آنچه ميخوانيد قسمتي از كتاب در سايه آفتاب حاوي خاطرات محمدحسن رحيمان، عضو دفتر امام خميني (ره) از زندگاني حضرت امام است. در اين بخش تاييد عكس منسوب به پيامبر اعظم (ص) از سوي امام تشريح شده است:
يك تابلوي نقاشي از چهره منسوب به دوران نوجواني پيغمبر اكرم (ص) براي حضرت امام به دفتر (امام) آوردند. مدتي نسبتا طولاني در دفتر ماند و در اين كه خدمت امام ببريم و آيا خوششان ميآيد يا نه، ترديد داشتيم، به تصور قياس با عكسهاي نقاشي شده از پيغمبر اكرم (ص) و حضرت امير (ع) كه نوعا به دليل نامربوط بودن آنها مورد توجه اهل معني قرار نميگيرند، ولي بهرحال تصميم گرفتيم كه براي اداي امانت آن را نزد معظمله ببريم.
هنگامي كه مشرف شديم تابلو دست اينجانب بود كه متوجه شدم حضرت امام (ره) به آن خيره شدهاند. به عرض رسيد اين عكس معروفي است كه منسوب به پيغمبر اكرم (ص) است و متوقع بوديم كه طبق معمول در بسياري موارد بفرمايند:، ببريد...> ولي اين بار بدون تاملي فرمودند:،بگذاريد اينجا>.
اشاره كردند به طرف بالاي اتاقشان، تابلو را كنار ديوار گذاشتم، بعد از انجام كارهاي روزانه مرخص شديم. روز بعد كه مشرف شديم، عكس را در آن اتاق نديديم و ديگر اطلاعي از آن نداشتيم كه چه شده است.
بعد از مدتي حضرت امام (ره) دچار بيماري قلبي جديدي شدند. بعد از بيمارستان، به خانه منتقل شدند و طبعا براي مدتي به محل و اتاقي كه هر روز براي كارها و ملاقات تشريف ميآوردند، نيامدند. به همين جهت، ما براي اولين بار براي انجام كارهايمان به اتاق اصلي كه محل زندگي شخص معظمله بود، مشرف شديم. اولين چيزي كه در آن اتاق توجه ما را جلب كرد، همان تابلو بود كه در آنجا قرار داده شده بود.
در نقطهاي درست روبهرو و مقابل تختي كه روي آن مينشستند، اين عكس سالها و تا آخر زندگيشان در آن مكان باقي ماند.
اين عكس تا آنجا مورد قبول امام بود كه براي آزمايش شخصي كه مدعي ارتباط با امام زمان (عج) بود، يكي از سه موضوع سوال آن حضرت براي كشف حقيقت بود و همچنين شنيده شد كه غزل معروف،من به خال لبت اي دوست گرفتار شدم...> حضرت امام تحتتاثير شماي اين عكس سرودهاند. گرچه عامل اصلي علاقه حضرت امام (ره) به اين عكس، انتساب آن به رسول اكرم (ص) و احتمال آن كه بر حسب نقل، اصل آن به وسيله راهبي كه آن حضرت در مسير مسافرت به شام او برخورد كرده، ترسيم شده است، ميباشد. با اين حال، هنرآفرين نقاشي كه توانسته چهرهاي را با آن زيبايي و ملاحت و با حالتي معصومانه به نقش كشد و چهرهاي شبيه به آنچه از سيماي پيامبر اكرم (ص) نقل شده، پرداخت كند، صاحبان ذوق و هنردوستان و عاشقان جمال جميل محبوب را به وجد ميآورد.