پايگاه تخصصي اطلاع رساني چهارده معصوم سلام الله - آداب زيارت و حکايات
 
  به وبلاگ پايگاه تخصصي اطلاع رساني چهارده معصوم سلام الله خوش آمديد!    
 
درباره وبلاگ


محمد رضا زينلي
با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت تمامي بازديدكنندگان گرامي اين پايگاه به جهت بالا بردن بينش شما نسبت به چهاده معصوم سلام الله ايجاد شده است و اميدواريم كه بتوانيم مطالب خوبي به شما ارائه دهيم با تشكر خادم پايگاه:محمد رضا زينلي


منوي اصلي
لينکهاي سريع

لوگو ها


 


















ترجمه مطالب پايگاه

نظرسنجي

آداب زيارت و حکايات

در بيان بعض از آداب زيارت و ذکر بعض اعمالي که سزاوار است در حرم مطهر به جا آورده شود 
بدان که مشاهده مشرفه معصومين (ع) داراي شرافت و عظمت زيادي است و چون کسي بخواهد به زيارتشان مشرف شود بايد رعايت آداب تشرف را بنمايد، نه اين که به هر ترتيب و به هر کيفيت که بشود و مائل است به زيارت برود و مشرف شود. 
بلکه چنان که براي تشرف به بيت الله الحرام آداب و رسومي است که در جاي خود ذکر شده براي تشرف به زيارت هر يک از معصومين نيز آدابي است که مراعات آن‏ها شايسته است. 
اولا شخص زائر سزاوار اين است روح خود را از قيود مادي و علائق نفساني آزاد کند و قلب خود را از صفات مذمومه و اخلاق ناپسنديده پاکيزه سازد و زينت دهد خود را به اوصاف حسنه و اخلاق حميده و اگر از راه دور عازم زيارت است چون از محل خود حرکت مي‏کند تا ورود به محل زيارت اموري را مراعات نمايد از آن جمله مخارج و توشه‏ي حلال با خود بردارد، با همسفرانش به خوبي رفتار کند و از 
 
[ صفحه 196]
 
ايشان دلجوئي کند اگر کسي از راه مانده است به او کمک کند، اگر به چيزي احتياج دارد فراهم کند و کمک نمايد اگر حاجتي دارد برآورد. اگر مورد تقيه باشد تقيه کند که قوام دين به او است، و ديگر آن که متوجه خود باشد که به اوامر الهي رفتار کند، و از نواهي اجتناب نمايد و به ذکر خدا اشتغال داشته باشد. 
هر چند اين امور که ذکر شد در همه حال براي همه‏ي مسلمانان لازم است لکن بالخصوص براي شخصي که زيارت مي‏کند حجت پروردگار را و چون خدا توفيقش داد و به محل زيارت رسيد براي تشرف و توقف در آن مکان شريف آدابي است و آن‏ها بر دو قسم است، آداب ظاهريه و آداب معنويه. 
اما آداب ظاهريه پس آن‏ها بسيار است. غسل است و وضو و جامه‏ي پاک و سفيد و نو پوشيدن و خوشبو نمودن خود و پا برهنه و گام‏ها را کوتاه برداشتن و اذن دخول خواستن و ايستادن اگر عذري نداشته باشد از ضعف و پيري و غير ذلک و سر به زير انداختن و توجه نکردن به اطراف و تکبير گفتن و خواندن زيارتي که از خود اهل بيت رسيده و خواندن نماز زيارت و غير ذلک. 
محدث نوري عليه الرحمه در تحية الزائر 43 امر ذکر نموده و محدث قمي رضوان الله عليه در مفاتيح الجنان (28 امر) ذکر فرموده، زائرين به آن دو کتاب رجوع نمايند و عمل کنند. 
و اما آداب معنويه که مراعات آن بسيار مهم است اين است که زائر هر قدر بزرگ باشد و هر اندازه شخصيت و عنوان داشته باشد بايستي خود را بسيار کوچک ببيند و تامل کند که کجا آمده است و برابر چه بزرگي ايستاده است جائي است که سلاطين با اقتدار عالم بايد افتخار نمايند به جاروب‏کشي دربار ملک پاسبانش و خدمتگذاري آستان مقدسش اينجا جائي است که شاه عباس اول با آن عظمت و شوکتي که داشت از اصفهان پاي پياده مشرف شد و آن مصافت بعيده را در بيست و هشت روز پيمود چنان که ما در ص 25 اين کتاب ذکر کرديم، و نيز فکر کند که اين جا جائي است که ملائکه علي الاتصال رفت و آمد دارند فوجي نازل مي‏شوند 
 
[ صفحه 197]
 
و جمعي بالا مي‏روند. 
و لذا مرحوم شيخ بهائي وقتي که ديد شاه عباس در حرم مطهر خدمت مي‏کند و مقراض به دست گرفته و سر شمع‏هاي حرم مبارک را مي‏گيرد که خوب روشنائي بدهد بالبديهه اين رباعي را براي شاه خواند. 
 
