پاسخگویی به شبهات

 


قسمت اول: امام و خلیفه امام حسین(ع) چه کسی بود؟
ارتداد امام حسین(ع) طبق مبانی مکتب اهل سنت.
عاشورا بزرگترین کلاس درس برای بشریت است. و امام حسین (ع) بزرگترین معلم تاریخ بعد از پیامبر برای شناخت حق و حقیقت و بهترین راه رسیدن به سعادت و فصل ممیز بین تاریکی و ظلمت.
شاید ما درنشر فرهنگ عاشورا کم کاری کردیم یا بهتر بگویم:ما مسیر و هدف امام حسین(ع) از عاشورا را خوب متوجه نشدیم یا اگر متوجه شدیم روی قسمت اصلی آن متمرکز نشدیم.
کمی که فکر میکنم می بینم ما امام حسین(ع) را محدود کردیم به عزاداری ومظلومیت و ظلمی که از طرف بنی امیه بر حضرت وارد شد.اما واقعیت این است که علاوه بر این مطالبی که بیان شد اصل دلیل حرکت امام حسین(ع) کمتر مورد بحث قرار گرفته است.
حرکت و خروج امام حسین(ع) بر یزید در واقع مبانی اعتقادی اهل سنت را زیر سوال می برد. و خود دلیلی است بر اثبات حقانیت شیعه، و خود همین خروج بر یزید به تنهای کفایت می کند بر بطلان عقائد مخالفین مکتب اهلبیت در مورد اساسی ترین بحث اختلافی شیعه و اهلسنت که همان خلافت بعد پیامبر است.
ما برای این سخن خود استدلال های قوی و محکمی داریم که خود حضرت هم به این نکات اشاره کرده است.
از جمله این سخنان که میتوان به آن استدلال کرد سخن حضرت در مورد دلائل خروج بر یزید است، که خود حضرت اینگونه می فرمایند: به این دلیل خروج کردم تا دین جدم را اصلاح کنم، یا درسخنی دیگر از حضرت که بیان می دارند به این دلیل خروج کردم، چون عمود دین منحرف و کج شده است.
این سخنان امام حکایت از آن دارد که مبانی اعتقادی مخالفین مکتب اهلبیت از منظر امام حسین(ع) مبانی صحیحی اسلامی نیست.
اما سوالی و چالشی که ما از حرکت بزرگترین معلم تاریخ بعد از پیامبر یاد گرفته ایم از مخالفین مکتب اهلبیت(ع) این است.

نکته اول: لزوم وجوب بیعت با یک شخص به عنوان خلیفه برای هر مسلمان
طبق مبانی اعتقادی اهلسنت هر شخصی باید امام و خلیفه ای داشته باشد و اگر بیعت امام و خلیفه ای را بر گردن نداشته باشد مرتد است و به مرگ جاهلی از دنیا رفته است و این روایت با سند های مختلف در کتب صحاح اهلسنت وارد شده است چنانچه مسلم در صحیح خود چنین بیان میکند:

مَنْ مات ولیس فی عنقه بیعة مات میتة جاهلیة .هر كس بمیرد و بر گردن او بیعت با امامی نباشد ، به مرگ جاهلی مرده است .
صحیح مسلم ، مسلم النیسابوری ، ج3 ، ص1478و السنن الكبرى ، البیهقی ، ج8 ، ص156 و مجمع الزوائد ، ج5 ،‌ ص218 و مشكاة المصابیح ، ج2 ، ص1088و سلسلة الأحادیث الصحیحة ، ج2 ، ص715 .
پس نکته اول: لزوم وجوب بیعت با یک شخص به عنوان خلیفه برای هر مسلمان

نکته دوم: نداشتن حق خروج بر خلیفه حتی خلیفه ظالم و نقص کننده دین.

