دانش آموزان معلم مقتدر را دوست دارند

دانش آموزان دوست دارند از کسی چیزی یاد بگیرند که انسان استوار و قابل اعتمادی باشد.دانش آموزان از آدم هایی که زود حرف خودشان را عوض می کنند خوششان نمی آید. باید دقت کنید که اقتدار با دیکتاتوری فرق دارد

ماکس وبر که یک جامعه شناس است از اقتدار مشروع یا همان اتوریته نام می بره به گفته ی اواقتدار مشروع آن است کهگروه معینی از مردم از فرمان معینی که شخص معینی می‌دهند،به رضا و رغبت اطاعت کنند’

اگر ماهم کلاس را یک جامعه در نظر بگیریم یک معلم باید.دارای اراده‌ای باشد که بر اعمال دانش آموزان  مؤثر باشد یعنی بتواند فرمان بدهد و دانش آموزان هم گوش کنند .

اما باید چکار کنیم تا مارا به عنوان یک معلم مقتدر بشناسند؟
قبل از هرچیز شما باید خودتان را به دانش آموزان اثبات کنید. یعنی  آنها بپذیرند که کار شما کار خاصی است و از عهده ی هر کسی برنمی آید .

اگر شما بتوانید خودتان را اثبات کنید ، دانش آموزان شما را قبول خواهند کرد و شما به عنوان یک معلم مقتدر شناخته می شوید.

 راهکار اول: به مخاطب ثابت کنید که نمی داند.

برای این کار از دانش آموزان در همان ابتدای کلاس سوال بپرسید. سوال هایی که آنها را به چالش بکشید. سوال ها را از آسان به سخت تدارک ببینید . با این کار دانش آموزان متوجه می شوند که کسی در مقابل آنهاست که بیشتر از آنها می داند.

 

راهکار دوم:کمی از خودتان تعریف کنید

بهتر از دانش آموزان از سوابق شما آگاه باشند. اگر تالیفی داشتید یا مقام خاصی کسب کرده اید آن را به دانش آموزان بگویید . البته همه چیز را لو ندهید. مقداری از رزومه ی موفق خود را نگه دارید تا در طول سال کم کم به اطلاع دانش آموزان برسانید. اگر هم شانس بیاورید و بدون اینکه شما بگویید . خود دانش آموزان از موفقیت های شما باخبر شوند خیلی عالی می شود.یک راه دیگر هم این است که با یکی از همکاران مثلا مدیر مدرسه هماهنگ کنید تا قبل از اینکه دانش آموزان شما را ببینند. از شما تعریف کند .با این کار دانش آموزان یک تصویر ذهنی خوب از شما دارند و این به شما کمک زیادی می کند.

 

 راهکار سوم: با نهایت ادب رفتار کنید.

به این مثال دقت کنید: یک استاد دانشگاه به دانشجوی خودش می گوید: بیا اینجا پسر ! خب این استاد نباید توقع داشته باشد که احترامش در کلاس به صورت کامل حفظ شود. با این کار او حریم خود را شکسته است. حتما دانش آموزان خود را با نام آقا و خانم صدا بزنید. حتی در دوره ی ابتدایی . از کلماتی که ممکن است در شان شما نباشد استفاده نکنید: در همه ی صحبت ها و برخور دها لبخند را هم فراموش نکنید.

 

راهکار چهارم:تواضع بیش از انداره  اقتدار را از بین می برد .

منظور اینکه بعضی انقدر تواضع افراطی دارند که دیکر نمی توانند به دانش آموزان نه بگویند این افراد نمی توانند در مقابل خطاهای دانش آموزان بایستند. داشتن فروتنی به اندازه یک اصل اساسی در تدریس است ولی نباید در ان افراط و تفریط کرد. مثلا معلمی که خیلی خیلی متواضع است دانش آموزان به خودشان اجازه می دهند که دور میز معلم جمع بشوند . این جمع شدن باعث می شه معلم نتونه بقیه ی کلاس رو ببیند و حتی ممکنه دانش آموزان از این شرایط سو استفاده کنند و اتفاقات عیجیب و ناخوشایندی در این کلاس رخ بدهد مثل دستکاری کردن دفتر نمره و یا هر اتفاق بد دیگر. واکنش این معلم ها معمولا به این پدیده این است که مجبور هستند ناگهان از جای خود بلند شوند و با دادو فریاد دانش آموزان را سر جایشان برگردانند!  اگر همان  اول این معلم محترم کمی اقتدار از خودش نشان می داد، می توانست جلوی جمع شدن دانش آموزان دور میزش رو بگیرد و این اتفاقات نمی افتاد.

