تاريخ : چهارشنبه 24 تیر 1394  | 6:49 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی
 

تحقیقات جدید نشان میدهد مواد شیمیایی گیاهی به نام ایزوفلاونها به تقویت استخوانها کمک میکنند، ایزوفلاونها در غذاهای حاوی سویا به وفور یافت میشوند.

تقویت استخوان ها با مواد غذایی

استخوانها در طول جوانی قوی هستند اما با ورود به دهه سی زندگی به آرامی از تراکم آنها کاسته شده و شروع به تحلیل رفتن میکنند. این فرایند پس از یائسگی در زنان شتاب میگیرد اما روشهایی برای جلوگیری از این فرایند وجود دارد. یکی از بهترین خط دفاعی ما مصرف غذاهای مناسب است که استخوانها را تقویت کرده و تراکم استخوانی را در هر سنی افزایش دهد.
 

شیر

کلسیم اساس استخوانها را تشکیل میدهد. بزرگسالان تا 50 سالگی به 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند. با ورود به دهه 50، نیاز زنان به 1200 میلی گرم کلسیم در روز افزایش می یابد و مردان نیز پس از هفتاد سالگی باید مصرفشان را به این مقدار برسانند. از جمله غنی ترین و بهترین منابع کلسیم شیر است. یک لیوان شیر (250 میلی لیتر) خواه چربی گرفته باشد، خواه کم چرب یا کامل 300 میلی گرم کلسیم دارد.
 

ماست و پنیر

اگر علاقه ای به شیر ندارید، با مصرف یک لیوان ماست نیز به اندازه یک لیوان شیر کلسیم دریافت میکنید. 30 گرم پنیر نیز تقریبا به همین مقدار کلسیم دارد. حتی اگر مشکل عدم تحمل لاکتوز داشته باشید احتمالا میتوانید ماست و پنیر سفت را بدون مشکل مصرف کنید. همچنین میتوانید محصولات لبنی بدون لاکتوز را امتحان کنید. حذف لاکتوز از شیر و محصولات لبنی تاثیری بر میزان کلسیم آن نمیگذارد.  

 
ماهی ساردین

شیر و محصولات لبنی تنها راه تامین کلسیم مورد نیاز بدن نیستند. منبع عالی دیگر برای کلسیم ماهی ساردین است. این ماهیهای کوچک همه موادی که برای ساخت توده استخوانی لازم دارید، برایتان تامین میکنند. مقدار کلسیم 85 گرم ساردین کمی بیشتر از یک لیوان شیر است.

 
سبزیجات

شاید شگفت زده شوید اگر بدانید در بسیاری سبزیجات مقدار فراوانی کلسیم وجود دارد. سبزیجات برگی تیره مانند کلم برگ، کاهو چینی، کلم پیچ و برگ شلغم حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند. یک فنجان برگ شلغم خرد شده پخته حدود 200 میلی گرم کلسیم دارد.

 
غذاهای غنی شده

علاوه بر محصولات لبنی، ساردین و سبزیجات برگی، غذاهای غنی شده را نیز برای تامین کلسیم میتوانید مصرف کنید. این محصولات به صورت طبیعی حاوی کلسیم نیستند اما با مقادیر متفاوتی کلسیم غنی شده اند. غذاهای صبحانه ای انتخاب مناسبی هستند مثلا غلات صبحانه غنی شده حاوی 1000 میلی گرم کلسیم در هر فنجان 250 میلی لیتری و آب پرتقال غنی شده حاوی کلسیمی برابر با شیر میباشد. جدول غذایی محصول را بخوانید تا از مقدار دقیق کلسیم آن اطلاع پیدا کنید.

 
مکملهای کلسیم

همیشه بهترین راه تامین مواد مغذی غذاها هستند اما اگر نمیتوانید مقدار کافی کلسیم را از غذا دریافت کنید مکملها میتوانند این کمبود را برایتان جبران کنند. اگر کلسیم کافی از غذا دریافت میکنید، مصرف کلسیم بیشتر به صورت قرص به استخوانهای شما کمکی نکرده و عوارض زیادی مانند سنگ کلیه برایتان در پی دارد. برای جذب بهتر کلسیم بیش از 500 میلی گرم کلسیم در هر مرتبه مصرف نکنید. برخی از مکملهای کلسیم مانند کربنات کلسیم در صورتی که همراه غذا مصرف شوند بهتر جذب میشوند اما سیترات کلسیم را میتوانید هر زمانی در روز مصرف کنید.