یکی دیگر از مبانی اعتقادی اهلسنت در مورد جائگاه خلیفه و خلافت این است که کسی حق خروج بر خلیفه،حتی اگر خلیفه ظالم باشد و حتی اگر دین را هم نقض کند ندارد و تنها کاری که میتواند در این مورد انجام دهد صبر است و اگر صبر نکرده و بر حاکم و خلیفه خروج کرد از دائره اسلام خارج و مرتد شده است، و به مرگ جاهلی از دنیا رفته است یعنی مگر غیر از اسلام.
این روایت ها با سندهای مختلف در منابع معتبر اهلسنت وارد شده است چنانچه بخاری چنین نقل میکند:

6645 حدثنا مُسَدَّدٌ عن عبد الْوَارِثِ عن الْجَعْدِ عن أبی رَجَاءٍ عن بن عَبَّاسٍ عن النبی صلى الله علیه وسلم قال: من كَرِهَ من أَمِیرِهِ شیئا فَلْیَصْبِرْ فإنه من خَرَجَ من السُّلْطَانِ شِبْرًا مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّةً.

از ابن عباس روایت کرده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند : کسی که از حاکمش آزرده شده باشد باید صبر کند بدرستیکه هر کس از سلطه حاکمش وجبی دور شود به مرگ جاهلی مرده است .

صحیح البخاری، ج6، ص2588 ، كتاب الفتن، بابُ قَوْلِ النَّبِىِّ - صلى الله علیه وسلم - « سَتَرَوْنَ بَعْدِى أُمُورًا تُنْكِرُونَهَا » .

خروج از جماعت خروج از اسلام:
روایتی دیگری بخاری از پیامبر نقل میکند: که خروج برحاکم یعنی خروج از جماعت و حکم آن فرد هم خروج از اسلام و ارتداد می باشد.

6646 حدثنا أبو النُّعْمَانِ حدثنا حَمَّادُ بن زَیْدٍ عن الْجَعْدِ أبی عُثْمَانَ حدثنی أبو رَجَاءٍ الْعُطَارِدِیُّ قال سمعت بن عَبَّاسٍ رضی الله عنهما عن النبی (ص) قال: من رَأَى من أَمِیرِهِ شیئا یَكْرَهُهُ فَلْیَصْبِرْ علیه فإنه من فَارَقَ الْجَمَاعَةَ شِبْرًا فَمَاتَ إلا مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّةً.

عطاردی روایت کرده از ابن عباس که شنیدم از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت می کرد : هر کس از حاکمش گفتاری یا کرداری ببیند که خوش آیندش نباشد باید برآن شکیبا باشد [ اقدادمی نکند و ترتیب اثر ندهد] بدرستیکه هر کس از جماعت به اندازه یک وجب فاصله گیرد و در آن هنگام بمیرد نمرده مگر به موت جاهلیت .[ مسلمان نمرده است ] 

صحیح البخاری، ج6، ص2588 ، كتاب الفتن، بابُ قَوْلِ النَّبِىِّ - صلى الله علیه وسلم - « سَتَرَوْنَ بَعْدِى أُمُورًا تُنْكِرُونَهَا » .
@alghaddeer
و یا حتی در روایت دیگر، مسلم نقل میکند از پیامبر که حضرت فرمودند: بعد از من خلفاء ای بر سر کار می آیند که از سنت من پیروی نمی کنند و قلوب آنان قلوب شیطان است اما باید از آنها اطاعت کنید و حق خروج بر آنان را ندارید و باید از آنان اطاعت کنید.
1847 وحدثنی محمد بن سَهْلِ بن عَسْكَرٍ التَّمِیمِیُّ حدثنا یحیى بن حَسَّانَ ح وحدثنا عبد اللَّهِ بن عبد الرحمن الدَّارِمِیُّ أخبرنا یحیى وهو بن حَسَّانَ حدثنا مُعَاوِیَةُ یَعْنِی بن سَلَّامٍ حدثنا زَیْدُ بن سَلَّامٍ عن أبی سَلَّامٍ قال قال حُذَیْفَةُ بن الْیَمَانِ قلت یا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّا كنا بِشَرٍّ فَجَاءَ الله بِخَیْرٍ فَنَحْنُ فیه فَهَلْ من وَرَاءِ هذا الْخَیْرِ شَرٌّ قال نعم قلت هل وَرَاءَ ذلك الشَّرِّ خَیْرٌ قال نعم قلت فَهَلْ وَرَاءَ ذلك الْخَیْرِ شَرٌّ قال نعم قلت كَیْفَ قال یَكُونُ بَعْدِی أَئِمَّةٌ لَا یَهْتَدُونَ بِهُدَایَ ولا یَسْتَنُّونَ بِسُنَّتِی وَسَیَقُومُ فِیهِمْ رِجَالٌ قُلُوبُهُمْ قُلُوبُ الشَّیَاطِینِ فی جُثْمَانِ إِنْسٍ قال قلت كَیْفَ أَصْنَعُ یا رَسُولَ اللَّهِ إن أَدْرَكْتُ ذلك قال تَسْمَعُ وَتُطِیعُ لِلْأَمِیرِ وَإِنْ ضُرِبَ ظَهْرُكَ وَأُخِذَ مَالُكَ فَاسْمَعْ وَأَطِعْ.