البته روی دیگر سکه هم این است معلم باید شخصیت متواضعی داشته باشد . مواردی که نشان میدهد معلم فرد متواضعی (به مقدار لازم) است.
داشتن ارتباط خوب با دانش آموزان در خارج از کلاس و مدرسه یعنی اگر به صورت اتفاقی دانش آموزان  خود را در خیابان دیدید خیلی گرم با او احوالپرسی کنید

ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 30 بهمن 1395  ساعت :7:34 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

براي ايجاد علاقه به آموزش و قرائت صحيح قرآن چه بايد كرد؟

اين شناخت و انس با قرآن فوايد بسياري در بر دارد كه در صدر آن مي توان به امكان بهره معنوي از هدايت قرآن اشاره كرد . قرآن جداي از اينكه كتاب هدايت است معجزه پيامبر نيز مي باشد و در هر برهه از زمان ارائه روشي ويژه براي فهم عميق تر و درك بهتر قرآن ضروري است . قرآن زيبايي هاي گوناگون دارد و زماني كه با اين زيبايي ها آشنا شويم ديگر از قرآن جدا نخواهيم شد . بنابراين مربيان قرآن در امر آموزش قرآن به نوجوانان و ايجاد انگيزه در آنان موفق هستند كه بتوانند جوانان و نوجوانان را با زيبايي هاي قرآن مانوس گردانند كه در اين زمينه بايد با انجام تبليغات گسترده در راديو ، تلويزيون و مطبوعات ذهن جوانان و نوجوانان را با مفاهيم قرآن نزديك كنند و در اين راستا مربيان قرآن مي توانند با آشنايي با شيوه هاي ايجاد علاقه در كلاس درس براساس تكنيك هاي روانشناسي گامي در جهت انس بيشتر نوجوانان به قرآن بردارند .
تعريف انگيزش : انگيزش انتخاب هدف يا فعاليت و ميزان سعي و كوشش افراد براي رسيدن به آن هدف است . انگيزش عملاً در جهت و شدت رفتار افراد منعكس مي شود يعني هر قدر انگيزش بيشتر باشد فرد هدف خود را با شدت بيشتر و در زمان بيشتري تعقيب مي كند و هر قدر انگيزش كمتر باشد فرد زودتر از فعاليت يا تعقيب هدف دست برمي دارد انگيزش براي يادگيري از اين نظر اهميت دارد كه در صورت فقدان آن پرجاذبه ترين و سودمندترين آموزش ها بي نتيجه و بي حاصل خواهد بود و هيچ خواهد بود و هيچ عامل ديگري نيز نمي تواند جايگزين عامل انگيزش در يادگيري باشد.
علاقه چيست ؟ اصطلاح علاقه از ديدگاه هاي بسياري مورد استفاده قرار مي دهند اما به طور كلي اصطلاح علايق ، به الگوهاي گزينشي از ميان چندين گزينش ارجاع مي شود داده هايي كه علايق را از آنها برداشت مي كنند مستقيماً قابل مشاهده مرتباً تكراري و كاملاً متغير هستند .معلم نه تنها مي تواند با استفاده از علايق كودك رفتارهاي غيرجالب را در او تقويت كند بلكه مي تواند خود اين رفتار را به خودي خود ، جالب و تقويت كننده سازد معلم از راه همانند سازي و مشاهد الگو نيز مي تواند علايق كودك را آشكار سازد پس از والدين ، معلمان احتمالاً قويترين الگو در ميان بزرگسالان هستند و بيشترين يادگيري همانند سازي كودك را در بر مي گيرد .
بنابراين اگر معلمي ويژگي هاي مطالب آموزش كه بالاترين و پايين ترين علاقه دانش آموزان را برمي انگيزد بشناسد در اين صورت با اعتماد كاملاً بيشتري كه اكنون امكان پذير است مي تواند به تشكيل كلاس و يا اجراي برنامه اي درسي اقدام كند.
برانگيختن علايق در امر تدريس :
اگر بخواهيم دانش آموزانمان از توانايي هايشان بهره اي بگيرند بايد تمايل به يادگيري را در آنها برانگيزيم براي انجام اين عمل دو راه موجود است :
1- برانگيختن علاقه مستقيم آنان به يادگيري موضوع درس
2- برانگيختن علاقه غيرمسقيم آنان نسبت به موضوع درس
به طور مستقيم به موضوعي علاقه مند شدن يعني آموختن موضوعي به خاطر خود آن موضوع و به طور مستقيم به موضوعي علاقه مند شدن يعني آموختن موضوعي نه به خاطر آوردن آن موضوع بلكه براي رسيدن به هدف ديگر موثرين انگيزه يادگيري از علاقه مستقيم سرچشمه مي گيرد براي انگيختن اين نوع علاقه در دانش آموزان راه هاي مختلفي وجود دارد . كه چند نمونه آن در اينجا ذكر مي شود :
1- درس را با بيان پرسش متوقعه آغاز كنيم .
2- مسئله اي براي حل به دانش آموزان بدهيم .
3- وسايل تازه اي را به كلاس بياوريم
4- آزمايش انجام دهيم
5- كودكان را براي گردش و تماشا بيرون ببريم
6- در مورد تاريخ و ادبيات ، شاگردان را وادار كنيم كه موضوع درس را به صورت نمايشنامه اجرا كنند .
علاقه مسري است . هر اندازه كه خودمان به موضوع درسمان بيشتر علاقه نشان دهيم احتمال دارد كه علاقه
دانش اموزان را بيشتر برانگيزيم . زماني كه علاقه آنان را برانگيختيم تازه كار مشكل ما شروع مي شود كه نگذاريم اين علاقه از بين برود اگر بخواهيم در اين امر موفق باشيم بايد به شاگردان طور ي نشان دهيم كه خالصانه و صادقانه به پيشرفت آنها علاقه منديم .
كودك در كار خود كوشش به خرج نمي دهد مگر اينكه احساس كند معلمش به او علاقمند است ولي اين امر به تنهايي كافي نيست كوشش و فعاليت شاگردان نه تنها به شيوه رفتار معلم بستگي دارد بلكه به روش كار آنان نيز مربوط است كودكاني مي خواهند بدانند كه از آنها انتظار چه كاري مي رود ؟
اخلاق قرآني براي معلم خوب :
براي آموزش قرآن در هر مقطعي ابتدا بايد مخاطب را مشخص كرد براي آموزش قرآن به كودكان و نوجوانان سبك هاي مختلفي وجود دارد كه در هر يك از آنها ابتدا بايد مشخص شود از فراگيري قرآن انتظار چه
توانايي هايي را در يادگيري داريم .
آموزش قرآن به معني خواندن قرآن به تنهايي نيست روخواني بسيار مهم است اما براي آموزش قرآن ايجاد انگيزه از هر چيز مهم تر است براي ايجاد انگيزه نيز فهم آيات قرآن بسيار تاثير گذار است .
براي يك معلم قرآن علم تجويد، صوت و لحن كافي نيست براي معلم خوب بودن بايد اخلاق قرآني داشت . اگر نور قرآن در روح و وجود معلمي رسوخ كند آن فرد چه بخواهد و چه نخواهد به دليل بركات قرآن
تبديل به معلمي شايسته مي شود

ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 28 بهمن 1395  ساعت :10:46 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

پنج گام برای مدیریت خشم

 کمابیش همه ما خشم و عصبانیت را تجربه کرده ایم و باز هم تجربه خواهیم کرد، چون یک امر طبیعی است و در شرایط خاصی به دلایلی ممکن است هر یک از ما دچار این مسئله بشویم. همه ما به خوبی می دانیم در شرایط خشم، عقل و منطق به درستی عمل نمی کند و ممکن است در چنین شرایطی کارهاو رفتارهایی از خود نشان بدهیم که پس از مدتی به شدت احساس پشیمانی کنیم و چه بسیار مواقعی که دیگر کار از کار گذشته و حتی ممکن است راه برگشت و امکان جبرانی وجود نداشته باشد.

برای دست یابی به مهارت مدیریت و کنترل خشم راهکارهایی را توصیه خواهیم کرد؛ ولی لازم است پیش از ورود به بحثِ راهکارها، شناخت درستی از شرایط خشم تان به دست بیاورید؛ بنابراین ابتدا به این امر می پردازیم و در مباحث بعدی راهکارهایی را معرفی خواهیم کرد که در زمان بروز خشم می تواند به شما کمک کند.

گام اول- همواره مهم ترین و اصلی ترین اقدام برای تغییر، تصمیم قاطع و به کار گرفتن اراده است. اگر در این مسیر مصمم هستید، می توانید امید داشته باشید به نتیجه برسید و باید بدانید همه چیز به شخص شما و خواست تان بستگی دارد.

