مرا از توست هر دم تازه عشقى
تو را هر ساعتى حُسنى دگر باد
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا علیه آلاف تحیة و الثناء
عنان دل به تو دادم که دلبرم باشی
خدا کند همه جا یار و یاورم باشی
بگیر دست مرا در دل صحاری عشق
دلم زیاد تو گر چه لبالب از شور است
تو کیستی که حریمت چو کعبه مشهور است
در آسمان تو، ابر سرور می بارد
قصد مأمون از گرفتن بیعت برای ولیعهدی امام رضا (ع) تأمین هدف هایی بود که به اجمال بیان می گردد : کنترل امام احساس ایمنی از خطری که همواره آن را از سوی امام رضا (ع) احساس می کرد . شخصیتی نادر که نوشته های علمی اش در شرق و غرب نفوذ فراوان داشت و نزد خاص و عام ـ به اعتراف مأمون ـ از همه محبوب تر بود . در صورت ولیعهدی ، او دیگر نمی توانست مردم را به شورش یا هرگونه حرکت دیگری برضد حکومت ، دعوت کند .
این رواق با 140 متر مربع مساحت در شمال غربی روضه منوره واقع شده است. این بنا که در شمال دارالسیاده و شرق دارالولایه جای دارد درگذشته با نام راهرو سقاخانه معروف بوده که به ایوان طلای صحن انقلاب متصل بوده است، اما در سال 1343 ه.ش پس از تعمیرات وتزییناتی به صورت رواقی مستقل درآمد.
دل ِ مــَن
عـاشق ِ
این گــونه
گرفتــاری هــاست ...
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا ایها الامام الرئوف
پنجره ای که به نماد کرامت و بازکردن گره های بسته زندگی تبدیل شده است. این جا«پنجره فولاد» حرم امام رضا(ع) است. محبوب ترین پنجره دنیا.
چه کسی این جا را «پنجره فولاد » کرد؟
به گزارش صاحب نیوز به نقل از مجله مهر؛ وقتی صحن عتیق(انقلاب) در دوره صفوی و با طرح «شیخ بهایی» ساخته شد، «ملا محسن فیض کاشانی» که حکیم، فیلسوف ، عارف و شاعر ان دوره بود، پیشنهاد داد برای کسانی که به هردلیل نمی توانند وارد حرم مطهر شوند و کنار ضریح بایستند، فضایی طراحی شود که بتوانند در نزدیک ترین فاصله از ضریح مطهر، بایستند وبتوانند ضریح امام رضا “ع”را ببینند و زیارتنامه بخوانند. بنابراین پنجره ای فولادی در محلی که مشرف به ضریح مطهر بود نصب شد و از آن به بعد به «پنجره فولاد» معروف شد.