پيوسته بود ملائک عليين‏
پروانه‏ي شمع روضه‏ي خلد آئين‏
 
مقراض به احتياط زن اي خادم‏
ترسم ببري شهپر جبريل امين‏
 
و حقير عرض کرده‏ام: 
 
همواره فرشتگان ز افلاک برين‏
آيند به دربار رضا خسرو دين‏
 
خواهند چو پروانه‏ي شمعش سوزند
تا آن که شوند بر درش خاک نشين‏
 
و نيز عرض مي‏کنم: 
 
هر صبح و مسا به زلف خود حورالعين‏
رو بند غبار روضه‏ي خسرو دين‏
 
گردش چو رسد به عرش از روي شرف‏
چون سرمه کشد به چشم جبريل امين‏
 
بدان که ناصرالدين شاه دو مرتبه به عتبه بوسي امام هشتم عليه‏السلام مشرف گرديد با کمال خضوع اول 14 صفر 1284 دوم 11 شوال 1300 مدتي توقف نموده و مبلغي به اهل استحقاق بذل و انعام کرده و جمعي را در جمعيت دعاگويان به وظيفه و مستمري وارد ساخته و نقل شده است که در سفر اول يا دومش چون به کفشکن روضه‏ي منوره‏ي رضويه رسيد بالبداهة اين رباعي را انشاء کرد. 
 
در طوس تجلي خدا مي‏بينم‏
آثار جلال کبريا مي‏بينم‏
 
در کفشکن حريم پور موسي‏
موساي کليم با عصا مي‏بينم‏
 
بالجمله شخص زائر بايد بسيار متوجه باشد که برابر چه سلطان با عظمتي ايستاده است که اين سلطان بر همه‏ي سراسر مملکت خود مطلع است و بر ظواهر و به واطن فرد فرد رعيت خود باخبر است و الساعه هم زائر خود را مي‏بيند و سخن او را مي‏شنود و از همه‏ي گفتار و رفتار او آگاه است اگر دروغ گفته است يا ظلمي به مسلماني نموده يا مال کسي را گرفته يا پامال کرده، يا نماز نخوانده 
 
[ صفحه 198]
 
يا نماز به جاي آورده لکن به شرائط و احکامش عمل نکرده و باطل بوده امام مطلع است و همچنين اگر در حال تشرفش مرتکب معصيتي شده و با همان معصيت حضور امام حاضر شده البته حجت خدا اذيت مي‏شود مثل اين که: لباسي پوشيده که خمس آن را نداده يا به کسي ظلم کرده يا مال کسي را غصب کرده و با اين حال خدمت آن سرور آمده يا زن است خوب خود را نپوشانده است يا مرد است انگشتري طلا به انگشت کرده آمده يا جنب بوده و غسل صحيح نکرده آمده يا صبح مثلا نماز واجبش را نخوانده آمده و... پس مسلم است امام عليه‏السلام اشخاصي را که به چنين حال مي‏بيند، آزرده خاطر و محزون مي‏شود و حال آن که شخص دوست بايستي چون نزد آقاي خود حضور پيدا مي‏کند نحوي باشد که آقاي او از او راضي و از ديدنش مسرور گردد نه اندوهناک شود. 
در نظر دارم يکي از علماء مي‏فرمود وقتي در حرم مطهر حضرت رضا عليه‏السلام مشرف بودم در پهلوي خود جوان زائري مشغول نماز بود. ديدم در انگشتش انگشتري طلا است بعد از نمازش با کمال ملاطفت گفتم مگر نمي‏داني انگشتري طلا در دست کردن براي مرد در شريعت اسلام حرام است. و ديگر آن که با بودن آن در دست نماز صحيح نيست و هر قدر نماز بخواني باطل است، پس تو خوب است انگشتري را بيرون آوري نماز بخواني آن جوان گفت چه کنم که معذورم از بيرون کردن آن از انگشت خود زيرا از هنگام دامادي که اين انگشتر را در دست کرده‏ام بيرون نياورده‏ام و اکنون مدتي مي‏شود که محکم شده و از انگشتم بيرون نمي‏شود گفتم در اين مدت مگر جنب نشده‏اي گفت چرا گفتم آيا غسل جنابت کرده‏اي گفت بلي گفتم هرگاه آب به زير انگشتر تو نرسيده باشد غسل تو صحيح نبوده و الساعه جنبي و بودنت در حرم مطهر حرام است و با اين حال وقوف حضور آقا جائز نيست پس خوب است الان بروي نزد زرگر تا اين که انگشتر را از انگشت تو بيرون آورد، آن گاه برو غسل نموده و براي زيارت مشرف شو اين سخنان را که گفتم مثل اين که قول مرا قبول کرد لکن از راه جهل و ناداني گفت يک نماز ديگر مي‏خوانم 
 
