در دره نسبتا مسطح هارمن در استرالیا تپه های سنگی خاصی مثل آبله روی زمین ظاهر شده اند. برخی از آن ها تا 10 متر ارتفاع و 20 متر قطر دارند. .
به گزارش برترین ها، در دره نسبتا مسطح هارمن در استرالیا تپه های سنگی خاصی مثل آبله روی زمین ظاهر شده اند. برخی از آن ها تا 10 متر ارتفاع و 20 متر قطر دارند. این تپه ها را با نام تولومو یا تاول های گدازه ای می شناسند. تومولوها در زمینه گدازه ای که آهسته حرکت می کنند شکل گرفته اند. وقتی گدازه جریان می یابد سطح اغلب سرد می شود تا پوسته نازکی ایجاد شود اما زیر گدازه هنوز مذاب و جوشان است. اگر گدازه زیرین محدود شود ممکن است بر پوسته سخت شده فشار آورد و لکه هایی شبیه حباب روی آن ایجاد کند.
گاهی آن ها گنبدهای کوچک و شیبداری به نام تومولی ایجاد می کنند. این گنبدها معمولا کاملا جامد هستند اما گاهی اوقات بخشی از هسته مایع تخلیه می شود و بالای گنبد می ریزد و مرکز آن خالی یا دونات شکل می شود. تومولوها از نظر زمین شناسی نادر نیست، تومولوهای دره هارمن حدود 32 هزار سال پیش تشکیل شده اند. مکان های دیگری که می توانید تومولو ها را مشاهده کنید عبارتند از ایسلند، هاوایی و آرژانتین.