پیشوایانى بعد از من خواهند آمد كه نه از هدایت‏هاى من بهره‏اى برده‏اند و نه به سنت من عمل مى‏كنند، و قلوب آنان همانا قلوب شیاطینى است كه در درون جسم آدمى قرار گرفته باشد. راوى مى‏پرسد: اگر چنین عصرى را درك نمودیم وظیفه ما چیست؟
حضرت فرمود: تكلیف شما پیروى از این چنین حاكمان جور است، اگر شما را مورد ضرب و شتم قرار دهند، و اموال شما را غارت نمایند، وظیفه شما اطاعت و فرمان بردن است.
@alghaddeer
صحیح مسلم ، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری الوفاة: 261 ، دار النشر : دار إحیاء التراث العربی - بیروت ، تحقیق : محمد فؤاد عبد الباقی ج 3 ص1476 
پس نکته دوم : خروج بر خلیفه ظالم و تارک سنت موجب ارتداد است.

@alghaddeer
با توجه به این دونکته: سوال ما از مخالفین مکتب اهلبیت این است.

امام و خلیفه امام حسین (ع) در زمان یزید چه کسی بوده است؟
@alghaddeer
اهل سنت گریزی ندارند برای جواب به این سوال مگر سه پاسخ که ما آن را ذکر میکنیم.

1-امام و خلیفه امام حسین(ع)یزید بوده است.

2-امام حسین(ع) خلیفه و امام نداشتند.
@alghaddeer
3-امام حسین(ع) خود را خلیفه و امام می دانستند.

حال قصد داریم این سه پاسخ را خیلی کوتاه به نقد بکشیم تا ثابت کنیم که چگونه امام حسین(ع) با حرکت خود بر علیه یزید تمام مبانی اهلسنت را به چالش کشید.
@alghaddeer
طبق مبانی اهلسنت در هر سه حالت امام حسین(ع) مرتد است،یعنی اینکه امام حسین(ع) یا در بیعت یزید بوده است و بر وی خروج کرده و یا اصلا خلیفه ای نداشته حال چه خود را محق خلافت بداند یا نداند باید با خلیفه وقت بیعت کرده و از جماعت خارج نشود چرا که جماعت مسلمین یزید را خلیفه می دانستند.
پس طبق مبانی اهلسنت حضرت حسین(ع) مرتد شده است و از اسلام خارج است و به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است، چرا که ما طبق مبانی و روایت صحیح اهلسنت ثابت کردیم حکم تمرد از بیعت یا خروج بر خلیفه و خروج از جماعت یعنی خروج از اسلام. و این دقیقا خلاف اعتقاد اهلسنت در مورد جائگاه امام حسین(ع) به عنوان سید جوانان اهل بهشت است.
پس در اینجا تناقضی آشکار در اعتقادات اهل سنت نمایان است.
@alghaddeer
اما می رسیم به گزینه دیگر:

تنها راه باقیمانده این است که گزینه دیگر را انتخاب کرده که این گزینه اثبات عقیده شیعه و بطلان عقائد اهل سنت است که:
@alghaddeer
خلیفه و امام شرعی مسلمین امام حسین(ع) بوده است و از آنجای که حضرت خود را خلیفه شرعی و معرفی شده از جانب پیامبر می دانستند بنا بر شرائط بر کسی که به دروغ مدعی خلافت بوده است جنگیدند.