 
محصولات سویا

غذاهای سویا مانند یک لیوان توفو (پنیر سویا) سرشار از کلسیم بیش از 400 میلی گرم کلسیم دارد. شیر سویا معمولا با 300 میلی گرم کلسیم در هر لیوان، غنی میشود. سویا فواید دیگری نیز برای استخوان دارد. تحقیقات جدید نشان میدهد مواد شیمیایی گیاهی به نام ایزوفلاونها به تقویت استخوانها کمک میکنند. ایزوفلاونها در غذاهای حاوی سویا به وفور یافت میشوند. بنابراین سویا غذای بسیار مفیدی برای جلوگیری از بیماریهای استخوان در زنان پس از یائسگی به شمار می آید.

 
ماهی سالمون

سالمون و انواع دیگر ماهی های چرب حاوی مجموعه مواد مغذی تقویت کننده استخوان هستند. این ماهی ها حاوی ویتامین D هستند که به جذب کلسیم کمک میکند. همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 میباشند که برای استخوانها مفید است. مکملهای روغن ماهی از کاهش توده استخوان در زنان کاسته و به پیشگیری از پوکی استخوان کمک مینماید.  

 
تخمه ها و مغزهای گیاهی

تخمه ها و مغزهای گیاهی به چند شکل به سلامت استخوانها کمک میکنند. گردو و تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بادام زمینی و بادام حاوی پتاسیم هستند که مانع دفع کلسیم از طریق ادرار میشوند. مغزهای گیاهی همچنین حاوی پروتئین و مواد مغذی دیگر هستند که نقش حمایتی در استحکام و ساخت استخوانها دارند.

 
کاهش مصرف نمک

نمک عامل مهمی در محروم کردن بدن از کلسیم است. هر قدر نمک بیشتری دریافت کنید کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع میشود. با رژیم کم نمک به بدن خود کمک کنید کلسیم بیشتری نگه داشته و در استحکام استخوانها از آن استفاده نماید.

 
آفتاب

آفتاب غذا نیست اما بدن در واکنش به آن به تولید ویتامین D میپردازد. بدون ویتامین D بدن نمیتواند به درستی کلسیم غذا را جذب کند. هوای ابری، عرضهای جغرافیایی بالا و پوست تیره از جمله موانع جذب نور خورشید برای تولید ویتامین D هستند. علاوه بر این متخصصان پوست مواجهه با آفتاب را به دلیل آسیب پوستی توصیه نمیکنند بنابراین ممکن است برخی از مردم ترجیح دهند به جای آن از مکمل ویتامین D استفاده کنند. مقدار ویتامین D توصیه شده روزانه به صورت غذا برای بیشتر بزرگسالان 600 واحد بین المللی است که در سنین بالاتر از 70 این مقدار به 800 واحد افزایش می یابد.

 

ورزشهای تحمل وزن

برنامه منظم ورزشهای تحمل وزن برای سلامت استخوانها مفید است. این ورزشها عبارتند از هر گونه فعالیتی که از وزن بدن یا وزن خارجی (مانند وزنه) استفاده میکند تا بر عضلات و استخوانها فشار وارد کند. حاصل کار این است که بدن مواد بیشتری را در استخوانها ذخیره میکند و استخوانها متراکمتر میشوند. راه رفتن تند، رقص، تنیس و یوگا همه از جمله ورزشهایی هستند که برای استخوانها مفیدند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 24 تیر 1394  | 6:47 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی
 

دارچین مقاومت به انسولین را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بهبود می بخشد، بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در این زنان کاهش می یابد.

