانه سویا استفاده کنید.

5) بقولات را جزء غذاهای اصلی قرار دهید.

 بدانید که با کمی‌تغییر در رژیم غذایی خود می‌توانید سالم تر زندگی کنید. بعضی از روشهای مطلوب شما برای استفاده از بقولات چیست؟

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 11 مرداد 1393  | 6:42 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

چرا بعد از خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می شویم؟
تجربیات نشان داده است افرادی که با خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می‌شوند به مرور با استفاده از ...


دلایل مشکلات گوارشی خوردن شیر
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش وزارت جهاد کشاورزی توصیه کرد:«بهتر است که این افراد از شیر استریلیزه استفاده کنند که عاری از هر نوع باکتری است و مطالعات نشان داده است که افرادی که از شیرهای مدت دار استفاده می‌کنند مشکل التهابات گوارشی پیدا نمی‌کنند.»

یک فوق تخصص متابولیسم انرژی و پروتئین با بیان اینکه 20درصد از ایرانی‌ها عدم تحمل لاکتوز دارند، گفت:«تجربیات نشان داده است افرادی که با خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می‌شوند به مرور با استفاده از شیرهای بدون لاکتوز و  آنزیم مربوط به آن در بدن آنها سنتز می‌شود.»
دکترعزیزالله کمال‌زاده در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند و این موضوع می‌تواند به دو علت باشد یکی اینکه بدن فرد تحمل لاکتوز شیر را ندارد و علت آن هم این است که مصرف شیر این افراد بعد از دوران شیرخوارگی  قطع شده و به مواد دیگری روی می‌آورند و آنزیم لاکتاز در بدن آنها سنتز نشده و عدم تحمل لاکتوز را در بزرگسالی پیدا می‌کنند.»
کارشناس صنایع غذایی افزود:«عدم تحمل لاکتوز در جوامع اروپایی بین 5 تا 6 درصد است ولی در کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی به 60 تا 70 درصد می رسد و در کشور ما، افراد حدود 20 درصد عدم تحمل لاکتوز را دارند.»
 
این عضو انجمن علمی علوم دامی کشور تصریح کرد:«علت دیگر اینکه برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند این است که در شیر پاستوریزه برخی باکتری‌های مقاوم به گرما از بین نمی روند و این باکتری‌ها و برخی باکتری‌های سرما دوست هستند که رشد پیدا می کنند و برخی باکتری‌ها هم بعد از بسته بندی شیر اگر در مجاورت درجه حرارت بالاتر از 4 درجه قرار گیرند شروع به رشد کرده (باکتری‌های گرما دوست) و بدین ترتیب در این نوع شیرها  اگر مراحل پاستورازیسیون شیر به خوبی انجام نشده باشد  برخی افراد با خوردن این شیرها حال بدی پیدا می‌کنند.»
 
وی یادآور شد:«علت اینکه برخی افراد به خوردن این شیرها حساسیت دارند این است که با خوردن این نوع شیرهای پاستوریزه این باکتری‌های سرما دوست و گرما دوست وقتی وارد روده می شوند از لاکتوز شیر استفاده می‌کنند و تولید گاز اسید لاکتیک کرده و التهابات گوارشی پیدا می‌کنند بنابراین، این افراد مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را ندارند بلکه به نوع شیر مصرفی حساسیت دارند.»
 
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش وزارت جهاد کشاورزی توصیه کرد:«بهتر است که این افراد از شیر استریلیزه استفاده کنند که عاری از هر نوع باکتری است و مطالعات نشان داده است که افرادی که از شیرهای مدت دار استفاده می‌کنند مشکل التهابات گوارشی پیدا نمی‌کنند.»
 
دکتر کمال‌زاده ادامه داد:« همچنین به افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند توصیه می شود که از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند که بسیار مناسب است و بعد از 1 تا 2 ماه بتدریج از شیرهای معمولی کم چرب استفاده کنند، تجربیات نشان داده است که عده زیادی از افراد می‌توانند مشکل عدم تحمل لاکتوز را برطرف کنند چرا که با مصرف شیر لاکتوز و  آنزیم مربوط به آن می‌تواند در بدن فرد سنتز شود.»
این عضو انجمن علمی سایت بهسایت ایران گفت:«افرادی که بدن آنها به خوردن شیر بسیار حساسیت دارند می‌توانند از منابع دیگری مثل ماست استفاده کنند که فاقد لاکتوز شیر است و کلسیم بالایی دارد اما فاقد لاکتوز است و این عامل باعث کاهش جذب کلسیم در بدن این افراد می شود به علت اینکه لاکتوز جذب کلسیم را در بدن افزایش می‌دهد.»
 
وی خاطر نشان کرد:«از دیگر منابعی که این افراد می توانند به عنوان جایگزین شیر استفاده کنند پنیر است که منبع غنی از کلسیم است اما به مانند شیر نیست، همچنین استفاده از برخی شیرهای طعم دارهم توصیه می‌شود اما از لحاظ کلسیم بالا مثل شیرهای طبیعی نیست ولی بدون مزایا هم نیست و اگر قابلیت جذب کلسیم شیر معمولی 40 درصد است جذب کلسیم در شیرهای طعم دار به 25 درصد می‌رسد.»
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >