زنان ،انسانهای بزرگ....

نتیجه تصویری برای نقش زن در جامعه

 

رهبر انقلاب در خصوص مقام و جایگاه زن می فرمایند: «اگر زن در جامعه بتواند به علم و معرفت و کمالات معنوی و اخلاقی که خدای متعال و آیین الهی برای همه انسانها چه مرد و چه زن  به طور یکسان در نظر گرفته است، برسد، تربیت فرزندان بهتر خواهد شد، محیط خانواده گرمتر و با صفاتر خواهد شد، جامعه، پیشرفت بیشتری خواهد کرد و گره های زندگی آسانتر باز خواهد شد... هدف این است که زنان، انسان های بزرگ شوند. این ممکن است و در اسلام تجربه شده است».
یکی از بانوان برجسته و فعال حوزه اجتماعی و هلال احمر که اقدامات  ایشان به‌ویژه در زمینه حمایت و کمک به خانواده آزادگان و تالیف کتاب‌هایی در این حوزه، سبب انتخاب ایشان به عنوان برگزیده جشنواره جایزه جهانی گوهرشاد شده، خانم بهجت افراز است.
ایشان در سال ۱۳۱۲ در شهرستان جهرم استان فارس در خانواده-ای مذهبی به دنیا آمد. از ۴ سالگی فراگیری قرآن را در مکتب خانه آغاز کرد. ۱۲ ساله بود که به تدریس در مقطع ابتدایی مشغول شد. در دانشسرای تربیت معلم دیپلم گرفت و از رشته زبان عربی دانشگاه علامه طباطبایی مدرک گرفت. تقریبا در همه مقاطع تحصیلی معدل اول داشت و ممتاز بود. در ۲۱سالگی مدیریت مدرسه ای در جهرم با ششصد دانش آموز را به عهده گرفت و به تدریس و مدیریت مدارس شیراز، تهران و کرج ادامه داد.



 

با ورود به تهران پای او به محافل سیاسی باز شد. وی به همراه همسرش و به واسطه خواهرانش، رفعت و محبوبه، پیش از انقلاب،‌ حین جنگ و پس از آن فعالیت زیادی داشت و عضو انجمن بانوان مبارز مسلمان بود.
فعالیت های وی به وقایع و رخدادهای آن سال ها و فعالیت در سازمان مجاهدین خلق و مدرسه رفاه، اختصاص دارد. مدیریت مجتمع زینب (ع) در کرج در سال های پس از پیروزی انقلاب که به مرکزی برای جمع آوری کمک های مردمی به جبهه تبدیل شده بود، بخشی از کارنامه درخشان ایشان است.
 در این ایام فعالیت گروهک های ضد انقلاب در مدارس زیاد شده بود که ایشان با مدیریت قوی مانع از نفوذ این عناصر به مدارس می شدند. پس از بازنشستگی از تدریس، مدتی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در هند فعالیت داشت. پس از آن ایشان به مدت ۱۸ سال به فعالیت در جمعیت هلال احمر پرداختند و مدیریت اداره امور اسرا و مفقودان را به عهده گرفتند.
خاطرات ایشان در دو کتاب به نام های «چشم تر» و «ام الاسرا» به چاپ رسیده است. به علاوه ترجمه کتاب «جایگاه زن در اسلام» به قلم محمد عطیه الابراشی نویسنده مصری به زبان عربی را به عهده داشتند. وی دستی در شعر هم دارد و شعر زیبای «کوثر» در نعت حضرت فاطمه زهرا (س) از سروده های اوست.
این بانوی گرانقدر با کسب عنوان پیشکسوت نمونه از وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی به عنوان کار آفرین نمونه شناخته می شود و به دریافت لوح تقدیر از سازمان اوقاف و امورخیریه نائل شده است. ایشان با فروش منزل شخصی خود، آن را وقف مدرسه کرده اند. همچنین در دیگر امور عمرانی چون تعمیرات اساسی امامزادگان سید عبد الطیف و سید محمد در شهرستان جهرم فعال بوده اند.


فهرست منابع:
۱. ام الاسرا،‌ خاطرات خانم بهجت افراز، تدوین حکیمه امیری،‌ مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۷۸.
۲. پورتال جایزه جهانی گوهرشاد، آستان قدس رضوی.





[ یک شنبه 20 اسفند 1396  ] [ 11:11 AM ] [ زارع-مرادیان ]