.
ـ امـام صـادق (ع ) در مـجـلـس ربـيـعـة الـراى نـشـسته بود كه عربى باديه نشين آمد و از ربيعة الـراى مـسـالـه اى پـرسـيـد ربيعه جوابش را داد وقتى حرفش تمام شد باديه نشين گفت : آيا به گـردن مـى گـيـرى ؟ ربـيـعه سكوت كرد و جوابى نداد آن عرب دوباره مساله را پرسيد و ربيعه هـمـان جـواب را بـه او داد بـاديـه نشين گفت : آيا به گردن مى گيرى ؟ ربيعه سكوت كرد امام صادق (ع ) به او فرمود: به گردن اوست فرمود : مگر نگفت : هر مفتيى ضامن است .
ـ امـام باقر(ع ) : هر كس بدون علم و هدايت به مردم فتوا دهد, فرشتگان رحمت و فرشتگان عذاب بر او لعنت فرستند و گناه آن كه به فتواى او عمل كند دامنگيرش شود. ـ پيامبر خدا(ص ) : هر كس به فتوايى كه از روى نادانى به او داده شده است عمل كند, گناهش به گردن كسى است كه به او فتوا داده است .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:08 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
ـ پيامبر خدا(ص ) : گستاخترين شما بر فتوا دادن , گستاخ ترين شما در برابر آتش است .
ـ امام صادق (ع ) : از فتوا دادن چنان گريز كه از شير مى گريزى و گردنت را پل مردم قرار مده .
ـ دو كـار مـهـلـك اسـت : يكى اين كه بر پايه راى خود به مردم فتوا دهى , ديگر اين كه ندانسته از چيزى پيروى كنى .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:07 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
ـ امام صادق (ع ) : كسى كه براساس راى خود به مردم فتوا دهد, از چيزى كه نمى داند پيروى كرده اسـت و كسى كه از آنچه نمى داند پيروى كند, با خدا به ضديت برخاسته است , زيرا ندانسته چيزى را حلال و حرام كرده است .
ـ زنهار, كه براى مردم فتواى به راى دهى يا از چيزى كه نمى دانى پيروى كنى .
ـ امام باقر(ع ) : ما اگر براساس راى و هوس خود به مردم فتوا مى داديم , هر آينه از هلاك شدگان بـوديـم لـيـكـن مـا بـر پايه قول و سنت پيامبر خدا(ص ) و اصول علميى كه خود داريم و ازپدران بزرگوار خود به ارث مى بريم , براى مردم فتوا مى دهيم .
ـ امـام صـادق (ع ) : بـه خـدا سـوگند كه ما نه براساس هوا و هوس خود چيزى مى گوييم و نه بر پايه راى خويش و جز آنچه پروردگارمان گفته است , چيزى نمى گوييم .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:07 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
ـ پـيامبر خدا(ص ) : كسى كه ندانسته براى مردم فتوا دهد, آنچه از دين خراب مى كند بيشتر ازآن چيزى است كه درست مى كند. ـ كـسى كه ناسخ را از منسوخ و محكم را از متشابه تشخيص نمى دهد و با اين حال براى مردم فتوا دهد, هم خودش هلاك شده و هم مردم را به هلاكت انداخته است .
ـ هر كس ندانسته فتوا دهد, فرشتگان آسمان و زمين او را لعنت كنند. ـ كـسـى كـه به فتوايى , بدون اعتماد و اطمينان از آن , عمل كند, گناهش به گردن كسى است كه به او فتوا داده است .
ـ امـام بـاقـر(ع ) : كسى كه بدون علم و بدون هدايتى از جانب خدا براى مردم فتوا دهد,فرشتگان رحـمـت و فـرشتگان عذاب بر او لعنت فرستند و گناه كسى كه به فتوايش عمل كند, به گردن اوست .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:06 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
پرهيز از ندانسته فتوا دادن .
قرآن .
((و اگـر (او) پـاره اى گـفـتـه ها بر ما بسته بود, دست راستش را سخت مى گرفتيم سپس رگ قلبش را پاره مى كرديم )). ((و با زبانهاى خود چيزى را مى گفتيد كه بدان علم نداشتيد و آن را سهل و ساده مى پنداشتيد, با اين كه آن (كار) نزدخدا بس بزرگ بود)). ((و كيست ستمكارتر از آن كه به خدا دروغ بندد, يا آياتش را دروغ شمارد)). ((و روز قيامت كسانى را كه به خدا دروغ بسته اند روسياه بينى )). ـ پـيامبر خدا(ص ) : از دروغ بستن به خدا بپرهيزيد عرض شد : اى پيامبر خدا! دروغ بستن به خدا چـگـونـه است ؟ فرمود : اين كه فردى از شما بگويد : خدا فرموده است پس خداوند فرمايد :دروغ مـى گويى , من نگفته ام يا بگويد : خدا نفرموده است پس خداى عزوجل فرمايد : دروغ مى گويى , من گفته ام .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:05 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
قرآن .
