نويسنده و محقق ديني اهداف اصلي پيامبر اعظم (ص) را يكتاپرستي، عدالتخواهي و آزاديخواهي براي تمام انسانها دانست و گفت: سيره و روش پيامبر امانتداري، راستگويي و پاكانديشي است كه لازمه رسيدن به اين اهداف مقدس ميباشد.
حجتالاسلام علي كرمي، نويسنده و محقق و مترجم فعال كشورمان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اينكه انسانها از نظر هدف، آرمان و روشي كه براي رسيدن به آن انتخاب ميكنند سه دستهاند آن را دستمايه بررسي كليد و رمز شخصيت پيامبر اعظم (ص) قرار داده و گفت: گروه كثيري از انسانها در طول قرون و اعصار نه هدف و آرمان مشخص دارند و نه سبك و روش شايستهاي كه به آن برسند، اميرالمومنين (ع) هويت پوچ اين افراد را اينگونه ترسيم ميكند دسته زيادي از انسانها بيهدف، عوامزاده، و بياسلوبند كه هر جا هياهوي بيشتري باشد به آن سمت گرايش پيدا ميكنند.
وي دسته دوم را افرادي معرفي كرد كه هدف دارند اما نه هدفي انساني، شرافتمندانه و خيرخواهانه، افزود: اين گروه كه جباران و زورگويان تاريخ در آن قرار ميگيرند، سيره و اسلوب ويژه دارند كه متناسب با هدف خودكامگي شان است و بر اين اساس كليد شخصيتشان فريب، سانسور و شستشوي مغزي افراد ديگر براي به بردگي كشيدن آنهاست كه حضرت علي (ع) با مثالي چهره آنان را در نهجالبلاغه به تصوير ميكشد اين گروه از افراد انبوهي از انسانها را به صورت حقهبازي، دروغگويي و شستشوي مغزي به دنبال خود ميكشند، هدفهاي خودخواهانه دارند و سيره و روششان براي دسترسي به اهداف فريب و جنايت است.
اين عضو جامعه مدرسين و محققين حوزه علميه قم گروه سوم از انسانها كه شمارشان در طول تاريخ اندك است را افرادي تاريخساز دانست كه هدف و متعاقب آن سيرهشان پاك و مقدس است و تصريح كرد: اين افراد كه چهرههاي درخشان تاريخ زندگي بشرند چون هدفي مقدس و پاك از تمام نقاط سياهي دارند سيره و روششان براي رسيدن به اين هدف و رساندن مردم به آن نيز سراسر پاك، انساني و عادلانه است.
وي حضرت ابراهيم (ع)، حضرت مسيح (ع)، حضرت موسي (ع) و سروشان پيامبر اعظم (ص) را جزو اين دسته خواند و ادامه داد: سيره و سبك شخصيت انسانها در زندگي فردي شان جلوه ميكند و همين انسان در زندگي اجتماعي گاه پيامبر است، گاه مدير، طراح و يا مبتكر بنابراين هدف و منش والاي او در همه جا تاثيرگذار خواهد بود.
حجتالاسلام كرمي با جمعبندي مطالب فوق يكتاپرستي، عدالتخواهي و آزاديخواهي را مهمترين اهداف پيامبر اعظم (ص) در سيره و سبك زندگي فردي ايشان معرفي كرد و اظهار داشت: مهمترين هدف پيامبر (ص) به طوريكه از سخنان و پيامهاي ايشان برميآيد، خداجويي، خداخواهي، خداشناسي، خداپرستي و توصيهگرايي است كه ما همه اين اهداف را در يكتاپرستي خلاصه ميكنيم، پيامبر اعظم (ص) بر مبناي اين هدف مقدس ميكوشد انسانها را از انواع گرايشها و غرايز آزاد و به طرف پروردگار هدايت كند، آنها را از اسارت زورگويان خشن تاريخ، جهل، فقر، بيفرهنگي و بيادبي برهاند و با گفتگو و مهر به خدا برساند.
اين محقق حوزه دين با اشاره به آيه 25 سوره حديد كه ميفرمايد: لقد ارسلنا رسلنا بالبينات و انزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط... هدف پروردگار از فرستادن رسولان را برپا كردن عدالت با مشاركت تمامي انسانها دانست و با معرفي عدالتخواهي به عنوان دومين هدف مقدس پيامبر اعظم (ص) گفت: قبولي طاعات و عبادات انسانها و رسيدن به كرامات اخلاقي، برپايي عدالت اقتصادي، سياسي و اجتماعي با تدبير و همفكري همگاني است كه پيامبر اكرم (ص) اين امر را به خوبي اجرا ميكرد.
حجتالاسلام كرمي آزادي خواهي و دعوت همه انسانها به آگاهانه زيستن را به عنوان دومين هدف والاي رسول اكرم (ص) معرفي كرد و افزود: به گفته ايشان هيچ جامعهاي از آلودگي پاك نميشود مگر اينكه كوچكترين فرد از لحاظ موقعيت اجتماعي در آن بتواند از حق خود دفاع كند. بر مبناي اين اصل پيامبر اعظم (ص) به انسانها فكر، فرهنگ و شناخت ميداد تا آگاهانه مسير زندگي خود را مشخص كنند.
وي امانتداري، راستگويي و پاكانديشي رسول اكرم (ص) را بهترين سبك و روش براي رسيدن به اهداف والا و مقدس ايشان دانست و گفت: پيامبر قبل از رسالت و دعوت انسانها به سوي پروردگار آنقدر پاك منش بود كه به عنوان محمد امين (ص) شهرت يافت و با هدف مقدس و اسلوب و روش متناسب با آن توانست انسانها را از جهل به سوي آگاهي و تمدن رهنمون سازد.
حجتالاسلام كرمي با اشاره به داستاني از زندگي پيامبر اعظم (ص) به بررسي صداقت و امانت ايشان قبل و بعد از بعثت پرداخت و اظهار داشت: پيامبر قبل از دعوت رسمي مردم به دين اسلام مدتي به صورت غيرآشكار به سمت مردم ميرفت و با آنان گفتوشنود ميكرد تا با فرهنگسازي آرمان اسلام را به اذهان آنان منتقل كند، ايشان با فرصتسازي مناسب از دوره حج كه استبداد تا حدي خشونت خود را كنار ميگذاشت براي انجام اين امر مهم استفاده ميكرد.
وي كه تاكنون بيش از 85 اثر تاليفي و ترجمه داشته و در سال گذشته ترجمه اي تازه از نهج الفصاحه را روانه بازار كرده است، با استناد به آيه ولكم دينكم اسوه حسنه، اظهار داشت: اگر ما پيرو پيامبر اعظم (ص) هستيم بايد از شعار و وعدههاي طولاني و دور از حقيقت پرهيز كرده و چون ايشان هدف و روش سنجيدهاي را در زندگي فردي برگزينيم.
اين سلسله مباحث ادامه دارد/
***
حضرت رسول اعظم (ص) فرمودند:
امانتداري موجب افزايش رزق و خيانت باعث فقر ميشود
نهجالفصاحه، 377