گام دوم – توصیه می کنیم پیش از هر کاری در فرصتی مناسب که ذهن آرام و وقت آزادی دارید با تمرکز موقعیت ها و شرایطی را به خاطر بیاورید که در آن ها عصبانی و خشمگین شده اید. (اگر مواردی که در این تمرین به آن ها می پردازید را بنویسید کمک بزرگی به خودتان کرده اید.) روی کاغذ چند موقعیتی که در آن ها خشمگین شده اید را بنویسید. ابتدا آن شرایط را توصیف کنید و سپس عامل اصلی که خشم شما را برانگیخت؛ مثلا نگاه تحقیرآمیز کسی یا نیشخندی که به شما زده شد یا جمله، ناسزا و توهین و.... هر چیزی را که موجب خشم تان شده است با دقت بیابید. پیدا کردن این عامل بسیار مهم است، با خودتان روراست باشید، قرار نیست این کاغذ و نوشته هایش را کسی غیر از خودتان ببیند و بخواند. احتمال زیادی وجود دارد که زمان نوشتن عوامل عصبانیت، احساس کنید عامل مهمی نبوده و اتفاقا موضوعی کوچک و ساده بوده و خودتان هم از نوشتن آن احساس خوبی ندارید؛ ولی این واقعیت شماست؛ پس صادقانه آن را بنویسید. آن موضوع هرقدر هم بی اهمیت و کوچک به نظر برسد موجب آزار و عصبانیت شما شده است؛ پس اتفاقا بسیار مهم است و باید به آن توجه کنید. خجالت نکشید و آن را بنویسید...

بعد از نوشتن علت یا علت های خشم تان، احساسات خود را در آن لحظه خوب واکاوی کنید و آن ها را نیز بنویسید. برای یافتن احساس دقیق خود در آن لحظات باید دوباره خودتان را در همان موقعیت و با همان فشار هیجانی تصور کنید تا دوباره احساسات تان زنده شود، به آن ها نگاه و دقت کنید و نامشان را یادداشت کنید. این کار بسیار کلیدی است. پس از احساسات، نوبت به رفتارها و کارهایی می رسد که انجام داده اید. وقتی خشمگین شدید، چه کار کردید؟ داد و فریاد به راه انداختید؟ به در و دیوار مشت زدید؟ وسیله ای را پرتاب کردید؟ دست به یقه شدید؟ اقدام خود را بنویسید..


حداقل برای سه تا پنج موقعیت که شما را خشمگین کرده است، این تمرین را صادقانه انجام دهید.

هر چیزی را که موجب خشم تان شده است با دقت بیابید

گام سوم- آرام باشید. از آن موقعیت ها و تصور شرایط آن ها خارج شوید و به زمان حال برگردید. نفس عمیقی بکشید. چند دقیقه چشم های تان را ببندید و سعی کنید اعضای بدن تان را در شرایط آرام قرار دهید.

گام چهارم – ناچاریم دوباره به موضوع مان برگردیم. از شما می خواهم این بار در همین شرایط آرام فکری و روانی صادقانه برای خود بنویسید که اگر با همین آرامش در آن زمان حضور داشتید، در برابر آن موضوع و اتفاق که عصبانی تان کرده است، چه رفتاری نشان می دادید؟ تأکید می کنیم کسی جز خودتان این نوشته را نخواهد خواند و راه حلی جز صداقت و رویارو شدن با خودتان هم ندارید.

گام پنجم – در این مرحله سعی کنید تمام اشتراکات موقعیت های خشم خود را پیدا کنید و آن  ها را بنویسید. ضروری است که اشتراکات را در هر سه سطح بنویسید؛ یعنی عوامل مشترکی که در تمام موقعیت ها وجود داشت، احساساتی که در آن موقعیت ها به صورت مشترک تجربه کردید و کارهایی که از شما در آن موقعیت ها سر زد.

*یک نکته کلیدی و مهم هم این است که کارهایی را که احساس می کنید به صورت غیر ارادی از شما سر می زند شناسایی و یادداشت کنید. کارهایی که بعد از عبور از موقعیت در اصطلاح می گویید: «دست خودم نبود این کار را کردم» یا اتفاقاتی که دوست ندارید ولی آن ها را تجربه می کنید؛ برای مثال احساس می کنید خیلی سرخ می شوید یا دست و پای تان شروع به لرزیدن می کند یا دندان هایتان را محکم فشار می دهید، دست های تان را مشت می کنید و فشار می دهید و تازه وقتی انگشت های تان را باز می کنید متوجه می شوید که در تمام مدت در حال فشردن انگشت های دست تان بوده اید و ...

ادامه مطلب

نوشته شده در : دوشنبه 25 بهمن 1395  ساعت :1:50 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

روش جدید محقق ایرانی برای درمان افسردگی

به نقل از تک کرانچ، بیشتر پزشکان قرص های متعددی برای بیماران تجویز می کنند تا چنین اختلالاتی را درمان کنند.حال آنکه دو سوم بیماران نسبت به این داروها در مرحله نخست واکنشی نشان نمی دهند. اکنون یک شرکت نوپا به نام Neuro Qore امیدوار است تا داروها را با پالس های مغناطیسی جایگزین کند.

دکتر مهران طالبی نژاد، یکی از موسسان این شرکت می گوید: نرخ موفقیت روش در این آزمایش ها ۸۷.۵ درصد بوده است.