اثر دارچین در بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

دارچین یکی از گیاهان پرکاربرد در طب سنتی است. بر اساس تحقیقات دارچین به کنترل دیابت نوع 2 کمک می کند چرا که موجب کاهش مقاومت به انسولین شده و بدین ترتیب باعث تسهیل روند ورود گلوکز به درون سلول ها و در نهایت کاهش قندخون می شود. از آنجایی که مقاومت به انسولین یکی از مشخصه های سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است، در تحقیقات اخیر به نقش دارچین در بهبود علایم این سندرم زنانه نیز پرداخته شده است.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان داد آن دسته از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که به مدت 6 ماه و به شکل روزانه مکمل های دارچین مصرف کرده بودند در مقایسه با سایر زنان، عادات ماهانه منظم تری داشتند. همچنین 2 نفر از 11 نفر زن حاضر در گروه مصرف کننده دارچین، بطور طبیعی و بدون اقدام درمانی باردار شدند، به این معنی که روند تخمک گذاری در این زنان به شکل طبیعی صورت گرفته بود. در  اغلب زنان مبتلا به PCOS، روند تخمک گذاری با اختلال همراه است.

در بخش دیگری از این مطالعه مشخص شد که مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 که در این زنان شایع است، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از علل شایع اختلالات هورمونی در خانمها می باشد، اسم این بیماری ناشی از ضایعاتی است که در تخمدانها ایجاد می شود، که در آن هر دو تخمدان پر از کیست های متعدد شده و بزرگ می شوند. این کیست ها در لایه بیرونی تخمدان ها تشکیل می شوند و ظاهر کیستیک به تخمدان می دهند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک موارد زیر را تحت تاثیر قرار می دهد:

عادت ماهانه، باروری، میزان هورمون ها، قلب، عروق خونی و ظاهر فرد. در این خانم ها میزان هورمونهای مردانه (آندروژن ها) افزایش می یابند، عادت ماهیانه آنها یا قطع می شود و یا با فواصل زمانی زیاد اتفاق می افتد.

 

چه تعداد از خانم ها به این بیماری مبتلا می شوند؟

در حدود یک در 10 تا یک در 20 خانمها در سن باروری به این سندرم مبتلا هستند. در آمریکا 5 میلیون خانم مبتلا به آن هستند.

 

علت سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

علت اصلی آن نامشخص است. ولی عده ای از متخصصان معتقد هستند که این بیماری دارای یک زمینه ژنتیکی است. در خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، احتمال اینکه مادر و خواهر مبتلا به این بیماری داشته باشند بیشتر از جمعیت عادی است. اختلال اصلی پس زمینه ای در این بیماران، اختلالات هورمونی است. تخمدانها در خانمهای طبیعی نیز هورمون مردانه تولید می کنند، ولی در خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند میزان تولید هورمونهای مردانه بشدت افزایش می یابد. مقادیر زیاد هورمونهای مردانه تولید و آزاد شدن تخمک در خانمها را مختل می کنند. عده ای از متخصصان معتقد به وجود رابطه بین این بیماری و انسولین خون هستند. انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و در متابولیسم مواد قندی دخالت، و سبب تولید انرژی در بدن می شود. بسیاری از خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، دارای مقادیر زیادی از انسولین در خون هستند، چون در مصرف کردن آن دچار مشکل می باشند. بنظر می رسد انسولین زیادی سبب افزایش تولید هورمونهای مردانه می گردد. افزایش هورمونهای مردانه در خانمها با ریزش موی سر، رشد موهای زائد بدن، کلفت شدن صدا، بزرگ شدن کلیتوریس، افزایش وزن و ایجاد اختلال در تخمک گذاری همراه است.

 

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

این علائم از فردی به فرد دیگر متغیر هستند، ولی عبارتند از:

• بعلت عدم تخمک گذاری این افراد مبتلا به ناباروری می شوند. یکی از شایع ترین علت ناباروری در خانمها، سندرم تخمدان پلی کیستیک است.
• قطع عادت ماهیانه و یا عادات ماهیانه نامنظم
• پر موئی، که در آن موی صورت، سینه، پشت و اندامها افزایش پیدا می کنند.
• کیستهای متعدد در تخمدان ها
• جوش صورت، پوست چرب و شوره سر
• افزایش وزن و چاقی که بیشتر در ناحیه دور کمر است.
• ریزش موی سر و طاسی که در آن محل رویش مو در پیشانی، مثل مردان عقب نشینی کرده و حتی ممکن است خانم مبتلا به طاسی شود.
• بخش هایی از پوست نواحی گردن، بازوها، سینه و کشاله ران تغییر رنگ داده و تیره می شوند.
• زواید پوستی بویژه در ناحیه گردن
• درد در ناحیه لگن
• اضطراب و افسردگی