واین عقیده شیعه درمورد مقام خلافت امام حسین(ع) می باشد و این ثابت میکند که امام حسین(ع) مدعی بوده است که ایشان یکی از آن 12 خلیفه ای است که پیامبر فرمودند :بعد از من 12 خلیفه می آیند که اسلام به خاطر آنان عزیز است چنانچه مسلم در کتاب صحیح خود چنین نقل میکند:
@alghaddeer
یقول لَا یَزَالُ الْإِسْلَامُ عَزِیزًا إلى اثنى عَشَرَ خَلِیفَةً.
رسول خدا فرمود: اسلام همواره عزیز است تا دوازده خلیفه بر شما حكومت كند.
@alghaddeer
صحیح مسلم ج 3 ص 1453 ، اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری النیسابوری
نکته جالب این است که علمای اهلسنت در ذیل این روایت پیامبر دست و پای زیادی زده اند و به اعتراف بزرگان شان نتوانستند 12 خلیفه مشخص و قطعی را با نص از پیامبر معرفی کنند و هر کدام عده ای را به عنوان 12 خلیفه معرفی کرده اند
و جالب تر اینکه حتی بزرگان اهلسنت و وهابیت یزید را به عنوان یکی از 12 خلیفه ای که اسلام به وجود آنان عزیز است ذکر کرده اند اما خبری از ذکر نام امام حسین(ع) در بین 12 خلیفه در نزد اهلسنت نیست
@alghaddeer
چنانچه ابن تیمیه در مورد ذکر اسامی 12 خلیفه بعد از معاویه اشاره به یزید می کند:
@alghaddeer
وفی لفظ لا یزال الإسلام عزیزا إلى أثنى عشر خلیفة كلهم من قریش وهكذا كان فكان الخلفاء أبو بكر وعمر وعثمان وعلی ثم تولى من اجتمع الناس علیه وصار له عز ومنعة معاویة وابنه یزید ثم عبد الملك وأولاده الأربعة وبینهم عمر بن عبد العزیز
@alghaddeer
منهاج السنة النبویة ج 8 ص 238 ، اسم المؤلف: أحمد بن عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی أبو العباس الوفاة: 728 ، دار النشر : مؤسسة قرطبة - 1406 ، الطبعة : الأولى ، تحقیق : د. محمد رشاد سالم
@alghaddeer
و یا در شرح عقیده طحاویه هم یزید به عنوان یکی از خلفاء دوازده گانه معرفی شده است:
وفی لفظ لا یزال الإسلام عزیزا إلى اثنی عشر خلیفة وفی لفظ لا یزال هذا الامر عزیزا إلى اثنی عشر خلیفة وكان الامر كما قال النبی صلى الله علیه وسلم والاثنا عشر الخلفاء الراشدون الاربعة ومعاویة وابنه یزیدوعبد الملك بن مروان وأولاده الاربعة وبینهم عمر بن عبد العزیزی
@alghaddeer
شرح العقیدة الطحاویة ج 1 ص 553 ، اسم المؤلف: ابن أبی العز الحنفی الوفاة: 792 ، دار النشر : المكتب الإسلامی - بیروت - 1391 ، الطبعة : الرابعة

با توجه به مطالب مورد نظر، سوالات ما از مخالفین این است.

1-امام و خلیفه امام حسین(ع) چه کسی بوده است و حضرت با چه شخصی بیعت نمودند؟

2-آیا یزید خلیفه امام حسین(ع) بوده است؟
@alghaddeer
3-آیا امام حسین(ع) با خروج بر خلیفه وقت و خارج شدن از جماعت طبق روایت های بخاری و مسلم از زبان رسول اکرم(ص) مرتد شده است؟

4-چرا اهل سنت ادعای امام حسین(ع) در مورد حقانیت خویش بر خلافت را قبول ندارند آیا امام حسین(ع) را ریاست طلب و دنیا طلب می دانند؟

5-چرا امام حسین(ع) مبانی اعتقادی اهلسنت در باب خلافت و خلیفه را قبول نداشته است؟
@alghaddeer
6-چرا اعتقاد امام حسین(ع) خلاف اعتقادات اهل سنت در باب خلافت و خلیفه می باشد؟

7- چرا اهل سنت به مانند شیعیان از امام حسین(ع) پیروی نمیکنند؟
@alghaddeer
منتظر پاسخ های بسیار علمی مخالیفین مکتب اهلبیت به خصوص شبکه های وهابی مانند چالش های گذشته هستیم
@alghaddeer

منبع:

https://telegram.me/joinchat/AzVZNTy5lbLEe0FIDA5CCQ





[ جمعه 31 شهریور 1396  ] [ 3:10 PM ] [ زارع-مرادیان ]