((آنان جوانانى بودند كه به پروردگارشان ايمان آوردند و ما بر هدايتشان افزوديم )). ـ امام على (ع ) : انسان , به زيورى زيباتر از جوانمردى آراسته نشده است .
ـ دور بودن انسان از پستى و فرومايگى , جوانمردى است .
ـ در حـضـور امام صادق (ع ) از جوانمردى سخن به ميان آمد حضرت فرمود : جوانمردى چيست ؟ شـايـد خيال مى كنيد كه جوانمردى به فسق و فجور است , هرگز, جوانمردى به سفره انداختن و بذل و بخشش و خوشرويى و پاكدامنى و عزت نفس و آزار نرساندن است , و آن جوانمردى (كه شما خيال مى كنيد) رذالت و هرزگى است .
ـ امام على (ع ) : جوانمردى (به ) بخشندگى است و نيازردن مردم .
ـ آيين جوانمردى , تحمل لغزشهاى برادران است و رسيدگى به همسايگان
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:04 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ پـيـامـبر خدا(ص ) : پس از من فتنه هايى همچون پاره هاى شب تار امتم را فرا پوشاند, چندان كه آدمـى بـر اثـر آنها شب مؤمن باشد و روز كافر, روز مؤمن باشد و شب كافر مردمانى دين خودرا به اندك متاعى از دنيا مى فروشند. ـ امام على (ع ) : ادامه يافتن فتنه ها, از بزرگترين رنج و محنتهاست .
ـ بـه جـان خـودم سـوگـنـد كـه در لهيب فتنه مؤمن نابود مى شود و غير مسلمان جان سالم به درمى برد. ـ هر كس آتش فتنه را برافروزد, خود آتشگيره آن شود. ـ هرگاه فتنه رو به شما آورد خود را در آن ميفكنيد و از سر راه آن كنار رويد, و وسط راه رابرايش خالى كنيد. ـ زمامدار ستمكار و بيرحم , بهتر از فتنه (و هرج و مرجى ) است كه دائمى باشد. ـ در نـامـه خود به حارث همدانى : از پاتوقهاى بازارها بپرهيز كه آن جا جايگاههاى حضورشيطان است و بازارهاى مكاره فتنه ها. ـ بـه گـاه فـتـنـه هـمچون شتر نر دو ساله باش كه نه پشت و نيرويى دارد كه بر او سوار شوند و نه پستانى كه از آن شير دوشند. جوانمردى .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:04 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
ـ پيامبر خدا(ص ) : براى دين انسان همين فتنه بس كه خطايش بسيار باشد و عملش كاستى پذيرد و حقيقتش اندك باشد مردار شب باشد و بيكاره روز, تنبل و بى حوصله و تن پرور باشد
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:03 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
ـ پـيـامـبـر خدا(ص ) : در آخرالزمان فتنه را ناخوش نداشته باشيد, زيرا آن فتنه ها منافقان رانابود مى سازد. ـ امـام صـادق (ع ) : آرزومـنـد فتنه باشيد, زيرا فتنه موجب نابودى ستمگران و پاك شدن زمين از (لوث وجود) فاسقان است .
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:02 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
.
ـ پـيـامبر خدا(ص ) : خوشا به حال مخلصان , آنان چراغهاى هدايتند و هر فتنه تارى از آنهابرطرف مى شود. ـ امـام عـلـى (ع ) : بـدانـيـد كـه هر كس تقواى الهى در پيش گيرد, خداوند براى او راه خروجى ازفتنه ها قرار دهد و نورى در تاريكيها. ـ اى مردم ! امواج فتنه ها را با كشتيهاى نجات بشكافيد. ـ پـيـامبر خدا(ص ) : بزودى فتنه هايى پديد خواهد آمد كه بر اثر آنها انسان شب خود را با ايمان به صبح مى رساند و روزش را در حالى به شب مى رساند كه كافر است , مگر كسى كه خداى تعالى او را به دانش زنده كرده باشد.
نگاشته شده توسط رحمان نجفي در چهارشنبه 21 بهمن 1388 ساعت 11:01 PM
| نظرات 0 |
لينک مطلب
|