|
اگر در دوره مالی قبل،مطالبات مشکوک الوصول برآورد گردیده و جهت آنها ذخیره در نظر گرفته باشند. در صورتی که در دوره مالی جاری مشخص گردد که برآورد مذکور دقیق نبوده و لذا اثرات اصلاح(تغییر) برآورد مذکور طبق بند 31 استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان "گزارش عملکرد مالی" تسری به قبل نداشته و در دوره مالی جاری شناسایی می گردد.
مواردی که بعنوان تعدیلات سنواتی به حساب سود و زیان انباشته منظور می شوند عبارت از اصلاح اشتباهات و تغییر در رویه های حسابداری است. وجود مازاد ذخیره مطالبات مشکوک الوصول جزو موارد یاد شده قرار نگرفته و نمی توان آن را به حساب سود و زیان انباشته منظور کرد.در چنین حالتی،مازاد ذخیره مطالبات مشکوک الوصول حسب مورد به حساب سایر درآمدهای عملیاتی یا سایر درآمدهای غیرعملیاتی منظور می گردد.
در صورتی که اثرات این مساله به سودوزیان انباشته منظور شود،انگاه باید بپذیریم که در دوره مالی قبل،در نظر گرفتن ذخیره مطالبات مشکوک الوصول اشتباه بوده است. در حالی که چنین نبوده و اشتباهی صورت نگرفته است.اشتباهاتی که در صورت با اهمیت بودن میبابیست آثار آنها به حساب سودوزیان انباشته منظور گردد طبق مفاد بند 41 استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان " گزارش عملکرد مالی" عبارتند از:
1- اشتباهات ریاضی،
2- اشتباه در به کار گیری رویه های حسابداری،
3- تعبیر نادرست یا نادیده گرفتن واقعیتهای موجود در زمان تهیه صورتهای مالی،
4- تغییر از یک رویه غیر استاندارد حسابداری به یک رویه استاندارد حسابداری،و
5- موارد تقلب.
همچنین در بند 33 استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان" گزارش عملکرد مالی" به صراحت آمده است که " تغییر در برآورد مبلغ هزینه مطالبات مشکوک الوصول فورآ شناسایی می شود و تنها بر دوره جاری تاثیر می گذارد".
|