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک چگونه درمان می شود؟

درمان قطعی برای آن وجود ندارد ولی باید بیمار درمانهای لازم را دریافت کند تا از عوارض بیماری کاسته شود. نوع درمان به مقدار زیاد به خود بیمار نیز بستگی دارد، اینکه می خواهد باردار شود یا نه و اینکه می خواهد خطر بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد یا نه؟ بسیاری از بیماران به مجموعه ای از درمانها برای رسیدن به اهداف فوق نیازمند هستند:

• ایجاد تغییرات در روش زندگی: بسیاری از این بیماران چاق و دارای اضافه وزن هستند. بنابراین کاهش وزن، استفاده کمتر از مواد قندی و استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه ها کمک کننده می باشد.

• تجویز قرص های ضد بارداری: برای خانمهایی که نمی خواهند باردار شوند، تجویز قرصهای ضد حاملگی سبب کنترل عادات ماهیانه، کاهش هورمونهای مردانه و بهبود جوش صورت و بدن می شود.

از بعضی از داروهای ضد دیابت نیز استفاده می شود. آنها میزان هورمونهای مردانه را کاهش داده و سبب طبیعی شدن عادت ماهیانه می شوند. از جمله این داروها متفورمین است.

• داروهای باروری: می توان برای کمک به باروری در خانمهایی که می خواهند صاحب فرزند شوند از آنها استفاده کرد.

• داروهای کاهش دهنده هورمون مردانه: گاهی لازم است برای جلوگیری از عوارض سوء هورمونهای مردانه، از داروهایی که تولید هورمونهای مردانه را کم می کنند، استفاده کرد.

گاها برای رها شدن تخمک ها و باردار شدن، توسط جراحی فولیکول ها را سوراخ می کنند.

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 24 تیر 1394  | 6:47 PM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

فواید جویدن آدامس

در سال 2009 تحقیقاتی با این عنوان که «آیا جویدن آدامس با هوشیاری ارتباط دارد» در انگلستان انجام شد. نتایج نشان داد که آدامس جویدن باعث افزایش دقت و تمرکز هنگام انجام کار می شود. علاوه بر این، تحقیقات انجام شده در سال 2011 نیز نشان داد که جویدن آدامس باعث افزایش قدرت ادراکی و استنتاجی می شود.


آدامس و گوارش

پژوهشگران  آمریکایی دریافتند آدامس جویدن به بهبود هرچه سریع تر بیمارانی که عمل جراحی روده انجام داده اند نیز کمک فراوانی می کند. بر این اساس جویدن آدامس با تحریکات اعصاب سیستم گوارش، سرعت انجام فعالیت های عادی روده را افزایش می دهد. در این مطالعه به هر گروه از بیماران آدامس های بدون قندی داده شد که باید 3 نوبت در روز و بین 5 تا 45 دقیقه آن را می جویدند و سپس شرایط جسمانی آنها را با گروهی دیگر که آدامس نمی خوردند، مقایسه کردند. در بیمارانی که در این بررسی شرکت کرده بودند حرکت روده ها سریع تر آغاز شد که این نشان می داد روده ها سریع تر به کار افتاده اند.


آدامس و استرس

بر اساس یک تحقیق در استرالیا مشخص شد که افراد در حین آدامس جویدن، اضطراب کمتری دارند. در این مطالعه مشاهده شد در افرادی که آدامس می جویدند، هنگام بروز استرس های خفیف، کاهش اضطراب 17 درصد و در صورت بروز استرس های متوسط کاهش اضطرابشان نزدیک به 10 درصد برآورد شده است. در حالی که در افرادی که آدامس نمی جویدند این تاثیر آرام بخش مشاهده نشد.


آدامس و آرامش

تحقیقات نشان می دهد آدامس جویدن سرعت جریان خون را به مغز افزایش می دهد. طبق این مطالعات سرعت جریان خون مغزی با آدامس جویدن حداقل 25 تا 40 درصد بیشتر می شود. نتایج الکتروانسفالوگرافی هم بیانگر آن است که آدامس جویدن روی عملکرد مغزی با افزایش پاسخ تاثیر می گذارد که همین موضوع باعث آرامش فرد می شود.

 

 


ادامه مطلب
نظرات 0