به گزارش مجله تاریخ فرادید، ارنست هولتزر یکی از نمونههای نادر تاریخ عکاسی ایران به شمار میرود. او عکاس و مهندس آلمانی بود که به ایران آمد و از شدت علاقه به کشورمان تصمیم گرفت به کشور خود بازنگردد و برای همیشه در اینجا بماند. هولتزر که کارشناس اداره تلگراف بریتانیا بود در سال 1871 میلادی از سوی کمپانی هند شرقی مامور شد تا عازم ایران شود و تلگرافخانه اصفهان را اداره کند؛ در آن زمان خط تلگراف ایران در میان خط ارتباطی انگلستان به هندوستان قرار داشت و برای لندن بسیار حائز اهمیت بود.
این ماموریت در زمان حکومت ظل السلطان پسر ناصرالدین شاه و حاکم خونریز اصفهان گرچه قرار نبود چندان به درازا بکشد به دلیل علاقهای هولتزر به فرهنگ و زندگی ایرانی تا پایان عمر او یعنی سال 1911 به طول انجامید. او که در کنار شغل خود عکاسی را نیز دنبال می کرد در سال های اقامتش در جلفای اصفهان یکی از ارزشمندترین مجموعه ها از ایران عصر قاجار عکاسی کرد که اکنون منبع مهمی برای بررسی زندگی و زمانه مردم آن زمان به شمار میرود.
عکس های او که به شمار هزار می رسد بیشتر مربوط به اصفهان و تعدادی نیز از قم و کاشان و تهران را در بر می گیرد. تعدادی از عکسهای هولتزر در دو کتاب"هزار جلوه زندگی" و "ارنست هولتسر، ايران در يكصد و سيزده سال پيش" منتشر شده است که عکسهایی از بناها، فضای شهری، زندگی مردم و پرتره های شخصیتها و مقامات را در برمیگیرد. چند عکسی که در زیر میبینید مربوط به ماه محرم و عکاسی او از مکانی نامعلوم در اصفهان است که مراسم تعزیه و عزاداری امام حسین(ع) در آن برقرار بوده است.
[ یک شنبه 3 آبان 1394 ] [ 7:15 PM ] [ ıllıllı منو چهــر سلامت ıllıllı ]
[ نظرات 0 ]