 البته  این شرکت نوپا در مراحل اولیه تثبیت فرآیندهای خود است و تعداد آزمایشات آن محدود بوده است.

در این روش هنگامیکه الگوی ذهنی مطلوب به وجود بیاید. ماشین های نوروفیدبک تن دلپذیری را به گوش های بیمار ارسال می کنند که سبب می شود الگوی امواج مغزی مطلوب ماندگار شود. پس از مدتی مغز می آموزد الگوهای امواج مغزی سالم را به طور دائم حفظ کند.

قبلا نیز از درمان های مشابهی برای کمک به درمان اضطراب، افسردگی، پیش فعالی و درمان اعتیاد استفاد می شد.  این درمان به طور کلی در کلینیک هایی استفاده می شود که دارو روش اصلی درمان نیست و با تحریک بخش هایی از مغر سیگنال مثبتی به مغز ارسال شده و حالت ذهنی مطلوب ایجاد می شود

ادامه مطلب

نوشته شده در : یک شنبه 24 بهمن 1395  ساعت :12:13 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

آموزش تفکر به دانش آموزان

 برای اینکه دانش آموزان خوب تربیت شوند و افراد مفیدی در آینده باشند باید متفکر ،خلاق ، نقاد و دارای بینش علمی باشند .

و این تنها در سایه ی انتقال اطلاعات به ذهن شاگردان حاصل نمی شود بلکه در برنامه های مدارس باید روش هایی گنجانده شود که از طریق آن ها دانش آموزان قابلیت های چگونه آموختن را از طریق نظم فکری بیاموزند و در زندگی روزمره ی خود به کار برند و با توجه به نقش اساسی محیط های آموزشی و روش های حاکم بر آن ها ، باید به صورتی سازماندهی شوند که دانش آموزان را به جای ذخیره سازی حقایق علمی با مسائلی که در زندگی واقعی با آن ها مواجه می شوند درگیر سازند.

ماهیت و تعریف تفکر:

بسیاری از دانشمندان انسان را حیوان متفکر می دانند و تفکر را فصل ممیز انسان و حیوان قرار می دهند.

با این که پاره ای از آزمایش ها نشان می دهد که تفکر در سطح پایین و ابتدایی آن در میان بعضی از حیوانات دیده می شود .

 

جان دیویی در کتاب چگونه فکر می کنیم درباره ی مفهوم تفکر می گوید : عملی است که در آن موقعیت موجود ، موجب تایید یا تولید واقعیت های دیگر می شود، یا روشی است که در آن باور های آینده بر اساس باورهای گذشته پایه گذاری می گردد.

ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 23 بهمن 1395  ساعت :12:01 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

استفاده افراطی دانش آموزان از فضای مجازی و چالش های تربیتی

اغلب جوانان ونوجوانان به ویژه دانش آموزان درایام تعطیلات تابستان با مشکل نحوه گذراندن اوقات فراغت روبرو هستند واز طرفی دیگر به دلیل نقش و تاثیر بالای فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی در زندگی آحاد جامعه،این فضاها به اشتباه جای زمان فراغت واستراحت جوانان راگرفته و این امر هم تهدید و هم فرصتی بزرگ محسوب می شود.
میزان حضور دانش آموزان در فضای مجازی و پرسه زدن آنها در شبکه های اجتماعی
یکی از موضوعاتی است که می توان آن را به لیست دغدغه های والدین اضافه کرد.
 چرا که کمتر مادری را می توان سراغ داشت که از وقت تلف کردن های فراوان فرزندش در فضای مجازی شکایتی نداشته باشد.
 موضوعی که شاید بتوان نام اعتیاد اینترنتی را هم برآن گذاشت.آسیب جدی که باید بیش از گذشته مورد توجه باشد، نفوذ شبکه های اجتماعی مانند"فیسبوک،وایبر، واتس آپ، لاین" در بین دانش آموزان است.


به نظرمی رسد، نمودار سنی استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی رنگارنگ با کاهش مواجه شده و سن کاربران این شبکه ها را کمتر از گذشته نشان می دهد تا جایی که دربین کاربران اینترنتی شبکه های مجازی، شاهد حضور بی حد و حساب دانش آموزان هستیم.استقبال کمرنگ دانش آموزان از ورزش نکته ای را گوشزد می کند که می توان از آن برای مقابله با آسیب های شبکه های اجتماعی یا کاهش استفاده دانش آموزان از این فضا استفاده کرد.

ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 19 بهمن 1395  ساعت :9:27 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

تعیین تکلیف ۵ ماهواره دانشگاهی/ راه اندازی شبکه ملی تلسکوپ فضایی

 محسن بهرامی در برنامه زنده تلویزیونی «آسمان شب» درمورد آخرین وضعیت پروژه های ماهواره ای کشور گفت: ماهواره های ظفر، پیام امیر کبیر، ناهید یک و دو رونمایی شده و یا قراردادهایش بسته شده است. ماهواره دوستی نیز در حال آمده شدن برای فاز نهایی پرتاپ است.

وی گفت: ما ۲ ماهواره بر داریم که یکی «ماهواره بر سفیر» است که تا ارتفاع ۳۰۰ کیلومتری مدار زمین برد دارد و دیگری «ماهواره بر سیمرغ » است که تا حدود ۵۵۰ کیلومتر می برد. مدار ۳۰۰ کیلومتری حدود یک ماه و مدار ۵۰۰ کیلومتری حدود سه سال عمر دارد. در نتیجه آخرین پرتاب سفیر با «ناهید یک» خواهد بود. بعد از آن همه پرتاب ها با «سیمرغ» صورت خواهد گرفت.

پرتاب ماهواره نباید جزء مطالبات باشد

بهرامی با تاکید بر اینکه هر ماهواره ای نباید پرتاب شود، افزود: هر ماهواره که ساخته می شود لزوما نباید پرتاب شود، پرتاب زمان بر و هزینه بر است در نتیجه ما یک گزینه ای برای خودمان می گذاریم که آیا پرتاب بشود یا خیر، در نتیجه پرتاب ماهواره نباید جزو مطالبات سازنده ماهواره یا جامعه باشد این موضوع یک تصمیم فنی است.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: ما باید یک نقشه راه برای این کارها داشته باشیم. این نقشه راه شاید در ذهن کسی بوده ولی روی کاغذ تدوین نشده بود، در نتیجه تعداد ماهواره ها زیاد شده بود ولی اکنون ما یک خط «ناهید» برای ماهواره های مخابراتی و یک خط «پارس» برای ماهواره های سنجشی داریم.

معاون وزیر ارتباطات درباره کم شدن اخبار پر سر و صدای فضایی طی دولت یازدهم در ایران، گفت: نکته ای که باید تاکید کنم این است که چیزی مانند فناوری فضایی خیلی به یک دولت مربوط نیست، هر دولتی نقش خودش را ایفا می کند. یک نظام طولانی است که پس از انقلاب اسلامی آغاز شده و بیش از ۲۵ سال سابقه دارد. هر تیم سیاسی که آمده نقش خودش را بازی و سرمایه گذاری کرده و بخشی از این کار را انجام داده است. در نتیجه موفقیت و یا عدم موفقیت آن را نمی توان به یک دولت محدود کرد.

وی افزود: نکته دیگر این است که این موضوع را نباید خیلی سیاسی کرد، مساله فناوری فضایی توسعه تکنولوژی است، حوصله می خواهد، زمان بر است و معمولا هم بازدهی آن برای یک نسل بعد است. اتفاقی که افتاد این بود که فعالیت های زیادی داشت صورت می گرفت در نتیجه در یک مقطع زمانی، خیلی از اینها جواب داده بود و این ربطی به فرد خاصی نداشت. روند تکنولوژی و برنامه هایی که بود این مقطع زمانی را شکل داده بود.

همه پروژه های فضایی را به روز کردیم

بهرامی تصریح کرد: بردن سازمان فضایی از وزارت ارتباطات به نهاد ریاست جمهوری، حرکتی بود که آن زمان یک عده فکر کردند کار خوبی است، اما نرسیدند همه کارهای قانونی اش را انجام بدهند و در نتیجه این موضوع خودش شروع یک تعلل بود. زیرا باید جایگاه قانونی پیدا می کرد و در مجلس مطرح می شد اما همزمان شد با آخر دولت قبل و انجام نشد. زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد درباره این موضوع تصمیم گیری دوباره ای صورت گرفت و باعث شد سازمان فضایی به جایگاه قانونی خودش یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازگردد.

وی با اشاره به بازگشت پژوهشگاه فضایی به وزارت ارتباطات نیز گفت: پژوهشگاه هوافضا که از وزارت علوم آمده بود به ریاست جمهوری نیز به آن وزارتخانه بازگشت و اینها باعث شد که یک بازسازی و نهادسازی جدیدی صورت پذیرد. ما هم در این فضای جدید وارد شدیم، خیلی از پروژه ها کند شده بود ما موفق شدیم با همکاری ستاد وزارت ارتباطات، دانشگاه ها و مراکزی که ماهواره ها را می ساختند، تقریبا همه پروژه ها را به روز کنیم.

