آیا نمیدانی اعمال شیعیان هر صبح و شام به ما عرضه میشود؟ اگر در اعمال آنها تقصیری مشاهده كنیم از خداوند گذشت و بخشش برای آنان طلب میكنیم و اگر پرونده عالی باشد و اعمال نیكو در آن ثبت شده باشد توفیقات بیشتر و شكر الهی را برای آن نیكوكار تقاضا مینماییم.
عبدالعظیم حسنی میگوید كه حضرت رضا(علیه السّلام) به او فرمودند:ای عبدالظیم؛ از طرف من به دوستانم سلام برسان و به آنها بگو: شیطان را بر خود مسلّط نكنند. و ایشان را دستور بده به راستگویی و امانتداری، و امر كن كه سكوت را پیشه خود سازند و از مجادله با یكدیگر خودداری كنند، با روی خوش یكدیگر را ملاقات كنند، و به زیارت هم بروند كه همانا این عمل باعث تقرّب به من میباشد. درّنده خویی نداشته باشند كه بخواهند یكدیگر را پاره كنند.زیرا من قسم یاد كردهام كه هر كه چنین كند و یكی از دوستان مرا خشمگین سازد از خدا بخواهم كه او را در دنیا به عذاب سختی گرفتار كند و در آخرت از گروه زیانكاران باشد.(1)
مناقب حضرت امام رضا(علیه السّلام) :
ابن شهر آشوب(ره) در كتاب مناقب از موسی بن یسار نقل كرده است كه گفت:به همراه حضرت رضا(علیه السّلام) بودم، هنگامی كه نزدیك دیوارههای شهر طوس رسیده بودند، ناگهان صدای ناله و فریادی شنیدم و به دنبال آن صدا رفتم، دیدم جنازهای است، همینكه چشمم به جنازه افتاد، آقا و سرورم را دیدم كه میخواهند از اسب پیاده شوند، سپس طرف جنازه آمدند و آن را بلند كردند و همانند برّهای كه مادرش را در بر میگیرد و به او میچسبد جنازه را در برگرفتند، آنگاه به من رو كردند و فرمودند:ای موسی بن یسار! هر كس جنازه دوستی از دوستان ما را تشییع كند، از گناهان خارج میشود مانند روزی كه از مادر متولّد شده است و هیچگونه گناهی ندارد.و چون جنازه را كنار قبر نهادند، دیدم آقا و سرورم جلو آمدند و مردم را كنار زدند تا میت برای آن حضرت پدیدار شد، دست مبارك خود را بر روی سینه او نهاده، فرمودند:ای فلان بن فلان! تو را بشارت باد به بهشت، و بعد از این ساعت دیگر هراس و وحشتی نخواهی داشت.
و من كه این رفتار حضرت و فرمایش ایشان را درباره آن شخص شنیدم، عرض كردم: فدایت شوم، آیا این مرد را میشناسید؟ به خدا قسم این سرزمینی است كه قبلاً در آن قدم نگذاشتهاید؟ به من فرمودند:ای موسی بن یسار! آیا نمیدانی اعمال شیعیان هر صبح و شام به ما عرضه میشود؟ اگر در اعمال آنها تقصیری مشاهده كنیم از خداوند گذشت و بخشش برای آنان طلب میكنیم و اگر پرونده عالی باشد و اعمال نیكو در آن ثبت شده باشد توفیقات بیشتر و شكر الهی را برای آن نیكوكار تقاضا مینماییم.(2)
پینوشتها :
1 . الإختصاص، ص 240؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 49، ص230، ح 27؛ المستدرك، ج 9،ص 102، ح 8.
2 . مناقب ابن شهر آشوب، ج 4، ص 341؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 49، ص 98، ح 13؛ المستدرك، ج 12، ص164، ح9؛ بحرانی، مدینه المعاجز، ج 7، ص 228، ح 179.
منبع : ماهنامه موعود شماره 82