زیر سایه چتری به قداست خانواده
برگ تقویم که ورق می خورد مناسبت ها یادمان میآورند که گاهی به رویدادها باید دقیق تر نگریست.
بعضی رویدادها بهانه میخواهد و بهانه اگر اتفاقی از جنس نزول آیهای شریفه باشد زیباترهم میشود. می رویم سراغ روز خانواده. اتفاقی که تکراری نمی شود و بهانه میخواهد برای گفتن و پرداختن. 25 ام ذی الحجة که مصادف است با نزول آیهی شریفهی هل اتی از سوره انسان. آنجا که خانواده ای ارجمند و بهترین بندگان خدا، سه روز را روزه گرفتند و مسکین و یتیم و اسیر را اطعام کردند. این آیه درمقام و شان اهل بیت پیامبر نازل می شود وبهانه ای است برای نگاهی دیگر به بنیان محکم خانواده و الگوهایی که باید از زیبایی رفتار این خاندان پاک گرفت.
اگر بیشتر خانواده را در پیام الهی کنکاش کنیم به ایاتی روشنگری می رسیم. برای مثال، در آیه ۲۱ سوره روم آمده است: «و من آیاته أن خلق لکم من أنفسکم أزواجاً لتسکنوا الیها و جعل بینکم مودّة و رحمة إنّ فی ذلک لآیات لقوم یتفکّرون».
در این آیه چند نکته در مورد اهمیت خانواده داریم: در أزواجاً من انفسکم؛ همسرانی از خودتان. بیان می شود پیوند میان زن و شوهر پیوندی دوستانه است که در آن زمینه شناخت و رفع نقاط منفی و خودسازی مهیاست. و جعل بینکم مودّة؛ به مودت و دوستی اشاره دارد . پس دومین نقطه مهم در خانواده، محبت بین زن و شوهر است؛ که با تعاملی دوستانه در مسیر رسیدن به شناخت خدا به آرامش و لتسکنوا الیها برسند. و در نهایت رسیدن به رحمت و الفت بین زن و شوهر که ضامن رسیدن به خانوادهای موفق است. در واقع تعامل بین والدین پایهی شخصیت روانی فرزندان است که این الفت باعث الگوگیری صحیح فرزند و زمینه ای مناسب برای ایجاد خانوادهای سالم است.