بهرامی گفت: کاربرد روی زمین فناوری فضایی مهم است. در نتیجه ماهواره های سنجشی برای ما همیشه مهم تر بودند. ما یک اداره کل سنجش داریم که فعالیت های زیادی انجام می دهد. به هر حال رفتن به فضا جذاب است ولی چون زمان بر است باید دنبالش بود ولی باید توجه کرد که آن هم باید یک کاربردی داشته باشد.

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه فکر می کنم یک بی احتیاطی درباره هدفگذاری در نقشه راه ها برای برنامه های چشم انداز صورت گرفته که این حرف کارشناسی بوده و سیاسی نیست، افزود: در این هدفگذاری حجم تخصص مورد نیاز، تعداد فناوری های مورد نیاز و سرمایه گذاری مورد نیاز آنطور که باید در نظر گرفته نشده و اما مسلما ما همه تلاشمان را انجام می دهیم چون ما مسئولیم که اسناد بالادستی را مد نظر داشته باشیم و در برنامه هایمان باشد. ولی نوع پولی که هر سال به عنوان بودجه می آید خیلی تعیین کننده است که ما چقدر و در چه جهتی می توانیم حرکت کنیم.

شبکه ملی تلسکوپ فضایی ایجاد می شود

بهرامی با اشاره به وجود تعداد زیادی تلسکوپ در کشور و نیز تلسکوپ مرکز فضایی ماهدشت گفت: با همکاران که مشورت کردیم به این نتیجه رسیدیم که یک شبکه ملی تلسکوپ درست کنیم و ما هزینه اش را بدهیم. اینها همگی برخط و آنلاین باشند و همه بتوانند به وسیله اینترنت وقت بگیرند و مشاهده کنند. ممکن است کمی زمان ببرد اما حتما با تلسکوپ مرکز فضایی ماهدشت این پروژه را شروع می کنیم.

وی افزود: همچنین قرار است همه رصدگران و صاحبان تلسکوپ را به زودی دعوت کنند و دور هم جمع کنند و بتوانیم ضریب کاربری تجهیزات موجود را بالا ببریم. این نخستین بار است که این خبر خارج از سازمان فضایی اعلام می شود.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اولویت نخست ما این است که فضا را بیاوریم در زندگی روزمره و مطمئن باشیم از فناوری فضایی به هر شکلی که می توانیم در زندگی روزمره استفاده شود. اولویت دیگر نیز این است که مطمئن باشیم می توانیم در یک سطحی ماهواره بسازیم و در یک سطح قابل قبولی هم در مدار قرار بدهیم که این موضوع حتما باید انجام شود.

به گفته معاون وزیر ارتباطات، ما وقتی می توانیم به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری مدار زمین برویم و یک تن بار را ببریم، یعنی می توانیم انسان هم ببریم. اما باید دلیلی برای این کار باشد و استفاده ای از آن ببریم. نباید از این کارها استفاده تبلیغاتی شود. اما در این توسعه و نقشه راه نباید هیجانی و سیاست زده رفتار کنیم.

ادامه مطلب

نوشته شده در : دوشنبه 18 بهمن 1395  ساعت :1:25 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

چگونه خستگی ناشی از کار طولانی را برطرف کنیم؟

 کار کردن برای ساعت‌های طولانی سلامت روح و جسم را فرسوده می‌سازد؛ زیرا فرد فرصت کافی برای غذا خوردن ندارد و نمی‌تواند به درستی از خود مراقبت کند.

پزشکان دانشگاه ملی استرالیا در مطالعه‌ای دریافتند: دو سوم از افراد مورد بررسی در این تحقیق بیش از 40 ساعت در هفته کار می‌کنند. همچنین افرادی که ساعت کاری‌شان بیش از 39 ساعت در هفته است سلامت خود را به خطر می‌اندازند.

سایت مدیکال دیلی نوشت: با این وجود روش‌هایی وجود دارد که با کمک آنها افراد می‌توانند پس از گذراندن یک روز سخت، پر مشغله و طولانی احساس بهتری داشته باشند.

تماشای تلویزیون: بررسی‌ها نشان می‌دهد تماشای برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های مورد علاقه می‌تواند برای سلامتی فوائدی به همراه داشته باشد. سال گذشته مطالعه انجام گرفته روی 240 زن نشان داد سطح کورتیزول -هورمون مرتبط با استرس- در زنانی که بیشتر تلویزیون تماشا می‌کنند پایین‌تر است. هر چند نباید در تماشای تلویزیون زیاده روی کرد.

برخورداری از زمان خواب منظم و مشخص: داشتن استراحت کافی با بهبود سلامت حافظه و برخورداری از وزن سالم‌تر مرتبط است اما استرس ناشی از فعالیت شغلی می‌تواند کیفیت خواب را دچار مشکل کند. پزشکان معتقدند پیروی کردن از یک برنامه خواب منظم و آماده کردن شرایط اتاق (تنظیم نور و دما) برای خواب تاثیرگذار است.

