این کتاب ارزشمند نوشتهی آقای "محسن كتابچى" میباشد که در آن کوشیده است الگویی برای زندگی برتر و متعالی بر اساس سیره و رفتار حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام ترسیم نماید. چنانکه در مقدمه کتاب میخوانیم:
الصدوق عن الفقیه المروزى، عن أبیبکر النیسابورى عن أبى القاسم الطائى عن أبیه عن الرضا علیه السلام عن آبائه عن علىّ بن أبى طالب علیه السلام قال: قال رسول الله صلّی الله علیه و آله: لمّا نزلت هذه الآیة «إنک میّت و إنّهم میّتون» قلت: یا ربّ أتموت الخلایق کلّهم و یبقی الأنبیاء؟ فنزلت «کلّ نفس ذائقة الموت ثمّ إلینا ترجعون».
زمر / 30. عیون اخبار الرضا2/ 32, و آیه سوره عنکبوت / 57. شاید مقصود از پیامبران، فرشتگانى باشند که براى پیامبر وحى مىآوردند؛ چنان که در صحیفة الرضا (صفحه 62) به جاى "یبقى الانبیاء" عبارت "تبقى الملائکة" آمده است.
وجود مبارک امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در اثر شرایط زمانی خاصی که در مدینه- پس از مرگ هارون- و سپس در خراسان برایشان فراهم شد، توانستند مطالب گرانسنگی برای شیعه چه در قالب نامه و چه در قالب حدیث و چه در قالب دعا به یادگار بگذارند.
آقا جان !!!
تا برمیدارمش از تو مینویسد ..
مانده ام این خودنویس است یا تو نویس ...
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا ایها الامام الرئوف
امامان معصوم، عليهم السلام قرآن ناطق و امامت تبلور هدايت و نور قرآن در پهنه زمين و زمان و سيره ائمه اطهار(ع) تفسير آيات زندگي بخش آن است. اگر قرآن کريم مردم را به حيات طيبه فرا مي خواند، منش و روش زندگي و اصول حاکم بر رفتار و عمل امامان معصوم(ع) تجسم حيات طيبه اي است که پيامبر اعظم(ص) و قرآن کريم بشر را به آن فراخوانده اند.
انار ازجمله میوه های بهشتی است که در قرآن کریم از آن یاد شده است. در قرآن آمده است: « و الزیتون و الرّمان مُتَشابِهاً و غَیرَ مُتشابِه » ، زیتون و انار و میوه های متشابه یکدیگر و غیر متشابه هستند » .(1) خداوند متعال در برای فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا نیازهای جسمی ما انسانها را به بهترین وجه بر طرف نماید.
محققان طب قرآنی معتقدند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.
حکمت رضویه مرحله یی از بلوغ اندیشه هایی است که به دنبال نهضت فکری شیعه در طول سه قرن شکل گرفت. حرکتی که برای احیای سنت نبوی به وسیله علی (ع) آغاز شده بود در دوران امامت علی ابن موسی (ع) صورتی منسجم به خود گرفته وبار دیگر در محافل علمی عصر، محک خورد. امام رضا (ع) باید توانایی و کارآمدی این اندیشه ها را، دست کم در چهار حوزه بیازماید: در مقابله با اصحاب ادیان مختلف و برای اثبات حقانیت اسلام و پیامبرش و دوم، در مقابل پیروان اهل سنت و جماعت که در این زمان یا به دنبال عقاید سنتی کلام نقلی بودند یا تحت تاثیر گرایش های دستگاه خلافت مستقر در مرو (مامون) به کلام معتزلی علاقه مندند.