[ صفحه 199]
 
و مي‏روم پس برخواست و مشغول نماز شد. 
حقير گويد: 
اي داد از ناداني و جهل به احکام الهي بالجمله کسي که اعتقاد به امام دارد و امام شناس است بايستي به احکام خدا آشنا باشد و به واجبات الهيه عمل کند و از نواهي و معاصي اجتناب نمايد و به وظائف شرعيه‏ي خود رفتار نمايد آن گاه خدمت امام خود مشرف شود و از زيارت آن حضرت بهره‏مند گردد. پس بايد زائر به طوري خدمت امامش برود که امام از ديدن او مسرور و خوش وقت گردد نه اين که محزون و غمناک شود و يقين است که حضرت رضا (ع) رو بر مي‏گرداند از آن زنهائي که لباس‏هاي نازک رنگ به رنگ پوشيده و خود را خوشبو کرده و با دست و سينه و روي باز ميان آن همه جمعيت مردمان نامحرم به حرم مي‏آيند بلکه بعضي با دختران نه ساله و ده ساله‏ي سر برهنه به حرم مي‏آيند و از امام هشتم شرم و حيا نمي‏کنند و آن حجت خدا را اذيت و آزار مي‏رسانند و ما را در اين خصوص حکاياتي است. 
>حکايت مرد زائري که زوجه‏اش اصرار کرد به رفتن به وطن
>قضيه خوابي که زنبورها امام را اذيت مي‏کردند و خواب زني که گفتند ضريح را نبوسيدي حال بيا قبر شريف را ببوس
>حکايت خوابي که فرمودند از خرسي پذيرائي کن
>مکاشفه‏ي مرحوم حاج شيخ علي اصفهاني
>حکايت تاجري از اهل تهران که به عمل خود امام را اذيت نمود
>در بيان بعض اعمال مهمه در حرم مطهر رضوي

دوشنبه 2 آذر 1388  نظرات : 0 بيان انتقادات و پيشنهادات

صفحات و مطالب گذشته
آیا می شود كه در زمان آمدنت، نوكری یارانت را بكنم. ( محب انصار المهدی )
روی پیغامگیر امام زمان ...
جمعه ها که می شود...
شعري در وصف يوسف فاطمه (س)
درد و دل با امام زمان(عج):
آمار و اطلاعات
بازديدها:
کل بازديد : 288304
تعداد کل پست ها : 858
تعداد کل نظرات : 82
تاريخ آخرين بروز رساني : شنبه 4 اردیبهشت 1389 
تاريخ ايجاد بلاگ : چهارشنبه 1 مهر 1388 

مشخصات مدير وبلاگ :
مدير وبلاگ : محمد رضا زينلي

ت.ت : ارديبهشت 1373
 وبلاگ هاي ديگر من: 
آخرين منجي
پيروان راه حسين
سي سال انقلاب پايدار

سوابق مدير :
كسب رتبه ي اول در دومين جشنواره وبلاگ نويسي سايت تبيان
كسب رتبه دوم در اولين دوره جشنواره وبلاگ نويسي سايت تبيان
كسب رتبه سوم در سومين دوره جشنواره وبلاگ نويسي و وب سايت انتظار


يكي از برندگان اصلي سايت 1430(جشنوراه وبلاگ نويسي اربعين حسيني)
يكي از برندگان جشنواه وبلاگ نويسي گوهر تابناك)

كسب رتبه سوم در جشنوراه پيوند آسماني)

يكي از برندگان جشنوراه وبلاگ نويسي راسخون)
فعالترين كاربر سايت تبيان در سال 87


مدير انجمن دانش آموزي سايت تبيان با شناسه كابري moffline


مدير انجمن هنرهاي رزمي سايت راسخون با شناسه كاربري bluestar


آرشيو مطالب
فروردین 1389
مهر 1388
آبان 1388
آذر 1388
دی 1388
بهمن 1388
اسفند 1388

جستجو گر
براي جستجو در تمام مطالب سايت واژه‌ كليدي‌ مورد نظرتان را وارد کنيد :


زمان


ساير امکانات

New Page 2

 

New Page 2

 


 
 

صفحه اصلي |  پست الکترونيک |  اضافه به علاقه مندي ها |  راسخون



Designed By : rasekhoon & Translated By : 14masom