انجام حرکات کششی: افرادی که مدت زمان زیادی از روز را پشت میز و کار با کامپیوتر می‌گذرانند در معرض مشکلات جدی پزشکی هستند. این افراد بیشتر در معرض چاقی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و حتی مرگ هستند. پزشکان به افراد توصیه می‌کنند در فواصل زمانی مشخص در محل کار راه بروند یا حرکت کششی انجام داده و به بدن خود استراحت دهند.

ادامه مطلب

نوشته شده در : یک شنبه 17 بهمن 1395  ساعت :12:22 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

ساخت یک نوع فلز مایع جدید

 به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه ییل این ماده جدید را به نام  eGaln ساخته اند. قابلیت ماده جدید برای ایجاد یا تغییر حوزه های مغناطیسی در حالت مایع، پنج برابر قدرتمندتر از فلز مایع خالص است.

محققان می توانند از ماده برای مطالعه ویژگی های مغناطیسی مایعاتی استفاده کنند که تنها در مرکز سیاره ها و ستارگان وجود دارد.

 eGaln از ایندیوم (یک فلزنرم)، گالیوم (فلزی که در دمای پایین ذوب می شود یا به حالت درمی آید) و مواد دیگر ساخته شده است.

دکتر براون دستیارپروفسور مهندسی مکانیک و علوم ماده در دانشگاه بیل و مولف تحقیق می گوید: به احتمال زیاد می توان برخی از رویدادهایی که  در سیاره ها و ستاره دیده می شود را به وسیله این ماده بازسازی کنند.

ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 16 بهمن 1395  ساعت :12:40 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

هشدار امنیتی مرورگرهای کروم و فایرفاکس به کاربران

 گوگل و موزیلا، گام‌هایی جدید در خصوص هشدار به کاربران درباره آسیب‌پذیری وب‌سایت‌ها در برابر حملات سایبری اتخاذ می‌کنند.
در آخرین به‌روز‌رسانی‌های مرورگرهای کروم و فایرفاکس، به کاربران گفته خواهد شد که آیا اطلاعاتی حساس در ارتباطات ناامن اچ.تی.تی.پی (HTTP) ارسال می‌کنند یا نه. این هشدارها، در حال حاضر در نسخه بتای این مرورگرها تعبیه شده‌اند اما در اولین نسخه‌های مرورگرهای فایرفاکس و کروم نیز در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت.

در فایرفاکس نسخه ۵۱ که همین هفته منتشر شده، مرورگر موزیلا یک آیکن قفل خاکستری با یک خط قرمز در سایت‌های HTTP به صفحه خود افزوده و از کاربرانش، رمز گذرواژه آنها را می‌پرسد. پیش از این، این مرورگر فاقد نمایش نماد قفل بوده است. با کلیک کردن بر روی این قفل خاکستری، به کاربران گفته می‌شود ممکن است با وارد شدن به این صفحه، به مخاطره بیفتید.

گفته می‌شود در مرورگر کروم نسخه ۵۶ که طی هفته‌های آتی منتشر خواهد شد، این هشدارها کمی برجسته‌تر بوده و نه تنها در خصوص ورود اطلاعات حساس بلکه شامل جزئیات کارت‌های اعتباری نیز خواهد بود. گوگل کروم نیز همانند موزیلا با صراحت از ارتباط HTTP به عنوان ارتباطات ناامن در نسخه‌های قبلی خود یاد نمی‌کند.

همانطور که Emily Schechter کارشناس امنیت سایبری اعلام کرده است، رویکردهای قدیمی متوجه بسیاری از کاربران نیستند. تحقیقات نشان می‌دهند کاربران نه تنها فقدان یک آیکن ناامن را به عنوان یک هشدار درک نکرده‌اند، بلکه این هشدارها را که بسیار پی‌در‌پی رخ می‌دهند نیز نادیده گرفته‌اند.

اکنون و برای تقویت امنیت کاربران در وبگردی‌ها، طراحان و برنامه‌نویسان این مرورگرها قصد دارند با تمهیدات موردنظرشان، به صورت پیش‌فرض، همه صفحات HTTP را به عنوان صفحات ناامن در نظر بگیرند و شاخص امنیت HTTP را به یک مثلث قرمز رنگ که برای HTTP های شکسته استفاده می‌کنند، تغییر دهند.

ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 12 بهمن 1395  ساعت :12:18 PM   |   توسط :مدیریت فرهنگیان استان کرمانشاه نظرات (0)

تعداد صفحات : 2   12

درباره ما

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 57373
  • تعداد کل مطالب : 111
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : جمعه 28 آبان 1395 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه